Islamitische lente in Egypte.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De maangod in de mens komt weer op.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dhana schreef:Ik snap het niet. Een moslimcrimineel die hier het leven laat en het huis is te klein en daar worden onschuldigen gewoon afgeschoten en geen moslim die daar wakker van schijnt te liggen.
Dat komt beste Dhana, omdat mohammedanen pur sang huichelaars zijn. Inferioriteit van de genen, remember? Zij hanteren een andere logica dan wij in ONZE kennisbeschaving. Je mag wel een kafir doden, maar niet je moslimbroeder. Maar als het niet anders kan, zal Allah het je vergeven. De dode was imers een moslim, nietwaar? Best mogelijk dat de dode mohammedaan zich nu al aan het bezatten is in het paradijs. Want in de gaarde van Allah is wijn weer wel toegestaan. En als de levende dode mohammedaan hem nog overeind kan krijgen kan hij ook aan de slag gaan met 72 maagden. Met islam kun je twee kanten tegelijk op: lachen en hoofdschudden. :laugh1: :no1:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

:evil: Goshie zeg...Wie had dat verwacht.
Nieuw bewind Egypte soms erger dan Mubarak'

LONDEN - Amnesty International heeft dinsdag hard uitgehaald naar de militaire machthebbers van Egypte. Volgens de organisatie plegen de militairen mensenrechtenschendingen die in sommige gevallen de misdaden van de verdreven president Hosni Mubarak te boven gaan.

De afgelopen dagen vielen in de hoofdstad Caïro tientallen doden tijdens demonstraties. De betogingen zijn gericht tegen veronderstelde pogingen van het leger om zich ondanks beloften om te democratiseren te verzekeren van het behoud van politieke macht.

Amnesty schrijft in het nieuwe rapport dat de militairen hun belofte hebben gebroken om de mensenrechtensituatie te verbeteren. De Opperste Raad van de Strijdkrachten nam de macht over van Mubarak, toen die in februari aftrad tijdens een volksopstand.

De mensenrechtenorganisatie stelt dat de Raad de „traditie van repressief bewind” voortzet. Amnesty stelt dat de machthebbers militaire rechtbanken gebruiken om duizenden burgers te vervolgen, hardhandig optreden tegen vreedzame protesten en de bevoegdheden uitbreiden die voortvloeien uit de noodtoestand.

„Degenen die de Raad hebben uitgedaagd of bekritiseerd, zoals betogers, journalisten, bloggers en stakers, zijn meedogenloos onderdrukt in een poging hun het zwijgen op te leggen”, aldus Amnesty.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1097 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische herfststorm in Egypte.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: „Degenen die de Raad hebben uitgedaagd of bekritiseerd, zoals betogers, journalisten, bloggers en stakers, zijn meedogenloos onderdrukt in een poging hun het zwijgen op te leggen”, aldus Amnesty
Laten wij er maar van uitgaan dat het de goedkeuring en steun van Godfather uncle Sam draagt. Aan de andere kant, ga er maar aanstaan om moslims de vrije hand te geven in die contreien. De belangrijkste taak in Egypte is weggelegd voor de geheime dienst. Hij moet voorkomen dat er een of andere spraakmakende religieuze leider opstaat die de massa achter zich weet te scharen. Want in zo'n islamitische snelkookpan zijn de domme rapen binnen no time gaar. We zijn dat islamitische weerzinwekkende stinkdier Khomeini toch zeker niet vergeten . . .

Afbeelding

Khomeini, Islamitisch gewaardeerd stinkdier dat net zoals Hitler
kindertjes inzette in de oorlog onder leugenachtige voorwendselen
van het paradijs waarmee goedkeuring van de ouders verkregen
werd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Dhana »

Heb je net een revolutie achter de rug, blijkt het allemaal lood om oud ijzer te zijn. Het was neit Mubara maar de algemeen geldende mentaliteit van alle burgers en regerende functionarissen tezamen. Als de Egytenaren hun ingebakken mentaliteit als individu niet willen veranderen zal daar nimmer iets ten goede veranderen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: ma okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

LEGER ZET PRAKTIJKEN MUBARAK VOORT

Bericht door Daisy »

'Leger Egypte zet praktijken Mubarak voort'

AMSTERDAM - De militaire machthebber van Egypte is zijn belofte om na de val van het Mubarak-regime hervormingen door te voeren en de mensenrechten beter na te streven, op geen punt nagekomen. In sommige gevallen is de situatie zelfs verslechterd.

Dat stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport Broken Promises - Egypt’s military rules erode human rights (pdf), dat dinsdag verschijnt.

Amnesty onderzocht het handelen van de Egyptische Hoge Raad van de Strijdkrachten (SCAF) en concludeert dat het leger de mensenrechten op erbarmelijke wijze naleeft.

"Door burgers voor de militaire rechtbank te slepen, vreedzame protesten neer te slaan en Mubaraks noodtoestand uit te breiden, zet de SCAF de onderdrukking van het oude regime voort", zegt directeur Midden-Oosten van Amnesty Philip Luther in een reactie op het rapport.

''Degenen die de Raad hebben uitgedaagd of bekritiseerd, zoals betogers, journalisten, bloggers en stakers, zijn meedogenloos onderdrukt in een poging aan hen het zwijgen op te leggen", aldus de organisatie.

Rechtszaken


Het afschaffen van militaire rechtszaken tegen burgers en het afschaffen van de noodtoestand waren twee belangrijke speerpunten van de betogers die in januari en februari van dit jaar met massademonstraties op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro president Hosni Mubarak na dertig jaar tot aftreden dwongen.

Volgens Amnesty zijn sinds januari 12.000 burgers aangeklaagd voor een militaire rechtbank, gevolgd door veelal corrupte rechtszaken en zeker 13 terdoodveroordelingen.

Beschermen

In eerdere verklaringen heeft het leger steeds aangegeven alle betogers, ongeacht hun standpunten, te zullen beschermen. Ten tijde van de betogingen tegen het Mubarak-bewind trokken demonstranten en leger gezamenlijk op onder de leus "één hand".

Veiligheidstroepen hebben echter in de afgelopen maanden met geweld opgetreden tegen nieuwe betogingen, die ditmaal tegen het leger waren gericht.

Sinds zaterdag zijn er in de Egyptische hoofdstad Caïro weer zware demonstraties aan de gang. Daarbij zijn al enkele tientallen doden gevallen. De betogers zijn ontevreden over het gebrek aan hervormingen sinds de val van Mubarak en eisen dat het leger de macht per direct overdraagt.

Amnesty concludeert verder dat de beloftes van SCAF om gevallen van mensenrechtenschending en geweld te onderzoeken niet zijn nagekomen.

Noodtoestand

De permanente noodtoestand die dateert uit 1981 en onder meer leden van het oude regime de vrije hand gaf om iedere vorm van tegenstand de kop in te drukken, is ook ondanks beloftes van de autoriteiten nog altijd niet afgeschaft.

In september werd de noodwet volgens Amnesty nog ingezet om burgers te veroordelen voor zaken als het blokkeren van wegen of het opnemen en uitzenden van opstootjes.

Luther: "Het leger kan niet langer het excuus van 'veiligheid' gebruiken om de praktijken van Mubarak voort te zetten.’ Volgens Amnesty is het afschaffen van de gehate noodtoestand een vereiste om tot een effectieve overgang naar een "nieuw Egypte" te komen.

Geweld

Het nieuwe politieke geweld in Egypte heeft volgens belangrijkste mortuarium in Caïro in de afgelopen dagen aan zeker 24 mensen het leven gekost.

De Egyptische politie zette wapenstokken en traangas in tegen betogers op het Tahrirplein. Die bekogelden agenten met stenen. Naast de doden vielen bij de botsingen in Caïro, Alexandrië en Suez sinds zaterdag honderden gewonden.

De minister van Cultuur is opgestapt uit protest tegen de manier waarop de huidige regering met de protestbeweging omgaat.

Maandagavond diende het kabinet zijn ontslag in bij de militaire machthebbers. Het is nog onduidelijk of de Opperste Raad van de Strijdkrachten het ontslag accepteert.

http://www.nu.nl/algemeen/2674074/leger ... voort.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oordeel niet te vlug
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische herfststorm in Egypte.

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:[We zijn dat islamitische weerzinwekkende stinkdier Khomeini toch zeker niet vergeten . . .
2 Stinkdieren dan maar ? Allebei een inspiratie voor de Egyptische Mohammedanen:
Afbeelding
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 42913
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Mahalingam »

Op de StaatsTv hadden ze het over Egypte. Ten tonele voerden ze een partij die zich "Partij van Allah" noemt en die zegt sociaal-democratisch te zijn. :laugh1:
Een soort PvdA dus.
Verder de onvermijdelijke Ikhwan die weer als zeer gematigd werd gebracht. Een zwaar bedoekte juf vertelde dat "ze helemaal geen soort sharia wilden hebben waarbij je hand wordt afgehakt als je een stukje brood steelt". Dat kan ik mij voorstellen. Dan zou Egypte 'Het Land van Linkshandigen" genoemd gaan worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Op de StaatsTv hadden ze het over Egypte. Ten tonele voerden ze een partij die zich "Partij van Allah" noemt en die zegt sociaal-democratisch te zijn. :laugh1:
Een soort PvdA dus.
.
Ik heb het ook gezien. :smile: Ik was bijna op vakantie naar Egypte gegaan om de Partij van Allah geestelijk en financieel te steunen. Bijna!!!!!!
Wat ik ook zo leuk vond was dat de Staats TV het herhaaldelijk had over al die Egyptenaren die nu vrijuit en zonder schrik kunnen zeggen op wat voor partij ze stemmen. :laugh1: Het grappige vond ik dat geen Egyptenaar durfde zeggen op wat voor partij hij ging stemmen. De reporter kreeg vage antwoorden zoals ? "Dat is tussen mij en Allah", of zoiets, of....Ik stem op de beste man...Maar niet één durfde openlijk voor de camera te zeggen wie of wat zijn voorkeur had. Blijkbaar is men nog steeds heel voorzichtig
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

Jouw laatste post in dit topic die ik net verwijderd heb stond er al op Daisy. Die had je al twee keer op het forum geplaatst.
http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 64#p263264" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik heb die post gisteren opgeschoond en van een link voorzien , want zoals als jij een artikel op het forum zet, ( met alle rommel die jij mee kopieert ) leest volgens mij geen sterveling hem. Het forum moet wel leesbaar blijven.

Dus lieve Daisy.... :)
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Manon »

Dhana schreef:Ik snap het niet. Een moslimcrimineel die hier het leven laat en het huis is te klein en daar worden onschuldigen gewoon afgeschoten en geen moslim die daar wakker van schijnt te liggen.
jamaar daar gebeurt het afschieten door eigen volk! dat is iets helemaal anders dan worden aangereden door een kaffer.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door KevinB »

Mahalingam schreef:Op de StaatsTv hadden ze het over Egypte. Ten tonele voerden ze een partij die zich "Partij van Allah" noemt en die zegt sociaal-democratisch te zijn. :laugh1:
Een soort PvdA dus.
Verder de onvermijdelijke Ikhwan die weer als zeer gematigd werd gebracht. Een zwaar bedoekte juf vertelde dat "ze helemaal geen soort sharia wilden hebben waarbij je hand wordt afgehakt als je een stukje brood steelt". Dat kan ik mij voorstellen. Dan zou Egypte 'Het Land van Linkshandigen" genoemd gaan worden.
Is Partij van Allah in het Arabisch niet Hizbullah of Hezbollah?

Voor de rest is het gewoon lachwekkend hoe er bericht wordt, maar tegelijkertijd ook intriest. Als de Ikhwan als gematigd worden voorgesteld, wat moeten de extremen dan zijn? Of zijn ze gewoon weer een potje aan het liegen, zoals gewoonlijk? Zou best kunnen.
jamaar daar gebeurt het afschieten door eigen volk! dat is iets helemaal anders dan worden aangereden door een kaffer.
Elkaar afschieten en uitmoorden mag toch gewoon in de islam? 't is in de zandlanden ook niet ongebruikelijk. Er zal altijd wel een reden zijn daarvoor. Misschien worden de doden zelfs wel als martelaren beschouwd [c045.gif]
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

'Leger en moslimbroeders delen macht'

Eventjes is de opluchting voelbaar achter de politielijnen rond het ministerie van binnenlandse veiligheid. Jonge agenten zitten uitgeput met hun hoofd tussen de knieën op de stoep, of bellen met familieleden. "Het is afgelopen mama", zucht een piepjonge agent met een vlassnorretje in zijn mobiel.

Na vijf dagen onafgebroken vechten is door interventie van een groep islamitische sheikhs, die arm in arm tussen de politie en de jongeren gingen staan, een wapenstilstand afgedwongen. Aan beide kanten van het conflict werd met opluchting gereageerd. "Ilhamdoelillah", god zij dank, reageren zowel de agenten als de betogers aan weerszijden van het prikkeldraad, barrières die zijn opgeworpen om de vrede te handhaven.

Het Tahrir-plein staat nog steeds vol met demonstranten, die niet van plan lijken meteen te vertrekken. "Dit is een vreedzame demonstratie", zegt Mohi Ezzeldin, activist en student economie. "Met of zonder gevechten, onze eisen blijven hetzelfde. Wij gaan niet weg tot het leger de macht heeft overgedragen."

Het hoofd van de Hoge Militaire Raad (SCAF) Mohamed Hoessein Tantawi kondigde dinsdagavond aan dat het leger de macht niet vast wil houden. Tantawi benadrukte dat de verkiezingen, die volgende week maandag beginnen, gewoon doorgaan.

De speech van de legerleider werd op het Tahrir-plein slecht ontvangen. "De man is een kopie van Moebarak", twittert een demonstrant.

De gevechten zijn na de speech in intensiteit eerder toe- dan afgenomen. De tijdelijke wapenstilstand betekent niets, zegt een demonstrant met een gasmasker op zijn hoofd. "Het kan zo weer mis gaan."

En inderdaad. Nog geen uur na de wapenstilstand breken nieuwe gevechten uit. De medewerkers van de wasserette in de volksbuurt die achter het ministerie ligt, slaan bij het horen van het geweervuur een collectieve zucht. "Dit land is verrot. We gaan er nooit uitkomen zolang we die rotkinderen op het plein hun gang laten gaan."

Weg van het plein blijkt de 'Republiek Tahrir' geen afspiegeling van het hele land te zijn. In de volksbuurten aan de randen van het centrum trekt men zich zo min mogelijk aan van de rellen. Zelfs in een nevel van traangas gaat het dagelijkse leven gewoon door. "Laten we in godsnaam de verkiezingen niet door een stel rotjongens laten verstieren", meent Samih, een kruidenier uit Abdien. "Tantawi heeft duidelijk gezegd de macht te zullen afstaan aan de burgers." Volgens de kruidenier staat een grote meerderheid van de Egyptenaren achter het leger." Wie zorgt er voor onze veiligheid? Zonder het leger zijn we overgeleverd aan het tuig."

Samih deelt in zijn winkel folders uit van de Moslimbroederschap, van wie hij na hun winst bij de verkiezingen grote dingen verwacht. "Zij gaan onze economie weer op orde brengen." Volgens de kruidenier gaat dat samen met het herstel van de "islamitische waarden" die de partij voorstaat.

Op het Tahrir-plein is men sceptisch over de Moslimbroederschap, die zich afzijdig houdt bij de protesten. De angst onder liberalen dat de Moslimbroederschap de verkiezingen gaat winnen is een van de redenen dat veel demonstranten de verkiezingen willen uitstellen. "Het leger heeft een deal gemaakt met de Moslimbroeders", denkt kunstenares Samira el-Ezabi. "Ze gaan de macht verdelen."

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... acht.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Dhana »

Geen enkele gewelddadige revolutie uit de geschiedenis heeft meteen iets positiefs met zich meegebracht. Van de regen in de drup belanden was meer het geval en ik ben bang dat Egypte geen uitzondering is.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Mahalingam
Berichten: 42913
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Mahalingam »

Zonder het leger zijn we overgeleverd aan het tuig."
Samih deelt in zijn winkel folders uit van de Moslimbroederschap, van wie hij na hun winst bij de verkiezingen grote dingen verwacht. "Zij gaan onze economie weer op orde brengen." Volgens de kruidenier gaat dat samen met het herstel van de "islamitische waarden" die de partij voorstaat.
Ja, het standaard normale denken in Allahstan: "het gaat beter als er meer Islam is." Nu is er een zootje ongeregeld tuig, binnenkort is er de Maffia van Allah. Dan is de pret voorbij voor dat seculiere 'tuig'. Dan is alle macht aan het religieuze tuig. Ishallah!
En ze gaan dan allemaal sharia bankieren. Dan is de economie opeens weer pico bello. Zolang ze tenminste gratis graan van de USA krijgen. Komend jaar meer dan anders omdat de oogsten te lijden hebben gehad van droogte vanwege storingen in de electriek (waterpompen).
En als de Ikhwan de verwachtingen niet kan vervullen? Genadeloze repressie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door BFA »

Mahalingam schreef:En als de Ikhwan de verwachtingen niet kan vervullen?
Allen in de boten en naar Europa.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

Voor het eerst negen maanden na de val van Mubarak zijn er vrije verkiezingen in Egypte . Ongeveer 50 miljoen Egyptenaren mogen vanaf maandag hun stem uitbrengen in de eerste ronde van de parlementsverkiezingen.
Enkele uren voor aanvang werd een grote gasleiding opgeblazen.

Ondertussen ergens in Caïro.
Revolutie 2.0 is grimmiger, en minder ludiek

REPORTAGE | De televisie in de kapperszaak in Abdien staat nog harder dan normaal. De doffe ploffen van de traangasgranaten buiten zijn bijna niet meer te horen. Binnen zit het gebruikelijke groepje vijftigers aan de buis gekluisterd. De kapper heeft zijn hand in zijn haar en leunt op een van de bruinleren kapperstoelen. Op het staatskanaal volgen hij en zijn vrienden de rellen die op nog geen honderd meter afstand plaatsvinden.

Ze kennen me, en kijken nauwelijks op als ik binnenkom en vraag om een paar centimeter van mijn blonde haar af te halen. Veel meer kan ik niet doen om er niet als buitenlander uit te zien. Zelfs met een zonnebril, pet en lokale kleren, lijkt ik niet op een Egyptenaar. Maar alle beetjes helpen. De laatste dagen spoken de nare herinneringen van de opstand in het begin van het jaar, over hoe de sfeer zich tegen buitenlanders keerde, door mijn hoofd. Eerst waren er de klappen die ik van de politie kreeg, toen het nachtelijke bezoek van de veiligheidsdienst die het centrum afstroopte op zoek naar 'journalisten en mensen die voor Israël werken'. Nadat de staatstelevisie de opstand op het Tahrir-plein toeschreef aan buitenlanders, kon je nauwelijks meer over straat zonder door groepen opgeschoten jongeren te worden beetgepakt en ondervraagd. De aanblik van de dik opgemaakte presentatrice op het scherm die zich theatraal opwindt over 'de onruststokers' en het buitenlandse complot tegen Egypte, is een deja-vu.

Grote boosdoeners
Sinds een paar dagen neemt, in lijn met de groeiende paniek onder de bevolking, het aantal complottheorieën en de achterdocht tegen buitenlanders weer toe. Israël en Iran zijn nog steeds de grote boosdoeners, maar ook 'het Westen' komt weer regelmatig langs. De afgelopen dagen werden verschillende buitenlanders - zowel journalisten als 'activisten' - door de militaire politie van het plein geplukt.

Ook op het Tahrir-plein, dat tijdens de opstand in januari de veiligste plek voor buitenlanders was, is de houding tegenover hen veranderd. 'Wat doe je hier?', is een veelgehoorde vraag. In januari was 'welcome' de standaardbegroeting.

Vooral Amerikanen zijn weinig geliefd. Op het plein wordt rondgegaan met de hulzen van traangasgranaten, waar schaamteloos groot 'made in USA' op staat. De miljard dollar steun die het Egyptische leger sinds het vredesakkoord met Israël jaarlijks uit Amerika ontvangt, is nu bewijs voor het complot dat de democratie in Egypte tegenwerkt. Een uitwijding over het driehoekscomplot van het leger, Amerika en de Moslimbroederschap is er standaard kost.

Wind
"De wind staat goed", merkt de kapper op. "Ilhamdulillah", god zij dank. Gisteren stond de wind de andere kant op, en liep iedereen huilend door de buurt met een mondkapje tegen het traangas. De groenteboer had moeite met het aanprijzen van zijn waar; de buurtkinderen hoestten hun longentjes uit, en de falafal-boer moest een zeil over zijn kraampje gooien.

Tot overmaat van ramp had het leger een tiental tanks in de nauwe straat geparkeerd, waardoor de jongens met de manden met platte broden er niet meer langs konden. Maar het leven gaat door.

De kapper kijkt me via de spiegel serieus aan. "Klopt het dat in het Westen demonstraties ook zo hard worden neergeslagen?" Op de Egyptische staatstelevisie, die standaard de kant van de machthebbers kiest, wordt constant verwezen naar de Occupy rellen in Amerika en Europa, die ook met geweld zijn bedwongen. Bij de kapper kan je discussies beter uit de weg gaan, zeker in het opvliegerige Egypte, helemaal nu de onrust in het land naar een nieuw hoogtepunt werkt.

Egypte smeult na
De kapper en zijn vrienden maken zich zorgen. Met zes weken van verkiezingen in het verschiet, smeult Egypte na van een week van gewelddadige confrontaties tussen demonstranten en (militaire) politie in Caïro, Alexandrië, Qena, Suez, Port Said, Ismaeliyya, Minya en Mansoera.

Er is niet veel voor nodig om het vuur weer aan te wakkeren tijdens de eerste 'vrije' parlementsverkiezingen sinds de val van Moebarak.

Honderdduizenden mensen protesteren onafgebroken voor het aftreden van de groep generaals van de Hoge Militaire Raad (SCAF), die aan het begin van het jaar als de 'hoeders van de revolutie' werden geroemd. Het land is weer uiteengereten in voor- en tegenstanders van het militaire regime.

De tegenstanders van het regime hebben zich weer verschansd op het Tahrir-plein. De 'Republiek Tahrir' ademt weer de aanstekelijke mix van woede en saamhorigheid die ook de dagen tijdens de revolutie typeerde.

Misschien is het de nabijheid van gevaar, of het rauwe en weerbare idealisme om je heen; Tahrir grijpt iedereen die er voet op zet. De collectieve emotie schommelt constant tussen festivalgevoel en alarmfase één, en alles wat daar tussen zit. Maar de 'tweede revolutie' of de 'revolutie 2.0' is vergeleken met de opstand in januari, minder ludiek, grimmiger en veel professioneler.

Azijn tegen het traangas
De demonstranten komen beter voorbereid naar het plein, gewapend met voedsel, medicijnen en azijn tegen het traangas. In een mum van tijd werden tientallen inzamelacties voor medicijnen en bloeddonaties op touw gezet door sympathisanten die zelf niet naar het plein kunnen of durven. De straatventers, die ook de winkelstraten hebben overgenomen in de wetteloosheid van het post-Moebarak tijdperk, waren er als de kippen bij om gasmaskers, laboratoriumbrillen en Arafat-sjaals te slijten. Op het plein wordt het afval verzameld en verbrand - een tip uit Athene tegen het traangas.

Met elke dode (de teller staat op het moment van schrijven op 42) die valt, groeit de vastberadenheid van de betogers die van geen wijken weten. Ook de militairen graven zich dieper in, en wijken niet af van hun voornemen de verkiezingen door te laten gaan. De groepen staan lijnrecht tegenover elkaar, en elke dag wordt de kans dat de verkiezingen zonder gewelddadigheden zullen verlopen kleiner.

Verrot
Weg van het plein blijkt de 'Republiek Tahrir' geen afspiegeling van het land te zijn. Abdien, de wijk waar het belegerde ministerie van veiligheid ligt, is een wijk waar de 'gemiddelde Egyptenaar' woont. Hier is de verwachting dat een dezer dagen een herhaling plaatsvindt van de gebeurtenissen aan het begin van het jaar, toen de supporters van het regime de betogers op het Tahrir-plein aanvielen. "Dit land is verrot", zucht Mohamed, een gespierde medewerker van een wasserette. "We gaan er nooit uitkomen zolang we die rotkinderen op het plein hun gang laten gaan."

De bewoners van de buurt zijn bezorgd over de economie, die met elke dag onrust verder afglijdt richting faillissement. Sinds januari opereert het land op halve kracht. De buitenlandse reserves, die hard nodig zijn om het dagelijkse brood en bonen - de maaltijd van de gemiddelde Egyptenaar - te financieren, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Analisten geven het land nog 'een maand of drie'.

Moslimbroederschap
De buurtbewoners snakken naar stabiliteit, een gat waar de Moslimbroederschap door zich 'in het belang van het land' afzijdig te houden bij de protesten, in springt. De overige partijen lijken, zowel op het Tahrir-plein als in Abdien, te hebben afgedaan door hun gebrek aan daadkracht. Ook de niet zo heel religieuze buurtbewoners, zoals de kapper en zijn vrienden, zeggen voor de islamitische beweging te zullen gaan stemmen. "Omdat we verder moeten."

Een kluitje buurtkinderen die tot voor kort de leuzen herhaalden die op het Tahrir-plein worden gezongen, speelt 'politie tegen betogers' op straat. "Oom Edward, je huilt", merkt de achtjarige Islam stotterend op. Uit zijn zak haalt hij een masker en een flesje azijn. "Niet bang zijn. Dit helpt."

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... diek.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische storm in Egypte. Logisch!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Jezus nog aan toe wat een onnodig lang verhaal. Niks nieuws onder de horizon. Alles heeft zijn tijd nodig. Laat ze. Laat ze hun gang maar gaan. Egypte dient zijn eigen problemen op te lossen. Dat snapt toch iedere boerenlul? Ja toch?

(zucht . . . ) Ik herhaal maar weer eens voor de zoveelste keer. Het moment zal aanbreken dat zich de ware leider aandient. En dan zijn de rapen gaar. Want die leider zal ongetwijfeld een fanatieke moslim zijn. Hitler was fanatiek. Lenin was dat. Stalin idem dito. Mao. Pol Pot, Mohammed, en ga zo maar door. Vooral die laatste figuur spreekt de islamitische massa aan. ook al is de beste woestijnflo al 1400 jaar dood.

De massa is latijd op zoek via sloppen en omwegen naar de leider. De verlosser. De uiteindelijke tiran die je weet mee te sleuren in de vernietiging. Hoe verschrikkelijk was Duitsland gebombardeerd en met de grond gelijk gemaakt? Allemaal en uitsluitend burger slachtoffers. Dat zal weer gebeuren. In de Arabische contreien. Het Arabisch islamitische volk schreeuwt om wraak. Om vergelding vanwege de nooit te verteren vernedering en het verdriet door de joden aangedaan jegens de vernedering van de Arabische trots. De koran is daar duidelijk over. De joden en de christenen deugen niet. Maak hen niet tot vrienden. Islam is de superieure godsdienst die dient te overheersen. Het is de wil van Allah. Het volk zal opgejut worden tot een niet meer te beheersen adrenaline voor het geloof in Mohammed de sadist.

En dan te bemerken hoe zielig onvoorstelbaar het hier op FFI toegaat inzake de kwestie van de leuke, humoristische vrijspreker Mercator. O N B E G R I J P E L I J K ! Hij is al zo goed als veroordeeld door een meute oproerkraaiers die hem niet meer kan volgen, gaat beschuldigen van alles en nog wat zoals de nazi's deden tegenover onwelgevalligen, en vervolgens wraak neemt op hem vanwege de eigen tekortkomingen zoals wij die in al de Arabische landen waarnemen in het Midden-Oosten. Frustratie, beschadigde ego's, verlies van respectgevoel, het hoe dan ook geloof in de uiteindelijke overwinning die uitzichtloos verloren is.

De dommigheid op FFI manifesteert zich vooral door het ontbreken van eenheid van gelid. Als gevolg van achterbakse achterdocht mentaliteit en achterklap. Denk hier maar eens goed en vooral zelf kritisch reinigend over na.

Lees hiervoor rustig alle postings na. Vooral rustig en kritisch. Zelf reinigend kritisch.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

Egypte moet stemmen, niet demonstreren

maandag 28 november 2011

Het gepeupel op het Plein van de Vrijheid. Waar het gepeupel verschijnt, ebt de vrijheid weg. Aliaa Magda Elmahdy begaf zich vorige week op het Tahrirplein. Ze maakte een week eerder met haar naaktfoto’s bezwaar tegen de onvrijheid en tegen de onderdrukking van vrouwen in de islamitische wereld. Een dapper meisje met een waarachtige boodschap.
Wat er gebeurde toen zij op het Tahrirplein werd herkend? U kunt het hier zien.
Storm
Aliaa heeft geluk dat ze niet door het gepeupel werd gelyncht. Eveneens vorige week kwam het bericht dat een Franse journaliste op het Tahrirplein werd aangerand. Dit was al het derde geval van aanranding van een vrije westerse dame op het Tahrirplein, waar volgens de politiek correcte islamliefhebbers het Egyptische volk voor de vrijheid strijdt.

Voor welke vrijheid, en voor wie? Voor verkrachters en aanranders? Voor baardmannen? Het Egyptische leger is bezig de Arabische storm - in de vorm van een revolutie in Egypte - om te toveren in hervormingen. Er zijn krachten die willen dat de revolutie in Egypte niet wordt geaborteerd.

Minderheid
Deze duistere krachten hebben de gewelddadigheden van afgelopen dagen op hun geweten. Het betreft een kleine minderheid van Egyptenaren die de gewelddadige revolutie in gang wil zetten.

Een camerarevolutie! Op het Tahrirplein staan permanent camera’s van Al Jazeera, CNN en enkele andere televisiezenders. Om die reden komen de betogers op het Tahrirplein, om via televisiezenders de Egyptische regering, politieke orde en rechtsorde af te breken.

Chaos en anarchie, dat is waar de echte revolutionairen in Egypte naar streven. Ze hebben geen belang bij hervormingen en behoedzame veranderingen - daaraan willen ze niet meewerken. Het gepeupel op het Tahrirplein is niet geïnteresseerd in de verkiezingen die vandaag in Egypte worden gehouden.

Achteruit
Gelukkig zijn er ook nog echte journalisten in deze wereld. Lex Runderkamp van de NOS maakte een mooie reportage over Egyptenaren die helemaal niets zien in deze revolutie. Ze lijden zelfs onder de bizarre omstandigheden.

Wie weet, straks gaat Egypte gebukt onder hongersnood. De economie van het land gaat alleen maar achteruit. Ook Jan Eikelboom van Nieuwsuur had een prachtig item vanaf het Tahrirplein. Overtuigend toonde hij aan dat er daar eigenlijk maar weinig mensen bijeenkomen. Er wonen in Egypte 80 miljoen mensen - in Caïro alleen al meer dan 17 miljoen. De helft daarvan heeft nog nooit gedemonstreerd.

Ik heb al eens een volksrevolutie meegemaakt in mijn leven. Bij grote demonstraties in Teheran en alle andere Iraanse steden - en later ook in de meeste dorpen - was bijna alles wat kon lopen, aan het demonstreren. Niet één plein, maar alle belangrijke straten van Teheran wemelden van mensen. Dat was een echte revolutie, gepleegd en gedragen door het volk, en niemand anders.

Wat nu in Egypte gebeurt, is simpelweg geweld en zieligheid via internationale camera’s.

Traangas
De demonstrerende jongeren waren in Caïro extreem gewelddadig. Soms is het nodig dat demonstranten geweld gebruiken, omdat ze zichzelf tegen de wederrechtelijke aanval van een staat moeten verdedigen. Maar dat is op dit moment niet nodig in Egypte. Er kan op normale wijze worden gedemonstreerd. De Egyptenaren moeten niet demonstreren, ze moeten aan de verkiezingen deelnemen.

De Egyptische politie gebruikte een speciaal soort traangas, hetzelfde als het Iraanse regime in 2009 inzette tegen burgers. Dat zijn geen gewone politiemiddelen. China en Rusland produceren en verkopen zeer zware soorten traangas aan despotische landen.

Volksanarchie
Zaken gaan voor, denkt men in deze landen. De westerse wereld moet zich niet door emoties en beelden laten leiden. Die beelden worden doelbewust door het gepeupel geproduceerd.

Wees behoedzaam: de Egyptenaren staan al aan de rand van de afgrond. En het Westen heeft geen financiële middelen om Egyptische economische problemen op te kunnen lossen. Maar wanneer ook het leger van miljoenen werklozen en uitgehongerden zich aansluit bij het gepeupel, dan vangt een periode van de massale volksanarchie aan.

Zal de Nijl rood kleuren van het Egyptische bloed? Dat moeten we niet willen.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... treren.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische lente in Egypte vol met sharia adepten

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afshin-Ellian schreef: Maar wanneer ook het leger van miljoenen werklozen en uitgehongerden zich aansluit bij het gepeupel, dan vangt een periode van de massale volksanarchie aan.
Ik heb hiervoor al veel eerder gewaarschuwd en herhaal het nog maar eens voor de zoveelste keer: het wachten is op de grote leider die zal opstaan in Egypte. En dat zal geenszins een vredesapostel zijn, maar een moslim [...]. Ik vrees dat Israël dan het beste zijn neutronenbom kan gebruiken. Deze bom is uitermate geschikt om in te zetten tegen een islamitisch miljoenen volksoproer dat zich zal keren tegen het weer van stal gehaalde jodenkomplot. Wordt ook gezien als een van de meest modernste, gevaarlijkste en effectiefste bommen. Je zou er een gehele omgeving mee kunnen schoon vegen zonder ook maar een enkel gebouw te vernietigen. Dus . . . laat maar komen dat massale volksoproer. We moeten tenslotte toch eens verlost zien te worden van dat godsdienstwaanzinnige monster Allah. Want alleen zo kan een start worden gemaakt met de nieuwe wereld van de democratie.

En hoe je het ook wendt of keert, een democratie met sharia aan het hoofd is als een mooi vrouwenlichaam met daarop de kop van een voorwereldlijk afgrijselijk mismaakt monster. :drool:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische lente in Egypte. U bent gewaarschuwd.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het Duitse volk was niet slecht en wilde geen joden uitmoorden. Toen kwam de verlosser. Hitler was zijn naam. En allemaal schaarden zij zich achter hem.

"ONE DAY, WE'LL KILL ALL JEWS"

(CAIRO, EGYPT RALLY - Friday, November 25, 2011)

Afbeelding

If it's Friday prayer day in Egypt ... then Jews must die.
 
A VERY IMPORTANT MESSAGE TO ALL THE IDIOTS WHO THOUGHT THE "ARAB SPRING" WOULD RESULT IN THE MUSLIM BROTHERHOOD REALIZING THEY ACTUALLY LOVE JEWISH PEOPLE.

if you want to get on the right side of the facts and history WATCH THIS 6 MIN. VIDEOSlaap zacht beste mensen! Hopelijk droom je niet het beeld dat bijna alle allahtonen in Nederland vasthouden aan het principe van islam: het geloof in de meest gore viese achterbakse onontwikkelde primitieve analfabete roverhoofdman en sadist pedofiel Mohammed. Zij blijven zich moslim noemen, terwijl zij best in een God kunnen geloven zonder vast te houden aan het meest ridicule en agressieve achterlijke woestijn geloof dat ONZE kennisbeschaving met al zijn uitvindingen en levensvreugdevolle verbeteringen tart. En alsof dit nog niet genoeg is zien wij steeds vaker dat ook kleine kindertjes een hoofddoek dragen. Want hoe dan ook manifesteert het moslim bewustzijn zich als dwarsliggerij binnen ONZE traditie van tolerantie en acceptatie. Het moslimwezen wil best wel parasiteren, profiteren en toegeven dat hij niet buiten ONZE westerse beschavingstechnologie kan, maar islam is blijkbaar zijn laatste houvast van zelfrespect om zijn door islam verpeste ego alsnog in stand te houden .

Wat een onzin. Waarom doet een mens zo gecompliceerd? Omdat het antwoord hierop niet gegeven kan worden, rest slechts een oplossing: allemaal zo vlug als mogelijk de moslim voor het ene paspoort laten kiezen en de koran als het meest vieze smerige ongewenste boekje in ONZE beschaving van normen, waarden en democratie, duidelijk onder de aandacht brengen van alle mensen op de wereld.

DE KORAN IS EEN VIES SMERIG ONGEWENST DISCRIMINEREND ACHTERLIJK HAAT BOEKJE UIT EEN VOORWERELDLIJKE VERWERPELIJKE WOESTIJN RELIGIE.

Wie daaraan zo graag vast wil houden kan beter dood vallen. Tenslotte ben ook ik voor een goed milieu.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische lente in Egypte. U bent gewaarschuwd.

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef: "ONE DAY, WE'LL KILL ALL JEWS"

(CAIRO, EGYPT RALLY - Friday, November 25, 2011)
Niks nieuws onder de zon. Die mantra zingen ALLE moslims-ook die o zo sympathieke kebab-boer om de hoek-al jaaren. De moslim is genetisch tot afgunst en haat geprogrammeerd. Daar is helemaal NIKS aan te doen. Behalve dan een bom op Mekka, om s te kijken wat ze gaan doen. Het hoeft zelfs geen grote bom te zijn, hoeveel TNT zou je nodig hebben om dat maffe rechthoekige schuurtje te vernielen?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78005
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Ariel »

Islamisten koersen af op grote overwinning in Egypte

donderdag 1 december 2011

Donderdag worden de eerste uitslagen van de Egyptische verkiezingen bekendgemaakt. De Moslimbroederschap lijkt de grote winnaar te worden.

De islamitische partijen behalen mogelijk 40 procent van de stemmen, meldt de Arabische zender Al Jazeera op basis van officieuze uitslagen.

Grote overwinning
Vooral de Moslimbroederschap koerst af op een grote overwinning, aldus de zender. Later op de dag worden de eerste uitslagen verwacht.

De resultaten die donderdag worden bekendgemaakt, zijn gebaseerd op stemmen op individuele kandidaten. De stemmen voor partijzetels worden eind januari 2012 gepubliceerd.

Mubarak
Maandag begonnen in 9 van de 27 districten de eerste vrije verkiezingen sinds het regime van Hosni Mubarak. De oud-president was decennialang aan de macht in het Afrikaanse land en manipuleerde de verkiezingen dusdanig dat zijn partij een overweldigende meerderheid wist te behalen.

Egyptenaren buiten de grote steden zoals Caïro kunnen nog tot begin januari stemmen. Enkele weken later worden de definitieve uitslagen verwacht.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... Egypte.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21599
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische storm in Egypte. Logisch!

Bericht door King George »

'Hans van de Mortel' schreef:En dan te bemerken hoe zielig onvoorstelbaar het hier op FFI toegaat inzake de kwestie van de leuke, humoristische vrijspreker Mercator. O N B E G R I J P E L I J K ! Hij is al zo goed als veroordeeld door een meute oproerkraaiers die hem niet meer kan volgen, gaat beschuldigen van alles en nog wat zoals de nazi's deden tegenover onwelgevalligen, en vervolgens wraak neemt op hem vanwege de eigen tekortkomingen zoals wij die in al de Arabische landen waarnemen in het Midden-Oosten. Frustratie, beschadigde ego's, verlies van respectgevoel, het hoe dan ook geloof in de uiteindelijke overwinning die uitzichtloos verloren is.

De dommigheid op FFI manifesteert zich vooral door het ontbreken van eenheid van gelid. Als gevolg van achterbakse achterdocht mentaliteit en achterklap. Denk hier maar eens goed en vooral zelf kritisch reinigend over na.

Lees hiervoor rustig alle postings na. Vooral rustig en kritisch. Zelf reinigend kritisch.
Ik wil hieraan toevoegen dat ook ik voorstander ben van vrijspraak voor mercator!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door KevinB »

Ik las vandaag in de Metro - een gratis, maar meestal nog niet al te slecht krantje dat je vooral in treinstations kunt krijgen en dat ik op de trein lees - een artikeltje over de verkiezingen in Egypte. Er wordt in het artikel gezegd dat de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid, dat is de politieke tak van de Moslimbroederschap, maar liefst zo'n 47% van de stemmen zou veroveren. Op de tweede plaats zou de strengreligieuze en ultraconservatieve, salafistische Al-Nour-partij komen. Het eerder liberale Egyptisch Blok zou pas de derde plaats behalen. Met andere woorden, de Ikhwan en de salafisten kunnen zomaar eens een absolute meerderheid behalen.

Het lijkt er dus op dat de trend naar het stemmen op islamistische partijen en de ruk naar radicaal religieus conservatisme zich verder doorzet in de Arabische wereld. Van 'vrijheid en rechtvaardigheid' zal dan ook niet veel terechtkomen, denk ik. Van de sharia daarentegen. Ik denk niet dat overdreven gesteld is, als ik zeg dat een reeks landen nu Saoedi-Arabië achterna gaat.

Nog twee artikeltjes hierover:

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... e_aan.html
http://www.nu.nl/buitenland/2681445/mos ... t-kop.html
Mahalingam
Berichten: 42913
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische lente in Egypte.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie