De islamisering van, en oorlog in Mali.

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van en oorlog in Mali.

Bericht door King George »

Nederland trekt dus ook weer de subsidiekraan open?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

Ja. Er is daar oorlog, er zijn daar vluchtelingen. En die moeten door ons geholpen worden. Al iets gehoord over hulp uit Arabierië?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

EU-trainers uiterlijk in februari naar Mali

De Europese Unie begint op korte termijn een trainingsmissie voor Mali. De Europese missie voor Mali (EUTM) gaat de strijdkrachten in het West-Afrikaanse land trainen en adviseren. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de EUTM wordt betrokken bij gevechten. De missie moet uiterlijk midden februari beginnen.

Het besluit viel donderdag tijdens crisisberaad van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten in Brussel over de oorlog in Mali. De militaire missie moet het Malinese leger bijstaan in de strijd tegen de radicaalislamitische opstandelingen.

De operatie is gepland voor 15 maanden en kost naar schatting 12,3 miljoen euro. Het is de bedoeling dat ongeveer 200 instructeurs Malinese militairen gaan opleiden. De trainers worden gesteund en beschermd door ongeveer 250 personen, zodat de Europese missie in totaal 450 manschappen zal omvatten.

Het hoofdkwartier van de missie komt in de hoofdstad Bamako. De trainingen zullen ten noordoosten van de stad zijn.

Ondertussen is het Franse leger volop in gevecht met de rebellen in het noorden van het land. De Franse interventiemacht in Mali is de afgelopen dagen bijna verdubbeld tot 1400 man. Franse militairen leveren onder meer strijd met rebellen in de stad Diabaly. In omliggende landen zijn nog eens 900 Fransen betrokken bij de strijd in Mali.

Naast de Franse militairen gaat een troepenmacht van Afrikaanse landen naar Mali die naar verwachting 3300 militairen zal tellen. West-Afrikaanse landen als Togo, Niger, Nigeria en Senegal leveren daar manschappen voor.

De eerste 200 Nigeriaanse militairen waren donderdag onderweg naar Mali. Het land gaat de troepenmacht van West-Afrikaanse landen leiden en heeft zo'n 900 man en gevechtsvliegtuigen beloofd.

Het noorden van Mali is in handen van vooral terroristische groepen waaronder al-Qaeda in de Islamitische Maghreb. Het Westen vreest dat er in het noorden een vrijhaven voor terroristen ontstaat en wil dat voorkomen. Frankrijk heeft daarom militairen gestuurd om het regeringsleger te steunen en voert ook luchtaanvallen uit op de rebellen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2122 ... ali__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Terroristen Mali taaier dan Fransen dachten'

De terroristen in Mali zijn beter getraind en bewapend dan de Fransen hadden gedacht voor ze begonnen met een militaire actie in het Afrikaanse land. Dat hebben Franse en andere VN-diplomaten anoniem gezegd tegen het Britse persbureau Reuters.

Het vechten zou daardoor wel eens bloediger kunnen worden dan van tevoren was gedacht. Hierdoor zullen andere westerse landen huiverig zijn om de Fransen te ondersteunen. De Fransen hopen toch dat ze hun bondgenoten achter zich krijgen, zeggen de diplomaten.

„Onze vijanden zijn goed bewapend, goed uitgerust, goed getraind en vastberaden”, zei een vooraanstaande Franse diplomaat. Volgens hem kwamen de Franse militairen voor „de eerste verrassing” te staan toen bleek dat sommige strijders zich niet zonder slag of stoot terugtrokken.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2122 ... aai__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8210
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door xplosive »

Als je jarenlang je ogen sluit voor islamistisch terrorisme in Afrika, dan kun je verwachten dat het islamistische kankergezwel in Afrika enorm groeit. De verbazing over de gegroeide kracht van de islamisten vind ik dan ook nogal hypocriet. De "islamofoben" hebben al tientallen jaren geleden voorspeld dat dit zo zou gaan gebeuren, maar tot nu toe wilde men liever doof, stom en blind zijn met betrekking tot de ernst van het gevaar van de islamwaanzin. Nu wordt er veel te laat ingegrepen. Westerse herkolonisatie met onderwerping, onderdrukking en agressieve terugdringing van de islam is wat er nodig is. Er moet zo snel mogelijk korte metten gemaakt worden met de islamterreur in alle regio's op aarde. Dat is de enige manier om de kans op duurzame veiligheid in Europa te vergroten. Met islamistische spionnen in Europa moet ook zo snel mogelijk worden afgerekend.

De houding van de SP op dit moment ten aanzien van wat er daar gebeurt vind ik zeer laakbaar.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

xplosive schreef: Er moet zo snel mogelijk korte metten gemaakt worden met de islamterreur in alle regio's op aarde. Dat is de enige manier om de kans op duurzame veiligheid in Europa te vergroten. Met islamistische spionnen in Europa moet ook zo snel mogelijk worden afgerekend.

.

Ik denk dat het al te laat is xplosive. We krijgen de geest nooit meer terug in de fles.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

Nausicaa Marbe in Volkskrant is van mening dat Europa zich in N-Afrika moet gaan verdedigen.
Dat deden we in Afghanistan ook, tot voor kort.
'Het dichtbije Mali is ook een Europese aangelegenheid'
Een overtuigd, breed Europees militair offensief kan voorkomen dat de jihad naar het zuiden trekt en heel Afrika de Middeleeuwen 'inrommelt', betoogt columnist Nausicaa Marbe.
Spoiler! :
Nu in Mali een War on Terror begint, uit minister van Buitenlandse Zaken Timmermans zich voorzichtig over een Nederlandse bijdrage. De vraag of Mali een tweede Afghanistan wordt, werpt een onheilspellende schaduw over gezamenlijke militaire operaties. In de Tweede Kamer is de term 'ingerommeld' al gevallen en dan zijn besluiteloosheid, gebrek aan vertrouwen nabij. Maar wie begrijpt welke catastrofe gaande is door de terreur van jihadkrijgers in Noord-Afrika, kan niet verrast of ontsteld zijn door de urgentie van internationaal ingrijpen. Liever gisteren dan vandaag. Het dichtbije Mali is ook een Europese aangelegenheid.

Voorzichtigheid geldt dan ook niet de legitimiteit, maar wel het onzekere verloop van de actie. Voor de Franse president Hollande ging het ook snel. Als 'gendarme d'Afrique' voerde Frankrijk in een kwart eeuw zo'n twintig interventies uit, de operaties ter bevrijdingen van gijzelaars meegeteld. Wat niet betekent dat Frankrijk een blauwdruk heeft voor het bestrijden van jihadi. Operatie Serval in Mali is eerst uitgesteld in afwachting van een ingrijpen van de VN dat niet kwam. Nu Serval in gang is en luchtaanvallen niet voldoende blijken, wordt het een grondoorlog. Het incompetente Malinese leger, gijzelingen en de dreiging van aanslagen stemmen niet hoopvol over een snel succes. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé waarschuwde voor 'een oncontroleerbare spiraal' en een lange oorlog die Frankrijk niet kan betalen.

Simpel
Zorgwekkend is ook dat de situatie simpeler geschetst wordt dan ze is. Om bij de analyse van Timmermans te blijven die voor Nederland telt: de rebellen moeten teruggedrongen worden achter de linies waar ze eerst zaten. Daarna kan Nederland de democratisering en de stabiliteit dienen, omdat we daarin in Mali een voorsprong hebben, aldus de minister.

Dit is te kort door de bocht. De 'voorsprong' van Nederland in de ontwikkelingssamenwerking heeft niet kunnen bijdragen aan veiligheid in het noorden, in een tijd waarin de terroristen nog konden worden gestopt. Voorts is de term 'rebellen' misplaatst romantisch voor het moordende crapuul dat de Sahel terroriseert. De divisies van AQIM, Ansar Dine en de MUJWA zijn geen kruimelaars in lokale conflicten maar leden van georganiseerde, internationale terreurorganisaties als Al Qaida, met internationale ervaring en ambities. Behalve in Mali opereren ze ten minste in Burkina Faso, Niger, Algerije, Libië en Tsjaad, hebben ze vertakkingen in Marokko, Jemen en Tunesië en rekruteren ze wereldwijd, via internet.

Gevaar
Ze 'terugdringen achter de linies' betekent niet dat het gevaar daarmee wijkt. Want wat betekent een linie op de kaart in een wereld waarin de jihad zich via internet overal verankert en al strijdend migreert. De net opgerichte Mali-tak van Ansar al-Sharia werkt samen met de aanslagplegers op de Amerikaanse ambassade in Benghazi. Een andere gevreesde warlord, Mokhtar Belmokhtar, vocht in Afghanistan. Zijn luitenant Hamaha kreeg in 2001 een visum voor de EU en heeft jarenlang in fundamentalistische moskeeën in Parijs gepreekt en gerekruteerd. Dat laatste doet hij nog steeds. Analisten praten over een wereldwijde sociale beweging. Deze week werd bekend dat het Belgische leger machteloos is tegenover infiltratie door salafisten. Een woordvoerder: 'Een soldaat die een joint rookt, heeft meer kans uit het leger gezet te worden dan een soldaat die een jihad wil gaan voeren in Somalië.' Zo blijkt dat de 'rebellen' niet alleen Al Qaida als broednest hebben, maar ook een Europees leger. Wat in Afrika teruggedrongen wordt, rijpt door in de Benelux.

Groeien de jihadi internationaal in de breedte, in het seculiere Mali werken ze aan verankering in de lokale bevolking: door huwelijken en door rekrutering met riante soldij. Door nieuwe tribale banden en afgedwongen loyaliteit zijn de jihadisten geen makkelijk te verwijderen Fremdkörper, zoals naïeve Westerlingen wellicht denken.

Het uitroeien van deze terroristenlegers is een illusie. Daarvoor is een vuile oorlog nodig die geen Europees land wil voeren. Als Serval ten einde loopt en vredesonderhandelingen mogelijk zijn, is het denkbaar dat sommige jihadgroepen, in ruil voor de belofte van rust, posities of een stuk gebied zullen krijgen. Met dat onberekenbare schorem in huis is de stabiliteit permanent in gevaar.

Toch mag dit perspectief niet leiden tot machteloos toekijken en gebrek aan solidariteit met Frankrijk en Mali. Een overtuigd, breed Europees militair offensief kan voorkomen dat de jihad naar het zuiden trekt en heel Afrika de Middeleeuwen 'inrommelt'.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6250/Nau ... heid.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

In Afrika is Mali een favoriet ontwikkelingshulp land voor ons land. In de 50-er jaren werden er al melkflesdoppen ingezameld en was er collecte voor Mali.
We zijn nu 3 generaties verder. En wat heeft het uitgemaakt?
Jihadisten profiteren van miljoenen euro's Nederlands belastinggeld

Niemand in Den Haag wilde zien dat het geliefde 'partnerland' Mali gevestigd was op een politieke vulkaan vol gangster-jihadisten.

Vorig jaar stuurde de Nederlandse staat 37.790.000 euro naar Mali. Daarnaast kregen ICCO, Oxfam-Novib, het Nederlandse Rode Kruis en andere 'usual suspects' van de particuliere ontwikkelingssamenwerking ruime bedragen om 'in alliantie met hun Malinese partners' projecten uit te voeren.

Sharia
In een deel van Mali gold ook toen al de sharia, maar dat leek niemand in Den Haag te deren. Eind 2011 kwam president Amadou Toumani Touré in zijn witte gewaad naar Nederland om de complimenten in ontvangst te nemen voor de democratische stabiliteit van zijn land, de parel in de kroon van de Sahel. Koningin Beatrix bood hem een galadiner aan. Prinses Máxima ontving hem op De Horsten voor een gesprek over microfinanciering. En niemand wilde zien dat het geliefde 'partnerland' gevestigd was op een politieke vulkaan vol gangster-jihadisten.

President Touré werd een paar weken na zijn trip naar Nederland afgezet door ontevreden militairen. Een nieuwe, incapabele regering trad aan en de chaos verergerde. De islamitische extremisten profiteerden en veroverden de helft van het land.

Ploumen
Voor Nederland bleef Mali een van de vijftien favoriete hulpbestemmingen. Vorige maand haastte PvdA-minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) zich naar Mali. Ze voerde gewichtige gesprekken met enkele Malinese ministers, maar die werden nog diezelfde week uit hun functie verdreven bij een nieuwe staatsgreep. Ploumen reageerde schattig: 'Ik ben heel bezorgd.'

Vaak wordt beweerd dat ontwikkelingshulp niet bijdraagt aan welvaartsgroei. Dat de 'donor darlings', zoals Mali, vastliggen aan het hulpinfuus, waardoor elk economisch initiatief wegkwijnt in bureaucratie. Dat is inderdaad ten hemel schreiend en Mali is nu een van de voorbeelden.

VVD en GroenLinks
Deze week kwam in de Tweede Kamer een heel ander gevolg van de hulp ter sprake. Wat had het met Nederland gedaan om elk jaar pakweg 60 miljoen euro uit te strooien over Mali en dat een paar decennia achter elkaar? VVD-Kamerlid Han ten Broeke stelde vast dat Nederland ondanks alles was blijven geloven in een democratisch sprookje.

GroenLinks-leider Bram van Ojink bekende ruiterlijk dat hij het dit keer roerend eens was met de VVD: 'We zitten daar al 40 jaar. Hoe kan het dat we niks zagen aankomen?'

Andere Kamerleden grijnsden: 'De VVD sluit zich aan bij het standpunt van GroenLinks.' De conclusie dat vrijgevig Nederland zichzelf onderdompelde in decennialange onnozelheid? Zover durven Kamerleden niet te gaan.
http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/ ... -1152057W/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

De 'Technical' is het geliefde vervoermiddel van alle rebellen en barbaren. Nu zie ik een foto van een wel erg keurig uitziende technical met bijpassende bewapening en aankleding.
Dit is het leger van Mali dat in beweging is.

Afbeelding

Sfeer beelden van Franse soldaten:
http://www.nrc.nl/inbeeld/2013/01/20/fr ... n-in-mali/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door naar boven »

Mahalingam schreef:Dit is het leger van Mali dat in beweging is.
En dit zijn de trouwe supporters van hun opponenten:

Afbeelding

Islamists protest outside French Embassy in London

Afbeelding
RTFM
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door King George »

Wat doen die parasieten met hun borden in Frankrijk? Op de door ons voor hen uitgerolde sociale hangmat parasiteren?

Dan graag hen per direct met stopzetting van hun sociale hangmat linea recta terug naar Mali!

Genoeg achterlijkheid en genoeg parasiteergedrag = genoeg achterlijkheid en parasiteergedrag.

De lijn doorknippen a.u.b.!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamisering bevordert parasitair gedrag

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Opvallend hoe 'goed' gelovige moslims zich bijna altijd zo graag en dol enthousiast met geweld identificeren. Maar dat wist ik veertig jaar geleden ook al. Islam en alles wat daar aanhangt of mee in verband wordt gebracht hoort niet thuis in ONZE kennisbeschaving. Wel op de mestvaalt in de zandbank van de middeleeuwse afgoderij. Ik begrijp zoveel niet. Maar ongehoord parasiteren op ONZE kennisbeschaving lijkt de 'oprechte' moslim op het zo goed als onzichtbare lijf geschreven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

Aan bovenstaande foto van de demo bij de Franse ambassade te Londinistan kan video toegevoegd worden. De praatjes van de haatbaarden zijn door MEMRI gepubliceerd.

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42870
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Mahalingam »

Wat is een ongelovige westerling in Mali en omstreken waard? Enige 10.000-en dollars volgens dit bericht. Er is bij doorverkoop aan regeringen veel geld te verdienen, net zoals vroeger in de tijd van de Barbary Coast.

Islamic extremists willing to pay tens of thousands for westerner kidnappings
Extremists offered criminals some USD 45,000 bounties for kidnapping western nationals in the area surrounding Mali and Algeria. Ransom demands could have recently included Statoil employees, reports suggest.[...]
A ‘Wikileaked’ document shows that Al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM) were among those offering bounties.

Mokthar Belmokhtar, the man behind the recent attack on Statoil’s In Aménas gas plant, which Algerian authorities now say left 37 foreign personnel from eight countries dead, is reported to have belonged to AQIM up until December 2012.

The same document also reports that Belmokhtar allegedly gave specific instructions these kidnap-for-ransoms should not included American citizens “for fear of retribution from the [US] government.”
“AQIM had offered a bounty of approximately $45,000 to any traffickers and bandits in northern Mali who kidnapped non-American Westerners,” shows the US State Department security report, which Aftenposten links to.

According to Martin Ewi, Pretoria-based senior Institute for Security Studies researcher, “they [terror groups active in West Africa also] probably had a perception that the Western countries would be more willing to negotiate and pay,”
Mr Ewi has written several articles on these groups, Aftenposten reports. The Norwegian daily does not specifically mention Statoil, apart from in its headline.
At the same time, Mr Ewi believes the In Aménas kidnappers wanted to take hostages to another place to negotiate with the various nationals’ countries’ authorities.
“They have earmarked certain countries that they expect would pay,” he says.

Another Aftenposten-published classified US official document claims the Salafist Group for Preaching and Combats (GSPC) abductors were able to make USD 6.5 million from “kidnapping 32 foreigners” in collaboration with Belmokhtar.
http://theforeigner.no/pages/news/islam ... dnappings/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Wat is een ongelovige westerling in Mali en omstreken waard? Enige 10.000-en dollars volgens dit bericht. Er is bij doorverkoop aan regeringen veel geld te verdienen, net zoals vroeger in de tijd van de Barbary Coast.
Wat kost het ons als we een vliegticket naar Mali kopen voor Danube? Hij hoeft niet dood of gewond, maar het lijkt me leuk voor hem als hij eens kennis maakt met echte moslims en hun problemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Danube
Berichten: 1786
Lid geworden op: di mar 13, 2012 12:25 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Danube »

Ariel schreef: Hij hoeft niet dood of gewond, maar het lijkt me leuk voor hem als hij eens kennis maakt met echte moslims en hun problemen.
Je bent geobsedeerd. Dat is ontluisterend om te zien.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ozes »

Danube schreef:
Ariel schreef: Hij hoeft niet dood of gewond, maar het lijkt me leuk voor hem als hij eens kennis maakt met echte moslims en hun problemen.
Je bent geobsedeerd. Dat is ontluisterend om te zien.
Dat komt omdat je het je door je eigen beslagen himmler-lenzen ziet. Hij vond de Islam ook helemaal top en ook tegen een Hamas zou hij zeker geen nee zeggen. Leuk hé als je dingen met zulke bekende mensen gemeen hebt. Ik vind dat je je best eens mag voelen als iemand die de ware kant van de Islam ziet, dat heeft niets met een obsessie te maken maar meer met een afkeer van het feit dat je gewoon geen geweten hebt. Als de rest van de wereld het niet kan schelen, zal het jou ook een zorg zijn. Eng en bizar.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:Wat is een ongelovige westerling in Mali en omstreken waard? Enige 10.000-en dollars volgens dit bericht. Er is bij doorverkoop aan regeringen veel geld te verdienen, net zoals vroeger in de tijd van de Barbary Coast.
Wat kost het ons als we een vliegticket naar Mali kopen voor Danube? Hij hoeft niet dood of gewond, maar het lijkt me leuk voor hem als hij eens kennis maakt met echte moslims en hun problemen.
Hoezo? Wat mankeert er aan Islam en de Moslims in Mali? Ben je bang voor ze?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Jihadisten van Ansar Dine verdeeld
CAIRO -

De jihadisten van de strijdgroep Ansar Dine in Mali zijn onderling verdeeld geraakt. Er lijkt donderdag een afsplitsing te zijn ontstaan die zich Islamitische Beweging van Azawad noemt. De afsplitsing wil over vrede praten.

In een verklaring wordt naar voren gebracht dat deze nieuwe beweging geheel uit Malinezen bestaat en extremisme afwijst. De BBC berichtte dat de afsplitsing wordt geleid door Alghabas Ag Intalla, een prominente figuur uit Kidal, 1200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako.

Ansar Dine of Ansar al-Din is een extremistische beweging die het gedachtegoed van al-Qaeda aanhangt. De beweging heeft haar uitvalbasis in Kidal. Ansar Dine, Verdedigers van het Geloof, zou uit 1000 strijders bestaan, voornamelijk Toearegs.

De stichter van de groep is een van de belangrijkste Toearegrebellen uit de jaren 90, Iyad Ag Ghaly. Hij was ooit een huurling voor Libië, een groot liefhebber van whisky, vredesstichter tussen Toearegs en de regering in Bamako en diplomaat voor Mali. Ruim 5 jaar geleden vroeg hij de Amerikaanse ambassade in Bamako om militaire actie tegen de extremistische al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), waar hij nauw mee is verweven.

De AQIM heeft in Mali naar schatting 500 strijders, vooral de streek van Timboektoe, 700 kilometer ten noordoosten van Bamako. Een Malinese afplitsing van de AQIM is de Beweging voor de Eensgezindheid en Jihad in West-Afrika (Mujao) die Gao, 950 kilometer ten noordoosten van Bamako, als basis heeft. Daarnaast zijn er al heel lang Toeareg-separatisten actief van de Nationale Beweging voor de Bevrijding van Azawad (MNLA) die in het strijdgewoel van de afgelopen maanden zijn overschaduwd door de extremisten.

Het ontvoeren van buitenlanders voor losgeld is een van de belangrijkste en traditionele bronnen van inkomsten van de strijders in de Sahel. Maar volgens waarnemers bij de VN speelt drugssmokkel een steeds grotere rol. In totaal zouden er naar schatting 4000 jihadisten en separatisten in Mali vechten. Ze zijn in tegenstelling tot het leger van Mali aan de moeilijke omstandigheden gewend. Het leger bestaat op papier uit 10.000 man, maar daarvan zijn er naar schatting slechts 2000 inzetbaar.http://www.telegraaf.nl/buitenland/2124 ... eld__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Danube
Berichten: 1786
Lid geworden op: di mar 13, 2012 12:25 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Danube »

Te paard, te paard! Der moslims staan met tanks, artillerie, bommenwerpers, een gigantisch professioneel leger en kernbommen aan onze grenzen met het oogmerk een Derde Wereldoorlog aan te vangen.

Het is deze belachelijke manier van fantaseren die de term islamofobie tot een treffende term maakt.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Danube schreef:Te paard, te paard! Der moslims staan met tanks, artillerie, bommenwerpers, een gigantisch professioneel leger en kernbommen aan onze grenzen met het oogmerk een Derde Wereldoorlog aan te vangen.
:lol: Nou, niet hier hoor. Overdrijven is ook een kunst. Maar het is wel grappig wat jij zegt.

Serieus nou. Ben jij van mening dat de moslims in Mali elkaar dan maar uit moeten roeien? Of dat Christenen geen recht van leven hebben in Mali?
Duizenden christenen zijn gevlucht en het is niet zeker of ze nog toekomst hebben in het Afrikaanse land.

Diabaly, in het noorden van Mali, had vanouds een rooms-katholieke gemeenschap. Na de overmacht van islamitische terroristengroepen in het noorden, moesten de christenen hun spullen achterlaten en vluchten. Diabaly werd een vrijplaats voor groepen gelieerd aan al-Qaeda.

Toen was het niet moeilijk meer om de laatste overblijfselen van het christendom in de stad met geweld te vernielen. Sommige inwoners van de stad werkten samen met terroristen en kwamen bij hun strooptocht het rooms-katholieke kerkgebouw tegen. De kerk werd geplunderd, het interieur vernield en koranverzen op de muren geschilderd.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieu ... o_1_709465
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Danube
Berichten: 1786
Lid geworden op: di mar 13, 2012 12:25 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Danube »

Ariel schreef:
Serieus nou. Ben jij van mening dat de moslims in Mali elkaar dan maar uit moeten roeien? Of dat Christenen geen recht van leven hebben in Mali?

Principieel vind ik het wel een juist dat Frankrijk de opmars van de rebellen probeert te stoppen maar praktisch zie ik er weinig heil in: dit wordt een nieuw Afghanistan als je niet oppast.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Danube schreef: Principieel vind ik het wel een juist dat Frankrijk de opmars van de rebellen probeert te stoppen maar praktisch zie ik er weinig heil in: dit wordt een nieuw Afghanistan als je niet oppast.
Dat ben ik helemaal met je eens, en ik weet ook niet of Frankrijk uit humaniteit daar aan het vechten is, of dat er een andere motivatie achter zit. Goud , olie, uranium, bauxiet of zo.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ozes »

Danube schreef:Te paard, te paard! Der moslims staan met tanks, artillerie, bommenwerpers, een gigantisch professioneel leger en kernbommen aan onze grenzen met het oogmerk een Derde Wereldoorlog aan te vangen.

Het is deze belachelijke manier van fantaseren die de term islamofobie tot een treffende term maakt.
Welke fantasie heb je het nou over?
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77953
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van, en oorlog in Mali.

Bericht door Ariel »

Amerikanen omzeilen wet en sturen leger naar Mali

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft zich in een juridische bocht moeten manoeuvreren om legermaterieel naar de Franse missie in Mali te kunnen sturen. Eigen wetten verbieden steun aan een regime dat via een staatsgreep aan de macht is gekomen, maar de Amerikanen gooien het op 'terroristische dreiging'.

Het Amerikaanse leger stuurt extra materieel, zoals tankvliegtuigen, naar Mali om de Fransen te ondersteunen in hun strijd tegen extremistische moslimgroepen.
Horde

Frankrijk had om die hulp gevraagd, maar de regering van president Barack Obama moest eerst een juridische horde nemen om de steun grondwettelijk mogelijk te maken.

Het regime in Bamako dat door Frankrijk wordt ondersteund, kwam vorig jaar via een gewelddadige staatsgreep aan de macht. De Amerikanen hebben wettelijk vastgelegd dat dergelijke regimes niet mogen worden ondersteund.

Maar wij geloven in deze steunactie en zijn van mening dat het een belangrijke stap is,' liet het Pentagon weten. 'Terroristische dreiging' wordt nu aangevoerd om de steun te rechtvaardigen.

Frankrijk krijgt, naast de steun van de Amerikanen, hulp van landen als Nederland en Italië. De Europese Unie heeft een trainingsmissie voor Mali opgericht.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuw ... -1157944W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie