Moslim verslaat islamcritici tijdens debat in Oxford.

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78054
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Moslim verslaat islamcritici tijdens debat in Oxford.

Bericht door Ariel »

De islam is niet de schuld van alles. De islam is een vreedzame religie. Dat is de kern van het overtuigende betoog van de Britse journalist Mehdi Hasan tijdens een debat op de campus van de universiteit van Oxford.

Het debat werd georganiseerd door de debatclub Oxford Union. Hasan neemt het op tegen islamcritici Anne-Marie Waters (lid van de National Secular Society), Daniel Johnston en Peter Atkins (emeritus hoogleraar scheikunde aan de University of Oxford en een bekende atheïst).

Na het debat werd gestemd door het publiek. Hasans betoog kreeg 286 stemmen voor en 168 tegen. Onderstaande video's van Oxford Union bevatten de betogen van de deelnemers aan het debat.De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moslim verslaat islamcritici tijdens debat in Oxford.

Bericht door Manon »

Als ze nu al hun eigen bannelingen gaan ophemelen om te kunnen bewijzen dat ZIJ (niet wij) de Renaissance hebben mogelijk gemaakt, dan luister ik niet meer
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Plaats reactie