Islamitische verklaring van de rechten van de mens

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Plaats reactie
Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Islamitische verklaring van de rechten van de mens

Bericht door Dutch »

Begin jaren '80 kwam in Genève de "Islamitische verklaring van de rechten van de mens" tot stand.
Moslims wilden in de eerste plaats de UVRM voorstellen als een afkooksel van deze Islamitische VRM.
Ze vonden de formuleringen ervan niet vaag genoeg om hun interpretatie ervan toe te laten, en wensten een beknotting ervan door het systematisch toevoegen van "voor zover deze rechten binnen de islamitische wet vallen".
We kunnen duidelijk stellen dat deze islamitische mensenrechten geen rechten van het individu garanderen, maar wel het voortbestaan en de promotie van de islam. Verder doorgedacht blijven we dan steeds terugkomen op de koran-doctrine : de rechten van God zijn de plichten voor de mens!

Conclusie : islam is in strijd met de URVM
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html

Vermits er in die Islamitische universele verklaring specifiek onderscheid gemaakt wordt tussen MOSLIMS en MENSEN, is het natuurlijk zo dat die in strijd zijn met de UVRM.
e) It is the right and duty of every Muslim to refuse to obey any command which is contrary to the Law, no matter by whom it may be issued.
the Law wordt hier bedoeld als zijnde de sha'ria. Moslims mogen zich dus verzetten tegen alle andere wetten die tegen de sha'ria ingaan!
Merk op dat hier GEEN melding wordt gemaakt van enige territoriaal gebied!
c) It is the right and duty of every Muslim to protest and strive (within the limits set out by the Law) against oppression even if it involves challenging the highest authority in the state.
Ook hier geldt zoiets blijkbaar overal, maar enkel voor moslims
a) Every person is entitled to marry, to found a family and to bring up children in conformity with his religion, traditions and culture. Every spouse is entitled to such rights and privileges and carries such obligations as are stipulated by the Law.
Dus zelfs indien men niet islamitisch is, zijn de vrouwen TOCH NOG verplicht om volgens de sha'ria hun verplichtingen na te komen!

Het lijstje is te lang op op te noemen. Maar de rechten zijn wel het lezen waard.
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Hier een artikel over de islamitische mensenrechtenverklaring, en de receptie ervan.

http://mypage.bluewin.ch/ameland/Islam.html
De gevaren van de CDHRI (Islamitische Mensenrechtenverklaring Cairo) zijn opgesomd in de persverklaring en nogmaals uitgespeld in een gezamenlijke verklaring van de Commissie van de Mensenrechten van de VN door Adama Dieng, de islamitische secretarisch-generaal, een prominente Senegalese jurist, die de internationale gemeenschap opmerkzaam maakte op de ernstige negatieve implicaties die hiervan het gevolg zouden zijn. Sprekend voor de ICJ en de Parijse afdeling van de Internationale Federatie van de Mensenrechten voor de Commissie van Mensenrechten in februari 1992 (10) verklaarde hij, inter alia, dat:

1) het een ernstige bedreiging vormt voor de interculturele consensus waarop de internationale instrumenten voor de mensenrechten zijn gebaseerd;
2) In de naam van de verdediging van de mensenrechten wordt een ontolereerbare discriminatie jegens islamitische en niet-islamitische vrouwen geïntroduceerd;
3) Er komt een opzettelijk beperkend karakter naar voren met betrekking tot bepaalde fundamentele rechten en vrijheden, tot een punt dat bepaalde wezenlijke voorzieningen dalen tot onder een bepaalde geldende wettelijke standaard in een aantal islamitische landen.
4) het bevestigt onder de dekmantel van 'islamitische shari'a (wet)" de legitimering van praktijken als lichamelijke straffen, waarmee de integriteit en waardigheid van de mens wordt aangetast.

[...]

Hoewel tradities, culturen en religieuze achtergronden kunnen verschillen, is de menselijke natuur universeel gelijk. Het doel van degenen die de UDHR (universele verklaring van de mensenrechten) ontwierpen en onderschreven was juist om deze universele menselijke identiteit te bevestigen, en los te maken van de particuliere en religieuze context, die verschillen en discriminatie invoeren en heiligen. Elke poging om culturele en religieuze bijzonderheden in te voeren zullen simpelweg dit specifieke, universele karakter van de UDHR tenietdoen.
Mijn vertaling van dat punt drie kan denk ik wel beter, maar vooruit...

Die islamitische mensenrechtenverklaring is inderdaad grotesk. Alleen al het feit dat er specifiek in wordt vermeld dat vrouwen het recht hebben om te scheiden. Waarom wordt er niet in vermeld dat mannen het recht hebben om te scheiden? Deze absurde onlogica wordt duidelijk als je de toevoeging begrijpt dat vrouwen mogen scheiden volgens de islamitische wet, wat dus in feite inhoudt dat ze niet mogen scheiden, behalve onder een paar sterk beperkende en nadelige voorwaarden.

In feite is de specifieke vermelding dat vrouwen mogen scheiden juist een verkapte uitzonderingsclausule om vrouwen uit te sluiten van het scheidingsrecht. Ik heb hier gewoon geen ander woord voor dan: bizar.

Dat het scheidingsrecht van mannen niet wordt vermeld is bizar in een universele verklaring, maar zonder dit te analyseren weten we dat mannen hun vrouw zonder omhaal kunnen verstoten, en dat ze hiermee zelfs zo ver gaan dat islamitische vrouwen in westerse landen er het slachtoffer van zijn geworden.

Met andere woorden: moslimvrouwen die een islamitisch huwelijk hebben gesloten in een moslimland, kunnen zelfs door de mensenrechtenverklaring en de wetten in westerse landen niet worden beschermd. Dit is natuurlijk nog maar kort geleden aan het licht gekomen. Het is de moeite waard om daar iets tegen te ondernemen, want in Nederland en België moet de wet ook voor vrouwen gelden.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Je dankt allah toch op je blote knieen dat je als vrouw zijnde geen moslim bent.... :roll:
Jasmijn
Berichten: 233
Lid geworden op: wo jan 07, 2004 5:03 pm

Bericht door Jasmijn »

Je dankt allah toch op je blote knieen dat je als vrouw zijnde geen moslim bent....
Ik dank Allah op mn blote knieeen dat ik als vrouw zijnde moslim ben :D :D :D :wink: :wink: :wink: :) :) :)
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Waarom eigenlijk, jasmijn? Kan het je niet schelen hoe de islam met vrouwenrechten omgaat? Wat vind je van wat hierboven allemaal is gezegd?

Of lees je het liever niet? Ik ben echt benieuwd wat je van het discriminerende huwelijksrecht vind, en wat je ervan vindt dat vrouwen die in Nederland zijn gescheiden en hertrouwd in Marokko worden opgepakt wegens bigamie, terwijl hun man wel rustig kan hertrouwen.
Of dat een man gewoon zegt 'ik verstoot je' tegen zijn vrouw in Nederland, en dat zij rechteloos en zonder inkomen is als de man vervolgens in Marokko gaat wonen, omdat het Nederlandse recht zich niet tot Marokko uitstrekt.
stropke
Berichten: 3411
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Hebben ze in de islam wel mensen- rechten hihihihi? Er bestaan toch enkel moslims en de rest zijn kafirs en nog minder dan honden, de slechtsten onder de schepselen e.d.
Als we ons tegen de islam willen beschermen kunnen we beter bij de dierenbescherming aankloppen of bij Gaja in Belgie. Miss kans dat we het dan wel overleven :roll:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Bericht door unholy »

stropke schreef:Hebben ze in de islam wel mensen- rechten hihihihi? Er bestaan toch enkel moslims en de rest zijn kafirs en nog minder dan honden, de slechtsten onder de schepselen e.d.
Als we ons tegen de islam willen beschermen kunnen we beter bij de dierenbescherming aankloppen of bij Gaja in Belgie. Miss kans dat we het dan wel overleven :roll:
Je hebt nog een tussen-fase, als christen en jood hoor je nog tot de volken van het boek, als ongelovige ben je pas een hond, dus geen christenhond maar ongelovige hond....
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

unholy schreef:
stropke schreef:Hebben ze in de islam wel mensen- rechten hihihihi? Er bestaan toch enkel moslims en de rest zijn kafirs en nog minder dan honden, de slechtsten onder de schepselen e.d.
Als we ons tegen de islam willen beschermen kunnen we beter bij de dierenbescherming aankloppen of bij Gaja in Belgie. Miss kans dat we het dan wel overleven :roll:
Je hebt nog een tussen-fase, als christen en jood hoor je nog tot de volken van het boek, als ongelovige ben je pas een hond, dus geen christenhond maar ongelovige hond....
Blaf! :wink:

Dit soort dingen deden de nazi's ook. Je vijand tot niet-menselijk verklaren, dan kun je ze makkelijker haten.
Joden werden vergeleken met ratten. We weten hoe het verhaaltje afliep.
Daarom vind ik het heel gevaarlijk wat de islam doet; de een is zwijn de ander is hond. Straks wordt er in naam van de islam een tweede holocaust veroorzaakt.
Daarom zou zulk soort taal verboden moeten worden.
Bovendien geeft dit soort taal aan dat de islam allesbehalve de religie van de vrede is. Meer de religie van de haat (en in een volgend stadium de oorlog en de massamoord).
De islam zou ieder mens op aarde ook mens moeten noemen. Dat zou een goed begin zijn.
Overigens zou ik als moslim de islam allang verlaten hebben, als de islam niet bereid is tot tolerantie jegens niet-moslims. Wat voor geloof ben je wel niet als je je zo opstelt in de wereld. Absurd en ziekmakend vind ik dit soort gedrag.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

islam is niet het geloof van Vrede (kwam uit de Eurabia Protocollen van Genève) maar van onderwerping! Dat past veel duidelijker in het plaatje dat de geschiedenis ons laat zien.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Bericht door unholy »

Rechten van de mens horen niet op religie gebaseerd te zijn maar op de mens, we hebben geloof ik al een universele rechten van de mens en die geld voor iedereen ongeacht welke levensovertuiging dan ook...
Plaats reactie