Een bewijs dat Mo valse profeet is

Is Mohammed het zegel der profeten? Of gewoon één der velen? Debatteer over zijn leven, visies, psychologie, sucessen en mislukkingen. Kun je hem met Jezus vergelijken?
stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Een bewijs dat Mo valse profeet is

Berichtdoor stropke » Di Apr 04, 2006 9:18 pm

HIJ IS DOOD
Laatst gewijzigd door stropke op Di Apr 04, 2006 10:45 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Di Apr 04, 2006 9:26 pm

nog meer bewijs:
Hij was pedofiel, pervers en moordenaar.
Kan het nog spiritueler?
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Eën bewijs dat Mo een valse profeet is

Berichtdoor stropke » Di Apr 04, 2006 9:29 pm

stropke schreef:HIJ IS DOOD


En daar kunne geen 12 bewijzen nix aan veranderen. Wat hebt ge aan een dooie profeet? Nix. Hij beweert van alles te zijn zelfs zich in de plaats van de heer Jezus te stellen als grootste mens. Een laatste profeet die zichzelf niet eens uit de greep van de dood kan verlossen en dan beweren de ware te zijn, pffffffffffff . Wat een blaaskaak en opschepper, ne stoever zegge ze in Gent.
Doch Jezus ging ook dood maar stond weer levend uit zijn graf. Das het bewijs van Zijn echtheid.

Hand 17:
30 God dan, de tijden der onwetendheid overzien hebbende, verkondigt nu allen mensen alom, dat zij zich bekeren.
31 Daarom dat Hij een dag gesteld heeft, op welken Hij den aardbodem rechtvaardiglijk zal oordelen, door een Man, Dien Hij daartoe geordineerd heeft, verzekering daarvan doende aan allen, dewijl Hij Hem uit de doden opgewekt heeft.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Abdul Hamzah
Berichten: 87
Lid geworden op: Do Mar 30, 2006 9:31 am
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Abdul Hamzah » Wo Apr 05, 2006 2:29 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Ik hoor hier niets anders dan alleen maar onzin wat er over de profeet Mohamed (v.z.m.h) wordt gezegd. De profeet Mohamed (v.z.m.h) was en is nog steeds een goed voorbeeld voor de mensheid.Wat mij betreft ben je atheïst, agnost of behoor je tot één van de vele religieuze denominaties die op dit moment bestaan. Of je nu communist of een liefhebber van democratie bent. Wat je ook bent en welke religie je ook belijdt, toch moet je deze man kennen.

Hij was zonder meer de meest uitzonderlijke man die ooit op deze wereld heeft geleefd. Hij predikte een religie, richtte een staat op, kwam met een morele code, bracht tal van sociale en politieke veranderingen teweeg, stichtte een dynamische en krachtige gemeenschap die zijn leerstellingen in de praktijk bracht en uitdroeg naar anderen en hij bracht een ware revolutie teweeg onder de mensheid, één die tot de einde van de mensheid zal blijven bestaan.

Zijn naam is Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Hij deed dit alles in een tijdsduur van slechts drieëntwintig jaar. Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) werd geboren op twintig augustus 570 en drieënzestig jaar later toen hij stierf, was het hele Arabische schiereiland overgegaan van het aanbidden van afgoden tot het aanbidden van de Enige Ware God. Van stammenconflicten en oorlogen naar solidariteit en samenhang, van dronkenschap naar soberheid en vroomheid, van wetteloosheid en anarchie naar gedisciplineerd leven, van totale morele bankroet naar de hoogste standaard van moreel gedrag. De menselijke geschiedenis heeft nooit eerder zo een totale transformatie van een volk meegemaakt, wanneer dan ook!

De Encyclopedie Brittannica noemt hem ‘de meest succesvolle van alle religieuze persoonlijkheden in de wereld’. Bernard Shaw zegt over hem dat als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) vandaag de dag zou leven, hij zou slagen in het oplossen van alle problemen die de menselijke beschaving dreigen te vernietigen. Thomas Carlysle was gewoonweg verbaasd over het feit dat één man, eigenhandig in staat was rivaliserende stammen en rondtrekkende bedoeïen samen te smelten tot een krachtige en ontwikkelde natie in minder dan twee decennia. Napoleon en Ghandi konden slechts dromen van een soortgelijke samenleving die werd opgericht door deze man veertienhonderd jaar geleden.

Geen ander mens heeft ooit zoveel weten te bereiken, op zoveel verschillende gebieden, in zo een beperkte tijd, als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Hij was een religieuze leraar, een sociale hervormer, een morele gids, een politieke denker, een militaire genie, een administratieve kolos, een trouwe vriend, een wonderbaarlijke compagnon, een toegewijde echtgenoot en een liefhebbende vader; dit alles in één. Geen ander in de geschiedenis heeft hem ooit overtroffen of geëvenaard in maar één van deze verschillende gebieden.

De wereld kent inderdaad zijn aandeel grote persoonlijkheden, maar deze personen excelleerden hoogstens in één of twee eigenschappen. Geen van deze grote mannen, die onze geschiedenis heeft voortgebracht, combineerde ooit zoveel verschillende kwaliteiten en bracht deze tot zo een niveau van perfectie als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) .

De levens en leerstellingen van andere grote persoonlijkheden worden omringd door een waas van onduidelijkheden. Er bestaat zoveel speculatie over bijvoorbeeld hun tijdstip en plaats van geboorte, de manier waarop zij leefden, hun karakters en details over hun leerstellingen. Maar ook is het relatief moeilijk om de mate van hun succes en mislukking vast te stellen.

Dit alles is niet het geval met deze man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Niet alleen zijn geboortetijd en plaats zijn bekend, maar elk detail over zijn persoonlijke en openbare leven is zorgvuldig vastgelegd en bewaard gebleven tot op vandaag de dag. De authenticiteit van deze informatie wordt niet slechts bevestigd door trouwe volgelingen, maar ook door niet-vooringenomen critici en ruimdenkende geleerden.

Qua ideologie is er geen gedachtegoed, hetzij seculier of religieus, sociaal of politiek, die de Islam, het systeem dat Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) uitdroeg, kan evenaren laat staan overtreffen. In een snel veranderende wereld waarin andere ideologieën substantiële veranderingen hebben ondergaan, is de Islam in de afgelopen veertienhonderd jaar vrij gebleven van veranderingen.

Naast dit alles, is het niet weggelegd voor alle grote denkers om hun ideeën tijdens hun leven in de praktijk te zien worden gebracht en de vruchten er van te zien. Behalve voor Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) die niet alleen de meest wonderbaarlijke ideeën uitdroeg maar deze ook met succes in de praktijk implementeerde. Ten tijde van zijn dood waren zijn leerstellingen niet slechts loze voorschriften en ideeën die wachtten om in de praktijk uitgevoerd te worden. Nee! Zij waren de ware kern van het leven van tienduizenden perfecte individuen. Elk van hen was een schitterende personificatie van alles waar Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) voor stond. Met betrekking tot welk politieke, sociale of religieuze gedachtegoed, heeft men ooit zo een fantastisch fenomeen meegemaakt?

Geen andere ideologie in de geschiedenis van deze wereld kan beweren dat het volledig in de praktijk is uitgevoerd, hetzij voor of na de dood van de stichter van de betreffende ideologie. Behalve de Islam, de ideologie die werd gepredikt door Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . De geschiedenis is getuige van dit feit en zelfs de grootste sceptici hebben geen andere optie dan dit te bevestigen.

Ondanks deze verbazingwekkende resultaten en talloze overtuigende en authentieke wonderen die door hem zijn verricht en het overweldigende succes dat hij had, beweerde hij voor geen moment God te zijn, noch Zijn incarnatie en noch Zijn zoon. Hij beweerde slechts een mens te zijn die door God was gekozen om de mensen de Waarheid te leren en om een voorbeeld voor hen te zijn. Hij was inderdaad niets meer of minder dan een mens. Maar hij was een mens met een nobele en verheven missie. Zijn missie was de mensen te verenigen in het aanbidden van de Enige Ware God en hen de weg naar eerlijk en oprecht leven te leren in overeenstemming met de wetten van God. Hij omschreef zichzelf altijd als een Boodschapper en Dienaar van God. Dit terwijl mensen, die niet eens de helft of maar één tiende hebben bereikt van wat Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) heeft bereikt, worden verheven tot goddelijke status. Zouden de mensen dan niet eens stil staan bij de claim van deze wonderbaarlijke man, dat hij Gods Boodschapper tot de mensheid is?

Vandaag de dag, veertienhonderd jaar na het leven van de Boodschapper Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) zijn de leerstellingen van deze wonderbaarlijke man nog steeds zuiver, vrij van elke vorm van verlies, verandering of interpolatie. Zijn leerstellingen bieden nog altijd de onsterfelijke hoop om de vele kwalen die de mensheid kent op te lossen. Dit is onze oprechte claim en dit is de enige conclusie die wij kunnen trekken na het zorgvuldig bestuderen van de geschiedenis.

Het minste wat jij, als weldenkend mens, kunt doen is om voor één moment stil te staan en jezelf af te vragen; zou het kunnen dat deze beweringen, hoe vreemd en revolutionair ze ook klinken, waarheid zijn? Stel dat dit zo is terwijl jij niet op de hoogte bent van deze man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Of hem niet goed genoeg kent om werkelijk profijt te hebben van zijn leiding en goed voorbeeld. Wordt het dan geen tijd dat jij gehoor zult geven aan deze grote uitdaging en je wat inspanning levert om deze man te leren kennen? Het zal je niets kosten, maar het zou best eens het begin kunnen zijn van een compleet nieuwe tijdperk in jouw leven.

Kom! Laten wij het leven van deze wonderbaarlijke man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) ontdekken. Zijn voorbeeld en leerstellingen zijn de ware sleutel om jouw leven en deze wereld ten goede te veranderen.
_________________
In de naam van Allah, de meest Barmhartige de Genadevolle.

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Wo Apr 05, 2006 2:48 pm

De meeste van die 'denomitaties' bestaan al heel wat langer dan de islam, christendom, boedhisme, confucianisme, ..enz enz.. evenals agnosten en atheïsten En wij kennen inderdaad deze man .....

En je kent toch ook wel hoe en waarom de koran is meedegedeeld ...? Omdat de woestijnarabieren te stom waren om het concept van de drievuldigheid te snappen ... :lol:

De list van de monnik
Berthold van Maris
SYRISCHE LEGENDE GEEFT EIGEN DRAAI AAN VERHALEN OVER MOHAMMED
De monnik Bahira gaf de jonge Mohammed handige tips om de Arabieren te bekeren, aldus de Syrisch-christelijke versie van de Bahira-legende. De Koran zou door Bahira zijn geschreven.

De legende over de ontmoeting van de profeeet Mohammed met de christelijke monnik Sergius Bahira was in de middeleeuwen erg populair in Europa. Bahira zou Mohammed de islam hebben ingefluisterd - meestal wordt de monnik voorgesteld als een ketter. De monnik zou zijn afgewezen voor het bisschopsambt en wilde zich wreken.

``Je komt dat motief tegen in honderden middeleeuwse teksten'', zegt Arabiste Barbara Roggema, werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen. ``De boodschap is duidelijk: de islam is een christelijke ketterij. Maar de legende komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en had daar een andere betekenis. Zowel de moslims als de christenen hadden daar hun eigen versie van het verhaal.''

Roggema heeft zich de afgelopen jaren over tientallen Syrische en Arabische manuscripten gebogen om de Syrisch-christelijke versie van de legende in kaart te brengen. De manuscripten zijn van de vijftiende eeuw en later, maar de legende zelfs is waarschijnlijk al in de negende eeuw ontstaan. Ze heeft vier verschillende versies kunnen destilleren, twee in het Arabisch en twee in het Syrisch, en bereidt nu een kritische teksteditie voor, met vertaling en interpretatie, die eind 2002 zal uitkomen.

``Alle moslims kennen het verhaal van de monnik'', zegt Roggema. ``Het staat in de allerbekendste biografie van Mohammed, die van Ibn Ishaq. Mohammed ontmoet daarin als twaalfjarige jongen een christelijke monnik, die voorspelt dat hij een profeet zal worden. De monnik ziet hoe de takken van een boom zich over de jongen heenbuigen om hem schaduw te geven, en op de rug van de jongen ontwaart hij het zegel van het profeetschap. In de islamitische traditie wordt Mohammed beschouwd als de laatste profeet, hij wordt daarom Het Zegel Der Profeten genoemd.''

slimme jongeman

Onder de christelijke groepen in het Midden-Oosten (de Melkieten, de Jacobieten en de Nestorianen) circuleerde dit verhaal in een andere vorm. In de langste, meest uitgewerkte versie van de legende is Mohammed een slimme en welbespraakte jongeman als hij, ergens in de woestijn, de monnik Bahira ontmoet. Bahira ziet dat er een wolk boven de jongen zweeft en vertelt hem dat hij is voorbestemd om `de voorspelling van de Zonen van Ismaël' (uit het bijbelboek Genesis) in vervulling te brengen. Hoe weet u dat, vraagt de jongeman. Bahira antwoordt dat God hem dat in een visioen heeft laten weten. Mohammed wil dan weten wie God is en zo ontstaat er een gesprek waarin de monnik hem stap voor stap inwijdt in de basisbeginselen van het christendom.

Mohammed bekeert zich tot het monotheïsme en hij wil het nieuwe geloof ook onder zijn mensen verkondigen. Hij vraagt de monnik hoe hij de Arabieren, die gewend zijn om stenen en hemellichamen te aanbidden, kan winnen voor het geloof in één God. Bahira bedenkt een list: hij zal een wonder in scène zetten. Hij zal een boek schrijven, dat op de hoorns van een koe doen en naar de Mohammed sturen. Mohammed moet dan tegen zijn mensen zeggen dat God hem het boek gezonden heeft. Het plan slaagt, de Arabieren zien er een wonder in en bekeren zich tot één God.

``Een boek op de hoorns van een koe, dat klinkt voor ons heel raar'', zegt Roggema. ``Maar het is natuurlijk een verwijzing naar het tweede hoofdstuk van de koran, dat `de koe' heet. In de vroegste niet-islamitische teksten over de islam wordt vaker verwezen naar 'het boek van de koe'. Wat dat precies is, weten we niet. Het zou erop kunnen wijzen dat het `hoofdstuk van de koe' ook circuleerde als een op zichzelf staande tekst. Dat ligt natuurlijk heel gevoelig voor moslims, want zij gaan ervan uit dat er maar één, onveranderlijke versie van de koran is overgeleverd.''

De truc met het boek blijkt te werken: de Arabieren bekeren zich tot het monotheïsme. Maar Mohammed merkt daarna dat ze voortdurend terugvallen in de oude polytheïstische gebruiken. Hij gaat terug naar Bahira en vraagt hem om raad. De monnik kiest voor een pragmatische benadering, hij past de leer en de voorschriften waar nodig aan. De manier waarop dat gebeurt, weerspiegelt de theologische discussies van die tijd.

te lichamelijk

De christenen geloofden in de menswording van Christus en in het bestaan van een goddelijke drieëenheid (`de Vader, de Zoon en de Heilige Geest'). De moslims hadden een veel abstracter beeld van God. Zij vonden het christelijke godsbeeld te lichamelijk. In de Syrisch-christelijke legende doet Bahira aanvankelijk heel erg zijn best om Mohammed in te wijden in het mysterie van de drieëenheid. Alle rituele handelingen die hij hem leert, zijn opgebouwd uit drie deelhandelingen, die symbolisch naar de drieëenheid verwijzen. Het bidden bestaat bijvoorbeeld uit: gaan zitten, vooroverbuigen en weer opstaan. Bahira leert Mohammed ook de befaamde openingsformule van de koran: `in naam van God, de Erbarmer, de Barmhartige' en legt uit dat de drie delen van deze formule verwijzen naar de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Al snel blijkt dat de Arabieren het mysterie van de drieëenheid niet kunnen bevatten. Bahara besluit daarom, heel pragmatisch, om zijn beschrijving van God aan te passen. Hij beschrijft God als ondoordringbaar, ondeelbaar, niet-horend en niet-ziend, zoals in de koran ook gebeurt. Door God zo `als een steen' te beschrijven, zou het monotheïsme voor de Arabieren gemakkelijker te accepteren zijn. Ze waren immers gewend om stenen te aanbidden.

De monnik past nog meer dingen aan. De Arabieren hebben er moeite mee om naar het Oosten te bidden, zoals de christenen doen. Ze bidden liever in de richting van Mekka, naar de Zwarte Steen, die ze van oudsher al aanbidden. Dus verandert de monnik de bidrichting. En het aantal gebeden, vijftig per dag, wordt op verzoek van Mohammed teruggebracht tot het praktisch haalbare aantal van vijf per dag.

``Die veranderingen zijn op zichzelf historisch'', zegt Roggema. ``Ze worden in de islamitische traditie ook genoemd. Mohammed reist naar de hemel en hoort van God dat moslims vijftig keer per dag moeten bidden. Daarna raadt Mozes hem aan om bij God te vragen om een vermindering tot vijf keer per dag. Ook is het historisch dat de Arabieren al vóór de komst van de islam de Zwarte Steen van Mekka aanbaden. De christenen gaven een eigen draai aan de islamitische traditie. Het idee is: Bahira probeert de Arabieren tot het christendom te bekeren, maar het lukt maar half, want hij moet voortdurend concessies doen, rekening houden met bestaande Arabische gebruiken.''

In de negende eeuw waren de christelijke groepen die in het Midden-Oosten onder islamitische heerschappij leefden nog zeer omvangrijk. Roggema: ``Na de Abbasidische revolutie van 750 werd Baghdad de nieuwe hoofdstad van het kalifaat. De twee eeuwen die daarop volgden, werden gekenmerkt door een grote culturele en wetenschappelijke bloei, waarbij de rol van de christenen groot was. In de negende eeuw bekeerden grote groepen zich tot de islam, maar men denkt dat de christenen in het Midden-Oosten nog een tijdlang in de meerderheid waren, of in ieder geval even groot als de moslims.''

Roggema: ``De legende zegt in wezen: de koran is een bevestiging van de christelijke leer. Dat is een opvatting die je in allerlei christelijke Arabische teksten uit die tijd terugvindt. Mohammed wordt in de legende positief gewaardeerd: hij is erin geslaagd de Arabieren te bekeren tot het geloof in één God. Maar tegelijkertijd wil de legende laten zien dat de islam niet meer is dan een versimpelde, verwaterde versie van het christendom. Het is géén universele religie, maar een aangepaste religie voor Arabieren, voor mensen die nog niet rijp waren voor het christendom zelf. En daarmee zeiden de christenen ook: voor ons heeft de koran geen meerwaarde.''

Christenen en moslims dachten ook anders over de thaumatologie, het belang van wonderen. ``De christenen zeiden: Mohammed heeft geen wonderen verricht, dus hij is geen echte profeet. Want een echte profeet verricht wonderen. Maar in de islam wordt de koran zelf als het wonder gezien. Mohammed was ongeletterd, het was ondenkbaar dat hij de `onnavolgbare stijl' waarin de koran was geschreven, zelf bedacht had. Die stijl was de mooiste die er bestond en kon alleen van God afkomstig zijn. De Bahira-legende is ook daar een reactie op: die stijl was gewoon afkomstig van een christelijke monnik.''

Een ander wonder dat in de islamitische traditie genoemd wordt, is Mohammeds nachtelijke reis naar Jeruzalem. Hij zou in één nacht heen en weer gereisd zijn naar het Heilige Land. In de Bahira-legende wordt dit wonder, net als het wonder van de koran, gereduceerd tot een goedkope vorm van bedrog. Bahira, zelf afkomstig uit het Heilige Land, vertelt Mohammed hoe Jeruzalem eruitziet, waarna Mohammed zijn mensen in geuren en kleuren kan vertellen over een wonderbaarlijke reis naar Jeruzalem.

``De legende zegt dus: er is niets goddelijks aan de koran of de islam. Maar de christenen erkenden wèl dat er een goddelijk aandeel was in de macht die de islam in het Midden-Oosten had gekregen. Die was door God voorbestemd. Dat blijkt ook uit de visioenen die Bahira heeft, voordat hij Mohammed ontmoet. Op de Sinaï-berg ziet hij enorme dierenfiguren, zoals een witte leeuw met twaalf hoorns en een panter gekleed in bloed. (wat moet die gepakt hebben ??? :lol: )Die symboliseren de verschillende dynastieën van de islam. De visioenen voorspellen dus de macht van de islam, maar laten ook zien dat die macht tijdelijk is. De visioenen eindigen met de terugkeer van Christus en de Dag des Oordeels.''

grappig

Onder de christelijke minderheden in het Midden-Oosten leeft het verhaal van Bahira nog steeds, zo heeft Roggema gemerkt. ``Een christen uit Irak zei een keer tegen me: `Vroeger op school zeiden de christelijke kinderen tegen de moslimkinderen: die religie van jullie, dat komt alleen maar van Bahira.' In Syrië heb ik voormalige moslims ontmoet die zeiden: `Weet je waar de islam vandaan komt? Het komt gewoon van een christelijke monnik vandaan.' Dat is grappig om te zien: hoe mensen dit soort verhalen nu nog aan elkaar vertellen.''

Voor haar onderzoek heeft Roggema een groot aantal archieven bezocht. ``Een belangrijk deel van de manuscripten ligt in Europa, waar die dingen al eeuwenlang verzameld worden door oriëntalisten en rijke mensen. En natuurlijk ligt er veel in de kloosters in het Midden-Oosten. Dat is niet altijd even toegankelijk.''

Voor moslims ligt het onderwerp ook nogal gevoelig. ``Als moslims vragen waar ik me mee bezig hou, zeg ik: met de figuur van Bahira. Ze weten vaak niet dat er ook een christelijke versie van het verhaal bestaat, dus zij denken alleen aan die christelijke monnik die het profeetschap van Mohammed voorspelt. Interessant, zeggen ze dan, je houdt je dus bezig met de biografie van de profeet. Dan ga ik niet zeggen: nee, ik kijk naar de christelijke versie, waarin wordt verteld dat de koran door die monnik is geschreven.''
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Abdul Hamzah
Berichten: 87
Lid geworden op: Do Mar 30, 2006 9:31 am
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Abdul Hamzah » Wo Apr 05, 2006 3:27 pm

Onder de christelijke minderheden in het Midden-Oosten leeft het verhaal van Bahira nog steeds, zo heeft Roggema gemerkt. ``Een christen uit Irak zei een keer tegen me: `Vroeger op school zeiden de christelijke kinderen tegen de moslimkinderen: die religie van jullie, dat komt alleen maar van Bahira.' In Syrië heb ik voormalige moslims ontmoet die zeiden: `Weet je waar de islam vandaan komt? Het komt gewoon van een christelijke monnik vandaan.' Dat is grappig om te zien: hoe mensen dit soort verhalen nu nog aan elkaar vertellen.''


Inderdaad het is dus een VERHAAL : Denk effe logisch na mens, ik ga hier niet op in natuurlijk , wat jij schrijft is natuurlijk flauwekul...
In de naam van Allah, de meest Barmhartige de Genadevolle.

truemoslima
Berichten: 340
Lid geworden op: Di Apr 04, 2006 9:35 am

Berichtdoor truemoslima » Wo Apr 05, 2006 3:47 pm

Inderdaad..

fabeltjes die ze tegenwoordig allemaal verzinnen....
`Ik getuig dat er geen God is dan Allaah en dat Mohammed zijn boodschapper is`

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Wo Apr 05, 2006 3:48 pm

Abdul Hamzah schreef:Onder de christelijke minderheden in het Midden-Oosten leeft het verhaal van Bahira nog steeds, zo heeft Roggema gemerkt. ``Een christen uit Irak zei een keer tegen me: `Vroeger op school zeiden de christelijke kinderen tegen de moslimkinderen: die religie van jullie, dat komt alleen maar van Bahira.' In Syrië heb ik voormalige moslims ontmoet die zeiden: `Weet je waar de islam vandaan komt? Het komt gewoon van een christelijke monnik vandaan.' Dat is grappig om te zien: hoe mensen dit soort verhalen nu nog aan elkaar vertellen.''


Inderdaad het is dus een VERHAAL : Denk effe logisch na mens, ik ga hier niet op in natuurlijk , wat jij schrijft is natuurlijk flauwekul...


Nie meer flauwekul dan JULLIE verhaaltjes.... :lol:
Allez, nog eentje

’Tekst van Koran staat niet vast’

Door Eildert Mulder

Dissidente islamologen plaatsen spectaculaire vraagtekens bij het traditionele verhaal over de begintijd van de islam. Volgens hen staat de tekst van de Koran niet vast. En ook de archeologie vertelt een ander verhaal dan de islamitische orthodoxie; vermeende bronnen van de islam zijn mogelijk zelfs christelijk. Deel 1 van een serie: een groot wetenschappelijk avontuur.

’Ons boek is een uitdaging aan het adres van de islamwetenschap, niet aan de islam. Godsdiensten zijn te stevig om ze aan het wankelen te kunnen brengen”, zegt professor Karl-Heinz Ohlig.

Ohlig doceert godsdienstwetenschappen en kerkgeschiedenis aan de universiteit van Saarbrücken. Hij is een gemoedelijke Rijnlander, die de sfeer uitstraalt van het kleine stukje Duitsland waar de Romeinen hebben geheerst, waar in plaats van bier wijn de nationale drank is en waar het woord Pruis, terecht of onterecht, vergelijkbare associaties oproept als in Nederland.

Het emeritaat wenkt, maar juist in de herfst van zijn carrière werpt Ohlig zich op als een spil in een groot wetenschappelijk avontuur, met als inzet een nieuwe interpretatie van de Koran en de ontstaansgeschiedenis van de islam.

Je moet een stevige maag hebben, want Ohlig en de zijnen halen veel overhoop, zodat het je soms begint te draaien. Daarvoor hoef je geen moslim te zijn.

Samen met islamdeskundige Gerd-Ruediger Puin redigeerde Ohlig het boek ’Die dunklen Anfänge’ (’Het duistere begin’). Twaalf wetenschappers uiten daarin hun twijfels over het traditionele verhaal over de beginperiode van de islam.

Dat verhaal oogt helder en eenvoudig. In het begin van de zevende eeuw na Christus leefde er in de stad Mekka op het Arabische schiereiland een man met de naam Mohammed. In een periode van enige tientallen jaren kreeg hij openbaringen, die kort na zijn dood zijn verzameld in een boek dat de naam Koran kreeg en dat is geschreven in perfect Arabisch.

Mohammed stichtte een nieuwe godsdienst met de naam islam, wat volgens de orthodoxe lezing de totale onderwerping aan God betekent. De Bijbel is een eerdere vorm van dezelfde goddelijke openbaring, maar is door toedoen van de duivel vervalst, met als ergste gevolg de leer van de Drie-eenheid, de grootste dwaling van het christendom.

De profeet slaagde erin, nog steeds volgens het gebruikelijke verhaal, om met geweld en diplomatie het Arabische schiereiland te verenigen. Na zijn dood veroverden de leiders van de nieuwe moslimstaat, de kaliefen, een wereldrijk dat zich uitstrekte van de Indus tot de Pyreneeën. Ze deden dat met een ongeregeld stelletje vechtersbazen uit de woestijn. Niemand snapt hoe dat mogelijk was, maar dat is deel van het goddelijke mysterie.

De overtuigingskracht van dit verhaal is misschien zijn eenvoud. Hoe dan ook, het vindt algemeen geloof bij moslims, ook bij afvalligen, zoals de schrijver Salman Rushdie, die vorige zomer in Trouw beweerde dat de islam de enige godsdienst is waarvan de ontstaansgeschiedenis betrouwbaar is vastgelegd.

Ook veel westerse islamologen hebben de afgelopen eeuwen het oude, overgeleverde verhaal min of meer klakkeloos geaccepteerd.

Vooral dat laatste zit de schrijvers van ’Die dunklen Anfänge’ dwars. Want wetenschappers die niet gebonden zijn aan een geloof, zouden het lef moeten hebben om afstand te nemen van de moslimorthodoxie als er wetenschappelijke feiten zijn die daartoe nadrukkelijk uitnodigen.

De archeologie bijvoorbeeld ondersteunt de orthodoxe lezing niet. Historische munten vertellen vaak een ander verhaal dan moslimgeschiedschrijvers. De oudste biografie van de profeet dateert van ruim honderd jaar na diens dood.

Mohammed-biografieën lijken vooral bedoeld om passages in de Koran van een context te voorzien en zijn daarom onbetrouwbaar. Alleen met behulp van de suspecte biografieën valt ’aan te tonen’ dat de Koran toespelingen bevat op het traditionele verhaal. Maar zonder kennis van die biografieën vind je het orthodoxe verhaal niet of nauwelijks terug in de Koran. En als klap op de vuurpijl: zelfs de tekst van de Koran staat volgens de dissidenten niet vast.

De auteurs beperken zich niet tot afbraak. Ze wagen zich ook aan bespiegelingen over hoe het dan wél kan zijn geweest, zonder tot eensluidende conclusies te komen. Ze voelen zich met elkaar verwant maar ze vormen geen ’school’.

Ohlig laat zien dat het antieke Syrisch-Arabische christendom frappante overeenkomsten vertoont met de latere islam.

De muntendeskundige Volker Popp probeert aan te tonen dat de eerste kaliefen, die in Syrië zetelden, zichzelf nog als christenen zagen. Dat vloekt al met het traditionele verhaal, maar Popp gaat verder.

Hij is kenner van de Iraanse geschiedenis en denkt dat de islam niet is ontstaan in Mekka maar in Afghanistan, als een beweging van christelijke Arabische bannelingen, die geloofden dat het einde der tijden nabij was, die hunkerden naar hun terugkeer naar Irak, en Jeruzalem als hun heilige stad beschouwden.

Popp denkt, met anderen, dat in de begintijd ’Mohammed’ niet de aanduiding was van de profeet Mohammed maar van Jezus. ’Mohammed’ leest hij als een bijvoeglijk naamwoord, dat zoiets als ’geprezene’ of ’uitverkorene’ betekent.

Ter vergelijking: allerlei namen uit de Bijbel komen veel vaker in de Koran voor dan Mohammed: Jezus 25 keer, Maria 35, Johannes de Doper 41, en, als absolute kampioen, Mozes 135 maal.

Gerd Puin weet ongeveer alles van de Zuid-Arabische, Jemenitische cultuur. Met fotoafdrukken van oeroude koranfragmenten, in 1972 door bouwvakkers gevonden achter een dakbeschot van een moskee in Jemen, ondergraaft hij de veronderstelde feilloze mondelinge overlevering van de heilige tekst.

De Hamburgse islamkenner Christoph Luxenberg gooide zes jaar geleden een steen in de vijver met de theorie dat de maagden in het paradijs, die de Koran gelovigen na hun dood belooft, in werkelijkheid druiven zijn – treurig nieuws voor elke terrorist. Luxenberg onderbouwt zijn stelling met taalkundige argumenten. Volgens hem is de korantekst doordrenkt met elementen uit een andere, met Arabisch verwante taal, het Aramees.

Geen volmaakt Arabisch dus, zoals de traditie wil, de Koran is geschreven in een mengtaal, of is misschien zelfs een matige vertaling van een Aramees origineel.

De vakwereld van islamolologen zweeg een paar jaar, maar ten slotte barstte er toch een debat los tussen voor- en tegenstanders. Vorig jaar was er in Berlijn een wetenschappelijk symposium naar aanleiding van zijn boek.

In ’Die dunklen Anfänge’ probeert hij te bewijzen dat een oeroude, zeer islamitisch ogende tekst in de Koepel van de Rots in Jeruzalem een christelijke achtergrond heeft.

In de essaybundel staan ook voorzichtiger bijdragen. De auteurs komen niet alleen uit Duitsland, het is een meertalig boek, met onder andere een bijdrage van een Italiaanse edelman.

Hun conclusies sporen niet altijd met elkaar, en de artikelen in het boek zijn ook niet op elkaar afgestemd, maar de auteurs zijn wel samen naar buiten getreden. Anderen deden al eerder hetzelfde, en daarmee lijkt de tijd voorbij dat islamwetenschappers met ’wilde ideeën’ als zonderlinge dilettanten bij het grootvuil konden worden gezet.

Het is een opmerkelijke ontwikkeling. In de jaren zeventig van de vorige eeuw maakte de Amerikaans-Palestijnse literatuurwetenschapper Edward Said indruk met zijn boek ’Orientalism’. Hij betoogde dat westerse kenners van de islam en de moslimwereld een mythisch beeld van de ’oriënt’ hadden gecreëerd, dat alleen in hun hoofden en geschriften bestond en geen relatie had met de werkelijkheid. Ze zouden wegbereiders en slippendragers zijn geweest van het westerse imperialisme.

De ’dissidente islamkenners’ zijn minstens zo kritisch over hun vak als Said destijds, maar vanuit een omgekeerde invalshoek. Zij vinden juist dat westerse islamologen, uitzonderingen daargelaten, door de eeuwen heen veel te slaafs aan het handje van de moslimorthodoxie hebben gelopen. En dat nog steeds doen.

Puin vertelt dat het hem veel tijd heeft gekost om zich los te maken van het overgeleverde denken van de oriëntalistiek. „We hebben een gemeenschappelijke noemer en dat is dat het zó niet kan zijn geweest”, zegt hij, duidend op het traditionele verhaal over de oorsprong van de islam.

Er is nog iets gemeenschappelijks aan deze wetenschappers: hun vrolijke bevlogenheid. Ohlig heeft ’echt geen tijd’, daarom duurt het gesprek met hem maar een paar uur, altijd nog tweemaal zo lang als begroot. Andere gesprekken lopen uit tot twaalf uur of langer. Verveling bestaat hier niet. De gastvrijheid is Midden-Oosters en van tijd tot tijd stroomt de wijn overvloedig.

In de wereld van islamologen bestaat nogal wat weerstand tegen de ’revisionisten’. Ohlig daarover: „Die weerstand komt van mensen die aan het einde van hun leven staan. En dan kun je ineens je levenswerk weggooien. Het is moeilijk om dat toe te geven.”
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste

Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)

Sapere aude!

In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Wo Apr 05, 2006 6:49 pm

Abdul Hamzah schreef:--------------------------------------------------------------------------------

Ik hoor hier niets anders dan alleen maar onzin wat er over de profeet Mohamed (v.z.m.h) wordt gezegd. De profeet Mohamed (v.z.m.h) was en is nog steeds een goed voorbeeld voor de mensheid.Wat mij betreft ben je atheïst, agnost of behoor je tot één van de vele religieuze denominaties die op dit moment bestaan. Of je nu communist of een liefhebber van democratie bent. Wat je ook bent en welke religie je ook belijdt, toch moet je deze man kennen.

Hij was zonder meer de meest uitzonderlijke man die ooit op deze wereld heeft geleefd. Hij predikte een religie, richtte een staat op, kwam met een morele code, bracht tal van sociale en politieke veranderingen teweeg, stichtte een dynamische en krachtige gemeenschap die zijn leerstellingen in de praktijk bracht en uitdroeg naar anderen en hij bracht een ware revolutie teweeg onder de mensheid, één die tot de einde van de mensheid zal blijven bestaan.

Zijn naam is Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Hij deed dit alles in een tijdsduur van slechts drieëntwintig jaar. Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) werd geboren op twintig augustus 570 en drieënzestig jaar later toen hij stierf, was het hele Arabische schiereiland overgegaan van het aanbidden van afgoden tot het aanbidden van de Enige Ware God. Van stammenconflicten en oorlogen naar solidariteit en samenhang, van dronkenschap naar soberheid en vroomheid, van wetteloosheid en anarchie naar gedisciplineerd leven, van totale morele bankroet naar de hoogste standaard van moreel gedrag. De menselijke geschiedenis heeft nooit eerder zo een totale transformatie van een volk meegemaakt, wanneer dan ook!

De Encyclopedie Brittannica noemt hem ‘de meest succesvolle van alle religieuze persoonlijkheden in de wereld’. Bernard Shaw zegt over hem dat als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) vandaag de dag zou leven, hij zou slagen in het oplossen van alle problemen die de menselijke beschaving dreigen te vernietigen. Thomas Carlysle was gewoonweg verbaasd over het feit dat één man, eigenhandig in staat was rivaliserende stammen en rondtrekkende bedoeïen samen te smelten tot een krachtige en ontwikkelde natie in minder dan twee decennia. Napoleon en Ghandi konden slechts dromen van een soortgelijke samenleving die werd opgericht door deze man veertienhonderd jaar geleden.

Geen ander mens heeft ooit zoveel weten te bereiken, op zoveel verschillende gebieden, in zo een beperkte tijd, als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Hij was een religieuze leraar, een sociale hervormer, een morele gids, een politieke denker, een militaire genie, een administratieve kolos, een trouwe vriend, een wonderbaarlijke compagnon, een toegewijde echtgenoot en een liefhebbende vader; dit alles in één. Geen ander in de geschiedenis heeft hem ooit overtroffen of geëvenaard in maar één van deze verschillende gebieden.

De wereld kent inderdaad zijn aandeel grote persoonlijkheden, maar deze personen excelleerden hoogstens in één of twee eigenschappen. Geen van deze grote mannen, die onze geschiedenis heeft voortgebracht, combineerde ooit zoveel verschillende kwaliteiten en bracht deze tot zo een niveau van perfectie als Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) .

De levens en leerstellingen van andere grote persoonlijkheden worden omringd door een waas van onduidelijkheden. Er bestaat zoveel speculatie over bijvoorbeeld hun tijdstip en plaats van geboorte, de manier waarop zij leefden, hun karakters en details over hun leerstellingen. Maar ook is het relatief moeilijk om de mate van hun succes en mislukking vast te stellen.

Dit alles is niet het geval met deze man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Niet alleen zijn geboortetijd en plaats zijn bekend, maar elk detail over zijn persoonlijke en openbare leven is zorgvuldig vastgelegd en bewaard gebleven tot op vandaag de dag. De authenticiteit van deze informatie wordt niet slechts bevestigd door trouwe volgelingen, maar ook door niet-vooringenomen critici en ruimdenkende geleerden.

Qua ideologie is er geen gedachtegoed, hetzij seculier of religieus, sociaal of politiek, die de Islam, het systeem dat Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) uitdroeg, kan evenaren laat staan overtreffen. In een snel veranderende wereld waarin andere ideologieën substantiële veranderingen hebben ondergaan, is de Islam in de afgelopen veertienhonderd jaar vrij gebleven van veranderingen.

Naast dit alles, is het niet weggelegd voor alle grote denkers om hun ideeën tijdens hun leven in de praktijk te zien worden gebracht en de vruchten er van te zien. Behalve voor Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) die niet alleen de meest wonderbaarlijke ideeën uitdroeg maar deze ook met succes in de praktijk implementeerde. Ten tijde van zijn dood waren zijn leerstellingen niet slechts loze voorschriften en ideeën die wachtten om in de praktijk uitgevoerd te worden. Nee! Zij waren de ware kern van het leven van tienduizenden perfecte individuen. Elk van hen was een schitterende personificatie van alles waar Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) voor stond. Met betrekking tot welk politieke, sociale of religieuze gedachtegoed, heeft men ooit zo een fantastisch fenomeen meegemaakt?

Geen andere ideologie in de geschiedenis van deze wereld kan beweren dat het volledig in de praktijk is uitgevoerd, hetzij voor of na de dood van de stichter van de betreffende ideologie. Behalve de Islam, de ideologie die werd gepredikt door Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . De geschiedenis is getuige van dit feit en zelfs de grootste sceptici hebben geen andere optie dan dit te bevestigen.

Ondanks deze verbazingwekkende resultaten en talloze overtuigende en authentieke wonderen die door hem zijn verricht en het overweldigende succes dat hij had, beweerde hij voor geen moment God te zijn, noch Zijn incarnatie en noch Zijn zoon. Hij beweerde slechts een mens te zijn die door God was gekozen om de mensen de Waarheid te leren en om een voorbeeld voor hen te zijn. Hij was inderdaad niets meer of minder dan een mens. Maar hij was een mens met een nobele en verheven missie. Zijn missie was de mensen te verenigen in het aanbidden van de Enige Ware God en hen de weg naar eerlijk en oprecht leven te leren in overeenstemming met de wetten van God. Hij omschreef zichzelf altijd als een Boodschapper en Dienaar van God. Dit terwijl mensen, die niet eens de helft of maar één tiende hebben bereikt van wat Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) heeft bereikt, worden verheven tot goddelijke status. Zouden de mensen dan niet eens stil staan bij de claim van deze wonderbaarlijke man, dat hij Gods Boodschapper tot de mensheid is?

Vandaag de dag, veertienhonderd jaar na het leven van de Boodschapper Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) zijn de leerstellingen van deze wonderbaarlijke man nog steeds zuiver, vrij van elke vorm van verlies, verandering of interpolatie. Zijn leerstellingen bieden nog altijd de onsterfelijke hoop om de vele kwalen die de mensheid kent op te lossen. Dit is onze oprechte claim en dit is de enige conclusie die wij kunnen trekken na het zorgvuldig bestuderen van de geschiedenis.

Het minste wat jij, als weldenkend mens, kunt doen is om voor één moment stil te staan en jezelf af te vragen; zou het kunnen dat deze beweringen, hoe vreemd en revolutionair ze ook klinken, waarheid zijn? Stel dat dit zo is terwijl jij niet op de hoogte bent van deze man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) . Of hem niet goed genoeg kent om werkelijk profijt te hebben van zijn leiding en goed voorbeeld. Wordt het dan geen tijd dat jij gehoor zult geven aan deze grote uitdaging en je wat inspanning levert om deze man te leren kennen? Het zal je niets kosten, maar het zou best eens het begin kunnen zijn van een compleet nieuwe tijdperk in jouw leven.

Kom! Laten wij het leven van deze wonderbaarlijke man, Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zij met hem) ontdekken. Zijn voorbeeld en leerstellingen zijn de ware sleutel om jouw leven en deze wereld ten goede te veranderen.
_________________


:oops: :oops: HOPELOOS Reageren heeft geen zin salu en bekijk het maar. :roll: :roll:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Dewi
Berichten: 19
Lid geworden op: Za Mei 31, 2008 1:03 pm

Re: Een bewijs dat Mo valse profeet is

Berichtdoor Dewi » Zo Jul 13, 2008 4:01 pm

stropke schreef:HIJ IS DOOD

Niet alleen dood door een gewone ziekte, maar als gevolg van vergiftigd door Joodse vrouwen in Khaibar.

THE DEATH OF MUHAMMAD

by Silas
bron: http://www.answering-islam.org/Silas/mo-death.htm

INTRODUCTION

Muhammad died in 632 A.D. He died as a result of being poisoned following his attack upon and conquest of the Jewish settlement of Khaibar. About 2 month before his attack on Khaibar Muhammad failed in an attempt to go to Mecca. This failure resulted in the Treaty of Hudaybiyya with the Meccans. He returned humiliated in the eyes of the Meccans and in the minds of his people. To lift their defeated spirit, Muhammad told his followers that the events at Hudaybiyya were really a victory. In fact, another convenient "revelation" was given to Muhammad as proof that it really was a victory (Sura 48:1). However, Allah was not able to deliver the Meccan's goods as booty, so Muhammad told his followers that they were going to attack and plunder the weaker Jewish settlement of Khaibar.

About 6 weeks later Muhammad led his army and attacked the Jews while they were on their way to work on their date palms. Khaibar was a settlement defended by a number of forts spread apart from each other. One by one Muhammad's army took the forts. Finally, the last few surrendered to him. Muhammad had several of the leaders of the Jewish settlement beheaded, one leader (Kinana) was tortured to reveal where buried treasure was hidden. Then when Kinana was near death, Muhammad commanded that he be beheaded. Many of the women and children were enslaved. Muhammad even took the most beautiful woman for himself and married her (Safiyah).

Some of Khaibar's residents made a deal with Muhammad. Instead of enslaving them, which would leave the rich orchards of Khaibar to go untended and unproductive, the Jews would give Muhammad and the Muslims 1/2 of all of what they produced. Muhammad accepted the deal, with the stipulation that they could be expelled at his slightest whim. Years later, Umar expelled the last remaining Jews from Khaibar.

Immediately following the conquest of Khaibar, a Jewish woman prepared a dinner for Muhammad and some of his men. Unknown to the Muslims was that she had put a poison into the lamb (some say goat) that was served at dinner. Muhammad ate some of the poisoned lamb and died as a result three years later.

PRESENTATION OF ISLAMIC SOURCES

PART A - THE POISONING OF MUHAMMAD

PART B - PREMONITIONS OF HIS DEATH
PART C - MUHAMMAD AND GABRIEL PRAY FOR HEALING
PART D - THE ADVENT OF MUHAMMAD'S DEATH


I will use quotes from 4 highly respected Islamic writings:

1) "Sahih Bukhari”. This Hadith is considered to be the most important Islamic book, after the Quran.

2) Ibn Ishaq's biography, the "Sirat Rasul Allah", (THE LIFE OF THE PROPHET), translated by A. Guillaume as "The Life of Muhammad", is the most authentic Sirat (biographical) literature recognized in Islam.

3) Ibn Sa'd biography, the "Kitab al-Tabaqat al-Kabir" (Book of the Major Classes), Volume 2. Of the three, Ibn Sa'd's Sirat contains the most information relative to Muhammad's death. I will not attempt to cover the spectrum of subjects Ibn Sa'd addresses in his. However, I will cover and present his relevant material.

4) Tabari's "History". Tabari is one of the most highly respected authors in Islamic writings. His "History" is 39 volumes.

5) “Sahih Muslim”. This collection of Hadith is considered to be equal to, or slightly below Bukhari’s collection of Hadith.

NOTE: I have quoted quite a bit of material. Some of it is redundant, but I feel that each quote I present provides an important detail concerning Muhammad's poisoning and death. Please forgive the tedious nature of the quotes; it is essential that I present the source material as accurately as possible.

NOTE: My comments appear in [ ] type brackets. Frequently the authors themselves enclose comments in ( ) type brackets. I will copy them as they appear in the text.

NOTE: In some cases I will leave out the chain of narrators because they are quite long, and not necessary for the context of the story.

Also, I will present quotes from the sources in as much of a chronological sequence as possible.

PART A - THE POISONING OF MUHAMMAD


A1 From Bukhari's Hadith 3.786:

Narrated Anas bin Malik: A Jewess brought a poisoned (cooked) sheep for the Prophet who ate from it. She was brought to the Prophet and he was asked, "Shall we kill her?" He said, "No." I continued to see the effect of the poison on the palate of the mouth of Allah's Apostle.

A2 From Bukhari's Hadith 4.394: Narrated Abu Huraira: When Khaibar was conquered, a roasted poisoned sheep was presented to the Prophet as a gift (by the Jews). The Prophet ordered, "Let all the Jews who have been here, be assembled before me." The Jews were collected and the Prophet said (to them), "I am going to ask you a question. Will you tell the truth?" They said, "Yes." The Prophet asked, "Who is your father?" They replied, "So-and-so." He said, "You have told a lie; your father is so-and-so." They said, "You are right." He said, "Will you now tell me the truth, if I ask you about something?" They replied, "Yes, O Abu Al-Qasim; and if we should tell a lie, you can realize our lie as you have done regarding our father." On that he asked, "Who are the people of the (Hell) Fire?" They said, "We shall remain in the (Hell) Fire for a short period, and after that you will replace us." The Prophet said, "You may be cursed and humiliated in it! By Allah, we shall never replace you in it." Then he asked, "Will you now tell me the truth if I ask you a question?" They said, "Yes, O Abu Al-Qasim." He asked, "Have you poisoned this sheep?" They said, "Yes." He asked, "What made you do so?" They said, "We wanted to know if you were a liar in which case we would get rid of you, and if you are a prophet then the poison would not harm you."

A3 From Ibn Sa'd page 249:

Verily a Jewish woman presented poisoned (meat of) a she goat to the apostle of Allah. He took a piece form it, put it into his mouth, chewed it and threw it away. Then he said to the Companions: "Halt! Verily, its leg tells me that it is poisoned." Then he sent for the Jewish woman and asked her; "What induced you to do what you have done?" She replied, "I wanted to know if you are true; in that case Allah will surely inform you, and if you are a liar I shall relieve the people of you."

A4 From Ibn Sa'd page 249: [different narrator]

The apostle of Allah and his companions ate from it. It (goat) said: "I am poisoned." He [Muhammad] said to his Companions, "Hold you hands! because it has informed me that it is poisoned!" They withdrew their hands, but Bishr Ibn al-Bara expired. The apostle of Allah sent for her (Jewess) and asked her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "I wanted to know if you are a prophet, in that case it will not harm you and if you are a king, I shall relieve the people of you. He gave orders and she was put to death. [SEE NOTE 1]

A5 From Ibn Sa'd page 250: [different narrator]

Verily a woman of the Jews of Khaibar presented poisoned (meat of) goat to the apostle of Allah. The he recognized that it was poisoned, so he sent for her and asked her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "I thought if you are a prophet, Allah will inform you, and if you are a pretender, I shall relieve people of you. When the apostle of Allah felt sick, he got himself "cupped". [SEE NOTE 2]

A6 From Ibn Sa'd pages 251, 252: [different narrator]

.... When the apostle of Allah conquered Khaibar and he had peace of mind, Zaynab Bint al-Harith the brother of Marhab, who was the spouse of Sallam Ibn Mishkam, inquired, "Which part of the goat is liked by Muhammad?" They said, "The foreleg." Then she slaughtered one from her goats and roasted it (the meat). Then she wanted a poison which could not fail. .... The apostle of Allah took the foreleg, a piece of which he put into his mouth. Bishr took another bone and put it into his mouth. When the apostle of Allah ate one morsel of it Bishr ate his and other people also ate from it. Then the apostle of Allah said, "Hold back your hands! because this foreleg; ...informed me that it is poisoned. Thereupon Bishr said, "By Him who has made you great! I discovered it from the morsel I took. Nothing prevented me from emitting it out, but the idea that I did not like to make your food unrelishing. When you had eaten what was in your mouth I did not like to save my life after yours, and I also thought you would not have eaten it if there was something wrong.

Bishr did not rise form his seat but his color changed to that of "taylsan" (a green cloth)..........The apostle of Allah sent for Zaynab and said to her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "You have done to my people what you have done. You have killed my father, my uncle and my husband, so I said to myself, "If you are a prophet, the foreleg will inform you; and others have said, "If you are a king we will get rid of you.""......

The apostle of Allah lived after this three years till in consequence of his pain he passed away. During his illness he used to say, "I did not cease to find the effect of the (poisoned) morsel, I took at Khaibar and I suffered several times (from its effect) but now I feel the hour has come of the cutting of my jugular vein."

A7 From Tabari Volume 8, page 123, 124:

When the messenger of God rested from his labor, Zaynab bt. al-Harith, the wife of Sallam b. Mishkam, served him a roast sheep. She had asked what part of the sheep the messenger of God liked best and was told that it was the foreleg. So she loaded that part with poison, and she poisoned the rest of the sheep too. Then she brought it. When she set it before the messenger of God, he took the foreleg and chewed a bit of it, but he did not swallow it. With him was Bishr b. al-Bara b. Marur, who, like the messenger of God, took some of it; Bishr, however, swallowed it, while the messenger of God spat it out saying, "This bone informs me that it has been poisoned." He asked, "What led you to do this?" She said: "How you have afflicted my people is not hidden from you. So I said, "If he is a prophet, he will be informed; but if he is a king, I shall be rid of him"". The prophet forgave her. Bishr died of the food he had eaten.

A8 From Tabari Volume 8, page 124: [different narrator]

The messenger of God said during the illness from which he died - the mother of Bishr had come in to visit him - "Umm Bishr, at this very moment I feel my aorta being severed because of the food I ate with your son at Khaybar." [See NOTE 3]

NOTE 1: There is disagreement over whether of not Muhammad had the women who poisoned him put to death. In short, he had her put to death for the death of the other Muslim - Bishr, who quickly died from the poisoning. See the reports by Ibn Sa'd, p. 250.

NOTE 2: Cupping is essentially drawing a small amount of blood from your body. Muhammad believed that bleeding oneself was "the best of medicines".

NOTE 3: The note on quote A8 states that the expression, "it severed his aorta" need not be taken literally; it is used metaphorically for extreme pain.

PART B - PREMONITIONS OF HIS DEATH

B1 From Bukhari's Hadith 5.713:

Narrated Ibn Abbas:
'Umar bin Al-Khattab used to let Ibn Abbas sit beside him, so 'AbdurRahman bin 'Auf said to 'Umar, "We have sons similar to him." 'Umar replied, "(I respect him) because of his status that you know." 'Umar then asked Ibn 'Abbas about the meaning of this Holy Verse:-- "When comes the help of Allah and the conquest of Mecca . . ." (110.1)

Ibn 'Abbas replied, "That indicated the death of Allah's Apostle which Allah informed him of." 'Umar said, "I do not understand of it except what you understand."

Narrated 'Aisha: The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

B2 From Ibn Sa'd page 244:
... and there has been no prophet but he has lived half the life of the prophet preceding him. Jesus the son of Mary lived for one hundred and twenty five years, and this is the sixty second year of my life. He (prophet) died half the year after this.

B3 From Ibn Sa'd page 239
The appointed hour (of death) of the apostle of Allah came near and he was ordered to recite repeatedly "tasbih" (lit. glorification) and ask for His forgiveness.

B4 From Ibn Sa'd page 240
When (the Surah) Allah's succor and the triumph comes; was revealed he (prophet) said: (It signifies) call from Allah and departure from the world.

B5 From Tabari Volume 9 page 108:
When the prophet returned to Medina after performing the Pilgrimage of Completion, he began to have a complaint of illness. As travel was allowed (after the pilgrimage), the news of the prophet's illness spread......Then in Muharram the prophet complained of the pain from which he died.

PART C - MUHAMMAD AND GABRIEL PRAY FOR HEALING

NOTE: It was already quoted from Ibn Sa'd above (page 250 that Muhammad tried to get himself healed of the poisoning.

C1 From Ibn Sa'd page 263
Verily during his illness the prophet recited "al-Mu'awwadhatayn" [Sura 113, and 114], and blow his breath upon his body while rubbing his face. [This was done in an effort to be healed].

C2 From Sahih Muslim volume 3, # 5440
Aisha reported that when Allah’s Messenger fell ill, he recited over his body Mu’awwidhatan and blew over him and when his sickness was aggravated I used to recite over him and rub him with his hand with the hope that it was more blessed. Also ref. Hadith # 5441.

C3 From Ibn Sa'd page 265
The apostle of Allah fell ill and he i.e. Gabriel, chanted on him, saying, "In the name of Allah I chant on to ward off from you every thing that harms you and (to ward off you) against every envier and from every evil eye and Allah will heal you."

C4 From Ibn Sa'd page 265 [Different narrator]
Aisha, the wife of the prophet used to say, "When the apostle of Allah fell ill, Gabriel chanted on him saying, "In the name of Allah Who will cure you and Who will heal you from every malady (and will ward off) the evil of envier who envies and from smite of the evil eye.""

C5 From Ibn Sa'd page 322
Verily, whenever the apostle of Allah fell ill, he asked for recovery, from Allah. But in the illness as a result of which he died, he did not pray for recovery; he used to say, "O soul! What has happened to thee that thou are seeking refuge in every place of refuge?"

PART D - THE ADVENT OF MUHAMMAD'S DEATH


D1 [again quoting from Bukhari's Hadith 5.713:]
Narrated 'Aisha:
The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O 'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

D2 From Ibn Hisham page 678:
While matters were thus the apostle began to suffer from the illness by which God took him to what honor and compassion He intended for him shortly before the end of Safar or in the beginning of Rabi'ul-awwal. It began, so I have been told, when he went to Baqi'u'l-Gharqad in the middle of the night and prayed for the dead. Then he returned to his family and in the morning his sufferings began.

D3 From Ibn Hisham page 679:
Then the apostle's illness worsened and he suffered much pain. He said, "Pour seven skins of water from different wells over me so that I may go out to the men and instruct them." We made him sit down in a tub belonging to Hafsa d. Umar and we poured water over him until he cried, "Enough, enough!" ....then he [Muhammad] said, "God has given one of his servants the choice between this world and that which is with God and he has chosen the latter."

D4 From Ibn Hisham page 680:
Then some of his wives gathered to him.... while his uncle Abbas was with him, and they agreed to force him to take medicine. Abbas said, "Let me force him," but they did it. When he recovered he asked who had treated him thus. When they told him it was his uncle he said, "This is a medicine which women have brought from that country," and he pointed in the direction of Abyssinia [Ethiopia]. When he asked why they had done that his uncle said, "We were afraid that you would get pleurisy;" he replied, "That is a disease which God would not afflict me with. Let no one stop in the house until they have been forced to take this medicine, except my uncle." Maymuna [one of Muhammad's wives] was forced to take it although she was fasting because of the apostle's oath, as a punishment for what they had done to him.

D5 From Ibn Sa'd page 294
Umm Bishr [the mother of the Muslim man who also died eating poison], came to the prophet during his illness and said, "O apostle of Allah! I never saw fever like it in any one." The prophet said to her, "Our trial is double and so our reward [in heaven], is double. What do the people say about it [his illness]?" She said, "They say it is pleurisy." Thereupon the apostle said, "Allah will not like to make His apostle suffer from it (pleurisy) because it indicates the possession of Satan, but (my disease is the result of) the morsel that I had taken along your son. It has cut my jugular vein."

SEE NOTE 3

D6 From Ibn Hisham page 682:
....that he heard Aisha [one of Muhammad's wives] say: "The apostle died in my bosom during my turn: [the night Muhammad was to spend sleeping with her] I had wronged none in regard to him. It was due to my ignorance and extreme youth that the apostle died in my arms."

D7 From Ibn Sa'd page 322:
When the last moment of the prophet was near, he used to draw a sheet over his face; but when he felt uneasy, he removed it from his face and said: "Allah's damnation be on the Jews and the Christians who made the graves of their prophets objects of worship."

NOTE 3: Pleurisy is an infection of a lung membrane. It is painful. I don't know why Muhammad considered this infection to be from Satan, but poisoning would not be from Satan.

SUMMARY OF THE SOURCES

Muhammad attacked Khaibar. He destroyed, tortured, murdered, plundered, and enslaved many people (ref Kitab al-Tabaqat al-Kabir, volume 2, page 134, 136, 137). They were not preparing to attack him. A Jewish woman, whose family had been wiped out by Muhammad, put poison into a lamb and fed it to Muhammad and the other Muslims. Muhammad ingested some of the poisoned lamb and began to feel it's effects. He died three years later as a result of the poisoning.

DISCUSSION

What needs to be investigated here are the circumstances of Muhammad's death. The Jews were planning to murder him. The Jews believed that a real prophet would be forewarned of their deed but an impostor wouldn't be warned by God. The Muslims also believed this; the other Muslim who died said that he didn't think Muhammad would eat of something that was poisoned (see quote in A6).

The Jews were right, Muhammad did eat of the poison, and did die from it. They proved, according to their test, that Muhammad was not a prophet. As they said (quote A2):

"We wanted to know if you were a liar in which case we would get rid of you, and if you are a prophet then the poison would not harm you."

These Jews were convinced that a real prophet would know what was going on. In this case Muhammad didn't know. Only after Muhammad ate from the lamb did the lamb "talk to him". I don't think that that was anything miraculous in itself; even the other Muslim knew it was bad before Muhammad ate from it. Most adults know when they are eating something that is bad. So for Muhammad to say the sheep "talked" to him is not prophetic at all. Even a child spits out bad tasting food.

Many times previously, Muhammad claimed to have had "revelations" that warned him of danger. He even used one of these convenient "revelations" as grounds to attack the Jewish settlement of Banu Nadhir. Yet at Khaibar the revelation came too late: too late to save his own life, too late to save Bishr's life.

As his illness wore on, Muhammad began to pray for healing – he even rubbed his “healing” hand upon himself. Gabriel also got into the act and prayed for his healing (see quotes C2 & C3). Muhammad even got himself "cupped" (the best of all medicines!), (quote A5). Obviously, at this point in time, Muhammad wanted to be healed.

But it didn't help. As it progressively got worse, Muhammad realized that he was dying, ceased praying for healing (quote C4), and claimed that Allah had given him a choice to going to Paradise, or living on earth. Muhammad said he then wanted to go to Paradise. Knowing the game was up, he made the best out of a failed situation.

Muhammad's earlier premonitions of his deaths read more like the cosmic words of a mystic. Nothing definite is ever said about them until after his approaching death. Perhaps he had seen this type of death before and knew the outcome. It doesn't take a prophet or a "revelation" to know that death is near.

My basic point is this: the Jews proved that Muhammad was not a real prophet. He ingested the poison, so did at least one of his followers. He attempted to be healed, he tried his medicine, and his form of “laying on of hands”, his prayer, Aisha’s prayer, and even Gabriel’s prayer, but in the end, he died from the poison.

QUESTIONS

1) If Muhammad were a real prophet of God, why didn't he catch the poison before he ate it?

2) If you believe that it was God's will for Muhammad to have eaten the poison, along with Bishr, why then did Muhammad try to get well? Even Gabriel prayed for Muhammad to get better, but Allah didn't answer that prayer either.

3) Why did Gabriel not know the will of Allah? Why would Gabriel pray if Allah had decided death?

4) Why did Muhammad force the other Muslims to drink the medicine he was given? One of them was one of his wives, and she was fasting. He forced her to break her fast and drink the medicine as well. Doesn't this sound vindictive and petty?

CONCLUSION

Muhammad was not a real prophet, he was a false prophet. He died as a result of eating poison that he didn't know about. The poisoned lamb "spoke" to him too late. Only when he realized he was dying did Muhammad "spiritualize" his suffering and coming death. Prior to that he tried to get well.

Nadide
Berichten: 14
Lid geworden op: Za Nov 08, 2008 2:04 am

hz muhammed saws

Berichtdoor Nadide » Za Nov 08, 2008 2:41 am

Je weet totaal niet wat je zegt...Je denkt alleen maar..mar dat moet je overlaten aan de mensen die dat kunnen...
If you think of roses you become a rosegarden

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73365
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Nov 08, 2008 2:47 am

Welkom Nadide. Fijn om je hier te zien.
Maar... Wat klopt er niet aan bovenstaande tekst ?

Vriendelijke groet.
Ariel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Nadide
Berichten: 14
Lid geworden op: Za Nov 08, 2008 2:04 am

Berichtdoor Nadide » Za Nov 08, 2008 2:53 am

dankje... ik heb de tekst niet helemaal gelezen..daar ga ik mijn tijd niet aan verspullen.. iK heb gelezen dat er staat dat Mohammed een valse profeet is meer hoef ik niet te lezen...hij was een prachtige man met een voortreffelijke houding..Het feit dat er zoveel mensen tegen hem zijn bewijst dat hij wel een echte profeet was net zoals er zoveel mensen tegen jezus waren net zoals de pharao tege mozes was..
If you think of roses you become a rosegarden

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73365
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Nov 08, 2008 3:10 am

Durf je de tekst niet te lezen? Ben je bang dat er misschien wel wat waarheid in zit?
Je lijkt me een intelligent meisje , dus moet het voor jou een eitje zijn om de fouten uit de tekst te halen.
Hoe kan je nou weten of iets niet klopt als je het niet onderzoekt.
Heeft Allah niet gezegd dat je alles moet onderzoeken?

Vriendelijke groet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Za Nov 08, 2008 3:46 am

Nadide schreef:Het feit dat er zoveel mensen tegen hem zijn bewijst dat hij wel een echte profeet was net zoals er zoveel mensen tegen jezus waren net zoals de pharao tege mozes was..

Goed geredeneerd!
Zullen we Marc Dutroux en Fritzl dan ook maar in het rijtje echte profeten plaatsen?
RTFM

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Za Nov 08, 2008 4:46 am

Nadide schreef:dankje... ik heb de tekst niet helemaal gelezen..daar ga ik mijn tijd niet aan verspullen.. iK heb gelezen dat er staat dat Mohammed een valse profeet is meer hoef ik niet te lezen...

Begrijpelijk. Het risico dat je gezonde verstand de overhand neemt is veel te groot.
Hij was een prachtige man met een voortreffelijke houding.

Feiten:
- mo was karavaan rover. Is dat zo prachtig?
- mo huwde een 6 jarig meisje, en blafte haar vol op haar 9e. Is dat voortreffelijk?
Het feit dat er zoveel mensen tegen hem zijn bewijst dat hij wel een echte profeet was net zoals er zoveel mensen tegen jezus waren net zoals de pharao tege mozes was..

Dus, volgens jouw redenatie, was er helemaal niets mis met Adolf Hitler. Veel mensen waren tegen hem.

Vraagje: welke farao was tegen mozes?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Een bewijs dat Mo valse profeet is

Berichtdoor Amazigh » Zo Nov 09, 2008 2:41 am

Dewi schreef:
stropke schreef:HIJ IS DOOD

Niet alleen dood door een gewone ziekte, maar als gevolg van vergiftigd door Joodse vrouwen in Khaibar.

THE DEATH OF MUHAMMAD

by Silas
bron: http://www.answering-islam.org/Silas/mo-death.htm

INTRODUCTION

Muhammad died in 632 A.D. He died as a result of being poisoned following his attack upon and conquest of the Jewish settlement of Khaibar. About 2 month before his attack on Khaibar Muhammad failed in an attempt to go to Mecca. This failure resulted in the Treaty of Hudaybiyya with the Meccans. He returned humiliated in the eyes of the Meccans and in the minds of his people. To lift their defeated spirit, Muhammad told his followers that the events at Hudaybiyya were really a victory. In fact, another convenient "revelation" was given to Muhammad as proof that it really was a victory (Sura 48:1). However, Allah was not able to deliver the Meccan's goods as booty, so Muhammad told his followers that they were going to attack and plunder the weaker Jewish settlement of Khaibar.

About 6 weeks later Muhammad led his army and attacked the Jews while they were on their way to work on their date palms. Khaibar was a settlement defended by a number of forts spread apart from each other. One by one Muhammad's army took the forts. Finally, the last few surrendered to him. Muhammad had several of the leaders of the Jewish settlement beheaded, one leader (Kinana) was tortured to reveal where buried treasure was hidden. Then when Kinana was near death, Muhammad commanded that he be beheaded. Many of the women and children were enslaved. Muhammad even took the most beautiful woman for himself and married her (Safiyah).

Some of Khaibar's residents made a deal with Muhammad. Instead of enslaving them, which would leave the rich orchards of Khaibar to go untended and unproductive, the Jews would give Muhammad and the Muslims 1/2 of all of what they produced. Muhammad accepted the deal, with the stipulation that they could be expelled at his slightest whim. Years later, Umar expelled the last remaining Jews from Khaibar.

Immediately following the conquest of Khaibar, a Jewish woman prepared a dinner for Muhammad and some of his men. Unknown to the Muslims was that she had put a poison into the lamb (some say goat) that was served at dinner. Muhammad ate some of the poisoned lamb and died as a result three years later.

PRESENTATION OF ISLAMIC SOURCES

PART A - THE POISONING OF MUHAMMAD

PART B - PREMONITIONS OF HIS DEATH
PART C - MUHAMMAD AND GABRIEL PRAY FOR HEALING
PART D - THE ADVENT OF MUHAMMAD'S DEATH


I will use quotes from 4 highly respected Islamic writings:

1) "Sahih Bukhari”. This Hadith is considered to be the most important Islamic book, after the Quran.

2) Ibn Ishaq's biography, the "Sirat Rasul Allah", (THE LIFE OF THE PROPHET), translated by A. Guillaume as "The Life of Muhammad", is the most authentic Sirat (biographical) literature recognized in Islam.

3) Ibn Sa'd biography, the "Kitab al-Tabaqat al-Kabir" (Book of the Major Classes), Volume 2. Of the three, Ibn Sa'd's Sirat contains the most information relative to Muhammad's death. I will not attempt to cover the spectrum of subjects Ibn Sa'd addresses in his. However, I will cover and present his relevant material.

4) Tabari's "History". Tabari is one of the most highly respected authors in Islamic writings. His "History" is 39 volumes.

5) “Sahih Muslim”. This collection of Hadith is considered to be equal to, or slightly below Bukhari’s collection of Hadith.

NOTE: I have quoted quite a bit of material. Some of it is redundant, but I feel that each quote I present provides an important detail concerning Muhammad's poisoning and death. Please forgive the tedious nature of the quotes; it is essential that I present the source material as accurately as possible.

NOTE: My comments appear in [ ] type brackets. Frequently the authors themselves enclose comments in ( ) type brackets. I will copy them as they appear in the text.

NOTE: In some cases I will leave out the chain of narrators because they are quite long, and not necessary for the context of the story.

Also, I will present quotes from the sources in as much of a chronological sequence as possible.

PART A - THE POISONING OF MUHAMMAD


A1 From Bukhari's Hadith 3.786:

Narrated Anas bin Malik: A Jewess brought a poisoned (cooked) sheep for the Prophet who ate from it. She was brought to the Prophet and he was asked, "Shall we kill her?" He said, "No." I continued to see the effect of the poison on the palate of the mouth of Allah's Apostle.

A2 From Bukhari's Hadith 4.394: Narrated Abu Huraira: When Khaibar was conquered, a roasted poisoned sheep was presented to the Prophet as a gift (by the Jews). The Prophet ordered, "Let all the Jews who have been here, be assembled before me." The Jews were collected and the Prophet said (to them), "I am going to ask you a question. Will you tell the truth?" They said, "Yes." The Prophet asked, "Who is your father?" They replied, "So-and-so." He said, "You have told a lie; your father is so-and-so." They said, "You are right." He said, "Will you now tell me the truth, if I ask you about something?" They replied, "Yes, O Abu Al-Qasim; and if we should tell a lie, you can realize our lie as you have done regarding our father." On that he asked, "Who are the people of the (Hell) Fire?" They said, "We shall remain in the (Hell) Fire for a short period, and after that you will replace us." The Prophet said, "You may be cursed and humiliated in it! By Allah, we shall never replace you in it." Then he asked, "Will you now tell me the truth if I ask you a question?" They said, "Yes, O Abu Al-Qasim." He asked, "Have you poisoned this sheep?" They said, "Yes." He asked, "What made you do so?" They said, "We wanted to know if you were a liar in which case we would get rid of you, and if you are a prophet then the poison would not harm you."

A3 From Ibn Sa'd page 249:

Verily a Jewish woman presented poisoned (meat of) a she goat to the apostle of Allah. He took a piece form it, put it into his mouth, chewed it and threw it away. Then he said to the Companions: "Halt! Verily, its leg tells me that it is poisoned." Then he sent for the Jewish woman and asked her; "What induced you to do what you have done?" She replied, "I wanted to know if you are true; in that case Allah will surely inform you, and if you are a liar I shall relieve the people of you."

A4 From Ibn Sa'd page 249: [different narrator]

The apostle of Allah and his companions ate from it. It (goat) said: "I am poisoned." He [Muhammad] said to his Companions, "Hold you hands! because it has informed me that it is poisoned!" They withdrew their hands, but Bishr Ibn al-Bara expired. The apostle of Allah sent for her (Jewess) and asked her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "I wanted to know if you are a prophet, in that case it will not harm you and if you are a king, I shall relieve the people of you. He gave orders and she was put to death. [SEE NOTE 1]

A5 From Ibn Sa'd page 250: [different narrator]

Verily a woman of the Jews of Khaibar presented poisoned (meat of) goat to the apostle of Allah. The he recognized that it was poisoned, so he sent for her and asked her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "I thought if you are a prophet, Allah will inform you, and if you are a pretender, I shall relieve people of you. When the apostle of Allah felt sick, he got himself "cupped". [SEE NOTE 2]

A6 From Ibn Sa'd pages 251, 252: [different narrator]

.... When the apostle of Allah conquered Khaibar and he had peace of mind, Zaynab Bint al-Harith the brother of Marhab, who was the spouse of Sallam Ibn Mishkam, inquired, "Which part of the goat is liked by Muhammad?" They said, "The foreleg." Then she slaughtered one from her goats and roasted it (the meat). Then she wanted a poison which could not fail. .... The apostle of Allah took the foreleg, a piece of which he put into his mouth. Bishr took another bone and put it into his mouth. When the apostle of Allah ate one morsel of it Bishr ate his and other people also ate from it. Then the apostle of Allah said, "Hold back your hands! because this foreleg; ...informed me that it is poisoned. Thereupon Bishr said, "By Him who has made you great! I discovered it from the morsel I took. Nothing prevented me from emitting it out, but the idea that I did not like to make your food unrelishing. When you had eaten what was in your mouth I did not like to save my life after yours, and I also thought you would not have eaten it if there was something wrong.

Bishr did not rise form his seat but his color changed to that of "taylsan" (a green cloth)..........The apostle of Allah sent for Zaynab and said to her, "What induced you to do what you have done?" She replied, "You have done to my people what you have done. You have killed my father, my uncle and my husband, so I said to myself, "If you are a prophet, the foreleg will inform you; and others have said, "If you are a king we will get rid of you.""......

The apostle of Allah lived after this three years till in consequence of his pain he passed away. During his illness he used to say, "I did not cease to find the effect of the (poisoned) morsel, I took at Khaibar and I suffered several times (from its effect) but now I feel the hour has come of the cutting of my jugular vein."

A7 From Tabari Volume 8, page 123, 124:

When the messenger of God rested from his labor, Zaynab bt. al-Harith, the wife of Sallam b. Mishkam, served him a roast sheep. She had asked what part of the sheep the messenger of God liked best and was told that it was the foreleg. So she loaded that part with poison, and she poisoned the rest of the sheep too. Then she brought it. When she set it before the messenger of God, he took the foreleg and chewed a bit of it, but he did not swallow it. With him was Bishr b. al-Bara b. Marur, who, like the messenger of God, took some of it; Bishr, however, swallowed it, while the messenger of God spat it out saying, "This bone informs me that it has been poisoned." He asked, "What led you to do this?" She said: "How you have afflicted my people is not hidden from you. So I said, "If he is a prophet, he will be informed; but if he is a king, I shall be rid of him"". The prophet forgave her. Bishr died of the food he had eaten.

A8 From Tabari Volume 8, page 124: [different narrator]

The messenger of God said during the illness from which he died - the mother of Bishr had come in to visit him - "Umm Bishr, at this very moment I feel my aorta being severed because of the food I ate with your son at Khaybar." [See NOTE 3]

NOTE 1: There is disagreement over whether of not Muhammad had the women who poisoned him put to death. In short, he had her put to death for the death of the other Muslim - Bishr, who quickly died from the poisoning. See the reports by Ibn Sa'd, p. 250.

NOTE 2: Cupping is essentially drawing a small amount of blood from your body. Muhammad believed that bleeding oneself was "the best of medicines".

NOTE 3: The note on quote A8 states that the expression, "it severed his aorta" need not be taken literally; it is used metaphorically for extreme pain.

PART B - PREMONITIONS OF HIS DEATH

B1 From Bukhari's Hadith 5.713:

Narrated Ibn Abbas:
'Umar bin Al-Khattab used to let Ibn Abbas sit beside him, so 'AbdurRahman bin 'Auf said to 'Umar, "We have sons similar to him." 'Umar replied, "(I respect him) because of his status that you know." 'Umar then asked Ibn 'Abbas about the meaning of this Holy Verse:-- "When comes the help of Allah and the conquest of Mecca . . ." (110.1)

Ibn 'Abbas replied, "That indicated the death of Allah's Apostle which Allah informed him of." 'Umar said, "I do not understand of it except what you understand."

Narrated 'Aisha: The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

B2 From Ibn Sa'd page 244:
... and there has been no prophet but he has lived half the life of the prophet preceding him. Jesus the son of Mary lived for one hundred and twenty five years, and this is the sixty second year of my life. He (prophet) died half the year after this.

B3 From Ibn Sa'd page 239
The appointed hour (of death) of the apostle of Allah came near and he was ordered to recite repeatedly "tasbih" (lit. glorification) and ask for His forgiveness.

B4 From Ibn Sa'd page 240
When (the Surah) Allah's succor and the triumph comes; was revealed he (prophet) said: (It signifies) call from Allah and departure from the world.

B5 From Tabari Volume 9 page 108:
When the prophet returned to Medina after performing the Pilgrimage of Completion, he began to have a complaint of illness. As travel was allowed (after the pilgrimage), the news of the prophet's illness spread......Then in Muharram the prophet complained of the pain from which he died.

PART C - MUHAMMAD AND GABRIEL PRAY FOR HEALING

NOTE: It was already quoted from Ibn Sa'd above (page 250 that Muhammad tried to get himself healed of the poisoning.

C1 From Ibn Sa'd page 263
Verily during his illness the prophet recited "al-Mu'awwadhatayn" [Sura 113, and 114], and blow his breath upon his body while rubbing his face. [This was done in an effort to be healed].

C2 From Sahih Muslim volume 3, # 5440
Aisha reported that when Allah’s Messenger fell ill, he recited over his body Mu’awwidhatan and blew over him and when his sickness was aggravated I used to recite over him and rub him with his hand with the hope that it was more blessed. Also ref. Hadith # 5441.

C3 From Ibn Sa'd page 265
The apostle of Allah fell ill and he i.e. Gabriel, chanted on him, saying, "In the name of Allah I chant on to ward off from you every thing that harms you and (to ward off you) against every envier and from every evil eye and Allah will heal you."

C4 From Ibn Sa'd page 265 [Different narrator]
Aisha, the wife of the prophet used to say, "When the apostle of Allah fell ill, Gabriel chanted on him saying, "In the name of Allah Who will cure you and Who will heal you from every malady (and will ward off) the evil of envier who envies and from smite of the evil eye.""

C5 From Ibn Sa'd page 322
Verily, whenever the apostle of Allah fell ill, he asked for recovery, from Allah. But in the illness as a result of which he died, he did not pray for recovery; he used to say, "O soul! What has happened to thee that thou are seeking refuge in every place of refuge?"

PART D - THE ADVENT OF MUHAMMAD'S DEATH


D1 [again quoting from Bukhari's Hadith 5.713:]
Narrated 'Aisha:
The Prophet in his ailment in which he died, used to say, "O 'Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

D2 From Ibn Hisham page 678:
While matters were thus the apostle began to suffer from the illness by which God took him to what honor and compassion He intended for him shortly before the end of Safar or in the beginning of Rabi'ul-awwal. It began, so I have been told, when he went to Baqi'u'l-Gharqad in the middle of the night and prayed for the dead. Then he returned to his family and in the morning his sufferings began.

D3 From Ibn Hisham page 679:
Then the apostle's illness worsened and he suffered much pain. He said, "Pour seven skins of water from different wells over me so that I may go out to the men and instruct them." We made him sit down in a tub belonging to Hafsa d. Umar and we poured water over him until he cried, "Enough, enough!" ....then he [Muhammad] said, "God has given one of his servants the choice between this world and that which is with God and he has chosen the latter."

D4 From Ibn Hisham page 680:
Then some of his wives gathered to him.... while his uncle Abbas was with him, and they agreed to force him to take medicine. Abbas said, "Let me force him," but they did it. When he recovered he asked who had treated him thus. When they told him it was his uncle he said, "This is a medicine which women have brought from that country," and he pointed in the direction of Abyssinia [Ethiopia]. When he asked why they had done that his uncle said, "We were afraid that you would get pleurisy;" he replied, "That is a disease which God would not afflict me with. Let no one stop in the house until they have been forced to take this medicine, except my uncle." Maymuna [one of Muhammad's wives] was forced to take it although she was fasting because of the apostle's oath, as a punishment for what they had done to him.

D5 From Ibn Sa'd page 294
Umm Bishr [the mother of the Muslim man who also died eating poison], came to the prophet during his illness and said, "O apostle of Allah! I never saw fever like it in any one." The prophet said to her, "Our trial is double and so our reward [in heaven], is double. What do the people say about it [his illness]?" She said, "They say it is pleurisy." Thereupon the apostle said, "Allah will not like to make His apostle suffer from it (pleurisy) because it indicates the possession of Satan, but (my disease is the result of) the morsel that I had taken along your son. It has cut my jugular vein."

SEE NOTE 3

D6 From Ibn Hisham page 682:
....that he heard Aisha [one of Muhammad's wives] say: "The apostle died in my bosom during my turn: [the night Muhammad was to spend sleeping with her] I had wronged none in regard to him. It was due to my ignorance and extreme youth that the apostle died in my arms."

D7 From Ibn Sa'd page 322:
When the last moment of the prophet was near, he used to draw a sheet over his face; but when he felt uneasy, he removed it from his face and said: "Allah's damnation be on the Jews and the Christians who made the graves of their prophets objects of worship."

NOTE 3: Pleurisy is an infection of a lung membrane. It is painful. I don't know why Muhammad considered this infection to be from Satan, but poisoning would not be from Satan.

SUMMARY OF THE SOURCES

Muhammad attacked Khaibar. He destroyed, tortured, murdered, plundered, and enslaved many people (ref Kitab al-Tabaqat al-Kabir, volume 2, page 134, 136, 137). They were not preparing to attack him. A Jewish woman, whose family had been wiped out by Muhammad, put poison into a lamb and fed it to Muhammad and the other Muslims. Muhammad ingested some of the poisoned lamb and began to feel it's effects. He died three years later as a result of the poisoning.

DISCUSSION

What needs to be investigated here are the circumstances of Muhammad's death. The Jews were planning to murder him. The Jews believed that a real prophet would be forewarned of their deed but an impostor wouldn't be warned by God. The Muslims also believed this; the other Muslim who died said that he didn't think Muhammad would eat of something that was poisoned (see quote in A6).

The Jews were right, Muhammad did eat of the poison, and did die from it. They proved, according to their test, that Muhammad was not a prophet. As they said (quote A2):

"We wanted to know if you were a liar in which case we would get rid of you, and if you are a prophet then the poison would not harm you."

These Jews were convinced that a real prophet would know what was going on. In this case Muhammad didn't know. Only after Muhammad ate from the lamb did the lamb "talk to him". I don't think that that was anything miraculous in itself; even the other Muslim knew it was bad before Muhammad ate from it. Most adults know when they are eating something that is bad. So for Muhammad to say the sheep "talked" to him is not prophetic at all. Even a child spits out bad tasting food.

Many times previously, Muhammad claimed to have had "revelations" that warned him of danger. He even used one of these convenient "revelations" as grounds to attack the Jewish settlement of Banu Nadhir. Yet at Khaibar the revelation came too late: too late to save his own life, too late to save Bishr's life.

As his illness wore on, Muhammad began to pray for healing – he even rubbed his “healing” hand upon himself. Gabriel also got into the act and prayed for his healing (see quotes C2 & C3). Muhammad even got himself "cupped" (the best of all medicines!), (quote A5). Obviously, at this point in time, Muhammad wanted to be healed.

But it didn't help. As it progressively got worse, Muhammad realized that he was dying, ceased praying for healing (quote C4), and claimed that Allah had given him a choice to going to Paradise, or living on earth. Muhammad said he then wanted to go to Paradise. Knowing the game was up, he made the best out of a failed situation.

Muhammad's earlier premonitions of his deaths read more like the cosmic words of a mystic. Nothing definite is ever said about them until after his approaching death. Perhaps he had seen this type of death before and knew the outcome. It doesn't take a prophet or a "revelation" to know that death is near.

My basic point is this: the Jews proved that Muhammad was not a real prophet. He ingested the poison, so did at least one of his followers. He attempted to be healed, he tried his medicine, and his form of “laying on of hands”, his prayer, Aisha’s prayer, and even Gabriel’s prayer, but in the end, he died from the poison.

QUESTIONS

1) If Muhammad were a real prophet of God, why didn't he catch the poison before he ate it?

2) If you believe that it was God's will for Muhammad to have eaten the poison, along with Bishr, why then did Muhammad try to get well? Even Gabriel prayed for Muhammad to get better, but Allah didn't answer that prayer either.

3) Why did Gabriel not know the will of Allah? Why would Gabriel pray if Allah had decided death?

4) Why did Muhammad force the other Muslims to drink the medicine he was given? One of them was one of his wives, and she was fasting. He forced her to break her fast and drink the medicine as well. Doesn't this sound vindictive and petty?

CONCLUSION

Muhammad was not a real prophet, he was a false prophet. He died as a result of eating poison that he didn't know about. The poisoned lamb "spoke" to him too late. Only when he realized he was dying did Muhammad "spiritualize" his suffering and coming death. Prior to that he tried to get well.Gif werkt onmiddelijk niet een paar jaar later :roll: :wink:
Dus die artikeltje kan de prullenbak in :smile:

Om nog meer bewijs z'n sahaba's waren ter plekke dood.
En de profeet 3 jaar later.


Logica? :wink:
A proud amazigh!

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Eën bewijs dat Mo een valse profeet is

Berichtdoor Amazigh » Zo Nov 09, 2008 2:50 am

stropke schreef:
stropke schreef:HIJ IS DOOD


En daar kunne geen 12 bewijzen nix aan veranderen. Wat hebt ge aan een dooie profeet? Nix. Hij beweert van alles te zijn zelfs zich in de plaats van de heer Jezus te stellen als grootste mens. Een laatste profeet die zichzelf niet eens uit de greep van de dood kan verlossen en dan beweren de ware te zijn, pffffffffffff . Wat een blaaskaak en opschepper, ne stoever zegge ze in Gent.
Doch Jezus ging ook dood maar stond weer levend uit zijn graf. Das het bewijs van Zijn echtheid.

Hand 17:
30 God dan, de tijden der onwetendheid overzien hebbende, verkondigt nu allen mensen alom, dat zij zich bekeren.
31 Daarom dat Hij een dag gesteld heeft, op welken Hij den aardbodem rechtvaardiglijk zal oordelen, door een Man, Dien Hij daartoe geordineerd heeft, verzekering daarvan doende aan allen, dewijl Hij Hem uit de doden opgewekt heeft.De Quran staat vol met verzen over gelijkheid van Profeten.
Waar haal jij die onzin vandaan?

En als je het zo wil stellen.

Mozes vzmh
Abraham vzmh
David vzmh
Jacob vzmh


Die waren niet doodgegaan volgens jouw? :lol:
A proud amazigh!

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Zo Nov 09, 2008 11:13 am

De Quran staat vol met verzen over gelijkheid van Profeten.
Waar haal jij die onzin vandaan?


Nog en stapje verder, je weet dat profeten onzin zijn.

Mozes vzmh
Abraham vzmh
David vzmh
Jacob vzmh


Onzin leidt een hardnekkig leven.
Een beetje zoals onkruid, moeilijk te verdelgen. Er niet tegen optreden geeft nog meer narigheid.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Zo Nov 09, 2008 11:54 am

En niet te vergeten Obama vzmh :wink:
Hetgeen ik sterk betwijfel, overigens. Dat de vrede met hem is.
In ieder geval heeft hij het meer nodig dan mo de kindervriend, want die is allang dood.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 18775
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor mercator » Zo Nov 09, 2008 12:52 pm

Nadide schreef: ik heb de tekst niet helemaal gelezen..daar ga ik mijn tijd niet aan verspullen.. iK heb gelezen dat er staat dat Mohammed een valse profeet is meer hoef ik niet te lezen...hij was een prachtige man met een voortreffelijke houding.


Neen, begrijpend lezen en zelfstandig nadenken is er niet bij voor Moslims, alles wat jullie moeten weten staat in het Moordboekje. En als dat gedaas van de Pedofeet zich constant tegenspreekt-hij was psychopaat-heb je een zwerm "islamgeleerden" die dat zorgvuldig uitvlooien en eea recht willen trekken met de meest kromme redeneringen. Die doen dan het "denken" wel voor je. Nu ja, als jij je met een zelf gekozen intellectuele verlamming( ver(Is)lamming haha!) gelukkig bent is dat ok hoor.

Wist je dat de urine van Mohammed voor zijn volgelingen een heilig Vocht was, die dronken dat met smaak op. Zou jij ook zo ver gaan in je verering voor die "prachtige man"( haha, het lijkt wel alsof je het over de goede Sint hebt!)?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Serdar
Berichten: 1120
Lid geworden op: Wo Jan 22, 2003 7:34 pm

Re: Een bewijs dat Mo valse profeet is

Berichtdoor Serdar » Ma Nov 10, 2008 2:00 am

stropke schreef:HIJ IS DOOD

Jij hebt volgens mij echt de iq van een goudvis.
Volgens jouw argument zijn de volgende profeten dan ook vals:

Johannes de Doper (vrede zij met hem)
Mozes (vrede zij met hem)
Zacharia (vrede zij met hem)
David (vrede zij met hem)
Salomo (vrede zij met hem)
Jesaja (vrede zij met hem)
Jeremia (vrede zij met hem)
Haggai (vrede zij met hem)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Ma Nov 10, 2008 3:17 am

Als er ware profeten bestaan, moeten er ook goden bestaan. Enige redelijke argumenten daarvoor? Nee?
In dat geval zijn alle profeten, inclusief onze kindervriend mo valse profeten.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Berichtdoor Amazigh » Ma Nov 10, 2008 3:01 pm

Nog en stapje verder, je weet dat profeten onzin zijn.


Ooit gehoord van personal belief?
En waarom zeg je dat niet tegen jouw maatje Strop :wink:Onzin leidt een hardnekkig leven.
Een beetje zoals onkruid, moeilijk te verdelgen. Er niet tegen optreden geeft nog meer narigheid


Volgens mij niet :wink:
Blijft een mening...
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Ma Nov 10, 2008 3:34 pm

Amazigh schreef:Ooit gehoord van personal belief?

Zekers. Het staat je volkomen vrij om een pedofiel, een geit en of een steen te aanbidden. Zolang je er anderen niet mee lastig valt.
Dat laatste is nou net waar het bij mohammedanen aan schort.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Mohammed”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten