'Duurzame' energie: windmolens en zonnepanelen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

'Duurzame' energie: windmolens en zonnepanelen

Bericht door Vrijdenker »

DEN HAAG - Vijfenvijftig miljard euro brengt de belastingbetaler de komende decennia op om de subsidies voor het windmolenbeleid te bekostigen.

De kosten over al die jaren lopen op tot ruim zesduizend euro per Nederlandse afnemer (bedrijf of huishouden). Dit stelt VVD-Kamerlid Zijlstra, die alle steunbedragen van de ministers Van der Hoeven en Cramer op een rijtje heeft gezet. Het bedrag is eigenlijk "nog miljarden euro's hoger" omdat het kabinet de kosten van een inefficiënter gebruik van gangbare centrales buiten beschouwing laat.

De nieuwe windmolens verslinden het duizelingwekkende bedrag van 55.000.000.000 euro tijdens de bouw, het onderhoud en - als het tegenzit - gedurende hun volledige levensduur van circa vijftien jaar, omdat de kostprijs van windenergie mogelijk veel hoger blijft dan die van stroom uit fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas.

Onverantwoord

"Deze subsidieregen is echt onverantwoord", zegt Zijlstra. "Veel te duur. En het kabinet wil dat burgers het straks even neertellen via een nieuwe stroomtaks. Ook drijft dit de elektriciteitsprijs op, want windmolens kunnen niet zonder achtervang, voor als het niet waait. Het opstarten en afremmen van deze extra gas- en kolencentrales is vele malen duurder dan wanneer ze continu stroom opwekken."

Zijlstra vindt het kwalijk dat het kabinet deze kostenpost nooit vermeldt. Hij eist dat de ministers de omvang van deze inefficiëntie laten berekenen. Tot overmaat van ramp halen windmolens volgens de VVD het vooropgestelde doel niet: een lagere CO2-uitstoot.

Geld remt innovatie

Kamerlid Zijlstra voorspelt dat de torenhoge subsidies voor windmolens een negatieve invloed hebben op innovaties. "De windsubsidies drukken de prijs van emissierechten en nemen de prikkel weg om te innoveren", aldus de VVD'er.

"Onder het Europese veilingsysteem met een vast plafond voor CO2-emissies wordt met deze windmolengekte geen gram CO2 minder uitgestoten," beweert Zijlstra. Voor een enorm windpark bij Urk, met molens tot een tiphoogte van 210 meter, ter grootte van 429 MW tikt de belastingbetaler 880 miljoen af aan exploitatiesubsidie. Zijlstra baseerde hierop zijn schatting van de totale benodigde subsidies.

Minister Cramer laat in een reactie weten dat zij verwacht dat de noodzakelijke subsidiebedragen uiteindelijk zullen dalen. "Molens zullen vast goedkoper worden. En als de olieprijs stijgt, is er minder subsidie nodig om de windenergie rendabel af te zetten." VVD'er Zijlstra gelooft er niets van. "Bepaalde schaarse metalen voor de molens, waarop China een monopolie heeft, stegen zo hard in prijs, dat Van der Hoeven het subsidiepotje met 30 procent moest verhogen, ofwel 1,7 miljard in één jaar. Als de Amsterdamse metro tegen zo'n tegenvaller aanloopt, is de wereld te klein. Maar deze windmolenbonanza slikt iedereen."
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Miljarden verwaaien (door subsidies voor windmolens)

Bericht door Ariel »

Belachelijk. 15 jaar gaat een windmolen mee. Vaak nog veel korter, want de windmolens in de Noordzee verzakken al.
Vijfenvijftig miljard euro voor ze zwijnen gegooid. Van dat geld had men veel schone atoomenergie kunnen maken.
Het wordt hoog tijd dat Minister Cramer op een zijspoor gezet wordt. Misschien kan een andere regering de windmolen idioterie terug draaien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Miljarden verwaaien (door subsidies voor windmolens)

Bericht door Mahalingam »

Dat optimistische geloof van a-techneuten in de mogelijkheden van de techniek.
. "Molens zullen vast goedkoper worden. zegt de minister.
Ja, heel vroeger betaalde ik 6000 gulden voor een opslag op harde schijven van 1 Gb. Nu betaal ik 6 euro-cent per 1 GB opslag.
Electronica en digitale spullen zijn goedkoper geworden. Maar de hardware van een harddisk (motortjes, asjes, lagertjes etc) is niet veel goedkoper geworden; de opslagcapaciteit is enorm toegenomen.
Zijn auto's goedkoper geworden? nee.
En zo zal het ook met windmolens gaan: aan een versnellingsbak valt niets meer te besparen. Een generator idem. De stalen paal en fundering: wat kan daar nu goedkoper aan worden? Natuurlijk 'masssaproductie' laat prijzen dalen. dat weet elke amateur-econoom.
Maar er is al massaproductie van windmolens.
Ook drijft dit de elektriciteitsprijs op, want windmolens kunnen niet zonder achtervang, voor als het niet waait. Het opstarten en afremmen van deze extra gas- en kolencentrales is vele malen duurder dan wanneer ze continu stroom opwekken."
Ter verduidelijking geef ik deze link waar verteld wordt over deze zaak
http://www.clepair.net/windgeheim.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Miljarden verwaaien (door subsidies voor windmolens)

Bericht door Ariel »

Plus dat windmolens ook nog eens vervuilend zijn. Mijn broer moest pas geleden van uit Rusland met een enorme boot de stalen palen naar Griekenland of zo vervoeren. Wat een milieu vervuiling.
Mijn zwager plaatst windmolens in de Noordzee, en verdient daar een leuke boterham mee. Denk maar niet dat het bedrijf die de windmolens plaatst het over een paar jaar voor niks gaat doen. Nee hoor. Windmolens zullen duurder in plaats van goedkoper worden. En dat voor de fractie energie die deze windmolens zullen opleveren.

Milieu waanzin ten top.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Column: Windmolens

Bericht door Ariel »

Dit was een van mijn angsten ( meer een nachtmerrie) als Femke in de regering zou komen. Windmolens zo ver als je kan kijken. In elke tuin een foei lelijke windmolen die meer energie en geld opslurpt dan geeft...
Wat een verspilling van geld.
Column: Windmolens

Door: Hans Wiegel

Een tijdje terug schreef ik in mijn column ‘Energie en CO2’ ook een passage over windmolens: ‘Van windmolens – die horizonvervuilende misbaksels – weten we dat ze niet op wind maar op subsidie draaien.’ Nauwelijks enige aandacht kreeg het bericht dat het in ons land onbekende Duitse bedrijf Bard voor de bouw en exploitatie van twee windmolenparken op de Noordzee een subsidie van de Nederlandse regering van zo’n 4,5 miljard kreeg. Kassa!

Kort daarvoor las ik een verhaal van energietechnicus J. Bus, die alle mooie betogen over windenergie met de grond gelijk maakte. De man zal het – deskundig als hij is – weten: ‘Windmolens hebben geen nut en er is daarom geen noodzaak om belastinggelden te verspillen en landschappen te vernielen.’ Hardhandiger dan ik het zou durven verwoorden. De kop boven zijn artikel luidt ‘Windmolens vermalen miljarden euro’s’.

De energietechnicus onderbouwt zijn stelling ook.

1. Ongeveer veertien tot achttien uur per dag moeten andere centrales de productie van elektriciteit overnemen, omdat er dan onvoldoende wind is. Dat kost meer brandstof dan de windmolens besparen. Voor het windpark bij Urk kost die zogeheten back-up 30 miljoen euro per jaar.

2. Doordat de windstroom sterk varieert zijn er aanzienlijke uitbreidingen en versterkingen in het distributienet noodzakelijk. Cijfers zijn daar officieel niet van bekend, maar volgens Bus loopt dat in de miljarden.

3. Windmolenaars, om ze nostalgisch en vriendelijk te betitelen, betalen geen belasting; die gemiste belastingopbrengst is nergens genoteerd.

4. Door alle subsidieregelingen, groene heffingen en het stil verrekenen van de kosten van windenergie met de gewoon opgewekte ‘grijze’ stroom, is de marktprijs van stroom hoger dan indien de windenergie er niet zou zijn.

Mijn minister-president Dries van Agt zei ooit: ‘Politiek is een zaak van optiek en akoestiek. Beeld en geluid.’

Het staat milieubewust, het klinkt fraai en positief, vóór windenergie te zijn.

Maar feitelijk is het zo, schrijft de door mij geciteerde energietechnicus, dat windmolens geen geld opbrengen – integendeel – en dat de winst voor het milieu een illusie is.

Illusiepolitiek: de mensen in het land een rad voor ogen draaien.

Ik eindigde mijn column ‘Energie en CO2’ met de zin dat de Nederlandse politiek de les moet trekken dat echte inzet voor het milieu gebaat is bij objectieve voorlichting. Dat geldt ook voor de windenergie. Alle baten en kosten moeten op een rij worden gezet. Dan weten we of windenergie iets anders is dan windowdressing

http://www.depers.nl/binnenland/496324/ ... olens.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Het gaat volkomen uit de klauw lopen met al die windmolens die subsidie vermalen.
Wat onze milieu-bewuste bazen niet remt om nog meer windmolens neer te zetten. Maar de wal keert altijd het schip.
'Energiesubsidies kosten komende jaren 50 miljard'
Nederland moet keuzes maken in het energiebeleid. Als we doorgaan op de ingeslagen weg, heeft ons land de komende tien jaar zo'n 50 miljard euro nodig om aan subsidieverplichtingen te voldoen. Dat is financieel niet haalbaar.
Dat zei demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) woensdag.[...]
Op korte termijn moet ons land gaan voor de goedkoopste vormen van duurzame energie om de doelstellingen voor 2020 te halen. Dat betekent volgens Van der Hoeven een keuze voor windenergie op land en het bijstoken van biomassa in kolencentrales.[...]
. Windmolens zijn steeds meer omstreden. Ze leveren relatief weinig energie op en besparen amper CO2-uitstoot. Beoogd premier Mark Rutte (VVD) zei in een lijsttrekkersdebat best te willen investeren in duurzame energie, 'maar niet in die gekke windmolens, want die draaien alleen op subsidie.'
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Weten ... iljard.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19484
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Column: Windmolens

Bericht door mercator »

Elke ingenieur zal je kunnen vertellen dat die stomme windmolens meer energie gebruiken dan ze opleveren.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door silkyboxershortXL »

mercator schreef:Elke ingenieur zal je kunnen vertellen dat die stomme windmolens meer energie gebruiken dan ze opleveren
Ook in de cijfers makkelijk terug te zien.
Het best haalbare rendement is 25% gemiddeld Theoretisch is 59% mogelijk
Zonnecellen bestaan er nu met een rendement van 41%
Dit is het dubbele van de huidige. Kostprijs onbekend.
Per mtr2 energie van de zon Nederland 2000 W in de winter en 3000 W in de zomer.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Ik heb een kennis in Portugal wonen die zijn woning heeft uitgerust met zonnecellen. Die worden gesubsidieerd (2000 euro), er zijn renteloze leningen enz. beschikbaar.
En het mooie is: na 6 jaar zijn zijn aanschafkosten er uit. Wat hij over heeft aan electrisch vermogen wordt altijd afgenomen (15 jaar kontrakt!) voor een prijs van 65 cent per kWh. Dat is 6 maal meer dan de kostprijs van hem geleverde electriciteit. Kan je uitrekenen wat dat aan subsidie van de staat kost.
Hoe meer zon, hoe meer subsidie. Bij ons is het: hoe meer wind hoe meer subsidie.
Aangezien de staatsfinanciën van Portugal niet al te best er voor staan, gaat de wal het schip keren.

Ik las (kan niet meer terug vinden) dat in Engeland ze last hebben met het inpassen van windelectriciteit in de National Grid. Ook hier verplichte aankoop.
De meest economische oplossing is dat die windmolenaars op bepaalde tijden betaald worden voor het niet-leveren van electriciteit. Ga je lekker?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door silkyboxershortXL »

Mahalingam schreef:Wat hij over heeft aan electrisch vermogen wordt altijd afgenomen (15 jaar kontrakt!) voor een prijs van 65 cent per kWh. Dat is 6 maal meer dan de kostprijs van hem geleverde electriciteit.
Siësta onder je collectors en rijk worden dus.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Hij heeft een 'net genoeg' installatie.Hij heeft over het hele vorige jaar geproduceerd 4130 kWh - afgenomen van het net 3630 kWh is 500 kWh verkocht. Dus heeft zo''n 300 euro verdiend. als ik het goed begrijp.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Fantastische innovatie: windmolens op de flat. Zo hoog vangen die veel wind.
Windturbines op flats Lisse waaien kapot
De twee windturbines die in januari in opdracht van woningstichting Stek zijn geplaatst op het dak van de flat aan het Jacob van Ruysdaelplein in Lisse, hebben het nog geen maand uitgehouden. De molens zijn kapotgewaaid.

Zaterdag sneuvelde een van de turbines tijdens de storm. Twee van de drie wieken zijn losgeslagen en van het dak gewaaid. De onderdelen vielen in het gras aan de Ringvaartzijde. Flatbewoners die de brokstukken langs zagen vliegen, waarschuwden de eigenaar. Een dag later begaf ook de tweede turbine het. Persoonlijke ongelukken zijn niet gebeurd.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/reg ... aien-kapot
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Eliabe »

Iedereen aan de bruine bonen met uien. Hebben we wind zat.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Ariel »

'Ziek door windenergie'

AMSTERDAM - Het geluid van windturbines veroorzaakt een grote stroom klachten. De klachten lopen uiteen van slaapproblemen, duizeligheid, depressies, concentratie- en leerproblemen en oorsuizen.

Tot die conclusies komt onderzoeker Kinanya Pijl van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Utrecht, na een uitgebreide analyse van het beschikbare wetenschappelijke bewijs over de gevolgen voor de volksgezondheid van het windturbinegeluid, meldt Sp!ts vrijdag.

Het onderzoek toont aan wat bewoners in Houten al langere tijd roepen: windmolens maken je ziek. Het advocatenkantoor Amice Advocaten, dat ruim honderd gezinnen vertegenwoordigt, gebuikt het rapport van Pijl om een verzoekschrift in te dienen bij het Europese Hof. Daarin staat centraal dat de Nederlandse wetgeving omtrent de bouw van de molens in strijd is met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens, aldus Pijl.

Zowel de gemeente Houten als energieleverancier Eneco willen niet reageren op de kwestie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1267 ... ie___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Column: Windmolens

Bericht door Dhana »

O ja, dat lijkt me een prima opleuking van onze tuintjes. Dat gaat dan mooi hand in hand met de foeilelijke stinkende containers die ons ook al door de strot geduwd zijn.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Column: Windmolens

Bericht door Ali Yas »

Dhana schreef:O ja, dat lijkt me een prima opleuking van onze tuintjes. Dat gaat dan mooi hand in hand met de foeilelijke stinkende containers die ons ook al door de strot geduwd zijn.
Daar komt nog eens bij dat windmolens wind tegenhouden, zodat we nog moeilijker van de stank van die containers af komen! :x
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Column: Windmolens

Bericht door Dhana »

:lol:


Sorry, ik zag hem nu pas
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Dolblij waren ze op Bonaire met die windmolens.
Maar nu blijkt dat er iets mis is gegaan bij de bepaling van de stroomprijs. De WEB (eigendom overheid) koopt maar de windmolenaar kan het voor dat geld niet doen. Daar moet geld bij.
Dus moeten de gebruikers de echte kosten van windenergie op hoesten.
‘Stroomprijs Bonaire gaat met meer dan de helft omhoog’
Binnenland
De stroomprijs op Bonaire wordt met minstens vijftig procent verhoogd als niet wordt ingegrepen. Dat komt door een uitspraak van een arbitragecommissie in een conflict tussen het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en de exploitant van een windmolenpark, zo meldt het Eilandbestuur, dat de aandelen van het WEB in handen heeft.

Het uitbaten van het windmolenpark was een stuk duurder uitgevallen dan voorzien, schrijft persbureau Novum. De exploitant wilde dat met terugwerkende kracht doorberekenen aan het elektriciteitsbedrijf. Het WEB weigerde, maar de arbitragecommissie heeft nu bepaald dat het toch moet opdraaien voor de hogere kosten.

Hoger beroep is niet mogelijk en de uitspraak is bindend. Het WEB moet dus per direct hogere rekeningen betalen en over de afgelopen jaren miljoenen extra betalen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/13/str ... ft-omhoog/
Ja, er moet ingegrepen worden. Dus subsidie of onteigening van die windmolens.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Dolblij waren ze op Bonaire met die windmolens.
Maar nu blijkt dat er iets mis is gegaan bij de bepaling van de stroomprijs. De WEB (eigendom overheid) koopt maar de windmolenaar kan het voor dat geld niet doen. Daar moet geld bij.
Dus moeten de gebruikers de echte kosten van windenergie op hoesten.
Ja, er moet ingegrepen worden. Dus subsidie of onteigening van die windmolens.
Links heeft al ontstelt gereageerd. Vreselijk dat ze dit niet voorzien hebben... Er moet inderdaad ingegrepen worden, en wel door Nederland. Die moeten dit probleem oplossen.
Links bezorgd over stroomtarieven Bonaire

De SP en GroenLinks willen dat de regering snel ingrijpt in Bonaire, waar de stroomprijs met 50 procent dreigt te worden verhoogd. De SP vreest dat elektriciteit voor de inwoners van Bonaire onbetaalbaar wordt. Volgens GroenLinks betalen de inwoners van Bonaire de prijs voor het geruzie van plaatselijke energieleveranciers.

Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de SP wil dat minister Maxime Verhagen van Economische Zaken met een oplossing komt. „Deze prijsstijging zal voor veel mensen op het eiland de druppel zijn die de emmer doet overlopen”, stelt hij.

Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks heeft vragen gesteld over de kwestie, aan Verhagen en aan minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken). Volgens haar is het leven voor de lokale bewoners van het Caribische eiland praktisch onbetaalbaar geworden. „Deze enorme prijsstijging is helaas geen uitzondering. Nederland moet heel erg snel de gierende inflatie bestrijden”, stelt Van Gent.

De Bonairiaanse gedeputeerde Burney Elhage hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Verhagen, omdat de minister „herhaaldelijk heeft benadrukt ervoor in te staan dat de energietarieven in Caribisch Nederland betaalbaar blijven”.

De prijsverhoging is een gevolg van een uitspraak van een arbitragecommissie in een langlopend conflict tussen Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en Ecopower, de exploitant van het windmolenpark dat stroom levert aan WEB. Ecopower mag alle exploitatiekosten voortaan doorrekenen aan WEB, waardoor de stroomprijs omhoog gaat.

Het eilandbestuur vreest voor „ontwrichting van de samenleving” als er geen oplossing komt. Ook zijn er zorgen over het toerisme, een belangrijke bron van inkomsten, als hotels en horeca hun prijs moeten verhogen vanwege de hogere energierekening.

Bonaire is sinds 10 oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland. Bewoners klagen sinds die tijd over hogere kosten voor het levensonderhoud en de politici klagen over een krap budget dat vanuit Nederland ter beschikking is gesteld.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1274 ... ire__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44654
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Mahalingam »

Nederland heeft al heel lang zijn eigen Klein-Griekenland. De Caraïbische eilanden.
En we doen alles om die eilanden bij ons te houden. Koste wat kost, ze moeten voortdurend gered worden.
De bevolking aldaar verarmt en dat is onze schuld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7250
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Column: Windmolens

Bericht door Ali Yas »

We kunnen Bonaire mooi gebruiken als energetische en sociologische proeftuin. De resultaten tot nu toe:
* Inzet van windenergie maakt energie duurder. Mooi, dat weten we dan ook weer. Laten we daar lering uit trekken voor toepassing van die dingen in het moederland.
* Als je verkeerde economische beslissingen neemt is het handig om een grote partner te hebben die er garant voor staat dat die problemen tot de jongste dag blijven dooretteren. Dat is vast ook in Europa toepasbaar. O verdikkie, dat hébben we al toegepast!
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8539
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door xplosive »

Het zal van de schaalgrootte afhangen tot hoe laag de prijs kan zakken en de schaalgrootte op Bonaire is uiterst klein.

Denemarken en Duitsland (met nota bene een veel ongunstiger ligging voor windenergie) zijn al veel verder dan Nederland. Zie onderstaand staatje:

Afbeelding

Er zijn ook allerlei kleinschaliger innovatieve toepassingen, zoals deze:

DYNA-MVC

Afbeelding

Denemarken is op weg om steeds meer onafhankelijk te worden van buitenlandse (islam-)energie. Welke landen volgen ?

Zie ook Economics of Windenergy

Een citaat hieruit:
The big driver behind the growth in wind energy investment is the falling cost of producing electricity from the wind. Over the last 20 years, the cost of generating electricity from utility-scale wind systems has dropped by more than 80 percent.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80779
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Ariel »

xplosive schreef:
Er zijn ook allerlei kleinschaliger innovatieve toepassingen, zoals deze:


Afbeelding

Denemarken is op weg om steeds meer onafhankelijk te worden van buitenlandse (islam-)energie. Welke landen volgen ?
Tegen dit soort molens heb ik ook geen bezwaar. Ik ben ook liever niet afhankelijk van de olie uit islamitische landen. Als elk huizenblok een paar van die dingen op het dak zet dan kunnen we zonder horizon vervuiling genieten van wind energie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5268
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door Scarlatti »

ik hoorde v die 'bosman' dat hij een warmtepomp op 'lucht' had, dat zou iets 'nieuws' zijn omdat hier warmte pompen via de grond onmogelijk zouden zijn, weet jij daar iets over/van xplosive??
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8539
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Column: Windmolens

Bericht door xplosive »

Scarlatti schreef:ik hoorde v die 'bosman' dat hij een warmtepomp op 'lucht' had, dat zou iets 'nieuws' zijn omdat hier warmte pompen via de grond onmogelijk zouden zijn, weet jij daar iets over/van xplosive??
Dit is even een zijsprong, want het gaat niet over windmolens. Ja, ik heb er over gehoord. Het is feitelijk energiebesparing door het benutten van luchtwarmte (dus geen aardwarmte). Warmte pompen via de grond (aardwarmte) is niet onmogelijk, maar waarschijnlijk wel kostbaarder. Sommige luchtwarmte-pompen schijnen ook voor luchtkoeling binnenshuis te kunnen zorgen in de zomer (een soort airconditioning dus). Er zijn ook systemen waarin tevens zonnepanelen op het dak geïntegreerd zijn.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Plaats reactie