JOURNAAL

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: JOURNAAL

Berichtdoor hans van de mortel » Wo Feb 02, 2011 9:48 am

EGYPTE - Geert Wilders is bezorgd over de toekomst van Egypte. De kans is heel groot dat de 'verkeerde mensen' het voor het zeggen krijgen, zoals de fundamentalistische Moslim Broederschap, laat hij dinsdag weten. "Het is terecht dat mensen knokken voor hun vrijheid en tegen corruptie en dictatuur."
Wilders houdt echter zijn hart vast dat de Moslim Broederschap het voor het zeggen krijgt, mocht Mubarak vertrekken. Hij wijst erop dat deze organisatie van 'extremistische islamisten' populair is onder de bevolking, omdat zij decennia hebben gezorgd voor gezondheidszorg en onderwijs. Maar het is niet de bedoeling dat deze 'verschrikkelijke club' de touwtjes in handen krijgt. (HvdM: in tegenstelling dus tot wat de Amerikaanse speelpop Mubarak heeft gedaan, heeft de Moslim Broederschap wel goed voor het volk gezorgd. Toch noemt Wilders dit een verschrikkelijke club zonder zijn woorden te specificeren.)
De Moslim Broederschap is de belangrijkste oppositiebeweging in Egypte. De organisatie is ook actief in andere landen in het Midden-Oosten.
Wanneer de Moslim Broederschap aan de macht komt, gaat het juist de 'verkeerde kant' op met mensenrechten en de bescherming van minderheden, meent ook Joël Voordewind (ChristenUnie). Door verkiezingen zou de beweging op een gelegitimeerde manier aan de macht kunnen komen en kan dan 'grote delen' van de islamitische wetgeving sharia invoeren, stelt hij. (HvdM: wat kan ons dat nou schelen? Waar bemoeien wij ons mee? Laat die mensen. Het is hun WIL! Laten wij dan als het zo ver is hier een stemming houden onder moslims en een ieder die dan nog de sharia aanhangt eruit flikkeren. Maar laat daar de mensen hun eigen gang gaan.Trouwens, die sharia kent ook veel goeie punten. Ja toch?)
D66-leider Alexander Pechtold noemt het 'ongelooflijk spannend' wat zich allemaal afspeelt in Egypte. Het regime wankelt, en het is van groot belang dat dit wankelen niet 'in totale chaos' omslaat, verwoordt hij het. Hij ziet een belangrijke rol voor de Europese Unie weggelegd om te zorgen dat het land op een verantwoorde manier de weg naar meer democratisering inslaat. (HvdM: Alweer zo'n bemoeizucht van een 'wijs man'. Dat is nu juist wat die mensen daar in het midden oosten aan ons haten - altijd weer dat bedisselen en onder curatele willen stellen.)

- GREAT BRITAIN - Smeer jij je, net als Tyler Attrill, ook altijd in met een hoge factor om je huid te beschermen tegen de zon? Dat pakt niet altijd goed uit. De twaalfjarige Tyler liep door gebrek aan zonlicht de 'Engelse ziekte' op.
Lisa, de moeder van Tyler, wilde haar twee kinderen graag beschermen en smeerde de twee fanatiek in met factor 50 als ze bij mooi weer buiten gingen spelen. Het gevolg? Een ernstig gebrek aan vitamine D. Hierdoor ontwikkelde het meisje Rachitis, ook wel bekend als de 'Engelse ziekte'.
Bij gebrek aan vitamine D bestaat de kans dat de benen van kinderen krom groeien. De ouders van het jonge meisje ontdekten dat er iets mis was nadat de botten van Tyler niet snel genoeg herstelden na een operatie. (HvdM: Tsja . . . als je moet kiezen tussen Kanker en Rachitis wat doe je dan? Dat we weer eens een dergelijk bericht niet serieus moeten nemen, weten we door even na te denken. Er zijn een paar landen die jaarlijks nauwelijks een spatje zonlicht hebben, lijdt de bevolking daar dan soms aan die gevreesde 'Engelse ziekte'?

- VERENIGDE STATEN - De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag gezegd dat een 'ordelijke overgang van de macht in Egypte nu moet beginnen'. Hij zei dat in een toespraak in het Witte Huis. (HvdM: O, zei hij dat? Wie meent hij dan wel wie hij is die grote comediant en super huichelaar die alle politici zijn? De president van de VS? Nou, bij mijn weten heeft er nog nooit een president van de VS gedeugd en de schoonheidprijs gewonnen. Dat mag je toch verwachten? Maar mooi niet. Het is een fals land dat je aanmoedigt en beschermt, maar de volgende dag zo onder een vrachtwagen duwt onder de verklaring dat het een ongeluk betrof. De vraag dient dus gesteld te worden waarom dat lieve vriendje van Obama niet eerder te kennen is gegeven zijn macht aan het volk terug te geven)
Obama prees het Egyptische leger 'voor de professionaliteit die het heeft getoond terwijl de militairen het volk van Egypte beschermen'.(HvdM: Obama prijst dus zijn eigen aanbevelingen?)De Amerikaanse president herhaalde ook dat het niet aan de Verenigde Staten is om de leider van Egypte te kiezen. Hij richtte zich tot het volk van Egypte en zei dat Amerika de 'stem van de mensen hoort' en dat hij ervan overtuigd is dat 'jullie je eigen lot zullen bepalen'.(Toe maar! De zoveelste leugen. Voor het eerst dat Amerika in staat blijkt goed te kunnen luisteren naar anderen. Uiteraard vanwege een verloren zaak en dus eigen belang. Maar de VS hebben niet geluisterd. Dat doen zij namelijk NOOIT! Maar het is aardig dat wel te zeggen en daardoor keihard te liegen. Typisch religieus.)

- EGYPTE - De acties van het enorme politieapparaat hebben gewapende fundamentalistische groepen vrijwel uitgeroeid. De gevangenissen puilen uit met duizenden strijders, sympathisanten en tal van 'onschuldige verdachten'. ('Elk nadeel heeft zijn voordeel', sprak de legendarische Cruijff ooit. Dat wordt dan binnenkort voor de Egyptische bevolking: Elk voordeel heeft zijn nadeel'.)

- POLITIEK EN BELEID - Naar schatting telt Nederland zo'n miljoen zwakbegaafden, aldus een bericht in de Volkskrant. Didden, bijzonder hoogleraar orthopedagogiek van de Radboud Universiteit Nijmegen, schat dat enkele honderdduizenden specifieke hulp nodig hebben. De angst van de gemeenten is dat door de AWBZ-bezuinigingen mensen met een IQ boven de 70 voortaan aankloppen voor hulp. Zij vrezen echter onvoldoende expertise en middelen te hebben om hen voldoende te helpen. (HvdM: Ik denk dat ex-bankdirecteuren en ex-politici niet zo gauw zullen aankloppen voor hulp. Een riante wachtgeld regeling of een gouden handdruk helpt hen vroegtijdig uit hun IQ-brand. En wat betreft die lagere IQ-figuren? Dat valt best mee. Die mensen worden vaak ten onrechte afgeschilderd als domme slecht functionerende personen. Ik ken er een aantal uit mijn Jehovah's Getuigen-tijd. Ze wonen in een collectieve omgeving. Dat wil zeggen, met drie of vier op een woning. Waar dat normaal al gauw tot problemen zou leiden, functioneert dat wonderwel. Nou, dat scheelt de overheid dus bakken met geld. Maar het zijn de bezoekende en controlerende 'therapeuten' die geld kosten. En wat doen ze? Ik heb het diverse keren meegemaakt. Ze vragen hoe het gaat. Nou, dat was het. Die 'zwak begaafden' zijn niet te beroerd om te werken. Maar je moet ze als overheid wel aan een baan helpen. Straatvuilprikker dus, of als hulpkok, of . . . mogelijkheden zat.)
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

JOURNAAL

Berichtdoor hans van de mortel » Zo Feb 06, 2011 3:15 pm

- BELEGGEN - investeerder en grondstoffengoeroe Jim Rogers sprak dinsdagavond in een overvolle RAI over de huidige marktsituatie. Grondstoffen en Chinese aandelen zullen de komende jaren goed gaan presteren. Het grote geld is echter niet meer op de financiële markten te vinden. Boeren gaan de komende decennia goed verdienen en Rogers raadt dan ook iedereen aan om een baan in de agrarische sector te nemen. ‘Boeren zullen Lamborghini’s gaan rijden.’
Rogers begint zijn betoog met het wijzen naar de problemen in Amerika. ‘De staatsschuld van Amerika is de hoogste ter wereld en dat is zorgwekkend. Het enige redmiddel van de politici, het drukken van extra geld, is niet de methode om de crisis te bezweren.’ In 2012 verwacht Rogers nieuwe problemen in Amerika en dan is de kredietwaardigheid een groot probleem. ‘Er zijn eenvoudigweg niet meer genoeg drukpersen om het geld wat nodig is bij te drukken.’
De 21e eeuw wordt de eeuw van China, zoals de 20e eeuw van Amerika was en de 19e eeuw voor Engeland.
Volgens Rogers kunnen mensen beter boer worden. ‘De vraag naar voedsel neemt alleen maar toe. De voedselprijzen gaan heel erg stijgen.’ Volgens Rogers is het niet onethisch om te anticiperen op hogere voedselprijzen. ‘Politici zijn niet de slimste mensen, dus die geven voor elk probleem de speculanten de schuld. En dan bedenken ze regels die het probleem altijd verergeren. Als de voedselprijzen niet gaan stijgen is er straks geen voedsel meer te krijgen, tegen geen enkele prijs. Je gaat toch geen voedsel produceren met verlies? Dat doet toch niemand? Het is onethisch de boeren niet goed te betalen. Financiële markten zijn niet meer de plaats om geld te verdienen, het boerderijleven is dat wel. Boeren rijden straks in een Lamborghini en de bankier mag blij zijn met een baan als tractorbestuurder.’

- GEZONDHEID BUITENLAND - De Cubaanse Juana Rodriguez vierde afgelopen woensdag haar 126ste verjaardag en claimt daarmee de oudste vrouw ter wereld te zijn. Het Guinness Book of Records erkent dit echter niet. Waarom wordt niet verteld. In haar identiteitskaart staat echter keurig haar geboortedatum vemeld. En in Cuba zijn ze daar erg nauwkeurig in. Het is tenslotte een land dat hoort tot ONZE kennisbeschaving en om die reden niet islamitisch is. Ze is sinds vijf jaar blind, heeft moeite met lopen, maar is nog behoorlijk bij de pinken. Trouwens, in Cuba lopen er nog wel meer rond boven de honderd. O ja, Juana Rodriguez is niet gelovig. Ze g dat maar eens in een door Mohammed ten onder gebracht land.

- POLITIEK BUITENLAND - De Moslimbroederschap gaat toch praten met de Egyptische regering. Tot nu toe heeft de grootste oppositiebeweging in Egypte steeds gezegd pas een gesprek te willen als president Hosni Mubarak is opgestapt.
De fundamentalistische groep maakte zondag bekend dat het later op de dag in gesprek gaat met vicepresident Omar Suleiman om te pogen een einde te maken aan de politieke crisis. De Moslimbroederschap wil onder meer weten hoe serieus de regering de eisen van de bevolking neemt. Sinds wanneer wil een mohammedaan wat weten?

- OUDERSCHAP - Mensen die herhaaldelijk laten blijken dat ze het ouderschap niet aankunnen, moeten worden verplicht anticonceptie te gebruiken. Daarvoor pleiten drie hoogleraren en twee kinderrechters, meldt RTL Nieuws zaterdag.
Het voorstel om ouders die hun kinderen ernstig hebben mishandeld of verwaarloosd een prikpil toe te dienen zou ook in de jeugdzorg steun krijgen. Enkele tientallen ouders komen in aanmerking voor een verplichte prikpil, zeggen de hoogleraren en kinderrechters.
Hoogleraar jeugdrecht en kinderrechter Paul Vlaardingerbroek stelt dat er schrijnende gevallen bestaan die een dergelijk vergaande maatregel rechtvaardigen. Hij noemt als voorbeeld een vrouw die veertien kinderen kreeg. De eerste dertien werden weggehaald door de kinderbescherming, maar het veertiende werd door haar zo verwend dat het op zijn negende al zeventig kilo woog. Enkele tientallen ouders? Ik denk dat men al die Marokkaanse ouders is vergeten die hun leven op Mohammed, het Arabische beestmens, hebben afgestemd.

- MEDIA - Over ruim een half jaar zal de wereld uitgebreid stilstaan bij de tiende verjaardag van de aanslag op de Twin Towers. Vorige week, op een conferentie over historische programma's in New York, bleek dat Amerikaanse nieuws- en actualiteitenprogramma's al volop bezig zijn met de voorbereidingen, waarbij niet alleen de aanslag op het WTC en de gevolgen ervan, maar ook de monumentale wederopbouw van Ground Zero uitgebreid over het voetlicht zullen worden gebracht.
Ondertussen is de aandacht voor de oorlogen die in het kader van de war on terror werden ontketend in de VS tot een minimum geslonken. Buiten usual suspects als The New York Times en de publieke omroep leeft de kwestie niet. Soms krijg je zelfs de indruk dat men niet wil weten wat daar allemaal gebeurt: de oorlog als een pijnlijke, ongemakkelijke zweer - daar praat je ook niet over.
In schril contrast met het gebrek aan aandacht staan de cijfers. Nog altijd vechten er zo'n 150.000 soldaten in Afghanistan en Irak - veel minder dan een paar jaar geleden, maar toch. 6000 militairen kwamen om het leven, 40.000 raakten gewond. Daarnaast hebben honderdduizenden niet-militairen korte of lange tijd in Irak en Afghanistan doorgebracht. Ten slotte de kosten van de oorlog: de teller van de website costofwar.com staat nu op 1150.000.000.000 (1150 miljard) dollar, en daar komen elke minuut ruim 300.000 dollar bij. Harvard-econome Linda Bilmes en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz hebben berekend dat de werkelijke kosten zullen uitkomen op 4,95 biljoen. Dat is 4950 miljard, oftewel zeventien keer de totale uitgaven van de Nederlandse rijksoverheid in 2010.
Dat is veel geld. Obama zou er met gemak het begrotingstekort mee kunnen dichten, maar er is geen politicus die dat zal zeggen. Het zwijgen over de oorlogsuitgaven vormt een van de sleutels voor het begrijpen van de oorverdovende stilte in de media. De meerderheid van de Amerikanen (63 procent) mag dan inmiddels tegen de oorlog zijn, een politicus die de uitgaven voor de oorlog ter discussie zou stellen, zou als landverrader worden weggehoond.
Na de spectaculaire beelden van de overweldiging van de vijand (shock and awe), de bombardementen, snel oprukkende troepen en het neerhalen van de regimes in Afghanistan en Irak, kreeg de oorlog een heel ander karakter. Aanslagen, bermbommen en counterinsurgency zetten de toon - niet bepaald ingrediënten voor meeslepende oorlogsverslaggeving. Sterker nog, de vijand zélf heeft sedert de val van de Taliban en Saddam Hoessein geen gezicht meer.
De war on terror is - in meer dan één opzicht - ontaard in een oorlog zonder gezicht.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2200
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: JOURNAAL

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Feb 07, 2011 9:51 am

Filmpje doet me denken aan mijn oudste mop;
Sam en Moos beklimmen een kerktoren en kijken naar beneden, Sam kijk d'r ligt een kwartje op straat. Ze stormen naar beneden en halverwege kijken ze of ie er nog ligt, Oooo, het is een gulden! Nog meer haast en beneden zoeken ze
maar vinden slechts de vuilnisbak....
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

JOURNAAL

Berichtdoor hans van de mortel » Wo Feb 09, 2011 10:35 am

- JUBILEA - Bosma van de PVV feliciteert de PvdA, die vandaag 65 jaar wordt. Wat hem betreft kan de partij met pensioen.

- OPLICHTING - Allahtone bijstandstrekkers blijken vaak hun landhuizen, bedrijven of landerijen in het buitenland te verzwijgen. In tien procent van de onderzochte zaken is er sprake van verzwegen bezit in het buitenland, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van gegevens van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
In Spijkenisse bleek een Turks echtpaar dat al 250 duizend euro aan bijstand had ontvangen een appartementencomplex in Turkije te zitten. Een Tuks echtpaar uit Hoogezand-Sappemeer bleek onder meer negen appartementen, drie werkplaatsen met twee meubelzaken, vier percelen bouwgrond en drie hectare landbouwgrond te hebben.
De controles worden geïntensiveerd. In iedere zaak zou het om een paar ton onterecht ontvangen bijstand gaan. Toch raar dat die mensen heun Nederlandse paspoort niet wordt ingenomen.

- WERKVERSCHAFFING - Veel mensen die overlijden aan vergiftiging of aan een overdosis medicijnen worden ten onrechte als natuurlijke sterfgevallen geregistreerd. Dat concludeert forensisch onderzoeker Kees Das van de GGD in Amsterdam. Hij pleit op BNR Nieuwsradio voor aanvullend onderzoek onder sterfgevallen waarover wordt getwijfeld.
Na onderzoek onder duizend 'natuurlijke doden' in Amsterdam blijken tien mensen in werkelijkheid overleden aan een overdosis opiaten of cocaïne. Bij twee gevallen bleek er sprake van een moord met gif.
In het aanvullende onderzoek dat Das wil, zou jaarlijks het bloed en de urine van zo'n vijfduizend lijken nader onderzocht moeten worden. De kosten hiervan schat hij op ongeveer een miljoen euro per jaar.
VVD-Kamerlid Ard van der Steur reageerde in de uitzending van BNR. Hij wil van het kabinet weten of er geld voor het onderzoek wordt uitgetrokken.
Daar gaan we weer. Die meneer Das zorgt goed voor zijn eigen werkgelegenheid en die voor aankomende forensisch onderzoekers. Daar zit geen mens op te wachten. Hij manifesteert zich als een ordinaire lijkenpikker om daar voor zijn baas veel geld aan te verdienen. Slechts bij één procent van de duizend onderzochte doden is sprake van een overdosis en bij 0,002 % van de gevallen is sprake van moord. Wie een overdosis wil nemen moet dat maar vooral doen. Dood gaan we allemaal. En als er verdachte omstandigheden zijn weet de politie zelf wel die forensische medewerker op te sporen. Daar moet meneer Das zich niet mee bemoeien. En wat nog veel erger is, zo'n domme politicus gaat daar weer serieus op in. Want inplaats van te werken aan verbetering van ons onderwijs, houdt de politicus zich het liefst bezig met onnozelheden en onnodige uitgaven.

- ONDERWIJS - Scholen mogen geen hoofddoekjesverbod invoeren, ook al zijn zij van mening dat hoofddoekjes in strijd zijn met hun identiteit. Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) en minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) dinsdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de PVV.
Daar gaan we weer. Vroeger had je geen poot om op te staan als je dochter met een hoofddoek om in de klas zat. Niemand mocht een hoofdbedekking op in de klas. Waarom wordt er dan gediscrimineerd onder motivaties? Als mijn zoon gemotiveerd is door een pet op te dragen in de klas omdat hij van mening is dat hij dan beter kan leren, vind ik dit een geldige reden. Een hoofddoek omdat je in God gelooft heeft niets met leren van doen. Of de motivatie van zo'n geïndoctrineerd kind zou moeten luiden dat zij door de hoofddoek betere cijfers kan halen. Beter dan haar klasgenootjes, wat dan weer uitkomt bij discriminatie. Sterker nog, in islam is kennis meestal een belemmering voor je geloof in Allah. Want alles is immers de wil van Allah, nietwaar?
Maar hoe zit het dan met de wil van het schoolbestuur? Leuk als die ook nog wat te vertellen heeft. Je kunt best in God geloven en toch een laag IQ hebben. Een hoofddoek zal je daar zeker niet bij helpen. Een hoofddoek doe je op in de moskee, maar niet in school. Want in school gaat het om leren en niet om geloven. Je kunt wel geloven dat 2 en 2 vijf is, maar in dit geval heeft ONZE kennisbeschaving het laatste woord. Want hoe machtig Allah ook is in de belevingswereld van de achtergestelde, twee en twee blijft 4. Nogmaals,de kerk of de moskee is er voor het geloof. Niet de school!
Volgens de PVV is de hoofddoek in strijd met de gelijkheid tussen man en vrouw. Donner en Van Bijsterveldt zien dat anders. De stelling dat die gelijkheid tot uiting moet komen in uiterlijke kenmerken vinden zij weinig zinvol, schrijven beide ministers. 'De mode legt op tal van punten in de kleding nadruk op de verschillen tussen geslachten.' Ook hier weer de nadruk op domheid en huichelarij van politici. Zowel de PVV als CDA maken blunder op blunder. Het gaat godverdomme om leren. Het gaat om de school. Hier lult de een (PVV) over gelijkheid tussen man en vrouw inplaats van over 'leren'. En het CDA maakt het nog bonter door het over de mode te gaan hebben. Verwacht niet te veel van politici. Het blijven draaikonterige domme klootzakken!
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

JOURNAAL - Brandhaard Libië

Berichtdoor hans van de mortel » Di Mar 01, 2011 9:38 am

- VRIENDEN VAN KHADAFI - De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gewaarschuwd dat de Verenigde Staten Libië willen binnenvallen om olie te bemachtigen. Chávez zei maandag in Caracas dat hij de Libische leider Moammar Kadhafi kent als een goede vriend en niet als een moordenaar. Waarmee Hugo weer eens blijkt gaf van een gezonde dosis mensenkennis.

- IRAN - De Iraanse minister van buitenlandse zaken Ali Akbar Salehi heeft vandaag in Genève de volksopstanden in de Arabische wereld geprezen nadat gisteren zijn twee belangrijke oppositieleiders, Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karoubi, waren gearresteerd. Dit heet nu anticiperen. Het tweetal had eerder opgeroepen tot solidariteit met opstandelingen in Arabische landen. Ze stonden al ruim twee weken onder huisarrest. Nu zijn ze volgens betrouwbare bronnen meegenomen naar een gevangenis in Teheran. Ook hun vrouwen zouden zijn gearresteerd. Ali deed de demonstraties in zijn eigen land af als ongerechtvaardigd.
'Er is absoluut geen vergelijking te maken tussen wat er gebeurt in de regio en wat er in Iran bij een paar incidenten is gebeurd', aldus Salehi. In een land als geen ander waar uitsluitend de wil van Allah telt zou je mogen verwachten dat iedereen de kans krijgt om betogingen tegen de wachters van Allah te organiseren. Eens kijken wat Allah dan zou doen. Reken maar!

- VERENIGDE NATIES - Door de fragiele veiligheidssituatie in en rond de Libische hoofdstad Tripoli is het voor internationale hulporganisaties te gevaarlijk om een goede inschatting te kunnen maken van de behoefte aan medicijnen, voedsel en andere hulpgoederen. Dat heeft de humanitaire chef van de Verenigde Naties Valerie Amos vandaag gezegd.
Hulporganisaties maken zich grote zorgen dat de medische hulpgoederen niet bij de juiste personen terechtkomen. Ook vrezen de organisaties dat er op de lange termijn een voedseltekort ontstaat in het land. 'Onze eerste zorg is toegang krijgen tot Tripoli en de omliggende gebieden, waar de situatie onzeker is', zei Amos. 'We willen de stad in en een goede inschatting maken van wat er allemaal nodig is.'
Te gevaarlijk. Fragiele situatie. We willen wel. Geen goede inschatting mogelijk, alsof het om een onbekend virus handelt. Vrees voor voedseltekort. Mogelijk. Er is een eerste zorg voor de gebieden. Maar daar is de situatie weer onzeker. We willen best wel. Om een goede inschatting te maken.
Jezus, wat is dit voor lamlendige goed betaalde bende die niks doet dan alleen maar op afstand zuchten, steunen en jammeren. Ik zal u uit de brand helpen. Dit zijn nu de Verenigde Naties op volle toeren.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: JOURNAAL

Berichtdoor Ariel » Di Mar 01, 2011 7:28 pm

Hans...Waarom heb jij dit topic in de vuilnisbak geopend? :?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: JOURNAAL

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 02, 2011 1:04 am

Ariel schreef:Hans...Waarom heb jij dit topic in de vuilnisbak geopend? :?

:huh: Huh! Ik dacht dat dezetopic door JOU in de vuilnisbak gekieperd was. :ermm:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Tukkerin
Berichten: 1797
Lid geworden op: Vr Jul 30, 2010 1:11 pm
Locatie: het land van duizend-en-een heilig graf

Re: JOURNAAL

Berichtdoor Tukkerin » Do Mar 10, 2011 10:20 pm

Ariel schreef:Hans...Waarom heb jij dit topic in de vuilnisbak geopend? :?

Omdat Hans zich er terdege van bewust is dat zijn gewauwel van dat niveau is. Ik ben trots op hem en op het feit dat het besef er is.
Umm Rania

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13994
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Reactie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Apr 15, 2012 11:56 am

Ariel schreef:Hans...Waarom heb jij dit topic in de vuilnisbak geopend? :?

Sorry Ariel. Soms doe ik dingen die raar zijn in andermans ogen en die ik soms later ook niet meer begrijp. Logisch zou zijn geweest dat ik JOURNAAL geplaatst had onder TOPICS ALLERHANDE.

- DE BESISSING - Ik weet het niet meer. Misschien om de topic - zeg maar - te verstoppen. Er zijn toch altijd wel nieuwsgierige nieuwkomers die weleens willen weten wat er nu in die prullenbak zit verstopt in de hoop daar een weggegooid staatslot te vinden waar nog de hoofdprijs op staat. Het is mijn eeuwige twijfel bij het maken van de juiste keuze. Ooit heb ik de keuze gemaakt voor de religie van de Jehovah's Getuigen omdat zij geen bloedschuld droegen. Alle andere religies hebben zich schuldig gemaakt aan moord en doodslag en dat beschouwde ik als weerzinwekkend achterbaks huichelachtig en ziekelijk gestoord. Ik weet het niet zeker, maar van alle religies is dit wel de beste. Zonder meer. Maar als ik het als jongeling kon overdoen, zou ik voor de Mormonen kiezen, egocentrisch denkende aan een succesvolle carrière in het Amerikaanse zakenleven. Bij de JG's word je er geen cent wijzer van en er wordt van je verwacht dat je altijd maar weer de straat op gaat. Bij de Mormonen word je vanuit de States voor twee jaar naar Europa gestuurd (met wat zakgeld) om te prediken. Daarvoor doe je een cursus om grondig Nederlands te spreken. De Mormonen zijn zeker tien keer socialer tegenover de groep dan de JG's. En na twee jaar prediken, hoef je dat de rest van je leven niet meer te doen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13994
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Een herstart volgt

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Dec 06, 2014 3:30 pm

Tukkerin schreef:
Ariel schreef:Hans...Waarom heb jij dit topic in de vuilnisbak geopend? :?

Omdat Hans zich er terdege van bewust is dat zijn gewauwel van dat niveau is. Ik ben trots op hem en op het feit dat het besef er is.

Tukkerin zal nu wel kindertjes hebben gebaard, naar ik mag aannemen. Een klein beetje missen doen wij haar wel. Ik heb spijt dat ik nooit eens een keer met haar heb afgesproken zoals Pilgrim heeft gedaan. Ik zal proberen wekelijks deze topic weer te drogeren met korte berichten uit de media. Ik heb veel te veel nieuwe posten aangemaakt in de loop der tijd en ik geef graag overal commentaar op. Waarom in godsnaam toch? Het zit allemaal tussen de oren. En hoe komt daar zoiets terecht? Geen idee. Heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat de mens geen vrije wil heeft. Mijn logica is dat ik sinds mijn bevrijding van het 'moeten' maar wat aan rotzooi. Karel Appel is daar ooit miljonair mee geworden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: xplosive en 5 gasten