Terroristen kunnen nu opgesloten worden voor ze toeslaan

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Plaats reactie
Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Terroristen kunnen nu opgesloten worden voor ze toeslaan

Bericht door Dutch »

Uit Het Laatste Nieuws op 16/01/2004 :
Terroristen kunnen nu opgesloten worden voor ze toeslaan.
De antiterrorismewet, waar België zo lang op heeft moeten wachten, is vlak voor de jaarwisseling dan toch in voege getreden. Ze somt een reeks misdrijven op die voorheen ook al strafbaar waren, zoals het kapen van een vliegtuig, maar vanaf nu tot zwaardere veroordelingen kunnen leiden als ze met terroristische bedoelingen werden gepleegd. En wat belangrijker is : het begrip "terroristische organisatie" staat nu ook omschreven in de wet. Helpers, leden en leiders van een terreurgroep kunnen nu opgesloten worden nog voor ze de kans hebben gekregen om toe te slaan.


Het gebrek aan een specifieke wettelijke omschrijving van het begrip "terrorisme" zorgde voor moeilijkheden bij het grote terreurproces dat vorig jaar in Brussel werd gevoerd. Zelfs de hoofdbeklaagden - de Tunesische ex-voetballer Nizar Trabelsi en de Belg van Tunesische afkomst Tarek Maaroufi - kwamen toen weg met gevangenisstraffen van tien en zes jaar. Dat is mild voor wie schuldig wordt bevonden aan plannen om de luchtmachtbasis van Kleine Brogel op te blazen (Trabelsi) of bestempeld is als het brein achter de moord op de Afghaanse verzetsleider Ahmed Shah Massoud (Maaroufi). De rechters moesten het doen met geforceerde beschuldigingen zoals bendevorming en schriftvervalsing. Want terrorisme bestond nog niet in het strafwetboek.
Dat is nu anders. Een voorbeeld : Op een vliegtuigkaping staat normaal gezien een maximum van vijf jaar. De antiterrorismewet maakt daar tien jaar van als de kaper terroristische motieven had. Zelfs het dreigen met terroristische misdrijven kan al tot een veroordeling leiden, variërend tussen vijf en tien jaar cel.
Belangrijker is nog de mogelijkheid terroristen aan te pakken vooraleer ze vreselijke dingen gedaan hebben. Daartoe is ook een omschrijving in de wet opgenomen van wat een "terroristische organisatie" precies is. Een terreurgroep helpen met informatie, geld of materiële middelen, kan een straf van vijf tot tien jaar opleveren, al heeft de dader geen andere strafbare feiten op zijn kerfstok.
Wie door de rechter beschouwd wordt als de leider van een terroristische organisatie, kan rekenen op een gevangenisstraf van 15 tot 20 jaar.

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Bericht door unholy »

Helaas allemaal martelaren van het geloof, reden voor nieuwe terroristische acties.... :?

Plaats reactie