Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 25, 2014 2:53 am

Oliestaten willen geen vluchtelingen opnemen – omdat ze instabiliteit vrezen

Geplaatst op 24 december 2014

Amnesty International heeft de geringe bereidheid van rijke landen om vluchtelingen op te nemen bekritiseerd. Het “geringe aantal opnameplaatsen” zou schokkend zijn. Het gedrag van de rijke Arabische Golfstaten werd bijzonder schandelijk genoemd.

Amnesty heeft de geringe bereidheid van rijke landen om Syrische vluchtelingen op te nemen bekritiseerd. Slechts ongeveer 65.000 van de 3,8 miljoen ontheemden zouden buiten het Midden-Oosten, meestal in Europa, zijn opgenomen.

Het “geringe aantal opnameplaatsen” dat de internationale statengemeenschap zou hebben aangeboden, zou “werkelijk schokkend” zijn.

Als bijzonder schandelijk berispte de mensenrechtenorganisatie het gedrag van de rijke Arabische Golfstaten. Deze zouden ondanks een gemeenschappelijke taal en religie geen vluchtelingen opnemen en het toestaan dat de buurlanden van Syrië, Turkije, Libanon, Jordanië, Irak, evenals Egypte nog steeds de belangrijkste last zouden moeten dragen.

Ook de Verenigde Naties hebben de niet aanwezige bereidheid van de Arabische Golfstaten om vluchtelingen op te nemen al meermaals aan de kaak gesteld. Het bleef echter bij vriendelijke aanmaningen, die tot nu toe echter niet door daden werden gevolgd. Vluchtelingen uit Syrië en andere landen waren en zijn ongewenst op het Arabisch schiereiland. Want zij zouden de rijke Golfstaten kunnen destabiliseren, het broze evenwicht van de regerende dynastieën kunnen verstoren.

Natuurlijk zijn deze zorgen terecht. Dat zie je in Libanon, waar meer dan 1,3 miljoen vluchtelingen uit Syrië voor toenemende onvrede in de bevolking zorgen. Want onder de ontheemden bevinden zich ook zulke Syriërs die zich door de terreurmilities van de “Islamitische Staat” lieten aanwerven en al bomaanslagen hebben gepleegd.

Men wil dat dit niet gebeurt in landen zoals Saoedi-Arabië en Koeweit of het emiraat Qatar, dat wegens de wereldkampioenschappen voetbal geïnteresseerd is in voortdurende rust.

De animators van de burgeroorlogen
Daarom probeert men zich af te sluiten en behandelt de meest Oost-Aziatische arbeidsmigranten, die men om de welvaart en de groei te verhogen niet kan missen, als slaven.

Buiten de landsgrenzen, die Saoedi-Arabië en Koeweit met elektrische hekken proberen te beveiligen, leggen de Arabische Golfstaten zichzelf echter geen beperkingen op. Vooral in Syrië, maar ook in Irak, nemen ze op doorslaggevende wijze deel aan het aanwakkeren van de burgeroorlogen.

De in Syrië actieve tak van Al-Qaida, het Al-Nusra-Front, wordt al twee jaar lang door de geheime dienst van Qatar ondersteund. Het aanwakkeren van religieuze vijandigheden vormt ook een wezenlijk bestanddeel van de buitenlandse politiek van Saoedi-Arabië en Koeweit.

Het doel van de Arabische Golfstaten was en is het ten val brengen van het Alawietische Assad-regime en de verzwakking van het met Damascus verbonden sjiietische Iran. Daarbij gaan alle conflictpartijen over lijken en nemen de vlucht van bijna vier miljoen Syrische burgers naar de buurlanden en zeven miljoen binnenlandse vluchtelingen schouderophalend op de koop toe.

Het door Amnesty International bekritiseerde niet opnemen van vluchtelingen op het Arabisch schiereiland is meer dan alleen maar “schandelijk”.

Het maakt deel uit van een mens verachtende fundamentele instelling, die door het Westen hoogstens halfslachtig wordt bekritiseerd. Landen zoals Libanon en Jordanië, die meer dan twee miljoen Syrische vluchtelingen hebben opgenomen, kunnen het zich helemaal niet permitteren kritiek te hebben op de Arabische Golfstaten, omdat ze van financieel van hen afhankelijk zijn.

Overvloedig is de ondersteuning niet. Zo moesten 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen vrezen voor hun levensmiddelenbonnen, omdat Golf-Arabieren deze niet meer willen betalen. Nu wordt de financiering overgenomen door de VN.

Sinds de start van de inzamelingsactie van de Wereldvoedselorganisatie (WFP) zijn er binnen 24 uur 21 miljoen dollar binnengekomen. Om tot het eind van het jaar levensmiddelen onder de naar Turkije, Libanon, Jordanië en Egypte gevluchte Syriërs te kunnen verdelen, ontbreken er echter nog 42,5 miljoen dollar, zei een woordvoerster van WFP vrijdag.

Bron: www.aargauerzeitung.ch

Auteur: Michael Wrase

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/24 ... more-78185
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 06, 2015 11:21 pm

Islamitische landen weigeren Syrische vluchtelingen op te nemen: risico op terrorisme is te groot

Michael van der Galien, 6 september 2015

De zogenaamde islamitische landen willen geen vluchtelingen opvangen uit Syrië. De reden? Ze denken dat organisaties als ISIS de vluchtelingenstroom misbruiken om terroristen naar andere landen te smokkelen.

Hoewel veel Europese regeringen vinden dat Europa vluchtelingen uit Syrië en andere ‘islamitische landen’ moet opvangen, denken andere islamitische landen daar heel anders over. Deze landen hebben er namelijk geen enkele behoefte aan om de vluchtelingen te verwelkomen.

De reden? Ze zijn ervan overtuigd dat organisaties als ISIS de vluchtelingenstroom misbruiken om terroristen naar andere lande te smokkelen.

Five of the wealthiest Muslim countries have taken no Syrian refugees in at all, arguing that doing so would open them up to the risk of terrorism. Although the oil rich countries have handed over aid money, Britain has donated more than Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Qatar combined.

Libanon sloot vorig jaar juni haar grenzen met Syrië. Op dat moment waren er al 1 miljoen mensen naar dat land gevlucht. De autoriteiten keken ernaar en besloten dat het er te veel waren en dat het risico op terrorisme te groot was. Daarom gingen de grensovergangen op slot.

In augustus vorig jaar deed Jordanië hetzelfde.

Hoewel je daar natuurlijk kritiek op kunt leveren hebben deze landen in ieder geval wel veel vluchtelingen opgenomen voor ze de grenzen dichtgooiden. Dat geldt niet voor een heel scala aan andere Arabische landen (die ook nog eens bijzonder rijk zijn). Lees maar mee:

Yet amidst cries for Europe to do more, it has transpired that of the five wealthiest countries on the Arabian Peninsula, that is, Saudi Arabia, UAE, Qatar, Kuwait and Bahrain, not one has taken in a single refugee from Syria. Instead, they have argued that accepting large numbers of Syrians is a threat to their safety, as terrorists could be hiding within an influx of people. Sherif Elsayid-Ali, Amnesty International’s Head of Refugee and Migrants’ Rights, has slammed their inaction as “shameful”.

Hoewel deze landen bijzonder rijk zijn – het zijn allemaal, stuk voor stuk oliestaten – hebben ze ook nog eens veel minder geld gegeven aan de vluchtelingen dan Westerse landen. De Golfstaten samen hebben namelijk maar 800 miljoen euro gegeven. Ter vergelijking: Groot-Brittannië heeft in haar eentje al meer dan een miljard gegeven: 1,2 miljard euro om precies te zijn. Dat is dus 50 procent meer. Amerika is natuurlijk de gulste gever: 3,8 miljard euro.

Dit soort informatie zal er ongetwijfeld alleen maar voor zorgen dat meer en meer Europese kiezers zich zullen verzetten tegen de massa-instroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Men zal zich immers hardop afvragen: als islamitische landen niet voor hun eigen mensen zorgen, omdat ze denken dat het een geweldig groot terreurprobleem oplevert, waarom moeten wij ons dan wél opofferen?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/ ... -te-groot/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 08, 2015 12:52 am

Official uit Koeweit: “Wij zouden nooit vluchtelingen ons land binnen moeten laten”

Gepubliceerd op 5 sep. 2015

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 06, 2015 4:12 pm

Syrische “vluchtelingen”: “Broeder Rachid” ontmaskert de islamitische landen

Geplaatst op 5 oktober 2015We herhalen hier in het Nederlands enkele onderdelen ervan:

“Waarom gaan de Syrische vluchtelingen niet naar de moslimlanden om hen heen, die het dichtst bij liggen, onder andere bijv. naar die van de ´Heilige Plaatsen´, zijnde Saoedi-Arabië, waar zich het graf van hun profeet bevindt?”

“Waarom sterven ze toch liever op zee, omdat ze proberen de kusten van de ongelovige Europese landen te bereiken?” Dit zijn toch de landen die hun imams, religieuze predikers, het Saoedische wahabisme en de “bebaarden” afwijzen en veroordelen?”


“Komt dit omdat het ongelovige Westen hen aantrekt, bijv. Duitsland, dat geleid wordt door een ongelovige vrouw, is dit wat hen verleidt?” Duitsland, dat er economisch goed voorstaat en 800.000 vluchtelingen op zijn grondgebied wil opnemen.

“Wat doen de rijke Golfstaten dan? En die andere moslimlanden?”

“Wat doet de Saoedische koning, de zogenaamde Dienaar en Bewaker van de twee heilige plaatsen van de islam? Dient hij eerder de zaak van de vluchtelingen of die van de heilige plaatsen?”

“Is het dienen van de steen [ Kaäba ] belangrijker dan de mens ten dienste te staan?”

“Het beeld is duidelijk. Een staat zoals Saoedi-Arabië is helemaal niet in de mens geïnteresseerd, maar veel eerder in de ideologie van het islamitisch wahabisme. Hij investeert miljoenen dollars ieder jaar om groepen radicale islamieten in Syrië te ondersteunen om zodoende het regime van Bashar al-Assad omver te werpen. Ze steken ook miljoenen dollars in de bouw van moskeeën en islamitische centra overal ter wereld, om daardoor het fundamentalistische Wahabisme te verspreiden. Maar als het gaat om de zorg voor de mensen! Dat is toch niet zijn probleem. Laat ze maar naar de hel lopen !

“Wat Qatar betreft, dit rijkste land waar het bnp het hoogste ter wereld is, het maakt het land totaal niet uit wat er om hem heen gebeurt. Zijn belang ligt hoofdzakelijk in het zijn invloed te laten gelden in de omringende buurlanden en zich te mengen in hun zaken door de vooringenomen satellietzender Al-Jazeera. Qatar is geïnteresseerd in het tegenwerken van de mensheid, om over de Moslimbroederschap te heersen, waar dan ook, en om Assad van zijn voetstuk te stoten. Het interesseert zich nooit in de moslimvluchtelingen ver van hun domicilie, ver van hun landen, om zich af te vragen of ze honger lijden en of hun kinderen op volle zee sterven. Qatar is in staat om het WK-voetbal te organiseren over de lijken heen van de vluchtelingen, zonder zich ook maar ergens zorgen over te maken.”

“Zo zijn de superrijke Arabieren; ze laten zich niet afleiden. Ze zijn er gelukkig mee om comfortabel te zetelen op de hoogste toppen van de grootste fortuinen ter wereld. Prins Walid ben Talal bijvoorbeeld is in staat om helemaal alleenaan al die vluchtelingen onderdak te geven en voor al hun zorgen op te komen. Maar dat is niet ´zijn probleem´! Waar hij wel in is geïnteresseerd, is het betalen van miljoenen dollars aan Amerikaanse universiteiten, zoals Harvard en Georgetown, om de totalitaire islamitische ideologie te verspreiden.”

“Of zoals die ´bebaarden´, die de oren van de wereld doof maakten met hun geschreeuw en hun preken. Geen woord over de vluchtelingen. Ze zijn doofstom. Sommige van die predikers, zoals Al-Arifi, scanderen en roepen op huilerige toon, vanaf hun hoge preekstoelen, om het Kalifaat op te richten in het Westen. Maar je hoort ze nooit verontwaardigd klagen over het lot van de Syrische vluchtelingen. Hij denkt er niet aan om ze zelf onderdak aan te bieden.”

“We hebben ook nog niet van al die andere “mediapredikers” gehoord dat zij het opnamen voor de zaak van de vluchtelingen. Noch hebben we Sheik Amr Khaled hierover gehoord. Wel klaagde hij op tv over een actrice die geen hoofddoek droeg. Maar hij huilt niet om Syrische kinderen die honger lijden. In plaats van te zoeken naar de hoofddoek voor een actrice van de film zou ik gaan zoeken naar iets om voor de hele wereld de schaamte te bedekken van de moslimlanden.”

“Kijk eens wat de Paus doet. Hij vraagt aan de kerken en parochies om vluchtelingen op te nemen. Hwet hoofd van de christenen, het hoofd van de ´ongelovigen´ heeft medelijden met de vluchtelingen. En dat terwijl de leiders van de “gelovigen” [moslims ] comfortabel uitrusten in hun paleizen. Ze kopen de duurste vliegtuigen en brengen hun vakanties door op de mooiste en meest luxueuze plekken ter wereld.”

“De ´ongelovigen´ hebben wel gedemonstreerd ten gunste van de ´vluchtelingen´ bij hun regeringen om ze onderdak te geven, terwijl er in de moslimlanden geen enkele betoging was voor de vluchtelingen om hen bij de ´broeders in het geloof´ onder te brengen. Het lijkt wel of ze alleen ´broeders´ zijn om erbij te horen, bij die anderhalf miljard andere moslims. Maar als ze dat moeten bewijzen, willen ze er verder niet over praten.”

Ze sterven in de boten van de dood! Dat Allah met hen zij en dat het ongelovige Europa hen komt redden!

“Waarom worden al die betogingen georganiseerd?: ten gunste van de profeet of om een ambassade van de ongelovigen in brand te steken of om producten van een land te boycotten, teneinde de moslimideologie te beschermen. Maar geen enkele demonstratie om echt mens te zijn, in het voordeel van humanisme of voor hen die op de vlucht sterven. Het lijkt erop dat de islam ons volk heeft geknecht. Hij maakt ons ongevoelig met betrekking tot de mens. Wij komen alleen in opstand voor de islamideologie. De mens kan barsten!”

“We schreeuwen slogans, zoals ´Voor U, profeet van Allah, offer ik mijn vader en moeder op!´ Dit is iets heel typisch voor ons [moslims].”

“Gelooft U dat de demonstraties voor de overwinning van Palestina er zijn voor de Palestijnen? Nooit. Dat is bedrog. Het zijn voor 100% ideologische demonstraties. Dit omdat ze uitsluitend de Jood als boosdoener aanwijzen. De vijandigheid ten aanzien van de Joden is een islamitisch dogma. Wanneer leren we eens om in opstand te komen om menselijk te zijn in onze thuislanden?”

Bron: http://ripostelaique.com

Auteur: Malek Sibali

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2015/10/05 ... he-landen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 11, 2015 2:45 am

Arabische hypocrisie

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 20, 2016 10:55 pm

Waarom geen “vluchtelingen” naar Saoedi-Arabië?

Geplaatst op 20 augustus 2016

Afbeelding

Met miljoenen worden Arabische “vluchtelingen” naar Europa gesluisd. De rijke Golfstaten nemen geen “vluchtelingen” op. Met de meest drieste motiveringen en smoesjes, bijvoorbeeld dat zij de behandeling van trauma´s niet zouden kunnen bekostigen of dat de kosten van levensonderhoud voor “vluchtelingen” uit Syrië te hoog zouden zijn. Of dat de sociale verschillen tussen de autochtonen (Arabieren) en de “vluchtelingen” (Arabieren”) te groot zouden zijn en het tot sociale conflicten zou komen.

Juist de laatste motivering is voor ons Europeanen een aanfluiting. We helpen graag, maar de prijs voor Duitsland is hoog. Miljarden, die voor de infrastructuur en het onderwijs ontbreken. Slachtoffers van criminaliteit en seksueel geweld. Het blijft de vraag waarom Duitsland deze offers op zich neemt, die de burgers van het politiek-bureau van Angela Merkel toegewezen hebben gekregen. Om de rijke Arabieren aan de Golf te sparen? Dat meen je toch niet, of wel? Bovenstaande foto laat een tentstad voor islamitische pelgrims naar Mekka zien. Daar zouden ongeveer 3 miljoen mensen ondergebracht kunnen worden. In tenten met airconditioning. Vast en zeker meer comfortabel dan in Duitse “vluchtelingen”centra . . .

Duitsland bouwt zelfs een hek voor Saoedi-Arabië, dat ervoor moet zorgen dat er geen “vluchtelingen” en andere figuren Saoedi-Arabië binnendringen. In de woestijn wordt datgene gebouwd wat aan de Duitse grenzen niet gewenst is, zogenaamd niet functioneren kan. Maar leest u zelf in de “Deutschlandfunk” en vraagt u het toch gewoon zelf een keer aan de “Deutschlandfunk” of de bondskanselier...

Ze zijn rijk aan bodemschatten en ze zijn heel dunbevolkt. De Arabische staten aan de Golf zouden veel vluchtelingen kunnen opnemen, maar ze doen het niet. In plaats daarvan komen er honderdduizenden vluchtelingen uit Arabische of islamitische landen naar Europa. Waarom is dat zo?

Deze vraag werd ons de afgelopen tijd meermaals door lezers en gebruikers gesteld. Hier het resultaat van ons onderzoek in de nieuwsredactie: de armste landen van de Arabische wereld zoals Jordanië en Libanon hebben miljoenen vluchtelingen opgenomen. Zij hebben de grenzen van hun belastingcapaciteit bereikt. Ook Turkije heeft miljoenen vluchtelingen opgenomen – tig keer zoveel als Europese landen. Men zou deze landen dus geen verwijten moeten maken, ze hebben veelmeer onze ondersteuning bij de vluchtelingenhulp nodig.

Maar uitgerekend de rijkste landen houden zich in. De Koeweitse veiligheidsdeskundige en voorzitter van het Forum voor Vrede en Veiligheid aan de Golf, Fahd al-Schalaimi, beargumenteerde dit in het Arabische programma van France 24 met de levensomstandigheden in zijn land. Hij vindt dat de kosten levensonderhoud in Koeweit te hoog zouden zijn, vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië zouden zich daar zonder noemenswaardige eigen inkomsten niet zo goed kunnen aanpassen. Het leven in Libanon of Turkije zou veel goedkoper zijn. Daarom, aldus Fahd al-Schalaimi, zou het voor de golfstaten eenvoudiger zijn om daar geld naartoe over te maken. Bovendien wijst hij op de gebrekkige infrastructuur bijvoorbeeld voor wat betreft de verzorging van personen met geestelijke problemen, trauma´s, die door de oorlog en de vlucht voorhanden zouden zijn. De golfstaten zouden niet ingesteld zijn op zulke hulp.

De Golfstaten – dat zijn Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit, Bahrein en Oman. Ze zijn fabelachtig rijk op grond van olie- en gasvoorraden. De inkomsten hiervan investeren ze al enkele jaren heel bewust. De burgers in het land leven in grote welvaart, de gemiddelde lonen liggen duidelijk boven Europees niveau. In Qatar bijvoorbeeld krijgt een burger, als hij meerderjarig is, een huis dat door de staat gebouwd wordt. Men hoeft alleen maar aan te geven waar in het land het huis moet komen te staan. Het staatsburgerschap is daarom voor velen een soort “winnend nummer in de lotto”. Daarom is het dienovereenkomstig moeilijk om zo´n staatsburgerschap te verkrijgen – zelfs het trouwen met iemand uit Qatar effent hier niet automatisch de weg.

De Golfstaten worden door nog een ander, bepalend kenmerk verbonden: een enorm aandeel buitenlanders in de bevolking. In Saoedi-Arabië is dat ongeveer 30%, in Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten bedraagt het aantal buitenlanders ongeveer 80%. De mensen komen vooral uit India, Sri Lanka, de Filipijnen, Indonesië, maar ook uit Europa en de VS.

Angst voor sociale onlusten
Tussen deze buitenlanders en de weinige autochtonen bestaat een enorme kloof. Zij krijgen niets van de zegeningen van de staat. Integendeel. Qatar zorgt steeds opnieuw voor krantenkoppen in het kader van de planning voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2022 vanwege de catastrofale levens- en arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders.

Er bestaan aan de Golf geen sociale stelsels naar Europees voorbeeld. De Golfstaten handelen restrictief volgens het principe: wie als buitenlander zijn baan kwijtraakt, moet het land verlaten. Om het even of men hulparbeider of academicus is. Dit sinds jaren uitgeoefende principe alleen al blokkeert het idee om vluchtelingen op te nemen en voor hen ook nog gedeeltelijk te zorgen. Daarbij komt de grote vrees dat de opname van vluchtelingen tot sociale onlusten zou kunnen leiden, die de broze staatssystemen uiteindelijk aan het wankelen zouden kunnen brengen. “Wat als gebrek aan solidariteit onder Arabieren of als ´vrijkopen’ door royale schenkingen wordt bekritiseerd, is geworteld in de zorg om een bedreiging van de nationale veiligheid”, zei Nadine Scharfenort tegen de ”Deutschlandfunk”. De wetenschapster aan de universiteit Mainz is specialiste voor de geografische en economische ontwikkeling van de regio.

De Golfregio wordt zonder uitzondering door autoritaire regimes geleid. Een noemenswaardige oppositie wordt niet geduld. De rust in het land is vaak gekocht, doordat de staat voor materiële welvaart van de autochtonen zorgt. En de gastarbeiders weten: als zij te luid hun ontevredenheid uiten, worden ze uitgezet. Veel burgers gedragen zich daarom rustig, houden zich bezig met de aangename kanten van het leven en nemen de dwang op de koop toe. Temeer daar de opstanden in de Arabische “broederlanden” allemaal laten zien tot welke chaos het in het ergste geval kan komen.

Vrees voor bondgenootschap van buitenlandse Arabieren met de oppositie
Professor Günter Meyer, leider van het Centrum voor onderzoek naar de Arabische wereld van de universiteit Mainz en voorzitter van de Werkgemeenschap Voorste Oriënt (DAVO), wijst op een historische component als oorzaak voor de afwijzende houding tegenover vluchtelingen. Tegen internetradio “detektor.fm” zei hij dat de landen van de regio nu nog zouden lijden onder het trauma van de bezetting van de grote moskee van Mekka in het jaar 1979. Destijds hadden tijdens de pelgrimstocht Arabieren uit andere landen een bondgenootschap gesloten met de oppositie in Saoedi-Arabië om deze terroristische overval te beginnen. Pas na twee weken en bloedige gevechten lukte het een einde aan de bezetting te maken.

Günter Meyer legt uit dat Saoedi-Arabië daarna niet alleen de veiligheidsbepalingen in het land duidelijk zou hebben aangescherpt, maar ook zou zijn begonnen met een andere immigratiepolitiek. Er zouden minder gastarbeiders uit Arabische landen het land binnengelaten zijn en voortaan meer uit Zuidoost-Azië of India. Zo zou tot op de dag van vandaag verhinderd moeten worden dat het opnieuw tot bondgenootschappen tussen Arabische buitenlanders en de autochtone oppositie komt.

Enorme problemen met illegale immigranten
Echter, brengt Nadine Scharfenort er tegenin, in de actuele berichtgeving zou er nauwelijks aandacht aan besteed worden dat de Golfstaten de afgelopen jaren ook Palestijnen, Libanezen of Jemenieten opgenomen zouden hebben. “die werden echter niet expliciet als vluchtelingen opgegeven”, zegt ze en voeg er aan toe: “Er bestaan al enorme problemen met illegale immigranten.”


Bron: http://heckticker.blogspot.nl

Door: Thoma Heck

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/08/20 ... di-arabie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oliestaten nemen geen vluchtelingen op

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 22, 2017 4:49 pm

Afbeelding

...anders dan Europa maken wij geen ruzie over de verdeling van vluchtelingen...!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten