Culemborgse probleemwijk

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Gooien ze in Ede de oorzaak op de grefo's, In Culemborg zijn het de Molukkers die ook op een kluitje wonen, net zoals de Marokkanen.
Om de onlusten de kop in te drukken heeft de politie de makkelijke weg gekozen en het Molukse wijk afgegrendeld. Kunnen de Allahtone boosdoeners de wijk niet in maar kunnen Christelijke Molukse boosdoeners de wijk niet uit.
ME grijpt in bij rellen achterstandswijk Culemborg 13 september 2009
In de Culemborgse wijk Terweijde zijn afgelopen nacht opnieuw rellen uitgebroken. De mobiele eenheid moest ingrijpen om twee groepen jongeren uit elkaar te halen.
Meer dan zestig ME' ers moesten worden ingezet in Culemborg Meer dan zestig ME' ers moesten worden ingezet in Culemborg
Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Nadat de straatverlichting in de buurt om nog onduidelijke reden was uitgevallen zette de politie een helikopter in om de omgeving te verlichten.

Helikopter
Volgens een getuige waren er zeker zestig leden van de mobiele eenheid betrokken bij de actie. De grootte van beide groepen jongeren schatte hij in op ongeveer honderd.
De onrust in de als achterstandswijk bekend staande buurt duurt nu al bijna een week. De beroering zou het gevolg zijn van ruzie tussen jeugdgroepen.
Eerder deze week werd Terweijde meerdere nachten afgesloten wegens dreiging van rellen. Naar verluidt wilden Marokkaanse en Molukse jongeren met elkaar op de vuist, waarna de ME ingreep.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... emborg.htm
Wat de reden voor die ruzie is, is onbekend.
Een bericht van een burger (Elly)http://www.wuz.nl/wuzlog/*ELLY*/page/1/1
“Wat vooraf ging. Een groepje Marokkanen vonden het nodig om hun tijd te vullen, met een auto te bekrassen. De eigenaar van de auto, een oudere Molukse man, die net aan kwam lopen, ging verhaal halen, in een Shoarma tent, waar de Marokkanen, naar binnen gingen. De Molukse man, die alleen was, werd gewoon uit de Shoarma tent gedreven, en bedreigd, dus belde hij mobiel een paar mensen. Binnen no time hadden de Marokkanen ook via mobieltjes, familie en/of vrienden opgetrommeld, en de zaak dreigde ernstig te escaleren. En nu komt het,,,,,, Een buurtbewoonster, was getuige van het volgende voorval,,,, Ze zag de politie aankomen, maar nadat die zagen, dat er een hele groep Marokkanen aanwezig was, sloegen ze direct de hoek om en kwamen niet meer terug.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oorlog in Culemborg!

Bericht door Mahalingam »

"Alles sal reg kom ( als elkeen sy plig doen". )
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5003 ... org__.html
Straatcoaches in wijk Culemborg
CULEMBORG - De gemeente Culemborg stelt straatcoaches aan in de wijk Terweijde, waar het medio september dagenlang onrustig was door jonge relschoppers. Dat meldde de gemeente dinsdag.
De straatcoaches gaan jongeren aanspreken op hun gedrag en wijkbewoners met elkaar in contact brengen. De wijk moet zo beter leefbaar worden, aldus de gemeente.
Riepen de politici in de 60-er jaren om een blik agenten open te trekken vanwege het langharig tuig, nu trekken ze een blik straatcoaches open.
Maar is deze bestrijdingswijze een succes? Ik lees wel dat: zonder twijfel het allemaal veel erger zou zijn als die straatcoaches er niet waren.
En hoe delen ze die coaches op want je hebt een Marokkaan nodig voor de Marokkaanse jongeren en eentje voor de Molukse jongeren. Of komen er neutrale inboorling-coaches?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Oorlog in Ede!

Bericht door H.Numan »

Of komen er neutrale inboorling-coaches?
Die zijn er al, en werken op speciale aandachts en ontspannings instituten. Hun aanspreektitel is "cipier".
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Ede!

Bericht door Ariel »

Weer hommeles in Culemborgse probleemwijk

CULEMBORG - De laatste anderhalve maand gingen zeven auto's in de Culemborgse probleemwijk Terweijde in vlammen op, waarvan de laatste vier sinds medio vorige week.

Afbeelding

Sinds de auto van haar zoon vorige week woensdagavond uitbrandde slaapt een Culemborgse, die niet met haar naam in de krant wil, regelmatig op de bank in de huiskamer, zodat ze goed zicht heeft op de straat. "Onze eigen auto fikte tijdens afgelopen oud en nieuw af. Iedereen is hier ontzet en boos. Ik ben elke ochtend bang voor wat we nu weer aantreffen. Ik heb ook geen enkel idee waarom ze het doen", zegt ze in het AD.

De recente reeks autobranden is voor de politie reden om weer extra te gaan surveilleren. Ook is er inmiddels een apart rechercheteam voor de brandstichtingen.

Bewoners van de Culemborgse wijk Terweijde nemen maatregelen om nieuwe autobranden te voorkomen. De politie heeft nog geen spoor van de daders. De brandstichtingen lijken geen verband te houden met de grimmige sfeer tussen Marokkaanse en Molukse jongeren in de wijk. In september kon de politie met grote moeite een gewelddadige confrontatie tussen hen voorkomen.

De Culemborgse burgemeester Roland van Schelven leeft mee met de gedupeerden van de autobranden. "Het is totaal zinloos. Ik kan me de machteloosheid, het onbegrip en de woede goed voorstellen." Volgens Van Schelven heeft de politie bewijslast nodig om de daders aan te pakken. "We roepen daarom getuigen op zich te melden, zo nodig via Meld Misdaad Anoniem."

Nadat begin september rivaliserende groepen jongeren voor rellen en onrust hadden gezorgd, was het in oktober juist relatief rustig in de Culemborgse wijk geworden. Toen is ook het extra intensieve toezicht van de politie afgebouwd.

Met de jaarwisseling in het vooruitzicht neemt de gemeente preventieve maatregelen, zoals het verwijderen van afvalbakken, bankjes en andere zaken die vaak het doelwit zijn van vuurwerkbommen. Ook wordt dit jaar subsidie voor nieuwjaarsfeesten beschikbaar gesteld.

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/art ... wijk.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

In Culemborg zijn de spanningen op ouderjaars avond weer opgelopen. Ik heb het gevoel dat de Molukkers deze aanslag niet over hun kant zullen laten gaan. Dit incident wel weer eens het begin van de volgende rellen zijn.
Rellen bevolkingsgroepen Culemborg: auto rijdt in op groep
vrijdag 1 januari 2010

In Culemborg is aan het einde van de nieuwjaarsnacht een auto met opzet ingereden op enkele personen. Het is een opleving van het conflict in de wijk Terweijde, waarbij Molukkers en Marokkanen tegenover elkaar staan.

Dat schrijft dagblad De Gelderlander vrijdag.

Voortuin
De oud- en nieuwviering in de Culemborgse probleemwijk was relatief rustig verloop door de inzet van veel politie. De hele avond heerste er een opgefokte sfeer.

Juist toen rond vijf uur de spanning leek af te lopen, sloeg op de Van Diepenbrockstraat de vlam in de pan. Naar verluidt reed een auto met vier Marokkaanse jongeren bewust in op een groepje Molukse feestvierders, die nog in een voortuin stonden. De auto kwam tegen de voorgevel van de woning tot stilstand. Er vielen enkele gewonden.

Mishandeling
Omstanders mishandelden daarop de automobilisten, die moesten in het ziekenhuis worden behandeld. De politie hield diverse mensen aan. De politie patrouilleerde nieuwjaarsdag met extra manschappen door de Culemborgse wijk.

De spanningen in de wijk zijn in september ontstaan. Toen waren er enkele dagen onlusten tussen beide bevolkingsgroepen.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... -groep.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Afbeelding

CULEMBORG - Marokkaanse jongeren zijn tijdens de jaarwisseling met een auto ingereden op Molukse bewoners van de Culemborgse wijk Terweijde. Zij worden verdacht van een poging tot doodslag.

De auto kwam tegen de gevel van hun woning aan de Van Diepenbrockstraat tot stilstand. De inzittenden van de auto probeerden vervolgens te vluchten. Twee van hen werden door omstanders in elkaar geslagen. In de voortuin liepen twee mensen lichte verwondingen op.

Volgens Burgemeester Van Schelven wordt hard gewerkt om de problemen voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen en de aanstichters van onrust voor de rechter te brengen. Hij is 'nijdig en geïrriteerd' dat het weer is mis gegaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door birdie »

Nee, de Molukkers laten het ook niet over hun kant gaan. Ik ben tegen geweld, maar besef ook dat de maat hier vol is.
Molukkers zijn geen doetjes, wanneer het water tot hun lippen staat. Ik kan me voorstellen dat ze 'uit hun dak' moeten gaan, genoeg is genoeg.....
† 14 september 2012.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Voordat de vlam in de pan sloeg, stond er al een auto in vuur en vlam:
Afgelopen nacht bereikte de ruzie zijn hoogtepunt.
Een auto ging in vlammen op, waarna de twee groepen het met elkaar aan de stok kregen. Agenten kregen vuurwerk en stenen naar hun hoofd gegooid, waarna alle inwoners van Terwijde naar binnen moesten.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/prov ... mborg.html
Ik vraag me af of de rellende Molukkers nu opgepakt gaan worden of de Allahtoontjes. Ik denk het eerste want het negatief knuffelen van allahtonen is zeer fout en dient met wortel en tak te worden uitgroeid.
Maar het oppakken van relschoppers zal weinig uitmaken zolang de oorzaak niet verholpen wordt.
En de Molukkers waren hier het eerst!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Opnieuw onrust in Culemborg

CULEMBORG - In de wijk Terwijde in Culemborg is het zondagavond opnieuw onrustig. Volgens een woordvoerster van de politie raakten een paar mensen gewond en zijn er ruiten van woningen gesneuveld.

Wat er precies aan de hand is, kon de woordvoerster niet zeggen. Ook is het onbekend of er mensen zijn aangehouden. „We zijn nu bezig om de rust in de straten terug te brengen”, aldus de zegsvrouw

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5703 ... org__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Weer rellen in probleemwijk Culemborg: ME paraat
maandag 4 januari 2010

Na een problematisch verlopen oudejaarsnacht hadden de wijk Terweijde in Culemborg opnieuw onlusten plaats. Verschillende ruiten sneuvelden en twee mensen raakten lichtgewond. In de Gelderse stad breken regelmatig rellen uit tussen groepen Marokkaanse en groepen Molukse jongeren.

Een groep van zo’n veertig Marokkaanse jongeren trok zondagnacht door de Van Diepenbrockstraat waar veel Molukkers wonen. Ondertussen gooiden ze ruiten van woningen en auto’s in, meldt de NOS. De politie en de Mobiele Eenheid zijn de hele nacht paraat geweest om in te grijpen. Ook vandaag blijft de ME paraat staan.

Jongeren uit andere steden
Volgens burgemeester Roland van Schelven (D66) was de politie zich na het geweld rond oudejaarsnacht juist aan het terugtrekken toen opnieuw ongeregeldheden uitbraken. Verder zei hij geruchten te hebben gehoord dat er groepen jongeren uit andere steden naar Culemborg zouden trekken om zich in de gevechten te mengen.

De hele wijk Terweijde is aangemeld als risicoveiligheidsgebied, waardoor verdachten de stad uit kunnen worden gegooid.

Uit de hand
In de oudejaarsnacht liepen de onlusten zo uit de hand dat een auto met vier Marokkaanse jongens opzettelijk op een groep Molukse feestvierders inreed. Hierbij raakten enkele mensen gewond. Dit was in dezelfde straat als waar nu opnieuw ruiten zijn ingegooid.

In september moest de ME ook al enkele keren in actie komen, omdat groepen jonge Marokkanen met groepen Molukse jongeren op de vuist wilden gaan. De wijk werd enkele nachten afgesloten wegens dreiging van rellen.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... paraat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Wat een miskleun van die burgemeester. Volgt die het advies van zijn D666 leider Pechtold op: "Veilgheidsmaatregelen bevorderen agressie' en haalt die de politie uit de wijk en prompt daarna vliegen stenen door de ramen bij Molukkers, worden ruiten van auto's vernield en worden er (niet werkende, glas brak niet) molotov's gegooid (Flessen volgens sommige kranten).
Experiment mislukt, burger betaalt de rekening.
Op Radio Gelderland zijn interviews te horen.
De familie waarop een moordaanslag werd gepleegd door middel van een auto vol leden van een maffia van Allah, had eerder hun auto verloren door brandstichting. Zij waren naar de overheid gestapt, hadden met de politie gepraat en dat verklikker-gedrag moet snel de kop ingedrukt worden. Een voorbeeld stellen dus.
En zo giert de angst weer door de wijk.
6 mei 2004
De gemeente kondigt een harde aanpak van probleemjongeren in Terweijde aan. Een groep Marokkaanse jongeren zorgt er voor flinke overlast, variërend van vernielingen tot berovingen. ‘Buurtbewoners die aangifte doen, worden geïntimideerd en hebben het vertrouwen in de politie verloren. Er heerst een sfeer van angst’, oordeelde de toenmalige burgemeester A. Van Vugt-Toonen.
4 januari 2010
De gemeente kondigt een harde aanpak van probleemjongeren in Terweijde aan. Een groep Marokkaanse jongeren zorgt er voor flinke overlast, variërend van vernielingen tot berovingen. ‘Buurtbewoners die aangifte doen, worden geïntimideerd en hebben het vertrouwen in de politie verloren. Er heerst een sfeer van angst’, oordeelt de burgemeester.
En als we even ijkpunt 40/45 uit de kast halen: "Blijf met jullie poten van onze Molukkers af!"
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Terweijde al jarenlang zorgenkind

CULEMBORG - De wijk Terweijde in Culemborg is al jarenlang een zorgenkind voor de gemeente Culemborg. Marokkaanse en Molukse jongeren vliegen elkaar regelmatig in de haren en maatregelen van het stadsbestuur blijven tot dusverre zonder resultaat. Sinds september is het opnieuw onrustig in de wijk.

In de jaren zeventig kwamen in de destijds nieuwe wijk Terweijde veel Molukkers wonen. Sindsdien kwamen ook Marokaanse gezinnen naar de wijk. In 2004 kondigt de gemeente een harde aanpak van probleemjongeren in Terweijde aan. Een groep Marokkaanse jongeren zorgt er voor flinke overlast, variërend van vernielingen tot berovingen. De toenmalige burgemeester spreekt van een „sfeer van angst”.

Extra stadswachten, cameratoezicht en een mobiele wijkpost zijn niet voldoende om de rust te garanderen. In 2005 pakt de politie 26 jongeren op die voor problemen zorgen.

In september 2009 komt de onrust tot een nieuw hoogtepunt. Jongeren raken slaags uit onenigheid over een vernielde auto en de politie houdt zes personen aan. De gemeente probeert de groepen met elkaar in gesprek te brengen en stelt straatcoaches aan.

Desondanks gaat het tijdens de jaarwisseling opnieuw mis. Zondagavond vliegen bij vijf woningen in de wijk stenen door de ruiten, met twee lichtgewonden tot gevolg.

De gemeente en politie overleggen maandag over maatregelen om de orde terug te brengen. Burgemeester Roland van Schelven vaardigt zondag al een noodbevel uit, waarmee de politie iedereen die niet in de wijk thuishoort, kan wegsturen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5707 ... ind__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Aanslag Culemborg was gericht tegen 13-jarig meisje

Afbeelding

CULEMBORG - Na een serie ongeregeldheden, met als dieptepunt een aanslag met een auto, leek gisteren de rust teruggekeerd in de Culemborgse wijk Terweijde. Dat was schijn, want 's avonds sloeg de vlam weer in de pan. Er sneuvelden ruiten en raakten mensen gewond.

In de Culemborgse Diepenbrockstraat is alleen aan het zwaar verwrongen hek nog te zien waar in de nieuwjaarsnacht een zwarte Fiat Punto op twee groepen mensen is ingereden. In de wijk Terweijde zit een hoop onrust, die gisteravond weer de kop opstak.

De actie was niet zomaar een aanslag, zeggen de bewoners, het was een gerichte aanslag. Op de 13- jarige Shoëla Coenmans, die eerder die week getuige was van een autobrand. Ze herkende een van de Marokkaanse jongens die dinsdag een auto in brand staken, belde 1-1-2 en deed aangifte. Twee dagen later reden er vijf oudere Marokkaanse jongens met hun auto op het huis in. Vader John Coenmans zegt erover in het AD: "Dat is geen toeval. Woensdag is ze in de supermarkt ook al geïntimideerd, bedreigd, en donderdag nog een keer. Later zijn ze op haar ingereden. Ze reden eerst in op een groepje aan de overkant van de straat. Gelukkig konden ze wegspringen. Toen reden ze op het hek in. Dat lukte niet. Ze zijn achteruit gereden, om een aanloop te nemen. Ze kwamen de tweede keer wel door het hek heen.''

Dochter Shoëla loopt mank. Haar been werd gekneusd door de aanrijding met de auto: "Ik kon nog net opzij springen."
Ze belandde aan de zijkant van de auto. Dat er een verband is met haar aangifte, ziet Shoëla ook: "Ze hebben me herkend. Ik kwam aanlopen, de auto stond net in de fik. Ik zag ze wegrennen en herkende één van de jongens. Hij heeft mij ook gezien."

Aan verhuizen denkt de familie niet. Coenmans daarover: "Dat nooit!''
Wat Coenmans wel raakt is de houding van de Culemborgse burgemeester Van Schelven: "Hij zegt op televisie dat hij in de wijk is geweest, maar wij hebben 'm niet gezien. Dan gebeurt er zoiets in je stad en dan kom je niet. Wat is dat er nou voor één? Wij zijn niet van het koninklijk huis, maar toch."
De vergelijking is gemaakt. Een zwarte kleine auto, die inrijdt op mensen, een verwrongen hek. Coenmans: "Het is ongelofelijk, maar het leek wel Apeldoorn.'' (WvW)

http://home.nowlive.eu/nieuws/10185" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Het was zojuist in het StaatsJournaal. De vader vertelde. Het blijkt dat een steen het huis van het meisje binnen zeilde en haar aan het hoofd trof. Ze ligt nu in het ziekenhuis (ook met haar gewonde been).
Ook kwam de onderkant van een onbekende anonieme allahtoon in beeld die precies het tegenovergestelde beweerde: een bende Molukkers was bij hun komen stenen gooien, ruiten aan diggelen, auto's beschadigd en een man aangevallen. Hij had 112 gebeld maar die kwamen niet.
Discriminatie!!! Maar er zijn geen berichten en bewijzen (foto's) van ingegooide ruiten een beschadigde auto's van allahtonen en mishandelde Marokkanen. Dat vertelde het journaal niet.
Ze zeggen dan wel: waar er 2 vechten hebben er 2 schuld, maar als de maffia van Allah partij is, dan geloof ik dat niet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Inmiddels zijn de Molukse straten en achteringangen "einbetonniert" met betonblokken. Voor hun eigen veiligheid. Grensmarkering voor de enclave dus.
Maar dat is geen duurzame oplossing. Misschien toch maar weer terug met ze een Molukken-kamp in zoals vroeger?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

http://www.rtl.nl/components/actueel/rt ... emborg.xml
Video: het verhaal van de vader. Hij vertelt ook dat zijn dochter eerder in de supermarkt bedreigd is en nu in het ziekenhuis ligt met een barst in haar schedel.

De stand van zaken op dit moment:
Vier van de vijf Marokkanen die in de nieuwjaarsnacht met een auto een moordaanslag pleegden op omstanders en vervolgens op een gezin, door eerst op omstanders en daarna doelbewust in twee pogingen door het hek om de voortuin op het gezin in te rijden, alweer op vrije voeten zijn. Alleen de bestuurder zit nog vast.

Van de in totaal slechts 14 gearresteerde Marokkaanse terreurplegers, waarvan 7 verdacht worden van ernstige geweldplegingen, die in de afgelopen dagen zijn aangehouden lopen er inmiddels alweer 11 vrij rond.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Morgen komen de bewonders van de wijk bij P&W in hun programma. Ik ben benieuwd. Voorlopig zorgen de Molukse bewoners voor hun eigen veiligheid. Ze hebben geen vertrouwen meer in de politie en in de D'66 burgemeester .
Molukse bewoners bewaken probleemwijk Culemborg
maandag 4 januari 2010

Een tiental Molukse bewoners houdt vanavond sinds ongeveer 20.45 uur de wacht in de wijk Terweijde in Culemborg. Zij 'komen op voor hun eigen veiligheid' nadat Marokkaanse jongeren vernielingen hebben aangericht in hun wijk.

De mobiele eenheid staat ook paraat, maar daar hebben de Molukse bewoners geen vertrouwen in.

De bewoners bevinden zich in de Diepenbrockstraat, waar eerder een auto inreed op een aantal buurtbewoners en stenen door ruiten van meerdere huizen gingen.

Nacht
De bewoners zijn van plan voorlopig te blijven 'als het moet de hele nacht'. In Terweijde hebben Molukse en Marokkaanse jongeren al jarenlang ruzie.

De Molukse buurtbewoners hebben veel kritiek op burgemeester Roland van Schelven, die volgens hen niet optreedt tegen het geweld. Een wijkbewoner zegt: 'We hebben eigenlijk geen burgemeester. Misschien wel de Nederlandse bevolking, maar wij niet. Als hij vanavond nog komt dan hoeft het niet meer.'

Praten
Van Schelven wilde eerder niet verklaren of hij al in de buurt is geweest. Hij gaf aan eerst met sleutelfiguren te willen praten. In de persconferentie vandaag adviseerde hij burgers de wijk niet in te gaan.

De eerste twee weken van januari geldt een samenscholingsverbod voor vier of meer personen in de wijk, heeft de burgemeester vandaag bekendgemaakt in een persconferentie.


Door Maartje Willems

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... emborg.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Ik zie net dat Nova een item aan Culemborg besteed heeft. Ik heb het zelf niet gezien, maar de reacties liegen er niet om.

http://www.novatv.nl/page/detailreactie ... 0Culemborg" onclick="window.open(this.href);return false;

Een zekere Dick Corporaal, oud burgemeester van onder meer Leerdam en mede ondertekenaar van het manifest Benoemen en Bouwen van Doekle Terpstra wist met overtuiging te vertellen dat de Molukkers de raddraaiers zijn.

Morgen even kijken op internet naar uitzending gemist

http://www.novatv.nl/page/detail/uitzen ... +Culemborg" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door naar boven »

Ariel schreef:Een zekere Dick Corporaal, oud burgemeester van onder meer Leerdam en mede ondertekenaar van het manifest Benoemen en Bouwen van Doekle Terpstra wist met overtuiging te vertellen dat de Molukkers de raddraaiers zijn.
Nou nee. Zo erg was het nu ook weer niet. Corporaal kon niet uitsluiten dat de Molukkers de raddraaiers waren. Hij wist het niet en het interesseerde hem ook niet. Want het lag toch allemaal aan de sociale omstandigheden (geen werk, dus zielig) en de partijen moesten maar met elkaar gaan praten. Hij voegde niets toe. Van alle maatregelen die hij voorstelde en die niet gaan werken had iedereen 5 jaar geleden al ondervonden dat ze niets oplosten.
RTFM
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door naar boven »

RTFM
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Zwartmeer »

Ariel schreef:Ik zie net dat Nova een item aan Culemborg besteed heeft. Ik heb het zelf niet gezien, maar de reacties liegen er niet om.

http://www.novatv.nl/page/detailreactie ... 0Culemborg" onclick="window.open(this.href);return false;
In die reportage kwam een Marokkaan aan het woord die de oorzaak bij de gemeente legde. Ze zouden de voetbalveldjes hebben laten verdwijnen. Dus wat moeten die jongens nu anders? Ik zie het bijna als een schuldbekentenis.

De hele zaak toont ook maar mooi weer eens even het respect dat mosl Marokkanen voor vrouwen hebben. Zelfs een dertienjarige meisje zien ze als volwassen en ze behandelen haar overeenkomstig.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Marokkanen en Molukkers uit hele land klaar voor veldslag
door Johan van den Dongen

CULEMBORG - De rassenrellen tussen Molukkers en Marokkanen in Culemborg dreigen uit te groeien tot een landelijk uitslaande brand

Hoewel het vuur tussen beide bevolkingsgroepen in de Gelderse plaats al jaren zo nu en dan oplaait en dan weer gaat liggen, lijken de vlammen nu over te slaan. Marokkanen en Molukkers uit andere delen van het land hebben al aangegeven naar de wijk Terweijde te komen om hun eigen groep bij te staan en klaar te staan voor een eventuele veldslag.

Ook groepen van andere signatuur dagen elkaar op internet op een hooliganachtige manier uit tot een confrontatie. De vonk lijkt te zijn ontstaan in september, toen een Marokkaanse en een Molukse jongen ruzie kregen in een shoarmazaak. Er volgden grote vechtpartijen en na de jaarwisseling een dubbele aanslag op het 15-jarige half-Molukse meisje Shoëla Coenmans.

Noodverordening

Burgemeester Roland van Schelven, die gisteren voor de komende twee weken een noodverordening afkondigde, vreest de komst van relschoppers. "Blijf weg uit Terweijde!", waarschuwde hij gisteren in een emotionele oproep. Van Schelven heeft minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) inmiddels om financiële hulp gevraagd. "Ik hoop op steun van de minister. Een kleine gemeente als Culemborg kan elke steun in dit geval goed gebruiken."

De PvdA-bewindsvrouw maakte gisteravond bekend 150.000 euro beschikbaar te stellen, zodat Culemborg drie straatcoaches kan inschakelen tegen de overlast.

Eind vorig jaar werd al een zogeheten vliegende brigade van deskundigen naar de gemeente gestuurd om bij te springen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5711 ... ijk__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door H.Numan »

De (niet gekozen) burgemeester moet eigenlijk bij Pechtold te rade gaan. Meer politie werkt immers agressie op.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

H.Numan schreef:De (niet gekozen) burgemeester moet eigenlijk bij Pechtold te rade gaan. Meer politie werkt immers agressie op.

De niet gekozen burgemeester is een D66-er. Hij zal vast wel lang met Pechtold gesproken hebben, en hij is ook heel boos kunnen we op de website van D66 lezen. Marokkanen worden niet genoemd in dit artikel. Men spreekt over individuen die in groepsverband tegen alle normale omgangsvormen in gaan.

http://www.d66culemborg.nl/index.php?op ... ri-2010%29" onclick="window.open(this.href);return false;

Men verwijt de PVV dat men geen oplossingen heeft, maar ook D66 geeft toe dat men geen oplossingen heeft .
Men schrijft....

Nu mag de politiek zeggen wat er moet gebeuren. Om vervolgens daar weer op te reageren met dat ze [de politici] of te soft of te populistisch zijn, of niet weten wat er precies speelt. Wij zullen ons daarom NU niet laten verleiden om op grond van het nieuws oplossingen aan te dragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Monique »

Ariel schreef:Men spreekt over individuen die in groepsverband tegen alle normale omgangsvormen in gaan.
Een mooie PC omschrijving voor "marokkanen".
Amorele atheistische nitwit
Bloodgod
Berichten: 528
Lid geworden op: ma feb 23, 2009 1:29 am

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Bloodgod »

Ariel schreef:[

Men verwijt de PVV dat men geen oplossingen heeft, maar ook D66 geeft toe dat men geen oplossingen heeft .
Men schrijft....

Nu mag de politiek zeggen wat er moet gebeuren. Om vervolgens daar weer op te reageren met dat ze [de politici] of te soft of te populistisch zijn, of niet weten wat er precies speelt. Wij zullen ons daarom NU niet laten verleiden om op grond van het nieuws oplossingen aan te dragen.
Men geeft hier blijk van totale incompetentie en een diepe minachting tegenover het burgervolk.
Het burgervolk is de handen op de rug gebonden en als ze de klappen in het gezicht niet meer verdragen gewoon eventjes ergens anders gehuisvest.
Wanneer de daders zijn opgepakt en van straat zijn, komt de belangrijkste groep: de slachtoffers, zij die beschermd hadden moeten worden en de dupe worden van deze jongeren. Wij horen al langer bewoners zeggen dat ze weg willen, wij roepen Kleurrijk Wonen op deze mensen met voorrang de kans te bieden weg te gaan. Helaas want wij zien dat als een nederlaag. Vervolgens kunnen wij ons voorstellen dat samen met ondersteunende instanties ervoor gezorgd moet worden dat mensen, alle mensen, een toekomstperspectief moeten hebben. Waarom ga je matten? Waarom ga je voor je plezier treiteren, waarom ga je als 10 jarig jochie veel te laat de straat op? Oplossingen zijn zo gezegd, maar daarom niet zomaar goed en effectief. Voordat wij ons laten verleiden tot de echte keuzes willen wij op korte termijn (binnen nu en 6 weken):
Om zichzelf weer algeheel te wijden op de verloren jongeren. En ik kan me werkelijk niet herinneren wanneer we die in ons bezit hadden (die rondspokende verloren jongeren) en alwaar we deze verondersteld te zijn te hebben verloren.

Het is gewoon gebakken lucht, er kan constructief helemaal niets aan worden gedaan zolang wij deze plaaggeesten blijven importeren en opzadelen met een hoop eigen verantwoordelijkheid en voor hun totaal niet terzake doende fatsoensnormen
Living on enemy ground, I will not obey your law.
Plaats reactie