Polygamie mag ook in Nederland

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Ariel schreef:
ihsanyd schreef:.

Ps: Wat betreft de seksuele kracht denk ik dat het een fabeltje is uit de hadith, die zeer sterk cultureel beïnvloed zijn en waarvan als je de hadithwetenschappen kent, je niet al teveel acht moet geven aan dit soort uitspraken. En deze uitspraak heeft dus totaal niks met de islam te maken.
Ben jij een Koran only moslim ihsanyd ?
Wij gebruiken hier in principe alleen de ( sahieh ) zeer betrouwbare hadiths van Al-Bukhari, en het is niet aan jou als moslim om die in twijfel te trekken.
Narrated Qatada: Anas bin Malik said, "The Prophet used to visit all his wives in a round, during the day and night and they were eleven in number." I asked Anas, "Had the Prophet the strength for it?" Anas replied, "We used to say that the Prophet was given the strength of thirty (men)." And Sa'id said on the authority of Qatada that Anas had told him about nine wives only (not eleven).
http://www.usc.edu/schools/college/crcc ... 01.005.268" onclick="window.open(this.href);return false;
Ariel, je bent ingeburgerd wat betreft islamitische terminologie. Ik als moslim ben INDIVIDUEEL verantwoordelijk omtrent de keuze van bronnen van informatie en God heeft mij hersens gegeven om die te gebruiken. Ik verwerp de hadith niet, maar in tegenstelling tot sommigen acht ik de hadith niet onfeilbaar en al helemaal niet op hetzelfde niveau als de GEOPENBAARDE KORAN. Ik heb er ooit een stuk over geschreven, hier in een licht aangepaste vorm:

Ik geloof in de sunnah van de Profeet s.a.w. maar ik geloof niet alle hadith die ik lees. Voor mij hebben de hadith die TEGELIJKERTIJD overgeleverd zijn door Muslim EN Bukhari het meeste autoriteit. Verder wil toch iets benadrukken en dat is het volgende:

Het fenomeen dat een openbaring wordt overschaduwd door wat anderen toeschrijven aan de boodschapper van desbetreffende openbaring is niet nieuw. Het heeft zich al eerder gemanifesteerd bij de Yahuda (Joden - Tora) en Nasara (Injeel/Gospel). En zoals de profeet s.a.w. zei, jullie zullen hun exact volgen en zelfs als ze ergens binnen zijn gegaan zullen jullie dat ook doen. Dus wees gewaarschuwd. Dit is een standaard draaiboek van Iblies en elke keer is het gewoon copy paste. Bij de Joden is Talmud (soort Tafsir/Fatwas/Hadith) in praktijk een hoger status gaan bekleden dan de Torah. Wie het verhaal van Jesus kent weet hoe hij dit ernstige veroordeelde in bijvoorbeeld Matheeus 7. Toen kwam de Injeel en werd het 325 jaar na Jesus vastgelegd en officieel gemaakt door het Concilie van Nicea en werden dingen toegeschreven aan Jesus wat hij nooit beweerd heeft. Ook werd de gevestigde christendom eerder gebaseerd op de leer van Paulus dan op die van Jesus, ook al heeft Paulus, Jesus nooit persoonlijk gekend of gezien. Dat werd dan de basis van het christendom met alle gevolgen van dien. De "sunnah" van Isa a.s. werd vervangen door de visioenen van Paulus en hoefde men zich niet meer te besnijden en ook mocht men bijv. varkensvlees eten. De echte Injeel raakte "zoek". En toen kwam de "Furqan" om te onderscheiden wat waar is en wat niet. Met voldoende kennis van de Quran kan men gedeeltelijk de zuivere boodschap van Jesus uit christelijke bronnen (zowel de 4 evangelien van het NT als de Gnostische Evangelien/Apocrypha) destilleren. Iblies zou Iblies niet zijn als hij niet hetzelfde zou proberen met de Islam. Vandaar de verplichting om de Quran uit je hoofd te kennen zodat ieder van ons een bescherming vormt tegen het vervalsen van de Quran. Wat ik dus denk is dat voor mij de Hadith dezelfde status hebben als de Bijbel en Torah. Niet helemaal zuiver omdat men het niet aan dezelfde voorwaarden heeft gesteld als de Quran maar inhoudelijk is men wel in staat om de zuiver Sunnah eruit te destilleren, mits men over voldoende kennis van de Furqan beschikt en gezegend is met Hikma, iets wat je niet kan leren.

Wat we tegenwoordig zien in de praktijk van moslims is dat Geboden van de Quran veel minder worden benadrukt terwijl men vooral bezig is elkaar te lastig te vallen en te veroordelen aan de hand van hadith. Tegenwoordige Islam wordt meer door de Hadith gedomineerd dan de Quran. Alle huidige problemen en negatieve imago van de Islam en stereotype Moslims hebben meer te maken met de Hadith dan met de Quran. Blijkbaar doen we toch iets niet helemaal correct en moeten we ons even achter het oor krabbelen en afvragen waar onze prioriteiten moeten liggen.

Een ander bijzaak is dat de Profeet s.a.w. terugkeerde naar Allah s.w.t. in het jaar 632 en dat de belangrijkste hadith verzamelaar Imam Bukhari r.a. en Imam Muslim r.a. pas respectievelijk in 810 en 817 werden geboren. Daar zit ten minste 178 jaar tussen en in de maatstaven van toen is dat minimaal 3 generaties. Nu vraag ik me af als men mij vandaag iets zou voorleggen van 178 jaar terug om precies te zijn uit 1831 of ik dat zonder enige scepticisme zou geloven en overnemen en helemaal als het gaat om de de context en de intentie omtrent een uitspraak van toen. Ieder van jullie kan zijn eigen conclusie trekken met zijn/haar eigen verstand. Vandaar dat ik ALTIJD eerst naar de QURAN grijp en dan pas naar de Hadith maar voor mij zijn die niet HEILIG en zou ik dus niemand anders op basis daarvan veroordelen.

Voldoen we aan de eigenschappen van de Al Birr en Mattaqun? Nee, waarom werken we daar dan eerst niet aan? Islam is een levenwijze van vooral doen en niet slechts alleeen praten. Als ieder moslim alleen al naar deze vers zou leven en in praktijk zou brengen, zou dat genoeg zijn om de imago van de islam op te poetsen.

2:177. Het is geen deugd, dat je jouw gezicht naar het Oosten of naar het Westen wendt, maar waarlijke deugd is in hem, die in God, de Laatste Dag, de engelen, het Boek en de profeten gelooft en die van zijn vermogen geeft uit liefde voor Hem aan de verwanten, de wezen, de armen, de reiziger, de bedelaars en voor het vrijkopen van slaven en die het gebed onderhoudt en de Zakaat betaalt; verder in degenen, die hun belofte nakomen, wanneer zij een belofte doen en de geduldigen in armoede, in kwellingen en in oorlogstijd; dezen zijn het, die bewezen hebben, waarachtig te zijn en dezen zijn vromen.

En wat betreft de geleerden:

Hetzelfde fenomeen gebeurde ook bij de Joden. Hun "Geleerden" waren verblind door hun eigen dogma om Issa als Messias te zien en erkennen. Wie erkende Isa als Messias? De "Geleerden" of de "simpele" mensen? De Joodse "Geleerden", de Farizeeën en Sadduceeën hadden hun TALMOED boven de TORAH verheven. Dat is algemeen bekend.
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Monique »

ihsanyd schreef: - Hoeveel moslimmannen denk je houden er een polygame huwelijk op na in Nederland? En wereldwijd? Welke percentage is dat van het totaal aantal mannen?
Hoeveel het er zijn doet er niet toe.
Zodra een man meent meerdere vrouwen te willen huwen...maar.... van anderen verwacht te bekostigen is 1 al te veel.
Hoeveel getrouwde mannen denk je bezoeken prostituees? Hoeveel getrouwde mannen denk je gaan wel eens vreemd en houden er minnaressen op na?
Bedoel je nu dat een meervrouwenhuwelijk te vergelijken is met prostitueebezoek en vreemdgaan?

Prostitueebezoek = een vrouw die werkt voor haar inkomen en de keuze heeft aan welke man ze wel niet wil verdienen.
Dat is een keuze die een moslima niet heeft.

Een minares kan kiezen of ze die rol wil vervullen.
Een moslima heeft die keuze niet.

Het draait allemaal om "keuze".
We moeten de menselijke psychologie, sociologie en antropologie over het algemeen in historische context bestuderen om te begrijpen waarom de islam dat soort zaken heeft gedoogd.
Islam wordt geacht voor iedereen en voor alle tijden te zijn.
Nu is het ineens een historisch iets?

Wanneer de menselijke psychologie, sociologie en antropologie inderdaad beacht zou worden dan zou islam helemaal niet bestaan. Het gaat volkomen tegen de menselijke natuur in.
Mensen moeten zich in allerlei bochten wringen om maar te voldoen aan de idee die islam heeft van hoe mensen (moeten) zijn.
Wanneer islam inderdaad zou uitgaan van "natuurlijke aanleg" (zoals altijd beweerd wordt) zouden er niet zoveel regels zijn om die"zelfde "natuurlijke aanleg" op te leggen.

Iemand die geen chocolade lust (natuurlijke aanleg) hoef je geen regel op te leggen dat hij geen chocolade mag eten.

In islam echter worden er wel regels opgelegd die eigenlijk (volgens diezelfde islam) al""van nature" zo zijn.
voorbeeld:
vrouwen hebben (volgens islam) minder behoefte aan sex dan mannen = natuurlijke aanleg.
Regel in islam: vrouw moet als maagd het huwelijk in en mag geen sex hebben buiten het huwelijk.
Vraag: waarom die regels "maagd en geen sex voor het huwelijk" wanneer vrouwen dat van nature toch al hebben?

Er zijn geen regels over het ontlasten an sich. (logisch, dat is natuurlijk)...er zijn wel regels over hoe en waar men zich dient te ontlasten.
Er zijn ook regels over rechten en plichten van mannen en vrouwen in islam, gebaseerd op hun "natuurlijke aanleg".
Wanneer die dingen inderdaad "natuurlijke aanleg" zouden zijn zouden er geen regels nodig zijn om b.v. vrouwen in huis en aan de worp en aan de kook te krijgen en houden....dan zouden ze dat vanzelf al doen!
m.a.w. islam is tegennatuurlijk.

M.i. zijn enkel regels nodig voor dingen die van nature NIET al zo zijn.!
Amorele atheistische nitwit
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Dhana »

Ten eerste hebben alleen mannen binnen de islam recht op meerdere seksuele partners en vrouwen niet. Hier in het westen, hoe je daar moreel gezien ook over mag denken, hebben vrouwen hier tenminste datzelfde recht. Dus gaat de vergelijking van polygamie en het houden van minnaressen al geheel en al mank.

Bovendien is het niet een niet door God goedgekeurd en zelfs aanbevolen recht dat alleen voor mannen geldt.

Ik snap werkelijk niet waarom moslims altijd met zulke vergelijkingen op de proppen komen. Wat niet-moslims ook voor keuzes maken, zolang die niet tegen de wet ingaan kunnen er velen in alle vrijheid gemaakt worden en zijn afhankelijk van de wensen van het indvidu en niet gestuurd door religieuze doctrines. Hier kan je als christen de pedofiele uitspattingen binnen de katholieke kerk totaal veroordelen en toch katholiek blijven.

Dat is wel heel anders gesteld binnen de islam. Het huwelijk van Mohammed met een 6-jarig meisje veroordelen of zelfs maar afkeuren kan niet, want de angst voor de hel over kritiek op de profeet houdt iedere moslim een heel leven lang stevig in de greep.En wat te denken van het recht van mannen om iedere slavin in het bezit ook nog eens naar believen te pakken?

Er is geen verschil met een rijke playboy die iedere avond een ander vrouwelijk lijf in zijn bed heeft en het door allah toegestane liefdeloze en harteloze seksleven van de mannnelijke moslim. Het ligt er in beide gevallen maar net aan wat je je kunt veroorloven en wat je "in je bezit hebt."
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Dhana schreef:Ten eerste hebben alleen mannen binnen de islam recht op meerdere seksuele partners en vrouwen niet. Hier in het westen, hoe je daar moreel gezien ook over mag denken, hebben vrouwen hier tenminste datzelfde recht. Dus gaat de vergelijking van polygamie en het houden van minnaressen al geheel en al mank.

Bovendien is het niet een niet door God goedgekeurd en zelfs aanbevolen recht dat alleen voor mannen geldt.

Ik snap werkelijk niet waarom moslims altijd met zulke vergelijkingen op de proppen komen. Wat niet-moslims ook voor keuzes maken, zolang die niet tegen de wet ingaan kunnen er velen in alle vrijheid gemaakt worden en zijn afhankelijk van de wensen van het indvidu en niet gestuurd door religieuze doctrines. Hier kan je als christen de pedofiele uitspattingen binnen de katholieke kerk totaal veroordelen en toch katholiek blijven.

Dat is wel heel anders gesteld binnen de islam. Het huwelijk van Mohammed met een 6-jarig meisje veroordelen of zelfs maar afkeuren kan niet, want de angst voor de hel over kritiek op de profeet houdt iedere moslim een heel leven lang stevig in de greep.En wat te denken van het recht van mannen om iedere slavin in het bezit ook nog eens naar believen te pakken?

Er is geen verschil met een rijke playboy die iedere avond een ander vrouwelijk lijf in zijn bed heeft en het door allah toegestane liefdeloze en harteloze seksleven van de mannnelijke moslim. Het ligt er in beide gevallen maar net aan wat je je kunt veroorloven en wat je "in je bezit hebt."
De islam heeft veel van die zaken NIET UITGEVONDEN. Het waren gebruiken die al veel langer bestonden. Het enige wat de islam heeft gedaan is het in een juridische kader gieten en er Maximum en Minimum grenzen aan verbinden.

De Wet verschilt per plaats en tijd. Lees even het onderstaande:


2.7 In Delaware was de leeftijd van meerderjarigheid 7 jaar tot het jaar 1973


"Tijdens de 19de Eeuw begonnen de Staten de leeftijd van meerderjarigheid te verhogen tot soms wel 21 jaar. In Delaware bleef de leeftijd van meerderjarigheid op 7 tot het in het jaar 1973 tot zestien jaar werd verhoogd".
"During the 19th century, states gradually raised the age of consent, in some cases to 21. However, in Delaware the age of consent was seven until it was raised to 16 in 1973".
http://www2.hu-berlin.de/sexology/GESUN" onclick="window.open(this.href);return false; ... #_ftnref50

"Tijdens de 19de Eeuw stond de minimale leeftijd voor wettig geslachtsgemeenschap meestal op 10 jaar. In Delaware was het 7 jaar".
"Throughout most of the 19th century, the minimum age of consent for sexual intercourse in most American states was 10 years. In Delaware it was only 7 years".
http://www.buddybuddy.com/peters-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;2.8 Volgens de kerk was het ook 7 jaar


"De Roomse traditie gold als een fundament voor de Christelijke Europa en voor de Christelijke Kerk zelf. Zij basseerden (de meerderjarigheids leeftijd) op biologische ontwikkelingen, dus de leeftijd werd op twaalf tot veertien jaar gezet met een minimum leeftijd van zeven jaar".
“The Roman tradition served as the base for Christian Europe as well as the Christian Church itself which generally, essentially based upon biological development, set it at 12 or 14 but continued to set the absolute minimum at seven.”
http://www.informaworld.com/smpp/conten" onclick="window.open(this.href);return false; ... 6v16n02_032.9 Volgens de Britse Gewoonterecht was het ook 7 jaar


"Kinderen onder 7 jaar waren niet in staat om te trouwen. Nadat zij de 7 jarige leeftijd hadden bereikt mochten zij trouwen, maar het huwelijk bleef "ophefbaar" tot zij het huwelijk gingen volmaken en dat gebeurde bij jongens op 40 jarige leeftijd en meisjes op twaalf jarige leeftijd".
“Children below the age of seven were incapable of marrying. After the age of seven they might marry, but the marriage was voidable until they were able to consummate the marriage, which the law presumed to be at age fourteen for boys and twelve for girls”
http://www.brandeslaw.com/common_law_ma" onclick="window.open(this.href);return false; ... clmart.htm

"Volgens het gewoonterecht werd een huwelijk die vóór de meerderjarigheids leeftijd was gesloten niet als nietig beschouwd, maar als "onvolmaakt". Het was geldig tot één van de partijen daar bezwaren tegen had na de meerderjarigheids leeftijd".
“At common law, a marriage contracted under the age of consent was not regarded as void, but only as an imperfect marriage, valid until voided by the parties after their arrival at the age of consent...
http://query.nytimes.com/gst/abstract.h" onclick="window.open(this.href);return false; ... 94669FD7CF

"Historisch gezien was de houding van het Britse gewoonterecht dat iemand onder zeven jaar het vermogen niet had om toe te stemmen aan een huwelijk, dus tussen de leeftijd van zeven jaar en pubertijd kon de inwilliging plaatsvinden maar niet de volmaking van het huwelijk. Dus volgens de gewoonterecht (van de Britten) was het huwelijk van iemand tussen zeven en twaalf of veertien jaar gewoon "gesloten" en het zou "volmaakt" worden na het bereiken van de pubertijd als niemand bezwaar daarop had".
“Historically, the attitude of the English common law was that a person under seven years of age lacked the mental ability to consent to marriage, and that between seven years and puberty there could be consent but not consummation. At common law, the marriage of a person between the ages of seven and 12 or 14 was “inchoate” and would become “choate” on reaching puberty, if no objection was raised.”
http://www.britannica.com/EBchecked/top" onclick="window.open(this.href);return false; ... family-law

"Het huwelijk die tussen de 7 jarige leeftijd en de meerderjarigheids leeftijd werd gesloten was slechts "ophefbaar" volgens de wet, maar een huwelijk waarin één of beide personen onder 7 jarige leeftijd waren was nietig en stelde niets voor".
"Any marriage, however, occurring between the age of 7 years and the age of consent was merely voidable, but a marriage where one or both of the parties were under the age of 7 was void and without legal significance".
http://myfloridalegal.com/ago.nsf/Opini" onclick="window.open(this.href);return false; ... 94006CC6683.0 Meerderjarigheid door de tijden heen


"Het gewoonterecht, waaruit de Amerikaanse wet haar meeste oordelen uithaalde op de juridisch gebied, had de meerderjarigheids leeftijd op tien (10) jaar gezet. Californië was de eerste staat die de meerderjarigheids leeftijd omhoog bracht. Het werd van tien jaar naar veertien jaar geschoven in het jaar 1889".
"The common law, from which America gets much of its precedents in the legal field, set the age of consent at age ten. California was one of the first states to raise the age of consent. It raised it from 10 to 14 in 1889".
http://www.ageofconsent.com/comments/numberone.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

"Huwelijken sluiten tussen tien en dertien jaar waren gewoon acceptable in Westerse landen tot het midden van de 19de Eeuw".
“Ages from 10 to 13 were typically acceptable in western countries during the mid-19th century". {Waites, Matthew (2005) The Age of Consent: Young People, Sexuality and Citizenship, (New York States and Houndmills,: Palgrave Macmillan) ISBN 1-4039-2173-3}
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_con" onclick="window.open(this.href);return false; ... f-waites_3

"Traditioneel gezien kwam de leeftijd waarom mensen voor het eerst gingen trouwen in de pre-moderne samenlevingen (in de Oude Rome) overeen met het aanbreken van de puberteit".
"Traditionally in pre-modern societies, AAFM [age at first marriage] for girls corresponded with the visible onset of puberty. In these early societies, high mortality rates demanded an offsetting high-birth rate. As a result, younger marriages were required to facilitate population growth". ("The Age of Marriage in Ancient Rome")
http://osdir.com/ml/education.publicati" onclick="window.open(this.href);return false; ... 00028.html

"DeMause toonde aan dat kinderhuwelijken in de 19de eeuw wijdverbreid waren in Rusland".
"DeMause (1990) pointed to “child marriage [being] widespread in Russia well into the nineteenth century". (G.U.S.: World Atlas).
http://www2.hu-berlin.de/sexology/GESUN" onclick="window.open(this.href);return false; ... oc828130073.1 Wat is puberteit?


"Dat is wanneer het lichaam van een kind geslachtsrijp wordt".
"The time when a child’s body becomes sexually mature".
(Kernerman English Multilingual Dictionary).

"De leeftijd van volwassenheid en mannelijkheid".
"Puberty: 'the time of life in which the two sexes begin first to be acquainted' [Johnson], 1382, from O.Fr. puberté, from L. pubertatem (nom. pubertas) 'age of maturity, manhood,' from pubes 'adult, full-grown, manly.' "
http://www.etymonline.com/index.php?sea" onclick="window.open(this.href);return false; ... hmode=none

"Puberteit is de leeftijd of periode in iemands leven waarop hij of zij in staat is om seksueel voort te planten. In andere tijden in de geschiedenis was het vieren van deze gelegenheid (waarin iemand de volgende levensfase binnentreedt) onderdeel van de cultuur".
“Puberty is defined as the age or period at which a person is first capable of sexual reproduction, in other eras of history, a rite or celebration of this landmark event was a part of the culture”. (“Rites of Passage: Puberty”, by Sue Curewitz Arthen).
http://www.earthspirit.com/fireheart/fhpub.html" onclick="window.open(this.href);return false;3.2 Wanneer begint puberteit?


"Normaal gesproken begint het (puberteit) niet eerder dan op 7 of 8 jarige leeftijd bij meisjes en op 9 jarige leeftijd bij jongens".
"Usually, this starts to happen no earlier than about 7 to 8 years of age for girls and 9 years of age for boys".
http://kidshealth.org/parent/medical/se" onclick="window.open(this.href);return false; ... cious.html

"Vroegrijp puberteit is de puberteit die vóór de 8 jarige leeftijd bij meisjes begint en alvorens 9 jarige leeftijd bij jongens begint".
"Precocious puberty is puberty that begins before age 8 years for girls and before age 9 years for boys".
http://www.nichd.nih.gov/health/topics/" onclick="window.open(this.href);return false; ... uberty.cfm

"Hoewel puberteit normaal gesproken tussen de leeftijd van 8 en 13 bij meisjes begint, het kan eerder of later beginnen".
"Although puberty usually starts between ages 8 to 13 in girls, it may start earlier or later".
http://www.healthtouch.com/bin/EContent" onclick="window.open(this.href);return false; ... cid=HTHLTH

"Het is geschat dat één op zes meisjes op hun 8ste levensjaar de puberteit binnentreden. Een doorslaggevend onderzoek dat op 17,000 meisjes in de VS werd uitgevoerd toonde aan dat 27% van de Afro-Amerikaanse meisjes en bijna 7% van de Kaukasische meisjes seksuele kenmerken zoals borstgroei of schaamhaar op hun 7 jarige leeftijd toonden! Toen de meisjes de 8 jarige leeftijd bereikten, waren 15% van de Kaukasische meisjes en 50% van de Afro-Amerikaanse meisjes in de puberteit".
“It’s estimated that one out of six girls aged eight may be entering puberty. A groundbreaking US study on 17,000 girls found that 27% of African-American and almost 7% of Caucasian girls had the onset of secondary sexual characteristics, i.e., either breast development or pubic hair development, by the age of seven. By the time the girls turned 8 years-old, 15% of Caucasian girls and 50% of Afro-American girls were starting puberty.”
http://www.hgof.ns.ca/index2.php?functi" onclick="window.open(this.href);return false; ... item=18004

"Hoewel de meeste kinderen puberteit tussen hun 10de en twaalfde levensjaar binnentreden, kan het vanaf de 8ste tot 16de levensjaar zelfs beginnen! In algemeen begint puberteit bij meisjes eerder dan bij jongens".
"Although most children begin puberty between the ages of 10 and 12, it can start at any age from 8 to 16. The most obvious determining factor is gender; on average, puberty arrives earlier for girls than boys".
http://findarticles.com/p/articles/mi_g" onclick="window.open(this.href);return false; ... 0593/pg_2/

"Sterker nog, twee onderzoekers aan de Universiteit van Chicago, Dr. Marha K. McClintock en Dr. Gilbert Herdt zeggen dat puberteit zelfs rond 6 jarige leeftijd kan beginnen".
“In fact, two University of Chicago researchers, Dr. Martha K. McClintock, a biopsychologist, and Dr. Gilbert Herdt, an anthropologist, say that puberty may actually begin around the age of 6.”
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.h" onclick="window.open(this.href);return false; ... wanted=all

"Onderzoeken sinds 1990 hebben aangetoond dat puberteit eerder kan beginnen bij meisjes in ontwikkelingslanden. Dus de leeftijd van vroegrijpe pubertijd voor meisjes zo laag als 6 of 7 jaar kan zijn".
"Studies undertaken since 1990s indicate that the normal onset of puberty may be occurring at a younger age in girls in developed countries and that therefore the age of precocious puberty for girls may be as low as 6 or 7.”
http://www.britannica.com/EBchecked/top" onclick="window.open(this.href);return false; ... em-disease
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

ik heb je site eens doorgenomen.

het gaat hem op die jonge leeftijd over de GROEI! het ontstaan van borstjes.
"Vroegrijp puberteit is de puberteit die vóór de 8 jarige leeftijd bij meisjes begint en alvorens 9 jarige leeftijd bij jongens begint".
Dit heeft niks te maken met geslachtsrijpheid.
"Onderzoeken sinds 1990 hebben aangetoond dat puberteit eerder kan beginnen bij meisjes in ontwikkelingslanden. Dus de leeftijd van vroegrijpe pubertijd voor meisjes zo laag als 6 of 7 jaar kan zijn".
"Studies undertaken since 1990s indicate that the normal onset of puberty may be occurring at a younger age in girls in developed countries and that therefore the age of precocious puberty for girls may be as low as 6 or 7.”
beste: om te beginnen moet je je copy/paste teksten beter nakijken.
Uw links zijn niet na te volgen.

Maar het belangrijkste: de vertalingen kloppen niet. Het is dat we dit onderwerp hier al tig keer hebben behandeld en daarom weten we dat HOE HOGER DE WELVAART, hoe jonger meisjes beginnen met menstrueren.
Dat staat dus ook in uw tekstje: DEVELOPED countries is niet hetzelfde als "ontwikkelingslanden", hoe graag moslims het ook wouden willen.
Aisha menstrueerde helemaal nog niet toen ze door Mohammed werd gepenetreerd: ze mocht nog met poppen spelen.

Ik vrees dat de persoon die deze notities heeft gemaakt, de engelstalige bronnen ietwat wijd heeft geinterpreteerd om toch maar te kunnen aantonen dat we hier in het westen constant met 6 of 7 jarigen hebben gecopuleerd.

Als U de tekst beter leest dan zou het eventueel (kunnen) gaan over kinderhuwelijken (gewoonlijk in hogere kringen) die pas werden geconsummeerd als de beide personen minstens 12 tot 14 (jongens 14, geen 40, verkeerde vertaling) waren. Op die leeftijd zit men midden in de puberteit, iets anders dan kinderen van 7 of 9.

je moet vroeger opstaan om ons hier op het verkeerde spoor te krijgen hoor Ishanyd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Monique schreef:
ihsanyd schreef: - Hoeveel moslimmannen denk je houden er een polygame huwelijk op na in Nederland? En wereldwijd? Welke percentage is dat van het totaal aantal mannen?
Hoeveel het er zijn doet er niet toe.
Zodra een man meent meerdere vrouwen te willen huwen...maar.... van anderen verwacht te bekostigen is 1 al te veel.
Hoeveel getrouwde mannen denk je bezoeken prostituees? Hoeveel getrouwde mannen denk je gaan wel eens vreemd en houden er minnaressen op na?
Bedoel je nu dat een meervrouwenhuwelijk te vergelijken is met prostitueebezoek en vreemdgaan?

Prostitueebezoek = een vrouw die werkt voor haar inkomen en de keuze heeft aan welke man ze wel niet wil verdienen.
Dat is een keuze die een moslima niet heeft.

Een minares kan kiezen of ze die rol wil vervullen.
Een moslima heeft die keuze niet.

Het draait allemaal om "keuze".
Met die vergelijking wil ik erop wijzen dat mannen blijkbaar op een van der manier het presteren om andere vrouwen op na te houden buiten hun eigen vrouw om. Blijkbaar is het gras groener aan de overkant. Wat mijn punt is is dat een polygame huwelijk inclusief erkende rechten, mits met instemming van alle betrokkenen, beter is dan vrouwen te laten vervallen tot prostitutie en of minnares positie met niet erkende kinderen.

Een moslim vrouw kan ook kiezen of ze mee instemt omtrent een polygamie of niet en kan dat zelfs contractueel laten vastleggen alvorens in het huwelijksbootje te stappen.

Juist het draait om KEUZE en dus VRIJE WIL. Dat is ook de kern van de islam en van ons bestaan op aarde, om onze vrije wil in te zetten.
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

A point in child development known as adrenarche—the beginning of adrenal androgen activity—may represent the beginning of the process of puberty. Two University of Chicago researchers, Dr. Martha K. McClintock and Dr. Gilbert Herdt, believe that puberty is triggered by dihydroepiandrosterone (DHEA), a hormone produced by the adrenal glands. According to data the two gathered from three separate studies, DHEA levels begin to increase at around the age of six and reach a critical level around age ten. The researchers characterize these hormonal changes as triggering a number of cognitive, emotional, and social changes in around fourth or fifth grade.

Read more: Puberty - HORMONE SURGE TRIGGERS PUBERTY http://psychology.jrank.org/pages/521/P ... z0n4DrleXc" onclick="window.open(this.href);return false;
vanaf zes jaar kunnen ze een bepaald hormoon aanmaken dat de veranderingen in hun lichaam zal triggeren!
Me dunkt is dat niet hetzelfde als laten uitschijnen dat ze vanaf hun zesde jaar geslachtsrijp zijn!
Vanaf twee jaar beginnen peutertjes woordjes te spreken, dit wil ook niet zeggen dat ze dan de werken van Shakespeare kunnen lezen en declameren dacht ik.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

ihsanyd schreef:
Met die vergelijking wil ik erop wijzen dat mannen blijkbaar op een van der manier het presteren om andere vrouwen op na te houden buiten hun eigen vrouw om. Blijkbaar is het gras groener aan de overkant. Wat mijn punt is is dat een polygame huwelijk inclusief erkende rechten, mits met instemming van alle betrokkenen, beter is dan vrouwen te laten vervallen tot prostitutie en of minnares positie met niet erkende kinderen.
Vrouwen kunnen ook zelfstandig andere beroepen uitoefenen dan verplichte prostitutie zoals nu nog steeds het geval is in islamitische landen (Iran, met die tijdelijke "huwelijken"). Wat monique bedoelt is dat wij hier de KEUZE hebben op welke manier we in ons onderhoud voorzien: huwen, werken, prostitutie.
In het islamitische systeem heb je verplicht huwen of verplichte prostitutie.
We hebben hier ook al een tijdje geleden de DNA testen uitgevonden. Niks "niet erkende" kinderen, tenzij we er zelf voor kiezen.
Een moslim vrouw kan ook kiezen of ze mee instemt omtrent een polygamie of niet en kan dat zelfs contractueel laten vastleggen alvorens in het huwelijksbootje te stappen.
bedoel je nu dat een moslimvrouw het recht heeft om de koranteksten te veranderen? In de koran staat nochtans letterlijk dat de man kan kiezen en dat hij één, twee, drie of vier vrouwen kan huwen. Ik heb nog nergens zien staan dat vrouw 1 het recht heeft om hem dat recht af te pakken.

Juist het draait om KEUZE en dus VRIJE WIL. Dat is ook de kern van de islam en van ons bestaan op aarde, om onze vrije wil in te zetten.
:roll:

er komt weinig vrije wil bij kijken als je als vrouw de keuze hebt om verstoten te worden (ha nee? ikke geen vrouw twee? we zullen eens rap zien sé: taleq taleq taleq) of om om den brode dan maar in de prostitutie te moeten stappen als ze haar drie taleq-woordjes heeft gekregen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Monique »

ihsanyd schreef:Met die vergelijking wil ik erop wijzen dat mannen blijkbaar op een van der manier het presteren om andere vrouwen op na te houden buiten hun eigen vrouw om.
Beste Ihsan, vrouwen presteren het ook om er andere mannen op na te houden buiten hun eigen man om.
Wat dat betreft verschillen mannen en vrouwen niet zoveel hoor.
Wat mijn punt is is dat een polygame huwelijk inclusief erkende rechten, mits met instemming van alle betrokkenen, beter is dan vrouwen te laten vervallen tot prostitutie en of minnares positie met niet erkende kinderen.
Dit heb ik vaker gehoord van moslims;
Een vrouw heeft 2 "keuzes":
ofwel te trouwt (desnoods als 4e vrouw) ofwel ze gaat de prostitutie in.

Sorry Ihsan, een vrouw heeft net zoveel keuzes als ze zelf wil.....MITS.... haar dat wordt toegestaan.
In islam wordt het de vrouw niet toegestaan om te kiezen.

Eigenlijk ben ik in islamitische ogen een prostituee. Ik ben namelijk niet getrouwd.
Een moslim vrouw kan ook kiezen of ze mee instemt omtrent een polygamie of niet en kan dat zelfs contractueel laten vastleggen alvorens in het huwelijksbootje te stappen.
Een moslims kan echter niet kiezen om NIET te trouwen en om onafhankelijk voor zichzelf te zorgen.
Juist het draait om KEUZE en dus VRIJE WIL. Dat is ook de kern van de islam en van ons bestaan op aarde, om onze vrije wil in te zetten.
Dit is juist wat er in islam niet is.......... keuzevrijheid.
Het hele leven ligt vastgelegd in een boekje. Wanneer je je niet aan dat boekje houdt wordt je gruwelijk gestraft.... en dat 2 keer: 1 keer door mensen in dit leven en in de eeuwigheid door een barmhartige allah.

Welke keuzevrijheid heb je het over?

Je bedoelt natuurlijk de "keuze" om moslim te worden.
Volgens mij heb je daar ook geen "keuze" in... iedereen wordt toch als moslim geboren?
Amorele atheistische nitwit
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Ik vind het echt leuk om met jullie te discusieren, ik kom er straks op terug...
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Monique »

ihsanyd schreef:Ik vind het echt leuk om met jullie te discusieren, ik kom er straks op terug...
Ik vind het ook gaaf.... :D

Eindelijk een moslim die niet meteen de benen neemt en ook in gaat op wat wij zeggen zonder meteen met de hel te dreigen of koranverzen te koppie/peesten... :rock:
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

Monique schreef:
ihsanyd schreef:Ik vind het echt leuk om met jullie te discusieren, ik kom er straks op terug...
Ik vind het ook gaaf.... :D

Eindelijk een moslim die niet meteen de benen neemt en ook in gaat op wat wij zeggen zonder meteen met de hel te dreigen of koranverzen te koppie/peesten... :rock:
juist! straks worden we nog groupies. Krijgt ie een hele harem achter zich aan.... :laugh1:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

@Manon

Wat is jouw definitie van geslachtsrijp? En hoe meet jij dat?
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Dhana »

Voor zover ik weet, was een huwelijk op veel te jonge leeftijd in vroeger dagen in Europa niet gebaseerd op seksuele lusten van een der parijen, maar had een adelijke politieke rede en wel om koninkrijken of andere -dommen samen te voegen of veilig te stellen. De betreffende meisjes en jongetjes waren slechts marionetten van het politeke gekonkel van de ouders. Bovendien was de verhouding tussen de partners in de meeste gevallen gelijkwaardig in ieder geval qua leeftijd. Zowel de jongen als het meisje hadden zelf geen enkele inbreng. Binnen de islam is er echter wel degelijk sprake van in ieder geval een actieve partij en dat is de man, zeker als het om een te jonge leeftijd van de bruid gaat.

Ik vind dit dan ook een typisch geval van appels en peren vergelijken.

Daar komt nog bij dat we hier tot inzicht zijn gekomen en seks met een minderjarig kind inmiddels tot een misdaad verklaard is. Binnen de islam is het altijd nog zo, dat wat 1400 jaar geleden gold, vandaag de dag nog steeds moet gelden.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

Verdorie! plaats ik hier net een antwoord, is het gewoon foetsie.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Monique »

Manon schreef:Verdorie! plaats ik hier net een antwoord, is het gewoon foetsie.
Ziehier de almacht van allah die de ongelovigen straft... worthy:
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

ihsanyd schreef:@Manon

Wat is jouw definitie van geslachtsrijp? En hoe meet jij dat?
poging twee.

Ik zou geslachtsrijp durven definieren als zijnde vol-wassen, vol-groeid. Men is geslachtsrijp als men zowel fysiek als psychisch in staat is zich voort te planten.
Het is niet omdat een meisje menstrueert dat ze bovendien in staat is om een zwangerschap te ondergaan. De eerste Menstruatie loopt zelfs niet gelijk met de eerste ovulatie. Mannen die menen dat een meisje geslachtsrijp is omdat ze menstrueert zijn dus volledig fout. Op 11 jaar is het lichaam nog steeds niet vol-wassen en dus niet geschikt voor verdere voortplanting.

Zoals hierboven reeds vermeld werden die kindhuwelijken vooral afgesloten in hogere kringen en dienden eerder als allianties of als grondverdeling dan dat er van huwelijk sprake was.
In de normale lagere klassen was de gemiddelde huwelijksleeftijd rond de twintig jaar: kinderen moesten eerst meewerken en thuis bijdragen (of het gezin overleefde niet) en konden pas nadien wat opzij leggen om zelf een gezin te stichten.
Het gemiddelde aantal overlevende kinderen was trouwens ook maar 2. Natuurlijk werden er een veelvoud geboren maar kindersterfte was hoog en gemiddeld waren er slechts twee die zich dan weer verder konden voortplanten.

Dat in de voorbeelden die jij aanhaalt de leeftijd van 7 wordt vooropgesteld als zijnde "volwassen" heeft niks met geslachtelijke omgang te maken maar waarschijnlijk met kinderarbeid en het niet bestaande kinderrecht. Kinderen werden dus vanaf 7 als volwassenen berecht en moesten vanaf 7 gaan werken.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Monique schreef: Dit heb ik vaker gehoord van moslims;
Een vrouw heeft 2 "keuzes":
ofwel te trouwt (desnoods als 4e vrouw) ofwel ze gaat de prostitutie in.

Sorry Ihsan, een vrouw heeft net zoveel keuzes als ze zelf wil.....MITS.... haar dat wordt toegestaan.
In islam wordt het de vrouw niet toegestaan om te kiezen.

Eigenlijk ben ik in islamitische ogen een prostituee. Ik ben namelijk niet getrouwd.
Wat een onzin, je bent gewoon jezelf als losbandig bent dan ben je dat ten nadele van jezelf en als je kuis bent dan is dat ten voordele van jezelf. Een vrouw kan inderdaad veel doen, het enige wat er in de islam wordt afgeraden is het alleen wonen van een vrouw. Volgens mij was dat een tijdje geleden ook zo in Nederland. Het liefst woont een vrouw bij haar man of bij haar ouders of bij haar broers. Vandaar uit kan ze gewoon allerlei zelfstandige werkzaamheden verrichten en als ze getrouwd is mag ze alles wat ze verdient voor zichzelf houden of bijdragen aan het gezinsbudget als ze dat wilt.Het is wel zo dat zodra er kinderen komen de prioriteit van de vrouw bij de kinderen moet liggen en niet bij het geld verdienen.
Een moslim vrouw kan ook kiezen of ze mee instemt omtrent een polygamie of niet en kan dat zelfs contractueel laten vastleggen alvorens in het huwelijksbootje te stappen.
Een moslims kan echter niet kiezen om NIET te trouwen en om onafhankelijk voor zichzelf te zorgen.
Tuurlijk wel, zolang ze gewoon bij een mahram blijft wonen (Ouders/Broers)
Juist het draait om KEUZE en dus VRIJE WIL. Dat is ook de kern van de islam en van ons bestaan op aarde, om onze vrije wil in te zetten.
Dit is juist wat er in islam niet is.......... keuzevrijheid. Het hele leven ligt vastgelegd in een boekje. Wanneer je je niet aan dat boekje houdt wordt je gruwelijk gestraft.... en dat 2 keer: 1 keer door mensen in dit leven en in de eeuwigheid door een barmhartige allah. Welke keuzevrijheid heb je het over? Je bedoelt natuurlijk de "keuze" om moslim te worden. Volgens mij heb je daar ook geen "keuze" in... iedereen wordt toch als moslim geboren?
Kijk je begrijpt de context van de Koran niet. Je mag alles eten behalve varkensvlees, je mag alles drinken behalve alcohol. Je mag heel erg veel behalve een aantal dingen voor JE EIGEN BESTWIL. God heeft ons en onze handelingen niet nodig. We doen het in eerste instantie voor ons eigen bestwil. Als je toch besluit om datgene te doen dat verboden is dan moet ik niet gaan huilen als de gevolgen ervan zich manifesteren. De verboden in de Koran kan je denk ik op twee handen tellen. Hou je je er niet aan dan zijn de gevolgen voor jezelf.

Wat mag niet in de Koran, zo uit mijn hoofd:

Vals getuigen/vals beschuldigen/liegen
Stelen
Vreemdgaan
Ongetrouwd (illegaal) sexen
Rente
Varkensvlees
Gokken
Moorden
Afgoden
Alle middel die je vrije wil/ intellect / bewustzijn uitschakkelen (Drugs, Alchol, Verdovende middelen)

Dat zijn geloof ik even snel wat NIET mag. Er zijn vast nog een aantal waarop ik later opkom. Daartegenover mag je heel erg veel.

Tot de pubertijd ben je niet verantwoordelijk maar zijn je ouders verantwoordelijk. De klok begint te tikken als je de pubertijd bereikt. Dan moet je zelf langzamerhand EIGEN keuzes maken. Je kan ervoor kiezen om Atheist/Chrstelijk/Joods/Budhist te worden of te blijven. De keuze is aan jou er is geen dwang in het geloof. De Koran geeft genoeg voorbeelden van familieleden van PROFETEN die gewoon ATHEISTISCH waren. Zo is er de zoon van Noach, de vrouw van Lot, Farao (zijn vrouw was een gelovige), de vader van Abraham etc etc. Die mensen werden niet gedood of wat dan ook. Ze werden in hun waard gelaten, want niemand weet hoe zijn/haar toekomst uit zal pakken. De ongelovigen van vandaag zijn misschien de grootste gelovigen van morgen. Niemand kan het weten. De Koran zegt dat mensen vrij zijn om de Weg van God te kiezen of de Weg van Iblies (Satan). Beide wegen zijn duidelijk en de keuze is aan ieder individu. Ook zegt de Koran dat ALS GOD HET HAD GEWILD HIJ ALLE MENSEN GELOVIG ZOU KUNNEN MAKEN. Maar God heeft ons vrije wil als voorwaarde gesteld. Als iemand echt oprecht naar God geleid wilt worden dan zal God die persoon leiden en als iemand dat echt niet wilt dan zal God die persoon laten dwalen. Dus al met al komt het op VRIJE WIL neer.
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Manon »

De koran zegt dat op afvalligheid de doodstraf staat.

Bovendien is het zo dat de uitdrukking "geen dwang in godsdienst" van Mohammed kwam toen de polytheisten hem uitnodigden om zijn Allah-beeld samen de de andere afgodsbeelden in de Ka'aba te plaatsen. Toen bleek er volgens Mohammed dus geen dwang te mogen zijn. Nadat de moslims in de meerderheid waren is er van die geen dwang weinig overgebleven: de joden en christenen moesten yizyah beschermingstaks betalen of ze werden een kopje kleiner gemaakt en de polytheisten en atheisten werden sowieso een kopje kleiner gemaakt..... tot ze zich bekeerden.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Dhana schreef:Voor zover ik weet, was een huwelijk op veel te jonge leeftijd in vroeger dagen in Europa niet gebaseerd op seksuele lusten van een der parijen, maar had een adelijke politieke rede en wel om koninkrijken of andere -dommen samen te voegen of veilig te stellen. De betreffende meisjes en jongetjes waren slechts marionetten van het politeke gekonkel van de ouders. Bovendien was de verhouding tussen de partners in de meeste gevallen gelijkwaardig in ieder geval qua leeftijd. Zowel de jongen als het meisje hadden zelf geen enkele inbreng. Binnen de islam is er echter wel degelijk sprake van in ieder geval een actieve partij en dat is de man, zeker als het om een te jonge leeftijd van de bruid gaat.

Ik vind dit dan ook een typisch geval van appels en peren vergelijken.

Daar komt nog bij dat we hier tot inzicht zijn gekomen en seks met een minderjarig kind inmiddels tot een misdaad verklaard is. Binnen de islam is het altijd nog zo, dat wat 1400 jaar geleden gold, vandaag de dag nog steeds moet gelden.
Dhana, de Profeet trouwden om allerlei redenen BEHALVE lust of dat soort zaken. Velen van zijn vrouwen waren weduwen, sommigen aardig op leeftijd, hij zelf was al boven de 40 jaar toe hij begon met de islam te verkondigen. Vergeet ook niet dat hij 23 jaar was toen hij met de 40 jarige Khadija trouwde met wie hij monogaam is gebleven tot aan haar dood meer dan 20 jaar later.. Als het echt om lust ging dan had hij al die jaren allang veel meer echtgenotes genomen zoals het in die tijd gebruikelijk was. Het enige wat hij moest doen is de GRENZEN aangeven in levende demonstratieve handelingen en niet alleen in theorie. Hij moest alle facetten van het menselijk bestaan doorlopen en voordoen hoe het moest. De huwelijk met Aicha had ook een politieke doel om de banden met metgezellen te verzegelen. De profeet huwde ook zijn dochters aan diezelfde metgezellen in diezelfde groep.
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Manon schreef:De koran zegt dat op afvalligheid de doodstraf staat.

Bovendien is het zo dat de uitdrukking "geen dwang in godsdienst" van Mohammed kwam toen de polytheisten hem uitnodigden om zijn Allah-beeld samen de de andere afgodsbeelden in de Ka'aba te plaatsen. Toen bleek er volgens Mohammed dus geen dwang te mogen zijn. Nadat de moslims in de meerderheid waren is er van die geen dwang weinig overgebleven: de joden en christenen moesten yizyah beschermingstaks betalen of ze werden een kopje kleiner gemaakt en de polytheisten en atheisten werden sowieso een kopje kleiner gemaakt..... tot ze zich bekeerden.
Hahahaahahah, Manon toch... Produceer een vers waarop doodstraf staat op afvalligheid in de KORAN..Ik kan je een aantal verzen geven die dat tegenspreken.

Jazyah= Exemption Tax. Dat is een belasting die dhimmis (de beschermden) betalen om ze te ontheven van MILITAIRE DIENSTPLICHT. De hoogte daarvan is NIET MEER dan de Zakat= 2,5% van je NETTO vermogen. Als je al dhimmi ervoor kiest om toch deel te nemen aan een defensieve Jihad (Strugle) dan vervalt die plicht op Jaziyah. De Jaziyah geld alleen voor degene die ook gelden als dienstplichtig dus niet op vrouwen, kinderen en ouderen. Hieronder een uitgebreide uitleg van de vaak misbruikte term:

The term jizyah, rendered by me as "exemption tax", occurs in the Qur'an only once, but its meaning and purpose have been fully explained in many authentic Traditions. It is intimately bound up with the concept of the Islamic state as an ideological organization: and this is a point which must always be borne in mind if the real purport of this tax is to be understood. In the Islamic state, every able-bodied Muslim
is obliged to take up arms in jihad (i.e., in a just war in God's cause) whenever the freedom of his faith or the political safety of his community is imperilled: in other words, every able-bodied Muslim is liable to compulsory military service. Since this is, primarily, a religious obligation, non-Muslim citizens, who do not subscribe to the ideology of Islam, cannot in fairness be expected to assume a similar burden. On the other hand, they must be accorded full protection of all their civic rights and of their religious freedom: and it is in order to compensate the Muslim community for this unequal distribution of civic burdens that a special tax is levied on non-Muslim citizens (ahl adh-dhimmah, lit., "covenanted" [or "protected"] people", i.e., non-Muslims whose safety is statutorily assured by the Muslim community). Thus, jizyah is no more and no less than an exemption tax in lieu of military service and in compensation for the "covenant of protection" (dhimmah) accorded to such citizens by the Islamic state. (The term itself is derived from the verb jazd, "he rendered [something] as a satisfaction", or "as a compensation [in lieu of something else]" cf. Lane II, 422.) No fixed rate has been set either by the Qur'an or by the Prophet for this tax; but from all available Traditions it is evident that it is to be considerably lower than the tax called zakah ("the purifying dues") to which Muslims are liable and which - because it is a specifically Islamic religious duty - is naturally not to be levied on non-Muslims. Only such of the non-Muslim citizens who, if they were Muslims, would be expected to serve in the armed forces of the state are liable to the payment of jizyah, provided that they can easily afford it. Accordingly, all non-Muslim citizens whose personal status or condition would automatically free them from the obligation to render military service are statutorily - that is, on the basis of clear-cut ordinances promulgated by the Prophet - exempted from the payment of jizyah: (a) all women, (b) males who have not yet reached full maturity, (c) old men, (d) all sick or crippled men, (e) priests and monks. All non-Muslim citizens who volunteer for military service are obviously exempted from the payment of jizyah.
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door BFA »

ihsanyd schreef:Velen van zijn vrouwen waren weduwen, sommigen aardig op leeftijd,
Wij noemen zo iemand een gigolo.
ihsanyd schreef:Vergeet ook niet dat hij 23 jaar was toen hij met de 40 jarige Khadija trouwde met wie hij monogaam is gebleven tot aan haar dood meer dan 20 jaar later
Khadija rijk, oud en ongetrouwd. Ideale prooi voor een gigolo. Khadija was ook Moh's werkgeefster. Veel zal Moh niet elders kunnen steken hebben zonder alle luxe waar Khadija borg voor stond te verliezen.
ihsanyd schreef:Als het echt om lust ging dan had hij al die jaren allang veel meer echtgenotes genomen zoals het in die tijd gebruikelijk was.
Zoals bij een echte gigolo ging het in de eerste plaats om geld. Lust kwam op de tweede plaats. Na Khadijas dood kon hij deze lust pas op de voorgrond laten treden. Dit doet Moh ook in zijn religie. Zijn voornaamste doelstellingen: roofbuit en lustslavinnen gaan daarbij hand in hand. Vergeet ook de te zijner tijd gepleegde lustmoord niet. Dit laatste regelmatig massaler dan het aantal vrouwen dat hij aankon.
ihsanyd schreef:Hij moest alle facetten van het menselijk bestaan doorlopen en voordoen hoe het moest.
Ik was er nog niet opgekomen dat Moh ook een exhibitionist was. Bedankt voor de kennis.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door BFA »

ihsanyd schreef:Produceer een vers waarop doodstraf staat op afvalligheid in de KORAN..Ik kan je een aantal verzen geven die dat tegenspreken.
Je verzen zullen dan geabrogeerde verzen zijn.
Er worden heden ten dage nog genoeg doodsfatwas uitgesproken voor afvalligheid.
In sommige Islmaitische landen staat ook nog steeds de doodstraf op afvalligheid. (In de meeste is het gevangenisstraf geworden.)
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door Monique »

ihsanyd schreef: monique: Eigenlijk ben ik in islamitische ogen een prostituee. Ik ben namelijk niet getrouwd.

Wat een onzin, je bent gewoon jezelf als losbandig bent dan ben je dat ten nadele van jezelf en als je kuis bent dan is dat ten voordele van jezelf.
Het spijt me ihsan, jij bent degene die een vrouw 2 mogelijkheden geeft: trouwen of prostitutie. Aangezien nummer 1 niet op mij van toepassing is moet nummer 2 dat dus wel zijn. Meer smaken zijn er niet.
Een vrouw kan inderdaad veel doen, het enige wat er in de islam wordt afgeraden is het alleen wonen van een vrouw. Volgens mij was dat een tijdje geleden ook zo in Nederland.
Ik geloof niet dat er een wet is geweest waarin vrouwen niet alleen mogen wonen in Nederland?
Waarom mogen vrouwen niet alleen wonen?
Ik woon al heel lang alleen en dat bevalt me prima. Ik wil niet anders meer.
Vertel mij nu eens wat dan zo fout aan is?
monique: Een moslima kan echter niet kiezen om NIET te trouwen en om onafhankelijk voor zichzelf te zorgen.

Tuurlijk wel, zolang ze gewoon bij een mahram blijft wonen (Ouders/Broers)
Een vrouw mag "kiezen" zolang ze maar afhankelijk/gehoorzaam is aan een man.
Lekkere keuze.
Kijk je begrijpt de context van de Koran niet. Je mag alles eten behalve varkensvlees, je mag alles drinken behalve alcohol. Je mag heel erg veel behalve een aantal dingen voor JE EIGEN BESTWIL.
Wanneer alles voor MIJN EIGEN BESTWIL is.... mag ik dan aub ook zelf weten WAT die bestwil dan is en hoe ik die wens in te vullen?
Waarom moeten andere mensen dat voor me beslissen?
God heeft ons en onze handelingen niet nodig.
Eisen dat mensen 5x per dag naar hem bidden, hem moeten smeken en bang voor hem moeten zijn noem jij "niet nodigh hebben"?
Ik heb de indruk dat god niet zonder mensen kan maar mensen prima zonder goed.
We doen het in eerste instantie voor ons eigen bestwil. Als je toch besluit om datgene te doen dat verboden is dan moet ik niet gaan huilen als de gevolgen ervan zich manifesteren. De verboden in de Koran kan je denk ik op twee handen tellen. Hou je je er niet aan dan zijn de gevolgen voor jezelf.
Was dit maar zo!!!!
Ik wil best de toorn van allah over me heen roepen hoor, dat durf ik best aan.

Waar ik echter nogal moeite mee heb is dat mensen NIET de keuze hebben om de toorn van allah over zich heen te roepen.
Er zijn mensen die menen allah zelf te zijn en zijn toorn wel even op anderen uitoefenen uit zijn naam. Mensen dus die anderen martelen, afslachten en meer....alleen maar omdat die mensen even iets anders denken over allah en zijn regels.

Een beetje god heeft toch geen mensen nodig?
Een beetje god kan toch zelf wel een flink rotsblok op een vrouw laten vallen die vreemd gaat? Maar nee.... daar zijn een heleboel mannetjes voor nodig met kleine steentjes om de vrouw zo lang mogelijk te laten lijden...en....alsof dat nog niet genoeg is zal ze , wanneer ze eindelijk dood is, tot in alle eeuwigheid gemarteld blijven worden.


De Koran geeft genoeg voorbeelden van familieleden van PROFETEN die gewoon ATHEISTISCH waren. Zo is er de zoon van Noach, de vrouw van Lot, Farao (zijn vrouw was een gelovige), de vader van Abraham etc etc. Die mensen werden niet gedood of wat dan ook.
Beste ihsan, in die tijd bestond de koran nog niet en waren er geen moslims.
Deze vergelijking gaat dus niet op.
De Koran zegt dat mensen vrij zijn om de Weg van God te kiezen of de Weg van Iblies (Satan). Beide wegen zijn duidelijk en de keuze is aan ieder individu. Ook zegt de Koran dat ALS GOD HET HAD GEWILD HIJ ALLE MENSEN GELOVIG ZOU KUNNEN MAKEN. Maar God heeft ons vrije wil als voorwaarde gesteld. Als iemand echt oprecht naar God geleid wilt worden dan zal God die persoon leiden en als iemand dat echt niet wilt dan zal God die persoon laten dwalen. Dus al met al komt het op VRIJE WIL neer.
Dit zou mooi zijn. Het is helaas niet waar.
Je zegt dat mensen een vrije wil hebben. Waarom straft allah dan diegenen die die vrije wil ook gebruiken?
Amorele atheistische nitwit
ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Polygamie mag ook in Nederland

Bericht door ihsanyd »

Manon schreef:
ihsanyd schreef:@Manon

Wat is jouw definitie van geslachtsrijp? En hoe meet jij dat?
poging twee.

Ik zou geslachtsrijp durven definieren als zijnde vol-wassen, vol-groeid. Men is geslachtsrijp als men zowel fysiek als psychisch in staat is zich voort te planten.
Het is niet omdat een meisje menstrueert dat ze bovendien in staat is om een zwangerschap te ondergaan. De eerste Menstruatie loopt zelfs niet gelijk met de eerste ovulatie. Mannen die menen dat een meisje geslachtsrijp is omdat ze menstrueert zijn dus volledig fout. Op 11 jaar is het lichaam nog steeds niet vol-wassen en dus niet geschikt voor verdere voortplanting.

Zoals hierboven reeds vermeld werden die kindhuwelijken vooral afgesloten in hogere kringen en dienden eerder als allianties of als grondverdeling dan dat er van huwelijk sprake was.
In de normale lagere klassen was de gemiddelde huwelijksleeftijd rond de twintig jaar: kinderen moesten eerst meewerken en thuis bijdragen (of het gezin overleefde niet) en konden pas nadien wat opzij leggen om zelf een gezin te stichten.
Het gemiddelde aantal overlevende kinderen was trouwens ook maar 2. Natuurlijk werden er een veelvoud geboren maar kindersterfte was hoog en gemiddeld waren er slechts twee die zich dan weer verder konden voortplanten.

Dat in de voorbeelden die jij aanhaalt de leeftijd van 7 wordt vooropgesteld als zijnde "volwassen" heeft niks met geslachtelijke omgang te maken maar waarschijnlijk met kinderarbeid en het niet bestaande kinderrecht. Kinderen werden dus vanaf 7 als volwassenen berecht en moesten vanaf 7 gaan werken.
Manon,

Er staat toch wel degelijk dat het volgens de Engelse RECHT/WET v.a. 7 jaar mochten TROUWEN en heeft dus niets met kinderarbeid te maken. De huwelijk met Aicha was ook EEN ALLIANTIE HUWELIJK met Abu Bakr, zie mijn vorige post.

Zodra iemand zich natuurlijk kan voortplanten is diegene geslachtsrijp? Wat denk je dan van deze voorbeelden?:

City Evening News reports on January 25, Changchun hospital gynaecology department took in a special patient, a 9-year-old girl who was 8 and half months pregnant. On January 27, at noon, this girl gave birth by cesarean section to a 2.75 kilogram (about 6 lbs) baby boy.
http://www.chinahush.com/2010/01/29/a-9 ... -baby-boy/" onclick="window.open(this.href);return false;


A ten-year-old girl from Charleroi gave birth to a baby last year.
28 September 2007
BRUSSELS – A ten-year-old girl from Charleroi gave birth to a baby last year. The father was 13.
http://www.expatica.com/be/news/local_n ... birth.html" onclick="window.open(this.href);return false;

En zo zijn er nog veel meer. Nu hebben we het niet over de moraal ervan maar over de natuurlijke conditie om kinderen te kunnen baren.

Mvg. Ihsan
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.
Plaats reactie