Moslims zijn erger dan beesten...

Moderator: M

abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

[quote="Linda Danvers"]Beste Abdelkader101,

beste linda,ik weet dat je negatief bent ingesteld tegen over de islaam en dat je hier 24 uur op 24 uur de islaam en de koran in slechte daglicht wilt stellen en probeert te scoren tegen over de ongelovige maar goed laten we eventje over de uitspraken dat je over de aya hebt uitgesproken .ik ben geen geleerde en geen imaan en zal ik ben een gewone gematigde moslim .dus jij ziet de rechten van de vrouwen niets als negatief jij schrijft hier aya uit sura en zit hier uitspraken te doen volgens jouw denkbeeld en kijkhoek.volgens de islaam ,zijn vrouwen niet minderwaardig aan mannen.allah heeft hen beide geschappen,en zij zijn gelijk in de ogen van allah. wanneer ze gelijk zijn in de ogen van allah,hoe kunnen zij dan minderwaardig zijn in de maatschapij of in de ogen van mannen? allah zegt in de koran:o mensen ,wij hebben jullie uit een man en een vrouw geschappen en wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt opdat jullie elkaar zouden kennen.de voortreffelijkste van jullie is bij god de godvrezendste.god is wetend en welingelicht . 49:13 volgens de islaam vullen mannen en vrouwen elkaar aan .zij zijn gelijkwaardige leden van de maatschappij en zij hebben beiden hun plichten en verantwoordelijkheden.er zijn wat verschillen tussen de rol die de man en de vrouw hebben in de maatschappij,maar de verschillen maken het ene geslacht niet superieur en het ander minderwaardig. sommige mensen misinterpreteren het vers uit de koran,soerat annisa 4:34 de mannen zijm waarnemers voor de vrouwen,omdat god de een boven de ander heeft bevoorrecht. deze aya gaat niet over absolute meerwaardigheid van alle mannen boven alle vrouwen .het spreekt alleen maar over de gezinsituatie,waar de echtgenoot de verantwoordelijkheid heeft om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen.het zeg niet dat alle mannen zaakwaarneemers zijn voor alle vrouwen.ten tweede gaat deze aya niet over de spirituele,morele of intellectuele meerwaardigheid van de echtgenoot tegen over zijn vrouw.het spreek over zijn lichamelijke kracht en bekwaamheid,van uit welke hij zijn gezin moet beschermen en en de kost winner moet zijn voor zijn vrouw en kinderen. dus beste linda voor dat je uitspakken over aya dus denk dan 2 keer na .de meeste moslim mannen behandelen hun vrouwen als diamant zo duurzaam is de moslim vrouw. niet zoals jullie ongelovige vrouwen de ongelovige man zien hun vrouwen als een lustobject de meeste ongelovige vrouwen verkopen hun lichaam voor een appel en een ei zo goedkoop is een ongelovige vrouw .en al die porno bladden en films enz ... dat komt allemaal door ongeloof en de meeste vrouwen die je ziet zijn blanken .
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

soerat annisa 4:34 de mannen zijm waarnemers voor de vrouwen,omdat god de een boven de ander heeft bevoorrecht. deze aya gaat niet over absolute meerwaardigheid van alle mannen boven alle vrouwen .het spreekt alleen maar over de gezinsituatie,waar de echtgenoot de verantwoordelijkheid heeft om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen
Alleen maar over de gezinssituatie?
Waar staat dat in deze aya? Ik zie het niet staan?

En dan nog...stel dat het alleen in de gezinssituatie geldt... waar is het recht van de vrouw om deze taken zelf op zich te nemen?
Amorele atheistische nitwit
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Ik ben geen geleerde en geen imaan en zal ik ben een gewone gematigde moslim .dus jij ziet de rechten van de vrouwen niets als negatief jij schrijft hier aya uit sura en zit hier uitspraken te doen volgens jouw denkbeeld en kijkhoek.volgens de islaam,

Beste abdelkader101,

Ik ben een paar jaar geleden de Koran gaan lezen met het idee in mijn achterhoofd dat Islamitsche extremisten net als Christelijke extremisten hun geloof verkeerd interpreteerden. Ik was eerder posititef bevooroordeeld tegen de Islam dan negatief. Ik ben echter niet bereid om mijn hoofd in het zand te steken en onaangename zaken te negeren.

Als er staat dat dat mannen superieur zijn en hun vrouw mogen slaan dan ga ik ervan uit dat dit is wat er bedoeld wordt en ga ik er dus niet vanuit dat dit iets anders betekent.
zijn vrouwen niet minderwaardig aan mannen.allah heeft hen beide geschappen,en zij zijn gelijk in de ogen van allah.
Dat is niet wat er in die Soera staat. Er staat dat mannen uitmunten ten opzichte van vrouwen. Met andere woorden ze zijn beter en zijn boven vrouwen gesteld. Straffen dat doe je met een mindere; niet met een gelijke.
wanneer ze gelijk zijn in de ogen van allah,hoe kunnen zij dan minderwaardig zijn in de maatschapij of in de ogen van mannen?
Gezien het feit dat de Koran mannen rechten toekent die vrouwen niet hebben is het pijnlijk duidelijk dat Allah vrouwen niet als gelijk in waarde ziet. Mannen erven meer en hun woord is meer waard. Dat is geen gelijkheid. Als Nederlanders de wet zouden veranderen en jou als Moslimman aan dergelijke regels zou onderwerpen dan zou jij je achtergesteld voelen. Het zou dan niet in je hoofd opkomen om te beweren dat je in de ogen van de Nederlandse wet gelijk was aan een Niet-Moslim.
allah zegt in de koran:o mensen ,wij hebben jullie uit een man en een vrouw geschappen en wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt opdat jullie elkaar zouden kennen.de voortreffelijkste van jullie is bij god de godvrezendste.god is wetend en welingelicht . 49:13
Dat alle volkeren van een mensenpaar zouden afstammen bewijst niet dat Allah vindt dat mannen en vrouwen gelijke waarde hebben en gelijke rechten verdienen. Bovendien wordt de eerste man, Adam, wel bij naam wel genoemd in de Koran en de eerste vrouw niet. Wat zegt dat over hoe de Koran tegenover de vrouw staat?
volgens de islaam vullen mannen en vrouwen elkaar aan.
Een dergelijke opmerkingen is doorgaans een aanzet tot een uitleg waarom vrouwen genoegen dienen te nemen met minder rechten.
zij zijn gelijkwaardige leden van de maatschappij
Hoe kun je gelijkwaardig zijn als je woord minder waard is dan dat van een man en je minder erft? Is een 5 euro biljet even veel waard als een 10 euro biljet? Nee, natuurlijk niet. De laatste is twee keer zoveel waard als de eerste.
en zij hebben beiden hun plichten en verantwoordelijkheden.
Hier komt het.
er zijn wat verschillen tussen de rol die de man en de vrouw hebben in de maatschappij,maar de verschillen maken het ene geslacht niet superieur en het ander minderwaardig.
Dat zeg jij, maar jij bent een man en jij komt dan het meest voordelig uit. Jij erft twee keer zoveel als een vrouw volgens deze regels, jij mag meerdere vrouwen trouwen en jouw woord is meer waard.
sommige mensen misinterpreteren het vers uit de koran,soerat annisa 4:34 de mannen zijm waarnemers voor de vrouwen,omdat god de een boven de ander heeft bevoorrecht. deze aya gaat niet over absolute meerwaardigheid van alle mannen boven alle vrouwen
En al die andere regels dan waarin mannen meer rechten krijgen toebedeeld dan vrouwen?
het spreekt alleen maar over de gezinsituatie,waar de echtgenoot de verantwoordelijkheid heeft om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen.
Waar maak je dat uit op? De gezinssituatie wordt niet genoemd. Er wordt niets gezegd over kinderen. Jij kijkt naar de tekst en wilt dat die iets anders betekent dan wat er staat. Ik kijk naar wat er staat. En geloof me, ik heb diverse vertalingen erop nagelezen in de hoop dat er iets ander zou uitkomen. Helaas.
het zeg niet dat alle mannen zaakwaarneemers zijn voor alle vrouwen.
Het zegt dat mannen boven vrouwen zijn gesteld en dat ze daarom gerechtigd zijn om hun echtgenotes te slaan als ze vrezen dat de vrouw in kwestie misschien weleens ongehoorzaam zouden kunnen worden.

Hoe zou jij het vinden als je werd geslagen voor het geval je iets stouts van plan was? Geen bewijs; alleen een vermoeden. Is dat rechtvaardig? Ik vind dat ten op zichte van kinderen verkeerd, omdat je daar geen rechtvaardigheid mee leert, maar tot gehoorzaamheid en slaafsheid terroriseerd met geweld. Het is verwepelijk om een kind zo te behandelen. Het heeft tevens geen plaats in een romantische relatie tussen twee getrouwde mensen.
ten tweede gaat deze aya niet over de spirituele,morele of intellectuele meerwaardigheid van de echtgenoot tegen over zijn vrouw.het spreek over zijn lichamelijke kracht en bekwaamheid,van uit welke hij zijn gezin moet beschermen en en de kost winner moet zijn voor zijn vrouw en kinderen.
Op welke manier wordt het gezin beschermt als een man zijn vrouw slaat op basis van een vermoeden?
dus beste linda voor dat je uitspakken over aya dus denk dan 2 keer na.
Ik heb er al veel vaker over nagedacht dan twee keer.
de meeste moslim mannen behandelen hun vrouwen als diamant zo duurzaam is de moslim vrouw.
Jij kunt net zo min voor alle Moslimmannen spreken als ik voor alle Vrijgeboren vrouwen. Sommige mannen behandelen hun vrouw als een schat of een prinses en andere behandelen haar als de vijand en de meeste mannen zitten daar ergens tussen. Er zitten in alle gemeenschappen grote individuele verschillen tussen mannen onderling en vrouwen onderling. Je kunt niet op een dergelijke manier generaliseren.

Ik heb het hier over de boodschap die de Koran brengt; niet over hoe alle Moslimmannen zich gedragen.
niet zoals jullie ongelovige vrouwen de ongelovige man zien hun vrouwen als een lustobject
Wat weet jij van niet-Moslimmannen? Ik weet uit ervaring dat zowel veel Molimmannen als veel andere mannen denken dat ze het recht hebben om vrouwen als dingen te behandelen. Dingen zonder ziel die alleen maar bestaan om hun te plezieren. Het is echter geen kunst om dat soort schoften te herkennen en er met een grote boog omheen te lopen.

Het merendeel van de mannen is fatsoenlijk in mijn ervaring. Het merendeel van de mannen die geen vrouwenhatende god aanbidden tenminste.
de meeste ongelovige vrouwen verkopen hun lichaam voor een appel en een ei zo goedkoop is een ongelovige vrouw.
Ik weet dat sommige Moslimmannen dat denken. Ik heb helaas menig oneerbaar voorstel van dat soort mannen moeten aanhoren. Ik zou graag van jou vernemen waar die mannen het waandenkbeeld vandaan halen dat een normale vrouw daar op in zou gaan. Ik ben helaas geen uitzondering. Er ken redelijk wat vrouwen die dankzij mannen zoals jij een zeer negatief beeld hebben van Moslimmannen.

Jouw soort mannen doet de reputatie van de Islam in het Westen ook geen goed. Alleen moord en doodslag vormen slechtere PR dan seksuele agressie.
en al die porno bladden en films enz
Jij bent blijkbaar geïnteresseerd in die zaken.
... dat komt allemaal door ongeloof en de meeste vrouwen die je ziet zijn blanken .
Die vrouwen zijn de uitzondering. Als jij je realiteitsbeeld door porno laat bepalen is het geen wonder dat je er zulke gestoorde racistische ideeën over blanke vrouwen op na houdt.

Bovendien als jij je zo in porno hebt verdiept wat maakt dat jou dan volgens jouw religie? Een zondaar en een hypocriet. Toch? Zo zie je maar hoe mensen verpest kunnen raken als ze vrouwonvriendelijke rotzooi consumeren.

Ik laatst gelezen dat steeds meer prostituees op de Wallen en elders mannen met een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk weigeren omdat ze het zat zijn om door Moslims geschoffeerd en mishandeld te worden. Blijkbaar begint jouw soort mannen het nu zelfs te verpesten bij de minst kieskeurige vrouwen in onze samenleving.

Jij, als overtuigde hater van vrouwen die de fout maken om met mannen zoals jij naar bed te gaan, probeert mij duidelijk te maken dat de Koran niet vrouwonvriendelijk is.

Het zou komisch zijn als het niet zo in en in triest was.

Met vriendelijke groet,

Linda
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

abdelkader101 schreef:sommige mensen misinterpreteren het vers uit de koran,soerat annisa 4:34 de mannen zijm waarnemers voor de vrouwen,omdat god de een boven de ander heeft bevoorrecht. deze aya gaat niet over absolute meerwaardigheid van alle mannen boven alle vrouwen .het spreekt alleen maar over de gezinsituatie,waar de echtgenoot de verantwoordelijkheid heeft om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen.het zeg niet dat alle mannen zaakwaarneemers zijn voor alle vrouwen.ten tweede gaat deze aya niet over de spirituele,morele of intellectuele meerwaardigheid van de echtgenoot tegen over zijn vrouw.het spreek over zijn lichamelijke kracht en bekwaamheid,van uit welke hij zijn gezin moet beschermen en en de kost winner moet zijn voor zijn vrouw en kinderen.
Zou je de misschien eens de moeite willen nemen om ook de rest van 4:34 te behandelen? In plaats van te doen alsof die niet bestaat?
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

abdelkader101 schreef:de meeste ongelovige vrouwen verkopen hun lichaam voor een appel en een ei
Merkwaardig gezicxhtspunt. Ik zal de vrouwen in mijn omgeving eens vragen of dat zo is. Blijkbaar heb ik me mijn leven lang in hen vergist en houdt hun werk iets heel anders in dan ik dacht.

Beste abdelkadertje, kan het zijn dat jij een lichtelijk oversexed Moslimpubertje bent met zeer onfrisse fantasieen? Je laat je al vrij snel kennen. Reeds in je 6e bericht wordt duidelijk waar jouw voornaamste belangstelling ligt: bij sex en zondige vrouwen. Hmmmm. Smullen.
En dat natuurlijk onder het mom van een goede Moslim die hier probeert licht te verspreiden.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Bericht door sprot »

En in MArokko dragen ze een hoofddoekje ....

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... ht=marokko

Hoe zwak ...
als je ongelovig bent kun je dus niet 'deugdzaam, goed, sociaal, ... zijn ...
Iemand die niet gelooft is per definitie een slecht mens ....
Die klote godsdiensten mogen stoppen met mensen in hokjes onder te verdelen .....
Van denkbeelden van personen die over water lopen of op een vliegend paard rondhossen moeten we al niet te veel verwachten ....
En jullie mogen met honderden 'heilige' teksten afkomen .... ik ben helemaal niet onder de indruk ... Integendeel zelfs .... ik krijg zelfs al soms een gevoel van medelijden met zoveel stupiditeit! :roll:
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

Iznogoodh schreef:
abdelkader101 schreef:de meeste ongelovige vrouwen verkopen hun lichaam voor een appel en een ei
ik weet dat de waarheid kwetst iznogoodhpje.ik heb vroeger ook als ongelovige geleeft en weet hoe die wereld eruit ziet .een wereld zonder relegie en zonder wetten ziet er zo uit .
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

een wereld zonder relegie en zonder wetten ziet er zo uit .
dan was je vast en zeker een losgeslagen projectiel. zielig dat je zo'n strakke religie als de islam nodig hebt ter correctie van jouw wangedrag.
om mij netjes en moreel te gedragen heb ik alleen mijn verstand en mijn geweten nodig.
ik voel mij bijzonder prettig bij het feit dat ik niet aan achterlijke dogma's gebonden ben die de waarheid claimen te zijn maar allesbehalve waarheid zijn.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

Iznogoodh schreef:
abdelkader101 schreef:
Beste abdelkadertje, kan het zijn dat jij een lichtelijk oversexed Moslimpubertje bent met zeer onfrisse fantasieen? Je laat je al vrij snel kennen. Reeds in je 6e bericht wordt duidelijk waar jouw voornaamste belangstelling ligt: bij sex en zondige vrouwen. Hmmmm. Smullen.
En dat natuurlijk onder het mom van een goede Moslim die hier probeert licht te verspreiden.
ik ben hier geboren dus heb ik me aangepast aan jullie ongelovige denkbeeld en ik dacht dat alles normaal was zoals je bedoelt (bij sex en zondige vrouwen)toen ik nog ongelovig was .nu ik me heb bekeerd denk ik er anders over .en leef ik volgens de regels van de islaam.
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

ik ben hier geboren dus heb ik me aangepast aan jullie ongelovige denkbeeld en ik dacht dat alles normaal was zoals je bedoelt (bij sex en zondige vrouwen)toen ik nog ongelovig was .nu ik me heb bekeerd denk ik er anders over .en leef ik volgens de regels van de islaam.
Je was zeker aan het doorslaan.. waarschijnlijk onder invloed van TMF ofzo?
Je lijkt me een beetje labiel... je slaat ofwel de ene kant door of wel de andere kant.
Een beetje evenwichtig leven, je eigen hersenen gebruiken brengt je een stuk verder.
alsof ongelovigen per definitie allemaal elke dag sex hebben met verschillende mensen.
Dat zegt meer over jou (labiel) dan over ongelovigen.
Ongelovigen zijn net zoals gelovigen; ieder doet zoals het hem blieft (en gelovigen doen het stiekem).
je maakt de denkfout dat ongelovig synoniem staat voor zondig.

mijn persoonlijke mening is; ik doe waar ik me goed bij voel, maar probeer wel mijn geweten als kompas te gebruiken.
daar heb ik geen nep-heilig-middeleeuws boek bij nodig.

ik ken genoeg ongelovigen die heel burgerlijk leven en niet aan vrije seks moeten denken. daar heb je de islam (of het christendom) dus helemaal niet bij nodig.

En als je het over moreel en immoreel hebt.
Is de islam wel zo moreel?
denk aan vrouwenonderdrukking, homohaat, ongelovigenhaat bijvoorbeeld.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

laat ik nog een ding toevoegen aan mijn verhaal:
vrijheid is een groot goed.
onderdrukking verziekt een mensenleven.
maar vrijheid hoort wel hand-in-hand te gaan met (eigen)verantwoordelijkheid (als het goed is wordt dit jouw aangeleerd door jouw ouders of op school), anders wordt het een zootje.

jij, abdelkader, had dus geen verantwoordelijkheidsgevoel. daarom laat je vrijwillig jouw vrijheidsgevoel afnemen door de islam.

Is dat wat jou geluk brengt, het vrijwillig je van je eigen vrijheid laten beroven?
veel plezier, stik ik die islam van je..
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Abdelkader101 probeert zichzelf en ons waarschijnlijk af te leiden van het feit dat hij geen fatsoenlijk weerwoord had ten opzichte van mijn kanttekeningen bij bepaalde Koranverzen.

Abdelkader101, als je Islam wil verdedigen doe dat dan. Met de absurde stereotypen die je neerzet bewijs je niks dan dat je het Westen niet begrijpt.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

abdelkader101 schreef: ik ben hier geboren dus heb ik me aangepast aan jullie ongelovige denkbeeld en ik dacht dat alles normaal was zoals je bedoelt (bij sex en zondige vrouwen)toen ik nog ongelovig was .nu ik me heb bekeerd denk ik er anders over .en leef ik volgens de regels van de islaam.
Bedoel je dat je vrouwelijke familieleden (oma, moeder, zuster) hun lichaam voor een appel en een ei verkopen?
Amorele atheistische nitwit
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

abdelkader101 schreef:
Iznogoodh schreef:
abdelkader101 schreef:
Beste abdelkadertje, kan het zijn dat jij een lichtelijk oversexed Moslimpubertje bent met zeer onfrisse fantasieen? Je laat je al vrij snel kennen. Reeds in je 6e bericht wordt duidelijk waar jouw voornaamste belangstelling ligt: bij sex en zondige vrouwen. Hmmmm. Smullen.
En dat natuurlijk onder het mom van een goede Moslim die hier probeert licht te verspreiden.
ik ben hier geboren dus heb ik me aangepast aan jullie ongelovige denkbeeld en ik dacht dat alles normaal was zoals je bedoelt (bij sex en zondige vrouwen)toen ik nog ongelovig was .nu ik me heb bekeerd denk ik er anders over .en leef ik volgens de regels van de islaam.
Je bent gewoon een vies mannetje en het legioen der Moslimfanaten heeft er weer de zoveelste geile puber bij.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

sprot schreef:En in MArokko dragen ze een hoofddoekje ....

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... ht=marokko

Hoe zwak ...
als je ongelovig bent kun je dus niet 'deugdzaam, goed, sociaal, ... zijn ...
Iemand die niet gelooft is per definitie een slecht mens ....
Die klote godsdiensten mogen stoppen met mensen in hokjes onder te verdelen .....
Van denkbeelden van personen die over water lopen of op een vliegend paard rondhossen moeten we al niet te veel verwachten ....
En jullie mogen met honderden 'heilige' teksten afkomen .... ik ben helemaal niet onder de indruk ... Integendeel zelfs .... ik krijg zelfs al soms een gevoel van medelijden met zoveel stupiditeit! :roll:
zonder godsdienst blijf je ontwetend .als je als ongelovige gaat leven en god ontkennen dan gaan er veel onopgeloste zaken krijgen waar een mens nooit zal te weten komen .zoals bv:hoe aarde is onstaan en het helaal het onstaan van de mens enz.... nog een voorbeeld wij moslim geloven in de dag des oordeels.dat god zal oordeelen over de mens .dus al die onopgeloste zaken zoals moord,verkrachting,pedofiel ,terrorisme enz... . er woorden zoveel mensen vermoord en verkracht dat ze de daders niet kunnen vatten dat ze niet weten wie het gedaan heeft wie zal er over die mensen oordelen ... . dus jij als ongelovige zegt als je dood bent ben je dood dus volgens jouw denkbeeld zal er geen oordeel zijn over die mensen want god bestaat niet zeg jij.en dood is dood zeg jij dus niemand zal het te weten komen .dus wij moslims geloven in de dag des oordeels ,en dat de oordeel bij god zal zijn want god ziet alles en weet alles over de mens ,gelukig maar dan zal al die onopgeloste zaken opgelost worden .gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

zonder godsdienst blijf je ontwetend .als je als ongelovige gaat leven en god ontkennen dan gaan er veel onopgeloste zaken krijgen waar een mens nooit zal te weten komen .zoals bv:hoe aarde is onstaan en het helaal het onstaan van de mens enz.... nog een voorbeeld wij moslim geloven in de dag des oordeels.dat god zal oordeelen over de mens .dus al die onopgeloste zaken zoals moord,verkrachting,pedofiel ,terrorisme enz... . er woorden zoveel mensen vermoord en verkracht dat ze de daders niet kunnen vatten dat ze niet weten wie het gedaan heeft wie zal er over die mensen oordelen ... . dus jij als ongelovige zegt als je dood bent ben je dood dus volgens jouw denkbeeld zal er geen oordeel zijn over die mensen want god bestaat niet zeg jij.en dood is dood zeg jij dus niemand zal het te weten komen .dus wij moslims geloven in de dag des oordeels ,en dat de oordeel bij god zal zijn want god ziet alles en weet alles over de mens ,gelukig maar dan zal al die onopgeloste zaken opgelost worden .gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Beste abdelkader,
met alle respect, maar wat een onsamenhangend verhaal.
wat een rare verbanden trek jij.
wel of geen laatste oordeel, dat verandert niks aan het feit of er wel of geen misdaden worden gepleegd.
dus hoe maakt het geloof in de dag des oordeels het beter hier op de aarde?
op geen enkele wijze.

dan nog iets. er gebeurt een hoop narigheid in de naam van religies.
neem de islam... mensen worden gedood omdat ze de islam willen verlaten, omdat homo's met elkaar vrijen worden ze gedood, omdat iemand iets steelt (bijvoorbeeld uit armoede) worden zijn handen afgehakt, omdat iemand ongelovige is wordt hij gehaat, omdat iemand jood is wordt hij gehaat, omdat iemand vrouw is wordt zijn onderdrukt.
dus in hoeverre is de islam een oplossing voor problemen, en in hoeverre is de islam een probleem op zich vraag ik mij af...
ik zie vooral dat laatste.
op de aarde zie ik in naam van de islam een hoop onrecht en doden.
dát is de islam en niet dat onsamenhangende verhaal van jou over de dag des oordeels.
met dat soort kletskoek los je niks op hier op aarde.
het blijft allemaal gissen wat er na de dood gebeurt.

mensen moeten hun verstand en geweten gebruiken, dan weten ze dat onrecht niet goed is en zullen ze het laten.
dat verhaaltje van laatste oordeel lost niks op.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

zonder godsdienst blijf je ontwetend .als je als ongelovige gaat leven en god ontkennen dan gaan er veel onopgeloste zaken krijgen waar een mens nooit zal te weten komen .zoals bv:hoe aarde is onstaan en het helaal het onstaan van de mens enz....
Sommige zaken zullen mensen inderdaad nooit te weten komen, omdat wij als mens te nietig zijn hiervoor.
Maar waarom zou je alles willen weten?
is het niet mooi dat er nog mysteries zijn in deze moderne tijden.
is het niet een beetje arrogant een allesomvattende verklaring voor alles te willen hebben?
Tuurlijk, je kunt nadenken en filosoferen over dit soort zaken (en dat doe ik zeker ook), maar het is nou eenmaal zo dat sommige zaken helaas niet te bevatten zijn voor de mens.
Bijvoorbeeld de bestaansvraag: waartoe zijn wij hier op aarde.
We zullen het nooit weten.
Gelukkig is het niet verboden zelf aan zingeving te doen!

Gelukkig kun je door middel van wetenschappelijk onderzoek te bedrijven een hoop ontdekken en theorieën vormen hoe dingen ontstaan zijn, en zo een zo getrouw mogelijk beeld van hoe iets is (gebeurt) vormen.
daarom is het dat ik de oerknal voor waar aan neem (tenzij deze theorie verworpen kan worden, er een betere theorie komt) in plaats van dat ik in een fabeltjes zoals de schepping in 7 dagen geloof.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Inderdaad, een hele opluchting die dag des oordeels:
politie: "ach mevrouw, uw dochter is verkracht en vermoord..maar..geen nood, op de dag des oordeels zal de dader gestraft worden".
Moeder: "poeh, dat is een hele opluchting, nu kan ik gewoon verder met mijn leven". :roll:

bdw: ik heb je gevraagd of je vrouwelijke familieleden zich verkopen voor een appel en een ei.???
Amorele atheistische nitwit
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Hieruit blijkt maar weer al te zeer: Islam is oog-om-oog-tand-om-tand, ofwel WRAAK!!!!
Islam = vrede? sure....

Van een achterlijke cultuur kan ik begrijpen dat ze aan eerwraak doen, maar van een grote religie...
raadt zelf maar als welke van de twee ik de islam kwalificeer!

overigens ben ik meer van vergevingsgezindheid (christendom), de andere wang toekeren (christendom), haat met liefde beantwoorden (boeddhisme).
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

CroMagnon opende deze discussie door haatdragende verzen in de Koran met betrekking tot ongelovigen te herschrijven tot anti-Moslim verzen. Als deze anti-Mosim uitspraken haatdragend zijn, dan zijn de oorspronkelijke verzen in de Koran dat ook.

Hier hebben Moslims geen antwoord op.

Evenmin kwam er een fatsoenlijk antwoord op mijn vraag hoe Moslims het zouden vinden als de vrouwonvriendelijke verzen werden herschreven tot wetten waar zij het slachtoffer van zouden worden. Nina kaarte dit aan op de eerste pagina van deze discussie.

Als hier serieus op in werd gegaan dan zouden ze wellicht de rechtvaardigheid van een dergelijke behandeling van vrouwen in twijfel moeten trekken.

Daarom wordt er ontkend en wordt er van onderwerp veranderd.

Als het racistisch is om te stellen dat het woord van iemand die tot een ethnische minderheid behoort per definitie minder waard is dan dat van een Autochtone Nederlander, dan is het ook vrouwonvriendelijk om te stellen dat het woord van een vrouw per definitie midern waard is dan dat van een man.

Probeer dit maar eens recht te praten.
oppertovenaar
Berichten: 97
Lid geworden op: ma feb 06, 2006 2:18 am

Bericht door oppertovenaar »

abdelkader101 schreef:dus jij als ongelovige zegt als je dood bent ben je dood dus volgens jouw denkbeeld zal er geen oordeel zijn over die mensen want god bestaat niet zeg jij.en dood is dood zeg jij dus niemand zal het te weten komen .dus wij moslims geloven in de dag des oordeels ,en dat de oordeel bij god zal zijn want god ziet alles en weet alles over de mens ,gelukig maar dan zal al die onopgeloste zaken opgelost worden.
Is de dag des oordeels niet een beetje te laat voor miljarden mensen?

Daarnaast, jij stelt eigenlijk dat een ongelovige geen moraal zou kunnen hebben zonder een god. Een stelling die alleen maar aangeeft hoe gevaarlijk jij bent, als je geloof minder sterk is zou je kennelijk maar gewoon doen wat je wilt zonder aan je naasten te denken.
Atheisme is een religie zoals het niet verzamelen van postzegels een hobby is.
nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Abdelkader101 schreef:dus jij als ongelovige zegt als je dood bent ben je dood dus volgens jouw denkbeeld zal er geen oordeel zijn over die mensen want god bestaat niet zeg jij.en dood is dood zeg jij dus niemand zal het te weten komen .dus wij moslims geloven in de dag des oordeels ,en dat de oordeel bij god zal zijn want god ziet alles en weet alles over de mens ,gelukig maar dan zal al die onopgeloste zaken opgelost worden .gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Beste Abdelkader,

Het probleem is juist precies andersom. Als je gelooft dat er een god bestaat, die na de dood over mensen zal oordelen, dan laat je de dingen maar op zijn beloop, omdat je denkt dat het na de dood toch wel opgelost zal worden.

In werkelijkheid is er geen god, dus we zullen moeten proberen op aarde het leven zo goed mogelijk te moeten leven. Dat is het enige wat we hebben, dus we moeten ernaar streven hier goed met elkaar te leven, en onrecht geen kans te geven.

Als je denkt dat het na de dood wel wordt opgelost, streef je er niet meer naar je zo goed mogelijk te ontwikkelen tijdens het leven.

Maar het leven van mensen bestaat alleen tijdens het leven, in het hier en nu. Daar moeten we het maken. Na de dood is er niets. Je leeft in een illusie als je vertrouwt op god en het leven na de dood. Beter is het om je heen te kijken en te zien wat mensen voor elkaar kunnen doen.

Er zijn alleen mensen, geen goden. Zorg dus dat we elkaar kunnen vertrouwen, en gooi de illusie overboord.
abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

Monique schreef:
gelukig maar voor de nabestaande familie die zoveel verdiet hebben over de onopgeloste zaken.
Inderdaad, een hele opluchting die dag des oordeels:
politie: "ach mevrouw, uw dochter is verkracht en vermoord..maar..geen nood, op de dag des oordeels zal de dader gestraft worden".
Moeder: "poeh, dat is een hele opluchting, nu kan ik gewoon verder met mijn leven". :roll:

?
je verdraait mijn woorden ik had het over onopgeloste zaken die bestraft moeten woorden.
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

je verdraait mijn woorden ik had het over onopgeloste zaken die bestraft moeten woorden.
Dus als je gedurende je aardse verblijf bestraft wordt, dan telt die bestrafte misdaad niet meer tijdens Het Laatste Oordeel?
en volgens welk recht moet je dan bestraft worden?
Geldt het Nederlands recht ook of alleen de sharia?
Laatst gewijzigd door Sjeng op ma apr 03, 2006 11:31 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
abdelkader101
Berichten: 14
Lid geworden op: do mar 30, 2006 6:56 pm

Bericht door abdelkader101 »

oppertovenaar schreef:
abdelkader101 schreef:dus jij als ongelovige zegt als je dood bent ben je dood dus volgens jouw denkbeeld zal er geen oordeel zijn over die mensen want god bestaat niet zeg jij.en dood is dood zeg jij dus niemand zal het te weten komen .dus wij moslims geloven in de dag des oordeels ,en dat de oordeel bij god zal zijn want god ziet alles en weet alles over de mens ,gelukig maar dan zal al die onopgeloste zaken opgelost worden.
Is de dag des oordeels niet een beetje te laat voor miljarden mensen?

Daarvoor is het zeker niet te laat want de dag des oordeels zal plaats vinden als er geen mens meer op aarde is en iedereen dood is .en ik ben zeker niet gevaarlijk zoals jij denkt .
Plaats reactie