Geen asielzoekers uitzetten

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

Nog één laatste trip afgelast

Een school, gemeente, of buurt die protesteert tegen een uitzetting: het heeft zin. Op de valreep mocht de Afghaanse familie Baba blijven van minister Hirsch Ballin.

De IND had de vliegtickets al klaarliggen, de familie de koffers al klaarstaan. Vandaag zou de Afghaanse familie Baba – vader, moeder, vijf kinderen plus een oom en tante – terug moeten naar Afghanistan. Maar op het laatste moment, afgelopen vrijdag, besloot demissionair minister Ernst Hirsch Ballin dat de familie tóch in Nederland mag blijven. Nog net voor z’n aftreden maakte hij namelijk gebruik van de zogeheten discretionaire bevoegdheid: de familie Baba krijgt een verblijfsvergunning. Wat de IND en de rechters ook vinden, de in 2001 uit Afghanistan gevluchte familie mag blijven.

De afgelopen drie jaar waren er behoorlijk wat zaken à la de familie Baba. Tussen maart 2007 en april 2010 maakte de minister – vooral destijds staatssecretaris Albayrak van vreemdelingenzaken – 550 keer gebruik van die discretionaire bevoegdheid, zegt het ministerie van Justitie. Tot de val van het kabinet keek Albayrak naar de schrijnende gevallen. Nadat de PvdA-bewindsvrouw aftrad, mocht Hirsch Ballin ‘gul’ zijn. De besluiten van de minister en staatssecretaris staan trouwens los van het generaal pardon uit 2007, waardoor meer dan 27.000 afgewezen asielzoekers een verblijfsvergunning kregen.

Dat de familie Baba mag blijven, lijkt beïnvloed door maatschappelijk protest. Daardoor komt een zaak (extra) onder de aandacht van de minister en blijft die niet in de dossiers van de IND en (als er een zaak wordt aangespannen) bij de rechtbank hangen.

Handtekeningen

Volgens Heinrich Winter, bijzonder hoogleraar toezicht en gespecialiseerd in vreemdelingenrecht (Rijksuniversiteit Groningen) kunnen acties, zoals in dit geval de handtekeningenactie van Haagse scholieren, inderdaad helpen. Winter: ‘Vaak zie je dat er nog wel eens lijntjes worden gelegd met parlementariërs, burgemeesters of werkgevers. Als ze die moeite doen, dan zie je nog wel eens dat er echt goed naar gekeken wordt.’

Bij de familie Baba kwamen de drie Haagse scholen waar de vijf kinderen van de familie op zitten in actie: ze verzamelden 3.000 handtekeningen, boden een petitie aan de minister aan en protesteerden bij het ministerie van Justitie. Door de acties kregen ook de fracties van de SP en de PvdA lucht van de zaak. PvdA-Kamerlid Hans Spekman stuurde een brief aan Hirsch Ballin met het verzoek de familie te laten blijven.

Geluk

Nick Vogels, leraar op een van de scholen waar twee meisjes uit het gezin Baba zaten, en medeorganisator van het protest, denkt dat het gezin geluk heeft gehad. ‘Volgende week, als er een nieuw kabinet is, was het denk ik niet zo ver gekomen.’ De leerlingen op school reageerden vrijdag heel enthousiast. Vogels: ‘Toen bekend werd dat ze mochten blijven, hebben we het meteen groot op de monitoren gezet. Na een paar tellen ging er een gejuich door school heen.’ Vooral kinderen die in de klas zaten bij de meisjes, reageerden emotioneel. ‘Die maken het heel intens mee. Een meisje waar ze drie jaar bij in de klas zitten, zou opeens weg moeten.’

Volgens de advocaat van de familie Baba, Brian Lit, is de zaak van de al 9 jaar in Nederland wonende familie Baba schrijnend, omdat de vijf kinderen allemaal zijn opgevoed in Nederland en erg zijn verwesterd. Bovendien gaat het om een gezin met veel meiden: vier meisjes en een jongen. Lit: ‘In Afghanistan worden verwesterde meisjes als onzedelijk aangemerkt. Ze lopen gevaar op mishandeling en verstoting. Om nog niet te spreken wat de overal in het land aanwezige taliban ervan vinden.’

Illusie

De IND zet vluchtelingen uit naar (delen van) Somalië, Irak en Afghanistan. Volgens veel organisaties is dat onverantwoord. ‘Mensen die worden uitgezet naar Somalië komen allemaal aan op het vliegveld van Mogadishu. Daar is het erg gevaarlijk, het ligt in het onveilige deel van het land’, zegt Annemiek Bots van Vluchtelingenwerk. Ook het uitzetten van vluchtelingen naar bijvoorbeeld Bagdad is onverantwoord, vindt ze. ‘Dat is een stad die momenteel zeer onveilig is.’ Advocaat Lit: ‘Eigenlijk zijn besluiten of gebieden veilig zijn bijna altijd politiek. Men is bang voor een aanzuigende werking.’

Vluchtelingen die de IND Nederland uit wil zetten, zijn trouwens niet alleen afhankelijk van burgerprotest en de nukken van een bewindspersoon. Ook rechters fluiten de IND nogal eens terug. In Nederland, maar ook in Europa. Lit: ‘Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kijkt naar individuele omstandigheden. Als de mensenrechten in het geding zijn, dan mag een uitzetting niet doorgaan.’ Zo dwarsboomt het Europees Hof regelmatig een uitzetting – en had het bijvoorbeeld ook de zaak van de familie Baba nog in behandeling. En dat zal bij een nieuw kabinet straks niet anders zijn. Het Europees Hof, maar ook andere rechters, zullen immers hun koers niet zomaar wijzigen. Volgens hoogleraar Winter gaat er dan ook weinig tot niets veranderen. ‘We zoeken de randen al behoorlijk op, en om nu te verwachten dat het straks makkelijker gaat, is een volstrekte illusie.’

http://www.depers.nl/binnenland/515724/ ... elast.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Ariel »

Het kan net nog moet Hirsch Ballin gedacht hebben. Morgen is het voorbij. Dan heeft hij geen macht meer.
1900 asielzoekers niet terug naar Griekenland

DEN HAAG - Circa 1900 in Nederland verblijvende asielzoekers zullen voorlopig niet naar Griekenland worden teruggestuurd. Dat blijkt uit een brief die minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. Eerder sprak hij over 240 mensen.

Griekenland is voor veel asielzoekers uit het Midden-Oosten en Azië het eerste Europese land waar ze arriveren. Het eerste Europese land waar asielzoekers voet aan wal zetten, is volgens de zogenoemde afspraken van Dublin verantwoordelijk voor het asielverzoek. Een ander Europees land kan de asielzoeker naar dat eerste land terugzenden. Als dat eerste land echter Griekenland is, is de positie van de asielzoekers bepaald niet rooskleurig. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ziet daarom liever geen 'overdrachten' aan Griekenland.

In Nederland zijn momenteel circa 240 asielzoekers die Griekenland als eerste Europese land van aankomst hebben en die al zijn uitgeprocedeerd. Zij hadden anders moeten vertrekken. De anderen zitten nog in een procedure, waardoor ze in elk geval hadden mogen blijven tot ze duidelijkheid hebben. Al valt het oordeel voor deze mensen negatief uit, dan nog zullen ze nu niet naar Griekenland worden gestuurd

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7916 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Manon »

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ziet daarom liever geen 'overdrachten' aan Griekenland.
tiens tiens... Griekenland IS toch Europa? zonder grenzen weetjewel? vrij verkeer van personen en zo?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door BFA »

Zullen we ze naar Libië moeten deporteren.
Libië heeft onlangs 60 miljoen € gekregen om de vluchtelingen opvang die in overeenstemming met mensenrechten is, gekregen.
Daar zal dit probleem niet meer bestaan.
Kunnen die vluchtelingen direct een nieuwe oversteek wagen. Om vluchtelingen aan wal te houden, wacht Libië nog steeds op geld. En wees maar zeker. Opvang in Libië, in overeenstemming met mensenrechten, vergroot de aantrekkingskracht van Europa met vele malen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Mahalingam
Berichten: 42913
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Mahalingam »

Ja, Griekenland heeft een buitengrens van de EU.
De kans dat een verblijf door Griekenland wordt toegestaan is 100 keer kleiner dan hier. Dus waar gaat men heen? Van de Griekenland binnenkomenden is ruim 80% illegaal en die reizen snel door.
De stromen immigranten verleggen zich geregeld. De mensensmokkelaars passen zich aan. Met bootjes naard eeilanden, is nu njiet zo in trek. De weg gaat nu via Turkije en de grensrivier Evros met Griekenland.
Afbeelding
Asielbeleid EU in crisis door Griekenland
Na een noodkreet van de Griekse regering besloot de Europese Commissie gisteren een interventieteam van het grensagentschap Frontex te sturen om de Griekse grenswachten en asielambtenaren in die regio bij te staan. Het is voor het eerst dat dit in 2007 opgerichte team in actie komt.
http://www.nrc.nl/buitenland/article263 ... riekenland

Wat zie je aan een Turkse grens? Prikkeldraad, loopgraven, gevechtsposten, bunkers, wachttorens enz. Een slordig IJzeren Gordijn op zijn Turks. Daar komt geen kip in of uit als ze dat niet willen.
Dus als er immigranten via die rivier Griekenland binnen komen dan is dat omdat Turkije dat mogelijk maakt. Wat een vriendelijk gebaar naar de EU toe!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42913
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Mahalingam »

Het is in Oostenrijk net zo : de rechter beslist dat niemand naar Griekenland terug hoeft.
Österreich: Verfassungsgericht stoppt Abschiebung nach Griechenland
En de reden is hetzelfde: weinig kans in Griekenland om erkent te worden. Dat is een schending van de mensenrechten. Iedereen heeft het recht om een land binnen te trekken waar zijn kansen op verblijf het grootst zijn.
http://www.jungefreiheit.de/Single-News ... 8de.0.html
Het rijtje landen dan zijn azieligers koestert wordt langer:
Oostenrijk, Nederland, Engeland, Denemarken. Allemaal omdat ze een rechtsstaat zijn en de rechter beslist.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Ariel »

Nederland wilde een groep Iraakse asielzoekers terug sturen, maar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens greep in en verbood het.
Waarom? Dat kan je in dit artikel lezen. Ook deze regering wil weer het beste jongetje van de klas zijn, en schikt zich onmiddelijk naar de wensen van de EU
Hof wilde asielzoekers een kans geven

DEN HAAG - Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft dinsdag de uitzetting van asielzoekers tegengehouden omdat deze mogelijk geen kans hebben gehad beroep aan te tekenen tegen hun uitzetting. Dat staat in een toelichting die het hof heeft gegeven op de 'uitzonderlijke' en 'buitengewone' beslissing om in te grijpen.

Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel heeft de documenten donderdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Eind oktober had het Europese hof laten weten dat elke uitgeprocedeerde asielzoeker die voorlopig beroep zou aantekenen tegen uitzetting, niet meteen het land uit hoeft.

De avond voor de geplande uitzetting van een groep vluchtelingen vernam het hof echter van een advocaat dat deze geen toegang kreeg tot deze mensen. Zij zijn mogelijk niet in staat geweest beroep tegen hun uitzetting aan te tekenen.

Leers werpt tegen dat elke vreemdeling die vastzit, contact kan hebben met een advocaat. Maar een advocaat kan alleen spreken met zijn cliënten, hij heeft geen toegang heeft tot elke vreemdeling. In dit geval is niet van deze regels afgeweken, verzekert de minister.

De Tweede Kamer wil donderdagavond in een spoeddebat van Leers horen waarom hij geen ruchtbaarheid heeft gegeven aan de beslissing van het Europees hof, om elke asielzoeker die terug moet naar Irak een tijdelijke voorziening te geven als deze daar om vraagt. De minister blijft erbij dat hij de brief van het hof waarin dit stond, niet hoefde te verspreiden.

De brief gaat niet over individuele gevallen, bevat geen rechterlijke uitspraak en is niet bindend. Zweden en het Verenigd Koninkrijk hebben eenzelfde brief van het hof gekregen. Deze landen hebben daarna ook groepen asielzoekers teruggestuurd naar Irak.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8123 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast

Bericht door Ariel »

Europa dweilt met de kraan open
Nausicaa Marbe, 12-11-2010

Gerd Leers moet Europees immigratiebeleid keihard bestrijden.

Het kabinet-Rutte heeft pech. Nog geen maand aan de slag en de eerste Europese domper op het gebied van veiligheid en immigratie is al binnen.

Het verdient geen schoonheidsprijs: je wint de verkiezingen met een harde lijn tegen de massa-immigratie, maar bij de eerste Brusselse vergadering stem je voor afschaffing van de visumplicht voor Bosniërs en Albanezen.

Keurig
Kom maar binnen allemaal. Een warm welkom voor nog meer asielaanvragen, werkloosheid en georganiseerde misdaad. We staan er o zo rooskleurig bij, in deze tijden van economische hoogconjunctuur.

De immense toestroom van Bulgaarse en Roemeense Roma is vanzelf afgeremd: wie geen woonruimte en werk kon vinden, ging keurig terug. Andere Oost-Europeanen volgden hun voorbeeld: ook werkloze Polen keerden terug naar hun achtergelaten families en zwoeren de alcohol af teneinde geen overlast te veroorzaken.

Vlekkeloos
En zie, na de afschaffing van de visumplicht voor Servië, Macedonië en Montenegro kwam er geen één asielaanvraag binnen. Tel daarbij de vlekkeloze Europese integratie van Roemenië en Bulgarije waar de corruptie nagenoeg zieltogend is en elke Europese subsidiecent tien keer omgedraaid wordt alvorens te verdwijnen in revolutionaire economische hervormingen.

Het Verdrag van Schengen verlangt vúrig naar deze landen. Bijna vergeten: de buitengrenzen van de Europese Unie zijn eindelijk potdicht, zelfs de ooit problematische honderden kilometers tussen Griekenland en Turkije. Hoe ze het voor elkaar kregen, is een wonder, maar de Aziatische mensensmokkelaar bestaat niet meer.

Ideaal
Last but not least: het maatschappelijk draagvlak voor het wijd openzetten van de poort groeit. Zie de overrompelende opmars van Euro- en islamvriendelijke partijen, de anti-nationalistische, liberale volksbewegingen en hun transnationale allianties. Kortom: een ideaal vestigingsklimaat voor de Albanese maffia, de op home invasions beluste mede-Europeanen en andere reis- en werklustige kosmopolieten.

Chip
Eigenlijk onbegrijpelijk dat Brussel de drempel niet geheel afschaft, maar vasthoudt aan een technische kleinigheid: het biometrische paspoort (voorzien van een fraudebestendige chip) als enige voorwaarde voor grensverleggende gastvrijheid.

Hier heb ik niet eens ironie voor nodig: die chip. Een futiel detail in dit onontkoombare proces, maar hoe symbolisch. Niet de schrijnende werkelijkheid en de erkenning dat sommige Europese landen nog lang niet rijp zijn voor Brusselse affectie zet de toon, maar een chip – de illusie dat de techniek alles onder controle heeft.

Hardleers
Het is, in deze context, niet de vermeende hardleersheid van debutant Gerd Leers die de meeste zorgen baart, maar de hardleersheid van de EU zelf. Hoeveel signalen heeft Brussel nodig om even af te zien van oostelijke avonturen?

De keuze van Leers kon nog net door de beugel. Overrompeld door een Europees ‘ja’ voor de afschaffing van de visumplicht, was een ‘nee’ van laatkomer Leers kansloos muizengepiep geweest. Zo werken nu eenmaal de machtsverhoudingen in Brussel. Nationale wensen en noden leggen het vaak af tegen Europese illusies en uitbreidingshaast.

Zelfbedrog
Europa droomt door over opname van de hele Balkan en zet de uitnodigende stappen, tegen beter weten in. Want de stemming over de visumafschaffing is voorafgegaan door een lang proces van onderhandelingen dat wel rekening hield met bestaande problemen.

En dan toch zo’n besluit. Dit is de vreemde Europese dynamiek van zelfbedrog, waarbij wensdenken de realiteit verdoezelt. Europese Correctheid zou de passende term kunnen zijn voor zulke dwalingen.

Veiligheidsklep
Dat Leers nu met weinig kleerscheuren uit de klauwen van Wilders ontsnapt, verdient geen felicitaties. Vergis ik me of presenteerde hij zijn ‘veiligheidsklep’ (de mogelijkheid om de visumplicht tijdelijk weer in te voeren) als een eigenhandig behaald succes?

In de Franse media lees ik echter dat de Franse minister van integratie, de hardliner Eric Besson, voor dit initiatief steun van Duitsland en Nederland kreeg. Een nuance wellicht, maar laat Leers zich niets verbeelden.

Niet opgeven
De immigratieplannen van dit regeerakkoord lijken kansloos in Brussel. Als hij iets wil bereiken, moet hij met eigen initiatieven komen, hard en lang onderhandelen, invloed en bondgenoten krijgen, niet opgeven.

Zo’n veiligheidsklep klinkt geruststellend, maar past in een mentaliteit van dweilen met de open kraan. Precies de mentaliteit die Leers, namens Nederland, keihard moet bestrijden.

http://opinie.volkskrant.nl/artikel/sho ... kraan_open" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nog één laatste trip afgelast en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

'Nederland mag Iraakse asielzoekers niet uitzetten'
woensdag 24 november 2010

Nederland mag voorlopig geen Iraakse vluchtelingen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens woensdag besloten.

Het Hof vindt dat er per persoon moet worden uitgezocht of het veilig genoeg is om terug te keren, aldus VluchtelingenWerk Nederland (VWN) woensdag.

Bescherming
'Dit is vooral goed nieuws voor de vele Irakezen in Nederland en elders in Europa, want zij kunnen voorlopig nog rekenen op bescherming,' zegt VWN-directeur Dorine Manson in een reactie.

Het uitzetten van de Irakezen is begin deze maand gestaakt in afwachting van de uitspraak van vandaag. In eerste instantie wilde minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) doorgaan met terugsturen, ondanks dat het Europese Hof dit in een brief had afgeraden.

Brief
De opstelling van Leers leidde tot onvrede bij een groot deel van de Tweede Kamer, vooral omdat hij de brief van het Hof hierover zou hebben achtergehouden. Leers ontkent dit.

Later bleek overigens dat het staken van het uitzetten niet nodig was: Zweden en Groot-Brittannië hebben dezelfde brief van het Hof hebben gekregen, maar zijn ook doorgegaan met terugsturen. De brief van het Hof was niet bindend.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van minister Leers was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... zetten.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

Gerd Leers interpreteert de uitspraak van het hof blijkbaar anders dan VWN-directeur Dorine Manson whistling:
Leers: Uitzetten Iraakse asielzoekers wordt hervat
woensdag 24 november 2010

Minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) gaat verder met het uitzetten van uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers. Leers concludeert dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geen algemeen verbod op terugsturen naar Irak heeft ingesteld.

Het Hof heeft eerder vandaag bepaald (pdf) dat er per persoon moet worden uitgezocht of het veilig genoeg is om terug te keren. Zolang het Hof daarmee bezig is, mogen de Irakezen Nederland niet worden uitgezet.

Verbod
Begin november liet het Hof in een niet-bindend advies weten dat uitzettingen naar Irak voorlopig niet mogen plaatshebben. Daarmee werd een geplande groepsuitzetting voorkomen.

Maar met de uitspraak van woensdag geldt niet langer een algemeen verbod op terugsturen naar Irak, analyseert minister Gerd Leers. Daarom gaat hij verder met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Bescherming
VluchtelingenWerk Nederland noemt de uitspraak van het Europees Hof van de Rechten van de Mens juist 'goed nieuws' voor Irakezen in Nederland en de rest van Europa.

'Zij kunnen voorlopig rekenen op bescherming,' aldus directeur Dorine Manson.

Door Jeroen Langelaar
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... hervat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

:laugh1: Het zal niet!!!! PvdA en CU ...Leers heeft de brief niet goed begrepen.
PvdA en CU oneens met Leers over asielzoekers
woensdag 24 november 2010

DEN HAAG (ANP) - PvdA en ChristenUnie leggen zich niet neer bij de uitleg die minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel geeft aan een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over uitzettingen naar Irak. De twee partijen blijven erbij dat Nederland geen uitgeprocedeerde asielzoekers naar dit onveilige land kan terugsturen.

De minister zegt juist dat een algemeen verbod op uitzettingen door het hof juist van de baan is, nu het Europees Hof heeft gezegd individuele zaken te beoordelen. Maar PvdA en ChristenUnie menen dat het hof vasthoudt aan een uitspraak van eind oktober waarin staat dat elke asielzoeker die bezwaar maakte tegen uitzetting, Nederland voorlopig niet uit hoeft.

De partijen vinden dat Leers deze brief destijds ook al niet goed uitlegde en hebben de indruk dat hij in dezelfde fout vervalt.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... oekers.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

Gedwongen uitzetting Irakees gaat niet door

DEN HAAG - De gedwongen uitzetting van een Irakees die voor vrijdag stond gepland, gaat niet door. De man heeft bij de rechter bezwaar aangetekend tegen het afwijzen van zijn asielaanvraag. Van het ministerie van Binnenlandse Zaken mag hij de uitslag van die procedure in Nederland afwachten, zei een woordvoerder donderdag.

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) liet de Tweede Kamer woensdag weten dat Nederland weer uitgeprocedeerde asielzoekers kan uitzetten naar Irak. Volgens zijn interpretatie van een brief van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens is er geen sprake meer van een algemeen verbod op het terugsturen naar Irak. De betrokken Irakees, die in bewaring zit, was de eerste die na de uitspraken van Leers zou worden uitgezet.

Volgens de woordvoerder van Leers gaat het in dit geval echter om een normale procedure. Van een streep door de rekening van Leers is volgens hem geen sprake.

Momenteel zijn er in Nederland ruim vierhonderd uitgeprocedeerde asielzoekers uit Irak die terug moeten. Leers hoopt dat ze vrijwillig en zelfstandig terugkeren, maar desnoods zullen zij gedwongen worden uitgezet

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8328 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
Met dit soort rechters en advocaten zal er dus niemand meer uitgezet worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

Europees Hof verbiedt opnieuw uitzetten asielzoekers
vrijdag 7 januari 2011

Nederland mag twee uitgeprocedeerde Somalische asielzoekers niet terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vrijdag bepaald.

Het Hof in Straatsburg eist dat de regering de Somaliërs niet terugstuurt zolang de klacht tegen de uitzetting loopt.

Respecteren
Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt de voorlopige beslissing van Het hof in deze twee individuele gevallen en zal die respecteren, aldus een woordvoerder.

Het departement verbindt er geen verdere conclusies aan voor andere Somalische vluchtelingen. Het ministerie gaat de uitspraak nog verder bestuderen. VluchtelingenWerk Nederland zegt in een reactie blij te zijn met de uitspraak van het Hof.

Acceptabel
Nederland beschermt mensen uit onder meer het gevaarlijke Mogadishu, maar vindt uitzetting naar bepaalde andere delen van het land wel acceptabel.

Eerder bepaalde het Europees Hof dat Nederland voorlopig geen Iraakse vluchtelingen mag terugsturen. Het Hof vindt dat er per persoon moet worden uitgezocht of het veilig genoeg is om terug te keren.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... oekers.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Veel te gevaarlijk om deze Somalische vluchtelingen uit te zetten. Deze zomer gaan ze wel weer op familie bezoek, of laten ze hun dochters besnijden in Somalie, maar nu is het inderdaad veeeeeeeeel te gevaarlijk voor ze daar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

Dit gaat over een alleenstaande moeder die in Nederland drie kinderen geproduceerd heeft waar wij nu de verantwoording voor mogen dragen . Deze vrouw en haar zaak werd een poos geleden op TV behandeld.

Hof beschermt opnieuw Angolees gezin

DEN HAAG - De Staat heeft dinsdag opnieuw bot gevangen in de zaak van een Angolese moeder en haar kinderen. Het gerechtshof in Den Haag heeft namelijk beslist dat het gezin niet uit elkaar gehaald mag worden in afwachting van uitzetting uit Nederland. Het is belangrijker dat de drie kinderen bij hun moeder blijven dan dat de Staat het vreemdelingenbeleid kan uitvoeren, aldus het hof.

Het is de tweede keer dat het hof beslist in het voordeel van het Angolese gezin. In juli bepaalde het hof in een tussenbeslissing nog dat de moeder wel uit het asielzoekerscentrum (azc) in Ter Apel mocht worden gezet, maar dat de kinderen niet op straat terecht mochten komen. Nu hebben zij met succes een beroep gedaan op het Europese mensenrechtenverdrag, waarin onder meer staat dat het gezinsleven moet worden gerespecteerd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8704 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Schepsel »

De wet kan misschien aangepast worden, en dat zij als gezing uitgezet worden, maar zuur is het hoe dan ook. Alsof Angola zo'n paradijs is.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Afghaanse en Iraakse asielzoekers

Bericht door Ariel »

Schepsel schreef:De wet kan misschien aangepast worden, en dat zij als gezing uitgezet worden, maar zuur is het hoe dan ook. Alsof Angola zo'n paradijs is.
Dat is waar Schepsel, maar het is voor Nederland onmogelijk om alle mensen die een naar bestaan hebben in Angola hier op te nemen.
Men moet daar voor een beter bestaan knokken. Hoe moeilijk dat ook is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

Illegale kinderen splijten asielbeleid
Door: Merel van Leeuwen

De staat moet een uitgeprocedeerde vrouw en haar kinderen onderdak bieden. Schept dit een precedent?

Een uitgeprocedeerde Angolese vrouw en haar drie kinderen mogen niet worden uitgezet, zo heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren bepaald. Integendeel, de overheid moet zorgen voor huisvesting en onderwijs. Het gezin zou in april vorig jaar op straat worden gezet, omdat de moeder weigerde mee te werken aan uitzetting. Daarop stapte ze naar de rechter.

In een tussenuitspraak had het hof al bepaald dat de minderjarige kinderen niet op straat mogen worden gezet. De staat wilde vervolgens de kinderen opvangen en de vrouw uitzetten naar Angola. Het hof meent dat het gezin niet mag worden gescheiden, omdat het belang van de kinderen om bij hun moeder te kunnen blijven, zwaarder weegt dan het belang van de staat om het vreemdelingenbeleid uit te voeren.

Stichting Inlia vangt ruim zestig uitgeprocedeerde asielkinderen en hun ouders op. Ze verblijven bij particulieren en in noodopvangvoorzieningen. Volgens directeur John van Tilborg moet minister Leers van Immigratie en Asiel na deze uitspraak ook voor deze personen opvang regelen. Leers is dat niet direct met hem eens. ‘Dat lijkt ons op het eerste gezicht niet’, aldus zijn woordvoerder. ‘Maar we zullen de uitspraak goed bestuderen.’ Wel schept het arrest volgens Leers een precedent, worden illegale kinderen niet meer op straat gezet en ook niet gescheiden van hun ouders. Tegelijkertijd blijft het beleid erop gericht deze mensen te laten meewerken aan vertrek uit Nederland als er geen recht is op asiel. Het ministerie onderzoekt nog of cassatie mogelijk is bij de Hoge Raad.

De Angolese vrouw en haar kinderen verblijven op het terrein van het uitzetcentrum in Ter Apel. In een caravan, aldus advocaat Gerrit Jan Pulles. ‘Het is beschamend hoe klein ze behuisd zijn.’ Toch zijn hij en zijn cliënt tevreden met de uitspraak. ‘Dit is het maximale resultaat.’ Pulles gaat nu proberen om bij gemeenten andere huisvesting te regelen.

De VVD schaart zich achter de uitspraak van het hof, vindt ook dat gezinnen niet gescheiden mogen worden en kinderen niet op straat mogen worden gezet, maar rest er geen andere oplossing dan het gezin uit te zetten, aldus Tweede Kamerlid Betty de Boer. ‘De rechter heeft bepaald dat het gezin is uitgeprocedeerd. Dus blijft overeind staan dat ze moeten worden uitgezet. Het is aan de minister om dat te regelen.’

Het CDA spoort de minister aan snel maatregelen te treffen om de asielprocedures te verkorten, zodat mensen sneller weten waar ze aan toe zijn. Tweede Kamerlid Raymond Knops: ‘Het is geen rechtvaardig asielbeleid als uitgeprocedeerde asielzoekers via een u-bocht een manier creëren om hier te blijven.’ Volgens hem zal het gezin vroeg of laat worden uitgezet. ‘Ze zijn hier onrechtmatig.’

De PvdA noemt de uitspraak ‘begrijpelijk en terecht’. De partij is voorstander van zogeheten terugkeerhuizen waar uitgeprocedeerde asielzoekers worden voorbereid op hun vertrek. ‘In België werkt dit heel goed’, aldus Tweede Kamerlid Hans Spekman, ‘Het aantal mensen dat daar meewerkt aan terugkeer is veel groter.’ Hij gaat de minister vragen dit soort huizen op te richten. Als hij dat niet wil, zal de PvdA daar een initiatiefwet voor indienen.

http://www.depers.nl/binnenland/537701/ ... eleid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

Asielzoeker sneller weg
door Dennis Naaktgeboren

DEN HAAG - Afgewezen asielzoekers moeten sneller hun biezen pakken. Vreemdelingen die twee keer te horen hebben gekregen dat ze niet in Nederland mogen blijven, dienen een nieuwe beroepszaak voortaan in hun eigen land af te wachten.

Het kabinet wil daarmee een einde maken aan de praktijken van gewiekste asieladvocaten die het hele vreemdelingenproces frustreren. Asielzoekers komen regelmatig zelfs nog op de vliegtuigtrap met nieuwe aanvragen, zonder dat er nieuwe feiten of omstandigheden zijn, om hun uitzetting te blijven verhinderen.

Minister Leers (Immigratie en Asiel) past de vreemdelingencirculaire aan om het recht op opvang en verblijf in ons land in die gevallen te beëindigen. Dat maakt hij vandaag bekend. "Bij asielzoekers bestaat de enorme behoefte alles aan te grijpen om hier te blijven", aldus de CDA-bewindsman. "Dat begrijp ik best, maar dat moeten we niet willen. Als na een zorgvuldige procedure een aanvraag tot twee keer toe is afgehandeld, is het daarna afgelopen."

Leers benadrukt dat asielzoekers het recht hebben bij de rechter nogmaals in beroep te gaan voor een zogeheten voorlopige voorziening, maar zij hebben zonder nieuwe omstandigheden niet langer recht op opvang of verblijf in ons land. Die beroepsprocedures zijn vaak bij voorbaat kansloos, maar zijn erg tijdrovend.

Gelijk

Vorig jaar werden in totaal 15.150 asielaanvragen in ons land gedaan. In 12 procent van de gevallen, ruim 1800 keer, ging het om herhaalde aanvragen. Vijfhonderd asielzoekers deden een beroep op een voorlopige voorziening en verbleven in afwachting van de uitspraak van de rechter nog maandenlang in de vreemdelingenopvang. "Een groot deel van hen droeg geen nieuwe feiten aan en in meer dan tachtig procent van de gevallen heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst gelijk gekregen", aldus Leers.

De bewindsman wil voorkomen dat asielzoekers hier in een jarenlange procedure zitten alvorens ze daadwerkelijk het land verlaten. "Ik ken een geval waarbij iemand al achttien jaar bezig is om het land binnen te komen. Dat is ook niet in het belang van de mensen zelf", aldus Leers. "Vervolgens is het de omgekeerde wereld als mensen willen blijven omdat ze al zoveel binding zouden hebben. We moeten op een gegeven moment durven zeggen: nu is het over."

Het Gerechtshof in Den Haag floot Leers gisteren terug over een uitgeprocedeerd gezin uit Angola. Kinderen en moeder moeten weliswaar het land verlaten, maar houden tot die tijd recht op opvang in gezinsverband. De staat wilde de weigerende moeder op straat zetten en de kinderen in een pleeggezin laten opnemen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8711 ... binnenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Monique »

Dit gaat over een alleenstaande moeder die in Nederland drie kinderen geproduceerd heeft waar wij nu de verantwoording voor mogen dragen .
Misschien moeten ze eens beginnen om niet ieder kind van asielzoekers dat in Nederland geboren wordt de Nederlandse nationaliteit te geven maar de nationaliteit van de moeder.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

PVV wil spoeddebat met Leers

De PVV wil een spoeddebat met minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) over de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag dat de opvang van een uitgeprocedeerd gezin uit Angola niet mag worden beëindigd zolang de kinderen minderjarig zijn.

De PVV is daar tegen. ,,Uitgeprocedeerde asielzoekers die weigeren om uit Nederland te vertrekken worden door deze uitspraak beloond. Het terugkeerbeleid dreigt op deze manier enorm te worden ondermijnd en daar moet zo snel mogelijk wat aan gedaan worden'', aldus PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma.

Leers heeft laten weten dat hij het arrest van het Hof nu opvolgt en ondertussen nadenkt over cassatieberoep.

http://www.depers.nl/binnenland/537769/ ... Leers.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

Asielplan Gerd Leers haalt helaas weinig uit

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) toont zich in een brief aan de Tweede Kamer van zijn strengste kant. Hij schrijft dat asielzoekers die na een afwijzing toch blijven doorprocederen, hun beroep in eigen land moeten afwachten

Door Robert Stiphout

Zijn plan is een welkome opsteker nu de rechter het ene na het andere wapen in de strijd tegen illegalen uit handen van de overheid slaat. Het afwachten van een tweede procedure in eigen land zal asielzoekers ontmoedigen om eindeloos door te procederen, wat vaak tot gevolg heeft dat ze na jaren van beroepsprocedures voeren in Nederland in de illegaliteit verdwijnen.

Tegenwicht
Het plan biedt ook tegenwicht aan de uitspraak van de Raad van State die ertoe leidt dat Nederland illegalen niet langer meer aan de grens mag aanhouden. Tevens biedt het tegenwicht aan de recente uitspraak van het hof in Den Haag die de overheid verbiedt om nog langer uitgeprocedeerde asielzoekers van hun kinderen te scheiden met als gevolg dat Nederland nu zowel ouders als kinderen moet opvangen.

Maar al te veel mag niet van Leers’ plan worden verwacht. Het gaat slechts om een relatief klein aantal van vijfhonderd asielzoekers per jaar dat een nieuwe procedure in Nederland wil afwachten.

Nieuwe feiten
De maatregel zou bovendien alleen gelden voor asielzoekers die op grond van dezelfde feiten en omstandigheden een tweede procedure beginnen - enkele honderden van die vijfhonderd, schat het ministerie.

Asielzoekers die met nieuwe feiten en omstandigheden komen - zo’n honderd tot tweehonderd van de vijfhonderd - mogen wel als vanouds in Nederland blijven om de uitkomst van hun procedure af te wachten.

Kwaden
Het geringe effect maakt het extra bezwaarlijk dat straks de goeden onder de kwaden moeten lijden. Van de vijfhonderd asielzoekers die in 2010 hun tweede procedure in Nederland afwachtten, kreeg 18 procent - en niet 35 procent zoals PvdA-Kamerlid Hans Spekman beweert - alsnog gelijk.

In tegenstelling tot het gros zijn dit échte vluchtelingen, die écht gevaar lopen in hun eigen land. Door decennialang misbruik van Nederlandse gastvrijheid moeten ook zij voortaan de tweede procedure in hun thuisland afwachten, met gevaar voor eigen leven.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... ig-uit.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Ariel »

GroenLinks wil EU-oordeel asielbeleid Leers

STRAATSBURG - GroenLinks in het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie zich uitspreekt over het Nederlandse asielbeleid. De partij vraagt zich af of het wel strookt met Europese afspraken.

Dat maakte GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini donderdag bekend. Zij laakt het voornemen van minister voor Asiel, Gerd Leers, om asielzoekers de beslissing over een herhaalde asielaanvraag niet in Nederland te laten afwachten.

Het voornemen van Leers kan leiden tot een schending van verdragen die het terugsturen verbieden van asielzoekers naar de plek waar ze gevaar lopen, meent Sargentini. Zij wijst er verder op dat veel asielaanvragen die worden herzien, alsnog worden toegekend.

Volgens Sargentini stelt Leers: 'U kunt terug naar het land waar u weggevlucht bent, zolang wij onderzoeken of uw leven daar gevaar loopt.' Ze spreekt over een absurde situatie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8791 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50381
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Pilgrim »

Verblijfsvergunning criminele Marokkaan ingetrokken, maar hij is nog niet weg – Vrijwel niemand het land uit

Geplaatst op 21 juni 2016

Afbeelding

Veertig jaar in Nederland en bijna de helft daarvan sleet hij achter tralies. Toch is een 47-jarige als zeer gewelddadig te boek staande Marokkaan nu pas zijn verblijfsvergunning kwijt. Het roept de vraag op waarom er niet eerder is ingegrepen en hoe vaak dit soort situaties zich voordoen. Handel in harddrugs, afpersing, woninginbraken, winkeldiefstal en straatroof. Voor maar liefst 76 misdrijven kreeg een al veertig jaar in Nederland verblijvende Marokkaan gevangenisstraf. In totaal zat hij 19,5 jaar achter slot en grendel.

De zwaar verslaafde Marokkaan leidt al sinds 1985 het bestaan van een gewelddadige junk. Hulp van gespecialiseerde instellingen wijst hij van de hand en hij heeft nooit de moeite genomen om de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Toch krijgt hij nu pas een enkele reis terug naar Marokko.

„Met zijn handelwijze heeft hij de maatschappij veel schade berokkend en buiten twijfel is dat hij de slachtoffers van zijn geweldfeiten leed en angst heeft aangedaan. Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken”, aldus de rechtbank in Den Haag in een vrijdag gepubliceerd vonnis. Daarmee wees de rechtbank het bezwaar tegen het intrekken van zijn ’verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd’, zoals het papiertje officieel heet, naar de prullenmand.

De vraag is waarom het zo lang moest duren voordat deze beroepscrimineel met alleen de Marokkaanse nationaliteit zijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd kwijtraakt. Want iemand die over de schreef gaat, kan zijn verblijfsvergunning wel degelijk verliezen. Maar hoe langer iemand hier is, des te moeilijker het is om diegene het land uit te zetten. De VVD stelt voor om dit strenger te maken. Liberaal Kamerlid Azmani wil geen souplesse meer voor ’gewone’ misdrijven, maar dat alles als een zwaar feit wordt gezien. De PVV wil sowieso een exit bij een misdrijf.

Het probleem bij dit systeem is dat voorheen niet standaard werd gecheckt of iemand het land uitgezet kan worden. Er was geen automatische koppeling tussen justitie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), bleek in eerdere politieke debatten over het onderwerp. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat die er nu wel is. Als een vreemdeling onherroepelijk veroordeeld wordt, krijgt de IND daar nu informatie van.

Sinds wanneer dat nu toch gebeurt, licht het departement niet toe. In de Tweede Kamer wordt er al langer voor gepleit. „Er is al jaren een enorm handhavingsprobleem”, weet PVV-Kamerlid Fritsma, die het zelf als oud-IND-medewerker fout zag gaan. „Er ging geen belletje bij de IND als er iemand met een vergunning wordt veroordeeld.”

Waarom de hierboven beschreven Marokkaan na al die misdrijven nu alsnog tegen de lamp loopt, blijft onduidelijk. Zijn advocaat Jarinde Temminck Tuinstra kan daar niets over zeggen, het departement zwijgt ook. Wel duidelijk is dat er heel wat vergelijkbare gevallen bestaan. De jongst beschikbare cijfers hierover stammen uit 2012. Toen kregen 4600 Marokkanen celstraf. Circa 63% daarvan had alleen de Marokkaanse nationaliteit.

Als het aan de PVV ligt, waren ze allemaal het land uitgezet. Maar de werkelijke uitzetcijfers naar Marokko steken schril af bij die politieke wens. Door een diplomatieke ruzie neemt Rabat zijn onderdanen lang niet altijd terug. De Dienst Terugkeer en Vertrek zegt dat dit nog steeds ’problematisch’ verloopt. Voor het intrekken van een verblijfsvergunning is in ieder geval een besluit van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) benodigd. Voor de zwaar verslaafde Marokkaan die nu zijn papiertje kwijt is, nam Dijkhoff dat besluit in oktober 2015, nadat de draaideurcrimineel opnieuw in de fout was gegaan.

Die sanctie past op het eerste gezicht in een trend, zeggen juristen. Nederland is de laatste jaren flink strenger geworden tegen nieuwkomers die over de schreef gaan, zegt de in vreemdelingenrecht gespecialiseerde Sander Groen van Kroes Advocaten. Tevergeefs heeft de Marokkaanse draaideurcrimineel nog wel een beroep op zijn kinderen en familie gedaan, zo blijkt uit het vonnis. Maar de rechter kent geen clementie. „Pas daags voor de zitting is hij weer in contact gekomen met zijn twee zonen”, schrijft de rechtbank. Kinderen die hij nooit heeft erkend en die tot voor de zitting nooit contact hebben gehad met hun vader. Van „een emotionele band” is dan ook geen sprake, oordeelt de rechter.

Daarmee is hij nog niet terug in Marokko. Zijn advocaat zegt dat er nog een hoger beroep loopt bij de Raad van State. In afwachting daarvan is de Marokkaan nu eerst naar de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen gestuurd. Maar of zijn vaderland hem ooit weer in zijn armen sluit, is dus nog maar zeer de vraag.

Bron: “De Telegraaf” (premium artikel)

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/21 ... -land-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50381
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door Pilgrim »

Geert Wilders over de niet gedwongen uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers
14 jan. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21599
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Geen asielzoekers uitzetten

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie