Breivik. Drama in Noorwegen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

gerard_m schreef:Wilders kan weinig anders doen dan deze daad hardgrondig afkeuren.
Hij moet er ook niet teveel over zeggen. Hoe meer hij erover praat hoe meer er een verband wordt gelegd. Was hij niet op vakantie trouwens?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

Een moslim die aanslagen pleegt is geen idealist maar een egoïst. Het meent namelijk dat naarmate hij meer ellende bij een ander aanricht hij navenant beloond zal worden. Uiteindelijk doet hij het helemaal voor zichzelf. Hij doet het niet voor god, niet voor de islam, maar voor zichzelf. Er is daarom geen verschil tussen een islamitische bankrover of een die een schoolklas opblaast. Stel nu dat het zo is dat Anders B daadwerkelijk een christenfundamentalist is. Dan is de vraag wat levert hem deze aanslag op. Van moslims weten we dat het het paradijs is. Maar volgens mij wacht Anders B alleen maar hel en verdoemis. Als er mensen zijn die menen dat hij ook naar het paradijs gaat, dan wil ik graag die Bijbelteksten zien… En dan is de volgende vraag waarom het zo zelden is dat christenen dit doen.

Dus wat levert deze aanslag Ander B op? Ik kan niks bedenken. Als dit zijn manier is om voor de ‘zaak’ te vechten gaat dan schiet ie zichzelf en ons in de voeten. Het is totaal contraproductief. Er is niks logisch aan. Daarom zou het me niet verbazen dat Anders B net zoals Tristan van der Vlis een schizofreen is. Dan valt het allemaal wel op zijn plaats. Als dit waar is, dan nog pakt voor dit verhaal voor de moslims die nu zo staan te juichen verkeerd uit. Het komt er dan toch op neer dat een aanslag van een normale moslim bij ons de daad van een geesteszieke is? Maar ik loop nu teveel op de zaken vooruit.

En het is kinderlijk om Wilders medeverantwoordelijk te houden voor deze aanslag omdat hij ergens voor waarschuwt. Als dat al niet meer kan. Als hij wel verantwoordelijk is dan is links verantwoordelijk voor de moord op Fortuyn en Van Gogh en zelfs de hele tweedewereldoorlog met al z’n concentratiekampen! Ja dat leest u goed. Onder links versta ik tevens extreemrechts! Dat is een beweging zoals alle andere linkse partijen voor de kleine man. Dat links door ze extreemrechts te noemen het wil doen voorkomen alsof het om een totaal andere groep gaat hoeven wij niet te accepteren. Aanhangers van extreemrechts zijn gewoon socialisten met een zeer links progamma. Daarom, naast het al bestaande extreemlinks, zou ultra-links een veel toepasselijker benaming dan extreemrechts.

En wat de moslims betreft die nu zo staan te juichen, ik zet ze in een zet schaakmat: Er gebeurt toch niks tegen de wil van Allah?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Extreem rechts in Noorwegen „zeer klein“

OSLO - Extreem rechts in Noorwegen is tegenwoordig klein, ongeorganiseerd en weinig bedreigend. Dit meent de leider van het Noorse anti-racisme centrum Kari Helene Partapouli. „We hebben geen volledig overzicht van alle extreemrechtse groepen, maar kunnen wel zeggen dat er geen grote 'witte' machtsbeweging bestaat zoals in Zweden.”

Buurland Zweden kent een aantal neonazipartijen dat ook politieke macht heeft op gemeentelijk niveau. „Noorwegen heeft marginale groeperingen die geplaagd worden door interne conflicten en nauwelijks financiële steun genieten.” De bekendste is de islam-kritische Noorse Verdedigingsliga. Partepouli: „De laatste keer dat zij een demonstratie hielden, kwamen er vier mensen op af.”

Experts denken dat het gebrek aan organisatie in extreemrechtse kringen deels komt door het ontbreken van sterke leiders. Er is wel een kanttekening: „Ze zijn misschien niet groot in aantal, maar het blijkt ook nu weer dat er niet veel meer dan één persoon nodig is om geweld uit te oefenen”, zegt Partapouli.

