Ayaan Hirsi Ali

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

ajax schreef:
BaniIsrael schreef:Doei Baviaan, we kunnen je missen als kiespijn!

He die hirsi ali is echt fucking lelijk zeg omg dat is een fucked up gezicht lijkt een beetje op wilders :) beide tekort aan sex
Ajax, ga je mond spoelen. :mad:
Deze F woorden zijn geen woorden die een normale goed opgevoede jongen in zijn mond neemt.

Zeer onbeschaafd en een moslim onwaardig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Trouwens ajax.
Als Ayaan van dit soort seks zou houden dan zou jij haar niet lelijk vinden.
Of mogen vrouwen deze vagina niet kussen?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11591
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

He die hirsi ali is echt fucking lelijk zeg omg dat is een fucked up gezicht lijkt een beetje op wilders beide tekort aan sex
Zeer onbeschaafd en een moslim onwaardig.
Voor een Moslim niet meer dan een andere verwoording dan de krentekop van Mohammed.
Moslims zijn in wezen onbeschaafd, de basis van beschaving, de beheersing van de sexdrive is bij hen onbestaande.
In zijn verbeelding ziet Ajax, Ayaan al als zijn lustslavin.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Ajax is een standaard-normale oversekste Mohammedaan.
Als zodanig kan die zich af en toe niet beheersen en gaat die zijn minachting voor vrouwen etaleren.
Maar ja, wat wil je in een tribale kultuur waar men naar boven likt en naar beneden trapt. En zelfs als je onderaan de pikorde staat heb je altijd nog je vrouw die nog lager staat.
We maken ons zorgen om het lot van de vrouw in Mohammedaanse kringen maar heeft men er wel eens stil bij gestaan hoe die kerels onderling elkaar het leven zuur maken?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

In de NRC van zaterdag geeft Joost Oranje een overzicht van de chronologie van het gebeuren. Ik denk niet dat er feitelijke onjuistheden in zijn geslopen zoals dat steeds vaker gebeurt bij de NRC nu die in handen is van de socialisten.

In het kamerdebat van 16 mei 2006 ontkende Donner dat Ayaan ons land moest verlaten omdat ze monddood gemaakt zou zijn. En hij sprak toen over haar USA positie bij die denktank: "is niet de gebruikelijke plaats waar men zich monddood laat maken." Wat dus niet de beschuldiging ontkent over monddood in Nederland maar slechts stelt: niet-monddood elders.
Ik krijg echt het gevoel dat onder onze bovenbazen een verlangen heerst naar een deus-ex-machina zoals ze met Fortuin in de schoot geworpen kregen.

Op 28 juni 2006 zegt Donner aan de 2-de kamer: "een verantwoordde overdracht van beveiligingsmaatregelen". (en wat verantwoord is in deze bepaalt de regering natuurlijk).

Zomer 2006 is de situatie zo dat een andere partij dan de USA regering de beveiliging moet doen, en die partij is er niet. Haar werkgever is een non-profit organisatie met tax-exempt regeling en kan zodoende geen geld aan beveiliging gaan besteden. Dat laten de statuten en wetten niet toe. Fondsenwerving door Ayaan kan pas als ze een green card heeft waaraan heel hard gewerkt wordt voor haar. Dat duurde uiteindelijk toch langer dan gedacht.
In geval van gerichte doodsbedreigingen komt de USA politie in actie zoals voor een toespraak in Philadelphia. Maar met het uitkomen van haar boek 'Infidel' is de dreiging in de USA sterk toegenomen.

Drie dagen voor vertrek in sept 2006 heeft zij een gesprek met DKDB en NCTb en daarin is te lezen dat ze beveiliging krijgt in de USA zonder een einddatum vermelding terwijl toen al bekend was dat de 'overdracht' naar de USA regering niet kon.
27 september is er een evaluatiebijeenkomst waarbij Ayaan zegt een gerucht te hebben vernomen dat de beveilding afloopt op febr. 2007. Haar wordt verteld dat ze daar niets van weten en dat de orrders voor haar beveiliging ongewijzigd zijn.

Balling (opvolger van Donner) praat op 27 oktober 2006 met haar (en Tjibbe Joustra van NCTb en Peter Voortman (getuige en zaakwaarnemer)) en zegt dan zijn voorganger het met haar al gehad heeft over 'goede overgang' en 'afbouwen' van de bescherming. Ayaan is even met stomheid geslagen. Balling zegt dat ze zich volgens internationaal recht niet kan beroepen op overheidsbescherming. Voortman zegt dat dat hier niet relevant is want er ligt een toezegging zonder tijdslimiet van de staat. Voordien was er geen reden om aan te nemen dat als de 'overdracht' niet ging, de beveiliging zou stoppen.

Op 15 dec 2006 krijgt Ayaan een brief dat ze vanaf 1 juli 2007 zelf voor de kosten moet opdraaien. De volgende maanden blijft het standpunt van de regering ongewijzigd.

Op 5 juni 2007 spreekt Ayaan met Tjibbe Joustra en zegt fondsen te gaan werven zodra de green card een feit is. Dit wordt geaccepteerd als een aanvaardbare oplossing.

Op 13 juni komt de landsadvocaat met een voorstel: financiering tot 1 jan 2008 (een 1-malige verlenging) waarin ze moet toestemmen en daarna is het afgelopen met het gedoe: geen verdere juridische stappen zullen door haar worden ondernomen. Het is duidelijk: niet acoord = beveiliging stop zsm. Ayaan tekent niet.
De soep wordt minder heet opgediend: de beveiliging wordt verlengd tot 1 sept. 2007 'om praktische problemen te voorkomen' (ze zouden anders wel eens met een lijk kunnen worden opgezadeld?)

Maar met de greencard loopt het niet zo vlot: 1 okt . wordt de definitieve einddatum. Het wordt 24 september voordat de greencard er is.

Dinsdagmidddag werd Ayaan met beveiliging naar bovenbaas NCTb Tjibbe Joustra getransporteerd. Aanwezig zijn Tjibbe, Ayaan, Peter Voortman (zaakwaarnemer), Britta Böhler (advocaat) en niet nader genoemde 'ambtenaren'. Daar werd gezegd dat 'aard van dreiging'= hoogste categorie en 'hoogte van dreiging'= gemiddeld tot hoog. Zodoende beveiliging binnen Nederland en daarbuiten niks noppes nada niets niemanddal. Uitroep Ayaan: "Jullie hebben het wel over mijn leven. Als ik moet kiezen tussen fondsen werven of mijn leven, dan kies ik voor mijn leven. Maar dan kan ik niet weg uit Nederland". "Dat is dan uw keuze", antwoordde een van de ambtenaren.

Dinsdag avond loopt Ayaan in Des Indes (den Haag) Rita Verdonk tegen het lijf. Onderwerp van gesprek is onbekend. Woensdag avond is ze met vrienden en kennissen in Gulden Tulip Amsterdam. Afgelopen weekend is er kontakt geweest met potentieele buitenlandse donoren. Er is via particulieren geld ingezameld voor enkele weken beveiligd verblijf in de USA. waar ze e.e.a. hoopt te regelen.
Lukt haar dat niet dan is ze binnenkort weer terug.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51006
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Misschien dat Denemarken uitkomst gaat bieden! Het is weer Denemarken dat in de bres springt voor critici van de Islam.
Denemarken biedt Hirsi Ali mogelijk asiel aan

Uitgegeven: 8 oktober 2007 16:17
Laatst gewijzigd: 8 oktober 2007 16:20

AMSTERDAM - De Deense stad Odense biedt Ayaan Hirsi Ali mogelijk asiel aan. Dat melden de Deense media maandag.

Loco-burgemeester Alex Ahrendtsen van de Deense Volkpartij in Odense zegt tegen de krant Fyens Stifstidende een brief te hebben gestuurd naar burgemeester Jan Boye. Daarin vraagt hij steun voor het idee om Hirsi Ali asiel te bieden.

Aanbod
De loco-burgemeester heeft zelf nog geen contact gezocht met Hirsi Ali. Of De Nederlands-Somalische ex-politica geïnteresseerd is in het aanbod is vooralsnog onbekend.

Vorige week keerde Hirsi Ali onverwacht terug in Nederland. Ze moest vertrekken uit de Verenigde Staten omdat haar beveiliging daar niet langer gegarandeerd was. De Nederlandse overheid wilde niet langer voor de kosten van haar beveiliging opdraaien.

http://www.nu.nl/news/1265343/21/Denema ... l_aan.html
olafo
Berichten: 51
Lid geworden op: zo dec 03, 2006 11:11 am

Bericht door olafo »

ajax schreef:
BaniIsrael schreef:Doei Baviaan, we kunnen je missen als kiespijn!

He die hirsi ali is echt fucking lelijk zeg omg dat is een fucked up gezicht lijkt een beetje op wilders :) beide tekort aan sex

Als dat zo zou zijn had een islamitisch gezin veel minder kinderen als een westers.
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
BFA
Berichten: 11591
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Misschien dat Denemarken uitkomst gaat bieden! Het is weer Denemarken dat in de bres springt voor critici van de Islam.
En Nederland verkwanseld zijn vrijheid van meningsuiting, uit angst voor een groepje Islamonazis.
Het is nochtans zijn verregaande vrijheid van meingsuiting, die Nederland beroemd en berucht heeft gemaakt. i
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik ben zeer beschaamd dat onze regering zich zo te kakke heeft gezet.
Wie wil er op dit moment nog een identiteit loze Nederlander in Nederland zijn. :mad:
Is er nog plek in Belgie?
Onbegrip in buitenland over 'verraad' Hirsi Ali
maandag 8 oktober 2007 19:42

In buitenlandse media is uiterst kritisch gereageerd op het besluit van de Nederlandse regering om de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in het buitenland niet langer te betalen.

'Het stopzetten van haar beveiliging is een duidelijke boodschap aan de wereld,' schrijft columnist Anne Applebaum vandaag in The Washington Post. 'Nederlanders zijn niet langer bereid hun eigen traditie van vrijheid van meningsuiting te verdedigen.'

Volgens Applebaum is de werkelijke reden van het besluit niet financieel of juridisch. 'Veel mensen in Nederland vinden haar te hard en te openlijk in haar veroordeling van de radicale islam.'

Beschamend
Ook columnist Christopher Hitchens is maandag op weblog Slate vol onbegrip over de behandeling van Hirsi Ali door de Nederlandse overheid. 'Als de Nederlandse regering haar in de steek laat, moet Amerika haar verwelkomen,' betoogt hij.

'Als we een prominente, gekozen politicus van een westers land onbeschermd laten tegen zeer geloofwaardige dreigementen van islamitische moordenaars, wat betekenen onze goedkope praatjes over "hard optreden tegen terroristen" dan nog?', vraagt Hitchens zich af.

'Bijzonder beschamend' noemt hij bovendien het feit dat de Nederlandse regering die moordenaars alle kans heeft gegeven toe te slaan, door ze op de hoogte te stellen van het staken van de beveiliging.

Hirsi Ali staat volgens Hitchens nu weer onder strenge bewaking in de Verenigde Staten, waar ze afgelopen weekend terugkeerde.

Asiel
Niet alleen Amerikaanse columnisten pleiten bij hun regering voor bescherming van de Nederlandse politicus. De locoburgemeester van Odense heeft haar een 'vrijhaven' aangeboden in de Deense stad, inclusief beveiliging.

'Hirsi Ali heeft onze steun verdiend,' aldus Alex Ahrendtsen van de nationalistische Deense Volkspartij (DF). 'Ik bied haar graag een plek waar ze vrij kan speechen en kan schrijven.'

Lees ook het Elsevier-commentaar Geen wereldwijde dekking voor Ayaan Hirsi Ali en de weblog Nederland moet Ayaan beschermen, overal van Leon de Winter.

Door Bas Benneker
http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

Ariel schreef:Is er nog plek in Belgie?
Plaats genoeg.
En het gaat er heel gemoedelijk aan toe..
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Rushdie: Nederland laat Hirsi Ali aan fanatici

dinsdag 9 oktober 2007 11:49

De Britse schrijver Salman Rushdie heeft fel uitgehaald naar de Nederlandse regering vanwege het besluit de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in het buitenland niet langer te betalen.

Rushdie, zelf al achttien jaar slachtoffer van zware bedreigingen uit islamitische hoek, voegt zich in het koor van buitenlandse columnisten en schrijvers dat 'het verraad' van Hirsi Ali door de Nederlandse regering scherp veroordeelt.

'De eerste vluchteling uit West-Europa sinds de holocaust.' Zo omschrijven Rushdie en mede-auteur Sam Harris Hirsi Ali in een opiniestuk in de LA Times.

Volgens beide schrijvers heeft de Nederlandse regering vorige week 'plotseling' besloten haar beveiliging buiten Nederland niet langer te betalen. Door die publieke aankondiging werd zij bovendien aangeschoten wild voor de moslimfanatici die het op haar leven hebben gemunt.

Pervers
De beslissing van de Nederlandse overheid is 'werkelijk pervers', aldus Rushdie. De beveiliging van Hirsi Ali in Nederland is volgens hem duurder dan die in het buitenland, omdat hier de dreiging het grootst is.

Bovendien breekt Nederland een belofte: Toenmalig vicepremier Gerrit Zalm zou haar in 2002 hebben overgehaald op de kandidatenlijst van de VVD te komen met de belofte dat ze altijd en overal diplomatieke bescherming zou genieten.

Balkenende
Maar het meest beschamend vinden de schrijvers het gedrag van premier Jan Peter Balkenende (CDA), die het ex-Kamerlid vorige week aanraadde naar het buitenland te vertrekken - zonder beveiliging.

'Is dit een laffe poging lokale moslimfanatici gunstig te stemmen? Een waarschuwing aan andere Nederlandse dissidenten om geen problemen te maken door te vrijmoedig over de islam te spreken? Of gewoon pure onachtzaamheid?,' zo vragen de schrijvers zich af.

Rushdie en Harris roepen de Nederlandse regering op Hirsi Ali alsnog de 'beloofde' beveiliging te geven.

Door Bas Benneker
http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenlan ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Hier dan dat artikel uit de LA Times. Ik weet niet of dit auteursrechtelijk goed is. Maar LA is erg ver weg van A'dam om het eens kosmopolitisch uit te drukken.

Ayaan Hirsi Ali: abandoned to fanatics

The outspoken former Dutch legislator deserves the protection her country promised before she ran for parliament.

By Sam Harris and Salman Rushdie
October 9, 2007

As you read this, Ayaan Hirsi Ali sits in a safe house with armed men guarding her door. She is one of the most poised, intelligent and compassionate advocates of freedom of speech and conscience alive today, and for this she is despised in Muslim communities throughout the world. The details of her story bear repeating, as they illustrate how poorly equipped we are to deal with the threat of Muslim extremism in the West.

Hirsi Ali first fled to the Netherlands as a refugee from Somalia in 1992 after declining to submit to a forced marriage to a man she did not know. Once there, in hiding from her family, she began working as a cleaning lady. But this cleaning lady spoke Somali, Arabic, Amharic, Swahili, English and was quickly learning Dutch, so she soon found work as a translator for other Somali refugees, many of whom, like herself, were casualties of Islam. These women had been abused, mutilated, denied medical care and proper educations and forced into lives of sexual subjection and compulsory childbearing.

After attending the University of Leiden, Hirsi Ali began speaking publicly about the repression of women under Islam, and shortly thereafter she started receiving death threats from local Muslims. Her security situation eventually became so dire that she moved to the U.S. in 2002. However, she was soon contacted by Gerrit Zalm, then deputy prime minister of the Netherlands, who urged her to run for parliament. When Hirsi Ali voiced her security concerns, Zalm assured her that she would be given diplomatic protection wherever and whenever she needed it. She returned to the Netherlands with this assurance, won a seat in parliament and became a tireless advocate for women, for civil society and for reason.

The rest of her story is well known. In 2004, Hirsi Ali collaborated with Theo van Gogh on the film "Submission," which examined the link between Islamic law and the suffering of millions of women under Islam. The reaction from the Muslim community was nothing short of psychopathic, and it confirmed the necessity of Hirsi Ali's work and the reasonableness of her fears. Van Gogh, having declined bodyguards of his own, was gunned down and nearly decapitated on an Amsterdam street, and a letter threatening Hirsi Ali was staked to his chest with a butcher knife.

Hirsi Ali was immediately forced into hiding and moved from safe house to safe house, sometimes more than once a day, for months. Eventually, her security concerns drove her from the Netherlands altogether. She returned to the U.S., and the Dutch government has been paying for her protection here -- that is, until it suddenly announced last week that it would no longer protect her outside the Netherlands, thereby advertising her vulnerability to the world.

Hirsi Ali may be the first refugee from Western Europe since the Holocaust. As such, she is a unique and indispensable witness to both the strength and weakness of the West: to the splendor of open society and to the boundless energy of its antagonists. She knows the challenges we face in our struggle to contain the misogyny and religious fanaticism of the Muslim world, and she lives with the consequences of our failure each day. There is no one in a better position to remind us that tolerance of intolerance is cowardice.

Having recapitulated the Enlightenment for herself in a few short years, Hirsi Ali has surveyed every inch of the path leading out of the moral and intellectual wasteland that is traditional Islam. She has written two luminous books describing her journey, the most recent of which, "Infidel," has been an international bestseller for months. It is difficult to exaggerate her courage. As Christopher Caldwell wrote in the New York Times, "Voltaire did not risk, with his every utterance, making a billion enemies who recognized his face and could, via the Internet, share information instantaneously with people who aspired to assassinate him."

The Dutch Parliament will be debating Hirsi Ali's case this week. As it stands, the government's decision to protect her only within the borders of the Netherlands is genuinely perverse. While the Dutch have complained about the cost of protecting Hirsi Ali in the United States, it is actually far more expensive for them to protect her in the Netherlands, as the risk to her is greatest there.

There is also the matter of broken promises: Hirsi Ali was persuaded to run for parliament and to become the world's most visible and imperiled spokeswoman for the rights of Muslim women, on the understanding that she would be provided security for as long as she needed it. Zalm, in his capacity as both the deputy prime minister and the minister of finance, promised her such security without qualification. Most shamefully, Jan Peter Balkenende, the Dutch prime minister, has recommended that Hirsi Ali simply quit the Netherlands and has refused to grant her even a week's protection outside the country, during which she might raise funds to hire security of her own. Is this a craven attempt to placate local Muslim fanatics? A warning to other Dutch dissidents not to stir up trouble by speaking too frankly about Islam? Or just pure thoughtlessness?

The Dutch government should recognize a scandal in the making and rediscover its obligation to provide Hirsi Ali with the protection she was promised.

There is not a person alive more deserving of the freedoms of speech and conscience we take for granted in the West, nor is there anyone making a more courageous effort to defend them.

Sam Harris is the author of "The End of Faith" and "Letter to a Christian Nation." Salman Rushdie is a novelist whose works include "Midnight's Children," which won the Booker Prize, and "The Satanic Verses."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Triest, heel triest.
Onze kuch "Christelijke" regering heeft in hun wijsheid besloten om de beveiliging van onze Ayaan niet te verlengen.
Ik zou nu bijna even een stukje uit de bijbel willen quoten.
"Haar bloed komen over ons en over onze kinderen. "
Geen steun voor verlengen beveiliging Hirsi Ali
ANP


DEN HAAG - Een verzoek van GroenLinks om de Nederlandse bekostiging van de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in de Verenigde Staten opnieuw te verlengen, kan hoogstwaarschijnlijk niet rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Dat is dinsdag gebleken tijdens een spoeddebat over de beveiligingskwestie.

De coalitiepartijen CDA en ChristenUnie keren zich tegen een motie die fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks hierover heeft ingediend. Ook de PvdA neigt daar volgens Kamerlid Jeroen Dijsselbloem naar. GroenLinks krijgt in elk geval wel steun van SP en D66. De VVD twijfelt nog. VVD-Kamerlid Laetitia Griffith wil de kwestie eerst met haar fractie bespreken.

Tot aan het debat leken de liberalen de lijn van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) te steunen om de bekostiging vanaf 1 oktober te beëindigen. Nu vraagt de VVD zich af of Hirsi Ali voldoende mogelijkheden heeft gekregen geld in te zamelen om zelf haar beveiliging te betalen.

Vertrouwelijke verslagen
Dinsdag ontstond ook beroering over vertrouwelijke verslagen van gesprekken tussen Ayaan Hirsi Ali en justitieambtenaren over de beveiliging van de oud-politica. De advocaat van Hirsi Ali, Britta Böhler, had de stukken naar de Kamer gestuurd met het verzoek deze onder de leden te verspreiden. Een meerderheid van de Tweede Kamer had grote kritiek op deze werkwijze.

Ook minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vindt dat het niet had mogen gebeuren, zo liet hij aan het begin van het spoeddebat over de beveiligingskwestie weten. De minister vindt dat de gespreksverslagen daarom ook niet deel mogen uitmaken van het openbare debat.

Hij bekijkt hoe hij er ‘zorgvuldig’ op kan reageren. Indien nodig zal hij de kwestie aankaarten bij de deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Het CDA vroeg of de minister eventueel strafrechtelijk kan optreden. Maar daarover liet hij zich niet uit.

Verontwaardigd
Een meerderheid in de Tweede Kamer is verontwaardigd dat Böhler hen de vertrouwelijke stukken heeft toegestuurd. De regeringsfractie CDA en oppositiepartijen SP en VVD vinden het geen pas geven, omdat op deze manier zou worden geprobeerd een aanstaand spoeddebat over de beveiliging van de oud-politica te beïnvloeden.

Bij de verspreide stukken zaten ook een vertrouwelijke brief van de advocaat aan de minister en een brief van de bewindsman aan Hirsi Ali. Hirsch Ballin had er geen bezwaar tegen dat de Kamer over deze twee stukken wel in het openbaar spreekt. Volgens Kamervoorzitter Gerdi Verbeet is de interne procedure voor het verspreiden van vertrouwelijke stukken ‘misschien niet helemaal’ goed gevolgd. Ze wil dat onderwerp in het bestuur van de Kamer bespreken.

De regeringsfractie CDA en oppositiepartijen SP en VVD hadden al aangegeven dat ze verontwaardigd zijn over de actie van advocaat Britta Böhler, die ook voor GroenLinks in de Eerste Kamer zit. Ook de eenmansfractie Rita Verdonk sprak haar ‘opperste verbazing en afkeuring’ uit. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij sprak van een ‘merkwaardige gang van zaken’.

Bananenrepubliek
‘Het is een schandaal dat dit soort zaken uit een individuele beveiligingsprocedure openbaar worden gemaakt’, reageerde CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma dinsdag. Zijn VVD-collega Laetitia Griffith noemde de gang van zaken ‘ronduit verbijsterend’. ‘Ik krijg het idee dat ik in een bananenrepubliek leef.’ Volgens beide Kamerleden is de veiligheid van Hirsi Ali extra in gevaar gebracht.

Het CDA vindt dat onderzocht moet worden of Böhler strafrechtelijk kan worden vervolgd wegens het openbaar maken van vertrouwelijke stukken die de veiligheid van personen in gevaar kan brengen.

De justitiewoordvoerders in de Tweede Kamer hebben verslagen ontvangen van gesprekken die Hirsi Ali vorig jaar heeft gevoerd over haar beveiliging. De oud-politica sprak hierover met vertegenwoordigers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

Logeren
Uit de verslagen blijkt onder meer waar Hirsi Ali in Amsterdam wil logeren als ze in Nederland is. Ook blijkt dat beveiligers in het buitenland niet altijd direct om haar heen stonden, maar op een afstand meeliepen. Verder was de mate van beveiliging afhankelijk van het land waarin de oud-politica zich bevond en blijkt dat zij sommige beveiligers niet vertrouwde.

SP'er Ronald van Raak vindt de informatie interessant, maar is er niet van gediend dat de stukken via een advocaat bij hem zijn beland. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem heeft daar weinig moeite mee.

Wat het CDA en de VVD betreft zijn de laatste woorden over deze kwestie nog niet gezegd. ‘Als je dit als advocaat doet, ga je vele stappen te ver’, oordeelde van Haersma Buma. Böhler is behalve advocaat ook senator voor GroenLinks.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... Geen_steun_
voor_verlengen_beveiliging_Hirsi_Ali
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Volgens
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01031.html
Is Ayaan terug in de USA met zelf betaalde bescherming.
Het is een fel artikel dat maar even citeer in zijn geheel. Opvallende zaken heb ik vet gemaakt.

A Dutch Retreat on Speech?

By Anne Applebaum
Monday, October 8, 2007; Page A17

And now we come to what may be a truly fundamental test, maybe even a turning point, for that part of the world generally known as the West.

The test is this: Are prominent, articulate critics of radical Islam, critics who happen to be citizens of European countries or the United States, entitled to the same free speech rights enjoyed by other citizens of European countries and the United States?

Legally, of course they are. In practice, they can say what they want -- and then they can be murdered for doing so. That means that Western governments have a special and unusual responsibility to them, as many have long acknowledged. It is no accident that the writer Salman Rushdie, upon whom the Ayatollah Khomeini declared a fatwa on Feb. 14, 1989, is still very much alive. Though the details have not been publicized, it is assumed that Rushdie remains, one way or another, under the protection of the British police and secret services, both in Britain and abroad. This protection is completely uncontroversial -- in June, the queen even gave Rushdie a knighthood-- and as a result the fatwa has not prevented him from speaking, writing, publishing, even divorcing and remarrying several times over the past 18 years.

The case of Ayaan Hirsi Ali, the Dutch-Somali politician and writer, is different. Hirsi Ali has been under Dutch police protection since 2002, when her public comments about mistreatment of women in the Dutch Muslim community and references to herself as "secular" led to death threats in Holland.

Though encouraged to remain in the country -- and promised security protection -- by the government then in power, the mood in Holland changed in 2004. That year, a fanatic named Mohammed Bouyeri infamously murdered Theo Van Gogh, the director of a film about the oppression of Muslim women -- and then thrust a knife bearing a note threatening Hirsi Ali, who wrote the film's script, into the victim's chest.

Dutch society became, and remains, bitterly divided in the wake of the Van Gogh murder. Some of Hirsi Ali's compatriots decided it was time to address the issues of women, Islam and integration head on. The Dutch writer Leon de Winter, a defender of Hirsi Ali, talks openly about his country's failure to integrate Muslim immigrants, attributing the problem to the Dutch "guilt complex": "As soon as we let people from the Third World come here to work in our rich country, we . . . somehow saw them as sacred victims."

Others simply want Hirsi Ali and her ilk to go away forever, thereby keeping Holland out of the headlines and Amsterdam off terrorists' hit lists. Unlike the British, who have gotten used to the idea that faraway events can affect them, the Dutch, at least in this century, are more insular. That helps explain why, in 2006, the Dutch government tried to revoke Hirsi Ali's citizenship over an old immigration controversy, and why her neighbors went to court that year to have her evicted from her home (they claimed the security threat posed by her presence impinged upon their human rights). But although she did finally move to the United States, the argument continued in her absence. Last week, the Dutch government abruptly cut off her security funding, forcing her to return briefly to Holland.

The reasons given were financial, but there was clearly more to it. To put it bluntly, many in Holland find her too loud, too public in her condemnation of radical Islam. She doesn't sound conciliatory, in the modern continental fashion. Compare her description of Islam as "brutal, bigoted, fixated on controlling women" with the German judge who, citing the Koran, in January told a Muslim woman trying to obtain a divorce from her violent husband that she should have "expected" her husband to deploy the corporal punishment his religion approves. Hirsi Ali herself says she is often told, in so many words, that she's "brought her problems on herself." Now the Dutch prime minister openly says he wants her to deal with them alone.

Fortunately, Hirsi Ali is already back in the United States, under professional, full-time, well-resourced and for the moment privately organized protection. But this week, the Dutch parliament is due to debate her status once again. And once again, the Dutch will be confronted with the facts that Hirsi Ali remains a Dutch citizen; that the threat to her life comes at least in part from groups based in Holland; that she lives abroad because the Dutch political situation forced her to; and that when she speaks out, she does so in defense of what she believes to be Dutch values.

Whether or not the Dutch like it -- and I'm sure most of them don't -- revoking her police protection will send a clear message to the world: that the Dutch are no longer willing to protect their own traditions of free speech. Resources will be found, and she will recover. But will Holland?

[email protected]
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Ook op Slate:
http://www.slate.com/id/2175458/fr/rss/
wordt over ons landje en zijn miezerigheid gesproken.

The Price of Freedom
If the Dutch government abandons Ayaan Hirsi Ali, America should welcome her.

By Christopher Hitchens
Posted Monday, Oct. 8, 2007, at 11:28 AM ET

If any country has enjoyed a long reputation for peaceful and democratic consensus combined with civic fortitude, that country is the Netherlands. It was one of the special countries of the Enlightenment, providing refuge for the family of Baruch Spinoza and for the heterodox Pierre Bayle and René Descartes. It overcame Catholic-Protestant fratricide with a unique form of coexistence, put up a spirited resistance to Nazi occupation, evolved a constitutional form of monarchy, and managed to make a fairly generous settlement with its former colonies and their inhabitants.

In the last few years, two episodes have hideously sullied this image. The first smirching was the conduct of the Dutch contingent in Bosnia, who in July 1995 abandoned the population of the U.N.-protected "safe haven" at Srebrenica and enabled the worst massacre of civilians on European soil since World War II. Dutch officers were photographed hoisting champagne glasses with the sadistic goons of Ratko Mladic's militia before leaving the helpless Muslim population to a fate that anyone could have predicted.

Those of us who protested at this slaughter of Europe's Muslims are also obliged to register outrage, I think, at the Dutch state's latest betrayal. On Oct. 1, having leaked its intention in advance to the press, the Christian-Democrat administration of Jan Peter Balkenende announced that it would no longer guarantee the protection of Ayaan Hirsi Ali.
To give a brief back story, it will be remembered that Hirsi Ali, a refugee from genital mutilation, forced marriage, and civil war in her native Somalia, was a member of the Dutch parliament. She collaborated with Theo van Gogh on a film—Submission—that highlighted the maltreatment of Muslim immigrant women living in Holland. Van Gogh was murdered on an Amsterdam street in November 2004; a note pinned to his body with a knife proved to be a threat to make Hirsi Ali the next victim. Placed inside a protective bubble by the authorities, she was later evicted from her home after neighbors complained that she was endangering their safety and then subjected to a crude attempt to deprive her of her citizenship. Resolving not to stay where she was not wanted, Hirsi Ali moved to the United States, where she was offered a place by the American Enterprise Institute in Washington, D.C., and where the Dutch government undertook to continue to provide her with security. This promise it no longer finds it convenient to keep. The ostensible reason for the climb-down is the cost, which involves a basic 2 million euros (not very much for a state), which can admittedly sometimes be higher if Hirsi Ali has to travel.

The Dutch parliament debates this question later this week, and I hope that its embassies hear from people who don't regard this as an "internal affair" of the Netherlands. If a prominent elected politician of a Western country can be left undefended against highly credible threats from Islamist death squads, what price all of our easy babble about not "appeasing terrorists"? Especially disgraceful is the Dutch government's irresponsible decision to announce to these death squads, without even notifying Hirsi Ali, that after a given date she would be unprotected and easy game. (Lest I inadvertently strengthen this deplorable impression, let me swiftly add that at present she is under close guard in the United States.)

Suppose the narrow and parochial view prevails in Holland, then I think that we in America should welcome the chance to accept the responsibility ourselves. Ayaan Hirsi Ali has become a symbol of the resistance, by many women from the Muslim world, to gender apartheid, "honor" killing, genital mutilation, and other horrors of clerical repression. She has been a very clear and courageous voice against the ongoing attack on our civilization mounted by exactly the same forces. Her recent memoir, Infidel (which I recommend highly, and to which, I ought to say, I am contributing a preface in its paperback edition), is an account of an extremely arduous journey from something very like chattel slavery to a full mental and intellectual emancipation from theocracy. It is a road that we must, and for our own sake as well, be willing to help others to travel.

For a while, her security in America was provided by members of the elite Dutch squad that is responsible for the protection of the Dutch royal family and Dutch politicians. The U.S. government requested that this be discontinued, for the perfectly understandable reason that foreign policemen should not be operating on American soil. The job has now been subcontracted, and was until recently underwritten by The Hague. If The Hague defaults, then does the "war on terror" administration take no interest in protecting the life of one of the finest enemies, and one of the most prominent targets, of the terrorists? Hirsi Ali has been accepted for permanent residence in the United States, and would, I think, like to become a citizen. That's an honor. If she was the CEO of Heineken or the president of Royal Dutch Shell, and was subject to death threats while on U.S. soil, I have the distinct feeling that the forces of law and order would require no prompting to consider her safety a high priority.

A last resort would be to set up a trust or fund by voluntary subscription and continue to pay for her security that way. Perhaps some of the readers of this column would consider kicking in or know someone who was about to make an unwise campaign contribution that could be diverted to a better end? If so, do please watch this space and be prepared to write to your congressional representatives, or to the Dutch ambassador, in the meantime. We keep hearing that not enough sacrifices are demanded of us, and many people wonder what they can do to forward the struggle against barbarism and intimidation. So, now's your chance.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Whether or not the Dutch like it -- and I'm sure most of them don't -- revoking her police protection will send a clear message to the world: that the Dutch are no longer willing to protect their own traditions of free speech. Resources will be found, and she will recover. But will Holland?

Ik ben bang dat het lang zal duren voordat Nederland zal herstellen.
Dit grapje is niet goed voor onze geloofwaardigheid en reputatie.
Het is schaamteloos.
Zolang we aan deze regering vast zitten zullen we nog veel meer ellende meemaken.
Moslimextremisme heeft straks de vrije hand.

Dit stukje uit column van Salman Rushdie zegt het .
Het schandaligst is nog dat de Nederlandse premier, Jan Peter Balkenende, Hirsi Ali het advies heeft gegeven maar weer uit Nederland weg te gaan, en niet eens een week haar beveiliging in het buitenland wilde betalen, zodat zij de tijd kreeg om het geld bij elkaar te halen om zelf haar beveiliging te regelen. Is dat soms een lafhartige handreiking aan radicale moslims? Een waarschuwing aan andere Nederlandse dissidenten om geen problemen te maken door al te vrijmoedig over de islam te spreken? Of gewoon pure onnadenkendheid?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Kunnen we deze kranten artikelen niet doorsturen naar Bakenende en zijn consorten ?
Die moet toch ook lezen hoe andere landen over ons denken.

Ik zou de wereld willen toeschreeuwen...
Het ligt niet aan mij, maar ik schaam me zo.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Als het gaat zoals vroeger dan krijgen bewindslieden een knipselmap met alle voor hun relevante berichten uit de media.
Maar in hoeverre die ambtenaren paladijnen zijn van "The Powers That Are", is niet bekend dus hoe ze filteren zal wel multikul zijn. Polderstruisvogelgedrag is aannemelijk: houd het humeur van je bewindsman/vrouw goed.
Inmiddels is er uitgelekt wat er in de vertrouwelijke gesprekken is gezegd door onze bazen.
Haar werd verteld dat ze onder psychiatrische behandeling moest (gevalletje islamofobie, is dat te genezen door gesprekken met een zielknijper of door middel van pillen? Desnoods electroshock?) en dat ze iemand hadden om haar te helpen.
Ayaan is er wijselijk niet op ingegaan. Ik moet denken aan een film van Woody Allen waar hij door New York rent achtervolgd door moordenaars en zegt: "ik ben paranoïde, maar dat wil niet zeggen dat ze niet echt achter me aan zitten".
In Rusland hadden ze ook de gewoonte om andersdenkenden als geestesziek te beschouwen. Je moet wel gek zijn om anders te durven denken dan wat politiek correct is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

Ariel schreef:]


Ik ben bang dat het lang zal duren voordat Nederland zal herstellen.
Dit grapje is niet goed voor onze geloofwaardigheid en reputatie.
Het is schaamteloos.
Zolang we aan deze regering vast zitten zullen we nog veel meer ellende meemaken.
Moslimextremisme heeft straks de vrije hand.

?
[/quote]


Sinds de Haagse conventie van 1901 heeft Nederland al een pacifisctische politiek. Vandaar naar dhimmitude is een kleine stap. Ook in 1939-40 ontkende de politiek dat Hitler zou aanvallen, terwijl spionage keer op keer bevestigde, dat er aanvalsplannen waren. De aanval is in nov of dec 1939 maar enkele uren van te voren afgeblazen.

Maar Nederland sliep door, ondanks alle berichten...

Kan over de pacifisme als voorloper van dhimmitude wel een artikel schrijven. Heb al materiaal.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78694
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik kijk uit naar je artikel Navane.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

In het al vermelde interview in
http://www.reason.com/news/show/122457.html
'The Trouble Is the West'
Ayaan Hirsi Ali on Islam, immigration, civil liberties, and the fate of the West.

zei Ayaan onder andere (het is al geciteerd een keer):
But I don’t even think that the trouble is Islam. The trouble is the West, because in the West there’s this notion that we are invincible and that everyone will modernize anyway, and that what we are seeing now in Muslim countries is a craving for respect. Or it’s poverty, or it’s caused by colonization.

The Western mind-set—that if we respect them, they’re going to respect us, that if we indulge and appease and condone and so on, the problem will go away—is delusional. The problem is not going to go away. Confront it, or it’s only going to get bigger
Er is ook te lezen hoe ze in de USA terecht kwam:
So I had already decided I didn’t want to run for elections, and wanted instead to go back to being a scholar. Cynthia Schneider, who was then the U.S. ambassador to the Netherlands, said she’d be delighted to take me around in the United States and introduce me—to the Brookings Institution, the Johns Hopkins Institute, Georgetown University, the RAND Corporation. I balked at paying a visit to the American Enterprise Institute, though.

Reason: Why the initial aversion?

Hirsi Ali: Because I thought they would be religious, and I had become an atheist. And I don’t consider myself a conservative. I consider myself a classical liberal.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

In Elsevier van Vrijdag 12 oktober staat een artikel van Liebeth Wytzes.


Kwestie Hirsi Ali: wat een kruideniers zijn we toch

donderdag 11 oktober 2007 11:00

Ik heb me flink drukgemaakt over Máxima’s losgezongen betoog twee weken geleden. Maar in één opzicht moet ik haar gelijk geven: we zijn een volk van één koekje bij de thee, en voor sommige mensen is er geen koekje, en zelfs geen thee.

Zo verbaas ik me over de ongelooflijke en beschamende kneuterigheid die Nederland aan de dag legt over de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali.
Wat een stelletje kruideniers zijn we toch. Geen woord meer over de reden van die beveiliging: het gaat alleen maar over wat het kost. Als je eens ziet hoeveel geld hier wordt besteed aan totale flauwekul – zoals, ik noem maar wat, die gele bordjes met 100 km die ooit een meter van elkaar aan de vangrail werden bevestigd, de miljoenensubsidies aan onzinnige inburgeringsprojecten, de totaal onduidelijke steun aan het koningshuis – dan vind ik het ongelooflijk dat er niet eens wat af kan voor de beveiliging van Hirsi Ali.

Natuurlijk kan dat niet tot in de eeuwigheid doorgaan, maar er kan toch worden gezocht naar een oplossing, een overeenkomst misschien met haar werkgever en nieuwe vaderland? Eerst wordt iemand uit haar huis gegooid, vervolgens uit haar land en ten slotte moet ze ook maar voor haar eigen veiligheid zorgen.

Alsof haar bedreigers zich iets aantrekken van waar grenzen lopen, alsof je als overheid niet de plicht hebt je burgers te beschermen.

Salman Rushdie
Ik kan me niet herinneren dat er in de Britse pers ooit is geklaagd over de kostbare, langdurige beveiliging van schrijver Salman Rushdie, die een fatwa over zich heen kreeg.

Toen op 27 juni 2007 in het Britse parlement vragen werden gesteld over Rushdie’s beveiliging, was dit het antwoord:

'It is our long established policy not to comment on protective security arrangements (and their associated costs) for any individual. This is because to do so could compromise the integrity of those arrangements and affect the security of the individuals concerned.'

En dat gaat alleen nog maar om een schrijver. Ayaan Hirsi Ali was lid van het parlement en heeft hier de rechtstaat lopen verdedigen, iets waarvoor de meeste hier geboren en getogen politici te schijterig bleken.

Niet durven
Zo iemand als Tjibbe Joustra zeg, die bang is dat we de bijna-radicale moslims zo boos maken dat ze, oepsie, radicaliseren! We moeten maar een beetje op onze woorden passen, anders worden ze boos. Dat zijn bangelijke mensen, die niet durven opkomen voor wat belangrijk is.

Zulke mensen waren heimelijk maar al te blij dat Pim Fortuyn indertijd van het toneel verdween, want die nam geen blad voor de mond. En toen Hirsi Ali vertrok, slaakten ze ook een zucht van verlichting.

Tralala, lekker opgehoepeld.

Racisme
Er sluimert hier ook iets van seksisme en racisme, want ik hoorde mensen mompelen dat ze het maar niks vonden, zo’n zwarte mevrouw die het ons even kwam zeggen.

Er waren mensen die haar beschimpten om haar zogeheten koninginnegedrag. Alsof iemand het leuk vindt voortdurend begeleid te worden door een stel bewakers. Ik moet er niet aan denken om nooit alleen te kunnen zijn. Bovendien is het wel heel pervers om iemand de noodzaak tot beveiliging te verwijten.

Ik heb nog geen enkel steekhoudend argument gelezen om de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali te stoppen. Er zijn alleen maar argumenten om daarmee, op wat voor manier dan ook, door te gaan. En om de gordijnen deze keer níet opgelucht dicht te trekken, want de kwesties die Hirsi Ali aan de orde stelt – in ons land en in de rest van de wereld – zijn van groot belang. We zouden trots op haar moeten zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

Hirsi Ali trekt weer van leer vanuit de VS
(Brabants Dagblad)

WASHINGTON (ANP) - Ayaan Hirsi Ali verkondigt haar boodschap weer voluit vanuit de Verenigde Staten. Na alle ophef in Nederland, verspreidde het Spaanse persbureau EFE vrijdag vanuit Washington een vraaggesprek met de Nederlandse voormalige parlementariër.
Ayaan Hirsi Ali verkondigt haar boodschap weer voluit vanuit de Verenigde Staten. Daarin stelt ze dat de ,,islam geen religie is, maar een destructieve politieke filosofie''. In het interview refereert Hirsi Ali niet aan de politieke discussie in ons land over haar beveiliging. Ze zegt wel dat de vermoorde Theo van Gogh ,,geen enkele bescherming had'' en dat het haar missie is om ,,overal ter wereld te blijven uitleggen ,,waarom hij is vermoord''.
,,Het is mijn droom dat de islam op dezelfde wijze eindigt als het communisme, en dat de moslims worden bevrijd van die destructieve en totalitaire dogma's'', stelt de Nederlandse ex-politica. Hirsi Ali zegt ook dat om dat doel te bereiken inspanningen moeten worden geleverd. ,,We mogen niet met de armen over elkaar blijven zitten.''
Hirsi Ali verklaart dat ze in verband met bedreigingen van militante moslims vrijdag niet fysiek aanwezig kon zijn op een forum in de Mexicaanse stad Monterrey, waar over de culturen in de wereld wordt gesproken. Via een videoconferentie nam ze vanuit Washington deel aan een debat in Monterrey.
RTFM
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Hier is de website van dit forum:
http://www.monterreyforum2007.org/index ... tentID=260
También estarán Minxin Pei, director del programa sobre China en el Carnegie Endowment for International Peace de Washington, y Albert Keidel, quien se ha desempeñado como economista del Banco Mundial en Beijing; Lawrence Summers, ex Secretario del Tesoro de Estados Unidos y ex Rector de la Universidad de Harvard; Hussain Haqqani, académico paquistaní de la Universidad de Boston, y Ayaan Hirsi Ali, activista holandesa de origen somalí, guionista del filme “Submission”, por el cual su director, Theo Van Gogh, fue asesinado por extremistas islámicos, y una de las voces más críticas del islam en el panorama internacional.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43287
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

In Opinio:
De verstoting van Ayaan door Douglas Murray
Het komt niet vaak voor dat er aan een grondrecht een prijskaartje wordt gehangen. We zijn het tegenwoordig gewend om in abstracte termen over onze rechten te praten: het recht op leven, het recht op werk, het recht op vrije verplaatsing. En we nemen aan – of doen alsof we het aannemen – dat we er alles voor over zouden hebben om deze rechten te beschermen.
Maar in de afgelopen weken is er inderdaad een prijskaartje aan een grondrecht gehangen: het recht van vrije meningsuiting – het vrijelijk en zonder angst, beloning of vooroordeel uiten van je opinies – blijkt heel duidelijk een prijs te hebben. De behandeling van Ayaan Hirsi Ali door de Nederlandse regering is geen schandaal; het woord ‘schandaal’ wordt met betrekking tot regeringen al te vaak gebezigd en maar al te vaak toegepast op kwesties van kleingeestigheid, trivialiteit en opportunisme. Nee, de behandeling van Hirsi Ali door de Nederlandse regering is geen schandaal, maar een onvoorstelbare schande en een nederlaag.
Hirsi Ali werd het leven in Nederland feitelijk onmogelijk gemaakt. Nadat zij jarenlang van het ene bewaakte adres naar het andere was gesleept, vond ze eindelijk een plek voor zichzelf. Maar haar dappere en principiële buren stapten naar de rechter en zetten het meisje dat zich in het naburige huis verborgen hield, op straat. Wie zegt dat mensen veranderen?
Nadat ze haar huis was kwijtgeraakt, nam de regering haar ook de Nederlandse nationaliteit af, in een reactionaire poging om zich krachtig te tonen na de uitzending van een leugenachtige en journalistiek tendentieuze tv-documentaire. Zonder baan, huis en nationaliteit vertrok Hirsi Ali naar de Verenigde Staten. Nadat haar, door minister Zalm en anderen, voortdurende en onvoorwaardelijke beveiliging was aangeboden en nadat zij zichzelf voor de rest van haar leven in gevaar had gebracht binnen het rechtsgebied van de Nederlandse staat – en ik zou zeggen: ten behoeve van de Nederlandse staat – hield ze het voor gezien. En ze nam haar bodyguards mee. In de VS heeft Hirsi Ali geprobeerd een nieuw leven op te bouwen; ze had er een baan en een huis. Maar de Nederlandse regering besloot Hirsi Ali voor een keuze te plaatsen: ze moet kiezen voor een leven in een land waar ze geen baan en geen huis heeft, een land dat haar nog maar een jaar geleden had verstoten en haar naam lichtzinnig had besmeurd, óf voor een leven in een land dat een toevluchtsoord voor haar was geworden en dat haar nieuwe kansen op een vrij leven had geboden.
Nu heeft de Nederlandse regering besloten dat Ayaan Hirsi Ali alleen op Nederlands grondgebied beveiliging krijgt; daarbuiten trekt de regering haar handen van haar af. Ze mag dan inmiddels een internationaal bekende figuur zijn geworden als gevolg van de standpunten die ze eerder in het Nederlandse parlement heeft verwoord, maar de Nederlandse regering wil haar internationaal niet erkennen. Dus liet ze haar kiezen: tussen een leven in een land waar ze een leven heeft, of een land waar haar leven weliswaar wordt beschermd maar waar ze geen leven kan hebben.
Anders dan de Nederlanders zijn de Amerikanen zich nog onvoldoende bewust van de bedreiging van individuele opiniemakers; in de VS stelt de overheid dat er geen precedent bestaat voor het aanbieden van beveiliging aan privépersonen als deze worden bedreigd. In hun arrogante onwil om een uitzondering te maken, hebben de Amerikaanse autoriteiten de afgelopen paar weken hun plicht verzaakt en lijken ze eigenlijk niet te beseffen hoe de wereld er tegenwoordig uitziet.
De Amerikaanse regering had misschien een kijkje moeten nemen op de islamistische chatpagina’s die ik de afgelopen tijd heb bezocht, waar mensen worden opgeroepen om het adres van Hirsi Ali openbaar te maken, zodat seksueel gefrustreerde islamistische ideologen een van hun vele fantasieën van jihadistische pornografie in praktijk kunnen brengen.
Tussen de wal en het schip van twee regeringen wordt van Hirsi Ali nu verwacht dat zij de bescherming van haar eigen leven uit eigen middelen gaat betalen. Deze aanbeveling ging gepaard met de nodige joligheid: zowel in Nederland als in de VS was deze situatie een uitlaatklep voor een grote groep zelfingenomen en jaloerse mensen die Hirsi Ali beschouwen als een gewiekste aandachttrekster, mensen die haar roem wantrouwen en die opmerken dat ze ongetwijfeld genoeg rijke Amerikaanse vriendjes heeft die haar problemen kunnen oplossen. Ze hebben het over haar werkgever, het American Enterprise Institute, alsof deze organisatie miljarden dollars zou hebben te spenderen. Als directeur van een andere denktank kan ik slechts zeggen: was het maar waar dat denktanks veel geld hebben! Dat hebben ze dus niet, en ze zullen het ook nooit hebben.
Maar intussen is er een laag-bij-de-grondse en gevaarlijke situatie ontstaan: Hirsi Ali moet haar eigen beveiliging betalen. Met andere woorden: men heeft haar gevraagd om zelf op zoek te gaan naar geld om haar leven te beschermen. Dieper hadden we in Europa en Amerika in maatschappelijk en cultureel opzicht niet kunnen zinken.
En het is ook onheilspellend. Een nieuwe generatie van kritische stemmen die de islamistische barbarij aan de kaak stelt, heeft Hirsi Ali als boegbeeld omarmd. Deze critici werden slechts getroost door één kleine geruststelling, namelijk dat ze in het ergste geval – als ze vanwege hun opinies met de dood zouden worden bedreigd – niet geheel alleen zouden staan. Vanaf vandaag moeten ze ook die geruststelling missen. Denken mensen dat schrijvers nu moediger of juist meer ontmoedigd zullen zijn dan enkele weken geleden? Denken mensen dat islamcritici – aan wie het Westen en de islam zo dringend behoefte hebben – zich nu meer aangemoedigd of juist meer geïntimideerd zullen voelen?
Gedurende deze hele episode drong een bepaalde passage zich keer op keer aan mij op: in het bijbelboek Daniël is de Babylonische koning Belsazar op zijn feest verontrust door het teken dat aan de wand is geschreven: Mené Mené Tekèl Ufarsin – ‘Gij zijt in de weegschaal gewogen en te licht bevonden.’ En zo is het.

We hebben een prijskaartje gehangen aan onze grondrechten en we hebben geweigerd om de rekening te betalen. Deze nederlaag zal misschien niet vandaag of morgen al worden gevoeld, maar ik hoef ongetwijfeld niet te wijzen op de waarschuwing aan Belsazar die op het teken aan de wand volgde: ‘Uw koninkrijk is gebroken en aan de Meden en Perzen gegeven.’
Als er ooit een tijd is geweest om ons protest te laten horen, dan is het nu.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie