Het demoniseren van Geert Wilders.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

Fractievoorzitter Alexander Pechtold (D66) roept het naar eigen zeggen al drie jaar: ‘Geert Wilders is een racist en extreem-rechts. Maar nu eindelijk is er een wetenschappelijke onderbouwing.’
Volgens deze 'wetenschappelijke' onderbouwing is Wilders dus extreem-rechts. In dat geval hebben we nu twee soorten extreem-rechts: het oude extreem-rechts van de NVU (nationaal-socialisten) en het nieuwe extreem-rechts van Wilders. Het oude 'extreem-rechts' is pro-islam (ze discrimineren geen moslims!) en tegen de Joden; het nieuw 'extreem-rechts' van Wilders daarentegen is anti-islam en en pro-Israel (en dus voor de Joden). Wat een tegenstrijdige nonsens veroorzaakt die mythe van extreem-rechts toch! :)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

In het 8 uur journaal zag ik ook Spong en Rene Damen (van Nederland bekent kleur). Spong zei dat de 'wetenschappelijke' conclusies van genoemde (pseudo)wetenschappers zeker in de rechtzaak tegen Wilders gebruikt zullen worden en wat volgens hem zeker tot een veroordeling zal leiden. Niet te geloven dat je vandaag de de dag op grond van dit soort pseudowetenschappelijke nonsens veroordeeld kan worden!!! :question:

En Rene Damen was van mening dat een veroordeling van Wilders tot gevolg zal hebben dat mensen zich van hem zullen afkeren omdat het dan 'bewezen' is dat hij een racist. Wat een ongelooflijke naieve stommeling is die Damen! Het is werkelijk niet te geloven dat er mensen zijn die zo onnozel kunnen zijn. Een veroordeling zal Wilders natuurlijk geen zetels kosten, maar hem misschien wel 10 zetels meer opleveren!!!

...En bij een eventuele moordaanslag, of een poging daartoe, komen er NOG eens 10 zetels extra bij! :!:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: zo sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Alba »

En bij een eventuele moordaanslag, of een poging daartoe,
Op diverse fora lees ik reacties van mensen die als de dood zijn, dat er inderdaad een aanslag komt. Men is er heel bang voor en tegelijkertijd heerst er het gevoel/idee, dat het een kwestie is van afwachten.
Een korte tijd was ik er ook bang voor, dat er werkelijk een keer een aanslag plaats zou vinden. Grote onrust, krokodillentranen van de heersende politici, stille tocht, etc.....
Maar ik bedacht me ook: als Geert er niet meer is, dan is de islamisering weer een stap opgeschoten. Zelfs als er niet-moslim is die de trekker overhaalt. En dat is een groter schrikbeeld dan een aanslag. Ik heb die angst buitenboord gezet en ik hoop van ganser harte dat Geert door kan blijven gaan, dat hij bekwame mensen vindt voor de PVV en dat meer mensen inzien, dat alleen de PVV zich niet bezighoudt met Nederland verraden.
Ik ga nog maar eens een virtueel giro'tje uitschrijven naar de rekening van de PVV-vrienden; mijn stem heeft hij toch al.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

Ik ben een PVV vriend! Stuur maar op! [hypocrite.gif]
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: zo sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Alba »

Natuurlijk, Numan, meteen! :razz:

Waar ik bang van werd, is dat een aanslag die 'succes' heeft tegelijkertijd een 'probleem' uit de wereld helpt. We zien de voortschrijdende islamisering dagelijks om ons heen. De boodschapper uit de weg ruimen, betekent dat het probleem zich verder kan ontwikkelen. Berusting kan dan een gevolg zijn.
Als meer mensen de ogen geopend krijgen en het aantal PVV-kiezers groeit, wat zal de toekomst dan brengen? Wat als er vervroegde verkiezingen komen en de PVV de meerderheid krijgt. Er wordt links en rechts al gesproken over een verwachte burgeroorlog.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wie bedreigt nou democratie?
Carel Brendel

De PVV staatsgevaarlijk noemen is een autoritaire truc om oppositie op te heffen
Geert Wilders voert het debat over islam en integratie op scherpe toon. Zijn voorstel om de Koran te verbieden vind ik onliberaal; zijn plan om criminelen met een Nederlands paspoort uit te zetten onhaalbaar en verwerpelijk, het inzetten van het leger in Gouda belachelijk. Bijzonder denigrerend is zijn ‘kopvoddentaks’. Zo zal hij geen bondgenoten vinden onder degoedwillende allochtonen. De kleine, toch al in het nauw gedreven groep vooruitstrevende moslims zal zich evenmin aangesproken voelen.

Gevolg
De opkomst van Wilders’ PVV heeft alles te maken met de zorgen van talloze Nederlanders over de politieke islam in binnen- en buitenland. Wilders is niet de oorzaak, maar het gevolg van de problemen.

Wil Wilders de Nederlandse democratie omverwerpen? In zijn partijprogramma staat er niets over. Zijn optreden geeft daarvoor geen enkele aanwijzing. Er trekken geen gewapende en geüniformeerde PVV-milities door de straten.

Is de PVV misschien ondergronds bezig ons staatsbestel te ondermijnen? Daarvoor bestaan evenmin aanwijzingen. Hiervoor hebben we trouwens de AIVD. De inlichtingendienst hield vroeger de CPN en de communistische vakbond EVC in de gaten. Tegenwoordig houden de gleufhoeden zich bezig met mogelijk terrorisme van extremistische moslims. Verder houden ze in de gaten wat er speelt in diverse extremistische milieus.

De AIVD heeft nooit iets gemeld over subversieve acties van Wilders. De PVV komt niet in het nieuws door brandstichtingen, vernieling van eigendommen of het bedreigen van personen. We weten alleen dat Wilders zelf ernstig wordt bedreigd. De overheid is dankzij de noodzakelijke persoonsbewaking van elke stap op de hoogte.

Desondanks stellen drie wetenschappers dat de PVV een extreemrechtse partij is die islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert (Voorpagina, 31 oktober).

Jaap van Donselaar
Samengevat: Wilders ondermijnt de democratie en vormt een gevaar voor de staatsveiligheid.
De drie geleerden werken in opdracht van minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken. Met andere woorden: de voor de AIVD verantwoordelijke bewindsvrouw stelt drie wetenschappers aan om het werk van de AIVD te doen. Een van hen is Jaap van Donselaar, cultureel antropoloog in Leiden.

Hij geldt als expert op het gebied van rechts-extremisme. Hij werkt, gefinancierd door Binnenlandse Zaken, mee aan de Monitor Racisme en Extremisme. Bij gebrek aan echte nationaal-socialisten heeft Van Donselaar eigen criteria bedacht om een partij als extreem-rechts te duiden.

Pseudo-wetenschap
Een partij zit in die hoek als ze het eigene benadrukt, hard wil optreden tegen criminaliteit en de immigratie wil inperken. Volgens deze methode zijn in 2009 zo’n beetje alle politieke partijen extreem-rechts. De methode-Van Donselaar is pseudowetenschap. De Leidse onderzoeker plakt het etiket extreem alleen op door hem ongewenste politieke partijen.

Van Donselaar doet zijn onderzoek namens de Anne Frank Stichting, de beheerders van het Achterhuis, het onderduikadres van de schrijfster van het wereldberoemde oorlogsdagboek. Helaas misbruikt deze stichting Anne Frank om de vrijheid van meningsuiting in Nederland in te perken.

Racisme
Directeur Hans Westra vindt dat moslims beschermd moeten worden tegen aanvallen op de islam. Peter Rodrigues, jurist van de stichting, beschouwt kritiek op de islam als racisme, omdat je nu eenmaal moslim zou zijn door geboorte. In de jongste Monitor staat een pleidooi voor registratie van islamofobie, vergelijkbaar met de registratie van antisemitische en racistische incidenten.

Hiermee wordt godsdienstkritiek in de racistische hoek geduwd. Maakt u bezwaar tegen het feit dat sommige kinderen van 8 jaar in sluiers moeten lopen? Vindt u het ongepast dat Fatima Elatik als voorzitter van een stadsdeelbestuur een hoofddoek draagt? Vindt u dat Tariq Ramadan nooit benoemd had mogen worden als ‘bruggenbouwer’ in Rotterdam?

Pas straks goed op uw woorden, want Van Donselaar en de Anne Frank Stichting gaan u registreren.
Ter Horst heeft deze onderzoeker, die eind 2008 in zijn Monitor beweerde dat de PVV extreem-rechts is, ingeschakeld voor een onderzoek waarvan de niet verrassende uitkomst is dat de PVV extreem-rechts is.

Bombarderen
Het meest verontrustend is de formulering van de onderzoekers. Ze bombarderen een democratische oppositiepartij tot een gevaar voor de staatsveiligheid. Ze doen dit op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit zijn de methoden waarmee autoritaire regimes de oppositie monddood maken.

Legitiem verzet tegen overheidsbeleid wordt vertaald in systeemhaat tegen de overheid. Wie zich verzet tegen de regering, ondermijnt de democratie. Of verstoort de sociale cohesie, die overigens aljaren grondig is verstoord door het multiculturalisme.

Ter Horst is terecht terughoudend bij het overnemen van de conclusies. Want als ze haar zegen aan dit onderzoek geeft, zou ze zelf de democratie ondermijnen. Hopelijk beseft de Tweede Kamer welke gevaarlijke weg hier wordt ingeslagen. De uitlatingen van de drie onderzoekers zijn voor het functioneren van de democratie veel bedreigender dan Geert Wilders.

Carel Brendel is journalist en auteur van Het verraad van links
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... ocratie%3F" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

De kleine, toch al in het nauw gedreven groep vooruitstrevende moslims zal zich evenmin aangesproken voelen.
Ze hebben allebei besloten om niet op het PVV te stemmen. :wink2:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Monique »

Ariel schreef: Pechtold en van der Laan beseffen niet , of willen niet beseffen dat ze het klimaat kweken voor een politieke moord. Ze halen de trekker niet over, maar zijn wel verantwoordelijk voor de afgevuurde kogel.
Volgens mij beseffen ze dat juist heel goed.
Ze denken dat 'wat bij Pim gelukt is zal bij Wilders ook lukken'.

Het gaat de hele Haagse elite er alleen maar om Wilders zo snel mogelijk van het toneel te krijgen.
Hun baantjes en macht lopen gevaar.
Er zijn mensen in Nederland die hun mond nog durven open doen en niet achter de reet van de imam aanlopen.

Steek je kop boven het maaiveld uit en je kop gaat eraf.
Zo diep is Nederland gezonken; doe wat "het pluche" je voorschrijft of eindig als Pim.

Dat die pluche malloten te laf zijn zelf de trekker over te halen weten we wel..... maar.... dat hoeft ook niet.... ze blijven gewoon net zolang stoken dat iemand anders het doet.
Maar..... wilders zal en moet dood van "het pluche'.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Ter Horst ontkent bemoeienis onderzoek naar PVV
dinsdag 3 november 2009

Minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) zegt op geen enkele manier een onderzoek naar radicalisering en polarisatie te willen of zullen beïnvloeden. Uit dit onderzoek zou blijken dat Geert Wilders en zijn PVV extreemrechts zijn en een gevaar voor de rechtsstaat.

Ter Horst zei dinsdag tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer dat ze de inhoud van het rapport nog niet kent. ‘Maar ik zal geen conclusies van welke wetenschapper dan ook willen beïnvloeden. Ik wacht het rapport af en zie dan of ik het er mee eens ben.'

Woedend
PVV-leider Geert Wilders reageerde zaterdag woedend. Hij wil weten hoe een PvdA-minister het ‘in haar hoofd heeft gehaald' om een politieke tegenstander, de PVV, te laten onderzoeken en waarom dat is gebeurd.

Ook wil hij weten of ook andere partijen wel eens onderzocht worden. Hij zou het onaanvaardbaar vinden als het kabinet uit partijpolitieke overwegingen zijn partij onder de loep neemt.

Geen interesse
Ter Horst zei dat er absoluut geen sprake is van een apart onderzoek naar de PVV. ‘Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in de PVV.'

Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het gaat waarschijnlijk in december naar de Tweede Kamer.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... ar-PVV.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Wie bedreigt nou democratie?
Carel Brendel

De PVV staatsgevaarlijk noemen is een autoritaire truc om oppositie op te heffen
Dictatoriaal is een beter woord.

Maar eerst moet Brendel zijn geloofsbelijdenis afleggen om iedere schijn van sympathiseren met de PVV vermijden.
Daarom worden de cliché-bezwaren nog maar eens opgedreund.
Geert Wilders voert het debat over islam en integratie op scherpe toon. Zijn voorstel om de Koran te verbieden vind ik onliberaal;
Waarom het verbieden van Mein Kampf en De Ondergang Van Nederland dan niet onliberaal is vernemen we niet.
Het verbieden van Mein Kampf en de koran is misschien nog wel te verdedigen maar het verbieden van De Ondergang Van Nederland toch echt niet.
Selectief liberalisme is comfortabel.
zijn plan om criminelen met een Nederlands paspoort uit te zetten onhaalbaar en verwerpelijk,
Criminelen met een dubbel paspoort.
Als de landen van herkomst zo graag aan hun onderdanen willen blijven trekken en de integratie tegen willen werken moeten ze de lasten op de koop toe nemen.
het inzetten van het leger in Gouda belachelijk.
Het is schandalig dat men de zaken daar zo uit de hand heeft laten lopen dat de politie het niet neer aan kan.
Het leger inzetten in noodsituaties is niet belachelijk maar gebruikelijk.
Bijzonder denigrerend is zijn ‘kopvoddentaks’.
Als de hint naar de jizya je ontgaat, misschien wel.
Zo zal hij geen bondgenoten vinden onder de goedwillende allochtonen.
Niet alle allochtonen zijn moslim. Niet-moslimse allochtonen verschillen wat betreft bondgenootschap niet van de autochtonen.
De kleine, toch al in het nauw gedreven groep vooruitstrevende moslims zal zich evenmin aangesproken voelen.
In welk nauw? Als ze zich niet aangesproken voelen zullen ze zich niet aangesproken voelen.

Er zijn slechts een paar vragen van belang:
Door wie en waarom is er om dit onderzoek gevraagd?
Wie heeft nu juist deze drie onderzoekers de opdracht gegeven en waarom?
Wat gaat er met dit onderzoek gebeuren?
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Niets aan de hand... :roll: Hans Moors, een van de drie onderzoekers die de psyche van Wilders en zijn aanhangers onderzoekt, zegt dat Wilders helemaal niet de democratie ondermijnt of staatsgevaarlijk is.
Het rapport is een concept, en er kan nog van alles in veranderd worden.
Maar is er wel een rapport met dergelijke inhoud? Radicaliseringsdeskundige Hans Moors, een van de drie onderzoekers, zegt dat er een concept is, vooralsnog zonder conclusies. De eindversie moet over circa drie weken klaar zijn. Er staat volgens hem niet in dat Wilders de democratie ondermijnt of staatsgevaarlijk is.

Moors noemt het rapport een „invuloefening”, en een „geactualiseerde versie” van de in december 2008 door de Anne Frank Stichting uitgebrachte monitor over extremisme en radicalisering. Daarin werd de PVV al extreemrechts genoemd.

Kwalificatie

Die kwalificatie kreeg de PVV omdat de partij een positieve oriëntatie op het eigene heeft en een afkeer van ‘het vreemde’ en van de gevestigde politiek. Wilders distantieert zich altijd van extreemrechts. Hij wil een brede volkspartij vormen, en wil voorkomen dat personen van organisaties als Voorpost of de Nederlandse Volksunie bij de PVV betrokken raken. Zijn reactie in december was volgens de vaste lijn: „Ze zijn helemaal van de pot gerukt.”

Volgens onderzoeker Hans Moors wordt in het concept opnieuw gesteld dat Wilders onder de noemer ‘extreemrechts’ valt. En dat hij bijdraagt aan de polarisatie. Moors ontkent dat er onenigheid is met het ministerie. Er is alleen discussie geweest over sommige definities. „Wij wetenschappers hanteren soms andere definities dan de overheid. Maar dat is een wetenschappelijke, onderzoeksmatige discussie, geen politieke.”

http://www.nrc.nl/binnenland/article240 ... extremisme" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Moors noemt het rapport een „invuloefening”, en een „geactualiseerde versie” van de in december 2008 door de Anne Frank Stichting uitgebrachte monitor over extremisme en radicalisering. Daarin werd de PVV al extreemrechts genoemd.

Kwalificatie

Die kwalificatie kreeg de PVV omdat de partij een positieve oriëntatie op het eigene heeft en een afkeer van ‘het vreemde’ en van de gevestigde politiek. Wilders distantieert zich altijd van extreemrechts. Hij wil een brede volkspartij vormen, en wil voorkomen dat personen van organisaties als Voorpost of de Nederlandse Volksunie bij de PVV betrokken raken. Zijn reactie in december was volgens de vaste lijn: „Ze zijn helemaal van de pot gerukt.”

Volgens onderzoeker Hans Moors wordt in het concept opnieuw gesteld dat Wilders onder de noemer ‘extreemrechts’ valt. En dat hij bijdraagt aan de polarisatie. Moors ontkent dat er onenigheid is met het ministerie. Er is alleen discussie geweest over sommige definities. „Wij wetenschappers hanteren soms andere definities dan de overheid. Maar dat is een wetenschappelijke, onderzoeksmatige discussie, geen politieke.”

http://www.nrc.nl/binnenland/article240 ... extremisme" onclick="window.open(this.href);return false;
Het kan geen kwaad om even in herinnering te brengen hoe de Anne Frank Stichting 'extreem rechts' definieert.

Een definitie die zelfs door de onderzoekers van het Meldpunt Discriminatie Internet terzijde werd geschoven.

Uit het rapport 'Rechtsextremisme op het internet' bladzijde 8 en 9:
Onderzoekers van de Anne Frank Stichting bakenen extreemrechts af door gebruik te maken van een onderscheid in twee elementen die extreemrechts typeren, namelijk afkeer van het volksvreemde” en “volksvijandigheid” Het eerste heeft betrekking op cultuurverschillen zoals die door extreemrechts worden ervaren en het tweede op een afkeer van politieke tegenstanders. Deze elementen kunnen op verschillende wijze gestalte krijgen, afhankelijk van verschillend gedachtegoed en de presentatie daarvan. Een goed voorbeeld van zo’n kenmerk is antisemitisme, dat een uiting is van afkeer van het volksvreemde. Lang niet alle sympathisanten van extreemrechts hebben antisemitische opvattingen, maar in combinatie met andere kenmerken kan antisemitisme wel een aanwijzing zijn dat er sprake is van extreemrechts gedachtegoed.
Mijn commentaar daarop was:
"Het eerste heeft betrekking op cultuurverschillen zoals die door extreemrechts worden ervaren en het tweede op een afkeer van politieke tegenstanders.”

Dus iets is extreemrechts omdat het een extreemrechts sentiment koestert? Dat is geen definitie, maar een cirkelredenering.

En "afkeer van politieke tegenstanders"? Volgens dat criterium is vrijwel het gehele Parlement extreemrechts.

Maar deze nogal dwaze criteria gaan de onderzoekers (van het MDI) gelukkig ook niet hanteren.
RTFM
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

Die kwalificatie kreeg de PVV omdat de partij een positieve oriëntatie op het eigene heeft en een afkeer van ‘het vreemde’ en van de gevestigde politiek.
Je bent dus volgens deze pseudowetenschappelijke redenering 'extreem-rechts' als je heel erg gehecht bent aan de eigen cultuur waardoor je een afkeer krijgt van het vreemde. Dat onze kritische houding tegen de Islam niets te maken heeft met het uitheemse karakter er van maar veeleer omdat het een bedreiging is voor onze democratische vrijheden en onze beschaving in het algemeen gaat deze pseudowetenschappers kennelijk ver boven de pet. :(
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door naar boven »

Pilgrim schreef:
Die kwalificatie kreeg de PVV omdat de partij een positieve oriëntatie op het eigene heeft en een afkeer van ‘het vreemde’ en van de gevestigde politiek.
Je bent dus volgens deze pseudowetenschappelijke redenering 'extreem-rechts' als je heel erg gehecht bent aan de eigen cultuur waardoor je een afkeer krijgt van het vreemde. Dat onze kritische houding tegen de Islam niets te maken heeft met het uitheemse karakter er van maar veeleer omdat het een bedreiging is voor onze democratische vrijheden en onze beschaving in het algemeen gaat deze pseudowetenschappers kennelijk ver boven de pet. :(
We mogen niet alle moslims over één kam scheren, maar we moeten wèl alle vreemde culturen/religies/ideologieën over één kam scheren..
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wilders: Ter Horst doet het erom

Den Haag - Geert Wilders beschuldigt minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) ervan partijpolitiek te bedrijven nu blijkt dat twee van de drie onderzoekers die in opdracht van de PvdA-minister de PVV onder de loep nemen, eerder meewerkten aan een studie waarin de partij als extreemrechts is weggezet.

Heel kwalijk", noemt de PVV-leider het inhuren van de bewuste onderzoekers door Ter Horst. "Ze lijkt te weten wat de uitkomst is." Over het aanstaande rapport van de drie onderzoekers naar radicalisering en polarisatie is veel ophef ontstaan nadat bekend is geworden dat de wetenschappers de PVV opnieuw dat extreemrechtse etiket zouden willen opplakken. Geen wonder, zegt Wilders, want de onderzoekers zijn volgens hem 'gekleurd als de nacht'.

Hoogleraar terrorisme Bob de Graaff en extreem-rechtsdeskundige Jaap van Donselaar schreven eind 2008 mee aan de monitor over racisme en extremisme van de Anne Frank Stichting. In deze monitor wordt gesteld dat de ideologie van extreemrechts evenzeer wordt aangetroffen bij de PVV. De derde onderzoeker, Hans Moors, heeft het komende rapport gisteren een invuloefening en een geactualiseerde versie van die monitor van de Anne Frank Stichting genoemd.

Ter Horst zei gisteren op geen enkele wijze het onderzoek te willen beïnvloeden en helemaal niet geïnteresseerd te zijn in de PVV: "Ik ben geïnteresseerd in polarisatie en radicalisering in Nederland."

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat Ter Horst niet bij de keuze voor de onderzoekers betrokken is geweest.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5236 ... rom__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat Ter Horst niet bij de keuze voor de onderzoekers betrokken is geweest
.

Maar men durft niet te zeggen dat mevrouw het onderzoek niet aangevraagd heeft, dus madam heeft gisteren weer gelogen toen ze zei dat ze niks met het onderzoek te maken had.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Halsema: Balkenende had Van der Laan moeten verdedigen

Den Haag, 3 nov. Premier Balkenende had volgens GroenLinks-leider Halsema in de bres moeten springen voor minister Van der Laan (Integratie, PvdA) toen Geert Wilders hem een politieke handlanger van Mohammed B. noemde.Achtergrond - Voorbarige ophef over extremisme
Dat zegt Halsema naar aanleiding van de ophef over de vraag of Geert Wilders en diens PVV extreemrechts is of niet. Ze wijst er op dat Balkenende zaterdag op het CDA-congres zich nog bezorgd toonde over het huidige politieke klimaat. „Balkenende heeft een morele standaard te zetten, maar nu is hij weer stil”, zegt Halsema.

Uitlatingen

De uitlatingen van Geert Wilders, D66-leider Alexander Pechtold en minister Van der Laan (Integratie, PvdA) zorgden de afgelopen dagen voor ophef. Wilders noemde gisteren Pechtold en Van der Laan politieke handlangers van de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., omdat zij hem respectievelijk hadden getypeerd als extreemrechts en een gevaar voor de rechtsstaat.

Wilders verklaarde ook: „Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommigen gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek.” Halsema vindt dat Wilders hiermee te ver gaat. „De dreiging met geweld is terug in de politiek. Dit lijkt op de uitspraak: de kogel van kwam van links”.

Moddergooien

VVD-leider Mark Rutte zei vanmiddag niet aan „moddergooien tussen de drie ego’s” te willen meedoen. „Waar het om gaat is dat gevangenen zomaar worden losgelaten, dat homo’s in sommige wijken worden weggepest en dat het aantal importbruiden en asielzoekers nog steeds toeneemt. Daar heeft niemand het over.”

http://www.nrc.nl/binnenland/article240 ... verdedigen" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Is Wilders echt extreem rechts ?

Een aantal wetenschappers noemt Geert Wilders' PVV extreem rechts. Is die kwalificatie wel terecht? 'Het is te simpel voor wat hier aan de hand is.' Harry de Winter heeft een eenvoudige maatstaf om te bepalen of iemand extreem rechts is: vervang in elke gesproken of geschreven tekst het woord 'moslims' door het woord 'joden'.

Dus als Geert Wilders zegt dat miljoenen moslims die problemen veroorzaken Europa moeten worden uitgezet of dat hij geen islamscholen in Nederland wil, dan weet je hoe laat het is. Voor de ondernemer, programmamaker en pleitbezorger van 'Een ander joods geluid', is het daarom al lang overduidelijk dat de PVV extreem rechts is.

Drie wetenschappers komen nu tot dezelfde conclusie. In een rapport voor het ministerie van Binnenlandse Zaken kwalificeren ze de PVV van Wilders als een partij die islamofobie en systeemhaat tegen de overheid mobiliseert. Daarmee ondermijnt zij de sociale samenhang en de democratie in het land.

Toch houden ze bij hun kwalificatie enkele slagen om de arm. Net als onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit van Leiden dat eind vorig jaar deden in de achtste Monitor Racisme en Extremisme. Wilders voldoet op diverse punten aan de definitie van extreemrechts die de wetenschappers hanteren. Zo heeft hij een demagogische spreekstijl waarbij politieke tegenstanders verbaal worden besmeurd. Ook legt hij sterk de nadruk op de extreem rechtse ideologie, waarbij het eigene voorop staat.

Dit nationalisme en de scherpe afkeer van het vreemde, door de onderzoekers racisme genoemd, komt volgens wetenschapper Jaap Van Donselaar van de Anne Frank Stichting heel sterk terug bij de PVV. Volgens Van Donselaar, die bij beide onderzoeken betrokken was, is het extreem rechtse klimaat in Nederland aanzienlijk veranderd en is dat voor een belangrijk deel te wijten aan de PVV.

Daarentegen wijzen de onderzoekers er ook op dat de PVV absoluut geen geweld accepteert als middel om sociale en politieke conflicten te beslechten. In de 'gangbare' extreem rechtse kringen als Stormfront en Weerstand is dat juist wel toegestaan en wordt Hitler vereerd. Wilders distantieert zich nadrukkelijk van dit soort overtuigingen. Hij is zelf pro-Israël en relativeert nimmer de nazimisdaden in de Tweede Wereldoorlog.

Mede gezien deze 'mitsen en maren', zoals de onderzoekers het noemen, wil directeur Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de PVV niet extreem rechts noemen. ''Dat is te simpel voor wat hier aan de hand is. Je kunt wel kritisch zijn over wat hij zegt, maar ik noem hem toch liever modern conservatief. Wilders is zeker niet vriendelijk over onder meer vreemdelingen en hij speelt heel nadrukkelijk in op het nationale gevoel, het oranjegevoel. Maar het gaat te ver om hem bijvoorbeeld fascistisch te noemen.''

Schnabel wijst erop dat veel PVV-stemmers bezorgd zijn over de dingen die vanzelfsprekend leken, maar dat niet meer blijken te zijn. Zoals sociale zekerheid, gezondheidszorg, de Nederlandse cultuur en de vrijheid van meningsuiting. Daarbij komt dan nog eens de komst van veel vreemdelingen van wie sommigen misschien wel slechte dingen willen.

''Wilders vindt dat er niets aan Nederland mag veranderen, zoals de SP dat vindt met de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Dat is iets anders dan extreemrechts, want dan denk je hoe dan ook al snel aan fascisme. Traditioneel betekent extreem rechts immers dat je verbonden bent met foute bewegingen en zeker niet dat je positieve opvattingen uitdraagt over de emancipatie van de vrouw en homoseksuelen, zoals Wilders doet.''
(DICK HOFLAND)

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINN ... chts.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Manon »

Een aantal wetenschappers noemt Geert Wilders' PVV extreem rechts. Is die kwalificatie wel terecht? 'Het is te simpel voor wat hier aan de hand is.' Harry de Winter heeft een eenvoudige maatstaf om te bepalen of iemand extreem rechts is: vervang in elke gesproken of geschreven tekst het woord 'moslims' door het woord 'joden'.
Zoals in:

a)Joden hebben de Reichstag in brand gestoken..
b)Moslims steken in de Parijse voorsteden honderden auto's in brand

zoiets?
dus omdat zinnetje a) duidelijk van extreem-rechtse signatuur was, is zinnetje b) nu ook van extreem rechtse signatuur?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Van Donselaar toont keihard bewijs dat Wilders extreemrechts is.

http://thewestistheverybest.punt.nl/?id ... l_archief=&" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

Harry de Winter heeft een eenvoudige maatstaf om te bepalen of iemand extreem rechts is: vervang in elke gesproken of geschreven tekst het woord 'moslims' door het woord 'Joden'.
De overeenkomst met antisemitisme en anti-islamisme is ver te zoeken. Joden hebben zich nooit op dezelfde manier opgesteld als de moslims. Joden stonden niet vijandig tegenover onze cultuur en streefden niet naar een totalitaire ‘Joodse staat’ in ons land, ze verkrachtten geen westerse vrouwen, preekten geen haat in hun synagogen, pleegden geen terreuraanslagen. Joden onthoofden geen gegijzelden met video-opnamen. Joden hebben geen geschiedenis van 1000 jaar gewapende aanvallen op Europa, India, Afrika, het Midden-Oosten en centraal Azië. Joden snijden niet de keel door van Boeddhistisch monniken in Thailand en onthoofden geen christelijke meisjes in Indonesië. Joden slachten geen Hindoes af in Bangladesh (vandaag de dag!) en steken geen christelijke nonnen neer in Egypte. Joden behoorden tot de meest getalenteerde en welvarende etnische groep van Europa, terwijl moslims onder aan de maatschappelijke ladder bengelen. Hoewel moslims 20% van de wereldbevolking uitmaken hebben ze slechts 3 Nobelprijzen geproduceerd voor wetenschap en literatuur, terwijl de Joden, slechts 0.2% van de wereldbevolking en 120 Nobelprijzen gekregen hebben op het gebied van wetenschap, economie, medicijnen en literatuur. Voor WO II vulden de Joden de universiteiten, moslims vandaag de dag vullen de gevangenissen. De vergelijking van moslims met Joden is een belediging voor de meeste Joden, vooral voor de Joden die in WOII omkwamen.

Bovenstaand is ontleend aan een artikel van Fjordman en ik heb het al eens eerder geplaatst:

http://fjordman.blogspot.com/2005/11/ar ... today.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Manon »

Pilgrim schreef:
Harry de Winter heeft een eenvoudige maatstaf om te bepalen of iemand extreem rechts is: vervang in elke gesproken of geschreven tekst het woord 'moslims' door het woord 'Joden'.
De overeenkomst met antisemitisme en anti-islamisme is ver te zoeken. Joden hebben zich nooit op dezelfde manier opgesteld als de moslims. Joden stonden niet vijandig tegenover onze cultuur en streefden niet naar een totalitaire ‘Joodse staat’ in ons land, ze verkrachtten geen westerse vrouwen, preekten geen haat in hun synagogen, pleegden geen terreuraanslagen. Joden onthoofden geen gegijzelden met video-opnamen. Joden hebben geen geschiedenis van 1000 jaar gewapende aanvallen op Europa, India, Afrika, het Midden-Oosten en centraal Azië. Joden snijden niet de keel door van Boeddhistisch monniken in Thailand en onthoofden geen christelijke meisjes in Indonesië. Joden slachten geen Hindoes af in Bangladesh (vandaag de dag!) en steken geen christelijke nonnen neer in Egypte. Joden behoorden tot de meest getalenteerde en welvarende etnische groep van Europa, terwijl moslims onder aan de maatschappelijke ladder bengelen. Hoewel moslims 20% van de wereldbevolking uitmaken hebben ze slechts 3 Nobelprijzen geproduceerd voor wetenschap en literatuur, terwijl de Joden, slechts 0.2% van de wereldbevolking en 120 Nobelprijzen gekregen hebben op het gebied van wetenschap, economie, medicijnen en literatuur. Voor WO II vulden de Joden de universiteiten, moslims vandaag de dag vullen de gevangenissen. De vergelijking van moslims met Joden is een belediging voor de meeste Joden, vooral voor de Joden die in WOII omkwamen.

Bovenstaand is ontleend aan een artikel van Fjordman en ik heb het al eens eerder geplaatst:

http://fjordman.blogspot.com/2005/11/ar ... today.html" onclick="window.open(this.href);return false;
dit mag nog eens herhaald worden! shame on you HARRY de winter. Ik houd me maar aan je neef, LEON de winter!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Pilgrim »

Peiling: 50% Nederland noemt PVV extreem-rechts

AMSTERDAM - De helft van de Nederlanders noemt de PVV een extreem-rechtse partij. Ruim tweederde vindt dat de partij van Wilders islamofobie bevordert, en 46 procent stelt dat de PVV systeemhaat jegens de overheid aanwakkert. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, die woensdag bekend is gemaakt.

Staatsgevaarlijk
Het grote verschil tussen ‘links en rechts’ valt bij vrijwel alle antwoorden op, aldus De Hond. Zo vindt 60 procent van de PvdA- en GroenLinks-stemmers de PVV een gevaar voor de democratie (ook 60 procent van de Christen Unie en 54 procent van de mensen die nu op D66 zouden stemmen, deelt die mening). Ook zien veel PvdA-kiezers (53 procent) en D66-stemmers (46 procent) in de PVV een gevaar voor de staatsveiligheid. Bij de VVD en het CDA is dat respectievelijk 20 en 42 procent. Van de PVV-achterban vindt – weinig verassend – niemand dat de partij de democratie of de staatsveiligheid bedreigt.

Racist
Van de 1500 ondervraagden onderschrijft 45 procent dat Wilders een racist is, maar 72 procent vindt het onverstandig dat D66-leider Pechtold dat heeft gezegd. Integratie-minister Van der Laan gaf in een interview aan dat als veel mensen vinden wat Wilders vindt, dit een gevaar voor de rechtsstaat kan opleveren. 46 procent is het hiermee eens, 48 procent is het oneens en 6 procent heeft geen mening.

Wilders stelde maandag dat Van der Laan en Pechtold zich gedragen als ‘politieke handlangers’ van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. Volgens de PVV-voorman dragen uitlatingen van de twee politici bij ‘aan een klimaat van haat en geweld tegen mij en de PVV’. Ruim de helft van de ondervraagden is het oneens met de stelling dat Wilders wordt gedemoniseerd. Wel verwacht 72 procent dat de PVV-leider gevaar loopt. Van de PVV-kiezers vreest 98 procent dat Wilders iets overkomt; eenzelfde aantal vindt dat hun partijleider wordt gedemoniseerd.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... eem-rechts" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door H.Numan »

De heilige onschuld

De moddercampagne tegen Wilders is begonnen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken huurde Kwik, Kwek en Kwak in om tot het gewenste resultaat te komen: Wilders is tenslotte een Nazi, nietwaar? Minister ter Horst wast haar handen niet met Bols maar in onschuld. Ze wist helemaal van niets.

Jammer genoeg is het een beetje verkeerd gevallen. Zoals een borrel op een lege maag soms doet. Mw. na Dorst weet daar alles van. Dus komt ze snel aanwaggelen met onkennende verklaringen. Nee, zij heeft Kwik, Kwek en Kwak niet persoonlijk benoemt. Dat deden haar ambtenaren. Nee, het onderzoek is nog niet gereed. We staan open voor nieuwe argumenten. Zolang die maar aantonen dat Wilders een Nazi is, uiteraard. Beetje dom, maar van een alcoholistische tandarts met een fobie voor blanke mannen wel te verwachten.

Dat onderzoek werd gepubliceerd met de definitieve conclusies. Pas nadat Nederland echt boos begon te worden, trok de minister haar handen af van het stuk. Voorlopig, althans. Want over 2 maanden begint het (kangoeroe) proces tegen Wilders. En je kan op de vingers van een mislukte houthakker uittellen dat dit onderzoek een sleutelrol gaat spelen om hem veroordeeld te krijgen. Want niet Barbertje maar Wilders moet hangen!

Toch is de gespeelde onschuld van de minister niet helemaal onterecht. Een paar maanden geleden stond met grote koppen in de krant dat 70% van de ambtenaren, met name in de hogere rangen, fel tegen Wilders zijn. Dat is best begrijpelijk. Veel van die hogere ambtenaren maakten carrière zoals een drol dat doet: stront drijft, tenslotte.

Neem Tjibbe Joustra bijvoorbeeld. Zijn carrière is nu niet direct het voorbeeld hoe een capabel integer man die van niets iets werd. Lavrentiy Beria zou jaloers op hem worden. Na zijn mislukking op landbouw werd hij weggepromoveerd als baas uitkeringen. Toen hij het daar te bont maakte werd hij drie hoog achter geparkeerd als coördinator terrorisme bestrijding. In principe een soort van secretaresse baan met een titel. Ook dat wist hij te melken voor wat het waard is, en nu mag hij tulpenbollen in de gaten houden.

Deze ambtenaar zal Wilders niet snel een warm hart toedragen. Met hem vele anderen. Onder andere flink wat hogere ambtenaren op Binnenlandse zaken. Verbaas u dus niet als minister Ter Dorst tegen haar top mensen lalde: Wie <hik> verlost mij van die lastige politicus!

Een goed verstaander heeft een maar half woord nodig. De minister kan de heilige onschuld uithangen. De ambtenaren weten dat ze weinig tot geen kans lopen om persoonlijk vervolgt te worden wegens … wat? Misbruik van ambtelijke bevoegdheden? Laster? Op z'n allerergst krijgen ze een standje. Probeer maar eens aan te tonen wie precies Kwik, Kwek en Kwak inhuurde. Dat gaat een klus worden!

Zo is iedereen tevreden: de minister was haar handen in onschuld. De ambtenaren knappen het vuile werk op zonder een spatje risico. Kwik, Kwek en Kwak kunnen een paar dagen in het zonnetje staan. Over een week is iedereen het weer vergeten, en over twee maanden is het wetenschappelijk onderzoek aangepast en verbeterd zodat het tot de veroordeling van Wilders leidt.

Beetje kortzichtig, maar wel erg begrijpelijk voor onze plucheklevertjes. Want stel, in het onwaarschijnlijke geval, dat Wilders veroordeeld wordt: wat lost dat op? Helemaal niets. Aangezien de problemen die Wilders aankaart alleen maar erger aan het worden zijn.

H. Numan

Kijk ook eens op het Faith Freedom Dutch forum
Het Vrije Volk
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wilders is het slachtoffer, niet Guusje ter Horst
vrijdag 6 november 2009

Een vreemde week met een onbegrijpelijk begin. Op 2 november werd de moord op cineast Theo van Gogh herdacht. De moordenaar was een radicale moslim. Mohammed is een geboren en getogen Amsterdammer. Hij had een groep gevormd, die door veiligheidsdiensten als Hofstadgroep werd aangeduid.

Zij bedreigden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders, burgemeester Job Cohen (omdat hij een jood is), Jozias van Aartsen en aantal opiniemakers.

Radicalisering
De groep bedreigde zelfs gematigde imams in Nederland. Ook Ahmed Aboutaleb werd met de dood bedreigd.

Daarna bleek dat een groeiend aantal moslims met de radicale islam sympathiseert. Dit heet radicalisering. Het woord radicalisering had aanvankelijk alleen maar betrekking op de radicale moslims. Maar gaandeweg hebben belangengroepen van antiracistische wetenschappers het begrip radicalisering verbreid.

Dat was fijn. Want dan hadden ze het niet meer over moslimsterroristen en moslimradicalen maar over andere groepen, met verschillende afkomst en achtergronden.

Gekunstelde constructie
Hier duikt de vraag op welke bedreiging de extreemrechtse groepen vormen? Wat hebben zij de afgelopen jaren gedaan? Hoeveel moordaanslagen in Europa, Pakistan, India en andere landen hebben uitgevoerd? Nul.

Met deze gekunstelde constructie wilden de politiek-correcten de discussie monddood maken.

Als iedereen kan radicaliseren, verdwijnt de enge moslimsterrorist. Maar wat gebeurde in realiteit? In werkelijkheid werd Nederland ernstig bedreigd door Taliban-aanhangers in Pakistan. De toenmalige leider van de Taliban in Pakistan (Meshud) stuurde een paar van zijn mensen naar Europa om aanslag te plegen.

Wat was het doel van deze aanslagen? Ze wilden NAVO-landen, dus ook Nederland, dwingen om Afghanistan te verlaten.

Studentenvisum
Een van die Pakistani’s kreeg een studentenvisum om in Nederland aan een hoogschool te studeren. In werkelijkheid was hij een Taliban, een gevaarlijke terrorist. Overigens waren er nog tientallen andere Pakistaanse studenten in Nederland, die na aankomst verdwenen.

Dit alles viel de inlichtingendiensten op. Zij wilden in Duitsland, Nederland en mogelijkerwijs andere landen aanslagen plegen.

De helft van de Nederlandse recherche hield zich bezig met deze ene Pakistaanse man. En dat zijn een paar honderd goed getrainde rechercheurs. Op dat moment werd het dreigingniveau naar substantieel gebracht. Uiteindelijk arresteerden ze deze Pakistani, die later op verzoek van Spanje werd uitgeleverd. Hij wacht nu op zijn proces. Dit soort zaken kan bijna elke dag gebeuren.

Grote Gevaar
Maar waarover hadden wij op 2 november? Weet u het nog?

Ja, we hadden over het Grote Gevaar. Wilders werd in een gecoördineerde actie van wetenschappers van de ministers Guusje ter Horst en Eberhard van der Laan als gevaar voor het voortbestaan van het Nederlandse volk gepresenteerd. Hierover sprak iedereen op 2 november 2009.

Nogmaals: op zaterdag 31 oktober kwam de Volkskrant met het bericht dat de wetenschappers van Ter Horst Wilders als staatsgevaarlijke man zien. Daarna kwam op maandag 2 november minister van der Laan met de opmerking dat de groeiende aanhang van Wilders een gevaar is voor de rechtsstaat. En natuurlijk sloot Alexander Pechtold zich, als een kip zonder kop, aan bij deze beweging. Hierover spraken we op 2 november 2009.

Slachtoffer
Ging het over de dader? Ging het over de radicale moslims? Nee, het ging om het slachtoffer van islamitisch terrorisme.

En dat is de nog steeds bedreigde Wilders - en niet Pechtold, en niet Van der Laan en ook niet Ter Horst en evenmin de wetenschappers van Ter Horst. Wat een bizarre waarheid.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... -Horst.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wilders ondermijnt democratie’

Bericht door Ariel »

Wilders: Pechtold is een glibberige buikspreekpop
zaterdag 7 november 2009

Een week nadat D66-leider Alexander Pechtold de partij van Geert Wilders (PVV) wegzette als racistisch en extreemrechts, gaat Wilders los over hem. Pechtold is 'glad en glibberig. Hij praat als iemand een hand achter hem heeft die beweegt.'

Wilders heeft in een interview met De Telegraaf geen goed woord over voor de partijleider. 'Ik vind D66 echt het ergste wat er is, nog erger dan GroenLinks. En dat zegt wat.'

Zo heeft de partij nooit heldere standpunten, volgens Wilders. Hij is woest over de kritiek die Pechtold op zijn partij heeft. 'De PVV voedt hem. Wij zijn z'n voedsel.' Hij vindt dat de 'linkse elite' de kiezers intimideert.

Aanval
Wilders voelt de kritiek van Pechtold en integratieminister Eberhard van der Laan (PvdA) als een steek onder de gordel. Van der Laan noemde het staatsgevaarlijk als de PVV veel zetels krijgt bij de verkiezingen.

In het interview noemt Wilders de twee opnieuw 'handlangers van Mohammed Bouyeri', de moordenaar van Theo van Gogh. 'Omdat ze opnieuw zo'n sfeer creëren.'

Onderzoek
Wilders vindt dat PvdA-minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst de rechtszaak tegen hem wegens discriminatie beïnvloed door vier weken voor aanvang met de resultaten te komen van het onderzoek dat zij heeft laten verrichten naar radicalisering en polarisatie.

Vorige week lekte daar twee conclussies van uit dat de PVV extreemrechts is en een gevaar voor de rechtsstaat. Ter Horst zei op geen enkele manier invloed op het onderzoek te hebben, maar Wilders ziet dat niet zo. 'Ze zit het proces te beïnvloeden. Dat is volstrekt onacceptabel,' zegt Wilders.

Stemming
Hij zegt in het interview dat zijn voorstel voor een belasting op hoofddoekjes voor moslims geen stemmingmakerij was. 'Ik vind een hoofddoekje een kopvod. Iets wat niet thuishoort in Nederland. De taks was bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen dat ding niet meer gingen dragen.'

De PVV stelde de belasting voor tijdens de Algemene Beschouwingen, maar dat voorstel is nu van de baan.

Door Maartje Willems

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... eekpop.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie