Discussie met een muslim

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Discussie met een muslim

Bericht door Dhana »

Weet iemand van jullie of er aanwijzingen van niet islamitische wetenschappers zoals antropologen of in de dagen van Mohammed meisjes inderdaad vroeger in de pubertijd kwamen dan tegenwoordig?

Ik had daar weer een discussie over met hetzelfde heerschap die uiteraard met de gebruikelijke islamitische aannames daaromtrent op de proppen kwam.

Ik heb gezocht naar informatie daarover op het internet maar heb niets kunnen vinden.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Ariel
Berichten: 78555
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discussie met een muslim

Bericht door Ariel »

Heb je hier wat aan?
http://www.answering-islam.org/Authors/ ... ophile.htm

En dan hier Ali Sina. Kort maar krachtig. Als je hem hier mee om zijn oren slaat , dan hoor je hem niet meer.
At no time it was “perfectly normal” for an old man to marry little girls. In the old days parents use to betroth their children, sometimes in their infancy. This was done until very recently (70 years ago) in some villages in Iran. Gandhi and his wife were ten and nine years old when they married. That is not what we are talking about. We are talking about an old man having sex with a little girl. We are talking about pedophilia. It is normal for children to fall in love. They fall in love with another child of their own age. But it is not normal for a fifty year old man to fall in love with a six year old girl.

http://alisina.org/was-muhammad-a-pedophile/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Discussie met een muslim

Bericht door Ozes »

viewtopic.php?f=4&t=6040

De Post van Linda Danvers is hier best bruikbaar. Zoek naar de post met wat grafiekjes.
Linda Danvers zei: Meisjes gaan jonger menstrueren als ze voldoende hoogwaardige voeding krijgen en ze geen ernstige ziekten krijgen tijdens de kindertijd. In het Arabië van de 7e eeuw zullen de omstandigheden nooit zo optimaal zijn geweest als in het hedendaagse Westen. In een woestijnklimaat met primitieve akkerbouw en veeteelt is er niet volop te eten. Zonder inentingen en hoogwaardige hygiëne krijgen kinderen doorgaans meerdere ernstige kinderziekten die de groei vertragen.
Kijk er even naar zou ik zeggen
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Discussie met een muslim

Bericht door Dhana »

Bedankt Ozes en Ariel. Ik heb weer contact met hem gehad maar dit topic is niet meer aan bod gekomen. Ik houd het in gedachten als het onderwerp weer ter sprake mocht komen.

Eingenlijk meer een vraag voor Ozes nu. Hoe zou het toch komen dat ik als christen in dit geval wel in staar ben om deze moslim vanuit zijn religieus standpunt te begrijpen en dat dat andersom absoluut niet het geval is. Soms kan ik hem wel een beetje bereiken maar zodra hij begint te oreren over de koran, ahadith en soena is dat gelijk weer van de baan. Ik reageer dan maar een beetje in de trant van "OK, that is nice. I see. Ohh, really?" en dan maar wachten tot dat dat ei gelegd is.

Niet dat ik hem probeer te overtuigen van de islam af te vallen. Het intrigeert me echter uitermate hoe zelfs een goed opgeleide moslim (hij is medisch specialist) kennelijk niet in staat is "out of the religious box" te denken. Met andere woorden, hoe is het mogelijk dat mensen zulke achterlijke ideeën kennelijk toch weten te combineren met een gedegen universitaire studie?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
mercator
Berichten: 19322
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Discussie met een muslim

Bericht door mercator »

Dhana schreef: Met andere woorden, hoe is het mogelijk dat mensen zulke achterlijke ideeën kennelijk toch weten te combineren met een gedegen universitaire studie?
Dat kan je alleen verklaren door Islam niet te zien als een godsdienst, maar onderdeel van een heel kluwen slechte eigenschappen dat de moslim maakt tot wat hij is. Daar spelen omgevingsfactoren in mee, genetische achterstand door eeuwenlange inteelt, dat leidt dan weer op zich tot laag opleidingsniveau en intelligentie . De Islam is een monster met vele koppen, je moet ze allemaal het hoofd afslaan om de Islam te vernietigen, maar helaas houdt je dan helemaal geen moslim meer over. Met alle respect Dhana, ik denk dat je je tijd verliest met te proberen moslims het "licht te laten zien", je kan dat concept "licht" ook niet uitleggen aan een blinde, toch?

Neem een moslim zijn koranboekje af en je houdt nog altijd een heel onverkwikkelijke mix van al die negatieve elementen over. In slechts heeeel zeldzame gevallen zal het lukken om de Islam uit de moslim te halen en de moslim daarbij ongeschonden te laten.

Een technische studie is voor een moslim perfect haalbaar, dat zijn practische zaken die je ook kan aanleren als je hoofd voor het overige vol zit met waanideeën.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Discussie met een muslim

Bericht door H.Numan »

Dit is een veelvoorkomende vraag/antwoord waar de meesten dhimmies geen antwoord op kunnen geven.
Kort en bondig:
? - Was mohammed een pedo omdat hij een 6 jarige huwde?
! - Officieel niet, maar hij komt wel pijnlijk dicht in de buurt. Een meisje van 6 beloven om te trouwen is iets anders dan haar als vrouw te nemen.
Maar hij was wel degelijk pedo toen hij dat huwelijk consumeerde toen zijn vrouw 9 jaar oud was.

Ja, het was niet ongebruikelijk (dat is iets heel anders dan "normaal") dat onder welgestelde of adellijke westerse families een dochter aan iemand beloofd werd. Soms, veel zeldzamer, werd die belofte hard gemaakt door een verloving. Maar nooit of te nimmer (Gilles de Rais mogelijk uitgezonderd) werd die verloving omgezet in een ontmaagding op 9 jarige leeftijd.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Discussie met een muslim

Bericht door Ali Yas »

Ook moslims moeten natuurlijk worstelen met het duidelijk immorele gedrag van de proleet. Men moet echter kiezen tussen twee kwaden: ofwel men neemt de tradities serieus en moet recht praten wat krom is, of men verwerpt de tradities en blijft zitten met een onbruikbare Koran. Blij dat ik geen moslim ben.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Plaats reactie