Pagina 1 van 1

Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: wo mei 26, 2010 11:59 pm
door Ariel
Mooie woorden, maar hij zal een roepende in de woestijn zijn. En niet Wilders is het probleem, maar Islam is de schuldige.
Heilige oorlog gevraagd

Youssef Azghari

De PVV dankt haar bestaansrecht aan het gebrek aan zelfreinigend vermogen van de moslims.
De PVV is door de uitspraken van Geert Wilders populair geworden. Hij ziet hij in iedere moslim een nazi. Door profeet Mohammed een oorlogsmisdadiger te noemen, verklaart hij zelf de oorlog aan alle moslims. Hij lapt artikel 1 van de grondwet aan zijn laars.
Natuurlijk kun je in een vrij land niemand verbieden om de ander te haten. Maar als een politicus met zijn verbaal geweld mensen tegen elkaar opzet, leidt dit tot een ramp. Een land dat radicaliseert, houdt niet van vrijheid, gelijkheid of zegeningen van diversiteit.

Niet te laat
Toch is het niet te laat om Wilders te stoppen. Dat moeten vooral moslims doen. Niet door Wilders op te voeden of harder terug te schelden, want dat helpt niet. Hij veert juist op als hij scheetjes kan laten over dé islam en dé moslims.

Moslims moeten een heilige oorlog verklaren aan fanatieke geloofsgenoten. Zij hebben met hun slecht gedrag en met oproep tot dood en verderf de islam bezoedeld. Door hen actief te bestrijden, direct te verstoten uit de gemeenschap, verdwijnt de voedingsbodem voor de haatpreken van mullah Wilders.
Tegelijkertijd moeten de moslimleiders wereldwijd onder druk gezet worden om het feodaal systeem op te heffen. Zij moeten vaart maken met democratisering van de samenleving en vrijheid respecteren. Het is te ridicuul voor woorden dat een land als Marokko bij wet een heel land verplicht om met de ramadan te vasten. Dat moet iedereen zelf weten. Veel moslimregimes dragen niet bij aan een positieve beeldvorming. Behalve het voeren van een repressief beleid, behandelen ze vrouwen niet gelijkwaardig en staan ze polygamie toe. Dit gebrek aan persoonlijke vrijheden en mensenrechten in de meeste moslimlanden maakt dat moslims óf apathisch worden, óf radicaliseren, óf vluchten.

Haat
In het Westen schuilt het grootste gevaar vooral in moslimextremisten die haat zaaien, geweld promoten en vrouwen en homo’s discrimineren. Zij vormen het groeimiddel voor de PVV. Moslims moeten het goede voorbeeld geven om van deze wildgroei af te komen. Dat kan door op te houden de islam als superieur te beschouwen, te stoppen agressieve herboren moslims of tot de islam bekeerde westerlingen op een voetstuk te plaatsen en door de Koran aan te passen aan de moderne tijd.

Het getuigt van kleingeestigheid als sommige moslims denken dat hun geloof de enige weg is naar het paradijs. Het is om deze reden dat de islamitische beschaving is ingehaald door het Westen. Toen dachten moslims niets te kunnen leren van de ander. Dit leidde tot verval.
Islamitische Wildersen verminken de islam met hun waanzin. Geert Wilders roept altijd dat de islam de westerse beschaving bedreigt, zij beweren precies het omgekeerde. Het moet afgelopen zijn met de heilige status die deze bekrompen fanatici krijgen.

Dat ze de profeet in alles na-apen, zoals met een baard in een lang gewaad, is tot daaraantoe. Maar ze maken de islam kapot door vrouwen te verplichten in een zwart gedrocht, zoals een nikab of boerka, te lopen. Wat het allemaal erger maakt, is dat ze allerlei geboden verzinnen en iedere moslim die daarvan afwijkt verketteren. Ook wordt het hoog tijd dat moslims afstand nemen van enkele verzen uit de Koran over het erfrecht. Een moslima erft de helft minder dan de man. Dat past niet in deze moderne tijd.

Wilders’ strategie lijkt op die van moslimfanatici: ze maken mensen bang en strooien met haat. Angsthazen trappen in hun boodschap van discriminatie, misleiding en uitsluiting. Electoraal gezien zou de PVV niets voorstellen als haar haatcampagne tegen moslims niet dagelijks door radicale figuren uit eigen moslimgemeenschap gevoed werd. Dankzij haatpredikers en straatschoffies die homo’s rammen. Zolang moslims niet bereid zijn om deze figuren tot de orde te roepen, op te voeden of te verstoten, is het makkelijk scoren voor Wilders.
Moslims moeten hun fanatieke geloofsgenoten actief bestrijden

Youssef Azghari is docent aan deAvans Hogeschool


http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... g_gevraagd" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: do mei 27, 2010 12:14 am
door carabo
2 vragen aan deze docent Youssef:

Is de Koran het perfecte boek?
Is Mohammed de perfecte mens?

Re: Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: do mei 27, 2010 12:23 am
door Pilgrim
Ik merk nauwelijks iets van gematigde mosims die zich verzetten tegen hun radicale broeders, maar je hoort ze wel als bijv. Frankrijk een hoofddoekjesverbod invoert of als Israel iets vervelends doet tegen de Palestijnen of als er een paar onbenullige cartoons over Mohammed verschijnen. :ermm:

Re: Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: do mei 27, 2010 10:07 am
door Monique
Moslims moeten een heilige oorlog verklaren aan fanatieke geloofsgenoten. Zij hebben met hun slecht gedrag en met oproep tot dood en verderf de islam bezoedeld. Door hen actief te bestrijden, direct te verstoten uit de gemeenschap, verdwijnt de voedingsbodem voor de haatpreken van mullah Wilders.
Hij erkent in ieder geval wel dat niet Wilders het probleem is maar de radicale islam.
Zonder islam = geen Wilders.

Andersom gaat niet.

Re: Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: do mei 27, 2010 4:45 pm
door Manon
Ook wordt het hoog tijd dat moslims afstand nemen van enkele verzen uit de Koran over het erfrecht. Een moslima erft de helft minder dan de man. Dat past niet in deze moderne tijd.
Hoezo? heeft Allah dan een foutje gemaakt toen hij die verzen "voor eeuwig ende althyd" doorseinde naar Mohammed?

En de verzen over hoofdje van de ongelovigen afhakken? mag dat ook weg? Ook foutje? of moet dat dan toch maar best behouden blijven?
worthy: :ermm:

Re: Heilige oorlog gevraagd

Geplaatst: wo jun 02, 2010 9:35 pm
door bijwoner
Ariel,
Ik ben meer voorstander van een Heilige dialoog -aan de keukentafel bij de mensen thuis. Vandaag sprak ik een Moslim, die diep verontwaardigt was over de misdragingen van zich Moslim noemende tieners in een zwembad in Ridderkerk. Op bewakingscamera's was te zien dat dit schorem bij kleine meisjes hun vingers in de vagina staken. Onder het motto: we zijn Moslims en jongemannen- dus de rechten van niet Moslim-meisjes zijn bij ons niet veilig. Een duidelijk militaire mentaliteit-terwijl we hier geen oorlog voeren!
De Moslim naast mij kookte (terecht mijns inziens) van verontwaardiging- terwijl geweld de problematiek alleen maar opblaast. Het is van alle tijden, dat jongeren zich misdragen. Helaas komt het wat vaker voor bij jongeren die zelf De Koran nooit helemaal uit gelezen hebben -laat staan nagedacht hebben over de gevolgen van wat zij gelezen hebben.

Daarom beveel ik van harte De ParallelKoran bij hen aan!
Een paar jaar terug was ik werkzaam in een fabriek als vorkheftruckchauffeur, via een oproepbasis. De 2e keer dat ik daar kwam, werd ik begroet niet als Gerrit, maar als GerritAllah! Deze kerels hadden zich door de PK heen geworsteld en waren er vol van.

Totdat ik vroeg hoe hun meisjes en vrouwen daarop gereageerd hadden. Blijken ze thuis een veto te hebben liggen op het lezen van de PK -niet geschikt voor meisjes en vrouwen! Ja- onderling is het onderwerp van gesprek- totdat er een meisje of vrouw in de buurt komt.
Dan schakelden ze over op auto's, voetbal of het weer! Vanuit die hypocrisie ben ik er voorstander van dat De ParallelKoran door iedereen gelezen mag worden. Dan zal er begrip komen, erkenning van schuld en schaamte, maar ook hoop en verwachting op een herstart- nu met de levende God- bekend uit De Bijbel. Juist de handelaren in angst, de wapenindustrie en lieden die via misleiding de bevolking uitzuigen- zijn principieel tegen deze vrijheid van lezen en denken... :turban: