Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Irak

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Hier een uitzending van de EO:
http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reporta ... -in-syrie/
Nederlander vertelt over zijn jihad in Syrië 27-03-2013

Woensdag vertelt voor het eerst een Nederlandse jihadist zijn verhaal. Hij bekeerde zich twee jaar geleden tot de islam en vertrok onlangs richting Syrië om 'gehoor te geven aan de roep van Allah'.

De AIVD waarschuwt al maanden voor Nederlandse jongeren die als jihadist naar Syrië reizen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) spreekt inmiddels van een kleine honderd. Vorige week kwam het bericht naar buiten over mogelijk al twee Nederlanders die zijn omgekomen in Syrië.

Vertrokken
'Rogier' bekeerde zich twee jaar geleden tot de islam en radicaliseerde snel. In de reportage vertelt hij over zijn voorbereidingen, zijn motivatie en over zijn familie die hij pas na zijn vertrek via een DVD inlicht over zijn plannen. Inmiddels is hij vertrokken naar Syrië.

Laf
De jongen vertelt in de DVD die hij achterliet aan zijn ouders: 'dit bericht betekent dat ik niet meer in Nederland ben. Dat ik aan de roep die ik van Allah, die God heeft geopenbaard in de Koran, dat ik daar gehoor aan heb gegeven… Laat de mensen maar praten, wat ze ook zullen zeggen. Vergeet niet dat de mensen die dat zeggen zelf te laf zijn om dingen te veranderen in hun leven.
En hier is die Roger die op zoek is naar de maagd van 72. Let op de lengte van de broekspijpen.
zakariyah al hollandi - een bericht aan jouDe duivel zit in de details: op 3:46 draait de camera onnodig en komt rechts onder achter een rode kater in beeld die zich zit te wassen en voor wie het verhaal dat verteld wordt volkomen irrelevant is.Op 4:30 vertrekt de kater om afgelost te worden door een nieuwsgierig zwart/wit kattebeest. Op 7:05 is het geduld van de kat voorbij: hij/zij krijgt geen aandacht of lekkers.
Roger zijn praatje laat zien hoe verwesterd die eigenlijk is.
Deel 2 zit nog meer vol met sektepraat. Geen zin zonder een arabierisch woord erin.

Valt het nu niemand op: er zijn honderden Nederlandse jihadi's vertrokken (zo wordt beweerd) en we horen alleen maar over de bekeerde jihadi's. Omdat hun ongelovige familieleden de publiciteit opzoeken? Hoe staat het met die andere families die wel totaal Moslim zijn?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Hoe staat het met die andere families die wel totaal Moslim zijn?
:smile4: Ik weet alleen wat de Koerd die aan het eind van de EO reportage aan het woord is er van vindt. Die vindt het achterlijk dat zijn neef naar Syrie vertrokken is. Hij zei: Als hij voor de Koeden was gaan vechten dan geef ik hem gelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

En wat doen ze het in de USA met terugkerende jihadisten?

Former U.S. Soldier Charged with Conspiring to Use Destructive Device While Fighting with Al Qa'ida Affiliated Group in Syria
Eric Harroun, 30, of Phoenix, Ariz., was arrested and charged with conspiring to use a rocket propelled grenade (RPG) while fighting with the al-Nusrah Front, which is an alias of “al Qa’ida in Iraq.” Al Qa’ida in Iraq has been designated as a foreign terrorist organization since October 2004.
http://www.justice.gov/usao/vae/news/20 ... ounnr.html
Het is al meer gezegd: Mohammedanen in het leger? Beter van niet'.
Kijk, zo'n wet hebben wij helemaal niet (nog?):
  • Harroun, a U.S. citizen who served with the U. S. Army from 2000 to 2003, was charged by criminal complaint with conspiring to use a destructive device outside of the United States, which carries a maximum penalty of life in prison, if convicted.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

en hopla! weer een stukje bekeerd kanonnenvlees op weg naar de 72 hoeren! Hopelijk amuseert hij zich.
Toch wel opvallend dat het vooral de bekeerlingen zijn die - middels Allah's hulp - naar het hoerenparadijs worden geschoten.
Eerste Belgische moslimstrijder is in Syrië gesneuveld
Vijf vrienden uit Laken gingen vechten tegen het Assad-regime


BRUSSEL - De burgeroorlog in Syrië heeft een eerste Belgische dode strijder geëist. De bekeerde moslim Sean Pidgeon (23) stierf vorig weekend tijdens een vuurgevecht.

Met nog drie andere vrienden uit het Brusselse vertrokken de Belgisch-Congolese maten Sean Pidgeon (23) en Sami Djedou (23) in november richting Syrië. Net op het ogenblik dat hun ouders even niet in het land waren, kozen ze het hazenpad en vertrokken oostwaarts. Om er te gaan strijden tegen het regime van president Bashar al-Assad. Al probeerden ze hun oorlogsplannen eerst te verdoezelen. Het vijftal maakte aanvankelijk officieel deel uit van een humanistische organisatie die Syrische vluchtelingen zou opvangen in de grensstreek tussen het oorlogsfront Aleppo en de Zuid-Turkse stad Antakya, ook wel ‘de poort naar de jihad' genoemd. Ze bleven echter niet aan de grens, maar namen de wapens op en vervoegden zich bij de verzetsstrijders. Dat kon de moeder van Sami enkel lijdzaam vaststellen toen ze Syrische beelden te zien kreeg waarin het vijftal gewapend in beeld kwam.

Gesneuveld op slagveld

Afgelopen weekend sneuvelde ­Sean Pidgeon op het slagveld. Dat slechte nieuws kreeg de moeder van Sami telefonisch te horen van haar zoon. Volgens Sami was Sean op slag dood en hebben hij en zijn moslimbroeders hem ter plaatse onmiddellijk begraven. Waar hij juist was gesneuveld, wilde de geradicaliseerde jongeman niet zeggen. Bij die zware aanvallen tegen het regime was ook Sami gewond geraakt aan zijn hoofd en schouder. ‘Maar niet erg genoeg om de heilige strijd te staken', zei hij tegen zijn moeder. Ze kreeg ook te horen dat haar zoon daar inmiddels getrouwd is met een Syrisch meisje.
Het is de Brusselse volksvertegenwoordiger Georges Dallemagne (CDH) die met het nieuws van de gesneuvelde Brusselse jihadstrijder naar buiten komt. Hij had telefoon gekregen van Sami's moeder. Buitenlandse Zaken zocht gisteren naar officiële bevestiging, maar aangezien hun ambassade in Syrië al meer dan een jaar gesloten is wegens de gevaarlijke situatie, kwam die bevestiging er niet. Ook de familie van Sean Pidgeon kan enkel afgaan op de telefoongesprekken van zijn Brusselse vriend en diens moeder.

Volgens de entourage van Sean radicaliseerde de jongen pas recent. ‘Hij genoot een katholieke opvoeding en liep school in het Paul-Henri Spaak-instituut', zegt ­Dallemagne. ‘Op zijn twintigste werd hij extremist.' Zelfde verhaal bij Sami Djedou. Ook hij is katholiek gedoopt, maar koos al snel voor de islam. Over de twee gekende Antwerpse Syrië-strijders, ­Brian De Mulder (19) en Jejoen Bontinck (19), die eveneens enkele jaren geleden radicaliseerden, raakte gisteren geen nieuws bekend. Hun familie wacht al twee maanden op een teken van leven.

In totaal zitten volgens gerechtelijke bronnen een kleine tweehonderd Belgische jongeren in Syrië om er mee te strijden. Velen onder hen sluiten zich aan bij de bekendste extremistische verzetsbeweging Jabhat al-Nusra.
http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 9_00524073
Ze kreeg ook te horen dat haar zoon daar inmiddels getrouwd is met een Syrisch meisje.
Dat is de tweede. Ook Jejoen (of was het Brian) zijn ginds plotsklaps "in het huwelijk" getreden...
- dit is je reinste prostitutie: nog even flink van de grond vooraleer naar paradijsland te vertrekken...?
- hopelijk is dit geen officieel - in belgique erkend - huwelijk, of we kunnen dat kind nog voor de rest van haar leven onderhouden met weduwenpensioen ook!!!
- zou "de weduwe" (en haar broers, zussen, ouders, grootouders, nonkels, tantes, neven, nichten) nu ook een enkel ticketje Belgique krijgen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Manon schreef: - dit is je reinste prostitutie: nog even flink van de grond vooraleer naar paradijsland te vertrekken...?
- hopelijk is dit geen officieel - in belgique erkend - huwelijk, of we kunnen dat kind nog voor de rest van haar leven onderhouden met weduwenpensioen ook!!!
- zou "de weduwe" (en haar broers, zussen, ouders, grootouders, nonkels, tantes, neven, nichten) nu ook een enkel ticketje Belgique krijgen?
Die gedachten gingen ook door mijn hoofd toen ik het artikel las. De regering is er gek genoeg voor om vanaf nu haar en haar familie te gaan onderhouden. Tenslotte zijn ze ook slachtoffers.

Nausicaa Marbe schreef een pittig opiniestuk over jihad strijders.
'Jongeren naar Syrië 'slachtoffer van hun eigen ideeën'? Maak dat de kat wijs'

Imam Elforkani blijft maar volhouden dat de islam niets te maken heeft met jongeren die vanuit Europa naar Syrië reizen om er te vechten tegen de troepen van Assad, schrijft Volkskrant-columnist Nausicaa Marbe. Onzin.De aantrekkingskracht van de jihad in Syrië neemt toe. Niet alleen Nederland levert 'patat-jihadisten', maar ook Duitsland. In het Egyptische Alexandrië woont een cel bekeerde Duitse salafisten. Ze worden er klaargestoomd voor de heilige oorlog in Mali en Syrië. Der Spiegel bericht daar ontluisterend over. Redacteur Takis Würger vertrok voor drie weken naar Egypte, maar keerde na drie dagen terug. Op bevel van zijn hoofdredacteur die een executiewaarschuwing voor hem ontving. Blijkt dat de salafistische entourage van de twee bekeerlingen die de journalist bezocht, hem wilde liquideren. Ze hadden nog gewaarschuwd: 'Wij staan achter hen die je iets willen aandoen.'

Ook uit Nederland vertrekken jongeren naar de jihad in Syrië. De verwarring is groot. De islam was toch geen issue meer, de integratiediscussie toch voorbij? Maar nu vallen er doden. Anderen verdwijnen: pubers die steevast als 'lieve, stille jongens' worden bestempeld door wanhopig huilende moeders. Hoe is het mogelijk?

Niemand heeft het gedaan hoor, het indoctrineren van jongeren zodat ze gaan sterven in burgeroorlogen ver van huis. De Amsterdamse jongerenimam en woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid Yassin Elforkani weet het ook niet. Elforkani, twee jaar geleden tot BN'er gepromoveerd door Felix Rottenberg, die met deze 'swingende soulmachine' de Koran ging lezen en een integratiefilm maakte, is een man van vage antwoorden. Toen PowNews hem vorig jaar vroeg te reageren op de Egyptische president Morsi die ging bidden met een imam die om de vernietiging van de joden riep, zei Elforkani: 'Vernietiging is heftig natuurlijk, dat wil je voor niemand.' Maar verder begréép hij die 'emoties'.

Radicale islam
Deze week zat Elforkani bij Pauw & Witteman. Schouderophalend beweerde hij dat die jongens niet door de moskee, niet door de imam, niet door de islam naar Syrië gingen. Nee, niet direct. Maar hij maakt mij niet wijs dat ze helemaal los van de radicale islam in Nederland op het idee gebracht zijn dat het de plicht van elke goede moslim is om de moslimgemeenschap wereldwijd bij te staan in de jihad. Dat de jihadidealen er door internet ingeramd zijn en niets te maken hebben met orthodoxie en haatpredikers in Nederland. Aan de stamtafel van de publieke omroep zei Elforkani nu dat de Koran niets over de jihad zegt. Niemand vroeg door.

Maar gelukkig is daar SalafiMedia en die filmden en plaatsten op YouTube een gesprek na een Syriëgangersdebat deze week in de Amsterdamse Al Kabir-moskee. En wie staat daar na afloop met de fanatieke broeders te debatteren, en houdt een verhaal over islamgeleerden, de profeet en de jihad?
Juist, Rottenbergs swingende soulmachine. Daar zegt hij wél dat alle geleerden (hij dreunt namen op) en alle geloofsscholen het met elkaar eens zijn: als een gemeenschap zelf de jihad niet kan voeren, dan moet 'de omgeving' dat komen doen. Er zijn echter twee eisen, doceert Elforkani. Dat je ertoe in staat bent. En dat je toestemming van je ouders hebt.

Vraagje: verwerpt Elforkani nu de jihad principieel als een catastrofale verspilling van levens? Of verwerpt hij enkel het ondoordachte vertrek naar Syrië?

Slachtoffer
De jongeren die toch gaan, zijn 'slachtoffer van hun eigen ideeën', zei Elforkani op tv. Maak dat de kat maar wijs. Deze jongens zijn slachtoffer van een cultuur die hun bestaan onderwerpt en beheerst, die onmenselijke verboden oplegt, absolute toewijding aan offers vereist - voor de islam. Daarbinnen en niet daarbuiten zijn ze geradicaliseerd.

Intussen werd Frans Timmermans wakker: 'We moeten voorkomen dat het conflict een soort magneet wordt voor jongeren die (...) in handen raken van jihadisten die ze hersenspoelen en ze met heel gevaarlijke denkbeelden weer op pad sturen.' Vraagje: welke 'heel gevaarlijke denkbeelden' krijgen ze er te horen die ze van thuis niet kennen? Misschien moet Timmermans dichter bij huis kijken. Hier gebeurt ook van alles. In Vlissingen bijvoorbeeld, waar de omstreden imam Khalid Yasin onlangs op een openbare school kwam preken. Meer alerte PvdA-ers hebben daar gisteren Kamervragen over gesteld. Het schoolhoofd wist van niets. Had de aula verhuurd aan 'werkgroep Isra' die iets met pedagogiek zou doen.

Pikant detail: Isra is onderdeel van Stichting Droom. Die kreeg onlangs nog 225.000 euro van het Oranje Fonds voor een project dat 'Kansen voor Jongeren' heet. Dus in naam van het toekomstige koningspaar gaat er geld naar een stichting die een werkgroep opricht die een haatimam op een openbare school laat preken? Ik weet niet welke hersenspoeling erger is.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6250/Nau ... wijs.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Dhana »

Het meest lage is nog dat ze hier bekeerlingen voor ronselen en hun eigen soort buiten schot houden. Die kunnen dan gewoon doorgaan met fokken hier. Om kostmisselijk van te worden.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Dit is de gesneuvelde jongeman.

Maar deze Belg is geen orginele bleekschterige Belgische Belg. Sean Pidgeon was een Belgische Congolees, en hij zal vast en zeker geradicaliseerd zijn omdat hij zich in Belgie niet meer thuis voelde en gediscrimineerd werd. Zo zie je maar weer dat ook deze dode strijder weer niks met Islam te maken heeft, maar een slachtoffer is van racistisme. :hypocrite:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Dhana »

Ach wat sneu voor zo'n jongmens. We zullen ons maar troosten met de gedachte dat ie nu druk is met zijn eeuwige erectie in het hiermnamaals uitproberen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Vroeger ging de jeugd op tienertoer . En foei!!! Islamitsch, 16 jaar, ongehuwd, maar wel een vriend hebben?
Haagse jihadstrijdster (16) teruggestuurd

Een 16-jarig Koerdisch meisje uit Den Haag is op het laatste moment tegengehouden toen zij samen met haar vriend uit Utrecht naar Syrië wilde afreizen om daar ‘op jihad’ te gaan. Dat meldt De Volkskrant.

Het meisje verdween vorige week plotseling uit haar ouderlijk huis. Haar vader en moeder deden onmiddelijk aangifte van vermissing. De politie kon de jonge Syriëgangers op een Belgisch vliegveld tegenhouden en terugsturen naar Den Haag en Utrecht.

Volgens de AIVD strijden tientallen Nederlanders in Syrië. Ze komen onder meer uit Delft, Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam.

Twee doden

Volgens onbevestigde berichten zijn al minstens twee Nederlandse jihadstrijders omgekomen in Syrië. In Syrië en Nederland hebben imams de jongeren opgeroepen niet naar Syrië te komen.

Imam Rachid Nafi van de Haagse as-Soennah-moskee zegt zelfs dat de jeugdige radicalen 'eerdere religieuze overtredingen begaan'.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/30-03-2 ... uggestuurd
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Sean Pidgeon was een Belgische Congolees,
Dan zijn we helemaal jarig, als onze eertijds katholieke zwartjes ook al de moslimgekte in de kop krijgen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Zijn 'onze Jihadisten' in Syrië 'onze schuld'?
Joost Niemoller

Jihadisten uit Nederland en België voorgesteld als slachtoffers, we moeten ze helpen, toch?

Minister Timmermans vond de ontdekking dat Nederlandse jongens (vooral van Marokkaanse afkomst, schijnt), die naar Syrië gaan voor de Jihad in de eerste plaats erg voor die jongens. Hij had er 'zorgen' over:

Timmermans benadrukte dat de plannen van de jongeren risicovol zijn. "In de eerste plaats omdat ze onervaren zijn en dus een grotere kans hebben te sneuvelen.’’

Die arme kinderen! Straks worden ze nog doodgeschoten!

Ze worden voorgesteld als slachtoffers, en niet als daders. Timmermans vreesde dan ook dat ze 'getraumatiseerd' terug zouden komen, en ja, dat zou hier dan ook wel eens zijn gevolgen kunnen hebben. Iets met de veiligheid hier. Dat dan weer wel.

De kans dat dat die verblinde idioten daar dood gaan is behoorlijk. Tasjes beroven in Delft of Gouda is andere koek dan met een geweer op de heli's van Assad schieten. Die schieten namelijk terug.

Ik zal er echt geen traan om laten als die gasten in Syrië om het leven komen. Zij in de hemel, wij ervan af. Ik heb ook niet zo het idee, trouwens, dat ze slachtoffers zijn. Ik zie ze voor hetzelfde geld de kelen doorsnijden van onschuldige burgers, ik zie ze Alevitische vrouwen verkrachten, ik zie ze christenkinderen doodschieten. Dat zullen we alleen nooit op de Nederlandse media zien.

Ook in Vlaanderen gaan er Jihadi's naar Syrië. En ook daar wordt er in de media zwaar ingespeeld op het schuldgevoel, dat wij, Westerlingen, zouden moeten hebben ten opzichte van deze 'kinderen.'

Zo schrijft journalist Bart Eeckhout in De Morgen over 'de aangrijpende verhalen van machteloze Vlaamse ouders die van de ene dag op de andere hun zoon zien vertrekken naar de 'Heilige Oorlog' in Syrië.' En hij stelt dat het allemaal de schuld is van het Westen omdat wij de oppositie tegen Assad niet genoeg steunen:
Moeten we verwonderd zijn dat zij die wel een beter Syrië voor ogen hebben, meer en meer kwaad worden op het inerte Westen? Zij moeten met lede ogen aanzien hoe wel jihadisten uit het Westen naar Syrië komen - hoe klein en onbelangrijk dat aantal ook is - maar dat de seculiere krachten en de lijdende bevolking aan hun lot worden overgelaten.
En wie zijn dat dan wel, "zij die een beter Syrië voor ogen hebben". Zijn dat soms de Soennietische horden die met steun van de Moslim Broederschap straks het leven zuur gaan maken van de overgebleven christenen, alevieten, shiïten, Druzen, Koerden, en andere minderheidsgroepen?

En wie vond ook alweer dat deze Bart Eeckhout met zijn pleidooi voor steun aan de oppositie een mooi verhaal had geschreven? Juist, dat was 'onze' NOS-verslaggever in het Midden-Oosten:
Jan Eikelboom ‏@janeikelboom 2u Goed artikel “@koertdebeuf: Niet de Jihadisten, maar wij zijn het probleem. Mijn opiniestuk vandaag in De Morgen. http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opini ... 7/2013/03/... …”
Dat vindt de verslaggever dus een goed artikel. Waarin gesteld wordt dat er meer hulp naar de oppositie komt, en dat dan vanzelf de seculiere krachten zullen overwinnen. Welk een zeldzame naïviteit. Als het dat tenminste is, en niet meer dan dat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Heel vaak wordt de narrive (het verhaal) van waarom wij schuldig aan de groei van het Islam terrorisme zijn volgens de regels van het marxisme uitgelegd. Dan gaat het over armoede die criminaliteit bevordert, achterstelling die afgunst bevordert, discriminatie die haatgevoelens aanwakkert e.d.
Maar snijdt dit hout? Nee, volgens onderstaand artikel zijn jeugdigen in Pakistan uit de middenklasse 23 keer meer bereid om terreur te plegen voor het geloof dan jeugdigen uit de arme klassen.
The roots of terrorism
. The purpose of this article is to dispel the myth that reforms in education and economic growth alone will bring down terrorism levels.

Most certainly, education and growth policies should be pursued in their own right, but to expect that these policies will reduce terrorism is based on pure conjecture. A myriad of studies go against the “conventional wisdom” view of terrorism. The story goes that it is those poor, young, illiterate and brainwashed teens who have nothing to live for that turn to terrorism. In fact, nothing could be further from the truth.

Linking unemployment with crime and explaining optimal punishment designs had won Gary Becker the Nobel Prize in economics. He showed that criminals “rationally” decide to perpetrate crimes given the probability of getting caught and the severity of possible punishment. He further found that high unemployment and poverty rates are related closely to higher crime rates.

Hence, in a study of terrorism it was natural to study whether a high degree of impoverishment increased terrorism levels. This belief was shared by world leaders and top academics. For example, former US president George Bush argued: “We fight against poverty because hope is an answer to terror.”
[...]
Not a single study could make a cogent case that terrorism had economic roots. This lack of evidence culminated in a recent review of the literature by Martin Gassebner and Simon Luechinger of the KOF Swiss Economic Institute.[...]
The authors estimated 13.4 million different equations, drew on 43 different studies and 65 correlates of terrorism to conclude that higher levels of poverty and illiteracy are not associated with greater terrorism. In fact, only the lack of civil liberties and high population growth could predict high terrorism levels accurately.
http://dawn.com/2013/03/18/the-roots-of-terrorism-2/
Dit laatste spoort met de theorie dat de youth-bulb in de populatie opbouw een goede voorspellende factor is voor oorlogszucht.
En over die economische faktoren:
The results indicated that higher incidence of terrorism reduced GDP, investments and exports. However, higher GDP, exports and investment did not reduce terrorism.
The bottom line: when the economy was not doing well, terrorism did not increase and vice versa.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

We lazen in de kranten dat een paar van onze jihadi's snel na aankomst bij het strijdtoneel gehuwd waren. Zouden dit huwelijken zijn volgens de nieuwe regels?

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Karel Kletskop »

Laat ze maar lekker vertrekken naar syrie. Ik kom zelfs uitzwaaien op Schiphol Maar wel even de Nederlandse nationaliteit inleveren zodat ze geen recht hebben op terugkeer naar Nederland.
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door op z'n kop »

Mahalingam schreef:We lazen in de kranten dat een paar van onze jihadi's snel na aankomst bij het strijdtoneel gehuwd waren.
Precies, waren, geweest. Met de zege van allah.
In het filmpje vind ik vooral de laatste zin merkwaardig;
"...a girl must not stay with her father alone but should make sure that her mother or brothers stays with her until she marries."
Dat is volgens mij gewoon een excuus om een bij haar vader alleen verblijvend meisje te ontvoeren en tijdelijk te trouwen.
Wat kan zo'n meisje daar nu aan doen?
Walgelijk zeg.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Ahmad Stevenberg...Mmmmm. Klinkt weer heel erg bekeerd.
Mogelijk tweede dode Belg bij strijd Syrië

Mogelijk is een tweede Belgische moslimextremist omgekomen tijdens de burgeroorlog in Syrië. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken probeert een bevestiging te krijgen van de melding van het Syrische persbureau Sana. Maar de oorlogssituatie maakt het bijzonder moeilijk om het bericht te verifiëren, aldus een woordvoerder.

Volgens Sana was de Belg lid van een groep rebellen die in de buurt van de stad Latakia werd uitgeschakeld door het Syrische leger. Het zou gaan om Ahmad Stevenberg, die zich samen met andere rebellen schuldig zou hebben gemaakt aan plunderingen en overvallen.

In het weekeinde van 23 maart kwam de bekeerde moslim Sean Pidgeon (23) uit Laken om het leven tijdens een vuurgevecht in Syrië. De Belgisch-Congolese man was samen met zijn vriend Sami Djedou (23) in november naar Syrië getrokken.

Volgens de Nederlandse terrorisme-expert Edwin Bakker trekken opmerkelijk veel jongeren uit België naar Syrië om tegen president Bashar al-Assad te vechten. Proportioneel gezien staat België op nummer één qua aantal jonge strijders. Het zou gaan om zeker tientallen personen. De meesten bestempelen hun strijd als heilige oorlog volgens de islam (jihad).

De familie van de jonge Belgische moslimbekeerling Brian De Mulder, die eveneens in Syrië vecht, wil woensdag een initiatief presenteren tegen het ronselen van zogenoemde jihadi's door de radicale islam. De familie doet dat op een persconferentie van de partij Vlaams Belang in Antwerpen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2144 ... ie___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Op deze pro Assad blog houdt men de gevallen strijders die men als FSA AND AL-QAEDA RATS aanduidt bij, Er staat ook dit te lezen.
LATAKIA:

We reported yesterday that a Belgian citizen by the name of Ahmad Stevenberg (or Stefanberg) was killed by SAA at Al-Ghunaymiyya. His nom de guerre was "Zorro the Belgian" (if you can believe that).


Also, Wael reported that the Libyan ape killed at Al-Sukkariyya was: Abu Al-'Abed Al-Leebi (Libyan)

http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Mahalingam »

Dat 'onze jongens' daar vechten voor invoering van de sharia , is inmiddels algemeen bekend want zielig voor de ouders hier. Maar om nu te zeggen dat dit ook tot gevolg heeft dat ons volk veel geld aan hulp in Syrië gaat geven, nee.
De hele avond gisteren op de StaatsTV werd besteed aan geld inzamelen met de bijbehorende beelden.
En wat leverde het op? Een schamele 1,2 miljoen tot dusver. Of dat de kosten zal dekken is onbekend.

Ruim 1 miljoen euro binnen op Giro 555 voor Syrië
http://www.nu.nl/buitenland/3386780/rui ... syrie.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Door Geert en zijn PVV heeft deze Hollandse jongen Islam gevonden . :heart:
En weer één naar Syrië

Opnieuw duikt er een video op van een Nederlandse jongeman die voor de jihad naar Syrië is afgereisd.De Nederlandse Zakariya al Hollandi vertelt enkele uren voor zijn vertrek over de jihad. Zakariya: "Allah besluit of ik dood ga. Als ik sterf in Syrië dan zou ik hier ook zijn gestorven."

Naar schatting zijn al 100 Nederlanders afgereisd naar Syrië. Twee van hen kwamen om in de strijd.

Minister Opstelten kijkt of hij de Nederlanders die meegevochtend hebben met een terroristische organisatie bij terugkeer het Nederlands staatsburgerschap af kan nemen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2144 ... rie__.html
Deel twee van dit lange interview met onze aller Dennis Honig. . https://www.youtube.com/watch?v=cOKpYXdKm8c
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Als je echt niet meer weet wat je wil onderzoeken kan je nog altijd een onderzoek doen naar hoeveel krijgers van Allah naar Syrie vertrokken zijnb
Veel Nederlandse jihadisten naar Syrië
door Bart Olmer

Na Groot-Brittannië levert Nederland in absolute aantallen de meeste jihadisten voor de strijd in Syrië.

Dit blijkt uit een één jaar durende universitaire studie van het King’s College Londen naar het aantal buitenlandse strijders in Syrië.

Vanuit Engeland zouden vorig jaar maximaal 134 Britten naar het Syrische oorlogsfront zijn vertrokken, vanuit Nederland 107, uit Frankrijk 92, uit België 85, uit Denemarken 78 en uit Duitsland 40.

Incompleet

De studie baseert zich op 450 open bronnen, zoals jihadwebsites en nieuwsverslagen, uit Europese en Arabische landen. Het is voor het eerst dat een dergelijke studie is gedaan voor heel Europa. „Het beeld is nog verre van compleet, maar we kunnen nu wel met zekerheid zeggen dat er enkele honderden Europeanen deelnemen aan de strijd in Syrië. Gebaseerd op de aantallen zijn de strijders uit België, Engeland, Ierland en Nederland het belangrijkst”, aldus onderzoeksleider professor Peter Neumann van het International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR), onderdeel van het Londense King’s College.

Europese jihadisten zouden 7 tot 11 procent uitmaken van het totale aantal buitenlandse jihadisten in Syrië. Volgens Neumann toont de studie aan hoe snel internationale jihadisten zich hebben verzameld rondom het strijdtoneel in Syrië, veel sneller en massaler dan bij andere conflicten, zoals in Irak, Bosnië en Afghanistan.

Makkelijk bereikbaar

Neumann waarschuwt dat Europese jihadisten niet kiezen voor oorlogsgebieden in Mali, Somalië of de Sahelregio, maar veel het gemakkelijker te bereiken Syrië. De studie adviseert geheime diensten in Europa om serieus zaak te maken van het schaduwen van terugkerende jihadisten die oorlogservaring hebben opgedaan en een bedreiging vormen voor de binnenlandse veiligheid.

Jihadvideo's

De onderzoekers vonden het afgelopen jaar 250 berichten over gedode jihadisten, zogenoemde ’martelaren’ uit Albanië, Groot-Brittannië, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Kosovo, Spanje en Zweden. Een handvol Nederlandse jihadisten is inmiddels in Syrië gestorven. Over de Hollandse doden zijn nog geen jubelvideo’s verschenen, maar volgens Nederlandse inlichtingenbronnen is dat slechts een kwestie van tijd: „Dan figureren Nederlandse doden in jihadvideo’s, kan je gif op innemen.”

Terrorisme

Volgens het onderzoek gaat niet van elke Europese strijder in Syrië een terreurdreiging uit. „Alleen een klein aantal raakt later betrokken bij terrorisme nadat ze zijn teruggekeerd. Maar het is ook fout om te denken dat ze helemaal geen potentieel gevaar opleveren. Meerdere studies wijzen uit dat individuen die in het buitenland zijn getraind of vechtervaring hebben opgedaan prominente rollen hebben gespeeld in Europese terreurcomplotten. Volgens Noors onderzoek zijn terroristen met gevechtservaring in het buitenland gevaarlijker en dodelijker dan terreurcellen met radicalen die nooit op jihad zijn geweest.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2145 ... had__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

De Nederlandse Zakariya al Hollandi vertelt enkele uren voor zijn vertrek over de jihad. Zakariya: "Allah besluit of ik dood ga. Als ik sterf in Syrië dan zou ik hier ook zijn gestorven."
heerlijke levensbeschouwing toch?

Als ik morgen van de Antwerpse Kathedraal (of waarom niet het MAS) afspring, dan beslist allah of ik dood ga. Was Allah nog niet van plan om me te laten doodgaan, dan kan ik vliegen! En als ik te pletter stort dan zou ik toch van de trap zijn gedonderd. :scratch:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Manon »

Ik wou het filmpje bekijken, maar ze beginnen dus eerst met een hele trits keelklanken chachachachochacho(ik geloof dat ze mekaar goeiedag zeggen, maar in het Nederlands klinkt dat zo hol natuurlijk).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Vader reist naar Syrië om zoon te zoeken

Een bezorgde vader uit het Belgische Antwerpen is naar Syrië afgereisd om daar zijn zoon te zoeken. Oorlogsveteraan Dimitri Bontinck kan niet langer lijdzaam toezien hoe zijn 18-jarige zoon gevangen wordt gehouden door moslimstrijders.

Dimitri Bontinck is afgereisd naar Syrië om zijn zoon te zoeken. Zijn zoon Jejoen zit gevangen in het land, waar hij vecht met de rebellen tegen het regime van Bashar al-Assad. De jongen kan geen kant op, omdat de rebellenleiders al zijn spullen hebben afgepakt.

"Ik kan bevestigen dat mijnheer Bontinck donderdag vertrokken is naar Syrië'", zegt advocaat in Het Nieuwsblad. "Waar hij verblijft, kan ik niet vertellen, maar het is wel zijn bedoeling om zijn zoon te zoeken én terug te halen. Mijnheer Bontinck beseft wel dat België geen leger kan sturen, maar hij is zijn vaderhart gevolgd en gaat zijn zoon halen."

Oorlogsgebied

De jonge Syrië-strijder kan zelf geen kant op. Hij heeft helemaal niks meer: geen paspoort, geen geld, geen telefoon. Hij wordt door andere moslimstrijders vastgehouden in het oorlogsgebied.

Jejoen zit al sinds eind februari in Syrië. Hij reisde naar het land op advies van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. Deze club zou hem op 15-jarige leeftijd hebben bekeerd tot moslim. De naïeve Jejoen veranderde in een paar jaar tijd van brave scholier tot diepgelovige moslim.

Eenmaal in Syrië aangekomen, kreeg de jongen spijt. "Hij wil terugkomen naar huis, maar kan niet meer weg", vertelde zijn vader onlangs in Het Laatste Nieuws. "Zijn papieren zijn door de rebellenleiding afgenomen. Hij voelt zich misbruikt door Sharia4Belgium."

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2145 ... ken__.html
Hoi meneer de oorlogsveteraan Dimitri Bontinck . Uw zoontje is wel zelf naar Syrië afgereisd hoor. Niemand die hem gekidnapt heeft, en niemand die hem onder dwang van een pistool het vliegtuig naar Syrië ingeslagen heeft.
Pas goed op, want anders wordt u straks nog slachtoffer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Ariel »

Een bijna dooie Belgische jihadi wordt in een ziekenhuis in Brussel opgelapt voor het volgede klusje. Wat een geld verspilling.
Vlaamse Syrië-strijder in ziekenhuis België

Een Vlaamse moslim die gewond raakte toen hij meevocht in de burgeroorlog in Syrië, wordt verpleegd in een ziekenhuis in Brussel. De jonge islamist uit Vilvoorde was een spilfiguur bij het ronselen van andere moslimjongeren voor de strijd tegen de Syrische machthebbers.

Dat stelde burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde maandag in Vlaamse media. Volgens de krant Het Laatste Nieuws gaat het om de 21-jarige Houssien Elouassaki, die vorig jaar veroordeeld werd voor zijn activiteiten bij de extremistische organisatie Sharia for Belgium.

Volgens Bonte leverde Elouassaki kanonnenvoer voor de Syrische strijd. De moslimextremist hangt na zijn genezing een gevangenisstraf van 15 maanden boven het hoofd omdat hij een eerdere werkstraf wist te ontlopen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2145 ... uis__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Belgische en Nederlandse jihadisten naar Syrië en Jemen

Bericht door Schepsel »

Ze kunnen hem toch ook niet laten sterven? Ik hoop alleen dat ze hem zijn nationaliteit afpakken.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Plaats reactie