Van Rompuy

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Van Rompuy

Bericht door Ariel »

Van Rompuy wenst degenen die denken dat we het zonder Europa kunnen doen ongeluk toe.'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... crisis.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Wat een uitspraak van deze ondemocratisch ongekozen voorzitter van de Europese Raad. Het is mooi geweest...Het wordt tijd om de man ergens op te bergen in de Ardennen of zo. :evil: .
Van Rompuy: Europa nodig voor oplossen schuldencrisis


Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, benadrukt het belang van Europese samenwerking bij het oplossen van de schuldencrisis in Europa. 'Degenen die denken dat we het zonder Europa kunnen doen, wens ik veel geluk, eigenlijk ongeluk toe.'

Dat heeft de EU-president donderdag gezegd tijdens de jaarlijkse Schmelzerlezing in Den Haag. De lezing is voor de tiende keer georganiseerd door het CDA.

Oplossingen
Van Rompuy zei tijdens de lezing dat 'we niet meer kunnen leven zonder de markt van 500 miljoen inwoners'. Niet alleen voor het oplossen van de schuldencrisis, ook voor het bestrijden van klimaatproblemen en terrorisme is de Europese Unie (EU) onmisbaar.

'We kunnen het niet meer alleen.' Volgens de Europese president staat de Unie voor een grote opgave om de schuldencrisis aan te pakken. Hij heeft gezegd dat de politieke wil om oplossingen te vinden 'nog altijd sterk aanwezig' is. 'We kunnen het de volgende weken en maanden heel erg gebruiken.'

Tijdens de lezing is Van Rompuy ingegaan op verschillende maatregelen die de EU afgelopen jaren heeft genomen om de financiële crisis te boven te komen. Hij gelooft in een stapsgewijze aanpak waarbij de koers belangrijker is dan snelheid en waarbij geen 'gespannen verwachtingen' moeten worden gewekt.

Overleg
Verschillende Europese landen kampen met grote begrotingstekorten. Hierdoor hebben Griekenland, Ierland en Portugal een beroep moeten doen op het Europees Noodfonds.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft de Tweede Kamer donderdag tijdens een 'geheim overleg' bijgepraat over de situatie in Portugal en Griekenland. Wat er precies is besproken, wil de minister niet zeggen. Wel geeft hij aan dat het 'niet voor niks' is dat de fracties tijdens reces worden bijgepraat.

Door Shari Deira
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door Ariel »

Ik krijg tegenwoordig pijn in mijn maag als ik de naam Van Rompuy zie staan. De man wordt zo irritant vervelend.
Men wil ons laten geloven dat we langer moeten door werken om de vergrijzing op te lossen, maar de waarheid is dat we langer moeten werken omdat we half Afrika naar Europa halen. We kunnen onze sociale voorzieningen niet meer betalen door de vele asielzoekers die wel gebruik maken van onze voorzieningen, maar er zelf niet aan bijdragen. Plus, dat we de andere helft van Afrika in hun thuislanden moeten redden van honger en ziektes die veroorzaakt wordt door oorlogen die ze zelf beginnen en veroorzaken .
Wij worden dus dubbel gestraft. Ik vraag me wel eens af waar we dit aan verdiend hebben. Is het karma?
Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Europees president Herman Van Rompuy (CD&V) vindt dat ons land de pensioenleeftijd moet optrekken tot 67, "of men dat nu graag hoort of niet." "Ons land kan zich niet blijven onttrekken aan de hervormingen die Europa aanbeveelt", zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. "Doe het geleidelijk, maar begin eraan."
Het enthousiasme bij de politieke partijen om de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar op te trekken naar 67 jaar - zoals onder meer Spanje, Nederland en Duitsland doen - is klein tot onbestaande. Het is één van de weinige items waarover PS en N-VA het eens zijn. Bijna alle partijen, inclusief de CD&V van premier Leterme, vinden een hogere wettelijke pensioenleeftijd ofwel "taboe" ofwel "geen prioriteit". Niet de wettelijke maar de werkelijke pensioenleeftijd moet eerst omhoog, vinden ze.

Momenteel ligt die werkelijke uitstapleeftijd in België op 59 jaar.
Slechts een enkeling als Frank Vandenbroucke (sp.a) pleit openlijk voor het optrekken van de pensioenleeftijd. Hij krijgt nu de steun van de Europese president himself. "Vroeg of laat moet ook België behoren tot de 'Groep van 67'", zegt Herman Van Rompuy. Hij pleit ervoor om die verhoging niet langer uit te stellen, maar wil het zeer geleidelijk aanpakken.

"Je moet dat niet van de ene op de andere dag doen, maar stapsgewijs, gespreid over 10, 15 of nog meer jaren", aldus Van Rompuy. Hij verwijst naar Spanje, waar de socialistische premier Zapatero de stap naar de 67 zette ondanks een (jeugd)werkloosheid die veel hoger ligt dan in België.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... eten.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door BFA »

Karma is het niet.
Dan hadden al die culturen die een veel wreder verleden kennen dan wij niet met hun gat in de boter mogen vallen. integendeel, voor eeuwig branden in een nucleair vuur zou hun karmatisch lot moeten zijn.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door Schepsel »

Het zal allemaal wel een combinatie zijn. Ouderdom, immigranten, enzovoorts. Frappant is het gegeven dat de vergrijzing steeds de volle laag krijgt; ik las een hele tijd terug een onzinstuk in een kwaliteitskrant over dat de babyboomers egoïstisch en slecht waren geweest doordat ze allemaal kinderen kregen en een fijn leven leidden enz. Laat de oude mens zich vooral een last voor de staat voelen, en geef ze maar beschimmelde bloemkool en hoogstens wekelijks een douche. Telkens krijgen bejaarden de volle laag maar immigranten worden goed ontzien. Ik ben wel benieuwd naar wat nu de kosten van die vergrijzing zijn en wat nu de kosten van de verrijkers zijn. Is dit Newspeak zoals in Orwells Big Brother? Verarming, daar hebben zij toe geleid. Rofl op de basisschool en de middelbare kreeg ik ook van die multikulpap en oh wat waren die stofdoeken lief en verrijkend en iedereen heeft zijn eigen mooie geloof! Maar vertellen hóe ze dan iets bijdroegen zat er niet in.

Dit doet me ineens denken aan mijn vader. Die neemt altijd de oh zo intellectuele meningen van opgeleide meneren en mevrouwen over zoals die in de NRC en Volkskrant staan, ik wed dat hij het volgende ook daarvan had: Laat allemaal Afrikanen en vluchtelingen binnen, dan kunnen zij de vergrijzing gaan betalen door te werken en opleidingen te doen! Kan je nog verder van de werkelijkheid staan? Ergens is het zorgelijk, dat waanzinnige socialistische natte dromen nog bestaan, ze doen me denken aan heilstaten, en als ik iets vrees is het wel de heilstaat.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door mercator »

Schepsel schreef: Laat allemaal Afrikanen en vluchtelingen binnen, dan kunnen zij de vergrijzing gaan betalen door te werken en opleidingen te doen!
Mijn moeder van 82 schaamt zich dat ze nog leeft door al die socialistische lulpraatjes over de vergrijzing. Ik probeer haar dat uit het hoofd te praten en te vertellen dat de werkelijke oorzaak van de crisis ligt aan de linkse collectivistische dromen die heel Afrika door Europa willen laten onderhouden. Dat verhaaltje van de "immigranten gaan de crisis oplossen" wordt ook op de scholen aangeleerd als verplichte examenstof ! Terwijl die analfabete migranten, hoe jong ze ook zijn, alleen maar een bijkomende last op de sociale voorzieningen leggen natuurlijk.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ik krijg tegenwoordig pijn in mijn maag als ik de naam Van Rompuy zie staan.
Begrijp ik. Ik schaam mij als Vlaming omdat die sukkel ook een Vlaming is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Van Rompuy: "Werken tot 67 zal moeten"

Bericht door Manon »

mercator schreef:
Ariel schreef:Ik krijg tegenwoordig pijn in mijn maag als ik de naam Van Rompuy zie staan.
Begrijp ik. Ik schaam mij als Vlaming omdat die sukkel ook een Vlaming is.
ja komaan zeg Gerardus, ik vergelijk mezelf niet met zo'n slimey tsjeef hoor. Enkel het valse leugenachtige glimlachje van Verhofstadt irriteert me nog meer.

Maar even over die vergrijzing:

Het is dus de fout mijn MIJN ouders dat ze mij en mijn broer gemaakt hebben want in de jaren vijftig maakten ze teveel kinderkes? daar gaat het toch om? Die 2.1 die we nu persé zouden moeten halen, desnoods door import van alles wat niet Europees is, was dus too much? Ik ken namelijk geen gezinnen uit mijn jeugd met vier, vijf, zes, zeven kinderen zoals de huidige "redders van de pensioen" die hoofddoeken kopen met als slogan "één hoofddoek en drie buggy's gratis bijgeleverd".

En dan nog iets: vroeger (dus pre 1950) gingen de vrouwen niét mee uit werken, droegen dus niét mee af voor de pensioenen, maar ontvingen wel een weduwenpensioen. Na 1960 gingen de vrouwen wèl bijdragen betalen voor de pensioenen..... en nog hebben ze tekort? Zeg het nog eens? door de vergrijzing?
Er is niks vergrijzing aan! Er werden gewoon gedurende de vier oorlogsjaren amper kinderen geboren, maar ik heb nooit in overvolle klassen en scholen gezeten hoor. Wij zaten met 12 tot 15 (max. 20)in de klas!
en ja van de vorige vier jaren hebben ze amper of geen pensioengerechtigden zeker?

Hoeveel miljarden hebben ze nu al uitgegeven aan de subsidiering, remediering, ondersteuning, ziekenzorg, importzorg, extra opleidingsmogelijkheden, extra alfabetiseringslessen etc... etc.... van degenen die ons pensioen gaan betalen?
Dit zijn dus de extra kosten...
en als ze dan aan het werk zijn: hoeveel EXTRA betalen ze terug (want gewoon werken voor hun eigen pensioen en hun eigen optrekjes in Rabat, daar zijn WIJ dus niks mee).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

[c045.gif] Wat betekent dit? Krijgt Van Rompuy nog meer macht ? :shock: Niet om het een of ander, maar ik vertrouw deze man niet.
Mogelijk grotere rol voor Van Rompuy binnen eurozone

dinsdag 2 augustus 2011

EU-president Herman Van Rompuy krijgt mogelijk een grotere rol binnen de Europese Unie (EU). Van Rompuy zou volgens bronnen in de toekomst coördinator en vertegenwoordiger van de eurozone worden.

Dat meldt persbureau Reuters dinsdag. Frankrijk en Duitsland zullen later deze maand met een voorstel komen om de verantwoordelijkheid van Van Rompuy te vergroten.

Plan
De Europese Commissie zou ook al bezig zijn met een dergelijk plan. De Franse krant Le Monde meldde maandag dat Frankrijk bezig is met het vinden van voorstanders voor het plan. Naar verluidt zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel al achter het initiatief staan.

Frankrijk wil op deze manier meer met één stem spreken als landen in de eurozone in de problemen komen. Vanuit de EU was veel kritiek op Europese politici die uitspraken deden die landen als het noodlijdende Griekenland verder in de problemen zouden kunnen brengen. 'We moeten spreken met een stem,' zegt een functionaris.

Hulppakket
Van Rompuy zit momenteel elke EU-top voor, maar heeft geen officiële rol in de eurozone. De Belg organiseerde twee toppen over Griekenland.

Nu Europese landen een akkoord hebben bereikt over een nieuw hulppakket voor Griekenland, nemen de zorgen voor andere Zuid-Europese landen toe. Italiaanse autoriteiten houden vandaag een crisisberaad en de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero komt vervroegd terug van zijn vakantie vanwege de slechte financiële situatie in zijn land. De verkiezingen in Spanje zijn ook vier maanden vervroegd.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... rozone.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Van Rompuy

Bericht door H.Numan »

Kan je je voorstellen wat dit zou zijn als Balkenende die job gekregen had? :violin:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Van Rompuy

Bericht door Manon »

Ik zie nu echt niet zoveel verschil tussen Harry Potter en Haiku Herman hoor.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Monique »

Hoeveel zou dat watje hebben moeten dokken voor dat baantje?
Zo'n oetlul zet je toch niet "gratis" op zo'n post?

Maar, het heeft 1 voordeeltje;
Nigel Farage zal zijn mond wel weer flink opentrekken..... :drool:
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

EU-president Van Rompuy wil tweede termijn

dinsdag 21 februari 2012

Herman Van Rompuy gaat voor een tweede termijn als president van de Europese Unie. De Belg wil tot december 2014 op zijn post blijven.
:shock: Vreselijk. Nou ja, wie weet wie er anders op die post komt. Misschien iemand zoals Cohen? Dat heeft dan weer als voordeel dat ook de EU binnen twee jaar kapot is.

Dus...Cohen voor president van de EU... :rock:

Sorry Belgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

Gefeliciteerd girl and boys uit Belgie.....
Herman Van Rompuy heeft een tweede termijn als president van de Europese Unie gekregen. Hij kan nu tot december 2014 op zijn post blijven.
Ik vermoed dat jullie erg trots op hem zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42493
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Mahalingam »

Rompuy. Is dat de man links? Want die rechts op de foto is dood gemaakt als ik het nieuws gevolgd heb door de maatjes van Rompuy.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Van Rompuy

Bericht door Manon »

Ariel schreef:Gefeliciteerd girl and boys uit Belgie.....
Herman Van Rompuy heeft een tweede termijn als president van de Europese Unie gekregen. Hij kan nu tot december 2014 op zijn post blijven.
Ik vermoed dat jullie erg trots op hem zijn.
Flink hé, en vooral de openheid en de transparantie over zijn benoeming maken me zo fier als een kapotte gieter!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

Gatver...Waar bemoeit Van Rompuy zich mee. Ik denk dat we sneller onze zaken op orde hebben als Van Rompuy en zijn geliefde EU zich wat minder met Nederland bemoeid en ons onze eigen gang laat gaan. De oplossing van de EU zal vast zijn meer Afrikaanse moslims en oost-Europeanen binnen te halen en wat extra miljarden te pompen in Griekenland ,zodat de economie weer op kan bloeien. Ik vraag me werkelijk af of de EU geleid wordt door een stel op geld beluste zwakzinnigen.
Van Rompuy: Nederland moet begrotingsregels naleven

vrijdag 2 maart 2012

Landen als Nederland moeten zich houden aan de Europese regels voor begrotingen. Zij moeten op een geloofwaardige manier hun doelstellingen behouden, anders zullen de financiële markten dat afstraffen.

Dat heeft voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy vrijdag gezegd na de tweedaagse top van de Europese Unie (EU) in Brussel.

Vergelijken
Van Rompuy reageerde op een vraag over de nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) over de Nederlandse economie en cijfers uit Spanje over het toenemend begrotingstekort. Hij benadrukte dat de situatie in Spanje niet is te vergelijken met die in Nederland en België.

Maar de lidstaten 'moeten hun begrotingen op spoor houden'. Van Rompuy zei gisteren dat Europa niet de schuld moet krijgen van noodzakelijke bezuinigingen en hervormingen die worden doorgevoerd. 'Europa vraagt ons te doen wat we zelf zouden moeten doen,' aldus de Belg.

De Duitse bonskanselier Angela Merkel zei na afloop van de top dat de EU er alles aan moet doen om te bewijzen dat begrotingsdiscipline belangrijk is. Over de slechte cijfers van Nederland en Spanje zegt Merkel: 'Het heeft geen zin om nu te zeggen dat dit niet geldt voor bepaalde landen.'

Grens
Het CPB meldde donderdag dat het begrotingstekort volgend jaar uitkomt op 4,5 procent van het bruto binnenlands product, de totale omzet van een land. Dat is boven de grens van 3 procent van de EU. Het begrotingstekort is 9 miljard euro te hoog.

Om het gat in de economie te dichten moeten het kabinet extra bezuinigingen doorvoeren, bovenop de geplande 18 miljard euro. Premier Mark Rutte (VVD), vicepremier Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) overleggen drie weken in het Catshuis over de bezuinigingen.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... aleven.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Van Rompuy

Bericht door Manon »

nènè nenènè.... de belgen zijn toch de baas!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

Manon schreef:nènè nenènè.... de belgen zijn toch de baas!

:crying: Kunnen jullie hem terug roepen naar Brussel? Dan geven wij zijn baantje aan een PVV-er.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van Rompuy

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Ik vraag me werkelijk af of de EU geleid wordt door een stel op geld beluste zwakzinnigen.
Zelfs dat niet ,dweil Van Rompuy is een gewone zwakzinnige. Ik kreeg vandaag nog een grappige sms van Miss Daisy wat heeft die Van Rompuy een brede middenscheiding zeg :D Geef die een rooie fopneus en puntschoenen en t is de archetypische Euro-paljas.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ariel »

Van Rompuy had het maar druk vandaag om ons Nederlanders te waarschuwen en te behoeden voor verder rampen.
Hoe zit het eigenlijk met het begrotingstekort van Belgie? Of heeft Belgie een begrotingsoverschot....Iemand?
Van Rompuy: eigen munt betekent einde unie

zondag 4 maart 2012

AMSTERDAM (ANP) - Als Europese landen terugkeren naar hun eigen munt, zoals de PVV dat wil in Nederland, dan valt de Europese Unie uit elkaar en wordt geen recht gedaan aan bereikte vrede, democratie en stabiliteit. ,,Het is opgeven van precies die Europese gedachte waar we zo veel aan te danken hebben'', aldus Europees president Herman Van Rompuy zondag in het tv-programma Buitenhof.

Hij reageerde op het onderzoek naar de voordelen van een terugkeer naar de gulden dat PVV-leider Geert Wilders maandag presenteert. Daaruit blijkt volgens Wilders dat de euro de Nederlander veel meer heeft gekost dan met de gulden het geval zou zijn geweest.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3324 ... e-unie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Van Rompuy: Nederland moet begrotingsdoel gewoon halen

zondag 4 maart 2012

Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, vindt dat Nederland het begrotingstekort gewoon moet terugdringen naar 3 procent. 'Die afspraken hebben we nu eenmaal gemaakt.'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... -halen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Van Rompuy: debat begrotingstekort overdreven

zondag 4 maart 2012

BRUSSEL (ANP) - De discussie en ophef in Nederland over de jongste cijfers over het begrotingstekort en de oplossingen daarvoor zijn ,,overgedramatiseerd''. Dat zei Europees president Herman Van Rompuy zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Er zijn volgens de Europees leider landen die veel grotere offers moeten maken.

Van Rompuy herhaalde dat afspraken afspraken zijn en dat ook Nederland zich zal moeten houden aan de Europese regels. ,,Andere landen doen het ook. Ik zou de inspanning van Nederland ook niet overdrijven.''

Volgens de meest recente cijfers komt het begrotingstekort volgend jaar bij ongewijzigd beleid uit op 4,5 procent, terwijl volgens Europese regels dit niet hoger mag zijn dan 3 procent. Vanaf maandag gaan de regeringspartijen VVD en CDA samen met gedoogpartner PVV onderhandelen over een oplossing hiervoor.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3324 ... dreven.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van Rompuy

Bericht door mercator »

Van Rompuy is een fanaticus die constant liegt over de zogezegde zegeningen van de EU. Compleet met de belachelijke uitspraak dat het dank zij de EU is dat er geen WO III is gekomen. Hij kent niks van geschiedenis dus want van 1815 tot 1914-de glorietijd van het Europees nationalisme dus-waren er ook geen grootschalige oorlogen in Europa.
Ik zag hem vanochtend ook bezig op Buitenhof, constant bezig Europa te verkopen als een opdringerige stofzuigerverkoper. Bijzonder irritant ook dat stopwoordje van hem weet u dat... precies alsof hij alles weet. De waarheid natuurlijk is dat we heel dat Europagedoe voor niks nodig hebben en dat Van Rompuy gewoon een in België overbodig geworden politiekeling is. Ik hoop maar dat de Nederlanders niet in die Europraatjes trappen want Van Rompuy liegt en bedriegt dat hij zwart ziet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Van Rompuy

Bericht door Pilgrim »

mercator schreef:Hij kent niks van geschiedenis dus want van 1815 tot 1914-de glorietijd van het Europees nationalisme dus-waren er ook geen grootschalige oorlogen in Europa.
Hieronder een lijst van alle oorlogen van de 19e eeuw, waaronder dus ook de Europese oorlogen. De meeste oorlogen waren voornamelijk nationalistisch geïnspireerd. Vooral de Eerste Wereldoorlog was zelfs volledig het gevolg van nationalisme (hier had Marx deze keer niets mee te maken). Ik weet niet wat je met grootschalig bedoelt, maar oorlogen van een dermate omvang dat ze wereldoorlogen worden genoemd beginnen pas in de 20e eeuw. De veldtocht van Napoleon tegen Rusland vond ik voor die tijd trouwens al behoorlijk grootschalig. Nationalisme kan ook samengaan met socialisme zoals in nazi-Duitsland, maar ook de communistische staten waren behoorlijk nationalistisch met veel vlagvertoon en militaire parades. Dat is mijn probleem met nationalisme. Een nationalist zal ten allen tijde zijn land verdedigen, alleen maar omdat het 'zijn' land is, ongeacht of dat land goed of fout is. Nationalisme is volgens mij ook niet echt rationeel maar meer emotioneel. Dat ik de Westerse cultuur verdedig omdat die superieur is en de beste waarborg voor vrijheid en vooruitgang is veeleer juist rationeel. Daarom noem ik mij liever cultuurpatriot dan nationalist.

Een grappige anekdote is dat de Russische stalinisten hun communisme ook nationaal socialisme noemden (socialisme in één land) en om die reden verbood Stalin dat de Duitsers met die naam aangeduid werden. In geen enkel Russisch document zul je daarom zien dat ze nationaal-socialisten genoemd werden. Ze werden altijd fascisten of Hitleristen genoemd. Ook besloot Stalin dat ze voortaan extreem rechts genoemd moesten worden, een term die voorheen alleen voor monarchisten werd gebruikt. Via de comintern van 1933 werd dit bekend gemaakt en dat is de reden dat de nazi's sindsdien extreem rechts genoemd worden, hoewel ze eigenlijk links waren. Deze term werd ook gretig geaccepteerd door de gematigde socialisten, want die zaten ook in hun maag met de term nationaal-SOCIALISME!
1801 - 1805: Eerste Barbarijse Oorlog
1801: Sinaasappeloorlog
1803 - 1815: Napoleontische oorlogen 1803 - 1805: Derde Coalitieoorlog 1806 - 1807: Vierde Coalitieoorlog
1806 - 1812: Zevende Russisch-Turkse Oorlog
1807 - 1814: Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog
1809: Vijfde Coalitieoorlog
1812: Veldtocht van Napoleon naar Rusland
1812 - 1814: Zesde Coalitieoorlog
1815: Honderd Dagen (1815)

1804 - 1806: Eerste Servische Opstand
1804 - 1813: Derde Russisch-Perzische Oorlog
1808 - 1810: Rum Rebellion
1808 - 1809: Finse Oorlog
1810 - 1818: Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog
1810 - 1826: Chileense Onafhankelijkheidsoorlog
1810 - 1821: Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog
1812 - 1815: Oorlog van 1812
1812 - 1816: Tweede Barbarijse Oorlog
1815: Napolitaanse Oorlog
1815 - 1817: Tweede Servische Opstand
1817 - 1864: Kaukasusoorlog
1821 - 1832: Griekse Onafhankelijkheidsoorlog
1821 - 1837: Padri-oorlogen
1825: Decembristenopstand
1825 - 1830: Java-oorlog
1826 - 1828: Russisch-Perzische Oorlog (1826-1828)
1828 - 1829: Achtste Russisch-Turkse Oorlog
1830: Julirevolutie
1830 - 1831: Novemberopstand
1830 - 1831: Belgische Revolutie
1833 - 1840: Eerste Carlistenoorlog
1835 - 1836: Toledo-oorlog
1835 - 1836: Texaanse Revolutie
1838 - 1839: Gebakoorlog
1839 - 1842: Eerste Anglo-Afghaanse Oorlog
1839 - 1842: Eerste Opiumoorlog
1845 - 1846: Eerste Anglo-Sikhoorlog
1846: Eerste expeditie naar Bali
1846 - 1848: Mexicaans-Amerikaanse Oorlog
1847: Sonderbundskrieg
1847 - 1901: Kastenoorlog van Yucatán
1848: Februarirevolutie (1848)
1848: Maartrevolutie
1848: Tweede expeditie naar Bali
1848 - 1849: Tweede Anglo-Sikh Oorlog
1848 - 1849: Hongaarse Revolutie van 1848
1848 - 1851: Eerste Duits-Deense Oorlog
1849 - 1850: Derde expeditie naar Bali
1850 - 1864: Taiping-opstand
1853 - 1856: Krimoorlog (de negende Russisch-Turkse oorlog)
1854 - 1860: Bleeding Kansas
1856 - 1860: Tweede Opiumoorlog
1857 - 1858: Muiterij van Sepoy
1858 - 1861: Hervormingsoorlog
1861 - 1865: Amerikaanse Burgeroorlog
1861 - 1867: Franse interventie in Mexico
1863 - 1865: Januariopstand (Rusland)
1863 - 1865: Colorado-oorlog
1864: Tweede Duits-Deense Oorlog
1864 - 1870: Oorlog van de Drievoudige Alliantie
1866: Duitse Oorlog (of de Oostenrijks-Pruisische Oorlog)
1868 - 1869: Boshin-oorlog
1870 - 1871: Frans-Duitse Oorlog (of Frans-Pruisische Oorlog)
1873 - 1904: Atjehoorlog
1877: Satsuma-opstand
1877 - 1878: Tiende Russisch-Turkse Oorlog
1878: The Lincoln County War
1878 - 1880: Tweede Anglo-Afghaanse Oorlog
1879: Zoeloe-oorlog
1879 - 1884: Salpeteroorlog (of Oorlog van de Grote Oceaan)
1880 - 1881: Eerste Boerenoorlog
1885: Servisch-Bulgaarse Oorlog
1891: Chileense Burgeroorlog
1891: Engels-Manipurese oorlog
1894 - 1895: Eerste Chinees-Japanse Oorlog
1896: Engels-Zanzibarese Oorlog
1896 - 1898: Filipijnse revolutie
1898: Spaans-Amerikaanse Oorlog
1899 - 1901: Bokseropstand
1899 - 1902: Tweede Boerenoorlog
1899 - 1902: 1000-daagse Oorlog
1899 - 1913: Filipijns-Amerikaanse Oorlog

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oorlogen_(chronologisch" onclick="window.open(this.href);return false;)
Laatst gewijzigd door Anonymous op di mar 06, 2012 9:41 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Van Rompuy

Bericht door Ozes »

Het gevolg van nationalisme.... wat een statement.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Van Rompuy

Bericht door Pilgrim »

Ozes schreef:Het gevolg van nationalisme.... wat een statement.
De Engelsen trokken toen tegen de Duitsers ten strijde alsof het een voetbalwedstrijd was en het was allemaal nationalisme wat de klok sloeg. Er waren zelfs intellectuelen (ik weet niet meer welke) die emigreerden naar een neutraal land omdat ze de opgezweepte nationalistische sfeer niet meer konden verdragen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Van Rompuy

Bericht door mercator »

Ik zie gewoon dat hier en nu het nationalisme in Europa de enige ideologie is die iets aan die vreselijke moslimplaag wil doen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie