wat denken moslims over ons?

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

wat denken moslims over ons?

Berichtdoor Manon » Vr Feb 07, 2014 7:49 pm

De ongelovige of niet-moslim


DE KAFIR (Ongelovige of niet-moslim)

Tot nu toe hebben we gekeken naar het grote plaatje van de sharia en vervolgens naar de positie van de vrouw onder de sharia. We komen nu toe aan een nieuw onderwerp: de ongelovige of niet-moslim. Het woord “niet-moslim” wordt gebruikt in de vertaling van de sharia, maar het Arabische woord dat werkelijk gebruikt wordt is “kafir”. Maar het woord Kafir betekent veel meer dan niet-moslim. De oorspronkelijke betekenis van het woord was “verstopper”, iemand die de waarheid van de islam verbergt.

De Koran zegt dat er tegen de Kafir mag gecomplotteerd worden, dat hij mag worden misleid, gehaat, tot slaaf gemaakt, bespot, gemarteld en erger. Het woord wordt meestal vertaald als “ongelovige”, maar deze vertaling is verkeerd. Het woord ” ongelovige” is logisch en emotioneel neutraal, terwijl Kafir het meest beledigende, meest bevooroordeelde en hatelijk woord is in elke taal. Het wordt door moslims onderling met nauwelijks ingehouden verachting uitgesproken.

Er zijn vele religieuze namen voor Kafirs: polytheïsten, afgodendienaren, mensen van het Boek (christenen en joden), boeddhisten, atheïsten, agnostici, en heidenen. Kafir dekt ze allemaal want ongeacht wat de religieuze naam is, ze mogen allemaal op dezelfde wijze worden behandeld. Wat Mohammed zei en deed met polytheïsten kan gedaan worden met om een welke andere categorie van Kafir. Islam besteedt een grote hoeveelheid aandacht aan de Kafir.Kafir afb 2bisHet grootste gedeelte (64 %) van de Koran is gewijd aan de Kafir, en bijna alles van de Sira (81%) gaat over de strijd van Mohammed met hen. De Hadith (tradities) besteedt 32% van de tekst aan Kafirs.1 In zijn geheel besteedt de trilogie 60 % van haar inhoud aan de Kafir.

De sharia besteedt bijlange niet zo veel aandacht aan de Kafir omdat de sharia wetgeving er in eerste instantie is voor moslims. De Kafir heeft overigens weinig rechten, dus is er weinig toelichting over te verstrekken.

Religieuze islam is wat moslims doen om naar het Paradijs te gaan en de Hel te vermijden. Wat Mohammed deed met Kafirs was niet religieus, maar politiek van aard. De politieke islam is wat van belang is voor de Kafirs, niet de religie. Wie geeft er om hoe een moslim bidt zonder anderen te storen? Maar ieder van ons is bezorgd over wat ze met ons doen en over ons zeggen. De politieke islam zou een zorg moeten zijn van elke Kafir.

Hier zijn drie Sharia referenties over Kafirs:
w59.2 [ ... ] En dit verduidelijkt de koranverzen en hadiths over haat omwille van Allah en liefde voor de zaak van Allah, Al Walaa wa al Baraa, wordt onverzettelijk naar de Kafirs toe, (leer) hard te zijn jegens hen, hen te verafschuwen, het allerhoogste lot van Allah aanvaardend vermits dit het decreet is van de Almachtige en Majestueuze Allah.
Haat omwille van de zaak van Allah en liefde omwille van de zaak van Allah wordt ‘Al Walaa wa al Baraa‘ genoemd, een fundamenteel beginsel van de islamitische ethiek en sharia. Een moslim wordt verondersteld te haten wat Allah haat en liefde te hebben voor wat Allah lief heeft. Allah haat de Kafir, daarom moet een moslim dienovereenkomstig handelen.

40:35 Zij [Kafirs], die de tekenen [koranverzen] van Allah betwisten zonder dat enige autoriteit hen bereikt heeft worden sterk gehaat door Allah en de gelovigen [moslims], dus verzegelt Allah elke arrogant, minachtend hart.

h8.24 Het is niet toegestaan om zakat [aalmoezen] te geven aan een Kafir, of aan iemand die men is verplicht te ondersteunen, zoals een vrouw of familielid.

Hier zijn enkele verwijzingen in de Koran:
Een Kafir kan worden bespot – 83:34 Op die dag zullen de gelovigen de Kafirs bespotten, terwijl ze op bruidsbanken zitten en hen bekijken. Moet de Kafirs niet betaald gezet worden voor wat ze deden ?
Een Kafir kan worden onthoofd – 47:4 Wanneer je Kafirs tegen komt op het slagveld , snij hun hoofden af totdat u hen grondig verslagen hebt, en neem vervolgens gevangenen en bindt ze stevig vast.
Tegen een Kafir kan worden gecomplotteerd 86:15 Ze complotteerden tegen u [Mohammed], en ik complotteer tegen hen. Daarom gaan rustig om met de Kafirs en laat ze voor een tijdje gerust.
Een Kafir kan worden geterroriseerd – 08:12 Toen sprak de Heer tot Zijn engelen en zei: “Ik zal met u zijn. Geef kracht aan de gelovigen. Ik zal angst sturen in de harten van de ongelovigen, hun hoofden afsnijden en zelfs de tippen van hun vingers ! “
Een moslim is niet de vriend van een Kafir - 03:28 Gelovigen moeten geen Kafirs als vrienden verkiezen boven andere gelovigen. Degenen die dit doen zullen geen bescherming van Allah hebben en zullen alleen zichzelf hebben als bewakers. Allah waarschuwt u om Hem te vrezen omdat alles naar Hem terug keert. Een Kafir is slecht -
23:97 En zeg : O mijn Heer ! Ik zoek toevlucht bij U tegen de suggesties van de bozen [Kafirs]. En ik zoek toevlucht bij u, mijn Heer, van hun aanwezigheid.
Een Kafir is schande – 37:18 Zeg hen : “Ja ! En u [Kafirs] zal worden onteerd. “
Een Kafir is vervloekt - 33:60 Ze [Kafirs] zullen worden vervloekt, en waar ze worden gevonden, zullen ze gevat worden en vermoord. Het was dezelfde praktijk van Allah met degenen die vóór hen kwamen, en je zal geen verandering vinden in de manier van Allah.

KAFIRS EN MENSEN VAN HET BOEK

Moslims vertellen christenen en joden dat ze bijzonder zijn. Ze zijn “mensen van het Boek” en broeders in het geloof van Abraham. Maar als je in de Islam een christen bent, als en slechts als, u gelooft dat Christus een man was die een profeet van Allah was; er is geen drie-eenheid; Jezus werd niet gekruisigd en is niet verrezen en hij zal terugkeren om de sharia te vestigen. Om een echte Jood te zijn moet je geloven dat Mohammed de laatste in de lijn is van de joodse profeten.

Dit vers is positief :
5:77 Zeg: O, mensen van het Boek, zet geen stap buiten de grenzen van waarheid in je religie, en volg niet de begeerten van degenen die verkeerd zijn gegaan en velen hebben verleid. Zij zijn zelf afgedwaald van de rechte weg.

De islamitische doctrine is dualistisch, dus er is een even goed een tegengestelde mening Hier is het laatste vers geschreven over de mensen van het Boek (Een later vers heft een eerder vers op of vervangt het. Zie het hoofdstuk onderwerping en dualisme.) Dit is het laatste woord. Het roept moslims op om oorlog te voeren tegen de mensen van het Boek die niet geloven in de religie van de waarheid, de islam.

09:29 Voer oorlog tegen degenen die de Schrift hebben ontvangen [joden en christenen], maar niet geloven in Allah of in de Laatste Dag. Ze verbieden niet wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben. De christenen en joden volgen de religie van de waarheid niet tot ze en de hoofdelijke taks betalen [jizya] en vernederd worden.
De zin ” Ze verbieden niet…” betekent dat zij de sharia niet aanvaarden; ” totdat zij zich onderwerpen” betekent om zich aan de sharia te onderwerpen. Christenen en joden die Mohammed niet erkennen als de laatste profeet zijn Kafirs.

Moslims bidden vijf keer per dag en het openingsgebed is altijd inclusief deze tekst:
Koran l : 7 Niet het pad van degenen die uw woede opwekken [de Joden], noch het pad van degenen die dwalen [de christenen].

De Trilogie besteedt veel tekst aan de Joden. In Mekka is de vermelding over het algemeen gunstig. Echter, in Medina waren de Joden de vijand van de islam, omdat ze ontkenden dat Mohammed de laatste profeet was. Hier zijn de data van toepassing op de teksten van Trilogie en de Joden. 2
Merk op dat de Trilogie meer Jodenhaat bevat dan Mein Kampf.


Vermits het oorspronkelijke Arabische woord voor ongelovigen Kafir was en dat dat het eigenlijke woord is dat in de koran en de sharia gebruikt wordt, is dat het woord dat hier gebruikt wordt omwille van de nauwkeurigheid en precisie.
Het is heel eenvoudig: als je niet gelooft in Mohammed en zijn koran, ben je een Kafir.

1 http://cspipublishing.com/statistical/T ... Kafir.htlm

2 http://cspipublishing.com/statistical/T ... _Text.html

***
Kopieer en bewaar deze bijdragen voor uw nageslacht. Niemand garandeert immers het voortbestaan van vrije sites en blogs.

Uit het Engels vertaald en in het Nederlands aangevuld door lucky9
Met dank aan Bill Warner.


Gevonden op: http://nageltjes.be/wp/?p=9469
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73772
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: wat denken moslims over ons?

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 07, 2014 9:39 pm

47:4 Wanneer je Kafirs tegen komt op het slagveld , snij hun hoofden af totdat u hen grondig verslagen hebt, en neem vervolgens gevangenen en bindt ze stevig vast


[icon_lol.gif] Dit vind ik zo'n logische volgorde....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: wat denken moslims over ons?

Berichtdoor H.Numan » Di Feb 11, 2014 3:26 am

Ongeveer gelijk de bende woeste vikingen die van hun drakars afspringen en een stad bestormen.
Dood de vrouwen! Verkracht de mannen! Dood de vrouwen! Verkracht de mannen! roept de leider.
???????????? <--- vikingen stomverbaasd.
Eh... ANDERSOM!!!!! roept de leider.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: wat denken moslims over ons?

Berichtdoor Manon » Di Feb 11, 2014 3:26 pm

Ariel schreef:
47:4 Wanneer je Kafirs tegen komt op het slagveld , snij hun hoofden af totdat u hen grondig verslagen hebt, en neem vervolgens gevangenen en bindt ze stevig vast


[icon_lol.gif] Dit vind ik zo'n logische volgorde....

nu ja, ik had dus begrepen dat ze in eerste instantie IEDEREEN moeten doden tot ze de slag winnen, en dan de rest moeten gevangennemen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

freedomxx
Berichten: 84
Lid geworden op: Di Mar 18, 2014 8:41 am
Contact:

Re: wat denken moslims over ons?

Berichtdoor freedomxx » Wo Mar 19, 2014 7:32 pm

Ik vind het heel erg extreem hoe wij vanuit islamitische oogpunt naar de niet-islamieten bekijken...

Ik ben zelf een moslima maar later niet meer denk ik!
Check my blog: http://www.thewaytofreedomm.blogspot.nl
Your always welcome


Terug naar “Tegenstrijdige visies over Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten