Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederland

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77315
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederland

Bericht door Ariel »

Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederland

Nederland, maart 2013

In het rapport ‘Geweld tegen vrouwen binnen de islam’ (PVV, 8 maart 2013) worden de aantallen gevallen eerwraak in Nederland genoemd. In de jaren 2010, 2011 en 2012 vonden er gemiddeld 500 eergerelateerde zaken per jaar plaats. In 2010 en 2012 waren er elf eergerelateerde zaken met dodelijke afloop.
In de jaren 2007, 2008 en 2009 vonden gemiddeld 490 eergerelateerde zaken plaats, waarvan in 2009 13 met dodelijke afloop. Van de bedreigde vrouwen heeft tussen de 77% en 100% tenminste een ouder die uit een islamitisch land afkomstig is. De meest voorkomende groepen zijn Turken, Marokkanen en Afghanen.
In 85% van de gevallen is er sprake van bedreiging en mishandeling. In bijna 10% van de gevallen gaat het om moord/doodslag, pogingen daartoe, ontvoering en verkrachting. Deze cijfers zijn o.a. afkomstig van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld.

Gedwongen huwelijken komen voor bij Turken, Marokkanen, Somaliërs, Afghanen, Pakistanen, Koerden, Surinaamse-hindoestanen en Chinezen. Een op de vijf Surinaams Hindoestanen is moslim.
In Amsterdam komen tussen de 200 en 300 islamitische vrouwen de deur niet uit omdat hun man dat niet toestaat.

In Nederland wonen ongeveer 30.000 vrouwen die zijn besneden. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 50 meisjes besneden. Ongeveer 10.000 vrouwen uit die groep komen uit Somalië, ruim 5000 vrouwen uit Egypte. Overige landen waar de meeste besneden vrouwen in Nederland vandaan komen zijn Eritrea, Irak, Nigeria en Soedan

http://nieuwreligieuspeil.net/node/4989
‘Geweld tegen vrouwen binnen de islam’, 8 maart 2013 (pdf). Met bronvermeldingen.
http://www.pvv.nl/images/stories/Geweld ... islam-.pdf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederla

Bericht door Schepsel »

Een op de vijf Surinaams Hindoestanen is moslim.
Een hindoestaan die moslim is? :emm2: Of is hindoestaan een automatische aanduiding voor iemand die oorspronkelijk (qua familieafkomst) uit India komt?
In Amsterdam komen tussen de 200 en 300 islamitische vrouwen de deur niet uit omdat hun man dat niet toestaat.

In Nederland wonen ongeveer 30.000 vrouwen die zijn besneden. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 50 meisjes besneden.
Misschien is het gebrek aan aanpak daarvoor ook wel domme luiheid/tijdsgebrek. Dit zijn extreem moeilijk uit te zoeken dingen, en extreem moeilijk op te lossen. Partijen die zich sociaal noemen komen niet op voor de zwakkeren of de uitgebuite arbeider. (de VVD en CDA zijn trouwens minstens zo erg, daar niet van, we hebben geen keus buiten nieuwe partijen en idioten) Ze komen op voor de kuikens met de grootste snavel en het hardste gekrijs.

Ik hoop dat de mensen er conclusies van gaan trekken icon_thumbup.gif Wat we hebben binnengehaald. Net zoals van die berichten dat hier allemaal bekende en onbekende terreurcellen zitten. Goh, zouden dat Duitsers en Belgen zijn?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
mercator
Berichten: 19278
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederla

Bericht door mercator »

Schepsel schreef:[ Partijen die zich sociaal noemen komen niet op voor de zwakkeren of de uitgebuite arbeider.
Natuurlijk niet. Socialistische politici hebben juist sukkels nodig, anders zijn ze hun bestaansreden kwijt. Een bloeiende economie en zelfbewuste burgers zijn net wat de socialist NIET wil. Daarom dat socialisten niets zullen doen om de moslims tegen de haren in te strijken, die hebben de rol van slachtoffer overgenomen.
Vroeger was de arbeider het slachtoffer van de kapitalist, nu is de moslim het slachtoffer van de racist. Een moslim die van een uitkering leeft is de perfecte socialistische stemmer.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederla

Bericht door Manon »

Misschien is het gebrek aan aanpak daarvoor ook wel domme luiheid/tijdsgebrek. Dit zijn extreem moeilijk uit te zoeken dingen, en extreem moeilijk op te lossen.
Daarvoor hebben we terug wat verrijking nodig.
Vroeger toen ik op de lagere school zat werd er jaarlijks een medisch onderzoek uitgevoerd, waarbij we allemaal in ons onderbroekje en hemdje werden gemeten, gewogen en privé bij de dokter in zijn kabinet moesten komen (mèt steeds een juf of non erbij ). Die dokter keek steevast in mijn broekje. Ik heb nooit geweten wat er daar nu voor speciaals te vinden was, want buiten rekkertje uitrekken en broekje terug dicht deed ie niks. (ik vermoed dat ze misschien wilden dubbelchecken dat ik geen piemeltje had of zo?)

Enfin, ik weet niet of dat jaarlijkse medische onderzoek (meten, wegen, etc..) nog steeds plaatsvindt, maar indien niet zouden we dat ten behoeve van de nieuwe geimporteerde niet zoveel ontwikkelde mensen (zoals mijn ouders dus weldegelijk werden beschouwd) terug moeten invoeren.
In dat geval kan men dat onderzoek naar eventuele besnijdenis invoeren. Natuurlijk NOOIT ENKEL BIJ AFRIKAANSE kinderen! dàt zou wellicht een grove racistische neo-nazi fascitoide actie zijn. Neenee, àlle kindertjes moeten dan onderzocht worden op afgeknipte en dichtgenaaide schaamlipjes. allemaal! zonder onderscheid van kleur of afkomst. Tenslotte gebeuren hier vroeger ook allerlei dingen die het daglicht niet mogen zien. Enfin, indien er dan een slachtoffertje gevonden wordt moeten de ouders openbaar aan de schandpaal, grote boete betalen en weer eens een paar weekjes gevang (dat is het minste, ze kunnen ook een paar uurtjes met wat bejaarden gaan rondrijden desnoods). Het gaat over het afschikkingseffect.
Als ze weten dat hun dochters per definitie zullen onderzocht worden én dat straf erop volgt, zou het misschien kunnen dat ze niet meer terug naar hun heimweeland trekken - waaruit ze dus op gevaar van eigen leven moesten vluchten - om hun dochters te laten besnijden.... nietwaar.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 42470
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak, besnijdenis en gedwongen huwelijken in Nederla

Bericht door Mahalingam »

We gaan weer Boze Moslims krijgen.
Wat heeft de Raad van Europa in een vlaag van verstandsverbijstering gedaan ? Iets heel discriminerends en racistisch !

Raad van Europa vindt rituele jongensbesnijdenis mishandeling
Besnijdenis van jongens is een "aantasting van de fysieke integriteit van kinderen". Dat stelt de Raad van Europa in een ruim aangenomen resolutie. Het roept lidstaten op wetten te maken waarin staat dat zulke gebruiken niet worden uitgevoerd voordat een kind oud genoeg is om erover mee te praten.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/03/raa ... betekenis/
  • In het wetenschappelijke maandblad Pediatrics uitten 38 Europese artsen eerder dit jaar kritiek op jongensbesnijdenis. Maar in de Tweede Kamer bestaat geen steun voor een verbod.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie