SIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78054
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

SIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Bericht door Ariel »

Weer een goed artikel van Leon de Winter.
SIS-terreur geworteld in islamitische cultuur
Geplaatst door Leon de Winter

Waarom vechten duizenden jonge Europese moslimmannen voor de stichting van een kalifaat, ofwel een religieuze tirannie? Voor de ideologen die de problematiek van die jongemannen in sociaal-economische termen willen zien, is dat een groot raadsel.

In hun progressieve wereldbeeld worden de problemen van migranten en hun kinderen bepaald door de maatschappelijke context waarbinnen deze groepen moeten overleven. Maar keer op keer blijkt dat het om cultuur gaat – ofwel: om de agrarische en religieuze tradities die die migranten vanuit het land van vertrek hebben meegenomen.

Waarom nemen niet alle kinderen van migranten uit islamitische landen deel aan de vooruitgang van Nederland? Waarom haken zoveel Marokkaanse en Turkse jongemannen af en belanden ze in de criminaliteit? Wat gaat al op jonge leeftijd mis met deze kinderen waardoor ze, net als hun ouders, niet de stap zetten van de armoede en onwetendheid van het leven van vóór de migratie naar het nieuwe leven in Europa met kennis, inzicht, welvaart?

Vijandschap

In veel migrantengezinnen worden kinderen met afkeer en haat ten opzichte van hun nieuwe omgeving opgevoed. Ze krijgen van hun ouders en van de Arabische media te horen dat zij recht hebben op veel meer dan wat zij bezitten. Die kinderen groeien op met frustraties en vijandschap.

Op het internet wemelt het van jonge Marokkaanse Nederlanders die ISIS toejuichen, de terreurbeweging die zich aan gruwelijke massamoorden schuldig maakt. Die jonge Marokkanen identificeren zich met de woede van de ISIS-strijders.

Ook zij zijn woedend – waarom? Krijgen zij te weinig scholing, te weinig mobieltjes? Of speelt het volgende mee: hun status als moslim, zo vertelt hun cultuur, is verheven boven die van de niet-islamitische Nederlander, en toch is hun maatschappelijke positie ondergeschikt en relatief karig?

Op microniveau zien we hier wat op macroniveau tussen Arabische landen en Israël gebeurt. Het kleine landje is in elk opzicht beter ontwikkeld dan welk Arabisch land dan ook. Meer welvaart, meer vrijheid, meer wetenschap. En dat is onverdraaglijk voor Arabieren. Volgens hun traditie is de Jood een minderwaardig mens die de boodschap van de volmaakte mens Mohammed heeft verworpen en daarom onderworpen is aan de moslim.

En uitgerekend dit verachtelijk volkje is erin geslaagd elk Arabisch land voorbij te streven. Het succesvolle bestaan van Israël maakt de boodschap van de islam – die de definitieve boodschap van Allah is – belachelijk. En omdat deze boodschap niet belachelijk kan zijn, aldus de gelovige, moet Israël vernietigd worden, ten koste van alles. Was het Golda Meir die ooit zei: de Arabieren haten ons meer dan dat zij van hun eigen kinderen houden?

Mechanismen

Ik heb de indruk dat migranten dit soort mentale mechanismen mee naar Nederland hebben genomen. Gelukkig zijn er velen die persoonlijke kansen niet laten verstikken door starre geloofsovertuigingen, maar bij gelovigen stuiten de vermeende superioriteit van het geloof en de archaïsche rolpatronen en opvoedmethoden voortdurend op de goddeloze en toch rijke en machtige omgeving.

Dus eisen deze gelovigen voortdurend meer ruimte op voor hun god. Hun minaretten moeten zichtbaar zijn en hun vrouwen herkenbaar. En voor hun zonen is de niet-gelovige omgeving onderdeel van de Dar al-Harb, de wereld van oorlog, waar zij naar hartenlust – want door hun cultuur gesanctioneerd – mogen roven en stelen, net zoals die vrolijke moordenaars van ISIS.

De problemen van hun religieuze cultuur, die de Arabische (en andere islamitische) volken in achterstand en onwetendheid gegijzeld houden, zijn niet meer beperkt tot de gebieden waar de islam traditioneel de overheersende cultuur vormt. Migratie heeft die problemen naar Europa gebracht. En het is zorgwekkend dat migranten de verlammende krachten van de cultuur van het land van afkomst niet neutraliseren met de ongekende mogelijkheden die het bestaan in Europa biedt.

Frankrijk, land van vrijheid, gelijkheid, broederschap, heeft immens grote problemen met criminele en geradicaliseerde islamitische jongemannen. Het gaat niet om toegang tot voedsel, educatie, kleding, nee, het gaat om immateriële zaken die het zelfrespect van veel boze jonge moslims definiëren. Zij willen een vorm van aanzien, en een daarmee samenhangend consumptiepatroon, dat de maatschappij hun niet slaafs op basis van hun superieure afkomst biedt.

Hun verbitterde ouders, hun verongelijkte geestelijke leiders, hun haat spuwende televisiezenders, alles zendt dezelfde boodschap uit: de verhoudingen in de wereld deugen niet en zijn niet zoals ons heilige boek ons belooft en dus moeten wij strijden zoals Mohammed gestreden heeft en met het zwaard de ongelovigen onderwerpen.

Mag het gezegd worden: de kiem tot radicalisering zit in de algemene culturele waarden van deze migranten? De Koran is gebouwd op drie contrasten; man-vrouw, gelovige-ongelovige, meester-slaaf. In het getechnologiseerde en geïndividualiseerde Westen zijn deze drie contrasten zo goed als opgeheven.

Onfeilbaar

Het Westen is daarmee, net als Israël, een negatie van wat de islam de volgeling belooft: heerschappij van de ware gelovige op aarde en een eeuwig leven in de hemel. De negatie kan dus niet anders dan tijdelijk zijn, aldus de gelovige, want de islam is onfeilbaar.

De jongemannen die nu in het Midden-Oosten de avonturen van hun leven meemaken en gelegitimeerd mogen onthoofden en verkrachten en roven, komen op een dag terug. Zij zijn niet geradicaliseerd omdat ze zielig waren of te weinig kansen kregen, nee, ze zijn geradicaliseerd omdat hun culturele tradities integratie onmogelijk gemaakt hebben en jongemannen het concept van de heilige strijd aanbieden, een idee dat veel jongemannen tot heerlijke opwinding brengt.

Israël en Jordanië zijn in dezelfde periode ontstaan. Zij hebben ongeveer hetzelfde bevolkingsaantal. Geen grondstoffen. Ze behoren tot dezelfde historische wereld. Waarom kwam het ene land tot bloei en werd het een open democratie, en waarom werd het andere een dictatuur die nauwelijks bijdraagt aan de vooruitgang van de mensheid?

Bezeten

Een beroemde rabbijn werd ooit gevraagd om de Thora in één zin samen te vatten. Hij antwoordde: ‘Wat jij niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet; dit is de hele Thora – ga nu naar huis en studeer.’ Dit is de reden waarom Israël bloeit, en Jordanië niet. Dit is de reden waarom het Westen welvaart en vrijheid kent, en de Arabische wereld niet. Het is tragisch en gevaarlijk dat de ideologie van ISIS, en van de bezeten jongemannen die daarmee heulen, precies de tegenovergestelde waarden uitdraagt. It’s the culture, stupid.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/ ... he-cultuur
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8439
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: SIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Bericht door sjun »

Als je nu nergens goed voor bent en je waar je komt kosten en ergernissen veroorzaakt dan zoek je een plek waar je in een keer je hele mislukte leven goed kan maken. En daarbij komt dan Mohammeds economische ruilhandel met de dood om de hoek kijken. Eerst houdt islam mensen dom, kort, weinig aanspreekbaar en militant jegens andersgelovigen en vervolgens groeit uit zo opgevoedde mensen het kanonnenvoer dat weer nodig is om werelddominantie te bewerken. Het allesvernietigende systeem van islam werkt prima zolang er bij anderen oorlogsbuit te behalen valt. Stokt die gelegenheid dan hapert de machinerie.

Inderdaad is de ISIS cultuur geworteld in koran, hadith en soenna. De gezellen van de profeet der moslims handelden niet anders. Ieder kan het zèlf nalezen.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21611
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: SIS-terreur geworteld in islamitische cultuur

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

SIS-terreur geworteld in islamitische terreur cultuur

Bericht door Hans v d Mortel sr »

sjun schreef:Als je nu nergens goed voor bent en je waar je komt kosten en ergernissen veroorzaakt dan zoek je een plek waar je in een keer je hele mislukte leven goed kan maken. En daarbij komt dan Mohammeds economische ruilhandel met de dood om de hoek kijken. Eerst houdt islam mensen dom, kort, weinig aanspreekbaar en militant jegens andersgelovigen en vervolgens groeit uit zo opgevoedde mensen het kanonnenvoer dat weer nodig is om werelddominantie te bewerken. Het allesvernietigende systeem van islam werkt prima zolang er bij anderen oorlogsbuit te behalen valt. Stokt die gelegenheid dan hapert de machinerie.

Inderdaad is de ISIS cultuur geworteld in koran, hadith en soenna. De gezellen van de profeet der moslims handelden niet anders. Ieder kan het zèlf nalezen.
:smartass:
Ik ben meestal zelf lang van stof, dus prijs ik Leon de Winter zijn artikel de hemel in. Inhoudelijk correct, maar dit van Sjun hakt er bij mij beter in. Hij gebruikt slagvaardiger tekstregels. Vooral deze ene regel, die precies 'het waarom' uitlegt. En daar smul ik van. De Winter is lezenswaardig, maar niet echt dat ik zeg: 'dat artikel koop ik.' Wel van Sjun. En vooral om deze ene zin:

"En daarbij komt dan Mohammeds economische ruilhandel
met de dood om de hoek kijken".


Wat ik zelf over de islamitische cultuur te zeggen heb en dat aansluit bij dat van Sjun, is dit:

De muzelman wordt geleefd door de ANGST voor Allah

De Dood
Angst voor de dood. Angst voor de dood? Toch is het de angst die bijna de hele wereldbevolking in haar greep houdt. Het verschil tussen de rest van de wereld en de achterlijke islamitische cultuur zit hem tussen de oren. Angst voor de dood wordt bij de rest van de wereld ingegeven door het onzekere na de dood. De angst tussen de oren en onder de stofkap van de islam-aanhangers wordt veroorzaakt door de angst voor het weerzinwekkende sadisme van Allah (bedacht door achterlijke Arabische kloothommel psychopaat Mohammed), het eeuwig folteren door Allah in zijn braadoven van hoog oplaaiend vuur dat nooit ten onder zal gaan. Daar komen wij nooit meer uit. Tenminste, na onze dood. Althans volgens de seniele godsdienstdwazen van de islamitische cultuur achterlijkheid.

Pijn is van goddelijke afkomst
Een ieder van ons kan makkelijk de stompzinnige leringen van de koran negeren op grond van af te keuren inferieure Arabische hersenspinsels die slecht zijn voor het milieu. Het aardse bestaan heeft dat al laten zien. Bijvoorbeeld door het succes van onze kennisbeschaving met onder andere een van de koplopers Israël. Noch de gelovige jood, noch de christen, kent de wraak van God met een eeuwig durende strafmaat. Het is de vuile vieze gore smerige in walgelijke staat van ontbinding verkerende fascistische indoctrinatie van de rooms-katholieke Kerk, die eeuwenlang haar onderdrukte onderdanen in een wurgende verstikkende greep hield met dezelfde angst voor de dood als bij de islam: EEUWIG BRANDEN IN DE HEL.

De joodse god van de christenen
Met de joodse god van de christenen viel altijd wat te sjacheren. Ik zal het uitleggen. Ik was zoals zovelen met mij, ook eens rooms-katholiek. Was ik bang? Scheet ik mijn broek voor God? Nee hoor! Eigenlijk valt de leer van de rooms-katholieke kerk best wel mee. Wat je ook deed, als stoute jongen of als leider van een moorddadig misdadigers syndicaat, je kon al je zonden opbiechten bij een daarvoor langdurig opgeleide geestelijke hoogwaardigheidsbekleder als representant van God. Je kreeg niet met de karwats of werd gestenigd voor je zonden, het enige wat je moest doen om uit de eeuwige pijniging na de dood te ontsnappen, was een aantal weesgegroetjes of onze vaders opzeggen die de geestelijke jou als boetedoening had opgelegd. Daar was je meestal binnen vijf minuten mee klaar. De God van de christenheid was onder alle omstandigheden een god van vergeving.

Ach, eigenlijk komt het kort samengevat hier op neer in vergelijking tussen onze kennisbeschaving en de totaal bezopen achterlijke primitieve onaangepastheid van de cultureel misvormde islam:

Alles en dan ook alles in islam staat haaks op het gezonde kritische verstand.

Het zwaard van Damocles
Alle mensen consumeren graag een alcoholische versnapering. Of niet, maar dan in ieder geval uit vrije wil. Islam is de enige achterlijke nog voort schrompelende haat religie die dit VERBIEDT! De dreiging van de eeuwige marteling na de dood door Allah, hangt moslims als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Waar de biecht in het katholieke geloof verlichting en uitkomst biedt, versterkt het smerige gedachtegoed van de historische hysterische psychopaat Mohammed de angst voor wat er na de dood gebeurt. Deze permanent aanwezige angst en overtuiging in het waarheidsgehalte van de smerige praatjes van sadist Mohammed en zijn knecht Allah is de oorzaak van de al duizenden jaren voortwoekerend blokkade van het gezonde kritische verstand van de muzelman.

De enige conclusie die een gerechtvaardigde oplossing voorstaat is: zorg dat je af komt van moslims. Verwijder ze uit de samenleving. In de minderheid kunnen zij nauwelijks kwaad doen, in de meerderheid verlustigen ze zich met het inhakken op nekken van ongelovigen, het ophangen, keel doorsnijden, en dat alles onder luid gebrul: Allah achbar

Met dat gebrul hoopt deze heidense geestelijk godsdienstwaanzinnige ontspoorde primitieve gruwel mens, net zoals duizenden jaren geleden, hun god gunstig te stemmen.

Redeneer!
Hij die nooit twijfelt denkt niet na. Als psycholoog en logicus is dit alles voor mij makkelijk te begrijpen. Wat er onberedeneerd is ingekomen, komt er ook met redeneren niet meer uit. De moslim blijft zich halsstarrig tegen onze kennisbeschaving verzetten door zich moslim te blijven noemen, en om de islam een hart onder de riem te (blijven) steken. De laatste bewering is niet hard te maken, de eerste wel, die kun je ook van toepassing laten zijn op anderen, zoals de Getuigen van Jehovah.

P.S.: excuus voor dit lange betoog. De kunst van schrijven is het weglaten. Daar heb ik helaas nooit tijd voor.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: SIS-terreur geworteld in islamitische terreur cultuur

Bericht door Ali Yas »

'Hans van de Mortel' schreef:P.S.: excuus voor dit lange betoog. De kunst van schrijven is het weglaten. Daar heb ik helaas nooit tijd voor.
Het betoog was niet lang genoeg om me te laten afhaken. icon_thumbup.gif
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: SIS-terreur geworteld in islamitische terreur cultuur

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:De enige conclusie die een gerechtvaardigde oplossing voorstaat is: zorg dat je af komt van moslims.
De practische details om dat te bereiken zijn eenvoudiger dan men denkt. Om het acuut probleem van het moslimterrorisme op te lossen verspreidt men video's van gevangen terroristen die eerst worden uitgekleed, dan door een vrouw worden doodgemaakt en vervolgens door varkens worden opgegeten. Barbaars zegt u ? Die filmpjes hoeven niet eens echt te zijn-hoewel het van mij wel zou mogen-maar dat hoeven de moslims niet te weten.
Mekka, het zenuwcentrum van de mondiale achterlijkheid, kan eenvoudig met 1 kruisraket verwoest worden.
Alle moderne communicatie- en transportmiddelen in moslimlanden kunnen even eenvoudig onklaar gemaakt worden.
Dan kunnen de moslims in hun thuislanden roepen en tieren wat ze willen, ze kunnen toch niet meer hier geraken. En degene die hier al zijn zitten dan in de val.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie