Culemborgse probleemwijk

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door BFA »

Karim el Dardiai, de Marokkaanse initiatiefnemer, zei dat de tocht het begin van het einde was.
'Het begin van het einde'

Weet Karim dat dit gezegde betekent: vanaf nu wordt het alleen erger. Dit tot de finale slag geleverd is.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Zwartmeer »

Ik heb net NOVA gezien. Er was dus weer het gebruikelijke geouwehoer hoe de problemen in Culemborg op te lossen. En er waren veel mensen, inclusief Marokkanen, moslims dus, erover aan het woord.

Wat mij opviel is dat de mensen van het vredesgeloof zo weinig, zeg maar helemaal niet, de koran of de voorbeelden van de profeet, erbij haalden om tot een oplossing van dit probleem te komen. Je zou toch denken dat een geloof waarvan gezegd wordt dat het vrede betekent gemakkelijk met een voor iedereen acceptabele oplossing zou komen. Allah, de ware god, de enige echte, moet toch wel iets over conflictbeheersing te melden hebben in de belangrijke boodschap die hij, voor ons, aan Mohammed openbaarde?

Het is schrijnend. De islam, waar moslims van zeggen dat ie perfect is, faalt overal waar het enig prakties nut zou kunnen hebben. In situaties als Culemborg bedienen Marokkaanse moslims zich van een gelijksoortig rationaliteit als alle anderen. Ik kan dan weinig islam in hun ontdekken. Of het moet al taqiya zijn.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Ik denk dat de moslims die in die wijk wonen rustig willen leven. Net zoals wij. Waarschijnlijk zijn ze net zo geschrokken van de situatie als de Molukkers.
De moslims daar vinden dat Islam heeft niks met dit conflict te maken heeft. En daar hebben ze gelijk in. Het is de jeugd die aan het rellen is, en het zou me werkelijk verbazen als de jeugd van af nu stopt met rotzooi uithalen en rellen.
Misschien is het een paar weken rustig, en dan begint het vuurtje weer op te laaien.

En....Het is nog te vroeg om voor Allah te vechten. Men vecht nu voor eigen eer, plezier en uit verveling.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Hand in hand kameraden . Met de PVDA verzoeningsroos in de hand, gearmd op weg naar de optocht.
Wat een verbroedering.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door H.Numan »

Wat voorspelbaar.
Samen een kopje thee drinken, gezellig de problemen uitpraten in een warm openhartig overleg en de problemen zijn verdwenen. :knorrie:
De problemen begonnen voor 1993. En die zijn nu met een kopje Rooibos opgedronken.
Er is niets zo onbetrouwbaar als een bewoner uit het Midden Oosten of Noord Afrika.
Alles mag, zolang de scheidsrechter het niet ziet. Liegen is geen enkel probleem, zolang het niet ontdekt wordt.
Tegenover dhimmies en afvalligen mag je net zo hard en ongeloofwaardig liegen als je maar wilt.

Voor iemand die geloofd dat de problemen nu opgelost zijn heb ik nog een brug te koop.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

BFA schreef:
Karim el Dardiai, de Marokkaanse initiatiefnemer, zei dat de tocht het begin van het einde was.
'Het begin van het einde'
Weet Karim dat dit gezegde betekent: vanaf nu wordt het alleen erger. Dit tot de finale slag geleverd is.
Er is gewoon een tijdelijke wapenstilstand bereikt. Een adempauze voor de bevolking.
De VN-vredesmacht politie zal zich op een gegeven moment terugtrekken en dan hebben we weer de status quo ante bellum.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Samen patrouilleren? Echt niet

Bericht door Ariel »

Samen patrouilleren? Echt niet

Nausicaa Marbe, 08-01-2010

Minister Ter Horst riep burgers op samen met de politie te patrouilleren, misdaden te voorkomen en vaker aangifte te doen. Allemachtig.
Ruim elfhonderd auto’s in de fik en nog wat vuilnisbakbranden. Ruim vijfhonderd arrestaties en zestien geblesseerde agenten op de veertigduizend die waren uitgerukt. Dat was de oogst aan jaarwisselingvandalisme in Frankrijk waar ik de overgang naar 2010 vierde. In Parijs sprak de minister van Binnenlandse Zaken opgetogen over de ‘relatieve kalmte’ in het land. Geen doden, geen opgeblazen gebouwen, geen oorlog op straat, ondanks de half miljoen hossers op de Champs-Elysées en de brandbare banlieues.

Bagdad
Het is maar wat je kalm noemt. En hoe je relativeert. Natuurlijk, in vergelijking met oorlogstoneel Bagdad zijn deze West-Europese fikkies een peulenschil. Toch wil er bij mij niet in dat we genoegen moeten nemen met schouderophalen over massale vernielzucht, met opluchting dat het slechts om auto’s gaat en met gelatenheid dat veertig regimenten nodig zijn om ritueel vandalisme te bestrijden. Gewenning leidt tot onverschilligheid en uiteindelijk tot het onvermogen om zulke zaken te keren.

Dat zie je in Nederland, waar de nieuwjaarsrellen een ‘raciaal’ tintje kregen door de gebeurtenissen in Culemborg. De bewoners lijden onder bendegeweld dat de overheid nauwelijks kan beteugelen, en waar dat gebeurt ontsnappen er kwalijke geesten uit de fles. Hoe heeft het zover kunnen komen dat de vechtpartijen in Terweijde als rassenoorlog te boek staan en tegelijk gerelativeerd worden als incidenten tussen buren die verder ‘prima’ door een deur kunnen? Me dunkt dat hier, een decennium van kwakkelende retoriek ten spijt, de ouderwetse politieke correctheid weer eens botst met het alarmistisch populisme van nu.

Wilders
Wilders himself daalt dezer dagen neer in Culemborg om naar eigen zeggen de Molukkers een hart onder de riem te steken. Hulde voor Nederlands trouwste bondgenoten in het KNIL, thans manhaftig in de kamp tegen de islamisering? Met een beetje pech krijgen de Marokkanen aldaar bewogen majesteiten als Beatrix of Máxima op de muntthee. Als hart onder de riem van de Eeuwige Slachtoffers van Racisme zonder Ras, zoiets. Theatrale escalaties, geregistreerd door snorrende camera’s, daar weet Nederland na tien jaar multicultureel dramadebat volop raad mee.

Maar de tragiek van Culemborg is niet de botsing tussen leden van twee gemeenschappen uit vermoedelijk dezelfde lagere sociale klasse, die aan elkaar gewaagd lijken, maar de betekenis die eraan gegeven wordt.

De behoefte aan een glashelder conflict met bondgenoten en vijanden, de zucht naar bescherming tegen het gevoel uitgeleverd te zijn aan straatbendes, en een overheid die daar geen greep op heeft.

Misdragen
Cru neergezet: de Marokkanen die zich misdragen en de Molukkers die keihard terugslaan, zijn niet enkel spelers in lokale, etnisch getinte schermutselingen. Ze lijken uitgegroeid tot symbolen voor een nationale plaag en haar verdelger: de intimidatie door Marokkaanse straatschuimers en de heroïek van andere allochtonen die, anders dan die slappe Nederlanders, van zich durven afbijten.

Hoe onelegant deze generalisaties ook zijn, er is een kern van waarheid. Zonder doorgeschoten gedoogbeleid, angst voor een repressief politieoptreden en straffen die in het leven van criminelen inhakken, zouden we niet in een klimaat leven waarin de indruk verbreid is dat de politie slechts parkeerzaken durft te behartigen.

Deze week riep minister Ter Horst burgers op samen met de politie te patrouilleren, misdaden te voorkomen en vaker aangifte te doen. Allemachtig. Daar zal wel weer een heuse, ongeneeslijk ambtelijke stuurgroep aan gewerkt hebben. Zou het echt zo eenvoudig zijn? Ik denk graag mee: je hebt dus die meubelboulevard, daar loopt een boef, hij richt iets onwettigs aan. Gelukkig is onze beste vriend daar ook, tof in uniform. Hij arresteert zo’n Dino Soerel, met behulp van zijn deputy’s: u en ik. Onbewapend, maar verdomd Waakzaam en Dienstbaar. Scherp gedacht, Guusje – als altijd.

Paf
Maar onderwijl in Culemborg. Zouden ze daar paf staan van zulke aansporingen? De 15-jarige Shoela Coenmans verklaarde nota bene hoe ze de Marokkaanse pleger van een autobrand via 112 aangaf, waarna als vergelding op oudejaarsavond een auto met vijf Marokkanen op haar inreed. Misschien was dat de voltallige crew van de pyromaan. Anders speelt achterlijke etnische solidariteit hier een rol. Nu durft Shoela niet naar school, want daar dreigt de vergelding door te gaan.

Tegen zulke vijandigheid die zich als een veenbrand verspreidt, staat de politie machteloos. Met ruim 1.700 jeugdbendes blijkt het achterstallig onderhoud schrikbarend groot. Dat is de prijs van jarenlange geforceerde gezelligheid tussen agenten en wat ze liefkozend ‘boefjes’ noemen

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... _Echt_niet" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door BFA »

Ariel schreef:En....Het is nog te vroeg om voor Allah te vechten. Men vecht nu voor eigen eer, plezier en uit verveling.
En...men vecht naar het voorbeeld van de profeet Mohammed.
H.Numan schreef:Alles mag, zolang de scheidsrechter het niet ziet. Liegen is geen enkel probleem, zolang het niet ontdekt wordt.
Tegenover dhimmies en afvalligen mag je net zo hard en ongeloofwaardig liegen als je maar wilt.
Ook volgens het voorbeeld van de profeet Mohammed.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

http://www.depers.nl/binnenland/366780/ ... eijde.html
Politie ook in weekeinde paraat in Terweijde
De politie blijft zeker nog tot en met het weekeinde volop paraat in de Culemborgse wijk Terweijde. Ook de mobiele eenheid blijft aanwezig in de wijk, meldde de politie vrijdag.
,Na het weekeinde bekijken wij of we inzet gaan verminderen'', zegt een woordvoerster.
Nu maar hopen dat dit bericht ook door komt bij de direct betrokkenen zodat de wapenstilstand wat langer gaat duren. Trouwens, het is dit weekend heel bar slecht rel-weer. Snijdende kou, sneeuwjachten. Je gaat echt niet voor je lol naar buiten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Het loopt onze regenten dun in de broek want de situatie in Culemborg is onverteerbaar. Aldus ons opperhoofd:
Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft het geweld tussen Molukse en Marokkaanse bevolkingsgroepen in Culemborg vrijdag ‘in- en intriest’ genoemd. Hij sprak van een ‘volstrekt onwenselijke en onverteerbare situatie’.
Onze JPB is dus weer terug van weg geweest. Al die tijd niks van hem gehoord. Maar na de vredesmars kan hij wel zonder gevaar een duit in het zakje doen. Dat hij het er zo druk mee heeft gehad.
Balkenende zei verder dat hij zich de afgelopen dagen steeds heeft laten informeren over de situatie in de wijk Terweijde.
Hij sprak onder anderen met burgemeester Roland van Schelven en commissaris van de Koningin Clemens Cornielje. ‘Het houdt ons allemaal bezig,’ aldus de premier. Ook in de ministerraad is er vrijdag kort over gesproken.
Onze niet-gekozen premier heeft dus gepraat met niet-gekozen ambtenaren. En het is onder de aandacht van het kabinet gebracht. Nu kan ik rustig gaan slapen.
Nog een uitsmijter:
De premier noemde het positief dat mensen in Terweijde hebben aangegeven meer te willen samenwerken en ‘elkaar in de ogen willen kijken.’
Weet onze multikul liefhebber JPB dan nog niet dat je bontkraagjes niet in de ogen moet kijken? Als je ze verkeerd aankijkt (en dat is wat hij voorstelt) dan krijg je klop! Minstens 2 blauwe ogen. Altijd met eerbied de ogen neergeslagen houden!
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... erbaar.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

'Familievete oorzaak rellen in Culemborg'
vrijdag 8 januari 2010

De politie heeft twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de mishandeling van een 48-jarige inwoner van Culemborg op oudejaarsavond. De politie en mobiele eenheid (ME) die sinds aanwezig is in de wijk om de boel in de gaten te houden, zal er nog zeker een week zijn.

De twee arrestanten zijn een 26-jarige man uit Culemborg en een 19-jarige Leerdammer. Eerder werden al drie andere mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de mishandeling. In totaal zitten nu vijf mensen vast.

Vete
De rellen tussen Marokkanen en Molukkers zij al maanden bezig. Vertegenwoordigers van de Marokkanen en Molukkers zeggen 'positieve ontwikkelingen' te zien in hun wijk.

Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en vertegenwoordiger van de Marokkaanse bewoners van de wijk, zegt in de Volkskrant dat de ruzie is ontstaan als familievete.

Door Maartje Willems
Zucht...Deze familievete is het gevolg maar niet de oorzaak van alle ellende.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door H.Numan »

Wat ongelofelijk toevallig...
Sinds 1993 staan de markokkanen onze Molukkers naar het leven en wat blijkt na 17 jaar koude oorlog: het is een familie vete.

Ik heb de volgende brug in de aanbieding:
  • de Willemsbrug
  • van eerste eigenaar
  • goed onderhouden
  • goed rendement
  • Tegen elk aannemelijk bod
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

- Ongeveer 21 'criminele Marokkanen' in de leeftijd tussen 15 en 31 jaar uit Terweijde zijn verantwoordelijk voor een 'heel groot deel' van de criminaliteit in Culemborg.


De Marokkanen intimideren al jaren hun eigen woonomgeving, maar zijn ook crimineel actief in de rest van stad.

Dat staat in een veiligheidsnotitie van de gemeente Culemborg uit november, die onder meer gebaseerd is op politieonderzoek. Het rapport dateert dus van vóórdat de rellen in de wijk Terweijde uitbraken, en mag niet gelezen mag worden als een uitspraak over de schuldvraag bij de nieuwjaarsrellen. Premier Balkenende noemt de situatie in Culemborg ,,in- en intriest''.

Volgens het rapport zijn de genoemde criminele Marokkanen zo goed in het plegen van criminaliteit dat ze daardoor voor de politie vrijwel ongrijpbaar zijn. Als zij worden opgepakt zullen de criminaliteitscijfers in Culemborg volgens het rapport
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door BFA »

De Marokkanen intimideren al jaren hun eigen woonomgeving, maar zijn ook crimineel actief in de rest van stad.
Eerste regel van Islam:

Intimideer en terroriseer eerst je medemohammedanen en pas daarna de ongelovigen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Nu is het duidelijk!

Mensen, er is helemaal niks aan de hand in Culemborg. Het is een uit de hand gelopen familievete. Doorlopen, het probleem is opgelost!

Er is geen etnisch geweld in Culemborg, aldus Farid Azarkan, voorlieger van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN). "Dit soort conflicten begint altijd met een kleine ruzie tussen een beperkt aantal personen. Hier is het geëscaleerd." zo liegt Farid ons voor.

Marokkanen zijn immers perfect geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Er zijn weliswaar een paar gesluierde vrouwen met communicatie problemen, een enkele haat prekende imam, een onbegrepen jongeling die een vervelende schreeuwlelijk doodschoot, een groepje onbegrepenen die eigenlijk helemaal geen Hofstad terroristen waren en wat jongeren met leermoeilijkheden die hier en daar probleempjes en mogelijk een pietsje overlast geven in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gouda, Eindhoven, Ede, Culemborg, Maastricht, Rozendaal, Venlo, Middelburg, Tilburg, Leiden, Groningen, Roermond, Leeuwarden, Haarlem, Den Helder, Vlaardingen, Den Bosch en in 415 andere Nederlandse gemeentes. Verder zijn er helemaal geen problemen met Marokkanen.

Allemaal heel lieve mensen. Dat ze 5x vaker in de misdaad statistieken en 7x meer bij de sociale dienst voorkomen is gewoon dieskriemienaasjie. Waarom ze na 40 jaar nagenoeg geen woord Nederlands spreken? Komt omdat die domme Hollanders nog steeds te beroerd zijn om fatsoenlijk Berbers te leren.

Bovenstaande probleempjes kan je gewoon verklaren met familievetes, onbegrip, achterstand in de samenleving en dieskriemienaasjie. Er is geen enkel onderling verband tussen de problemen waar Marokkanen bij betrokken zijn in al die steden. Dat gebeurt gewoon. Moeten we oplossen met praten, thee drinken, concessies doen (éénmaal raden aan wie), een zak geld leegschudden en verder niet meer over zeuren. We moeten vooral Wilders niet toestaan om Culemborg te bezoeken. Dat doet die blonde nazi alleen maar om stemmen te winnen en mohammedanen te kunnen dieskriemienieren.

Dat Ma Flodder-Vogelaar niet anders deed en daar kiezers probeerde te kopen met een gigantische zak belastinggeld ziet u helemaal verkeert. Ma Flodder-Vogelaar was haar budget voor tuigbuurten aan het besteden. Iets heel anders, begrijpt u?

Eigenlijk moeten we ons collectief kapot schamen. Voor de zoveelste maal worden Molukkers weer bedrogen en als pispaal gebruikt. Het begon toen de regering de Molukkers voorloog dat ze militair zouden blijven, en stiekempjes demobiliseerden toen ze op de boot naar Nederland zaten.

Daarna werden ze in dezelfde kampen opgesloten geplaatst waar eerst Joden en NSBers zaten. Niet voor een paar weken, maar gewoon om langzaam weg te rotten. De Molukkers accepteerden het. Pas na twintig jaar in deze Nederlandse concentratiekampen gezeten te hebben zonder vooruitzicht op wat dan ook ging het pas mis. Na de kapingen kregen ze wat goedkope huizen elders. Verder niet veel.

Molukkers verdienen onze bewondering: ik denk dat er maar weinig andere mensen zich zo zouden laten be- of beter gezegd mishandelen. Zeker asieltoeristen en onze bijzonder geliefde mohammedaanse medeburgers. Die gillen al moord en brand als ze niet in een 5 sterren hotel met halal roomservice gehuisvest worden. En nu zijn de Molukkers weer de pisang. Met de flagrante leugen "waar twee kijven hebben er twee schuld" probeert de overheid het probleem in Culemborg onder het tapijt te vegen en in ieder geval de Molukkers met een deel van de schuld op te zadelen.

Ondanks alles voelen de Molukkers zich nog steeds Nederlander. Ze zijn perfect geïntegreerd in de samenleving. Ze klagen niet. Zijn zijn er trots op om Nederlander te zijn, voor de Kroon gevochten te hebben en hun Molukse identiteit komt pas daarna. Hun woordvoerders vragen niet veel, en spreken perfect Nederlands. Niet verwonderlijk want dat zijn ze: Nederlanders. Waarom zou een Nederlander moeite hebben met zijn eigen taal?

Vergelijk dat eens met Marokkanen. Ze kwamen pas in de jaren 70 in Nederland. Vanaf dag 1 gepamperd dat het een lust heeft. Wat een Marokkaan ook uitvreet, er is altijd wel een linkse club die het vergoelijkt. Marokkanen hebben veelal twee nationaliteiten, en ze spugen op een er van. Niets is goed genoeg voor ze. Ze moeten altijd meer en beter. Nederland is een land van heidense barbaren. Ze zijn eerst Marokkaan, dan mohammedaan, vervolgens een hele tijd niets en dan pas <spuug!> Nederlander. Zelfs hun woordvoerders spreken nauwelijks verstaanbaar Nederlands.

Waar twee kijven hebben twee schuld? Sorry, maar dan moet u toch even verder kijken dan u op dit moment voorgelogen wordt:

Molukkers vochten hard voor Nederland in de KNIL. Het waren onze beste troepen daar. Na de onafhankelijkheid zag Indonesië ze als landverraders, en moesten ze weg. Molukkers hebben ruime ervaring in hoe mohammedanen denken over christenen. Tegenover Nederlanders durfden destijds Nederlands Indische mohammedanen niet zo gek veel te doen. Tegenover Molukkers des te meer.

Voor een Marokkaanse mohammedaan zijn Molukkers nog veel erger dan landverraders: het zijn afvalligen! Dat de bed- bed- bed- overgrootouders christen werden doet niet ter zake. Molukkers waren - ooit - mohammedaan en zijn dat nu niet meer. Dat zijn dus afvalligen. Bovendien werken ze voor de kazen, dus zijn het afvallige verraders. En daar weten mohammedanen wel raad mee.

De wijk Terwijde wordt al sinds 1993 geterroriseerd door mohammedanen van Marokkaanse origine en door weinig anderen. De overheid speelt horen, zien en vooral zwijgen. Je kan en mag niets slechts zeggen over Marokkanen, immers.

De (niet gekozen) D66 burgemeester van Culemborg, Ronald van Schelfen, weet het allemaal niet meer. Logisch, want de man heeft heel wat anders aan z'n hoofd: hij beunt bij als anti-kraakwacht. De politie schijnt precies te weten wie er verantwoordelijk zijn voor de terreur in Culemborg. Met naam en toenaam. Net als in Gouda (en overal) betreft het slechts 15-21 jongeren, en doen ze daar verder niets mee. Nogal een verspilling. Om zoveel veel geld te stoppen in een politie apparaat dat niet in staat is om 15 tot 30 jongeren onder controle te houden.

Pechtold zal trots zijn op dat korps en zo'n burgemeester: niet optreden voorkomt dat het geweld escaleert. Ik vraag me af of Pechtold zelf zonder uitgebreide politiebescherming door Terwijde durft te lopen om zijn woorden kracht bij te zetten. Ik denk het niet, want noch D66 noch Pechtold noch van Schelfen beschikken over veel lef.

De Marokkaanse daders wordt geen strobreed in de weg gelegd. De paar die gepakt zijn, lopen al weer grijzend door de wijk: "Kijk eens hoe die kazen jullie beschermen. Wacht maar tot over twee weken. Dan pakken we jullie pas echt!"

Wie wie krijgt er tenminste de helft van de schuld op schoot? Inderdaad. De Molukkers. Waar het nagenoeg zeker is dat vrijwel alle problemen afkomstig zijn van Marokkaanse jongeren 'mogen' de Molukkers de helft van de schuld dragen. Je kunt er overigens zeker van zijn dat de Marokkanen met een hele grote zak geld gekalmeeerd gaan worden. Zolang je ze om kunt kopen heb je geen kind aan ze.

Nederland heeft zich weer laten zien van haar beroerdste kant. Met dank aan de regering Balk Ellende en in deze met name de anti-kraakwachter van D66, Ronald van Schelfen met zijn linkse college. Die zeer waarschijnlijk op dit moment druk bezig zijn met het verzinnen van Marokkaanse heldendaden in de 2e Wereld Oorlog voor de komende Dodenherdenking.

De echte helden mogen het doen met een 2e hands monument, met een 2e hands herdenkingsdag en voor de rest gewoon mond houden.

H. Numan
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Kom niet aan de Molukker

De problemen in Culemborg zijn een combinatie van de grootstedelijke jongerencultuur van respect en vergelding met de traditionele Molukse cultuur. ‘Als iemand geslagen wordt, ga jij helpen.’

Je moet Molukkers vergelijken met een vulkaan. Ze zijn altijd heel vriendelijk, gastvrij. Behalve als je ze te lang treitert, dan ontploffen ze, zegt Elias Rinsampessy, antropoloog en zelf van Molukse afkomst. Kom niet in hún wijk, kom niet aan iemand van hún groep, want dan, ja, dan kan het misgaan, zoals in Culemborg. Waar Molukse en Marokkaanse jongeren een soort territoriumstrijd uitvechten.

Veel Nederlanders kiezen enthousiast de kant van de Molukkers, ‘die als enigen de Marokkanen durven aan te pakken’. Veel Molukkers wijzen de ‘steun’ af. ‘Vroeger waren wij de zondebokken, en nu zijn we opeens de helden’, reageert een Molukker. Sommigen zijn zelfs wantrouwend: ‘Laat je niet voor het karretje van de Nederlanders spannen. Zelf hebben ze niet het lef om Marokkanen aan te pakken.’

Wie contact wil leggen met Molukkers, stuit soms ook op weerstand. ‘Op school leerden jullie niks over ons. En nu willen jullie opeens weten wie we zijn?’

Toch zijn er genoeg jonge Molukse Nederlanders die wel willen praten. Een deel van hen woont in een van de ongeveer 50 Molukse wijken, een groter deel er buiten. Veel van hen zijn half Nederlands, half Moluks (samen met de Creoolse Surinamers zijn de Molukkers de groep in Nederland die het meest mengt).

‘Ja, mensen in de wijk praten wel over wat er in Culemborg gebeurt’, zegt de 20-jarige Anada Solisa uit de Molukse wijk in het Drentse Bovensmilde (Molukse vader, Molukse moeder). ‘De meningen wisselen. De een zegt: de Molukkers in Culemborg moeten het rustig houden. Maar je hebt ook een groep die zegt: de Marokkanen gaan te ver. Het is terecht dat ze iets terugdoen.’ Nee, in Bovensmilde zijn er geen vergelijkbare problemen, zegt ze.

Er was angst dat Molukkers uit andere delen van Nederland zouden gaan helpen in Culemborg. Dat is niet gebeurd. ‘De derde en vierde generatie, nu tussen de 12 en 25, is wat individueler en zakelijker, zegt Rinsampessy. Maar ook bij een groot deel van hen heerst nog steeds een ‘kom-je-aan-een-van-ons, dan kom je aan ons allemaal’-gevoel. Geweld wordt dikwijls vergolden met geweld.

Veel Molukkers, ook de jongeren, hebben nog een band met hun ‘pela’, een eeuwenoude band van dorpen, stammend uit de Molukken, en in Nederland (soms nog sterker dan daar) in leven gehouden. Maar ook met de hele Molukse gemeenschap voelen ze een sterke binding, zegt Rinsampessy. Waarom er dan nog geen groepen van buiten Culemborg zijn komen helpen in Culemborg? ‘Het zou goed kunnen zijn dat Molukkers hebben ingepraat op jongens die wilden helpen en gezegd hebben dat ze geen olie op het vuur moeten gooien. Dat is uiteindelijk beter voor de gemeenschap.’

Molukkers die in een wijk wonen hebben vooral Molukse vrienden. Zoals Anada, die moeder is en een mbo-opleiding volgt. ‘Ik zit in Assen op school, maar in de pauze trek je toch vooral met Molukkers op.’ De Molukse wijk in Bovensmilde, waar naar schatting zo’n 800 mensen wonen, is bijna 100 procent Moluks. Hoewel, de laatste jaren is er iets veranderd, zegt Anada. Er zijn vijf Nederlandse gezinnen komen wonen. ‘Ik denk dat ze zich er wel thuisvoelen. Ze zijn in ieder geval niet verhuisd.’

Molukse wijken

In andere Molukse wijken, onder meer in Sittard, Moordrecht en Capelle aan den IJssel, zorgde de komst van niet-Molukse gezinnen wél voor problemen. Zo kwamen bewoners van twee straten in Sittard in 2004 in opstand toen een leegstaande woning werd toegewezen aan een Nederlands gezin.

‘Dat speelt in meer wijken, dat Molukkers geen anderen in hun wijk willen’, zegt Rinsampessy. De wijk is van hen, zo voelt dat, zegt hij. Al sinds de jaren zestig. Toen bouwde de overheid aparte wijken voor Molukkers die hier kwamen nadat Nederland Indonesië was verloren. Daarvoor werden ze gehuisvest in kampen, zoals Westerbork. De Molukkers, waarvan een deel meevocht met de Nederlanders tegen de Indonesiërs, konden in eigen ‘land’ niet meer terecht. Begin jaren vijftig kwamen meer dan 12.000 Molukse militairen naar Nederland. Ze verwachtten veel van de Nederlandse overheid, die ze een eigen Molukse staat had beloofd, maar dit niet kon waarmaken nadat Indonesië onafhankelijk werd. Dat ze een eigen wijk kregen toegewezen, was nog wel het minste dat Nederland kon terugdoen, zo voelde dat voor hen. Dat historische gevoel leeft nog steeds; niemand anders moet aan de wijk komen.

Sommige Molukse wijken bestaan uit een paar straten, andere zijn groter. In wijken in Assen, Moordrecht en Capelle aan den IJssel wonen tussen de 1.500 en 2.000 Molukkers. Culemborg is met naar schatting zo’n 1.000 inwoners een middelgrote Molukse wijk. In totaal wonen er zo’n 50.000 Molukkers in Nederland, meer dan de helft woont níet in een Molukse wijk.

De Nederlandse overheid heeft de Molukse wijken laten verwaarlozen, vindt Rinsampessy. Er was veel meer aandacht voor Marokkanen of Turken, want die groepen zijn veel groter. ‘Er is ontzettend veel achterstallig onderhoud in de wijken. De overheid moet veel meer investeren in Molukse wijken.’

Maar terwijl de, vaak verwaarloosde, wijken van de Molukkers nog grotendeels bestaan, verandert de directe omgeving van de wijken. Die omgeving was vroeger vaak agrarisch-autochtoon, zegt Rinsampessy. Maar nu ook steeds vaker multicultureel. Ja, Molukkers krijgen te maken met Marokkanen, Turken, andere groepen, die een paar straten verderop wonen, soms zelfs in hun wijk. Met de Nederlandse buren ging het meestal vlekkeloos, zegt Rinsampessy. ‘Maar de Molukkers moeten ook leren omgaan met de nieuwe groepen. Bijvoorbeeld met de Marokkanen, die als nieuwkomers binnenkwamen in Culemborg. Ja de heftigheid van de strijd daar heeft te maken met territoriumgevoel.’ Maar, zegt hij erbij, het heeft ook te maken met de sociaaleconomische toestand. Er staan twee groepen tegenover elkaar die relatief weinig verdienen. Juist de middenklasse, de wat hoger opgeleide Molukkers, trekt namelijk weg uit de wijken.

Eenheid is kracht

Vlakbij de Molukse wijk van Capelle aan den IJssel is in een overdekte parkeerplaats een jongerencentrum verborgen. Even verderop is de Molukse wijk, met veel galerijflats. Een honderd procent Molukse wijk, zegt jongerenwerker Johnny, die aan het tafelvoetballen is. ‘Ja, misschien zijn er wat mensen die getrouwd zijn met Nederlanders.’ Normaal komen in het jongerencentrum veel Molukse jongeren, vanavond is het rustig, want buiten ijzig koud. Een paar jongeren zitten achter een computer, een paar spelen een potje pool. Tussen wat slordig neergezette banken staat een televisie. ‘Ik heb ook met andere groepen jongeren in Dordrecht, Tilburg, Rotterdam gewerkt, daar heb ik meer problemen meegemaakt. Hier is het meestal rustig.’

Marciano (14, Molukse vader, Nederlands moeder) en Jannes (18, Nederlandse vader, Molukse moeder) wonen allebei nét buiten de Molukse wijk. En hebben beiden vooral Molukse vrienden. Jannes: ‘Molukse gasten zijn flexer dan Nederlandse.’ Wat hij vindt van wat er in Culemborg gebeurt? ‘Ik zou ook doordraaien van wat die Marokkanen doen daar. Ik begrijp de Molukse jongeren daar wel’. Marciano doet vwo, Jannes is klaar met zijn havo, wil een hbo-opleiding gaan doen. De meeste vrienden van Marciano, die meestal iets ouder zijn, hebben vmbo gedaan. De twee jongens doen het wat dat betreft goed. Moluks-Nederlandse jongeren doen het namelijk meestal slecht in het onderwijs: 85 procent van de jongeren krijgt op de bassisschool vmbo-advies. Bijna geen enkele groep doet het zo slecht in het onderwijs. En wat ook naar voren komt uit het onderzoek: Molukkers kiezen vaak een opleiding onder hun niveau. Dat geldt voor ‘hele’ en ‘halve’ Molukkers.

Molukkers zouden minder ambitieus zijn, meer hechten aan familie, vrienden. Ze kiezen, zeker als ze uit een wijk komen, al snel voor het vmbo, ook als ze zonder moeite vwo of havo zouden kunnen doen. Soms omdat ze samen met hun Molukse vrienden naar school willen gaan, om bij de voor veel Molukkers zo belangrijke ‘groep’ te blijven.

Molukkers zijn vaak bescheiden, zegt de 16-jarige Nino uit Assen (buiten de wijk, Molukse vader, Nederlandse moeder). Zelf zit hij in zijn vwo-examenjaar, en wil hij volgend jaar bedrijfskunde studeren. Hij komt veel in de Molukse wijk, om familie en vrienden te bezoeken. ‘Er heerst een gezelligheid die in de rest van Nederland vrij zeldzaam is.’

Volgens Nino (oprichter van het Maluku Nieuws Netwerk, MNN, een nieuwsnetwerk over de Molukken) gaan de laatste jaren weer meer en meer jongeren op zoek naar hun Molukse identiteit. Ze gaan naar feesten met Molukse muziek, zoeken op Facebook of Hyves Molukkers op met roots op hetzelfde eiland, of dorp, waar zij vandaan komen. Onder een deel van de Molukse jongeren zijn (nationalistische) Molukse popgroepjes populair. Ook de belangstelling voor een onafhankelijke staat, de RMS, de Republiek der Zuid-Molukken, neemt de laatste jaren toe volgens hem.

Niet alle Moluks-Nederlandse jongeren zijn trouwens zoveel met hun identiteit bezig. De 18-jarige Jannes: ‘Ja, je krijgt wel iets van huis mee, dat wel.’ Molukse muziek? ‘Dat is iets voor m’n ouders.’

Geen of weinig band met de Molukken? Dat kan niet, zegt een jongen die via internet reageert en anoniem wil blijven. ‘Iedere Molukker heeft een band met Maluku (Molukken, red.) ook al ontkennen sommigen het. Die zeggen dat ze alleen maar naar Jan Smit luisteren, stamppot andijvie eten en zich schamen voor gebeurtenissen uit het verleden.

De RMS, het ideaal van een onafhankelijke Molukse staat, mag dan niet voor alle Molukse jongeren belangrijk zijn. De sterke band die Molukkers met elkaar, en hun pela, hebben, geldt volgens Rinsampessy wel voor heel veel Molukkers. En het is je plicht om iemand van je pela te helpen. Ook onder 18-jarigen leeft dat. Rinsampessy ‘Als iemand geslagen wordt, ga jij helpen.’

Groepscultuur en trots spelen een belangrijke rol bij wat er aan de hand is in Culemborg. Maar uiteindelijk is het óók gewoon een grootstedelijk probleem, zegt Rinsampessy. ‘Culemborg ligt dicht bij het westen, je ziet dat daar dezelfde problemen komen als in de Randstad.’ En dat is nieuw voor een kleine gemeenschap als Culemborg, die nog moet wennen aan de uit de grote steden geïmporteerde ‘urban cultuur’, waar jongeren met een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Nederlandse, Molukse, achtergrond een eigen ideologie van ‘respect, vergelding en collectiviteit’ hebben opgebouwd.

‘Jongeren opereren de laatste jaren steeds meer in groepen’, zegt een baas van een Rotterdams beveiligingsbedrijf, die al 20 jaar in de beveiliging zit. En soms komen die groepen keihard tegenover elkaar te staan. ‘Kom je ze individueel tegen, dan zijn het heel aardig jongens. Maar in een groep is dat anders. Ze weten: eenheid is kracht.’ Combineer die urban groepscultuur met de traditioneel toch al erg collectieve Marokkaanse en Molukse gemeenschappen, en een ‘willekeurig’ incident in een stadje als Culemborg, kan de Molukse vulkaan plotseling doen uitbarsten

http://www.depers.nl/binnenland/367165/ ... ukker.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Het idee om gemengde groepen burgers door de straten te laten patrouilleren gaat uitgevoerd worden.
In de wijk Terweijde in Culemborg moeten 'sociale veiligheidsteams' voorkomen dat er opnieuw problemen ontstaan tussen Molukse en Marokkaanse jongeren. Dat meldde de gemeente Culemborg maandag. De teams moeten bestaan uit leden van beide bevolkingsgroepen.
Mogen er geen kaaskop Nederlanders mee doen? Het is toch ook een beetje hun land waar het zich in afspeelt?
De gemeente stelt maandag dat er ook in de wijk steun lijkt voor het vormen van sociale veiligheidsteams. Wat de teams precies gaan doen, is nog onderwerp van gesprek, aldus een gemeentewoordvoerster.
Of er daadwerkelijk steun in de wijk is, zal wel blijken als ze mensen moeten vinden voor die teams.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5758 ... html?p=1,1
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Mohamed Rabbae zet Molukkers op tegen Nederlanders. Molukkers zijn juist de vrienden van Marokkanen, en daarom moet men in maart gaan stemmen . Op wie? Dat zegt Mohamed Rabbae niet.

'Marokkaans-Molukse delegatie moet slachtoffers bezoeken'

Een delegatie van Marokkanen en Molukkers moet de families in Terweijde bezoeken die door het geweld zijn getroffen.

Dat voorstel doet oud-politicus Mohamed Rabbae. ,,Samen moeten we hen ter verzoening met een bloemetje excuses aanbieden'', zegt hij.

Woordvoerder Baboyo Persiso van de Molukse gemeenschap staat sympathiek tegenover het voorstel van het oud-Kamerlid van GroenLinks. Hij zal het met zijn achterban bespreken.

Rabba hield vrijdagavond als prominente Marokkaan een gloedvol betoog voor de Culemborgse Marokkaanse gemeenschap, aldus gelderlander.nl.

''De Molukkers zijn geen vijanden, maar juist onze vrienden, onze broers en onze zusters. Schouder aan schouder hebben we gestreden voor rechten van Molukkers, Marokkanen, Surinamers, Turken en woonwagenbewoners. Daarom mogen wij bijvoorbeeld stemmen'', benadrukte hij in de bomvolle kantine van voetbalclub Fairplay in Culemborg.

Het oud-Kamerlid van GroenLinks maakt zich grote zorgen over de situatie in Terweijde en de positie van de Marokkanen in Nederland. De geweldsincidenten in Culemborg brengen de toch al niet beste reputatie van Marokkanen opnieuw zware schade toe. ,,Of de Marokkanen nu hoofdschuldigen zijn of niet. Zorg dat onze kinderen niet meer in de problemen komen."

Rabbae waarschuwde de aanwezigen voor 'de racist Wilders'. ,,Wilders is gebaat bij de onrust. Hij zal tegenstellingen verder willen uitbuiten.''

Rabbae riep de Marakkonen op om te gaan stemmen in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen. '' Neem je vrouw mee en je 18-jarige zoon en dochter. Ga stemmen.''

http://nieuws.marokko.nl/index.php?nav=nieuws&nid=14376" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Dat voorstel doet oud-politicus Mohamed Rabbae. ,,Samen moeten we hen ter verzoening met een bloemetje excuses aanbieden'', zegt hij.
Ook bloemetjes hebben licht nodig om te leven. En dat valt niet mee achter met spaanplaat dichtgetimmerde ramen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Burgemeester vreest vertrek ME uit Culemborg
dinsdag 12 januari 2010

Burgemeester Roland van Schelven (D'66) van Culemborg is bang dat er weer onrust ontstaat als de mobiele eenheid probleemwijk Terweijde verlaat. Sinds de rellen tussen Molukse en Marokkaanse bewoners tijdens nieuwjaarsnacht is de buurt afgesloten.

Nu houdt de ME nog de wacht in de wijk. Maar eerder ging het ook al mis doen de politie-eenheid zich twee dagen na de rellen terugtrok uit Terweijde. Van Schelven is bang dat het geweld opnieuw oplaait. Tot nu toe zijn er 22 mensen aangehouden.

Tocht
De buurtbewoners hielden vorige week een 'verzoeningstocht', maar desondanks wil de rust in wijk niet terugkeren. Zaterdag reed een Marokkaan in op de betonblokken van de afgezette Diepenbrockstraat. In deze straat wonen veel Molukkers. Hierover is Van Schelven erg boos.

Teams
De gemeente Culemborg stelde gisteren voor om sociale veiligheidsteams in te zetten om de vrede in de wijk te waarborgen. De teams moeten dan uit mensen van zowel Molukse als Marokkaanse afkomst bestaan. Wat de teams precies moeten gaan doen is nog niet duidelijk.

Door Roseline Lemoine

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... emborg.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Zwartmeer »

Zaterdag reed een Marokkaan in op de betonblokken van de afgezette Diepenbrockstraat. In deze straat wonen veel Molukkers. Hierover is Van Schelven erg boos.
Dat zal ie vast niet met z'n eigen auto gedaan hebben...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Kamer debatteert over Culemborg

DEN HAAG - De Tweede Kamer gaat debatteren over de rellen in de wijk Terweijde in Culemborg. Een meerderheid schaarde zich dinsdag achter de vraag van de PVV om hierover te praten met de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie en Integratie

Premier Jan Peter Balkenende noemde vrijdag het geweld tussen de bevolkingsgroepen in Culemborg „in- en intriest”. Hij sprak van een „volstrekt onwenselijke en onverteerbare situatie”. Het kabinet zei eerder niet aan te kunnen geven wie er in Culemborg is begonnen met de rellen. Risicojongeren in een kansarme wijk zorgen voor overlast en hebben weinig nodig om ruzie met elkaar te krijgen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5769 ... org__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42585
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Mahalingam »

Zwartmeer schreef:
Zaterdag reed een Marokkaan in op de betonblokken van de afgezette Diepenbrockstraat. In deze straat wonen veel Molukkers. Hierover is Van Schelven erg boos.
Dat zal ie vast niet met z'n eigen auto gedaan hebben...
Ja dat metd ie auto las ik ook in
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... emborg.htm
En als ik de plaatselijke courant bekijk:
http://www.culemborgsecourant.nl/page/L ... 78274.news
dan lees ik dat dit niet het enige akkefietje was afgelopen weekend:
Geplaatst door: Boris - 11-01-2010 16:05
rennen ze weg op sokken?
Geplaatst door: Ateng - 11-01-2010 15:41
Die marokanen vallen en rennen weg terwijl ze in meerderheid waren trieste moslims zijn het wij molukkers blijven staan we rennen voor niemand weg! ook al we in minderheid marokanen durven alleen in grote groepen ze vallen aan en rennen weg!
Geplaatst door: culemborger - 11-01-2010 15:28
@ Laila
Dat is niet wat ik van het verhaal heb begrepen.
"Ook zijn er Nederlanders van buiten Culemborg in het centrum beland, en hebben achter een groep Marokkaanse probleemjongeren gezeten. De Marokkaanse probleemjongeren zijn op de vlucht geslagen via stegen"
Geplaatst door: boris - 11-01-2010 14:52
omdat de media de indruk wilt wekken dat het de goeie kant opgaat... ondertussen is er behoorlijk wat gaande geweest het afgelopen weekend.
Geplaatst door: Laila - 11-01-2010 14:50
Nou dat komt omdat die zogenaamde Autochtonen flink zijn aangepakt daarna :)
Geplaatst door: culemborger - 11-01-2010 14:29
Afgelopen weekend zijn marokaanse raddraaiers in het centrum van Culemborg door autochtone nederlanders achterna gezeten en in elkaar geslagen. Waarom wordt hier door de media met geen woord over gerept.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77489
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door Ariel »

Het is onderdehand wel duidelijk dat de vredestocht en de bos bloemen van Mohamed Rabbae weinig of niets geholpen hebben.
De vrede is nog niet doorgedrongen tot de jeugd. Waarschijnlijk zijn deze ook niet bij de vredesonderhandelingen uitgenodigd.
Nieuwe aanhoudingen in Terweijde

CULEMBORG - In de wijk Terweijde in Culemborg zijn dinsdag wederom twee personen aangehouden wegens overtreding van de noodverordening en wegens wapenbezit. Dat meldde de politie dinsdagavond.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5771 ... jde__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Culemborgse probleemwijk

Bericht door birdie »

ONRUST BLIJFT: NIEUWE AANHOUDINGEN IN CULEMBORG

donderdag 14 januari 2010 18:11

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in totaal tien personen aangehouden in de wijk Terweijde van Culemborg. De arrestanten hadden onder meer verboden wapens en pepperspray op zak, aldus de politie. Het blijft onrustig in de wijk waar Marokkanen en Molukkers elkaar te lijf gaan.

Geen rellen meer, maar wel aanhoudingen waarbij wapens in beslag worden genomen Geen rellen meer, maar wel aanhoudingen waarbij wapens in beslag worden genomen

In de wijk gelden al anderhalve week een noodverordening en een samenscholingsverbod.

Rellen
In verband met de rellen in de wijk zijn tot donderdagmiddag 41 personen aangehouden, onder wie negen verdachten van de gewelddadigheden tijdens en na de jaarwisseling.

Van die laatste groep zitten nog vijf verdachten in bewaring.

Buiten Culemborg
Ernstige incidenten doen zich niet meer voor, aldus een politiewoordvoerder. ‘We houden wel mensen aan op basis van de noodverordening en wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.' De aangehouden personen komen niet alleen uit Culemborg, maar ook uit andere plaatsen.

De woordvoerder benadrukte dat de politie nog steeds volop aanwezig is in Terweijde en voorlopig niet weggaat. De noodverordening is tot zeker 18 januari van kracht.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... emborg.htm
† 14 september 2012.
Plaats reactie