Aanvallen van extremisten

In de jaren '70 blies een rechtsextremist een linkse boekhandel in Tromso op. In 1979 gooide een rechtse activist een bom in een parade ter ere voor de Dag van de Arbeid op 1 mei. In 1985 blies de Nationale Volkspartij een moskee in Oslo op. De Volksbeweging tegen Immigratie probeerde in 1990 een asielzoekerscentrum op te blazen en nadien volgden enkele jaren van gewelddadige botsingen tussen extreem rechts en extreem links.

In 2001 werd de 15-jarige Benjamin Hermansen op straat doodgestoken door drie neonazi's. Zij verdwenen voor 18 jaar achter de tralies. Daarna werd het stil rond radicaal rechts.

Toename leden Vooruitgangspartij

Het anti-racisme centrum ziet de afgelopen jaren wel een toename van individuen die vinden dat de populistische Vooruitgangspartij, Fremsskritspartiet, niet ver genoeg gaat in de kritiek op immigranten en de islam. De 32-jarige verdachte van de aanslagen is tussen 1999 en 2006 lid geweest van de jeugdafdeling van deze partij.

Partijleider Siv Jensen van de Vooruitgangspartij is ontzet over het feit dat de man partijlid was. „Dit is op de eerste plaats een man die groteske daden tegen onschuldige slachtoffers, tegen Noorwegen en tegen onze democratie heeft begaan.”

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1024 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49725
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Dit is echt een hele zwarte dag voor ons, maar misschien ook een dag voor bezinning! We zullen er mee moeten leren leven dat er ook in onze eigen kringen mensen zijn die niet terugdeinzen voor massamoord en terreur. Ik had nooit gedacht dat iemand als alias Fjordman tot een dergelijke daad in staat zou zijn. Ik heb niet zo heel veel van hem gelezen, maar van wat ik gelezen heb was ik het meestal met hem eens. Ik was het trouwens niet met hem eens dat hij de jongerenafdeling van de socialistische partij vergeleek met de Hitlerjugend.

Wat ik ook erg pijnlijk vind is dat ik misschien achteraf nog niet eens zo heel erg verrast ben. Ook op dit forum lijkt het soms wel of er mensen zijn (ik bedoel dit niet persoonlijk) die geen probleem hebben met het plegen van massamoorden, ook al gaat het dan om moslims. Zoals de massamoord van graaf Willem I van Holland op de Moren van fort al-Kasr. Maar ook Pinochet wordt hier bewonderd.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 6&start=25" onclick="window.open(this.href);return false;

En hier:

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 4&p=241819" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik wil deze gelegenheid aangrijpen toch om eens goed duidelijk te maken dat ik grote moeite heb met dit soort uitlatingen. Ik herinner me ook dat Chaimae ook scherp persoonlijk aangevallen en uiteindelijk verjaagd werd enkel omdat ze moslima was, terwijl ze niet echt iets verkeerds deed en met ons in discussie wilde blijven.

Het is duidelijk wat er met Anders B. alias Fjordman gebeurd is. Hij is steeds radicaler en extremer geworden en uiteindelijk is hij zo ontspoord dat hij de daad bij het woord/gedachte heeft gevoegd. Net als wij heeft hij de socialisten als een soort landverraders gezien. Het is nu ook helemaal duidelijk wat hij van plan was: hij wilde de socialistische partij vernietigen, inclusief de nieuwe jonge aanwas (de jongerenafdeling op dat eiland).
Laatst gewijzigd door Anonymous op za jul 23, 2011 11:49 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

Het is duidelijk wat er met Anders B. alias Fjordman gebeurd is. Hij is steeds radicaler en extremer geworden en uiteindelijk is hij zo ontspoord dat hij de daad bij het woord/gedachte heeft gevoegd.
Staat het nu vast dat het Fjordham was? Als ik dit artikel mag geloven is hij het niet.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/ ... ecord.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Dhana »

Pilgrim schreef: Ik wil deze gelegenheid aangrijpen toch om eens goed duidelijk te maken dat ik grote moeite heb met dit soort uitlatingen. Ik herinner me ook dat Chaimae ook scherp persoonlijk aangevallen en uiteindelijk verjaagd werd enkel omdat ze moslima was, terwijl ze niet echt iets verkeerds deed en met ons in discussie wilde blijven.
Ik pik dit er even uit als je het niet erg vindt. Onze huismoslima is steeds zelf begonnen met persoonlijke aanvallen. Zo kan me herinneren dat ze Numan uitmaakte voor ouwe lul en ook naar Monique toe was ze minder dan elegant en dat is nog een understatement. Ze had geen enkele behoefte de islam hoe dan ook te verdedigen. Het enige wat telde anderen onder uit te halen om haar eigen persoontje op een hoger trede te krijgen. Als je je zo'n arrogante en totaal onbeschaafde houding aanmeet is het logisch dat je navenante reacties krijgt. Het is gewoon een bitch met geen enkel gevoel voor sociale verhoudingen. Niemand hier heeft aangevallen omdat ze moslima is. Ze heeft alles te danken aan haar eigen narcistische instelling.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49725
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Nu ja, tegen mij deed ze niet zo. Je kan je afvragen wie er begonnen is met katten. Een tijdje terug was ze bij mij op bezoek en heb ik haar de stad waar ik woon laten zien. Ik heb haar trouwens (om veiligheidsredenen) niet bij mij thuis uitgenodigd, maar we hebben gewoon wat gedronken in een cafe.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef: Ik had nooit gedacht dat iemand als alias Fjordman tot een dergelijke daad in staat zou zijn. Ik heb niet zo heel veel van hem gelezen, maar van wat ik gelezen heb was ik het meestal met hem eens. Ik was het trouwens niet met hem eens dat hij de jongerenafdeling van de socialistische partij vergeleek met de Hitlerjugend.
Ik denk dat je het verkeerd begrepen hebt Pilgrim. Fjordman werd beschuldigd, maar het is niet waar. Lees dit draadje nog maar eens door .Op Gates of Vienna wordt dit tegen gesproken. http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/ ... ecord.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik wil deze gelegenheid aangrijpen toch om eens goed duidelijk te maken dat ik grote moeite heb met dit soort uitlatingen. Ik herinner me ook dat Chaimae ook scherp persoonlijk aangevallen en uiteindelijk verjaagd werd enkel omdat ze moslima was, terwijl ze niet echt iets verkeerds deed en met ons in discussie wilde blijven.
Dat is niet waar Pilgrim. Chaimae is niet verjaagd enkel omdat ze moslima was. Er was veel meer aan de hand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

Breaking: Fjordman speaks out!!

http://europenews.dk/en/node/45629" onclick="window.open(this.href);return false;
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49725
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Ariel schreef:Dat is niet waar Pilgrim. Chaimae is niet verjaagd enkel omdat ze moslima was. Er was veel meer aan de hand.
Dat zal ik niet ontkennen, maar ik heb wel duidelijk gemerkt dat velen een hekel aan haar hadden omdat ze moslima was. Je hebt trouwens zelf ook gezegd dat ze niets verkeerds had gedaan. Laten we het er verder trouwens maar niet meer overhebben.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49725
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Zwartmeer schreef:Breaking: Fjordman speaks out!!

http://europenews.dk/en/node/45629" onclick="window.open(this.href);return false;
Nou, dat is een opluchting!! :rock:

Op het journaal op tv hoorde ik trouwens nog dat hij Fjordman was.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

Pilgrim schreef:
Zwartmeer schreef:Breaking: Fjordman speaks out!!

http://europenews.dk/en/node/45629" onclick="window.open(this.href);return false;
Nou, dat is een opluchting!! :rock:

Op het journaal op tv hoorde ik trouwens nog dat hij Fjordman was.
Ik ga er nu vanuit dat hij het niet is. Het voordeel voor hem is nu dat zijn stukjes wereldwijd gelezen gaan worden. De meeste die ik van hem ken sta ik wel achter, dus goede zaak!
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef: Ik wil deze gelegenheid aangrijpen toch om eens goed duidelijk te maken dat ik grote moeite heb met dit soort uitlatingen. Ik herinner me ook dat Chaimae ook scherp persoonlijk aangevallen en uiteindelijk verjaagd werd enkel omdat ze moslima was, terwijl ze niet echt iets verkeerds deed en met ons in discussie wilde blijven.
Ik zie echt niet in wat die Chaimae of onder welke aliassen ze ook gekend was met dat geval in Oslo te maken heeft.
En zo "fris" (fysiek mss wel, daar blufte ze toch altijd mee) was ze ook niet, ik herinner mij vele gelegenheden waarbij ze helemaal lyrisch werd bij Palestijnse terreur-acties tegen Israëlische burgers maar dat ben je blijkbaar vergeten.

Verder stoor ik mij eraan dat je mijn waardering voor Ratko Mladic niet kan verteren. Mladic was een militair die deed wat hij moest doen, nl. zijn eigen volk beschermen tegen moslims en dus niet te vergelijken met de terreurdaad van Anders in Oslo.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49725
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

mercator schreef:Verder stoor ik mij eraan dat je mijn waardering voor Ratko Mladic niet kan verteren.
Nou, dat spijt me dan, maar Mladic heeft zich wel schuldig gemaakt aan massamoord.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef: Ik was het trouwens niet met hem eens dat hij de jongerenafdeling van de socialistische partij vergeleek met de Hitlerjugend.
Die uitlating heb ik niet gelezen , maar het klopt wel, ik zat zelf-van thuis uit gedwongen-in zo een socialistische jeugdbeweging en we werden daar idd constant volgepompt met propaganda door leraars, leiders en monitoren, tot en met in uniform opdraven en groet aan de vlag toe. Toegegeven, dat is inmiddels meer dan 40 jaar geleden , de propaganda zal nu dezelfde zijn maar subtieler en geactualiseerd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef: Nou, dat spijt me dan, maar Mladic heeft zich wel schuldig gemaakt aan massamoord.
Maar dat weet jij toch helemaal niet? Van Milosevic werd dat ook gezegd maar die kwam o zo handig te overlijden in Scheveningen voor hij zijn versie van de feiten kon voorleggen en sindsdien hebben we er nooit meer wat van gehoord.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

BFA schreef:
Zwartmeer schreef:Het voordeel voor hem is nu dat zijn stukjes wereldwijd gelezen gaan worden. De meeste die ik van hem ken sta ik wel achter, dus goede zaak!
Is dit een goede zaak?
Zijn stukjes gaan meer gelezen worden. Net zoals alle bloggers en fora van de counterjihad.
Onderzocht, in de eerste plaats om iets te vinden dat het mogelijk maakt ze van het net te halen. Wees maar zeker dat oproepen tot haat nu een andere en scherpere invulling krijgt. Zeker als het om de counterjihad gaat.
Plus dat elke plaats waar de countehirhad zich uit scrutineus gaat onderzocht worden op zijn toewijding voor mensenrechten. Alles wat afbraak kan doen aan mensenrechten onder de loep gaat genomen worden en uitvergroot. Dit in een poging om de counterhihad te discrediteren. Universele mensenrechten is wat counterjihad als een van de basisredenen voor zijn bestaan en strijd tegen Islam aanhaalt.
De sites waar er lak getoond wordt voor die mensenrechten hoe onbelangrijk de sites ook zijn, de wetsteen om de snede van het mes, nodig om de hele counterjihad naar beneden te halen te slijpen.
Een goede zaak? Op zijn minst een tweesnijdend zwaard waarvan een kant wordt aangeslepen.
De verdediging dat de site maar een babbelbox is om frustraties te uiten veel te dun.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

BFA schreef: De verdediging dat de site maar een babbelbox is om frustraties te uiten veel te dun.
Ik zit er niets mee in om eea uit te komen leggen. Ik heb tijd en niets te verliezen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Schutter: Bloedbad was verschrikkelijk maar noodzakelijk

zondag 24 juli 2011

De 32-jarige Anders Behring Breivik, die afgelopen vrijdag een bloedbad aanrichtte op het Noorse eilandje Utoya, vindt zijn daad 'verschrikkelijk maar noodzakelijk'. De man verspreidde voor hij de misdaden pleegde een manifest op het internet van 1.500 pagina’s waarin hij zijn plannen bespreekt.

Breivik is bereid maandag uitleg te geven over zijn daad voor de rechter, heeft zijn advocaat laten weten. In het manifest staat dat een Europese burgeroorlog zal leiden tot de executie van alle marxisten en moslims.

Spotprent
'Als je je zorgen maakt over de toekomst van West-Europa dan zal je dit document zeer interessant en relevant vinden,' schrijft Breivik. Bij het document, dat '2083: Europese verklaring van Onafhankelijkheid' heet, heeft de verdachte ook verschillende foto's van zichzelf toegevoegd. De man gelooft dat 2083 het jaar is van de Europese burgeroorlog.

In het manifest hekelt Breivik de 'laffe aanpak' van de Noorse regering omtrent de Mohammed-cartoons. De Noren hebben hun excuses aangeboden voor het publiceren van de spotprent van de profeet Mohammed, die leidde tot veel ophef in verschillende landen.

Volgens Breivik is de situatie in Noorwegen 'uit de hand gelopen' omdat er jaarlijks 'duizenden moslims' het land binnenkomen. 'Deze verraders moeten worden gestopt,' schrijft de man. Bovendien beschrijft hij hoe met mest een bom kan worden gemaakt.

Bijdrage
In het document beweert de schutter dat hij sinds de herfst van 2009 aan de aanslagen heeft gewerkt. Het eindigt op vrijdag 22 juli met de woorden: 'Ik geloof dat dit mijn laatste bijdrage zal zijn'.

De schietpartij had vrijdag plaats na een bomaanslag in het regeringskwartier in de hoofdstad Oslo. Hier zou Breivik ook verantwoordelijk voor zijn. Bij de aanslag in Oslo zijn zeven mensen om het leven gekomen. Bij de schietpartij tijdens een bijeenkomst van de jongerenafdeling van de regerende Arbeiderspartij op Utoya zijn tot nu 84 dodelijke slachtoffers gevallen.

Breivik heeft zaterdag bekend dat hij verantwoordelijk is voor het bloedbad op Utoya. Of hij alleen heeft gehandeld, is nog onduidelijk. Ooggetuigen hebben melding gemaakt van een mogelijke tweede dader, maar Breivik zegt dat hij alleen heeft gehandeld.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... kelijk.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Verdachte Oslo noemt Nederland in manifest

RIJSWIJK - In het manifest dat dit weekend opdook op het internet en dat wordt toegeschreven aan de man die verdacht wordt van de aanslagen in Noorwegen, wordt meerdere malen gerefereerd aan Nederland. De auteur, met het pseudoniem Andrew Berwick, wijdt uit over de gevaren van islamisering in Europa en noemt Nederland als een van de landen die slachtoffer zijn van de 'Islamitische kolonisatie van Europa door demografische oorlogsvoering'.

Hij voorspelt dat in 2070 55 procent van de bevolking in Nederland zal bestaan uit moslims.

In het manifest zijn grote stukken tekst opgenomen die geschreven zijn door ene Fjordman, een Noorse anti-islam blogger. Verschillende media speculeren over de vraag of Fjordman een synoniem is van de dader van de aanslagen.

Een van de stukken van Fjordman gaat over de toestand in Nederland. Ons land zou een totalitaire staat aan het worden zijn, als gevolg van de migratie van moslims. Hij noemt ex-moslim Ehsan Jami en diens vertrek bij de PvdA, en de buschauffeurs die een wijk in Gouda niet meer inwilden omdat ze lastig werden gevallen door Marokkaanse jongeren. Hij verwijt de Nederlandse media ook dat ze een negatief beeld van Geert Wilders neerzetten.

Ook verwijt de auteur de Nederlandse media dat ze Pim Fortuyn hebben afgeschilderd als een extreem-rechts politicus. Dat zou onrechtstreeks hebben geleid tot zijn moord door een „linkse activist die zijn daad pleegde namens moslims omdat hij een gevaar vormde voor minderheden”.

De auteur roept in het stuk op om de Nobelprijs voor de Vrede uit te reiken aan Ayaan Hirsi Ali. Hij heeft het ook over cartoontekenaar Gregorius Nekschot en over de moord op Theo van Gogh. Hij wijdt uit over de reacties op de film Fitna van Geert Wilders. In een vraag- en antwoordrubriek vermeldt de auteur nog een rijtje van mensen die hij zou willen ontmoeten. Daarbij staat Geert Wilders. Hij schrijft er wel bij dat deze mensen hem „voorlopig moeten veroordelen om hun eigen reputatie te beschermen”.

Het document is hier te vinden.
http://www.2shared.com/file/M-s-2fBD/20 ... ofInd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Op de site van de Telegraaf is de videoboodschap van Anders te zien.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/1024 ... and__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8144
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door xplosive »

mercator schreef:1. De ravage in Oslo met één autobom was enorm, vele malen groter dan wat je normaal ziet bij een autobom in Irak of iets dergelijks. Anders B zou 6 ton ingrediënten voor die bom gekocht hebben. Nu mag men mij s uitleggen hoe je een bom van 6 ton in een auto krijgt.
De ingrediënten wogen 6 ton. Dat wil niet zeggen dat het uiteindelijke fabrikaat óók 6 ton moet wegen. Een deel van die ingrediënten kunnen slechts hulpstoffen zijn om tot het uiteindelijke product te kunnen komen. Die hulpstoffen zitten dan niet in de bom zelf.
mercator schreef:2.Het enorm aantal slachtoffers op het eiland. Bij lukrake schietpartijen in een mensenmenigte zijn doorgaans een tiental slachtoffers te betreuren of minder zelfs, zoals in Alphen a/d Rijn. Om 1 maal raak te treffen moet je tientallen kogels afvuren dus de schutter moet ofwel een helper hebben gehad of munitie op het eiland verstopt hebben want zoveel munitie kan 1 persoon niet dragen.
Hoe is de persoon op het eiland gekomen? Als dat met een roeiboot is kun je daarin veel meenemen.
mercator schreef:3. Het wordt nog vreemder als je hoort dat er vrijwel geen gewonden zijn. Moderne munitie is in de eerste plaats bedoeld om te verwonden, niet om te doden. Een moderne gepantserde kogel van klein kaliber doodt alleen maar direct als die een vitaal orgaan raakt.
Wellicht heeft de dader zijn munitie zorgvuldig geselecteerd. Voor een leger in oorlog is het doorgaans wel degelijk de bedoeling om vijanden te doden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Manon »

Breivik was doodsbang om te worden ontdekt

In zijn 1.500 pagina's tellend manifest "Een Europese Verklaring van Onafhankelijkheid" beschrijft Anders Behring Breivik, de verdachte van de dubbele terreuraanslag in Oslo, minutieus hoe hij zijn "operatie" heeft voorbereid. Uit het document blijkt ook dat hij doodsbang was dat zou worden ontdekt waarmee hij bezig was, zo staat te lezen op de website van de Noorse krant Aftenposten.

Breivik geeft tal van tips hoe je aan kogelvrije vesten, vuurwapens en ingrediënten voor explosieven geraakt. Maar eens al dat materiaal in je bezit, moet je het natuurlijk ook wegstoppen, en het liefst in waterbestendige kisten. Breivik verstopte die kisten onder de grond.

De 32-jarige woonde tot voor kort bij zijn moeder, maar huurde sinds begin mei een boerderij in het dorp Asta, in de provincie Hedmark. De boerderij was ingeschreven als teeltbedrijf, en het was voor Breivik de dekmantel om toegang te hebben tot grote hoeveelheden kunstmest, waarmee hij zijn explosieven maakte.

Anabole steroïden
Op de boerderij verbrak hij alle contact met zijn vrienden in Oslo. Hij wilde niet dat ze hem kwamen bezoeken, uit angst dat ze zouden ontdekken waarmee hij bezig was. Breivik voelde wel een toenemende druk van vrienden en familie. Hij vertelt dat hij hen afscheepte door te stellen dat hij het nog enkele weken heel druk heeft, en dat ze daarna meer dan welkom zijn. Maar hij beseft ook dat die truc maar enkele maanden zal werken.

Breivik deelde zijn "operatie" op in verschillende fasen. Voor elke fase had hij een memory stick, die hij telkens vernietigde eens de fase voltooid was. In het document valt ook te lezen dat hij in de weken en maanden voor de aanslagen anabole steroïden gebruikte. (belga/kve)
http://www.hln.be/hln/nl/10756/Bloedbad ... dekt.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik wil nog steeds weten op welke basis hij zijn slachtoffers heeft gekozen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Manon schreef: Ik wil nog steeds weten op welke basis hij zijn slachtoffers heeft gekozen.
Op dezelfde basis als onze "weerstanders" in WO II hun slachtoffers uitkozen. Die doodden haast altijd Vlaamse collaborateurs en nooit Duitsers. In het laatste geval zouden er draconische wraakacties gevolgd zijn tegen de eigen bevolking terwijl de Duitsers zich niet bemoeiden met de collaborateurs.
Stel dat Anders B een moskee vol moslims had opgeblazen, wel de volgende dag al zouden de moslims overal ter wereld duizenden niet-moslims om zeep helpen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77345
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Manon schreef:
Ik wil nog steeds weten op welke basis hij zijn slachtoffers heeft gekozen.
Naar mijn idee als vijand.
Hij heeft heel slim geen moslims vermoord, maar hij viel de mensen aan die hij als schuldige ziet van het multiculturele drama. Hij heeft ze hun jeugd ( de toekomstige leiders) afgepakt .
Het is interessant om te kijken hoe dit drama afloopt. Dat ligt gedeeltelijk aan de inwoners van Noorwegen. Nu zien ze Anders nog als een monster, maar wie weet gaan ze hem straks ( eerst stiekem ) als een soort van verlosser zien die zijn vrijheid en het leven van 100 mensen opgeofferd heeft voor de vrijheid van een heel volk.
Het kan ook zomaar de andere kant op slaan, en dat men nu juist voor nog meer immigratie gaat kiezen om Anders zijn ongelijk te aan te tonen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

Ariel schreef: Naar mijn idee als vijand.
Hij heeft heel slim geen moslims vermoord, maar hij viel de mensen aan die hij als schuldige ziet van het multiculturele drama. Hij heeft ze hun jeugd ( de toekomstige leiders) afgepakt .
Het is interessant om te kijken hoe dit drama afloopt. Dat ligt gedeeltelijk aan de inwoners van Noorwegen. Nu zien ze Anders nog als een monster, maar wie weet gaan ze hem straks ( eerst stiekem ) als een soort van verlosser zien die zijn vrijheid en het leven van 100 mensen opgeofferd heeft voor de vrijheid van een heel volk.
Het kan ook zomaar de andere kant op slaan, en dat men nu juist voor nog meer immigratie gaat kiezen om Anders zijn ongelijk te aan te tonen.
Ik Anders B. alleen maar als een monster zien.
ik heb deze ochtend wierook gebrand om de zielen van de slachtoffers te voeden. 98 stokjes. Niet prettig om die aan te steken.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Plaats reactie