Breivik. Drama in Noorwegen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Overhaast en vreemd links getwitter

zaterdag 23 juli 2011

Wat is het toch heerlijk simpel als je alle rottigheid in de wereld kunt toeschrijven aan één persoon. Een GroenLinkser, een D66-er en een violist twitteren er lustig op los en zijn er als de kippen (wel zonder kop) bij om na de aanslagen in Noorwegen te beweren dat Geert Wilders de inspirator en boosdoener is.

Nu is dat, naast onjuist, allemaal weinig origineel. Waarom ook alweer onjuist? Omdat Wilders niet oproept tot geweld tegen personen en zeer waarschijnlijk ook geen lijntje met de Noorse dader(s) heeft. Waarom ook alweer weinig origineel? Omdat linkse mensen in de regel de boodschapper van slecht nieuws, en dat is vaak Geert Wilders, willen onthoofden, figuurlijk althans.

Blogger
Wél origineel, maar tegelijkertijd nóg bonter, maakt een blogger van de website Joop het. Nu is eens niet alleen Geert Wilders de zondebok, maar wordt het voor de verandering wat breder gezocht:

'Maar het is nu ook tijd om ons af te vragen of wij in Nederland een structurele geweldsdreiging hebben uit de rechts-extremistische hoek. Een dreiging die misschien aangewakkerd wordt door de constante beledigingen van moslims en "linkse" mensen in de Haagse politiek.'

Hij vervolgt: 'Wat dat betreft spelen CDA en VVD nu met hetzelfde vuur als Elsevier, De Telegraaf en Wilders al jaren doen. Zij roepen allemaal niet op tot geweld, maar er is een kans dat een kwetsbaar deel van de bevolking op termijn geweld gaat gebruiken onder dit spervuur van lelijke woorden over linkse en islamitische mensen.'

Goudschaaltje
CDA, VVD, Elsevier, De Telegraaf zijn nu, naast 'usual suspect' Wilders, plots ook de gebeten hond! Want ze zeggen en schrijven wel eens 'lelijke dingen' over linkse en islamitische mensen. Jeminee! Dat wordt lastig en met samengeknepen billen discussieren, de komende jaren!

Rechtse (of realistische) woorden moeten op een links geijkt goudschaaltje worden gewogen. Kritische verhalen over integratie of immigratie moeten eerst de lucide Joop-commissie passeren. Conservatieve bloggers dienen hun stukken eerst in te leveren bij progressieve beroepsleuteraars (oei, dit laatste woord roept mogelijk geweld op)… eh, publicisten.

Waterpistool
Ook interessant: we kennen in Nederland een rijke traditie van Makro-branden, Pormesjes, Duijvendakjes, Volkerts, Mohammed B’s, een vrouwtje dat destijds VVD-leider van Aartsen wilde overrijden, maar Joop zoekt het gevaar op 'uiterst-rechts', waar serieus lieden zijn die moskeeën bekladden.

Ik word hier zo driftig van dat ik... uit nijd bijna zou gaan schieten met mijn waterpistool. Maar de schuld van uw natte pak ligt dan natuurlijk bij Joop, zullen we dat afspreken?

Paul Lieben

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh ... witter.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Dit las ik van Joost Niemoller op de Dagelijkse Standaard.
Lessen van Oslo. Het boek

Geplaatst door Joost Niemoller op 24 juli, 2011 - 14:05 in Frontpage

Anders Behring Breivik plaatste een boek van zo'n 1500 pagina's op het internet. Zijn wereldbeeld kan één op één gelegd worden op de anti-moslim gemeenschap op het internet. Dat zijn ongemakkelijke feiten, die links en rechts al veel agressie hebben opgeroepen tussen enerzijds het 'linkse' kamp en anderzijds het 'rechtse', waarbij, zoals te verwachten viel, veel haat over en weer ging, veel modder werd gegooid, de jijbakken niet van de lucht waren en hoon stond tegenover verontwaardiging.

Op het internet zijn de stellingen ingenomen en is het bij wijze van spreken al heel lang oorlog. Twijfel en zelfinzicht zijn producten die op het internet zelden te vinden zijn. Dat ligt voor een deel aan het medium zelf: Mensen praten nu eenmaal anders met elkaar als ze elkaar kunnen aankijken en een normaal gesprek kunnen voeren. Voor een deel ligt het ook aan het woeste opinieklimaat dat in Europa aan het groeien is, sinds de massamigratie vanaf de jaren zestig hier plaats heeft gevonden, en een openlijk poltiek debat hierover nauwelijks heeft kunnen plaatsvinden.

Breivik, is volgens zijn boek (dat gisteravond op het internet verscheen, maar nu via die link althans niet meer te vinden is) een overtuigde anti islamist. Ook is hij een christen. Een Israël aanhanger. Iemand die zegt dat hij niets heeft tegen moslims, zelfs moslimvrienden heeft, maar wel iets tegen de islam. Hij heeft, zo werd al overal opgemerkt, veel bewondering voor Geert Wilders, en enkele andere vooraanstaande anti-islam en nationalistische politici. In zijn boek schrijft hij dat hij te verwachten dat die zich fel van hem af zullen keren na zijn daden, maar dat hij ze dit niet kwalijk zal nemen. Nu, dat is inderdaad gebeurd. Wilders twitterde al vrij snel dat hij afstand nam van die vreselijke aanslag van deze zieke geest.

Maar is dat voldoende?

Ik denk het niet. Ik denk dat er tijd is voor bezinning onder de anti-islam beweging op het internet, die naar mijn idee al een tijd is doorgeslagen in fanatieke haat, dezelfde fanatieke haat die terug te vinden is onder hun directe tegenstanders, de radicale moslims. Het zijn groepen die veel meer op elkaar lijken trouwens, dan ze zelf ooit zullen toegeven. Voor de fanatieke moslims is er maar één probleem, en dat is het Westen. Een onderzoek van Pew, wereldwijd onder moslims gehouden, gaf aan dat deze ideeën wijdverspreid zijn. Ik schreef er onlangs over, wrang genoeg net voordat de aanslagen in Oslo bekend werden. Er zijn betere momenten denkbaar om met moslimkritiek te komen!

Maar, zoals gezegd, Anders Behring Breivik heeft een één op één relatie met de anti moslim gemeenschap op het internet. Zijn grootste held is de blogger Fjordman. Die haalt hij niet alleen continu aan in zijn boekwerk, maar zelfs de titel ervan is gelijk aan een manifest-achtig stuk van Fjordman. (Het stuk van Fjordman is hier te vinden.) Volgens sommigen is Breivik dan ook Fjordman. Ik kan daar niks over zeggen. Ik ken Fjordman niet. Het wordt op de door Breivik ook veelvuldig aangehaalde anti islam sites van Pamela Geller, Atlas Shrugged, en op de sites Gates of Vienna en Brussels Journal ontkend, ik mag wel zeggen in alle toonaarden.

Wat Breivik vooral gemeen heeft met de toon op deze sites, is de volstrekte afwezigheid van enige twijfel, en daarom ook van de mogelijkheid tot het voeren van een debat. Hier spreken de gelovigen. En gelovigen hoeven niet persé in een God te geloven. Gelovigen kunnen net zozoeer atheïst zijn. Bizar genoeg is het juist de afwezigheid van een debat, die op de site Brussels Journal nu wordt aangehaald als de oorzaak van de aanslagen in Oslo. Jawel, maar voor een debat is meer nodig dan alleen de mogelijkheid om je te uiten. Daartoe is ook nodig dat je in een gesprek de mogelijkheid open laat dat je tegenstander ook gelijk zou kunnen hebben. Wie kijkt naar de hysterische toon die Pamela Geller nu weer aanslaat op haar site, weet dat dit daar allang niet meer mogelijk is.

In zijn boek geeft Breivik aan dat hij zich allang niet meer in een gemoedstoestand bevindt waarin er voor zo'n debat ruimte zou zijn. Sterker nog: Hij spuwt op alles wat zoiets zou willen. Voor hem is het oorlog, en wel een oorlog van de kruisridders tegen moslims. In een oorlog wordt er niet meer gesproken. Breivik zegt in het boek dat hij zich negen jaar lang heeft voorbereid op de aanslagen. Al die tijd heeft hij zich gelaafd aan Fjordman, aan Wilders, aan Geller. Dat valt gewoon niet te ontkennen.

En toen hij op het eiland stapte, moet hij nog extra kracht gezocht hebben bij de pathetische muziek op zijn iPod. Uit getuigenverklaringen kon worden opgemaakt dat hij 'oordopjes' opdeed voor hij met schieten begon. Dat is natuurlijk veelzeggend in dit verband. Het waren alleen geen oordopjes, het was hoogstwaarschijnlijk de muziek die hij op repeat had staan op zijn iPod.

Althans, zo beschrijft hij het in zijn boek.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/ ... o-het-boek" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Ik zou Ariel willen vragen alle posts die met wapens, oorlog en niets met Oslo te maken uit te filteren en naar een apart topic ergens over te plaatsen. ik heb ook meegedaan. Ergens vind ik dit in deze lijn toch heel misplaatst.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 37#p250337" onclick="window.open(this.href);return false;
Done....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

Bedankt.
Je bent en blijft een schat. Het was ook op een deel posts die ervoor kwamen bedoeld
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Was Noorse schutter een geïsoleerde psychopaat?

zondag 24 juli 2011

Er bestaat geen enkele vorm van legitimatie voor het plegen van politiek geweld in een democratische rechtsorde. Het diabolische geweld dat zich in Oslo heeft gemanifesteerd, moet letterlijk met wortel en tak worden uitgeroeid. Anders Breivik noemt zijn misdadige handeling verschrikkelijk maar noodzakelijk. Het was wel verschrikkelijk, maar niet noodzakelijk.

Iemand die weerloze kinderen zomaar doodschiet, is niet zomaar een psychopaat, maar ook nog een door politieke islam geïslamiseerde psychopaat. Hij was geobsedeerd en bezeten door de politieke islam. Herinnert u zich nog de gijzeling van Tsjetsjeense terroristen in Beslan waarbij de terroristen velen kinderen zo maar op klaarlichte dag doodschoten. Herinnert u zich nog de aanslagen van Hamas in Israël waarbij willens en wetens joodse kinderen werden gedood. En ook nog deze week hebben de Taliban een achtjarige jongen opgehangen in de Afghaanse provincie Helmand.

Terrorisme
Nietzsche had al gewaarschuwd: 'Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou'. Wees dus voorzichtig met de afgrond, met de politieke islam Anders Breivik wilde de islam bestrijden, maar hij werd zelf een exponent - zowel in het denken als in het handelen (methodiek) – van het islamitische terrorisme in het verre noorden. En nota bene in een land waar juist geen islamdebat bestaat.

Breivik wilde in zijn fantasie een ridder uit de middeleeuwen zijn om met een kruistocht Europa te redden. Hoe voert hij zijn kruistocht? Hij vermoordde in minder dan twee uur 92 burgers waarvan vele weerloze kinderen waren. Dit geweld, dit onvoorstelbaar geweld, diabolisch geweld komt nagenoeg overeen met de gedachtewereld van het islamitische terrorisme.

Grenzen
Anders Breivik wilde de islam bestrijden, maar hijzelf werd gegrepen in de gedachtewereld van de politieke islam. Ook zij voeren geen debatten en polemieken met tegenstanders. Ook zij zijn gewetenloos. En daarom is hij een exponent van een psychopathische vorm van zelf-islamisering.

Breivik executeerde tientallen kinderen op een Europees eiland. Weer blijkt hoe er voor sommige geïsoleerde types onmogelijk te zijn om de grenzen tussen de imaginaire en de werkelijke wereld in te zien. Nogmaals, dit is erg zorgwekkend. Hierover heb ik hier vaak geschreven naar aanleiding van dit soort gewelddaden. Zo is het ook gegaan met Tristan van der Vlis. Hij had contacten met bovennatuurlijke krachten. En denk ook aan Karst Tates, die de aanslag op Koninginnedag 2010 pleegde. Gekke types die geen contacten hadden met de buitenwereld. Bezetenheid door verbeeldingskracht brengt alleen bij kunstenaars iets moois teweeg.

Kapitalisme
En hoe ziet het met zijn zogeheten ideologische legitimatie? Moeten we dat serieus nemen? Alle serieuze vormen van het terrorisme kennen een doordacht ideologisch systeem en legitimatieprocedure. Het extreemlinkse terrorisme uit de vorige eeuw bestond niet uit geïsoleerde psychopaten, maar uit een generatie van marxisten die de bestaande linkse partijen te slap en te opportunistisch vonden. De strijd tegen het kapitalisme moest gewelddadig zijn, dachten de linkse terroristen. Hiervoor hadden zij procedures en ideeën ontwikkeld. Een terreurdaad werd er daarom vooraf en achteraf beargumenteerd en gelegitimeerd.

Ook het islamitische terrorisme is gefundeerd in een wereldbeschouwing met daarin politiek-theologische legitimatie voor een terreurdaad. Al reeds voordat Osama bin Laden overging tot terreurdaden, had hij openlijk de Amerikanen en andere westerlingen de jihad verklaard.

Er zijn al talloze theologische en politieke boeken geschreven waarin de islamitische terroristen aangeven waarom ze een terreurdaad noodzakelijk achten. Wel hebben zij psychopathische neigingen wat we bij de linkse terroristen niet kunnen aantreffen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onthoofdingen, en de ophanging van een achtjarig kind of de gijzeling van een school in Beslan.

Ideologie
Anders Breivik bedacht in zijn eentje een ideologie die door geen enkele ideologische of wereldbeschouwelijke ideologie wordt gedragen. In deze zelfgeproduceerde fantasie waarin ook nog een speciale plek is voor de ridders uit de middeleeuwen, fundeerde hij de verplichting om de kinderen van sociaaldemocraten te gaan doden.

Jezus, hoe gestoord iemand moet zijn, om zo iets te verzinnen! Dit zouden zelfs de Vikingen uit de Romeinse tijd niet begrijpen. Een terroristische ideologie, (hetzij bij de islamisten, hetzij bij de linkse terroristen) was en is een radicale, en soms ook revisionistische manifestatie van een bestaande ideologie. Een dergelijke ideologie is het wereldwijde resultaat van de intellectuele arbeid van velen en niet een enkeling.

Wel moeten we niet uit het oog verliezen dat het extreemrechts geweld zich al eerder in de Scandinavische landen heeft voorgedaan. Een tijdje geleden pleegde een extreemrechtse figuur in Zweden aanslagen op willekeurige allochtone burgers.

Kerncentrales
Klopt mijn analyse dan? Was deze man echt een geïsoleerde psychopaat? Uit beperkte informatie die we nu hebben, rijst uiteraard dit beeld op. Waarom twijfel ik? Omdat de dader in een manifest dat vooralsnog aan hem wordt toegeschreven tot oorlog en terrorisme oproept. Ook wijst hij naar de kerncentrales onder meer in Nederland. Gaat het hier om een persoon of om een internationale organisatie?

Deze terreuraanslag in Oslo confronteert de inlichtingendiensten met een onmogelijke missie. Hoe moet men een geïsoleerde individu opsporen, die buiten de bestaande terroristische ideologieën besluit om een terreurdaad te plegen? Maandag zal hij voor de rechter verschijnen. Daar gaat hij uitleggen waarom hij deze ondenkbare moordpartij heeft gepleegd.

Moet deze terreurdaad gevolgen hebben voor de discussie over het multiculturalisme en de islam? Deze vraag beantwoord ik in mijn volgende blog.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... hopaat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
moeder van 3
Berichten: 32
Lid geworden op: ma jun 06, 2011 3:04 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door moeder van 3 »

Efsan, bedankt. Dit had ik even nodig!!
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Nee helemaal niet bedankt, want hier schrijft Jami perfect de linkse kerk naar de mond. Die wil niets liever horen dan dat Anders B een soort moslim was.
Blijkbaar is de anti-Islam beweging begonnen aan een vlucht naar voren om toch maar geen ideologische smetten op zich te laden. Onzin natuurlijk, de actie van de Noor is een geïsoleerd gebeuren dat aan heel de moslim-en immigratieproblematiek geen jota verandert.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

mercator schreef:Nee helemaal niet bedankt, want hier schrijft Jami perfect de linkse kerk naar de mond.
Ik heb die indruk in het geheel niet.
mercator schreef: Die wil niets liever horen dan dat Anders B een soort moslim was.
Anders B. is best te vergelijken met een soort Mohammedaanse Jihadi. Geestesgesteldheid en middelen zijn hetzelfde.
mercator schreef:Blijkbaar is de anti-Islam beweging begonnen aan een vlucht naar voren om toch maar geen ideologische smetten op zich te laden.
Omdat jij enkel je eigen frustaties kent en niet echt weet waar de counterjihad zich op baseert.
Nergens bij iemand die tot de counterjihad hoort zal je afwijzing van universele mensenrechten vinden. Universele mensenrechten ook voor Mohammedanen.
Ook nergens die oproep tot geweld of tot het vormen van milities gedaan. er zijn sinds ontstaan regelmatig meningsverschillen tussen de mensen van de counterhihad en de mensen die zulke dingen voorstaan. De laatsten verliezen meestal hun plaats in de counterjihad en de links naar hun blogs worden verwijderd.
Ook wordt er nergens in de counterjihad opgeroepen tot samenwerking met Jihadis om het systeem hier omver te werpen en makkelijker voorwaarden voor deportaties te verkrijgen. Bij Anders B. was dit het geval.
An alliance with the Jihadists might prove beneficial to both parties but will simply be too dangerous (and might prove to be ideologically counter-productive). We both share one common goal. They want control over their own countries in the Middle East and we want control of our own countries in Western Europe. A future cultural conservative European regime will deport all Muslims from Europe and isolate the Muslim world. As a result, the Islamists will gain the necessary momentum to retake power in several countries: Egypt, Saudi Arabia, Turkey, Jordan, Syria, Yemen, Oman, Algeria, Morocco and a few others.

The Jihadists know this very well. An Islamic Caliphate is a useful enemy to all Europeans as it will ensure European unity under Christian cultural conservative leadership.

How this type of scenario could play out:

Approach a representative from a Jihadi Salafi group. Get in contact with a Jihadi strawman. Present your terms and have him forward them to his superiors:

1. Ask for “hudna” (temporary truce) during the discussions/proposal and demand assurances not to be harmed if they reject our offer. Ask if this is acceptable to them.

2. If they accept, try to meet at a neutral place (not like there is a neutral place on Muslim territory) or at least a relatively public place (which will make it harder for them to betray your arrangement) and present your offer. They are asked to provide a biological compound manufactured by Muslim scientists in the Middle East. Hamas and several Jihadi groups have labs and they have the potential to provide such substances. Their problem is finding suitable martyrs who can pass “screenings” in Western Europe.
http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik vind het heel onwaarschijnlijk dat er mensen uit de counterjihad denken dat ze hetzelfde doel hebben als jihadis. Deportatiefantasiën kunnen blijkbaar de gekste kronkels geven.

Zelfs die alliantie gaat aan een punt voorbij, dat Jihadis maar ook counterjihadis weten.
Jihadis weten dat zowat de hele Islamterritoria failliet is, en ze niets hebben om hun sterk gegroeide bevolking eten of iets anders om te overleven te geven. Hun enige kans op overleven is dit in Europa gaan halen, daarna elders.
Counterjihadis weten dit ook. Buiten de verwerping van Islam om humanitaire redenen is het feit dat Jihadis het overleven van de Islamterritoria enkel in Europa kunnen halen voldoende reden om elk mogelijke alliantie met Islam te verwerpen.
mercator schreef:Onzin natuurlijk, de actie van de Noor is een geïsoleerd gebeuren dat aan heel de moslim-en immigratieproblematiek geen jota verandert.
Het is modder die nu aan ieder kleeft en nog een heel lange tijd zal duren voor die is weggewassen.
Je hebt natuurlijk diegenen die het niet erg vinden van met de modder van een massamoord op kinderen rond te lopen. Dit zegt genoeg over hun denken rond mensenrechten. Zulke mensen kunnen geen counterjihadis zijn.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Ik heb een zwaar vermoeden dat de verzamelde en mensenrechten-minnende geschriften van de counterjihadis maar op één andere plaats terechtkomen, nl. bij andere counterjihadi's.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

BFA schreef: Je hebt natuurlijk diegenen die het niet erg vinden van met de modder van een massamoord op kinderen rond te lopen. Dit zegt genoeg over hun denken rond mensenrechten. Zulke mensen kunnen geen counterjihadis zijn.
Dat bedoel je rechtstreeks op mij dus maar ik voel me daar helemaal niet door aangesproken. Nee ik zal geen kaarsjes branden voor de slachtoffers in Noorwegen, ik ken die mensen helemaal niet. Ik zal ook niets geven aan de slachtoffers van de droogte in Somalië(hoeveel heb jij al gegeven? Of vindt je die situatie minder erg dan ?).
Als een counterjihadi pur sang een soort Getuige van Jehovah is die probeert moslims het Licht te laten zien wil ik dat niet eens zijn.
Die magische term "mensenrechten" heb je nu wel al 50 keer gebruikt vandaag. Het is een onwerkbare term, uitverzonnen door de terroristen rond Robespierre en Marat dan nog, tevoren bestond dat idee niet eens. En maar goed ook, want er zijn geen universele mensenrechten, hoezeer ons onderwijs en media ons dat ook proberen in te prenten. Koppen snellen is voor een koppensneller een mensenrecht, voor ons niet, is dat nu zo moeilijk?

Ik ben echt s benieuwd hoe jij moslims de notie "universele mensenrechten" gaat bijbrengen zonder die er met geweld in te slaan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Manon »

mercator schreef:Nee helemaal niet bedankt, want hier schrijft Jami perfect de linkse kerk naar de mond. Die wil niets liever horen dan dat Anders B een soort moslim was.
Blijkbaar is de anti-Islam beweging begonnen aan een vlucht naar voren om toch maar geen ideologische smetten op zich te laden. Onzin natuurlijk, de actie van de Noor is een geïsoleerd gebeuren dat aan heel de moslim-en immigratieproblematiek geen jota verandert.
We hebben het hier over Afshin Elian (mijn favoriet) en niet over Ehsan Jami, ik zie alvast geen column van Ehsan Jami staan.

En - uiteraard bijna - geef ik Afshin wèl gelijk. Ik lees niet dat Anders B een "ander soort moslim" is, maar wel een duidelijke psychopaat, net zoals er anderen, door de politieke islam bezeten personen, OOK psychopaten zijn die dan gevoed worden door de islam.

Ik denk niet dat Wilders de voorbije 9 jaren, noch Pamela Geller, noch Fjordman, die allen degelijk onderbouwde teksten schreven. Joost Niemöller loopt zich hier voorbij vind ik: wanneer heeft islam al eens een uitnodiging tot debat gestuurd???? Ik voel me niet geroepen deze taqyah beoefenaars met een halve dag tijdsverspilling te gaan inviteren. Heeft Niemöller nog iets over tweegezicht met gespleten tong Ramadan te vertellen? Dialoog? o ja? welke dialoog Joost?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Manon schreef: We hebben het hier over Afshin Elian (mijn favoriet) en niet over Ehsan Jami, ik zie alvast geen column van Ehsan Jami staan.
Juist, sorry. t Is dat al die moslims en ex-moslims zo op elkaar lijken :smile: . Bedankt voor de correctie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

mercator schreef: Dat bedoel je rechtstreeks op mij
Als je dit zo wil opnemen.
mercator schreef: Nee ik zal geen kaarsjes branden voor de slachtoffers in Noorwegen, ik ken die mensen helemaal niet.
Ik brand wierook. Ik koop wierook in pakken van 500 stokjes, normaal gebruikt voor de slachtoffers van Islamitisch terrorisme.
Het geeft niet dat je die mensen niet kent. Een van de ergste misdaden die er kunnen zijn is daar gebeurd. Het vermoorden van kinderen. Alles is van die kinderen weggenomen, hetgeen ze hadden en al hetgeen ze nog hadden kunnen verwerven. Met alles bedoel ik niet alleen materieel, ook de keuzes die ze kunnen maken, de emoties die ze kunnen ondergaan, kennis die ze kunnen opdoen, ... Van hun dierbaren is dit ook samen met de kinderen weg.
mercator schreef:Ik zal ook niets geven aan de slachtoffers van de droogte in Somalië(hoeveel heb jij al gegeven? Of vindt je die situatie minder erg dan ?).
Dat is de natuur dat is nu eenmaal zo.
Wat is Oslo gebeurt is een aanslag op onze beschaving. Dit had niet hoeven te zijn.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8140
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door xplosive »

mercator schreef:Juist, sorry. t Is dat al die moslims en ex-moslims zo op elkaar lijken :smile: . Bedankt voor de correctie.
Zorgvuldigheid lijkt niet je sterkste kant te zijn, hè mercator? Je bent een beetje impulsief af en toe, lijkt het.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

xplosive schreef: Zorgvuldigheid lijkt niet je sterkste kant te zijn, hè mercator? Je bent een beetje impulsief af en toe, lijkt het.
Ja dat is zo, ik heb moeite me te concentreren. Vroeger kon ik dat heel goed, nu niet meer.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

BFA schreef:Het is modder die nu aan ieder kleeft en nog een heel lange tijd zal duren voor die is weggewassen.
Ja, je hebt gelijk. We zijn onze onschuld nu voorbij. :ohmy: Ik had niet gedacht dat het mogelijk was dat iemand in onze kringen tot een dergelijke gruwelijke daad in staat zou zijn. Misschien moeten we hier eens goed over nadenken en ons zeer nadrukkelijk distantiëren van mensen die dit soort methoden goed vinden. :mrgreen:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Facebook-pagina voor slachtoffers gehackt

Een pagina op Facebook die was opgericht voor de slachtoffers van het drama in Noorwegen, is afgelopen nacht gehackt. De site is nu een ode aan dader Anders Breivik.
Afbeelding

Ruim 2000 mensen hadden zich aangemeld bij de site, die mensen wereldwijd opriep om een minuut stilte in acht te nemen. Doordat de titel en de omschrijving van de pagina is veranderd, lijkt het nu alsof zij ook de gruweldaden van de moordenaar goedkeuren.

UPDATE: De site is inmiddels verwijderd door Facebook.

Nepfilmpjes

Op het populaire sociale netwerk worden sinds zaterdag ook veel links naar nepfilmpjes over het drama verspreid. Criminelen beloven filmpjes opgenomen door een bewakingscamera, maar inwerkelijkheid worden bezoekers doorgestuurd naar een pagina die om een mobiel telefoonnummer vraagt. Wanneer dit wordt gegeven zit je vast aan een duur sms-abonnement.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1024 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Ariel »

Noorse verdachte had nog grote hoeveelheid munitie'

zondag 24 juli 2011

Anders Behrin Breivik had bij zijn arrestatie tijdens het bloedbad dat hij aanrichtte op het Noorse eiland Utoya nog een grote hoeveelheid munitie bij zich. Dat heeft de politie zondag laten weten. Een arts meldt dat Breivik zeer gevaarlijke kogels gebruikte die veel inwendige schade aanrichten.

Intussen neemt de kritiek op de politie vanwege de 'trage reactie' afgelopen vrijdag toe. Op het moment dat de schietpartij op Utoya plaatshad, had een agent op het eiland aanwezig moeten zijn. De politie weet niet waar die agent was. Verschillende Noorse media melden dat de agent is gedood door de schutter.

Stilte
Een woordvoerder zegt dat de politie met haar 'snelle en competente interventie' een ergere afloop van het incident heeft kunnen voorkomen. Volgens de laatste gegevens heeft de politie Breivik een uur na de eerste melding van schoten bij de jongerenbijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij, gearresteerd.

Eerder werd gezegd dat de Noorse man anderhalf uur om zich heen heeft kunnen schieten. De politie is 48 uur na het bloedbad nog steeds op zoek naar vier of vijf vermisten. In het meer is tot nu toe slechts kleding gevonden.

De Noren houden maandag om 12.00 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de terreuraanslagen. Kort hierna zal de 32-jarige Breivik voor de rechter verschijnen. Hij heeft gezegd meer uitleg te willen geven over zijn daden. Er hangt de schutter een maximumstraf van 21 jaar boven het hoofd. In Noorwegen wordt geschokt gereageerd op het feit dat Breivik als hij de straf uitzit, op zijn 53ste alweer op vrije voeten is.

Kogels
Er wordt steeds meer bekend over de voorbereidingen die de man heeft getroffen voor hij de aanslagen pleegde. Zo heeft een arts gezegd dat Breivik een speciaal soort kogels heeft gebruikt. Deze fragmenterende kogels richten veel inwendige schade aan bij slachtoffers.

Volgens de arts 'ontploffen' de kogels in het lichaam waardoor de schade zeer groot is. Bovendien zijn de dum-dumkogels lichter dan andere kogels, waardoor ze beter 'hun doel' raken.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... unitie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef: Ja, je hebt gelijk. We zijn onze onschuld nu voorbij. :ohmy: Ik had niet gedacht dat het mogelijk was dat iemand in onze kringen tot een dergelijke gruwelijke daad in staat zou zijn. Misschien moeten we hier eens goed over nadenken en ons zeer nadrukkelijk distantiëren van mensen die dit soort methoden goed vinden. :mrgreen:
Ik neem aan dat je het niet over mij hebt, k heb geloof ik al genoeg aangeduid dat een actie als die van Anders B de anti-moslim zaak helemaal niet dient.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

Pilgrim schreef: Ik had niet gedacht dat het mogelijk was dat iemand in onze kringen tot een dergelijke gruwelijke daad in staat zou zijn. Misschien moeten we hier eens goed over nadenken en ons zeer nadrukkelijk distantiëren van mensen die dit soort methoden goed vinden.
Ik had dit ook nooit gedacht.
Hoe meer ik over die man te weten kom, hoe minder ik hem deel van onze kringen begin te vinden. Ondanks dat hij voor een deel dezelfde retoriek gebruikt als wij is hij eerder een spiegelbeeld van Bin Laden dan onderdeel van counterjihad.
Het is die gelijkenis tussen retoriek die zal gebruikt worden om de perceptie over ons negatiever te maken. Een groot deel van de realiteit waarin we werken wordt gevormd door perceptie die anderen van ons hebben. Daar is niet aan te verhelpen. Een negatief imago hadden we al, dat dit nog een beetje negatiever wordt zal te dragen vallen.

Waarin komt die man overeen met Bin Laden?
Eerst en vooral in het beeld van een decadente en verrotte maatschappij die hij stelt die moet worden vernietigd voor er aan een volgende kan worden gebouwd. Net zoals Bin Laden steunt hij op propaganda door actie om de beweging naar zijn perfecte maatschappij in gang te zetten, niet op basis van de vrije uiting en ontwikkeling van ideeën. De counterjihad steunt op de idee dat onze maatschappij is waar ze is omdat een maatschappij is die gebaseerd is op ideeën, niet op ras of afkomst. Ieder die kan meeleveren aan dit laboratorium is welkom.
De aanvaarding van het geweld en brutaliteit waar die propaganda door actie mee gaat is nog een aspect dat eerder overeenkomt met Bin Laden dan de counterjihad. Net zoals de Jihadis van Bin Laden is de cyclus van geweld die dit voortbrengt de perfecte doodssteek voor de ontwikkeling van elk nieuw idee.
Nog een heel belangrijke overeenkomst tussen Bin Laden en Anders B. id dat ze beiden zichzelf als held, redder voor de maatschappij zien. Functie die duidelijk wordt nadat ze een martelaardood sterven. Na deze dood wacht hun het paradijs.

Uit de teksten van Anders B.
I will always know that I am perhaps the biggest champion of cultural conservatism, Europe has ever witnessed since 1950. I am one of many destroyers of cultural Marxism and as such; a hero of Europe, a savior of our people and of European Christendom – by default. A perfect example which should be copied, applauded and celebrated. The Perfect Knight I have always strived to be. A Justiciar Knight is a destroyer of multiculturalism, and as such; a destroyer of evil and a bringer of light. I will know that I did everything I could to stop and reverse the Europeancultural and demographical genocide and end and reverse the Islamisation of Europe
As for girlfriends; I do get the occasional lead, or the occasional girl making a move, especially now a day as I’m fit like hell and feel great. But I’m trying to avoid relationships as it would only complicate my plans and it may jeopardize my operation. And I don’t feel comfortable manipulating girls any more into one night stands. I am not that person any more. I did screw two girls in Prague though, but that was mainly because it was a realistic chance that I would end up dead during the process of establishing a weapons connection. I won’t make any effort to try to completely justify it though. Human males are imperfect by default as they are plagued by their biological needs.
Nevertheless, screwing around outside of marriage is after all a relatively small sin compared to the huge amounts of grace I am about to generate with my martyrdom operation. And it is essential that you do what is required to keep moral and motivation at a high level; especially, just prior to operation critical moments. I have reserved 2000 Euro from my operations budget which I intend to spend on a high quality model escort girl 1 week prior to execution of the mission. I will probably arrange that just before or after I attend my final martyrs mass in Frogner Church. It will contribute to ease my mind as I imagine I will get tense and very nervous. It is easier to face death if you know you are biologically, mentally and spiritually at ease
Anders B. had zijn martelaardood en paradijs voorzien. Het heeft niet zo mogen zijn. Laat hij zijn verdere leven wegrotten in een cel.

Quotes via Jawa report
http://mypetjawa.mu.nu/archives/208723.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door mercator »

BFA schreef: Functie die duidelijk wordt nadat ze een martelaardood sterven. Na deze dood wacht hun het paradijs.
Maar Anders B gaat toch helemaal niet dood ? Tenminste niet direct. Er staat hem nog een gevuld leven vol dromerijen en middeleeuwse studies over de Tempeliers te wachten in een comfortabele Noorse cel.
Het dagelijkse leven in Noorwegen is duur zeg, 2000 € voor een nachtje met een prostituee !

Daar gaat mijn theorie dat hij als zelfstandig ondernemer gefrustreerd was door de fiscale inquisitie. Al dat schiettuig en munitie kostte fortuinen !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door BFA »

mercator schreef: Maar Anders B gaat toch helemaal niet dood ?
Hij had voor zichzelf een martelaarsdood voorzien. Net zoals elke Islamitische jihadi.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Pilgrim »

Een blank monster

update: politiek manifest van dader, plus analyse

Al meer dan 80 doden zijn geteld in Noorwegen, en nog steeds loopt de teller op. Gisteren dacht ik nog: misschien is de dader een eenzame gek, maar waarschijnlijk zijn het jihadisten. Het was een eenzame gek. Een goed belezen, intelligente, blonde, blanke gek. Eentje met wie ik veel deel: boeken, films, sommige politieke opvattingen.

Het leek me onwaarschijnlijk dat het een eenzame gek was, omdat er op twee plaatsen tegelijk, op twee verschillende manieren een aanslag gepleegd werd. Maar mijn vermoeden van gisteren was fout. Volgens de laatste informatie is de dader een eenzame terrorist; een intelligente gek. Anders Behring Breivik moet dit goed overdacht en goed voorbereid hebben, en ook de uitvoering was heel effectief.

Op zijn Facebook profielpagina (nu niet meer online) zag ik een paar boeken die ik ook gelezen heb: On Liberty, 1984, War and Peace, The Prince en The Republic. De films 300 en Dogville heb ik ook gezien, evenals de televisieseries Battlestar Galactica, Caprica, True Blood en Stargate. Er zijn ook verschillen: hij houdt van schietspellen, hij heeft geen vriendin en hij is een conservatief Christen. Zijn politieke opvattingen zijn rechts-extreem. Hij ziet de linkse pro-multiculturele elite als landverraders.

Als middelbare scholier ben ik ca. twee jaar lid geweest van de Jonge Socialisten in de PvdA. Als er toen zo’n gek in Nederland had rondgelopen, dan zou ik nu misschien op het kerkhof liggen. Nog steeds heb ik een vlag van de Jonge Socialisten; gekscherend zeg ik wel eens dat ik die vlag nog eens verbranden moet. De ideeën van de PvdA zijn voor mij een gepasseerd station. Voor mij vertegenwoordigt de Linkse Kerk een seculiere religie die erg schadelijk is. En ik minacht politici die hun eigen land verkwanselen voor eigen politiek gewin. Dat zijn, ook in mijn opvatting, landverraders.

Maar ik kan me niet voorstellen dat ik een vuurwapen zou pakken en zou gaan schieten op mensen met andere politieke ideeën. Hoe is Anders Behring Breivik tot zijn afschuwelijke daad gekomen?

Als de discussie doodgeslagen wordt, dan gaan de geweren spreken. In het politieke parcours is het soms lastig de discussie te voeren. Denk je rechts, dan heet je al gauw populist, dom, racist, fascist, etc. Nog niet lang geleden kon je boetes of celstraf krijgen voor sommige ideeën. Nog maar heel recent moest Wilders een rechtszaak ondergaan vanwege zijn politieke uitingen. En ook politiek geweld was niet vreemd in Nederland; vrijwel altijd kwam dat geweld uit linkse hoek (AFA, KAFKA, dierenactivisten). In zo’n klimaat wordt een gezonde discussie onmogelijk. En als je denkt dat het in Nederland al moeilijk is: hier hebben we een Pim Fortuyn gehad die de discussie openbrak. In Noorwegen heerst het politiek correcte denken nog veel sterker. Als de discussie doodgeslagen wordt, dan gaan de geweren spreken.

Maar er is meer aan de hand. Binnen de rechts-extremistische wereld is het vertrouwen in de democratie en het vrije woord enorm gedaald, ook door het gebrek aan politieke vrijheid. Er wordt daarom vaak gesproken over de legitimiteit van aanvallen (aanslagen) op de politieke elite, die verraders zouden zijn. De tactiek van “eenzame wolven” zou het meest effectief zijn, omdat veiligheidsdiensten niet goed in staat zijn om losse individuen te monitoren. Contacten en organisaties zijn gevaarlijk.

Deze Anders Behring Breivik had een hekel aan de multiculturele samenleving, maar zijn aanval was niet gericht op moslims, negers of buitenlanders. Hij legde de verantwoordelijkheid bij de heersende politieke partij en hij viel aan. Daarbij schakelde hij ook een deel van de politiek actieve jeugd uit, de toekomst van de sociaaldemocratische partij.

Binnen rechts-extreem wordt ook vaak gedacht dat democratische oplossingen niet meer voldoende zijn. De grootte van de problemen zou om een meer radicale aanpak vragen. Hierbij wordt vaak genoemd dat er geen echte democratie is: de heersende elite zou via de gecontroleerde media feitelijk de macht in handen hebben (wat deels waar is). Ook zou in gebieden met veel immigranten de stemming niet meer eerlijk kunnen verlopen voor het eigen volk. Al dit soort verschijnselen geven wel aan hoe belangrijk het is om politieke vrijheid en een politieke vertegenwoordiging te hebben voor de zorgen die bij een deel van het volk leven. Het is belangrijk om te blijven geloven in de kracht van een vrije discussie.

Het lijkt nu wel alsof Anders Behring Breivik eigenlijk niet anders kon handelen, immers er was geen vrij discussieklimaat. Maar dat is enkel de externe, politieke factor. Het wordt het tijd om de bittere pil te slikken en naar binnen te kijken. Zit deze neiging tot dodelijk terrorisme verborgen in het hart van het rechts-nationalistische denken? Bevat het net zoals de Islam zo’n fanatiek element? Is er wat dat betreft niet een overeenkomst?

Die is er. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken: de definitie van identiteit. De eigen groep versus de anderen. En de retoriek op diverse rechts-extreme fora spreekt vaak ook boekdelen. Wat er gisteren gebeurd is, dient als een krachtige waarschuwing voor iedereen, met name voor mensen die rechts of nationalistisch georiënteerd zijn. Kijk naar binnen en kijk goed of het je bevalt wat je daar ziet.

Mijn pessimisme over de multiculturele samenleving blijft staan, en is door deze gebeurtenissen alleen maar sterker geworden. Nu hebben we minstens twee groepen die niet meer in de eenheid van de samenleving geloven. Het op een beschaafde wijze aankaarten van dit probleem wordt steeds lastiger nu de polarisatie steeds verder doorzet. En was dat niet de kern van de kritiek, dat multiculturele samenlevingen nu juist per definitie geen eenheid kennen?

http://www.furorteutonicus.eu/2011/07/2 ... k-monster/" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Bericht door Zwartmeer »

BFA schreef: Anders B. had zijn martelaardood en paradijs voorzien. Het heeft niet zo mogen zijn. Laat hij zijn verdere leven wegrotten in een cel.
Over 100 jaar kan er wel eens heel anders naar Anders gekeken worden dan nu.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Plaats reactie