Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Bericht door King George »

Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Afbeelding Er is in Nairobi een 38-jarige 'Nederlander' opgepakt. Tien anderen zijn gearresteerd toen ze op een KLM-vlucht naar Amsterdam wilden stappen. Veel daders zijn naar verluidt Amerikanen, Canadezen en Britten. Waaronder westerse bekeerlingen. Zondag moest de politie in Den Haag traangas gebruiken om 'voetballende' moslims in Spoorwijk in het gareel te houden. Zij droegen van die soepjurken en wapperden met een Ummah-vlag. Dezelfde vlag die je regelmatig ziet als decor in extremistische beelden van onthoofdingen en overige islamitische gruweldaden. Sommige van de Spoorwijksalafisten zijn blanke bekeerlingen, zo lijkt op sommige foto's te zien. De Vlaamse sp.a-burgemeester van Vilvoorde waarschuwt vandaag in De Standaard voor razendsnelle radicalisering van jongeren. Ook westerse jongeren. Nederland kent, net als België, tientallen Jihadgangers die hun leven willen geven voor Allah de Barmhartige. Mochten ze overleven, dan willen ze natuurlijk terugkeren in de veilige schoot van de minstens zo barmhartige Nederlandse verzorgingsstaat. Ook, misschien wel júist, de westerse bekeerlingen. Als tikkende tijdbommen terug in het thuisland. Roomblank, dus onopvallend. Want islam is geen ras, islam is een ideologie. En islam is een probleem. Als we het verdommen om dat te beseffen omdat zo'n standpunt niet genuanceerd genoeg is, omdat het 'racistisch' is, of vanwege andere kul waar het Goede Volk altijd mee aan komt zetten, dan zijn het straks niet de populistische Prinsenvlaggen die gewelddadig worden tegen moslims. Dan zijn het moslims die gewelddadig worden tegen westerlingen. Libië. Egypte. Jemen. Irak. Afghanistan. Pakistan. Somalië. Syrië. Mali. Saudi-Arabië. London. Brussel. Schilderswijk. 020-Gaza. They're here. And they ain't fucking friendly. Maar ondanks de manifestatie van vele symptomen is islam nog steeds een ziekte die door de Westerse sociale geneeskunde niet als zodanig erkend wordt, en dientengevolge ook niet op een humane, ontwikkelde manier genezen kan worden. Vooral laten etteren hoor. Da's de snelste weg naar een agressieve outbreak. Terug naar Nairobi. Ze was 33, slim, succesvol en 8,5 maand zwanger. En ze werd afgeslacht omdat ze geen moslim was. Wie is nou de geesteszieke, genocide plegende fascist in dit verhaal, de bezorgde westerling, of de moslim die de trekker overhaalde? 'Islam is vrede', zeggen de gematigden en de apologeten altijd. Maar dan wel vrede op dezelfde manier als waarop we in het Westen kanker proberen te romantiseren: met fietstochten, roze strikjes en halfnaakte krachtdansjes op de muziek van Dire Straits. Inderdaad. Naïef escapisme waar de ziekte geen greintje minder levensbedreigend van wordt.
Foto-Update. Goran Tomasevic (Reuters) fotografeerde dit doodgeschoten stel in de Westgate Shopping Mall. U weet wie het zijn.


GeenStijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Bericht door King George »

Voor de promotie van tolerantie wil de EU GeenStijl verbieden:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/ ... ute_en.pdf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78054
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Bericht door Ariel »

Hoe ziek Islam is blijkt weer uit dit bericht. Waar is dit nou weer voor nodig. Ik vermoed dat de dader dat zelf ook niet weet.
Aanslag op schoolplein basisschool Irak: 15 doden

Een zelfmoordterrorist heeft dood en verderf gezaaid op een basisschool in het noorden van Irak. Hij reed met een vrachtwagen vol explosieven het schoolplein op en blies zichzelf op.

Daarbij sleurde hij 15 anderen mee de dood in: 14 leerlingen en de directeur van de school. Het schoolgebouw stortte deels in en gevreesd wordt dat er nog slachtoffers onder het puin liggen.

Enkele minuten daarvoor vond er in hetzelfde stadje, Tel Afar, ook al een aanslag op het politiebureau plaats. Bij de aanslag op het politiebureau vonden twee agenten de dood. In totaal liepen zeker zeventig mensen verwondingen op.

Het is nog onduidelijk wie de aanval heeft gepleegd, hoewel lokaal sterke vermoedens bestaan. 'De vingerafdrukken van al-Qaeda zijn duidelijk', constateerde een plaatselijke functionaris.

De slachtoffers waren sjiieten. Volgens de ideologie van het extremistische al-Qaeda zijn zij geen aanhangers van het ware geloof. Ook zaterdag werden veel sjiieten getroffen door bomaanslagen. Bij aanvallen in Bagdad, Mosul en het stadje Balad kwamen minstens 60 mensen om het leven.

Na een periode van relatieve rust is het geweld in Irak recentelijk weer verder opgelaaid. Dit jaar zijn ruim 6.000 Irakezen omgekomen als gevolg van de aanhoudende strijd, zo blijkt uit gegevens van Iraq Body Count. Het totale dodental sinds de Amerikaanse inval in 2003 schatten de onderzoekers van die website grofweg tussen de 115.000 en de 126.000.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Islam is een zieke ideologie. Allemaal

Bericht door H.Numan »

Is die burgeroorlog in Noord Ierland al zo lang geleden? :scratch:

Het ware geloof belijden is niet genoeg. Je moet de ware richting van het ware geloof belijden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Plaats reactie