Mensenrechtenschendingen in Iran

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 18, 2015 12:56 am

Verkrachting en marteling: de politieke wapens van Iran

Geplaatst op 16 mei 2015

Afbeelding
Farinaz Khosrawani (links), een 25-jarige Koerdische, zou op 4 mei vanaf de vierde verdieping van Hotel Tara in Mahabad, Iraans Koerdistan, waar ze werkte, de dood zijn ingesprongen om te ontsnappen aan de verkrachting door een veiligheidsagent van de Iraanse regering. Rechts: woedende Koerdische demonstranten voor het brandende Hotel Tara op 7 mei.

De verkrachting en marteling van Koerden en dissidenten in Iran – mannen zowel als vrouwen – is inmiddels wijdverbreid en systematisch. Het jongste voorbeeld is dat van Farinaz Khosrawani (25). Volgens Koerdische media sprong de in Hotel Tara in Mahabad, in Iraans Koerdistan, werkzame Koerdische vrouw op 4 mei uit een venster op de vierde verdieping van datzelfde hotel. Khosrawani zou de dood zijn ingesprongen om te ontsnappen aan de verkrachting door een veiligheidsagent van de Iraanse regering; de omstandigheden rondom haar dood werden tot nu toe niet bevestigd.

Vermoedelijk uit woede over Khosrawani´s onopgeloste dood gingen duizenden Koerden de straat op en staken het hotel, waarin zij gewerkt had, in brand. Volgens waarnemers zette de politie traangas in om de menigte uit elkaar te jagen.

“Toen Farinaz´ lichaam voor het hotel werd gevonden en zich daar een mensenmenigte verzamelde, werd de desbetreffende veiligheidsagent van de regering gearresteerd en meegenomen voor verhoor”, bericht het “Kurdistan Human Rights Network” (KHRN). “Het nieuws verspreidde zich via de sociale media en leidde tot toenemende spanningen en nerveus afwachten op nieuws dat meer uitsluitsel zou kunnen geven over de oorzaak van de dood van Farinaz.”

Veiligheidstroepen voerden huiszoekingen uit en arresteerden mensen, die zogenaamd aan de hand van video-opnames en foto´s van de protesten waren geïdentificeerd, bericht het KHRN. “De gearresteerde personen werden naar interneringskampen buiten Mahabad gebracht; hun exacte verblijfplaats is op dit moment echter onbekend.”

Volgens Dr. Amir Sharifi, de directeur van de mensenrechtenorganisatie “Kurdish Human Rights Advocacy Group”, toont de tragische dood van Farinaz Khosrawani het terugkerende patroon van geïnstitutionaliseerd geweld en de moord op vrouwen: “In Iran bestaat voor vrouwen in het algemeen en voor Koerdische vrouwen in het bijzonder nauwelijks wettelijke bescherming tegen seksuele intimidatie of geweld.”

Enkele andere voorbeelden:

– De studente Hananeh Farhadi, die zelfmoord pleegde nadat ze twee maanden in een gevangenis van de Iraanse geheime dienst had doorgebracht, zoals de “Kurdistan Press Agency” (Kurdpa) bericht.

– Shadieh Basami, 23, die zichzelf in brand stak nadat ze door een soldaat van de Islamitische Revolutionaire Garde verkracht was, zoals ze tegenover Kurdpa zei.

Dr. Sharifi schrijft: “Er bestaat een duidelijke overeenkomst tussen hoe ISIS en de Islamitische Republiek Iran verkrachting als politiek wapen tegen Koerdische vrouwen inzetten, onafhankelijk van etniciteit, geslacht en religie. Het enige verschil is dat de Islamitische Republiek Iran het goed gedocumenteerde misbruik ontkent, terwijl ISIS het tot slaaf maken van Koerdische vrouwen en meisjes verdedigt.”

Onder de slachtoffers van verkrachting en marteling in Iraanse gevangenissen bevinden zich ook dissidenten en homoseksuelen:

– Saeeda Siabi werd samen met haar man en haar vier maanden oude baby gearresteerd en in de gevangenis verkracht.

– Mojtaba Samminejad, een Iraanse blogger, journalist en mensenrechtenactivist, zegt dat hij gemarteld werd met elektrische schokken en dat men hem bovendien met verkrachting bedreigd zou hebben; in de gevangenis zou hij veel verkrachtingen hebben meegemaakt.

– Maryam Sabri zegt dat ze in een onbekend interneringskamp herhaaldelijk verkracht werd, nadat ze in 2009 aan de demonstraties tegen de presidentsverkiezingen had deelgenomen.

– Matin Yar (een pseudoniem), een jonge homoseksuele man, zegt dat hij in de gevangenis gemarteld en verkracht werd.

Een gedetailleerd rapport van de groep “Justice for Iran” (JFI) toont bovendien een van de wreedste vormen van door de staat bevorderde mensenrechtenschendingen die in Iran op vrouwen in de gevangenis worden begaan: de verkrachting van maagden voor hun executie.

Andere in het rapport genoemde vrouwen waren tijdens hun arrestatie zwanger of hadden hun kleine kinderen bij zich. “Lichamelijke marteling zoals slaan, zweepslagen of verkrachting voor de ogen van hun kinderen leidde ook tot een psychisch trauma bij moeder en kind.”

“Het is belangrijk om te weten dat de onderdrukking en de schendingen van de mensenrechten in Iran in de gebieden van etnische minderheden – bijvoorbeeld in Koerdistan – nog veel erger zijn”, zegt Mahmood Amiry-Moghaddam, woordvoerder van “Iran Human Rights” tegenover het Gatestone Institute. “De etnische minderheden in Iran zijn niet tevreden met de huidige situatie en protesteren waar mogelijk tegen de autoriteiten.”

De provincie Mahabad is voor de Koerden heel belangrijk. Daar werd in januari 1946 een onafhankelijke Koerdische staat – de Republiek Koerdistan – uitgeroepen. Hoewel de onafhankelijke Koerdische republiek niet eens een jaar bestond, is zij nog altijd een grote inspiratie voor Koerdische patriotten in de hele wereld.

Op 15 december 1946 marcheerde het Iraanse leger Mahabad binnen en bezet het opnieuw. De Koerdische republiek vond zodoende een bruut en bloederig einde. Haar infrastructuur werd vernietigd, het leren van de Koerdische taal werd verboden. Op 31 maart 1947 werd Quazi Muhammad, de president van de Republiek Koerdistan, door een Iraanse militaire rechtbank ter dood veroordeeld en in Mahabad publiekelijk opgehangen.

69 jaar na het einde van de Republiek Koerdistan ligt het lot van de Koerden in het Iraanse deel van Koerdistan nog altijd in handen van een regime, dat zowel vijandig staat tegenover hen als tegenover alle westerse waarden.

Bron: http://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Auteur: Uzay Bulut

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/05/16 ... more-89194
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 26, 2016 10:38 pm

Zaken doen met Iran? Beseft onze regering wel wat voor een land dat is?

Mick Van Loon, editor newsmonkey, 26 januari 2016

ANALYSE - De Iraanse president is deze week voor het eerst op Europees grondgebied. Nu een deel van de sancties tegen het land zijn opgeheven, willen Europese ondernemingen zo snel mogelijk voor vele miljarden euro's zaken doen met Iran. Ons land staat op de eerste rij te popelen, gesteund door onze regering. Beseft die wel met wie ze zaken wil doen?

We hebben het hier over een land waar de regering deze week een wedstrijd uitschreef voor wie de beste cartoon kan maken die “op de leukste manier de Holocaust in twijfel trekt”. Een land ook waar meer dan 160 kinderen wachten op voltrekking van hun doodvonnis. En een land dat meer dan een miljard euro per jaar bijna openlijk steun geeft aan terroristen. Een land waar de geheime dienst de smokkel van Afghaanse heroïne naar Europa coördineert. En dat onze cultuur gewoon zo erg haat dat ze die uit boeken laat schrappen.

Het nucleair akkoord dat de weg opende naar deze nieuwe "droommarkt" is door verschillende experts, diplomaten en mensen die Iran al jaren nauwgezet volgen, omschreven als Obama’s grootste vergissing als president. Het getuigt volgens waarnemers van een “enorme naïviteit”. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Iran van plan is een gematigde koers te varen zeggen ze. En Iran maakt daar zelf ook amper een geheim van. Het ziet zichzelf als de legitieme macht voor het Midden-Oosten en doet er alles aan om z’n invloed in dat gebied te vergroten.

“Vijandschap tegen God”
Vandaag nog bracht Amnesty International een rapport uit waarin staat dat Iran, ondanks het feit dat het 20 jaar geleden het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind ratificeerde, de wereldlijst executies van minderjarigen aanvoert.

Meer dan 160 kinderen wachten op voltrekking van hun doodvonnis. Amnesty International schrijft dat opeenvolgende regeringen er niet in zijn geslaagd een halt toe te roepen aan deze ernstige schending van de mensenrechten. In 2013 werd voor een aantal misdrijven de dood voor minderjarigen afgeschaft, maar lang niet voor alle, zo staat in het rapport. Veel van de kinderen die de laatste tien jaar in Iran ter dood zijn gebracht, hadden zich schuldig gemaakt aan "het vaag omschreven en breed toegepaste delict vijandschap tegen God".

Holocaust
De Iraanse overheid schreef zopas een cartoonwedstrijd uit met een hoofdprijs van 50.000 euro voor de cartoonist die de beste tekening kan maken die de Holocaust, de genocide op miljoenen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, in twijfel trekt. Teheran schaamt zich daar langs geen kanten voor, integendeel, het stuurde via de Islamic Republic News Agency een Engelstalig persbericht in om die wedstrijd “in which the cartoonist who most viciously mocks the Nazi genocide will be awarded $50,000” aan te kondigen.

Afbeelding

's Werelds originele sponsors van terrorisme
Laten we het ook even hebben over terrorisme, dat is uiteindelijk iets waar onze politici mee bezig zijn. Nou ja. Dat wil duidelijk niet zeggen dat ze blijkbaar enig benul hebben van hoe dat jihadistisch terroristisch landschap in elkaar zit of - en kies zelf maar wat je erger vindt - dat islamitische terreur alleen een probleem is als er geen economische belangen mee gemoeid zijn. Iran steunt quasi openlijk een aantal van ’s werelds meest actieve terreurgroeperingen.

We weten bijvoorbeeld dat Iran een alliantie vormde met al-Qaida in de jaren negentig en dat het nog steeds door Iran betaalde Hezbollah (daar komen we dadelijk toe) zelfs al-Qaida-strijders opleidde. Na de invasie van Afghanistan evacueerde Iran honderden al-Qaidaleden en bood onderdak aan handlangers van Osama Bin Laden die tot op de dag van vandaag terreur zaaien.

Al-Quds
Iran was ook betrokken bij de aanslagen van 9/11 want het zorgde voor een aantal papieren en faciliteerde de aanslagen. Het leverde bijvoorbeeld de flight sims van de vliegtuigen waarmee de aanslagen werden gepleegd. Verschillende overgelopen en gevluchte voormalige leden van de Iraanse inlichtingendienst hebben bevestigd dat Iran “perfect op de hoogte was van de plannen van de aanslagen op 9/11”.

De al-Quds, een onderdeel van de Iraanse Revolutionaire Garde die 15.000 man sterk is, doet nog steeds voornamelijk één ding: “train and oversee foreign assets”. Lees: terroristen opleiden.

Hezbollah, uitvinders van de moderne bomaanslag
De betrokkenheid van Iran bij wereldwijd islamistisch terrorisme is al evident sinds de revolutie van 1979 in het land. Jaarlijks geeft Iran naar schatting een miljard euro steun aan Hezbollah, door het Westen als terroristisch bestempeld. Hezbollah vond in 1983 de moderne zelfmoordaanslag uit, met bommengordels. Hezbollah wordt getraind en zelfs geleid vanuit Iran.

En dan zijn er drugs. Enkele jaren geleden sloten Mullah Naim Barich, de Talibanleider in de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand en zijn tegenhanger over de grens, generaal Gholamreza Baghbani van de Revolutionaire Garde in Anzar een deal. Een drugsdeal die van de Revolutionaire Garde een player maakte, en die ondertussen zelfs gezorgd heeft voor een aantal partnerships met Mexicaanse drugskartels.

Heroïnesmokkel om terrorisme te financieren: dat werkt zo
Het komt erop neer dat de Revolutionaire Garde zich ondertussen ook flink laat financieren door een deel van de ketting tussen producent en gebruiker te zijn. Al in 2012 werd een rapport gepresenteerd aan het Amerikaans Department of Treasury (USDOT) waarin bewijs werd aangeleverd dat generaal Baghbani de smokkel van heroïne en opium ondersteunde en dat “as part of a broader scheme to support terrorism.” Er is ook bewijs dat de generaal van de Quds nauwe contacten onderhoudt met “Albanian, Bulgarian and Romanian crime organizations involved in transporting Afghani heroin to the West” en dat hij in de andere richting zorgt dat chemicaliën nodig om heroïne te produceren de Iraanse grens over geraken.

Een ander rapport, van de Office of the Director of National Intelligence (ODNI), uit 2013, meldde dat de Iraanse Revolutionaire Garde hun eigen, autonome apparaat aan het opzetten waren, waarmee zelf heroïne kon worden geproduceerd en gedistribueerd. “Members of the organization bring tremendous quantities of raw opium from Afghanistan to Iran, which are processed into heroin and other opiates in local labs. These drugs are then transported westwards through the extensive smuggling network established by the Revolutionary Guards, which consists of large fleets of ships and planes, straw companies, and secret bank accounts.”

Afbeelding

Druglabs, Mexicaanse kartels en Italiaanse maffia
Datzelfde rapport waarschuwde dat “The Revolutionary Guards and the world of organized crime is a phenomenon in the absence of appropriate attention and response, has deadly significant strategic ramifications. The IRGC’s labyrinth snakes through in the international drug trade, both directly and through proxies such as Hamas & Hezbollah. This involvement provides the organization with access to sources of financing that bypass international sanctions, as well as to sophisticated operational platforms that support its subversive efforts aimed at the West.”

Het wordt nog mooier. De DEA, de Amerikaanse narcoticadienst, ontdekte dat via de Libanese druglord Ayman Juma er een samenwerking was gecreëerd tussen de Iraanse Republikeinse Garde, Hezbollah ook en het Los Zetas-kartel in Mexico. De Zetas zijn een groep soldaten uit elite-eenheden van het Mexicaanse Leger die gedeserteerd zijn en zich hebben aangesloten bij drugskartels zoals het Golfkartel. In februari 2010 gingen ze solo. Met groot succes.

Ze sloten bijvoorbeeld een deal met de 'Ndrangheta in Italië. Het resultaat is dat Iran, Hezbollah, al-Qaida en andere jihadistische terreurgroepen dik zijn met het gevaarlijkste Mexicaanse drugskartel en volgens de DEA zich volop aan het infiltreren zijn, dankzij het ondergrondse netwerk van de Zetas in Midden- en Zuid-Amerika. Het is het soort stuff dat je verwacht in James Bond-films.

Westerse culturele invasie die Iran dreigt te vernietigen
Los van duidelijk verweven te zijn met terrorisme en misdaadkartels, is Iran ook een land dat overtuigd islamistisch is. Amper een paar dagen geleden vaardigde de opperste leider ayatollah Ali Khamenei nog een aantal maatregelen uit om de “westerse culturele invasie die Iran dreigt te vernietigen” tegen te gaan. Zoals censuur op boeken en gepubliceerde teksten “zodat de waarden van de Islamitische Republiek goed tot hun recht komen” zeggen ze op het ministerie van Cultuur en Islamitische Begeleiding.

“Elke belediging van de profeet moet worden voorkomen.” Sinds deze week mogen de namen van bepaalde buitenlandse presidenten niet meer voorkomen in boeken in Iran. Het woord “wijn” is verbannen. En de namen van “buitenlandse dieren”.

Crem & Reynders
Het zijn allemaal toch dingen waar staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zich bewust van moeten zijn. Ze willen snel de Belgische export naar Iran opkrikken tot 1 miljard euro. Een twintigtal Belgische bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren bezochten in het kielzog van staatssecretaris De Crem en minister Reynders Iran al in het najaar. Er vielen woorden als “droommarkt”.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gaf vorige week zelfs gewoon toe dat een deel van het geld dat in die nieuwe “droommarkt” zal omgaan, in handen zal komen van “de Iraanse Revolutionaire Garde en van andere groepen die worden gezien als terreurgroepen.” Het wordt allemaal toch cynischer met de dag.

http://newsmonkey.be/article/63044
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2445
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor silkyboxershortXL » Do Jan 28, 2016 1:24 pm

Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 29, 2016 1:42 am

Dit is Iran: alle mannen en jongens in een dorp geëxecuteerd voor “drugsdelicten”. Met ons geld bovendien

Mick Van Loon, 27 februari 2016

In Iran zijn alle mannen en jongens in een dorp geëxecuteerd. Als reden zijn “overtredingen tegen de drugswet” gegeven. Dat is aan het licht gekomen toen een minister haar mond voorbij praatte in een interview over het heropzetter van een hulpprogramma van familieleden van terdoodveroordeelden. In Iran worden ondertussen dagelijks gemiddeld twee mensen openbaar opgehangen voor drugsdelicten. En dat gebeurt met geld dat Europa genereus geeft om een anti-drugsbeleid te sponsoren daar. Het wordt nog cynischer: de Iraanse geheime dienst verdient zelf miljarden met z’n rol in de smokkel van heroïne uit Afghanistan naar het Westen en financiert zo terrorisme in de wereld.

Voor wie nog even zou denken dat het als aanpak van het drugsprobleem gerechtvaardigd is: een groot deel van die executies zijn gewoon een mantel om tegenstanders van het regime uit te schakelen, en vooral in de meer afgelegen gebieden gebruiken plaatselijke leiders de zogezegde drugsdelicten als excuus om via executies terreur en angst onder de bevolking te zaaien.

Beloetsjen
Dat het dorp waar alle mannen en jongens werden opgehangen in de regio Sistan en Beloetsjistan ligt, zegt veel: het is een afgelegen regio waar er nog Beloetsjen wonen, een semi-nomadisch volk in zuidwestelijk Pakistan, zuidoostelijk Iran en in de zuidelijke Afghaanse provincies Nimruz, Helmand en Kandahar. De Beloetsjen zijn soennieten, en ze zijn een doorn in het oog van de sjiitische inwijkelingen die gesteund worden vanuit Teheran. Ze worden al jaren vervolgd, die Beloetsjen.

Dat er niet één of een paar mannen opgehangen werden, maar alle mannen en jongens in het dorp, wordt verantwoord door de Iraanse overheid door te stellen dat “Their children are potential drug traffickers as they would want to seek revenge and provide money for their families.” Zo kwam het ook aan het licht: minister Shahindokht Molaverdi gaf het in een onbewaakt moment mee als voorbeeld van het herinstellen van een maatregel die een compensatie geeft aan de overlevende familie van iemand die wordt geëxecuteerd.

Maal twee
Het wedervoeren van die maatregel is een mooi voorbeeld van hoe Iran de kritiek op z’n executiebeleid probeert te muilkorven. Iran is op het vlak van openbare executies dat andere land, Saoedi-Arabië, weer voorbij gestoken de jongste twee jaar. Alleen in China worden momenteel nog meer mensen terechtgesteld. In heel 2014 werden er in Iran 753 mensen openbaar opgehangen, van wie meer dan de helft wegens drugsdelicten. Vorig jaar verdubbelde dat cijfer bijna. Het lijkt wel dat sinds het opheffen van de sancties tegen het land het hek helemaal van de dam is.

Iran gebruikt overigens geld uit een fonds van het anti-drugsagentschap van de Verenigde Naties om de executies te betalen. Het kreeg onlangs nog 20 miljoen euro van de UNODC, geld dat het voor het grootste stuk ophaalde bij Europese overheden en bij de Europese Unie.

Iran gebruikt overigens geld uit een fonds van het anti-drugsagentschap van de Verenigde Naties om de executies te betalen. Het kreeg onlangs nog 20 miljoen euro van de UNODC, geld dat het voor het grootste stuk ophaalde bij Europese overheden en bij de Europese Unie.


Afbeelding

En het gebeurt met ons geld
Iran gebruikt overigens geld uit een fonds van het anti-drugsagentschap van de Verenigde Naties om te betalen voor het opsporen van de slachtoffers van die executies en de executies zelf hebben verschillende mensenrechtenorganisaties ontdekt. Iran kreeg onlangs nog 20 miljoen euro van de UNODC, geld dat het voor het grootste stuk ophaalde bij Europese overheden en bij de Europese Unie.

De bedoeling is dat Iran dat geld gebruikt om de smokkel van heroïne uit Afghanistan naar Europa te stoppen. En nu wordt het helemaal cynisch. Om te beginnen: sinds het Westen in 2002 besloot de Taliban te gaan bestrijden in Afghanistan (en tegelijk daar een einde te maken aan de productie van heroïne), is de teelt van papaver en de export van drugs uit dat land … alleen maar spectaculair toegenomen. De financiering van hulpprojecten om de Afghaanse maatschappij er weer bovenop te helpen - voornamelijk waterputten en irrigatietechnieken - blijk voornamelijk gebruikt te zijn om nog meer drugs te verbouwen. Sommige cijfers spreken van een verdrievoudiging.

Bewijs
Bovendien sloten Mullah Naim Barich, de Talibanleider in de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand en zijn tegenhanger over de grens, generaal Gholamreza Baghbani van de Iraanse Revolutionaire Garde in Anzar een deal. Een drugsdeal die van de Revolutionaire Garde een player maakte, en die ondertussen zelfs gezorgd heeft voor een aantal partnerships met Mexicaanse drugskartels.

Het komt erop neer dat de Revolutionaire Garde zich ondertussen ook flink laat financieren door een deel van de ketting tussen producent en gebruiker te zijn. Al in 2012 werd een rapport gepresenteerd aan het Amerikaans Department of Treasury (USDOT) waarin bewijs werd aangeleverd dat generaal Baghbani de smokkel van heroïne en opium ondersteunde en dat “as part of a broader scheme to support terrorism.” Er is ook bewijs dat de generaal van de Quds nauwe contacten onderhoudt met “Albanian, Bulgarian and Romanian crime organizations involved in transporting Afghani heroin to the West” en dat hij in de andere richting zorgt dat chemicaliën nodig om heroïne te produceren de Iraanse grens over geraken.

Nog meer bewijs
Een ander rapport, van de Office of the Director of National Intelligence (ODNI), uit 2013, meldde dat de Iraanse Revolutionaire Garde hun eigen, autonome apparaat aan het opzetten waren, waarmee zelf heroïne kon worden geproduceerd en gedistribueerd. “Members of the organization bring tremendous quantities of raw opium from Afghanistan to Iran, which are processed into heroin and other opiates in local labs. These drugs are then transported westwards through the extensive smuggling network established by the Revolutionary Guards, which consists of large fleets of ships and planes, straw companies, and secret bank accounts.”

Datzelfde rapport waarschuwde dat “The Revolutionary Guards and the world of organized crime is a phenomenon in the absence of appropriate attention and response, has deadly significant strategic ramifications. The IRGC’s labyrinth snakes through in the international drug trade, both directly and through proxies such as Hamas & Hezbollah. This involvement provides the organization with access to sources of financing that bypass international sanctions, as well as to sophisticated operational platforms that support its subversive efforts aimed at the West.”

Maffia
Het wordt nog mooier. De DEA, de Amerikaanse narcoticadienst, ontdekte dat via de Libanese druglord Ayman Juma er een samenwerking was gecreëerd tussen de Iraanse Republikeinse Garde, Hezbollah ook en het Los Zetas-kartel in Mexico. De Zetas zijn een groep soldaten uit elite-eenheden van het Mexicaanse Leger die gedeserteerd zijn en zich hebben aangesloten bij drugskartels zoals het Golfkartel. In februari 2010 gingen ze solo. Met groot succes.

Ze sloten bijvoorbeeld een deal met de 'Ndrangheta in Italië. Het resultaat is dat Iran, Hezbollah, al-Qaida en andere jihadistische terreurgroepen dik zijn met het gevaarlijkste Mexicaanse drugskartel en volgens de DEA zich volop aan het infiltreren zijn, dankzij het ondergrondse netwerk van de Zetas in Midden- en Zuid-Amerika.

Dat wetende, is het vermoeden is dan ook groot dat, zeker gezien de locaties waar de meeste executies voor drugsdelicten in Iran plaatsvinden, die ook aangewend worden om niet alleen politieke tegenstanders van het regime in Teheran, maar ook mensen die “in de weg lopen” van de drugsoperaraties van de Revolutionaire Garde uit te schakelen.

http://m.newsmonkey.be/article/64125
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18867
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Het was vandaag weer gezellig in Iran.

Berichtdoor King George » Wo Jun 01, 2016 11:57 am

Over 30 Iranian students lashed 99 times for attending mixed graduation party


Published time: 28 May, 2016 14:43

Afbeelding
© Morteza Nikoubazl / Reuters

At least 30 college students were arrested, interrogated and given 99 lashes each - all within 24 hours for attending a graduation party that included both men and women.

Students at the mixed party, which happened in the city of Qazvin some 90 miles northwest of Tehran, were “dancing and jubilating” when authorities arrived on scene after receiving a report from residents about the event, according to the New York Times.


Lees verder
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38904
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 01, 2016 5:05 pm

En ik lees ook:
Police in Semnan had been monitoring 58 households belonging to single people for weeks prior to the raids, the New York Times confirmed.
Authorities said although living alone is not illegal in Iran, apartments occupied by single people are more likely to be the “site of criminal conduct” including the consumption of drugs and alcohol.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38904
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 06, 2016 11:29 am

Mode is ook zo'n verfoeilijke Westerse uitvinding. Vrouwen dienen er gewoon zo bij te lopen in een zwarte chador zoals al door Plutarchus 2000 jaar geleden beschreven.
"The earliest written record of chador can be found in Pahlavi scripts from the 6th century, as a female head dress worn by Zoroastrian women.""
Iran sluit 800 'ongepaste' kledingwinkels
Voorafgaand aan de politie-acties hadden ruim 3.600 winkels een waarschuwing ontvangen. Gedurende tien dagen liep de politie alle winkeliers langs die ervan verdacht werden zich met hun koopwaar niet aan de fatsoensnormen te houden.

De politie voerde samen met de staatszender de afgelopen weken een campagne tegen de verkoop van 'onhygienische' tweedehands kleding. Ook voor kleding bedrukt met Engelse teksten werd gewaarschuwd. Er wordt dan ook aangenomen dat met 'ongepaste kleding' vooral westers aandoende mode wordt bedoeld, naast kleding die niet voldoet aan de strenge religieuze voorschriften.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/iran-sluit-800-ongepaste-kledingwinkels~a4370975/
Wat voor te stellen bij 'onhygienische' tweedehands kleding?
Is er soms een levendige handel voor fetisjisten in ongewassen damesondergoed?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 28, 2016 8:52 pm

Kindbruidje wacht executie na miskraam

13 okt 2016

Afbeelding

Het tragische lot van Zeinab Sekaanvand: de dood van haar baby heeft haar eigen dood ingeluid.

De Iraanse wordt binnen enkele weken geëxecuteerd vanwege de moord op haar man, die zij op 17-jarige leeftijd zou hebben begaan. Zeinab kreeg respijt nadat zij in de gevangenis zwanger was geraakt van een medegevangene. Maar nu haar baby eind vorige maand dood werd geboren, wordt de voltrekking van de doodstraf alsnog uitgevoerd.

Tot woede van mensenrechtenorganisaties. Met de geplande executie schendt Iran een internationaal verdrag dat verbiedt de doodstraf op te leggen aan mensen die hun misdaad op minderjarige leeftijd begaan. Desondanks heeft het islamitische land de afgelopen tien jaar al 76 jonge criminelen geëxecuteerd. Volgens Amnesty kreeg Zeinab, inmiddels 22 jaar oud, bovendien geen eerlijk proces.

De Koerdische komt uit een arme en conservatieve familie in het noorden van het land. Zij liep op 15-jarige leeftijd van huis weg om met de vier jaar oudere Hossein Sarmadi te trouwen; in Iran kunnen meisjes op hun 13e en jongens op hun 15e in het huwelijk treden. De relatie eindigde met de dood van Sarmadi.

Neergestoken door zijn vrouw, claimen de autoriteiten. Zeinab bekent aanvankelijk: zij zou door voortdurende mishandeling en misbruik tot haar gruwelijke daad zijn gekomen. Later trekt ze haar verklaring in. Niet zij, maar de broer van Hossein, die haar regelmatig verkrachtte, zou hem hebben vermoord.

De broer dwong Zeinab vervolgens een bekentenis af te leggen met de belofte haar te zullen pardonneren, zoals de familie van een moordslachtoffer dat volgens de sharia kan doen. De rechters wilden echter niet luisteren en veroordeelden haar tot de doodstraf.

Een straf die mogelijk vandaag al wordt voltrokken.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4978
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor sjun » Di Nov 01, 2016 9:55 pm

En weer krijgt islam er een gezicht bij. Vertel het voort. Ook dit is islam. Waarom zou zo'n systeem de ruimte voor uitzaaiing moeten krijgen in Europa en daar een soortgelijke doodscultuur en schending van mensenrechten moeten kunnen entameren als in verschillende landen van herkomst?
Crimine ab uno disce omnes
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 07, 2019 7:45 pm

Iran: Executies van kinderen, amputaties, zweepslagen

Geplaatst op 7 april 2019

Afbeelding

Volgens een rapport van Amnesty International van 26 februari is de mensenrechtensituatie in Iran “sterk verslechterd”. Waarom bedrijft de Europese Unie dan nog steeds een appeasementpolitiek met een systeem, dat een ondraaglijke balans wat betreft de mensenrechten bezit? Helaas schijnt Europa, ondanks haar eindeloze moraal en eigengerechtigheid, de meest immorele speler ter wereld geworden te zijn – als ze dat al niet was.

Lees verder >>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 20, 2019 1:38 am

Veertig jaar Iraanse intolerantie

Geplaatst op 17 augustus 2019

Afbeelding
Een muurschildering van ayatollah Khomeini in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Het regime dat op dit moment Iran regeert, werd na een revolutie begin 1979 ingesteld en is al veertig jaar aan de macht. Het zal niemand ontgaan zijn dat de betrekkingen tussen Iran en het Westen, in het bijzonder de Verenigde Staten, nooit gezond waren en de afgelopen jaren nog slechter zijn geworden.

Lees verder >>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38904
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 23, 2019 4:09 pm

Hoe verplaatsen de rijke ayatollah's en de gewone rijken zich in Teheran?
Truc van rijke particulieren: met privé-ambulance langs de file
In de Iraanse stad Teheran wemelt het van de ambulances. Dat komt niet doordat er zoveel mensen met spoed naar het ziekenhuis moeten, maar doordat steeds meer rijke particulieren een ziekenauto kopen of inhuren, zodat ze met sirene en zwaailicht moeiteloos langs de files kunnen scheuren.

De truc werd bevestigd tegenover persbureau Isna door het hoofd van de particuliere reddingsdienst van Iran, Mojtaba Lohrasbi. De praktijken zijn echter illegaal doordat ook particuliere ambulances alleen bij medische noodgevallen mogen worden ingeschakeld.

Volgens Lohrasbi gebruiken beroemdheden zoals filmsterren, maar ook zeer goed betaalde privéleraren, die studenten voorbereiden op geschiktheidstests aan universiteiten, de ambulances als shuttle. De procureur-generaal van Teheran wil de strijd aangaan met deze illegale praktijken, maar volgens Lohrasbi is het probleem daarmee allerminst verdwenen, aangezien de lokale politie te druk is om de ambulances te controleren.
https://www.ad.nl/auto/truc-van-rijke-particulieren-met-prive-ambulance-langs-de-file~a2a468fb/

En natuurlijk worden de snelle geestelijken niet genoemd. Want dat is de reden van geen politieoptreden: dan kunnen ze wel eens een boze ayatollah tegenkomen. En die zijn normaal al vreselijke zeuren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41262
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mensenrechtenschendingen in Iran

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 31, 2019 12:06 am

Iraanse activiste krijgt 24 jaar celstraf voor afdoen hoofddoek

30 augustus 2019

Afbeelding

De Iraanse activiste Saba Kord Afshari (foto) moet 24 jaar de cel in voor het protesteren tegen het verplicht dragen van een hoofddoek. Vijftien jaar van de straf is het gevolg van het afdoen van haar hoofddoek.

De 20-jarige Kord Afshari stond op 19 augustus terecht voor ‘het verspreiden van prostitutie en corruptie door het in het openbaar afdoen van haar hijab’ en het ‘verspreiden van propaganda tegen de staat’. Op dinsdag werd ze schuldig bevonden door de revolutionaire rechtbank in Teheran. Haar straf werd verhoogd omdat ze eerder gearresteerd was.

Druk opgevoerd
Volgens de Iran Human Rights Monitor werd de vrouw gedwongen voor een camera te bekennen, maar dat weigerde ze. Daarop zou zelfs haar moeder gearresteerd zijn om de druk verder op te voeren.

Witte Woensdag
Kord Afshari werd vorig jaar voor het eerst opgepakt omdat ze meedeed aan een demonstratie in het kader van Witte Woensdag, waarbij geprotesteerd wordt tegen het verplicht dragen van de hijab en vrouwen de hoofddoek afdoen. Ze kreeg toen een jaar gevangenisstraf. In februari van 2019 werd ze, twee maanden voor het einde van haar straf, vrijgelaten.

Samen met haar moeder bleef ze protesteren tegen het verplichte dragen van de hijab en plaatste ze filmpjes daarvan online. Op 1 juni van dit jaar werd de activiste opnieuw opgepakt.

Azam deed uit protest haar hoofddoek af: 'Voor mijn dochter'

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenl ... -rechtbank
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast