Homoseks

Is de islamitische openbaring uniform? Wordt deze door alle gelovigen op dezelfde manier geïnterpreteerd? Hoe denken anderen zoals de Arabist HANS JANSEN over de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Homoseks

Bericht door sprot »

Ik weet nu niet zeker of het nu een mop betreft, maar toch het volgen waard ...

SYNOPSIS: In the Name of Allah is the world's first documentary to explore the complex intersections of Islam with Gender and Sexuality. The film which is currently a work in progress takes a close, involved and personal look at the mostly invisible lives of a strong but seldom heard minority: lesbian, gay, bi-sexual, transgender Muslims and their allies. In the recent past there have been some glimpses of these lives, seen through camera's eager to capture the silence that surrounds them. This film will go further in detailing the richness and persecution, intense pain and joyous celebration that come with being LGBTQ and Muslim.


http://www.inthenameofallah.net/
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Fenomeen
Berichten: 9
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 5:44 pm
Locatie: Pimcity

Bericht door Fenomeen »

Ach, als het geen mop is zal het wel een fatwa worden.
Bovendien moet men oppassen met humor richting fundamentalisten is mijn ervaring...

Persoonlijk zal het mij een zorg zijn wat er in de Midden-Oosten-Fantasy-Trilogie staat geschreven over homoseksualiteit, al stond erin dat homo's zich 44 ker per dag moesten onderdompelen in Spa Blauw. Men doet maar en men interpreteert maar.
Ik ben zelf gelovig, mijn god heeft echter geen boeken nodig.
Trouwens, hoe dat precies met de koran zit weet ik niet, met de bijbel ben ik iets bekender.
Dan kom ik maar tot één conclusie:
Er staan een paar regeltjes in mbt homoseksualiteit en honderden mbt heteroseksualiteit, dan kan maar één ding betekenen:
Gelovige hetero's hebben meer 'supervisie van boven' nodig. :twisted:
Tevhid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma apr 25, 2005 8:33 am

Bericht door Tevhid »

Homoseksualiteit en het lesbisch-zijn zijn getransformeerd tot "alternatieve levenswijzen", "persoonlijke voorkeur", "een natuurlijke variatie", enz. in het Westen, vandaag de dag. Terwijl in het verleden homoseksualiteit werd gezien als een ziekte door de Association of Psychiatrists, is het nu van de lijst afgehaald en vervangen door homofobie. Bijgevolg worden Islaam en Moslims gezien als intolerant en bevooroordeeld vanwege hun doorgaanse tegenstand. Argumenten ten bate van de tolerantie van homoseksuelen fundeert zich op de veronderstelling dat homoseksueel gedrag biologisch bepaald is en niet gedoctrineert is vanuit de samenleving.

1.) Het vroegere verzet tegen homoseksualiteit ontleende haar rechtvaardiging aan het argument dat dergelijk gedrag onnatuurlijk is. Als gevolg van sodomie kunnen er geen kinderen ontstaan, wat tot de basis van het oorzaak-gevolg principe bij seksuele verbintenissen geldt. "Moeder Natuur" heeft ons niet op die manier geschapen, werd er gesteld. Om dit soort argumenten te weerleggen, hebben homoseksuele wetenschappers de aarde afgespeurd, tot zij zogenaamd homoseksueel gedrag onder het dierenrijk ontdekten. Zij ondervonden dat mannetjes van een exotische soort vis aan de kust van Japan, het gedrag van de vrouwtjes imiteerden om zo andere mannetjes te weerhouden hun wijfjes te bevruchtigen. En een zeldzame vlinder aan de kust van Afrikaanse eilanden, deed zich ook voor als vrouw, tijdens het paarseizoen. Maar als het dierenrijk gebruikt moet worden om menselijk gedrag te rechtvaardigen, dan bestaat er ook een spin in Zuid-Amerika, waarvan het vrouwtje veel groter is dan het mannetje. Wanneer dan de paartijd verstreken is, eet het wijfje haar man op.

2.) Gedurende de jaren 80 werd er beweerd dat een klier aan de onderkant van het brein, welke klein is bij vrouwen en groot is bij mannen, ook klein is bij homoseksuelen. Echter, dit bewijs, welke zo op het eerste gezicht voor de leek onbetwistbaar lijkt, werd onmiddellijk weerlegd door wetenschappers. De informatie werd gehaald uit de dwarsdoorsnede van het brein bij dode volwassenen, wiens seksuele voorkeur voor overlijden vastgesteld was. Aldus kan het zo zijn dat de geringere omvang bij homoseksuelen het resultaat is van het praktiseren, en niet de oorzaak. Dus dat zij geboren kunnen worden met een normale omvang van de klier, welke dan kromp als gevolg van hun afwijkende levensstijl.

3.) Tot voor kort is genetica de meest aangehaalde grondslag voor het pro-homo argument. In 1993 heeft Dr. Dean Hamer, een onderzoeker aan het National Cancer Institute, beweert dat hij "het eerste concrete bewijs dat 'homo-genen' echt bestaan" heeft ontdekt. Homoseksuele oriëntatie zou mogelijkerwijs doorgegeven zijn op mannen via de X chromosoom van de moeder. Hamer's ontdekkingen, gepubliceerd in het prestigieuze blad Science, verruilde zijn kleurloze carriere als een ambtelijk wetenschapper naar een robuuste publiciteitsrol, waarbij hij zijn memoires opschreef. Hij legde zijn eed af aan het hoger gerechtshof van Colorado, welke de basis vormde voor het geslaagde besluit om het anti-homo verweer neer te slaan.[1] Ook vond men dat Hamer's onderzoek tekort schoot aan een bestuur; wat een fundamenteel principe punt is binnen het domein van wetenschappelijk onderzoek. Bovendien melde de Chicago Tribune in juni 1994, dat een junior wetenschapper in Hamer's laboratorium, welke het in kaart brengen van de genen ondersteunde in het kader van de homoseksuele studie; het vermoeden deed opwekken, dat zij selectief informatie rapporteerde. Kort daarop werd zij geschorst van haar doctorate lidmaatschap in Hamer's lab. Maar het National Institute of Health onderzoek, staafde haar beweringen en gaf haar een andere positie in een ander lab. Ofschoon Dr. Hamer terughoudend was over zijn eigen seksuele voorkeur in zijn memoirs, gaf hij later toe dat hij homo was.[2]

4.) Er moet notie genomen worden van het feit dat Islaam in zijn voltooide vorm, geen anti-homo wetgeving de wereld in heeft gebracht. De teksten in de Torah (oude testament) zijn vol van duidelijke veroordelingen, van dergelijke praktijken.

5.) De consequentie van AIDS is genoeg om aan te tonen dat homoseksualiteit kwaad doet en een gevaar is voor de samenleving. Het vroege begin van de verspreiding van AIDS concentreerde zich onder de homoseksuele gemeenschap. Later verspreidde het zich naar de heteroseksuele gemeenschap via bloedtransfusies, drugsnaalden en de zogenaamde bi-seksuelen. En gaat door als op hol geslagen promiscue heteroseksuelen.

6.) Islaam ziet homoseksualiteit als een keuze. Het is ondenkbaar dat God homoseksuelen mensen maakt, en het vervolgens tot misdaad verklaard en er bestraffingen voorschrijft, voor zowel in dit leven als het volgende. Om zo'n stelling te accepteren, is hetzelfde als het accepteren dat God onrechtvaardig is. Neigingen kunnen zich bij mensen ontpoppen door verscheidene natuurlijke als onnatuurlijke daden, van overspel tot verkrachting en van necrofilie tot bestialiteit. Deze neigingen kunnen voortkomen uit djinn-influisteringen, invloed uit de media, of zelfs uit menselijk gepraat dan wel direct contact. Menselijke schepsels zijn niet zoals robots, die alleen kunnen doen waar zij voor geprogrammeerd zijn. Mensen kiezen en God houdt hen verantwoordelijk voor hun keuzes. Als het zou zijn dat homoseksualiteit een voortvloeisel is uit genetisch noodlot, dan zou het oneerlijk zijn voor God om het te criminaliseren en de praktiseerders ervan te bestraffen. Heden ten dage beweren sommige wetenschappers zelfs dat moord een genetische oorsprong kent. Door zoiets te accepteren, zou het als een excuus zijn voor moordenaren, om zodoende moord te tolereren.

7.) Islaam schrijft de ouders voor om hun kinderen op tienjarige leeftijd in hun bedden te scheiden, om zo seksuele ervaringen te voorkomen, als gevolg van experimentering in de jeugd. Zulke ervaringen kunnen versterkt worden door contacten op scholen en door mishandeling van volwassenen. Ook het onderscheid tussen man en vrouw, worden nadrukkelijk gezet in de leerstellingen van al-Islaam. De profeet vervloekte mannen die de vrouwen na deden en de vrouwen die de mannen na deden. De Westerse mode-industrie wordt beheerst door homoseksuelen die het verschil tussen mannen en vrouwen pogen te vervagen, om zo hun gedrag meer acceptabel te maken. Zodoende is mannenmode meer vrouwelijk in stijl en kleur verworden, en vrouwen dragen nu driedelige pakken, strikken en petten en traditionele mannen schoenen. Deze onderscheidingen kunnen relatief zijn, en verschillen van maatschappij tot maatschappij. In Schotland bijvoorbeeld, dragen mannen traditioneel korte 'kniejurken' welke 'kilt' genoemd wordt. In Schotland zou dit niet gezien worden als imitatie van vrouwen, maar in een gemeenschap waar alleen vrouwen dergelijke kledij dragen, wordt het wel gezien als imitatie.


Voetnoten:

[1] In deze bestudering werd er gekeken naar 40 mannelijke (broers) paren, welke allemaal homo's waren. Hij ondervroeg de bloedverwanten over homoseksualiteit en ondervond een overwicht aan homoseksuele familieleden, aan de kant van de moeder. Toen hij naar hun X-chromosomen keek, zag hij dat 33 van de 40 homoseksuele (broers) paren een overeenstemmende gedeelte hadden, op een bepaalde plek van de chromosoom. Echter, zeven van de stellen voldeden niet aan de "homo-gen". Noch werd er in het onderzoek gekeken naar de omvang van de aanwezigheid van dit genetische gegeven bij heteroseksuelen of hetero-homo broers (paren). Het overwicht aan homoseksuele familieleden aan de kant van de moeder kon ook het gevolg zijn van het aannemelijk feit onder sociologen, dat vrouwen veel meer weten over hun verwanten dan mannen.

[2] The Guide, oktober 1995.


Bron: http://islamitische.blogspot.com
Maroc_21
Berichten: 1813
Lid geworden op: di feb 01, 2005 10:30 am

Bericht door Maroc_21 »

Tevhid schreef:Er moet notie genomen worden van het feit dat Islaam in zijn voltooide vorm, geen anti-homo wetgeving de wereld in heeft gebracht. De teksten in de Torah (oude testament) zijn vol van duidelijke veroordelingen, van dergelijke praktijken..
Hoi Tevhid,

Ben blij dat ik een vriendje bij krijg kan versterking heel goed gebruiken! welkom op dit anti-(alles wat) islam forum. Trouwens bedankt voor je uitwerking ik wil alleen bovenstaande onderstrepen met het volgende:

"Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen" (Bijbel Lev.20:13)

zonder 4 getuigen?
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

Mensen die zichzelf homoseksueel voelen, zijn ook mensen.
Het is nou eenmaal zo dat ongeveer een op de twintig mensen zich aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht. Onder dieren vind je trouwens ook homoseksualiteit.
Dit is dus een door god geschapen iets.
19/20 van de mens valt op het andere geslacht, 1/20 van de mens op hetzelfde geslacht.
Waarom zou je hier een punt van maken?
En dat ontkent de islam allemaal, dat vind ik een schande!!

Meer koranverzen hierover: http://www.skepticsannotatedbible.com/q ... /long.html
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

Tevhid schreef:Homoseksualiteit en het lesbisch-zijn zijn getransformeerd tot "alternatieve levenswijzen", "persoonlijke voorkeur", "een natuurlijke variatie", enz. in het Westen, vandaag de dag. Terwijl in het verleden homoseksualiteit werd gezien als een ziekte door de Association of Psychiatrists, is het nu van de lijst afgehaald en vervangen door homofobie. Bijgevolg worden Islaam en Moslims gezien als intolerant en bevooroordeeld vanwege hun doorgaanse tegenstand. Argumenten ten bate van de tolerantie van homoseksuelen fundeert zich op de veronderstelling dat homoseksueel gedrag biologisch bepaald is en niet gedoctrineert is vanuit de samenleving.

1.) Het vroegere verzet tegen homoseksualiteit ontleende haar rechtvaardiging aan het argument dat dergelijk gedrag onnatuurlijk is. Als gevolg van sodomie kunnen er geen kinderen ontstaan, wat tot de basis van het oorzaak-gevolg principe bij seksuele verbintenissen geldt. "Moeder Natuur" heeft ons niet op die manier geschapen, werd er gesteld. Om dit soort argumenten te weerleggen, hebben homoseksuele wetenschappers de aarde afgespeurd, tot zij zogenaamd homoseksueel gedrag onder het dierenrijk ontdekten. Zij ondervonden dat mannetjes van een exotische soort vis aan de kust van Japan, het gedrag van de vrouwtjes imiteerden om zo andere mannetjes te weerhouden hun wijfjes te bevruchtigen. En een zeldzame vlinder aan de kust van Afrikaanse eilanden, deed zich ook voor als vrouw, tijdens het paarseizoen. Maar als het dierenrijk gebruikt moet worden om menselijk gedrag te rechtvaardigen, dan bestaat er ook een spin in Zuid-Amerika, waarvan het vrouwtje veel groter is dan het mannetje. Wanneer dan de paartijd verstreken is, eet het wijfje haar man op.

2.) Gedurende de jaren 80 werd er beweerd dat een klier aan de onderkant van het brein, welke klein is bij vrouwen en groot is bij mannen, ook klein is bij homoseksuelen. Echter, dit bewijs, welke zo op het eerste gezicht voor de leek onbetwistbaar lijkt, werd onmiddellijk weerlegd door wetenschappers. De informatie werd gehaald uit de dwarsdoorsnede van het brein bij dode volwassenen, wiens seksuele voorkeur voor overlijden vastgesteld was. Aldus kan het zo zijn dat de geringere omvang bij homoseksuelen het resultaat is van het praktiseren, en niet de oorzaak. Dus dat zij geboren kunnen worden met een normale omvang van de klier, welke dan kromp als gevolg van hun afwijkende levensstijl.

3.) Tot voor kort is genetica de meest aangehaalde grondslag voor het pro-homo argument. In 1993 heeft Dr. Dean Hamer, een onderzoeker aan het National Cancer Institute, beweert dat hij "het eerste concrete bewijs dat 'homo-genen' echt bestaan" heeft ontdekt. Homoseksuele oriëntatie zou mogelijkerwijs doorgegeven zijn op mannen via de X chromosoom van de moeder. Hamer's ontdekkingen, gepubliceerd in het prestigieuze blad Science, verruilde zijn kleurloze carriere als een ambtelijk wetenschapper naar een robuuste publiciteitsrol, waarbij hij zijn memoires opschreef. Hij legde zijn eed af aan het hoger gerechtshof van Colorado, welke de basis vormde voor het geslaagde besluit om het anti-homo verweer neer te slaan.[1] Ook vond men dat Hamer's onderzoek tekort schoot aan een bestuur; wat een fundamenteel principe punt is binnen het domein van wetenschappelijk onderzoek. Bovendien melde de Chicago Tribune in juni 1994, dat een junior wetenschapper in Hamer's laboratorium, welke het in kaart brengen van de genen ondersteunde in het kader van de homoseksuele studie; het vermoeden deed opwekken, dat zij selectief informatie rapporteerde. Kort daarop werd zij geschorst van haar doctorate lidmaatschap in Hamer's lab. Maar het National Institute of Health onderzoek, staafde haar beweringen en gaf haar een andere positie in een ander lab. Ofschoon Dr. Hamer terughoudend was over zijn eigen seksuele voorkeur in zijn memoirs, gaf hij later toe dat hij homo was.[2]

4.) Er moet notie genomen worden van het feit dat Islaam in zijn voltooide vorm, geen anti-homo wetgeving de wereld in heeft gebracht. De teksten in de Torah (oude testament) zijn vol van duidelijke veroordelingen, van dergelijke praktijken.

5.) De consequentie van AIDS is genoeg om aan te tonen dat homoseksualiteit kwaad doet en een gevaar is voor de samenleving. Het vroege begin van de verspreiding van AIDS concentreerde zich onder de homoseksuele gemeenschap. Later verspreidde het zich naar de heteroseksuele gemeenschap via bloedtransfusies, drugsnaalden en de zogenaamde bi-seksuelen. En gaat door als op hol geslagen promiscue heteroseksuelen.

6.) Islaam ziet homoseksualiteit als een keuze. Het is ondenkbaar dat God homoseksuelen mensen maakt, en het vervolgens tot misdaad verklaard en er bestraffingen voorschrijft, voor zowel in dit leven als het volgende. Om zo'n stelling te accepteren, is hetzelfde als het accepteren dat God onrechtvaardig is. Neigingen kunnen zich bij mensen ontpoppen door verscheidene natuurlijke als onnatuurlijke daden, van overspel tot verkrachting en van necrofilie tot bestialiteit. Deze neigingen kunnen voortkomen uit djinn-influisteringen, invloed uit de media, of zelfs uit menselijk gepraat dan wel direct contact. Menselijke schepsels zijn niet zoals robots, die alleen kunnen doen waar zij voor geprogrammeerd zijn. Mensen kiezen en God houdt hen verantwoordelijk voor hun keuzes. Als het zou zijn dat homoseksualiteit een voortvloeisel is uit genetisch noodlot, dan zou het oneerlijk zijn voor God om het te criminaliseren en de praktiseerders ervan te bestraffen. Heden ten dage beweren sommige wetenschappers zelfs dat moord een genetische oorsprong kent. Door zoiets te accepteren, zou het als een excuus zijn voor moordenaren, om zodoende moord te tolereren.

7.) Islaam schrijft de ouders voor om hun kinderen op tienjarige leeftijd in hun bedden te scheiden, om zo seksuele ervaringen te voorkomen, als gevolg van experimentering in de jeugd. Zulke ervaringen kunnen versterkt worden door contacten op scholen en door mishandeling van volwassenen. Ook het onderscheid tussen man en vrouw, worden nadrukkelijk gezet in de leerstellingen van al-Islaam. De profeet vervloekte mannen die de vrouwen na deden en de vrouwen die de mannen na deden. De Westerse mode-industrie wordt beheerst door homoseksuelen die het verschil tussen mannen en vrouwen pogen te vervagen, om zo hun gedrag meer acceptabel te maken. Zodoende is mannenmode meer vrouwelijk in stijl en kleur verworden, en vrouwen dragen nu driedelige pakken, strikken en petten en traditionele mannen schoenen. Deze onderscheidingen kunnen relatief zijn, en verschillen van maatschappij tot maatschappij. In Schotland bijvoorbeeld, dragen mannen traditioneel korte 'kniejurken' welke 'kilt' genoemd wordt. In Schotland zou dit niet gezien worden als imitatie van vrouwen, maar in een gemeenschap waar alleen vrouwen dergelijke kledij dragen, wordt het wel gezien als imitatie.


Voetnoten:

[1] In deze bestudering werd er gekeken naar 40 mannelijke (broers) paren, welke allemaal homo's waren. Hij ondervroeg de bloedverwanten over homoseksualiteit en ondervond een overwicht aan homoseksuele familieleden, aan de kant van de moeder. Toen hij naar hun X-chromosomen keek, zag hij dat 33 van de 40 homoseksuele (broers) paren een overeenstemmende gedeelte hadden, op een bepaalde plek van de chromosoom. Echter, zeven van de stellen voldeden niet aan de "homo-gen". Noch werd er in het onderzoek gekeken naar de omvang van de aanwezigheid van dit genetische gegeven bij heteroseksuelen of hetero-homo broers (paren). Het overwicht aan homoseksuele familieleden aan de kant van de moeder kon ook het gevolg zijn van het aannemelijk feit onder sociologen, dat vrouwen veel meer weten over hun verwanten dan mannen.

[2] The Guide, oktober 1995.


Bron: http://islamitische.blogspot.com
Tssss. Wat een dom stukje. Echt iets voor een religieuze idioot met een beperkte horizon.


Iznogoodh
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Bericht door unholy »

Nee hoor religie jongens, geen sex met mensen van hetzelfde geslacht. Maar een meisje van zes mag je gerust van alle kanten uitboren zoals die stinkende en uiterst perverse profeet deed !!

O ja, Maroc_21, wil je oppassen voor homo sexuele geiten als je weer bij de kinderboerderij rondsluipt voor een seghi ?
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Ik begrijp die onzin niet.
Wat maakt het uit of de buurman nu op vrouwen of op mannen valt..?

Ik heb er geen last van...moslims wel..?
Amorele atheistische nitwit
Plaats reactie