Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Bericht door KevinB »

De aanslagen laatst van Mohammed Merah hebben anders niet veel losgemaakt, heb ik het idee...
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re:

Bericht door Schepsel »

KevinB schreef:De aanslagen laatst van Mohammed Merah hebben anders niet veel losgemaakt, heb ik het idee...
Ik ook. En toch. In mijn geboorteplaats was 11 september een reden tot feest bij de verrijkers in de buurt die zij zo bedreven hebben veranderd in een kwalijke plaats. Ik heb gemerkt dat dit de gevoelens van veel plaatsgenoten verhardde. Als je zoiets in je eigen stad ziet gebeuren is dat vreemd en het zette wel degelijk kwaad bloed en deed mensen nadenken. Die gestoorde reactie riep dus weerzin op. En daarop vestig ik mijn hoop. Het kan namelijk wel, dat men ervan schrikt.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Al-Qaida roept op tot stichten van bosbranden

APELDOORN – Bij gebrek aan geschoolde rekruten roept het islamitische terreurnetwerk al-Qaida individuele moslimradicalen in het Westen op bosbranden te stichten. Dat meldt de website van de Duitse krant Die Welt.

Een jaar na de dood van al-Qaidaleider Osama bin Laden zijn westerse inlichtingendiensten het er over eens dat al-Qaida aanzienlijk is verzwakt. Het terreurnetwerk heeft gebrek aan financiële middelen en ‘geschoold personeel’. Mede daarom is al-Qaida in toenemende mate op zoek naar geradicaliseerde moslims in het Westen voor het plegen van ‘primitieve’ aanslagen. Het stichten van bosbranden maakt daarvan onderdeel uit, evenals het gericht neerschieten van individuen.

Aanwijzingen voor het uitvoeren van dergelijke acties kunnen individueel opererende radicalen, de zogenaamde ‘Lone Wolves’ (eenzaame wolven), vinden in twee nieuwe edities van het Engelstalige propagandablad ”Inspire”, die de Jemenitische tak van al-Qaida woensdag op internet publiceerde. Inspire is het werk van de Amerikaan Samir Khan, een moslimfundamentalist die zich in Jemen heeft gevestigd en daar heeft aangesloten bij al-Qaida.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/ ... n_1_641584" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Voorlopig geen aanslagen in Europa. De boog kan niet altijd

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Aanhangers van de ongeschoren Arabische analfabete woestijnmens die over een uiterst bedenkelijk laag IQ-gehalte beschikte, zijn wel dom, maar niet gek.

De weerzinwekkende door een uiterst primitief bedenkelijk woestijn geloof aangestuurde aanslagen waren nodig om ONZE kennisbeschaving op de knieën te krijgen en respect af te dwingen voor een oorlogszuchtige religie van afgodendienaars die doorspekt is met goddelijke woestijn waanzin.

Dat is allemaal volgens plan 1 gelukt. Fase 2 houdt de realisering in van de context van het woestijn boekje de koran. Het is een kwestie van tijd. Kijken we om ons heen in de straat en bij de supermarkt dan zijn het de volgeladen kinderwagens met daarachter opzichtig in woestijn gewaden en woestijn cultuur gerelateerde klederdracht uitgedoste minderwaardige vrouwen, die ONZE kennisbeschaving duidelijk maken dat er aan islam niet meer te ontsnappen valt. In ons omringende landen is de staat van ontbinding van ONZE kennisbeschaving in een al zo ver gevorderd stadium dat hele straten zijn bezet door op de grond liggende en biddende mohammedanen. Uiteraard met respect voor 'allah', dus met hun achterwerk omhoog.

Lang leve de vooruitgang van het islamitisch woestijn nihilisme!

Grootschalig terrorisme in Europa is voorlopig van de baan. Anders zou het zich weleens TEGEN islam kunnen keren. En daar is het nog te vroeg voor. Mochten Wildersachtige politieke stromingen de overhand krijgen, dan kunnen altijd weer de nodige terroristische aanslagen uit het woestijn dossier tevoorschijn gehaald worden om orde op zaken stellen.

Brandhaarden van religie zijn de oorzaak van alle onrust in ONZE kennisbeschaving. Joodse, christelijke, hinduïstische brandhaarden? Oeiiii! Dat is wel heel lang geleden. We moeten wel met de Zeitgeist meegaan en onder ogen zien dat hedendaagse religieuze brandhaarden zich in éénrichtingsverkeer bewegen. Uitsluitend binnen de zo geliefde up-to-date 'beschaving' van islam, die traditiegetrouw aan primitief islamitische woestijnrot onderhevig is.

Hieronder een overzicht. Dan bent u weer even op de hoogte en gerustgesteld. Het zijn niet de joden, christenen, hindoes of atheïsten die zich als religieuze pyromaan opstellen, nee de religieuze brandhaard kent maar één aanstichter en dat is de historisch Arabische uitvinder van de islam, de eeuwige brandhaard van 'allah', de geliefde knecht en voetveeg van de historische Mohammed.

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door mercator »

Mij verwondert het eerder dat er zo WEINIG aanslagen in Europa gebeuren. Het is toch een koud kunstje voor elke zichzelf en Allah respecterende moslim om een hele stad te vergiftigen bijv? Achmed komt via positieve discriminatie in het gemeentelijk waterbedrijf terecht en gooit flink wat rattenvergif in de hoofdleiding.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Die kleine op afstand bestuurbare vliegtuigjes wordt het helemaal dit jaar bij onze mohammedanen. Het lijkt er op dat de EU mohammedaan er niet zoveel zin in heeft om zich als plofkip te laten gebruiken.

Al-Qa'ida plande aanslag op Britten in Gibraltar'

dinsdag 7 augustus 2012

De drie terreurverdachten die woensdag in Spanje werden gearresteerd, zouden een aanslag hebben willen plegen op een winkelcentrum in de Engelse enclave Gibraltar.

De aanslag moest plaatshebben tijdens de Olympische Spelen, die tot 12 augustus worden gehouden in Londen. Dat hebben Spaanse media maandag gemeld.

Britse kolonie
Gibraltar is een Britse kolonie op het zuidelijke puntje van het Iberische schiereiland. De drie terroristen zouden lid zijn van het islamitische terreurnetwerk Al-Qa'ida.

Vermoed werd dat de mannen een aanslag aan het voorbereiden waren in Spanje of een ander land in Europa. Het gaat volgens de politie om twee Tsjetsjenen en een Turk.

Vliegtuigje
De Spaanse politie vond een video in het huis van een van de verdachten waarin de man te zien is met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje.

Vermoedelijk wilden de terreurverdachten met het vliegtuigje explosieven op het winkelcentrum laten vallen.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... raltar.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Pilgrim »

Germany: "Islamists Want to Bring Jihad to Europe"

Gatestone Institute 22 August 2012
By Soeren Kern


German Intelligence Chief Gerhard Schindler has issued a warning saying that Europe is at great risk of terrorist attacks by Islamic extremists.

Afbeelding

In a wide-ranging interview with the German newspaper Die Welt, Schindler said the German foreign intelligence agency, the Bundesnachrichtendienst (BND), is particularly concerned about the threat posed by homegrown terrorists, individuals who are either born or raised in Europe and who travel to war zones like Afghanistan, Pakistan, Somalia or Yemen to obtain training in terrorist methods.

Schindler said: "A particular threat stems from Al Qaeda structures in Yemen. They want to bring Jihad to Europe. Among other tactics, this involves the 'lone wolf' model, which involves individuals who are citizens of the targeted country and who go abroad for training. We know that this is strategy is currently high on Al Qaeda's agenda, and we are accordingly attentive."

Schindler's comments came just days after Spanish authorities arrested three suspected al Qaeda terrorists who were allegedly plotting an airborne attack on a shopping mall near Gibraltar, the British overseas territory on the southernmost tip of Spain.

Schindler's warning also comes amid the backdrop of a high-security court trial of four suspected Al Qaeda members which began in the German city of Düsseldorf on July 25. German public prosecutors say the defendants -- three home grown Islamists born in the German state of North Rhine-Westphalia and one Moroccan national -- were planning to stage a "sensational terror attack" in Germany.

Also known as the "Düsseldorfer Cell," the defendants are also accused of plotting to assassinate the former commander of German Special Forces (KSK Kommando Spezialkräfte) as well as to attack the US Army base in the Bavarian town of Grafenwöhr.

German authorities began monitoring the group in early 2010, when the American Central Intelligence Agency alerted German police to the fact that the Moroccan, Abdeladim el-Kebir, 31, had entered Germany after having been trained at an Al Qaeda camp in Waziristan along the Afghanistan-Pakistan border in 2010.

German public prosecutors say El-Kebir, also known as Abi al-Barra, was the ringleader of the Düsseldorfer Cell and, following orders from an unidentified senior Al-Qaeda operative, in November 2010 began working on a plot to blow up public buildings, train stations and airports in Germany. After several months of surveillance by German police, El-Kebir was arrested in April 2011.

Before his arrest, El-Kebir also recruited three accomplices he knew from his student days in the German city of Bochum: a 32-year-old German-Moroccan named Jamil Seddiki, a 21-year-old German-Iranian named Amid Chaabi, and a 28-year-old German named citizen Halil Simsek. The three were arrested in Germany in December 2011.

Prosecutors say that Seddiki was in charge of producing explosives while Chaabi and Simsek were responsible for communications with the al Qaeda leadership.

During testimony in court, it emerged that all four defendants led inconspicuous lives. Simsek, for example, who was born in the German city of Gelsenkirchen, earned a degree in mechanical engineering from the University of Bochum. He had wanted to become a German police officer but his application was rejected for medical reasons. Chaabi, who was born in Bochum, was studying Information Technology at the University of Hagen when he was arrested. Seddiki, a high school graduate, was working as an electrician.

Prosecutors have compiled 260 ring-binders containing evidence gathered by investigators; the prosecutor's arraignment runs to 500 pages. The main accusation against the men is that they set up a terrorist cell and prepared to commit murder.

Federal Prosecutor Michael Bruns told the court that the defendants "planned to carry out a spectacular and startling attack" in Germany and that the defendants "wanted to spread fear and horror."

The trial is expected to run for 30 days; a verdict is expected in November. If the four accused men are found guilty, they face up to ten years in prison.

(In November 2011, a federal court in Brooklyn, New York indicted el-Kebir on charges of conspiring to provide Al-Qaeda with explosives and training. If extradited and convicted, el-Kebir faces a maximum sentence of life imprisonment.)

Underscoring German officialdom's anxiety over home grown Islamic terrorism, the German state of Lower Saxony recently published a practical guide to extremist Islam to help citizens identify tell-tale signs of Muslims who are becoming radicalized.

Security officials said the objective of the document is to mitigate the threat of home-grown terrorist attacks by educating Germans about radical Islam and encouraging them to refer suspected Islamic extremists to the authorities -- a move that reflects mounting concern in Germany over the growing assertiveness of Salafist Muslims, who openly state that they want to establish Islamic Sharia law in the country and across Europe.

The 54-page document, "Radicalization Processes in the Context of Islamic Extremism and Terrorism," which provides countless details about the Islamist scene in Germany, paints a worrisome picture of the threat of radical Islam there.

According to the report, German security agencies estimate that approximately 1,140 individuals living in Germany pose a high risk of becoming Islamic terrorists. The document also states that up to 100,000 native Germans have converted to Islam in recent years, and that "intelligence analysis has found that converts are especially susceptible to radicalization…Security officials believe that converts comprise between five to ten percent of the Salafists."

Soeren Kern is a Distinguished Senior Fellow at the New York-based Gatestone Institute. He is also Senior Fellow for European Politics at the Madrid-based Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Follow him on Facebook.

http://europenews.dk/en/node/57543
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Germany: "Islamists Want to Bring Jihad to Europe".
De kop op dit artikel is fout. Die moet namelijk zijn... "Islamists have brought Jihad to Europe"

En de Duitse regering doen of hun onnozelen neuzen bloeden , en zeggen over een poosje...Wir haben das nicht gewusst
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Amsterdam vreest aanslag
door Bart Olmer

AMSTERDAM - Het Amsterdamse gemeentebestuur zegt stevig greep te hebben op geradicaliseerde moslimjongeren, maar vreest toch dat de hoofdstad wordt opgeschrikt door een terreurdaad van een eenling. „Er wordt rekening gehouden met een incident in de komende jaren”, waarschuwt het college in rapporten die afgelopen weekeinde zijn verstuurd aan de gemeenteraad. In de hoofdstad wordt een groep jihadisten actief gevolgd door onder meer de geheime dienst AIVD en de politie.

„Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de tweede- en derdegeneratie-jongeren in hun identiteitsontwikkeling op zoek zijn naar antwoorden over hun positie, status, trots en voortbestaan van hun eigenheid (culturele, etnische en/of religieuzeidentiteit) in de Nederlandse samenleving. Door de zwakke religieuze en culturele infrastructuur voor deze risicogroepen zijn zij mogelijk vatbaar voor simplistische (ondemocratische) boodschappen van individuen of organisaties uit binnen- en buitenland”, aldus het stadsbestuur in deze rapporten.

Moord op Van Gogh

Amsterdam voert sinds 2004 een actief antiterrorismebeleid, onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, dat na de moord op Theo van Gogh verder is uitgewerkt en uitgevoerd. Het stadsbestuur heeft nu laten onderzoeken of dit anti-radicaliseringsbeleid na al die jaren nog werkt.

Volgens het onderzoeksrapport is „het risico van moslimextremisme als gevolg van een proces van radicalisering er nog steeds, maar het is kleiner en anders geworden in vergelijking met 2004. Er is meer kennis, meer alertheid, meer tegenwicht en jihadistische netwerken zijn verzwakt. Tegelijkertijd blijft de dreiging, vooral van buiten. De dreiging vanuit eenlingen speelt prominenter dan in het verleden. Er zijn zorgen over polarisatie, islamofobie en maatschappelijk onbehagen.

In het grijze gebied tussen activisme en extremisme zijn radicale moslimbewegingen zoals Sharia4Holland en Hizb ut Tahrir zichtbaar die vooralsnog binnen de kaders van de wet opereren, maar door het extreme doel dat zij nastreven en door hun provocerende en intimiderende methodes toch om een actief antwoord van de overheid vragen.”

Hardcore jihadisten

Het stadsbestuur zegt een terroristische aanslag niet te kunnen uitsluiten. „Er is in Amsterdam nog steeds sprake van dreiging van terrorisme. Dit wordt bevestigd door alle geïnterviewden, door landelijke en wetenschappelijke informatie en het blijkt uit het feit dat nog steeds een aantal subjecten actief gemonitord wordt. De dreiging van incidenten met een grote maatschappelijk impact komt momenteel vooral uit jihadistische hoek.

Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen hardcore jihadisten die al eerder daadwerkelijk feiten hebben gepleegd en mensen met jihadistische sympathieën die nog niet in beeld zijn vanwege feiten. Die laatste groep is tamelijk groot, de ideologie biedt een rechtvaardiging, en de maatschappelijke en persoonlijke problemen binnen deze groep bieden reële kansen op een aanleiding. Gezien de eerdere ervaringen met lieden als Mohammed B. en Bilal B. en huidige signalen bij het meld- en adviespunt wordt rekening gehouden met een incident in de komende jaren.”

Vorig jaar werden drie Amsterdammers aangehouden, die in België worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Begin dit jaar werd een Amsterdammer gepakt die wilde reizen naar een strijdgebied in het Midden-Oosten en werden er ook drie Amsterdammers gearresteerd op verdenking van onder meer financiering van een jihadistisch netwerk en deelname aan een terroristische organisatie.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/1284 ... lag__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Schepsel »

Zouden ze al spijt beginnen te krijgen van de ellende die ze hebben binnengehaald? Eigenlijk hoop ik wel op een reactie van een NIET-PVV-politicus die zegt ''we zitten goed in de stront, we hebben een grove fout begaan door die mensen toe te laten, en nu zitten we met de gebakken peren''. Er was zo'n video hier ergens waarin een Britse meneer zijn reactie op het Breivik-item uitte en hij stelde steeds: We zijn verraden/voelen ons verraden. Dat heb ik nu ook. We zouden die terrorismedreiging niet of nauwelijks hebben als we er niet zoveel hadden geïmporteerd maar niemand die het ronduit zegt of toegeeft.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: zo sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Alba »

'Al-Qa'ida bereidt grote aanslag voor op Den Haag'

woensdag 29 augustus 2012

Terreurorganisatie Al-Qa'ida heeft in Pakistan twee Somalische mannen gerekruteerd om in Den Haag een aanslag te plegen. Het gaat om Somaliërs met de Nederlandse nationaliteit.

'De terreurdreiging neemt in sommige Europese landen toe. Wie bedreigen deze landen? Het gaat om een aantal Europese burgers die oorspronkelijk afkomstig zijn uit islamitische landen.'

Dat meldt het Pakistaanse weekblad Friday Times. De twee kregen wapentraining en hebben de opdracht in Den Haag een aanslag te plegen naar voorbeeld van de massale schietpartij in Mumbai in 2008.

Paspoorten
Het weekblad bericht dat de Somalische Nederlanders 'als christenen' naar Europa zullen reizen met gestolen Spaanse paspoorten onder de namen David Azubuike en Jonathan Boipelo.

Volgens De Telegraaf heeft geheime dienst AIVD een taskforce opgericht vanwege de terreurdreiging van de Somaliërs. De inlichtingendienst wil niet ingaan op vragen over het bericht.

Onderzoek
Een Nederlandse inlichtingenbron noemt de dreiging 'serieus'. 'Dit speelt nu. Het is zeer actueel. De bron achter het verhaal is een researcher uit Pakistan die al enkele jaren onderzoek doet in het veld en dit komt uit zijn netwerk,' zegt hij tegen de krant.

De Nederlandse ambassade in Pakistan zou al op de hoogte zijn van de dreiging. Er zijn zo'n 8.000 Somalische studenten in Pakistan. Terreurorganisaties zouden vooral onder hen terroristen ronselen.

Door Shari Deira

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... n-Haag.htm
Gaat u maar rustig slapen.......
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Goed nieuws voor alle Somalische asielzoekers. Die worden straks allemaal weggekeken. Ik ben benieuwd in welk deel van Den Haag die gasten een aanslag willen plegen.

Een moslims reageerder probeert de reageerders van de Elsevier te overtuigen van het feit dat dit soort aanslagen niks met Islam te maken hebben. lol, en hij gelooft het zelf.
Dit schrijft hij.
De Islam voorschrijft mij geweld enkel en alleen onder twee omstandigheden te gebruiken, namelijk op het moment dat het uitoefenen van mijn geloof mij onmogelijk wordt gemaakt en of als het leven en of geloofsbelijdenis van een broeder of zuster in gevaar is. Uitgangspunt is dat geweld alleen gebruikt is als mij geweld is aangedaan
.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Schepsel »

Hoe zouden de Nederlanders reageren op een aanslag op bijvoorbeeld Amsterdam CS?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Mahalingam »

"... als het leven en of geloofsbelijdenis van een broeder of zuster in gevaar is. "
En dat geloof van ze is voortdurend in gevaar hier want er is geen sharia.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Dode bij actie tegen terrorisme Straatsburg

STRAATSBURG - Een van terrorisme verdachte man die zaterdagmorgen in het kader van een actie tegen terrorisme in de Oost-Franse stad Straatsburg zou worden aangehouden, is door de politie doodgeschoten. Hij opende volgens de politie het vuur op agenten die hem kwamen arresteren. Drie agenten raakten daarbij gewond.

De man werd ervan verdacht betrokken te zijn bij activiteiten van islamitische extremisten. In zijn woning in het centrum van Straatsburg is een lijst met mogelijke doelwitten voor aanslagen aangetroffen.

Volgens de website van de krant Dernières Nouvelles d'Alsace heeft de Franse politie in heel het land meer dan tien arrestaties verricht. Dit was in het kader van een onderzoek naar een aanslag in september op een joodse winkel in een voorstad aan de noordrand van Parijs, Sarcelles. De explosieve kracht van het object dat de winkel in werd gegooid was gering, maar de schok was groot in de gemeenschap van Joodse Fransen.

Zaterdag zijn onder meer in Torcy, een oostelijke voorstad van Parijs, en Cannes arrestaties verricht in het kader van dit onderzoek.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1304 ... ten__.html
Knap hoor. Hoe doen ze dat toch, het steeds op tijd aanslagen voorkomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door King George »

Synagoge bij Parijs beschoten
Toegevoegd: zondag 7 okt 2012, 09:44

Afbeelding
Een bijeenkomst in de grote synagoge van Parijs
AFP


In een voorstad van Parijs is gisteravond een synagoge beschoten met losse flodders. Het incident was op dezelfde dag waarop een aantal islamitische extremisten werd opgepakt voor een aanslag op een joodse winkel bij Parijs, vorige maand.

De synagoge staat in Argenteuil. Getuigen zagen een auto langzaam naar het gebouw rijden en hoorden schoten. Na het incident vonden agenten patronen op straat die voor losse flodders worden gebruikt.

Het bestuur van de synagoge in Argenteuil noemt de actie zeer verontrustend.

Anti-terreuroperatie

Eerder op de dag werden er bij een grote anti-terreuroperatie in Frankrijk meerdere arrestaties verricht. In Straatsburg werd een terreurverdachte door de politie doodgeschoten. Hij opende het vuur op agenten toen zij hem wilden arresteren, waarop de politie terugschoot.

De gedode man was vermoedelijk betrokken bij de aanslag met een klein explosief op een joodse winkel in Sarcelles. Daarbij viel een gewonde. De aanval veroorzaakte grote onrust in de regio.

President Hollande praat vandaag in het Elysée-paleis met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap.


NOS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ali Yas »

Ik heb me wel eens afgevraagd waarom aanslagen zo effectief worden voorkomen. Dat schijnt namelijk echt zo te wezen. Men dweilt vlak onder de kraan. Maar aan de kraan zelf zit men niet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door King George »

Gelet op dat er nog geen grootschalige demonstraties tegen extreem rechts op touw worden gezet, valt weinig anders dan te verwachten dat de daders in de hoek van de religie van vrede, tegen wie we zo tolerant moeten zijn, te vinden zullen zijn. Links hult zich weer eens in stilzwijgen... Ik kan me nog herinneren dat links zich al volop aan het voorbereiden was voor een grootse optocht tegen extreem rechts na een moord- en slachtpartij in Toulouse. Je moet toch wat met laten zien hoe kwaad je wel niet bent om deze intolerantie en hoe tolerant jij zelf wel niet bent, nietwaar? En toen kwam de Islamitische aap uit de mouw en bleken de daders extremistische Moslimimmigranten te zijn. Ik heb geen demonstratie meer gezien, de eerdere aankondigingen ten spijt...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Franse maatregelen na toegenomen terreurdreiging

zondag 7 oktober 2012

De Franse president François Hollande heeft strengere veiligheidsmaatregelen tegen terroristen afgekondigd. Hij deed dat nadat zaterdag bij een politieactie tegen terrorisme een verdachte werd gedood en elf mensen werden gearresteerd.

De politie kwam in actie in het kader van een onderzoek naar de aanslag op 19 september op een joodse winkel in een voorstad van Parijs, Sarcelles.

Vuurgevecht
Onder andere in Parijs en Cannes werden arrestaties verricht. In Straatsburg schoot de politie een 33-jarige man dood. Hij had het vuur geopend toen de politie hem wilde arresteren. Zaterdag werd in de Parijse voorstad Argenteuil een synagoge beschoten.

'De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt de komende dagen,' zei Hollande na afloop van een onderhoud met joodse leiders zondag in het Elysée.

Hij verklaarde dat de Franse staat klaar was om 'alle terreurbedreigingen te bevechten'. Hij benadrukte dat Frankrijk de grote moslimgemeenschap niet moet stigmatiseren. 'De moslims van Frankrijk zijn ook slachtoffer.'

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... eiging.htm
'De moslims van Frankrijk zijn ook slachtoffer volgens François Hollande . Inderdaad. Misschien is voor hem nu een mooie gelegenheid aangebroken om Islam in Frankrijk te verbieden ? Zielige moslims die zo onderdrukt worden door hun religie
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door King George »

Frankrijk ontdekt 'extreem gevaarlijke terreurcel'
11/10/12, 16:02 − bron: AP

Afbeelding
© AFP. In september werd een aanslag gepleegd op een koosjere winkel in de Parijse voorstad
Sarcelles


Een aanslag op een koosjere winkel in de Parijse voorstad Sarcelles in september heeft de Franse autoriteiten op het spoor van een 'extreem gevaarlijke terreurcel' gebracht. De groep wilde jihadisten naar Syrië sturen en bezat spullen om bommen te maken, zei officier van justitie François Molins donderdag.

Een van de leiders van de groep kwam zaterdag om het leven in een vuurgevecht met een arrestatieteam van de politie. Bij invallen elders werden twaalf personen opgepakt; vijf werden donderdag op vrije voeten gesteld, maar de zeven anderen blijven voorlopig vastzitten.
De verdachten zijn tussen de 19 en 25 jaar oud. Zij zijn allemaal in Frankrijk geboren en hebben ook allemaal de Franse nationaliteit, zei Molins.

Granaataanslag
Bij de granaataanslag in Sarcelles raakte een klant gewond. Op de resten van de granaat werden DNA-sporen aangetroffen van een veroordeelde drugshandelaar, die volgens Molins in de gevangenis tot de radicale islam was overgegaan. Hij was degene die zaterdag omkwam in het vuurgevecht met de politie. 'Het was de bedoeling om te doden', zei Molins over de aanslag in Sarcelles. 'Het was puur geluk dat de gevolgen waar de daders op hadden gehoopt uitbleven'

De officier zei dat de meeste verdachten niet coöperatief zijn en dat het nog onduidelijk is of onder hen de twee vermoedelijke plegers van de aanslag zijn. Toch roemde hij 'de ontmanteling van een terroristische groep die waarschijnlijk de gevaarlijkste is die sinds 1996 in Frankrijk aan het licht is gebracht'.

Algerijnse extremistische GIA
In de jaren negentig pleegden extremisten die banden hadden met een bloedige opstand in Algerije verschillende bomaanslagen in Frankrijk. Met spullen die woensdag in een ondergrondse garagebox van een van de leden van de groep werden gevonden konden volgens Molins bommen worden gemaakt die qua constructie en werking exact overeenkwamen met die van de Algerijnse extremistische groep GIA in 1995.

'Wij onderschatten het binnenlandse noch het buitenlandse gevaar', zei minister van justitie Christiane Taubira in een radiointerview.
Twee leden van de cel hadden als taak om mensen te werven voor de jihad in andere landen, met name Syrië. De strijd in dat land trekt steeds meer buitenlandse extremisten. Dinsdag werden op luchthaven Heathrow bij Londen twee Britten opgepakt die mogelijk in Syrië betrokken waren bij de ontvoering van twee journalisten in juli.

Huiszoeking
Bij huiszoekingen zijn vijf testamenten aangetroffen met afscheidsboodschappen als 'de dag dat ik er niet meer ben, doe je plicht als moslim, geef mijn iPod aan mijn zus, dat-en-dat voorwerp aan mijn schoonzoon, enzovoort', zei Molins. De officier zei dat het 'nog te vroeg is om te kunnen zeggen' of de verdachten banden hebben met islamitische militante groepen in het buitenland.

De Franse autoriteiten zijn alert op mogelijke terreuraanslagen door radicale moslims sinds de Fransman Mohamed Merah, die beweerde contact te onderhouden met Al Qaeda, in maart in het zuiden van Frankrijk drie joodse kinderen, een rabbijn en drie paratroepers doodschoot.


de Volkskrant
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door King George »

Bosnische veiligheidsdienst arresteert moslimterroristen
donderdag 11 oktober 2012 07:52

Bosnische veiligheidsdiensten hebben zes fundamentalistische moslims gearresteerd die worden verdacht van terrorisme. Het gaat om een van de leiders van de zogeheten salafisten in Bosnië, Bilal Bosnic, en vijf volgelingen, onder wie een imam.

Afbeelding
Bilal Bosnic tijdens een van zijn haatpre-
ken

In Brussel werden woensdag zeven personen opgepakt in het kader van een onderzoek naar een terreurgroep die jonge moslims zou ronselen voor de jihad in Afrika.


Dat meldt de krant Nezavisne Novine. Bij de arrestaties werden acht huizen uitgebreid doorzocht.

Haatpreken
Bosnic heeft haatpreken gehouden in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Nederland. Daarin riep hij op tot de jihad en de heilige oorlog.

Zowel in Bosnië als daarbuiten is hij bekend van de vele videoboodschappen die hij op YouTube heeft geplaatst en waarin hij zich afzet tegen Amerika, Europa en andere 'ongelovigen'.

Ook stichtte hij waar mogelijk moskeeën.

Door Arne Hankel


Elsevier
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Hahahahahahaha, dit is zo grappig. Ik zeg doen!!!!
Terreurbeweging dreigt met aanslag in Nederland

De Somalische terreurbeweging Al-Shabaab dreigt met een aanslag op 'het Nederlandse parlement', als de regering de plannen doorzet om het verbod op godslastering af te schaffen.

Sheikh Fuad Mohamed Khalaf Shongole, de woordvoerder van de terreurbeweging waarschuwt ons land dat de gevolgen groot kunnen zijn, indien de plannen rond verbod op godslastering worden doorgezet. Wat de terreurbeweging precies van plan is, maakte hij niet bekend.

De VVD wilde in het vorige kabinet het godslasterverbod al afschaffen, toen zijn deze plannen er niet doorheen gekomen omdat er een meerderheidsstem nodig was van de SGP. Met de nieuwe politieke verhoudingen is er een meerderheid in de Tweede kamer voor afschaffing.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... land.dhtml
De PVV wil opheldering van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over een dreigement van de Somalische terreurbeweging al-Shabaab tegen het Nederlandse parlement. De partij heeft maandag vragen aan de minister over de kwestie gesteld.
De PVV wil van Opstelten weten wat de bedreiging inhoudt en welke maatregelen hij neemt. Ook wil de partij weten of in Nederland wonende Somaliërs er mogelijk bij zouden zijn betrokken.

Inmiddels is bekent dat er geen aanwijzingen zijn dat de Somalische terreurbeweging Al-Shabaab een aanslag op ons land voorbereidt. Volgens de minister gaat het om „jihadistische propagada”. Er is geen aanleiding om het dreigingsniveau te verhogen, voegde hij eraan toe.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Dhana »

Tis werkelijk niet te geloven. Alsof God ook maar iets te maken heeft met allah.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Ariel »

Islamitische terreurverdachten gearresteerd in Rotterdam


Drie radicale moslims zijn donderdag in Rotterdam opgepakt omdat ze naar Syrië wilden reizen om daar mee te doen aan de gewelddadige jihad. Twee van hen hadden al tickets geboekt.

Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Kruisboog
De Nationale Recherche vond bij huiszoekingen in Rotterdam jihadistische geschriften, messen, een zwaard, een kruisboog, afscheidsbrieven en gepakte rugzakken. In Doesburg en Utrecht doorzocht de recherche huizen van familieleden van de verdachten.

Het onderzoek naar de drie mannen van 22, 23 en 33 jaar, vermoedelijk geradicaliseerde moslims, begon vorige maand nadat de geheime dienst AIVD een ambtsbericht had uitgestuurd. Volgens een woordvoerder van het OM zijn de drie niet bekend uit eerdere terreuronderzoeken.

AK-47
Een van de drie mannen is vorige week getrouwd met een moslima die hij kort kende via internet, maar nog nooit had ontmoet. Samen met haar wilde hij strijden voor de jihad, aldus het OM.

Hij poseerde op een foto voor zijn bruid met een AK-47-geweer. Voor hun trouwen zou de man tegen de vrouw hebben gezegd 'Ik hoop dat wij samen gaan sterven en samen naar het paradijs gaan.'

Zij zouden vanaf Brussel naar Turkije hebben willen reizen. Eerder hadden alle drie de verdachten tickets besproken voor een vlucht naar Turkije, met een aansluitende vlucht naar buurland Syrië, dat in burgeroorlog verkeert, maar die reis werd geannuleerd.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... terdam.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa ?

Bericht door Dhana »

Soms denk ik dat het meer op vangen van sprinkhanen uit een hele wolk lijkt. Hoe is het in Godesnaam mogelijk dat er hiet nooit een paar door de mazen van het net kruipen. Het wrange van het geheel is dat de ogen van het merendeel pas open gaan als hier een school met leerlingen en al opgeblazen wordt of een kerk met gelovigen erin.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Plaats reactie