Pagina 1 van 1

Beste moslims, houdt Allah meer van zichzelf dan van ons?

Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 10:54 am
door Ketter
Beste moslims,

Open vraagje:

Houdt Allah meer van zichzelf dan van ons?

Geplaatst: Vr Okt 20, 2006 9:40 am
door Ketter
Blijkbaar moeilijk.

Is het misschien omdat, als je "nee" antwoord dat je weet dat je liegt en als je "ja" antwoord dat je godslasterlijk bent?

Geplaatst: Zo Okt 22, 2006 11:24 pm
door Lodewijk Nasser
Ketter,

Kan jij je nader verklaren?

Re: Beste moslims, houdt Allah meer van zichzelf dan van ons

Geplaatst: Ma Okt 23, 2006 8:23 am
door fucmoh
Ketter schreef:Beste moslims,

Open vraagje:

Houdt Allah meer van zichzelf dan van ons?


De koran is verzonnen door de narcist Mohammed die zichzelf daar HET VOLMAAKTE VOORBEELD VOOR DE MENSHEID NOEMT. Dat noem ik het toppunt van narcisme. Het antwoord is dus ...JA. Mohammed houdt het meest van zichzelf.

Geplaatst: Ma Okt 23, 2006 10:31 am
door Ketter
Lodewijk Nasser schreef:Ketter,

Kan jij je nader verklaren?


Lodewijk,

Wel, het is eigenlijk heel simpel.

De vertaling van het woord "Islam" is"onderwerping". Eigenlijk het enige wat Allah vraagt is geloof en aanbidding. De rest van de zonden zijn makkelijk vergeven. Al wie Hem niet aanbidt wordt eeuwig in verdoemenis met helse pijnen gewenst. Ik zou zeggen, dat godsbeeld is toch wel één van zeer grote zelfliefde.

Ter illustratie, ondanks het feit dat Allah ons op de aarde heeft gezet om de "aarde te beheren" (2:30 "Ik wil een stedehouder op aarde plaatsen,"), slaan er bijzonder weinig wetten van Allah op het behoud van de planeet (met uitzondering misschien van lief zijn tegen beesten), en enorm, enorm veel wetten op het geloof en het volgen van Allah en terzijde ook Mohammed.
Staat er in de Koran dat we gewassen moeten altereren om beter landbouw te hebben? Neen.
Wetten tegen roofbouw? Neen.
Hoe natuurlijke grondstoffen beheren, recyclage? Neen.
Hoe op welk moment naar waar te gaan bevestigen dat Allah de grootste is? Ja!!

Kortom, houdt Allah van ons? Neen, tenzij we van hem houden. En dat staat wel rechtstreeks in de Koran. (34:45, 35:26, en nog hier en daar)

Dus het godsbeeld "Allah" houdt blijkbaar enorm veel van zichzelf. Moslims, gelieve me te verbeteren met argumenten als ik verkeerd ben.

Mag je echter luidop zeggen dat Allah van ons niet zoveel houdt? Nou... wat dacht je? Je weet dat de ergste mensen op de wereld zij zijn die "een leugen over Allah verzinnen" (6:144, 7:37, 23:28, 29:68 en ook nog 's op 61:7) En narcisme is niet één van de schone namen van Allah in de Koran, dus kunnen ze er me dunkt beter over zwijgen.

"S'il y a un Dieu, l'athéisme doit lui sembler une moindre injure que la religion." (Edmond and Jules de Goncourt) - Indien er een God is, moet atheisme hem minder beledigend overkomen dan religie.
In ieder geval is bovenstaand dilemma voor mij op zich al genoeg om geen moslim te worden. Ik zou niet meer in de ogen van de eventuele schepper durven kijken met zo'n gedacht in m'n hart.

mvg,
Ketter

Geplaatst: Ma Okt 23, 2006 11:25 am
door Manon
de Japanners hebben toch zo'n robothond uitgevonden. Je kan dat ding alles aanleren (je moet het zelfs).

Indien ik Allah ben en zo'n robothond "creeer" dan zou het enigste zijn wat ik van dat machientje verlang dat het vijf keer per dag zijn kont omhoogheft, geen varkensvlees een, zijn kont afkuist met drie steentjes (geen twee) of een oneven veelvoud ervan, dat het maagdelijk blijft tot ik een mannelijke machientje vindt dat er dan constant op moet zitten.

En leuk dat ik dat vindt mensen! Ik zou me ongelooflijk verEERD voelen!

Enfin Allah blijkt dat te zijn. Kunnen de jappen niet eens zo'n duizenden hondjes naar Mekka sturen?