Islamitische begraafplaats

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Ook onder de grond svp doorgaan met de integratie!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jun 07, 2013 8:19 pm

Ariel schreef:
Nou nee. dat is het punt. Ze zullen niet geruimd worden. Ze mogen eeuwig in onze grond rusten. Zo niet de brave Hollandse burger. Die wordt na een poos in een knekelput gedumpt.

Afbeelding

Geen mooier voorbeeld van de multicul integratie dan autochtone knekels en allahtone knekels bij elkaar! [icon_lol.gif] Dus . . . ? Moslims willen helemaal geen integratie.

Maar dat wisten we toch al vanaf het begin?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Op de rechterzij, gezicht naar Mekka

Berichtdoor Ariel » Za Sep 07, 2013 9:21 pm

Ingezonden brief: Arabieren lijken

Over de onsmakelijke lijkenpikkerij van de crematiekapende islamitische uitvaartorganisatie Arrahil schreef Hafid Bouazza dit even droogkomische als vlammende (pun lame but intended) betoog. Of het ongevraagd postuum verherislamiseren van weerloze dooie afvalligen even kan ophouden alstublieft dankuwel. Dit was aanleiding voor arabist en documentairemaker Ruben Gischler om zijn ervaring met de islamitische grafcultuur in Nederland eens op schrift te stellen. Nee, we bedoelen letterlijk de islamitische grafcultuur. Dit is geen guurrechts jargon voor te veel minaretten in uw shariadriehoekje. Anyway, u denkt dat u inmiddels redelijk bent afgehard qua de gruwelijke toestanden die ontstaan als islam en policor enablers elkaar vinden. Denk opnieuw. Alle multicultuurspasmen bij elkaar rond een gevoelig en met religie omgeven onderwerp als de dood, wat kan er mis gaan? Legt Ruben even uit. Leg de klompenlijm vast klaar, hijs uw broek een keertje extra op en wees beducht op acute mondopenvalleritis. Het is alles wat u vreest en erger. Wij gaan Arabieren lijken.

INGEZONDEN BRIEF

In 2002 heb ik een heus plan voor een documentaire ontwikkeld. Want als de sharia érgens in Nederland toen al alive and kicking was dan was het wel in het begrafeniswezen. In sommige gevallen werd die sharia zelfs uitgevoerd door gemeenteambtenaren. Omroepen die in principe geïnteresseerd waren in mijn documentaire vonden mij te badinerend over de Islam. Producenten hebben mij echt proberen te bewegen tot een voor hun acceptabele symmetrie. Er moesten meer lompe gevoelloze ambtenaren in, en tokkie-achtige burgers die in opstand kwamen tegen de mogelijkheid van moslimgraven in hun gemeente. Althans zo meenden zij zich dat voor te stellen. En moslims die voorheen mij, de onnozele kaaskop, voor hun Da'wa dachten in te zetten, begonnen helaas nattigheid te voelen. Daarnaast is het overlijden een intieme aangelegenheid wat familie betreft iets waarmee ik persoonlijk niet al te genadeloos mee om kan gaan. Dus uiteindelijk heb ik het laten vallen.

Maar het was wel lachen, al die gemeentes die opeens ongevraagd het initiatief namen om een moslimvak op hun gemeentebegraafplaats in te richten en daarvoor de meest groezelige moskee binnen de gemeentegrenzen in de arm namen. De imams kwamen vervolgens met de meest draconische eisen terwijl geen haar op hun hoofd er over piekerde om zich daar met al die ongelovigen aan de andere kant van de heg te laten begraven. In Almere waren er gesprekken over een in het landschap geïntegreerde begraafplaats waar de vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap lieten weten dat vrouwen en honden niet welkom waren. Bij sommige begraafplaatsen hebben gedwongen verwijderingen en herbegravingen plaats gevonden toen de plaatselijke moslimvertegenwoordigers tot hun schrik er achter kwamen dat er weer eens een verdomde Ahmadiyya tussen door was gesneakt.

Sharia in uitvoering
Gemeente-ambtenaren hebben, vanwege islamitische voorschriften, moslims die van hun begraafplaats gebruik wilden maken verboden een fotootje van hun dierbare op de steen te plaatsen. Een flagrante schending van het gelijkheidsbeginsel dat een gemeentebegraafplaats moet eerbiedigen. In Haarlem heeft een Turkse vrouw dat niet gepikt. "Loop maar naar de rechter ik, win toch" aldus de vrouw die advocate was. Maar in Amersfoort heeft de gemeente dat met een protocol dat zij samen met de moskeeën heeft opgesteld afgedwongen. Dat heeft geleid tot een expliciete afwijzing van de wens van een moslimfamilie om een fotootje te plaatsen door de opzichter van de gemeentelijke begraafplaats. Uitvoering van sharia, dus.

In Haarlem wordt de ingang van het moslimvak gesierd met een triomfantelijke gietijzeren boog en op die boog staat de meest onvriendelijke vertaling van de islamitische geloofsbelijdenis: "Er is geen God dan Allah en Mohammed is zijn profeet" en dat in het zicht van alle andere graven. Prachtig gebaar natuurlijk van de gemeente Haarlem maar veel oudere Haarlemmers konden er niet over uit dat zij steeds maar met die tekst geconfronteerd worden wanneer zij de graven van hun geliefden bezoeken.

Niet Mekka, maar Moskou
Voor mensen met enige vorm van obesitas is Allah overigens zeer onbarmhartig. De standaard uitvaartverzekering bij de Diyanet of Bank Sha'bi dekt niet het overgewicht van het stoffelijk overschot als dat moet worden teruggevlogen naar het land van herkomst. Typerend is het dat de moslimgemeenschap niet bereid is om zelf in de buidel te tasten als zij zo graag een begraafplaats volgens haar wensen wil. De joodse gemeenschap heeft daar hele elegante oplossingen voor. De begrafenisverzekering zit in de contributie aan de joodse gemeente en als een goddeloze op het laatst wroeging krijgt en toch volgens de regels begraven wil worden kan hij de achterstallige contributie betalen. Maar moslims willen natuurlijk dat de staat dat voor hun volgens hun wens regelt.

Ik stuitte nog op een grappig verhaal uit Gorkum. Daar is op een gegeven moment op de gemeentelijke begraafplaats een vak voor moslims ingericht. Een imam kwam om de richting te bepalen en zo geschiedde. Totdat zij na een paar jaar erachter kwamen dat de graven niet richting Mekka lagen maar richting Moskou. Vervolgens moest met de nodige duiten het hele vak heringericht worden in de juiste richting, wilden moslims nog gebruik maken van het vak. Dat vaststellen van de juiste richting naar Mekka blijkt bepaald geen sinecure te zijn en in bijna elke gemeente waar ik ben geweest was daar gedoe over. Een begrafenisambtenaar vertelde mij hoe de imams van zijn gemeente bewapend met een kompas de richting zouden aangeven en allemaal een andere richting op wezen. [icon_lol.gif]

Scherpslijpers
Opvallend veel kindergraven overigens. Detail over die kindergraven: moslims begraven ongeboren kinderen. En in Haarlem hadden zij daarvoor een speciaal foetusveldje aangelegd. Maar zij hadden voor moslims een net zo groot kinderveld opgeleverd als voor niet moslims. Het feit dat er opvallend veel kindergraven zijn wordt altijd goed gepraat met die foetussen. Maar volgens de begrafenisambtenaar in Haarlem was het kinderveldje van moslims na 10 jaar vol terwijl bij niet moslims de eerste rij nog niet eens gelegd was en dat lag dus niet aan de foetussen. Je moet dan ook nagaan dat de nietmoslim-bevolking van Haarlem vele malen groter is dan de moslimbevolking. In Amsterdam werd de opzichter meteen het zwijgen opgelegd door een vrouw van de begrafeniscoöperatie PC Hooft toen hij daar iets te vrijmoedig tegen mij over begon te spreken.

Hoe het nu gaat op de gemeentelijke moslimbegraafplaatsen weet ik niet. De tragiek is dat de gemeenten met scherpslijpers om de tafel gaan zitten die toch nooit gebruik zullen maken van die voorzieningen omdat het niet islamitisch genoeg is en er over de heg een kruis zichtbaar is, etcetera. Volgens mij zijn die protocollen steeds meer bindende richtlijnen geworden. Sluipende uitholling van het gelijkheidsprincipe.

Ruben Gischler


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... .html#more
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Ariel » Di Mar 06, 2018 3:39 pm

We hebben nu ook al last van boze dooie mohammedanen. :nietverstaan:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 07, 2018 1:06 am

Weer islamisering: poldermoslims proberen crematorium tegen te houden, want “past niet binnen ons geloof”

Als het aan een lobbygroep voor islamitische begraafplaatsen ligt, komt er in Noord-Brabant geen crematorium op de plaatselijke begraafplaats. Reden? Er liggen ook moslims begraven, en dus moet rekening worden gehouden met de islam. En die islam zegt: mag niet.

Als het aan Stichting Islamitisch Begrafeniswezen ligt, wordt er geen crematorium gebouwd op de begraafplaats van Nuenen, in de buurt van Eindhoven. Volgens de club en hun voorzitter Ibrahim Wijbenga – die in 2005 een islamitische afdeling op de plaatselijke begraafplaats mochten openen – zou zo’n gebouw namelijk een belediging zijn voor moslims. En moslims beledigen, dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen. Zeker niet in deze tijden van islamofobie en haat!

Dus zou de gemeente Nuenen er wijs aan doen om géén crematorium te bouwen op diens begraafplaats. Want ligt nogal gevoelig bij moslims enzo, en dat is kennelijk reden genoeg om alle mensen die wél gecremeerd willen worden de tolerante middelvinger te geven. Uit het Eindhovens Dagblad:

,,Begraven en cremeren vertegenwoordigen twee totaal verschillende opvattingen over de dood en afscheid. We kunnen het aan onze achterban niet verkopen dat op een paar meter afstand mensen worden gecremeerd. Een crematorium stuit ons echt tegen de borst. Het past niet binnen ons geloof en past ook niet bij het idee van een begraafplaats”, aldus Wijbenga.

Kijk, dat je als moslim al je eigen Arabische grafrites meeneemt naar een land dat hele andere normen en maatstaven hanteert is nog tot daar aan toe. Als jij gelooft dat het zin heeft om bovengrond in plaats van ondergrond begraven te worden omdat je shariawetboek dat zegt, dan laat jij je lekker bovengronds begraven.

Maar ga je eigen religieuze grafdwingelandij niet van toepassing verklaren op niet-moslims, die er gewoon voor kunnen én mogen kiezen om gecremeerd te worden. Want ja, in Nederland mag je islamitisch begraven worden, maar ook gewoon gecremeerd. Deal with it. Tere zieltjes-beleid (“mimimi, dit stuit me tegen de borst”) is voor zwakkelingen, dus daar gaat de gemeente Nuenen zich hopelijk niet aan uitleveren en bouwt dat crematorium straks gewoon toch.

Tóch?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 03, 2018 5:48 pm

Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. Dat wil de stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland.

Maar daarvoor moeten er eerst bestaande niet islamitische graven geruimd worden.

Grootste islamitische begraafplaats West-Europa mogelijk in Zuidlaren

Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. Dat wil de stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (BIBIN).

De begraafplaats moet 5.400 vierkante meter groot worden, zodat er uiteindelijk plaats is voor 1.400 moslimgraven. Ter vergelijking: de officiële grootte van een voetbalveld is 7.140 vierkante meter. BIBIN is al jarenlang in gesprek met de eigenaar van particuliere begraafplaats Lits-de-Fenix aan de Annerweg, om dat terrein over te nemen.

'Binnenkort rond'
In het Dagblad van het Noorden zegt stichtingsvoorzitter Hamed Amrino bijna rond te zijn met eigenaar Floor van Randen van Lits-de-Fenix. "Natuurlijk zijn we pas echt eigenaar als we betaald hebben. Ik verwacht dat we heel binnenkort rond zijn", zegt Amrino.

Er is volgens Amrino veel behoefte aan een begraafplaats speciaal voor moslims in het Noorden. "Er zijn nu al mensen die zich alvast hebben aangemeld voor een plek. Bij veel mensen merk je dat ze het liefst dicht bij huis begraven willen worden en dat is hier in Nederland", aldus Amrino.

'Niets nieuws'
In 2017 zei BIBIN ook al bijna rond te zijn met Van Randen over een overname, maar die sprak dat toen tegen. Er werd toen met name nog gediscussieerd over de toekomst van de graven die er nu nog liggen. In principe is er op een islamitische begraafplaats namelijk geen plek voor niet-moslims. Ook nu laat Van Randen weten dat de situatie van zijn kant nog onveranderd is. "Ze hebben nog niet betaald, dus op zich is er niets nieuws ten opzichte van vorig jaar."

Islamitische begraafplaatsen verschillen van andere begraafplaatsen, omdat moslims een eeuwigdurende rustplaats wensen en niet tussen niet-moslims begraven mogen worden. Ook worden de overledenen met hun hoofd in de richting van Mekka gelegd. Graven in Nederland worden over het algemeen na enkele decennia geruimd en dat gaat in tegen de Islamitische principes in.

De gemeente Tynaarlo liet eerder al weten geen bezwaren te hebben tegen de plannen van BIBIN. De islamitische stichting wil uiterlijk eind 2019 de eerste moslims in Zuidlaren kunnen begraven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41197
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 13, 2019 7:21 pm

Vrijpostig: Moslims willen hun begraafplaats door de ongelovige belastingbetalers laten betalen

Geplaatst op 13 januari 2019

Afbeelding

De initiatiefnemers van de geplande islamitische begraafplaats in Wuppertal hebben geld nodig voor de eeuwige rustplaats van hun overleden gelovigen. Om de landelijk eerste islamitische begraafplaats te kunnen realiseren, hebben de organisatoren subsidie aangevraagd bij het Streekministerie van de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

In Wuppertal wordt de eerste islamitische begraafplaats in heel Duitsland gebouwd. “Het moet een park worden, een paradijs met veel bloemen, gras, struiken en bomen. Met een beekje, banken en open plekken”, aldus de wens van de initiatiefnemers voor de eeuwige rustplaats voor moslims. Door de nieuwe islam-conforme begrafenis-wet in Nordrhein-Westfalen vervalt voor moslims de doodkist-plicht en krijgen ze het eeuwigheidsprincipe geschonken. Eenmaal in een islamitisch graf gelegd, mag dit – zoals in Duitsland gebruikelijk – niet na 30 jaar verwijderd worden. Dit stuk aarde is voor eeuwig van de moslim.

Het islamitische eeuwigheidsparadijs zal € 500.000,- kosten. Echter, de ware gelovigen hebben voor het islamitische begraafplaatsproject nog maar een bedrag van € 150.000,- ingezameld. Nu hopen de initiatiefnemers op geld van de deelstaat uit het potje “streekgetuigenis”. Want, aldus organisator Mohamed Abodahab: voor de moslims in Wuppertal zou de begraafplaats een echt streekproject zijn, omdat ze dan eindelijk in hun eigen streek begraven zouden kunnen worden, bericht de WDR.

De regering van de stad (CDU/Groenen) is vanzelfsprekend voorstander van de subsidieaanvraag. Per slot van rekening zou het project voor succesvolle integratie staan, aldus de afdelingsleider Sociale Zaken.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Dirk Spaniel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/13 ... n-betalen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 06, 2019 2:57 pm

Als het aan moslims ligt, komen er zeker duizend graven op islamitische begraafplaats Rotterdam . Maar liever 2000 graven.

Afbeelding

De plannen voor een islamitische begraafplaats worden steeds concreter. Er is een stuk grond nodig in Rotterdam voor duizend tot tweeduizend graven. Daarmee zou een Rotterdamse islamitische begraafplaats enkele tientallen jaren vooruit kunnen.

"We hebben geschat dat we tussen de 10.000 en 20.000 vierkante meter grond nodig hebben. Dat is ongeveer voor duizend graven. Dat zou een hele goede start zijn om mee te beginnen", zegt Bas van Noppen, burgerraadslid voor NIDA.

De initiatiefgroep voor een Rotterdamse islamitische begraafplaats doet de aanbevelingen in een startdocument dat binnenkort wordt aangeboden aan wethouder Bert Wijbenga van Buitenruimte.

Bas van Noppen is burgerraadslid voor NIDA, de partij die samen met PvdA en moslimkoepelorganisatie SPIOR ideeën over een islamitische begraafplaats heeft uitgewerkt.

De behoeft is groot vertelt Van Noppen: "We zijn Rotterdammers, velen van ons zijn hier geboren. Het begraven in Rotterdam hoort ook bij het leven in Rotterdam. In een online-onderzoek dat we hebben gehouden blijkt dat 93% van de ondervraagden in Rotterdam begraven worden als er een islamitische begraafplaats is."

Van Noppen weet wat er minimaal verder nodig is op de Rotterdamse islamitische begraafplaats. "De ideale setting is dat er aula is om afscheid te nemen maar ook een wasruimte waar overledenen gewassen kunnen worden."

Het wordt een algemene begraafplaats die is bedoeld voor alle moslims. "Iedereen die zich moslim noemt, is welkom."

De voornaamste reden dat er behoefte is aan een aparte islamitische begraafplaats is het feit dat de reguliere begraafplaatsen de graven na 15 of 30 jaar ruimen. Daardoor is er geen sprake van eeuwig durende grafrust, een vereiste bij islamistisch begraven. Daardoor lopen de kosten per graf op tot 8500 euro per graf.

Grote vraag is de plek waar de Rotterdamse islamitische begraafplaats moet komen. Daarover laat de initiatiefgroep zich niet uit, vertelt NIDA raadslid Van Noppen.

"Een specifieke plek in Rotterdam waar de begraafplaats moet komen hebben we niet. Dat is ook niet zo belangrijk als het maar goed bereikbaar is en niet op een rare plaats.

Over de plek gaan we graag met de gemeente in gesprek. De gemeente hebben we natuurlijk nodig als het gaat om een bestemmingsplan."

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de realisatie van de begraafplaats, denkt Van Noppen. "We willen nu echt het overleg met de wethouder hierover starten. We zullen het startdocument aan hem aanbieden. We willen samen met hem optrekken om te kijken waar de gemeente ons kan helpen om te zoeken naar een plek, een bestemmingsplan en dergelijke. De gemeente is ook zelf al bezig om te kijken wat de behoefte is aan begraven in deze multiculturele samenleving."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische begraafplaats

Berichtdoor Ariel » Do Apr 04, 2019 9:30 pm

Inzamelingsactie voor grootste Islamitische begraafplaats NL

Met een driedaagse tv-actie hoopt Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen In Nederland (BIBIN) voldoende geld bijeen te krijgen om in Zuidlaren een van de grootste islamitische begraafplaatsen van West-Europa te realiseren.

Afbeelding


Spoiler! :
Eind vorig jaar werd al bekend dat BIBIN vergevorderde plannen heeft voor 1400 eeuwigdurende graven in het Drentse plaatsje Zuidlaren. De nieuwe laatste rustplaats moet Ryjad al Jannah gaan heten en zal veel weghebben van een militaire begraafplaats, zo zei voorzitter Hamed Amrino destijds al tegen De Telegraaf: „Een mooi grasveld met witte paaltjes met daarop de naam van de persoon die overleden is. Niet meer en niet minder. Het mag geen tekenen van rijkdom en weelde vertonen. Het moet er sober uitzien.”

Het beoogde terrein met een oppervlakte van 5400 vierkante meter heeft al sinds de jaren 60 de gemeentelijke bestemming van begraafplaats. Eigenaar Floor van Randen wil de grond verkopen, maar zegt die pas op te geven als het het overeengekomen geldbedrag is overgemaakt.

Dat is nog niet gebeurd, erkent ook Hamed Amrino van BIBIN. De kosten voor het realiseren van de laatste rustplaats vallen überhaupt hoger uit. Zo moet de grond opgehoogd, is er het nodig onderhoudswerk aan het groen te verrichten en zijn er bouwplannen voor een klein ontvangstgebouw.

Om die reden wordt er op 24, 25 en 26 mei drie dagen lang een livestream-uitzending gehouden op Islaam TV. „We willen zoveel mogelijk de mensen bewust laten worden hoe Islamitisch begraven er aan toegaat”, verklaart Amrino. „Er is een workshop te zien bij een islamitisch uitvaartcentrum. Dan zie je wat de handelingen zijn als er iemand overlijdt. Dat doen we met een pop. Er kunnen live vragen worden gesteld. Ook wordt er een grafdelver uitgenodigd in Zuidlaren en dan bootsen we een begrafenisceremonie na.”

Het geloof in een succesvolle tv-marathon is groot bij BIBIN. „Op het moment dat er zo’n actie wordt gehouden voor de bouw van een moskee, dan wordt er echt heel veel opgehaald”, weet Amrino. „Er zijn weleens acties waarbij een paar ton wordt opgehaald. Zelfs een keer 1,2 miljoen. Maar de mensen zijn een beetje moskeemoe. Er zijn namelijk al zovele moskeeën in Nederland. Op het moment dat je met een nieuw iets komt, zoals een Islamitische begraafplaats, dan zijn de verwachtingen best wel groot.”

Uitvaartorganisatie Monuta liet eerder aan De Telegraaf weten dat de behoefte voor islamitisch begraven in Nederland toeneemt. Kiest de oudere generatie ervoor begraven te worden in de streek waar ze zijn opgegroeid, hun kinderen hebben veel vaker hun leven in Nederland opgebouwd en willen dus hier begraven worden, signaleert Monuta. BIBIN-voorzitter Amrino: „De integratie is rond als moslims in Nederland begraven kunnen worden. Dat is het laatste deel van de volledige integratie dat nog miste.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten