Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73834
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 20, 2012 12:42 pm

Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Het was weer ouderwets gezellig en onderhoudend aan tafel bij Pauw en Witteman op 12 januari. Er werd heerlijk propaganda gemaakt ten behoeve van de hedendaagse islamitische traditie. Zelfs de verlichte Jeroen Pauw kon Nicole le Fever - correspondent van NOS in de Arabische wereld - geen kritische vragen stellen over de onwaarheden die zij proclameert over de hoofddoek in het Midden-Oosten.

De hoofddoek, eigenlijk hijab, is volgens Le Fever helemaal geen issue in het Midden-Oosten. Terwijl het hele vraagstuk rond vrouwenemancipatie nauw samenhangt met de vraag of de vrouwen hun lichaam moeten verbergen.

Waar dit vraagstuk speelt, vallen doden en gewonden. Met uitzondering van seculiere staten en volkeren.

Dom
Volgens deze correspondent is de hoofddoek geen enkel probleem in het Midden-Oosten: het gaat om de persoonlijke band met God. Wat dom dat ik dit niet wist!

Le Fever sprak met geen woord over de strijd van de Iraanse vrouwen tegen de hoofddoek. De hoofddoek komt uit de Koran, denkt deze mevrouw van de NOS. Er zijn veel jonge, geleerde moslima’s die juist beweren dat de hoofddoek niet in de Koran staat. Het woord 'hoofddoek' is immers een modern woord. Over de 'hijab' (de islamitische kledingvoorschriften) wordt behoorlijk gedebatteerd in de islamitische wereld.

Enerzijds zegt de NOS-correspondent dat de machomannen een probleem vormen, anderzijds beweert zij dat de hoofddoek rechtstreeks uit de Koran komt. Welke bewering van deze Europeaan, die uiterst gevoelig blijkt voor achterlijke verleiding, moeten we geloven?

Eenzijdig
Als de hoofddoek een goddelijk bevel uit de Koran is, dan gaat het toch niet meer om de mannen - met uitzondering van Allah/Mohammed?

Zoals alle vrouwen bij de NOS geniet Nicole van de vruchten van de vrouwenemancipatie, door moedige Europeanen bevochten. Niet de moslimvrouwen in het Midden-Oosten, maar de Egyptische oud-president Hosni Mubarak, de Verenigde Staten en de Joodse staat vormen de echte problemen. En uitgerekend deze mevrouw gaf jarenlang eenzijdig verslag vanuit het Midden-Oosten.

Gelukkig zijn er Midden-Oosterse vrouwen die niet naar Europese idioten luisteren en willen emanciperen. De emancipatie begint bij het lichaam, het vrouwelijke lichaam.

Wapen
Zo provoceerde Aliaa Majda Elmahdy in Egypte alle zonen van Allah met haar naaktfoto’s. Tegelijkertijd kritiseerde zij de geliefde islam, die ernstig wordt gerespecteerd door het Nederlandse establishment. Aliaa is nu ondergedoken. Maar met haar is een traditie begonnen: moslima’s tonen hun lichaam.

Nogmaals, het gaat hier niet om pornografie of naaktloperij. Het naakte lichaam wordt gebruikt als een wapen tegen de sharia en de zonen van Allah. Het vrouwelijk lichaam, met haar kwetsbaarheid en haar naaktheid, dwingt de ander om de menselijke waardigheid te herontdekken. De menselijke waardigheid ligt niet besloten in geestelijke zaken, maar is van deze wereld. Van deze materiële wereld, die wordt verminkt omwille van 'Akherat', het hiernamaals.

Ja, Nicole, u verdedigt de verminking van deze wereld omwille van Akherat. Daar denken moedige oosterse vrouwen anders over.

Dapper
De 28-jarige Iraanse actrice Golshifteh Farahani is een voorbeeldige artiest, ook succesvol in Hollywoodfilms. Ze speelde een belangrijke rol in Body of Lies. Golshifteh Farahani poseerde naakt voor een Frans tijdschrift. Daarmee wilde zij bezwaar maken tegen twee zaken: de sluiting van het Huis van Cinema in Teheran (de vakbond voor acteurs, regisseurs en scenaristen) en de behandeling van vrouwen in het islamitische Iran.

Golshifteh groeide op in Iran, waar zij een zeer bekende actrice was. Nu doet zij datgene wat de islamitische wet ten zeerste verbiedt: het naakte vrouwelijke lichaam tonen. Daarmee tart zij de trots van achterlijke mannen. Ze verklaart dat vrouwen zelf over hun lichaam moeten beschikken.

Met haar dappere handeling zegt zij: weg met de hoofddoek, de chadar, de burka en andere vrouw- onderdrukkende middelen van Akherat, het hiernamaals.

Niet zinloos
Het Franse blad Madame Le Figaro zou een voorbeeld moeten zijn voor het brave Nederlandse Opzij. Madame Le Figaro wilde de hoopvolle generatie van 2012 presenteren. Golshifteh plaatste de foto uit Madame Le Figaro ook nog op haar Facebookpagina. En wat zijn ze beledigd in Iran.

Golshifteh bewijst dat de tragische strijd tegen het religieus despotisme niet zinloos is geweest. Het regime van ayatollahs heeft haar opgevoed met de koranverzen - niet wij. En toch komt het vrouwelijke met een beroep op de menselijke waardigheid in opstand.

Het blijft een raadsel: vrije Europeanen zijn niet in staat om met respect voor menselijke waardigheid ook moslims vrijheid te gunnen en aan te reiken. Terwijl de islam wel in staat is om de vrije westerling te infecteren met onvrije, despotische idealen.

Maandag vertel ik u wat de werking van een hoofddoek is.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... mannen.htm


Afbeelding

Dit is Nicole le Fever die denkt dat de hijab helemaal geen issue is in het Midden-Oosten. Zelf draag ze er wel één in Iran, omdat het daar namelijk voor een vrouw verplicht is om je hoofd te bedekken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor Dhana » Vr Jan 20, 2012 2:54 pm

Langzaam maar zeker glijden we af van de weg naar werkelijke verlichting naar de achterlijkheden van 1400 jaar geleden. Misschien bedoelde de Maya's dat met het eind der tijden....?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Vr Jan 20, 2012 8:53 pm

Langzaam maar zeker glijden we af van de weg naar werkelijke verlichting naar de achterlijkheden van 1400 jaar geleden. Misschien bedoelde de Maya's dat met het eind der tijden....?


Ik weet het niet zeker, Dhana, maar ik heb het idee dat die 'weg naar verlichting' slechts in bepaalde delen van de wereld en bepaalde culturen, en daarbinnen dan ook nog maar bij een deel van de bevolking bestaan heeft. Dat is nooit iets algemeen en wereldwijd geweest. Maar dat sommige afglijden naar achterlijkheden uit een barbaarse woestijncultuur, lijkt helaas wel waar te zijn. Ik dacht dat de Maya's meer spraken over enorme natuurrampen bij het einde der tijden, dan over domheid en moreel/intellectueel verval. Maar ja, goed kunnen die zaken nooit zijn.

Ik heb het artikel van Afshin Ellian met plezier gelezen trouwens. Ik lees zijn stukken altijd graag, en hij zit er vrijwel altijd precies op - of ik ben het in ieder geval vaak met hem eens.

Als je zegt dat de hoofddoek in het Midden-Oosten geen probleem is, ben je dom bezig. Of beter gezegd, niet de hoofddoek of een andere inpakmethode op zich, maar wel wat daar achter zit. De onderdrukking en degradatie van vrouwen. De visie op de vrouw als door haar meest basale aard minderwaardig, aanstootgevend en als louter een object. Het ophemelen van mannen als ongebonden beesten, die niet verondersteld worden zichzelf onder controle te kunnen houden. Wat ertoe leidt dat vrouwen ingepakt, opgesloten en mishandeld worden. Dat is één van de problemen van de islamitische wereld. De hoofddoek is daar een uiterlijk teken van. Dat ontkennen, is volkomen bespottelijk. Maar ja, sommige mensen zoals die Le Fever zien het niet, willen het niet zien of verdraaien de zaken bewust. Want het kan toch allemaal zo erg niet zijn? Wel, volgens mij kan het best allemaal nog eens véél en véél erger zijn.

Of die hoofddoeken, boerka's, chador en andere vodden, doeken en lompen voortkomen uit de Koran, weet ik niet helemaal zeker. De Koranverzen die ik me over dat onderwerp voor de geest kan halen (24:31 en 33:59) zijn wat dat betreft niet heel duidelijk, en ook binnen de islam is er wel debat over. Wat er eventueel in de Hadith staat, daar ben ik niet erg goed van op de hoogte. Maar dat de houding van achterlijke en slechte mannen lijkt me toch meer doorslaggevende dan eventuele 'goddelijke' argumenten. Zij zijn het die hun vrouwen en dochters, niet zelden met geweld, dwingen om in die vodden rond te lopen, en die er uiteindelijk voor zorgen dat vrouwen die zaken ook internaliseren en doorgeven aan hun dochters, op welk moment de vrouwen volledig onder de knoet zijn. Zij zorgen ervoor dat vrouwen niet veilig zijn zonder allerlei vodden, zij zijn het die misdaden begaan tegen vrouwen. Zij zijn het die claimen dat ze de vrouw beschermen en voor hen zorgen. Wat ze echter doen is de vrouwen gevangen houden, bewaken en hun menselijke waardigheid wegnemen.

Die mannen hebben geen enkele vorm van interne beschaving. Ze kennen geen zelfcontrole, bij het minste kunnen ze zich niet langer inhouden om gruwelijke dingen te doen. Die baardapen mogen zeggen zoveel ze willen dat vrouwen in het westen een lust- of seksobject zijn. Maar volgens mij is dat nergens zoveel het geval als in hun 'cultuur'. Volgens mij worden vrouwen nergens zo gedegradeerd als in de islamitische cultuur. Nergens wordt het verschil tussen mannen en vrouwen zo op de spits gedreven, of wordt er zo bekrompen gedacht over de omgang tussen mannen en vrouwen, met segregatie als gevolg. Het moet mannen die al achterlijke beesten met een zeer ongezonde, verwrongen seksualiteit zijn, nog meer seksueel gefrustreerd maken. Met alle gevolgen van dien. Om te beginnen worden vrouwen dan nog meer dan ze al waren 'loslopend wild', zeker de wat vrijere vrouw. En ik geloof dat seksuele en andere opgekropte frustratie tot allerlei walgelijke misdaden kunnen leiden, waaronder diverse geweldmisdrijven en zelfs het plegen van aanslagen. In dat verband is het ook niet onlogisch dat het islamitische paradijs voor de martelaar, de 'shaheed', één grote orgie is van vreten, zuipen en vooral neuken, neuken ad infinitum, ad nauseam. De islam is een seksgodsdienst voor de geile baardman. De vrouw, wel, zij is een ingepakte broedmachine, werkster, hoer en slavin.

Je mag zeggen wat je wil, en je kan zoveel zeuren en zeiken als je wilt, maar dat is een van de essentiële bouwstenen van de islam en de islamitische/Arabische cultuur. Hoe kan in omstandigheden waarin mannen zelfs nog niet worden geacht hun meest basale, dierlijke neigingen en drang onder controle te houden? Waar van mannen geen respect voor of beschaving naar vrouwen toe verwacht wordt? Een cultuur waarin schoonheid, en dan vooral vrouwelijke schoonheid, op denigrerende en trieste wijze verhuld dient te worden, en daarmee volledig wordt ontkend? In zulke omstandigheden kan toch geen beschaving ontstaan? Daar kan alleen maar achterlijkheid en barbarij ontstaan en blijven voortduren. En dat alles in naam van een woestijnboekje, 1400 jaar geleden verzonnen door een immorele, geestesgestoorde woestijnbarbaar die claimde Gods laatste profeet te zijn. Wat een ONZIN!

Het 'temmen', 'cultiveren' van mannen, het onder controle houden van bepaalde neigingen, het kanaliseren van seksualiteit, het kanaliseren van gewelddadige tendensen en frustraties, dat alles is essentieel om een vorm van beschaving te ontwikkelen. Dat is in de islam onmogelijk. Als je dan ook nog eens vrouwelijke schoonheid uit de maatschappij verwijderd, kan je al zeker nooit loskomen uit de achterlijkheid van de woestijn van de zevende eeuw, of van de achterlijkheid die een psychopathische, sadistische, perverse woestijnrover in een of andere stinkende grot uit zijn duim heeft gezogen. Schoonheid kan deugd doen, en al zeker vrouwelijke schoonheid. Ze kan een maatschappij best veel goed doen, en in hoogstaande beschavingen is schoonheid, en ook wel vrouwelijke schoonheid, is een of andere vorm gewoonlijk aanwezig. Het ervaren en cultiveren van schoonheid hoort bij beschavingen. Een cultuur waarin schoonheid versluierd, ingepakt, ontkend en gedegradeerd wordt, is vermoedelijk minderwaardig.

Afshin Ellian zegt het heel goed als hij zegt:
Het vrouwelijk lichaam, met haar kwetsbaarheid en haar naaktheid, dwingt de ander om de menselijke waardigheid te herontdekken. De menselijke waardigheid ligt niet besloten in geestelijke zaken, maar is van deze wereld. Van deze materiële wereld, die wordt verminkt omwille van 'Akherat', het hiernamaals.


Dat vind ik een van de beste zinsnedes uit dit stuk.

Met veel respect voor Afshin, voor de dappere vrouwen die hij noemt, en met veel ongenoegen over zogenaamd bevrijde vrouwen die nu vrouwenonderdrukking minimaliseren. Ben wel benieuwd naar zijn uiteenzetting over de werking van de hoofddoek.

mercator
Berichten: 18876
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor mercator » Zo Jan 22, 2012 1:59 pm

Als een van de Schoonheden van de profeet Mohammed wordt vermeld dat hij de sexuele kracht van wel 500 volwassen mannen bezat. Dan weet je wel hoe het gesteld is met de innerlijke cultuur van de moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40226
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 24, 2012 3:53 pm

In Kuweit kan het heet en vochtig zijn. Dus is het niet zo gek om er een beetje luchtig bij te lopen. Bloot onder de nikab bijvoorbeeld. Maar dat mag niet.
Naakt onder de boerka: meisjes in de cel
In Koeweit heeft de politie drie meisjes gearresteerd omdat ze geen kleren droegen onder hun boerka. Dat meldt de krant Al-Rai.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3135601/2012/01/24/Naakt-onder-de-boerka-meisjes-in-de-cel.dhtml
Maar de reden was iets anders dan alleen maar comfort.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor King George » Ma Mar 05, 2012 12:00 pm

Het zeewater is er ook lekker warm en helder. Volgens mij heb je dan geen kleren nodig tegen onderkoeling.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19949
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor King George » Zo Mar 11, 2012 8:45 pm

Dark side versus bright side

Afbeelding
Laatst gewijzigd door King George op Zo Mar 11, 2012 9:43 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Leader
Berichten: 196
Lid geworden op: Ma Jan 16, 2012 7:23 pm

Re: Vrouwelijke naaktheid tart achterlijke mannen

Berichtdoor Leader » Zo Mar 11, 2012 9:21 pm

King George schreef:Het zeewater is er ook lekker warm en helder. Volgens mij heb je dan geen kleren nodig tegen onderkoeling.

Afbeelding
Nee, volgens mij ook niet. :razz:
Laten we onze Nederlandse Waarden behouden en niet verkwanselen aan de allochtone bezetting.

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Zo Mar 11, 2012 9:44 pm

In Koeweit heeft de politie drie meisjes gearresteerd omdat ze geen kleren droegen onder hun boerka


Vrouwen moeten ook nog eens andere kleren dragen onder die smerige tent, daar in die hete woestijn? Wat een gefrustreerd, vies zootje is het daar toch! Wat ook de reden was.

Leuk plaatje trouwens, Koning George.

In verband met die achterlijke islamitische mannen... moest ik denken aan dit stukje dat ik onlangs langs, uit "De Profeet" van de superbe Kahlil Gibran (Maronitisch christelijke dichter afkomstig uit Libanon).

Vergeet niet dat kuisheid een schild is tegen het oog van de onreinen.

En wanneer de onreinen niet meer zullen zijn, wat zou kuisheid anders wezen dan een kluister en een bezoedeling van de geest?

En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt je blote voeten te voelen en de wind ernaar hunkert met je haar te spelen.


Terug naar “Tegenstrijdige visies over Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten