Belgen: Angst om weer een achter te lopen?

Is het leven in een land van de islam echt het paradijs? Waarom zijn er geen rustige, stabiele islamitische landen op onze planeet?
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Belgen: Angst om weer een achter te lopen?

Berichtdoor Zwartmeer » Di Mar 04, 2003 8:20 am

In sommige dingen lopen de Belgen voor op de Nederlanders en visa versa. Het valt me wat tegen van de Belgen dat als er door de Nederlanders een achterstand weggewerkt wordt ze niets van zich laten horen. Ook wij hebben nu onze eigen AEL (Anti Europese Liga) maar geen Belg die van zich horen laat of ons filiciteert. Angst om weer een achter te lopen?

roumi
Berichten: 6
Lid geworden op: Do Jan 23, 2003 2:44 pm

Berichtdoor roumi » Di Mar 04, 2003 6:45 pm

Beste Zwartmeer, beste Nederlanders,

Van ganser harte gefeliciteerd met jullie nagelnieuwe afdeling van AEL in Nederland.
Jullie gaan nu ook het voorrecht genieten van Abou Jahjah's opbouwende beschouwingen omtrent zijn visie op een multiculturele samenleving.
Eigenlijk ben ik benieuwd hoe Nederland op Jahjah zal reageren.

Mvrgr

Roumi

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Re: Belgen: Angst om weer een achter te lopen?

Berichtdoor Patrick » Di Mar 04, 2003 11:14 pm

Zwartmeer schreef:In sommige dingen lopen de Belgen voor op de Nederlanders en visa versa. Het valt me wat tegen van de Belgen dat als er door de Nederlanders een achterstand weggewerkt wordt ze niets van zich laten horen. Ook wij hebben nu onze eigen AEL (Anti Europese Liga) maar geen Belg die van zich horen laat of ons filiciteert. Angst om weer een achter te lopen?
Kijk eens even naar de titel van onze beweging "Faith Freedom INTERNATIONAL". Waarom internationaal? Wel omdat we overal met hetzelfde fenomeen te maken hebben. De AEL heeft dat goed begrepen: eerst België, dan Nederland, vervolgens Frankrijk en ... wie volgt? Het is daarom belangrijk dat we er geen match Nederland-België van maken.

We zijn allemaal vrijdenkers, geloven allemaal in de democratie, vrije meningsuiting en in mensenrechten. Religie valt voor mijn part onder de vrije meningsuiting het is aldus onnodig te vermelden dat er vrijheid van religie moet zijn. Het is onnodig bepaalde religies door de staat te "erkennen" laat staan ze te subsidiëren. Kinderen hebben, onafhankelijk van hun ouders, zelf het recht om te bepalen welke levensbeschouwelijke visie ze aanhangen. Vermits religie een vorm van vrije meningsuiting is, mogen anderen deze openlijk bekritiseren of ermee spotten (ook een vorm van vrije meningsuiting). De AEL wil net het tegenovergestelde. De AEL wil houdt niet van de scheiding religie staat. De AEL wil zogenaamde Godslastering gelijkstellen met racisme. De AEL geeft geen moer om migranten zolang ze niet Arabisch én Moslim zijn, wat ze ook mogen beweren. De AEL droomt van een Pan-arabisch Islamitische supermacht... Keep on dreaming guys ...

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Di Mar 04, 2003 11:30 pm

Volgens de eerste geruchten heeft Jahjah geen problemen met spreekkoren als 'hamas hamas Joden aan het gas'. Zou ie het wel erg vinden als we het woord Jood door moslim of Arabier vervangen? Lijkt me een logische tegenreactie.

Roumi in ieder geval dank voor de felicitaties. Ik denk dat we nog veel plezier aan Jahjah kunnen beleven. Gisteren zei hij voor de tv dat mensen een hekel hebben aan moslims die nadenken. Jammer dat ik hem niet ter plaatse van repliek kon dienen. Het aantal doodsvonnissen in de Arabisch/Islamitische wereld van nadenkende moslims is niet meer te tellen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Mar 05, 2003 2:40 pm

Vermits religie een vorm van vrije meningsuiting is, mogen anderen deze openlijk bekritiseren of ermee spotten (ook een vorm van vrije meningsuiting).


Nee hoor Patrick, in Nederland bestaat een wet tegen zgn. godslastering.
Wetboek van Strafrecht:

Art. 147.

Met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft:

1º. hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, door smalende godslasteringen op voor godsdienstige gevoelens krenkende wijze uitlaat;

2º. hij die een bedienaar van de godsdienst in de geoorloofde waarneming van zijn bediening bespot;

3º. hij die voorwerpen aan een eredienst gewijd, waar en wanneer de uitoefening van die dienst geoorloofd is, beschimpt.Art. 147a.

1. Hij die een geschrift of afbeelding waarin uitlatingen voorkomen die, als smalende godslasteringen, voor godsdienstige gevoelens krenkend zijn, verspreidt, openlijk tentoonstelt of aanslaat of, om verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen te worden, in voorraad heeft, wordt, indien hij weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat in het geschrift of de afbeelding zodanige uitlatingen voorkomen, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie.

2. Met dezelfde straf wordt gestraft hij die, met gelijke wetenschap of een gelijke reden tot vermoeden, de inhoud van een zodanig geschrift openlijk ten gehore brengt.

3. Indien de schuldige een van de misdrijven omschreven in dit artikel in zijn beroep begaat en er, tijdens het plegen van het misdrijf, nog geen twee jaren zijn verlopen sedert een vroegere veroordeling van de schuldige wegens een van deze misdrijven onherroepelijk is geworden, kan hij van de uitoefening van dat beroep worden ontzet.


Ik ben al een tijdje aan het zoeken of diezelfde wet ook in België bestaat, maar niet gevonden.
Weet iemand dit?

CroMagnon
Berichten: 57
Lid geworden op: Do Jan 23, 2003 1:54 am

Berichtdoor CroMagnon » Wo Mar 05, 2003 4:12 pm

Mmmmhhh... dus bepaalde uitspraken (of de reciteerders/verspreiders daarvan) in de Koran en de Hadiths, alsook in de Bijbel (met name het Oude Testament), vallen in wezen ook onder het Strafrecht ...? :wink:
~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~

visit: muslim-quotes

~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~
_________________

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Wo Mar 05, 2003 6:18 pm

Ik hoop van harte voor jullie dat die wet in onbruik is geraakt. Weg ermee!!!

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Mar 05, 2003 6:32 pm

“Ik hoop van harte voor jullie dat die wet in onbruik is geraakt. Weg ermee!!!”

Er is in Nederland zoveel beschaving en politieke correctheid dat dat nog wel een poosje zal duren. Mogelijk dat de LPF het aandurft. De LPF (Lijst Pim Fortuyn) ontstond nadat Pim Fortuyn uit z’n partij Leefbaar Nederland was getrapt omdat hij artikel 1 van de grondwet, waarin de vrijheid van godsdienst is bepaald, wou schrappen of aan laten passen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Mar 06, 2003 7:19 pm

CroMagnon schreef:Mmmmhhh... dus bepaalde uitspraken (of de reciteerders/verspreiders daarvan) in de Koran en de Hadiths, alsook in de Bijbel (met name het Oude Testament), vallen in wezen ook onder het Strafrecht ...? :wink:


:wink: CroMagnon, daar heb ik ook al aan gedacht!

Wat denk je van een lasterlijke aantijging van "schriftvervalsing" vb?
Of - god forbid - de bewering dat Jezus helemaal niet aan het kruis gestorven is?
hopen mogelijkheden dus!

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Berichtdoor Zwartmeer » Do Mar 06, 2003 8:38 pm

Geeft de AEL ons niet precies de handvatten die we nodig hebben? De AEL is een politieke beweging met een islamitische ondergrond. De Jodenhaat bv waar de AEL blijk van geeft is direct terug te voeren naar de Koran en Hadith. De AEL stelt zich op deze manier open voor kritiek op hun godsdienst. Zou dat niet mogen dan is er überhaupt geen kritiek op hun politiek mogelijk. Tot nu toe verscholen moslims zich meestal achter het gedachtegoed van linkse partijen wat hun godsdienst enigszins buiten schot hield.

De politiek van de AEL maakt van de Koran en de Hadith een dartbord waar naar lieve lust op geworpen kan worden. Heeft iemand hier iets tegen in te brengen of toe te voegen?

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Do Mar 06, 2003 8:51 pm

Zwartmeer schreef:Geeft de AEL ons niet precies de handvatten die we nodig hebben? De AEL is een politieke beweging met een islamitische ondergrond. De Jodenhaat bv waar de AEL blijk van geeft is direct terug te voeren naar de Koran en Hadith. De AEL stelt zich op deze manier open voor kritiek op hun godsdienst. Zou dat niet mogen dan is er überhaupt geen kritiek op hun politiek mogelijk. Tot nu toe verscholen moslims zich meestal achter het gedachtegoed van linkse partijen wat hun godsdienst enigszins buiten schot hield.

De politiek van de AEL maakt van de Koran en de Hadith een dartbord waar naar lieve lust op geworpen kan worden. Heeft iemand hier iets tegen in te brengen of toe te voegen?
Indien de AEL bijvoorbeeld een zetel in het parlement zou krijgen en ze komen regelmatig in de media dan zullen ze zich op een gegeven moment wel eens 'verspreken'. De maskers zullen dan afvallen. In België hebben ze het al te bont gemaakt met bepaalde uitspraken en acties maar toch zijn er een heleboel politiek correcte hardliners die stekeblind zullen (of willen) blijven. Van deze groep krijgt de AEL een vrijgeleide: De AEL mag doen wat ze wil, bepaalde pol. Corr. groeperingen zullen er alles aan doen om de AEL wit te wassen.


Terug naar “Leven in moslimlanden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten