Vuurwerk

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Joannes
Berichten: 332
Lid geworden op: do apr 19, 2007 10:55 am
Locatie: Brabant
Contacteer:

Vuurwerk

Bericht door Joannes »

Moslims en vuurwerk

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de laatste der Profeten en Boodschappers, onze Profeet Mohammed, zijn familieleden en al zijn metgezellen.

Jaarlijks besteden mensen wereldwijd honderden miljoenen euro's aan hetgeen wij met knal- en siervuurwerk betitelen. Dit als blijkgeving van vreugde en vermaak tijdens feestelijke gelegenheden. Een aantal van de moslims vraagt zich af wat de zienswijze van de Islam is aangaande vuurwerk en wat het Islamitische oordeel is over het handelen, verkopen en gebruiken ervan. Bij een nadere bestudering van de Islamitische grondbeginselen en stelregels komen wij tot de volledige overtuiging dat elke vorm van deelname, ongeacht of het nu gaat om het handelen of verbruiken van vuurwerk, niet toegestaan is. In het bijzonder knalvuurwerk. Dit vanwege een aantal islamitische beweegredenen, waaronder:

Ten eerste; het uitgeven van geld aan vuurwerk is een verspilling en verkwisting van het bezit dat nutteloos wordt besteedt. Allah, de Verhevene, heeft de moslim verboden zich schuldig te maken aan deze zaken, zeggende (interpretatie van de betekenis):

“....Overdrijft niet. Voorwaar, Hij houdt niet van de buitensporigen.”

(Soerat al-Acraaf: 31)

Ook zegt Allah, de Verhevene (interpretatie van de betekenis):

“....En wees niet verkwistend. Voorwaar, de verkwisters zijn broeders van de Satans en de Satan is ondankbaar jegens zijn Heer.

(Soerat al-Israa’: 26-27)

Ook heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd: “Waarlijk, Allah heeft voor jullie het slecht behandelen van de moeders verboden. Alsook het achterhouden van bezit, het onterecht vragen ervan en het levend begraven van de meisjes. Hij heeft het roddelen en achterklap, het stellen van te veel vragen en het verkwisten van het vermogen voor jullie verafschuwd."

(Overgeleverd door al-Boechaari en Moeslim)
Het spenderen van geld aan vuurwerk behoort zonder meer tot het verkwisten van het bezit.

Ten tweede; wetende dat dit een verspilling en verkwisting is van het bezit zonder enig religieus of wereldlijke voordeel, leidt het ook tot grote schade aan persoonlijke en gemeenschappelijke eigendommen. Zo kan het leiden tot lichamelijk letsel. In het bijzonder bij het gebruik van knalvuurwerk dat bij het afgaan schade toe kan brengen aan de vingers, handen, ogen of zelfs kan leiden tot iemands dood. Dit behoort tot het zaaien van verderf op aarde. Naast het feit dat dit lichamelijk letsel kan veroorzaken, leidt het ook tot schade aan het milieu. De gassen die vrijkomen bij het ontploffen van vuurwerk dragen bij aan luchtvervuiling. Dit alles heeft Allah, de Verhevene, verboden door te zeggen (interpretatie van de betekenis):

"En wanneer hij zich afwendt, gaat hij op de aarde rond om er verderf te zaaien en het gewas en het vee te vernietigen. En Allah houdt niet van verderf."

(Soerat al-Baqarah: 205)

En ook zegt Allah (interpretatie van de betekenis):

"En doodt elkaar niet. Voorwaar, Allah is voor jullie Meest Barmhartig."

(Soerat an-Nisaa': 29)

Ook zei de Profeet (vrede zij met hem): “Berokken geen onopzettelijke schade en geen opzettelijke schade.”

(Overgeleverd door Ibnoe Maadjah)

Ten derde; het geluid dat afkomstig is van vuurwerk bezorgt buren, voornamelijk de ouderen en kinderen onder hen, veel overlast en wekt eveneens irritaties bij hen op. De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Wie in Allah en de Laatste Dag zegt te geloven, dient zijn buren geen kwaad aan te doen.”

(Overgeleverd door al-Boecharie)

Ook werd aan de Profeet (vrede zij met hem) eens het verhaal verteld van een vrouw die regelmatig het gebed in de nacht verrichtte en overdag vastte maar ze was met haar tong een last voor haar buren. Hierop zei de Profeet (vrede zij met hem): “Zij bezit geen goeds. Ze zal in de Hel belanden.”

(Authentiek verklaard door al-Albaanie)

Ten slotte, wij adviseren alle moslims zich verre te houden van dit schadelijke vuurwerk. Wij wensen dat het geld dat men besteedt voor het aanschaffen van vuurwerk uitgeeft aan armen en behoeftigen. Hierdoor zal men aanleiding zijn en rijkelijk beloond worden voor het voeden van een hongerige, het kleden van een behoeftige en het genezen van een zieke omwille van Allah, de Verhevene Die heeft gezegd (interpretatie van de betekenis):

“Zij vragen jou wat het is dat zij als bijdrage moeten geven. Zeg: “Wat jullie aan goeds geven (als bijdrage), is bestemd voor de ouderen en de verwanten en de wezen en de armen en de reiziger zonder proviand.” En wat jullie aan goeds doen: voorwaar, Allah is daarover Alwetend.”

(Soerat al-Baqarah: 215)

Wij vragen Allah's vrede en zegeningen voor onze Profeet Mohammed, zijn familie en al zijn metgezellen.


Sheich Fawaz Jneid

Voorzitter Dacwah en Fatwah-commissie

Centrum Sheich al-Islaam ibn Taymia


bron: al-yaqeen.com
Zouden uitgaven voor make-up spulletjes, en juwelen daar ook onder vallen?
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Make-up heeft te maken met ijdelheid, dierlijke driften en plezier. Geen geld aan uitgeven dus.
Juwelen behouden hun waarde en zijn dus een zinnige investering , zeker in streken waar de inflatie hoog is en de banken een stelletje klantonvriendelijke flessentrekkers zijn.

Altijd hetzelfde met Gods Grondpersoneel:
Wij wensen dat het geld dat men besteedt voor het aanschaffen van vuurwerk uitgeeft aan armen en behoeftigen.
En om te zorgen dat dat geld uitsluitend bij gelovige behoeftigen komt, moet men het aan de imam geven. (die heeft ook een hoop behoeftige familieleden in het thuisland!)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik snap niet wat dit met vuurwerk te maken heeft. :nietverstaan:

Ook heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd: “Waarlijk, Allah heeft voor jullie het slecht behandelen van de moeders verboden. Alsook het achterhouden van bezit, het onterecht vragen ervan en het levend begraven van de meisjes

Maar ja, niet kinderachtig zijn, de intentie is goed.
Ze zijn bezorgd voor het milieu, voor oude buurvrouwtjes en kinderen, en ze zeggen dat ze het geld voor het vuurwerk beter kunnen besteden aan hongerige, het kleden van een behoeftige en het genezen van een zieke.
Niks verkeerd mee.

Als ze nu ook nog even met dit vuurwerk stoppen, dan zitten we helemaal goed.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Gevaarlijk vuurwerk.

Bericht door Ariel »

Opmerkelijke filmpjes rond de terreurgroep (F.)L.A.A.F. en morsige Belgen zijn dit jaar de nieuwe vuurwerkcampagne.

Heel grappig. [icon_lol.gif]

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Gevaarlijk vuurwerk.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Opmerkelijke filmpjes rond de terreurgroep (F.)L.A.A.F. en morsige Belgen zijn dit jaar de nieuwe vuurwerkcampagne.

Heel grappig. :D

http://www.flaaf.be/
Als Belg, geïnfiltreerd in Al Quaida, weet ik dat met de eindejaarsfeesten illegale "bliksemgeiten" zullen verkocht worden, een codewoord voor explosieven waarbij Enschede een lachertje was. De Hollandse Moslimbroeders zullen deze bommen -verstopt in zogezegde tonnen Belgisch patersbier- via modderige sluipwegen van Essen en Kalmthout naar Roosendaal en Bergen op Zoom brengen vanwaar ze over het hele Hollandse vasteland(nu ja, dat landje ligt voor het grootste gedeelte onder de zeespiegel) verspreid zullen worden. Met de eindejaarsfeesten zullen de Broeders onder het brullen van de onvolprezen kreet Allah Snackhbar de bliksemgeiten tot ontploffing brengen.
De Belgische Staats(on)Veiligheid onderzoekt inmiddels de zaak.
Wij houden u op de hoogte.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

Er is altijd wel iemand die het nodig vindt om humor te duiden:
Betreft het Liberation Army Against Freedom

Zoals ieder jaar moet de Nederlandse bevolking worden beschermd tegen de gevaren van vuurwerk. Dit jaar gebeurt dat door middel van een reclamecampagne ontwikkeld door het Amsterdamse reclamebureau Selmore, en biedt een inzichtvolle analyse van onze kijk op het Midden-Oosten.

De reclamecampagne is vormgegeven rondom het concept van de 'Liberation Army Against Freedom', een Arabisch aandoende paramilitaire groepering waarvan de lotgevallen ons moeten wijzen op de gevaren die aan het afsteken van vuurwerk kleven. Op het eerste gezicht lijkt het L.A.A.F. vooral een persiflage op Hamas of Al-Qa'ida, maar bij nadere inspectie bijkt dat de hele beeldtaal precies onze houding tegenover dergelijke groeperingen communiceert.

Allereerst de website, waarop de verschillende reclamespotjes te zien zijn. Het beeldmateriaal op de achtergrond bestaat uit een collage van L.A.A.F. strijders in verschillende poses, gelardeerd met Arabische tekst (die het grootste deel van de doelgroep uiteraard niet lezen kan) en Engelse spelfouten, zoals "explosing instructions", "sounds on/of", die het geheel in 'authentiek' gevoel geven. Arabische verzetsstrijders maken namelijk constant spelfouten, hetgeen ze automatisch 'dom' doet overkomen. De achtergrondmuziek van goedkope MIDI-instrumenten met 'Arabische' zang en 'slechte' opnamekwaliteit maakt de knulligheid helemaal af. Het L.A.A.F. identificeert zichzelf verder als volgt:

"L.A.A.F. was founded as splinter cel in 1957 by SHEIKH ABDULLAH YUSSIN of Left Wing of Goriam Fighters at begining of First Fight Against Freedom. L.A.A.F. calls for extermination of roots of freedoms worldwide with the aid of great fireworks."

In deze beschrijving presenteert het L.A.A.F. zich niet 'bevrijdingsbeweging' of 'bestrijder van het Westerse kwaad', zoals gewoonlijk is in bijvoorbeeld Hamas communiqués, maar juist zeer specifiek als bestrijders van vrijheid, met andere woorden, precies zoals het neoconservatieve Westen hen zou willen definiëren: de targets van 'Operation Enduring Freedom'. Voorts bevestigt de beschrijving van L.A.A.F. ons beeld van het Midden-Oosten als een ondoordringbaar amalgaam van verschillende splintergroeperingen en afscheidingen, die voor ons slechts te vatten is onder de noemer 'strijders tegen vrijheid'.

Het L.A.A.F. presenteert zichzelf dus als de Arabische verzetsgroep, zoals het westen een Arabische verzetsgroep ziet: het is een representatie van de liberale Westerse gaze op het Midden-Oosten. Het feestvieren met wapens, moedig altijd klaar voor de strijd, feestvierend of rouwend door de straten van willekeurige kapotgeschoten steden. Dit principe van de Westerse, tolerante, multiculturele gaze op het Midden-Oosten, wordt beschreven in Slavoj Zizek's essay 'Multiculturalism':

"[C]ontemporary 'postmodern' racism is the symptom of multiculturalist late-capitalism, bringing to light the inherent contradiction of the liberal-democratic project. Liberal 'tolerance' condones the folklorist Other deprived of its substance - like the multitude of 'ethnic cuisines' in a contemporary megalopolis (cf. Shoarmazaken en falafeltentjes); however, any 'real' Other (cf. Arabische milities) is instantly denounced for its 'fundamentalism', because the kernel of Otherness resides in the regulation of its jouissance (cf. het ongelimiteerde plezier van de strijd, rouw, etc.): the 'real Other' is always 'patriarchal', 'violent', never the Other of ethereal wisdom and charming costums."

De ingreep die Selmore in de werkelijkheid pleegt, namelijk door bij het L.A.A.F. het 'normale' wapentuig door vuurwerk te vervangen in de gemedieerde fictie die wij creëren rondom Arabische verzetsgroepen, duidt precies het "postmoderne racisme" van Zizek: Hamas, Al-Aqsa en Al-Qa'ida voeren geen daadwerkelijke 'degelijke' oorlog, maar zijn verwikkeld in een constante exuberante viering van geweld en terreur, een viering die in onze maatschappij slechts beperkt, gecontroleerd en geordend kan plaatsvinden, zonder exces en slechts één dag per jaar.
Het komt er op neer dat de vuurwerkfilmpjes met hun persiflages gebruik maken van de karikatuur die de Westerse media van 'Arabische vrijheidsstrijders' gefabriceerd hebben.
Dat biedt (dus) 'een inzichtvolle analyse van onze kijk op het Midden-Oosten'.

Vergeten wordt dat persiflages altijd een element van de realiteit er uit lichten en daar een karikatuur van maken.
Of het voorwerp van de satire nu genuanceerd is weergegeven of niet doet helemaal niet terzake: gepersifleerd wordt er toch.
Die 'inzichtvolle analyse van onze kijk op het Midden-Oosten' wordt niet geboden door de persiflage maar door de berichtgeving.
In deze beschrijving presenteert het L.A.A.F. zich niet 'bevrijdingsbeweging' of 'bestrijder van het Westerse kwaad', zoals gewoonlijk is in bijvoorbeeld Hamas communiqués, maar juist zeer specifiek als bestrijders van vrijheid, met andere woorden, precies zoals het neoconservatieve Westen hen zou willen definiëren: de targets van 'Operation Enduring Freedom'. Voorts bevestigt de beschrijving van L.A.A.F. ons beeld van het Midden-Oosten als een ondoordringbaar amalgaam van verschillende splintergroeperingen en afscheidingen, die voor ons slechts te vatten is onder de noemer 'strijders tegen vrijheid'.
Ja, maar bepaalde gedeelten van een persiflage serieus nemen en tot rolbevestigende typeringen verklaren lijkt me toch geen al te sterke bewijsvoering..
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

De flaaf crew heeft een paar spannende uurtjes doorgemaakt. Ze zijn in een Brusselse cel beland.
Je zou toch denken dat men toestemming gekregen heeft om deze filmpjes te maken.
Acteurs met nepgeweren opgepakt bij NAVO

BRUSSEL - De acteurs van een Nederlands voorlichtingsfilmpje over vuurwerk hebben vorige maand voor grote paniek gezorgd bij de NAVO in Brussel. In het filmpje gaan Talibanachtige figuren met kalasjnikovs op weg om vuurwerk te kopen in België. De acteurs in een open terreinwagen vol nepgeweren kregen in Brussel autopech, precies voor het zwaarbewaakte hoofdkwartier van de NAVO.

En dat liep effe flink fout”, zegt campagneleider Cees Meijer woensdag in de krant Gazet van Antwerpen. „De hele crew heeft een dag in een Brusselse cel gezeten. De veiligheidsdiensten van de NAVO vertrouwden het zaakje niet. Zelfs niet toen ik onze voorlichtingsfilmpjes van vorig jaar toonde om de acteurs en crew vrij te krijgen. 'Idioten, we hadden jullie omver kunnen schieten', kreeg onze filmploeg te horen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Vuurwerk

Bericht door xplosive »

Gezellig hè?

Jongen gewond door vuurwerkbom
In Den Haag is een jongen van 12 ernstig gewond geraakt aan zijn hand door een vuurwerkbom. Een onbekende gooide het vuurwerk naar binnen toen het slachtoffer de deur van zijn ouderlijk huis open deed.

Het incident gebeurde gisteravond rond 20.00 uur. De jongen was alleen thuis toen er werd aangebeld. Direct na het openen van de voordeur, gooide iemand de bom naar binnen.

De jongen wist zijn vader te bereiken, die onmiddellijk naar huis ging.

Signalement

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om te worden behandeld. Hoe het precies met de 12-jarige gaat, is niet bekend. De politie kan verder niets zeggen over de verwondingen aan zijn hand.

De jongen kon geen duidelijk signalement van de dader geven, slechts dat die een capuchon droeg.
Gewoon verbieden al die vuurwerkzooi. Met al dat tuig op straat komt daar alleen maar narigheid van.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Vuurwerk

Bericht door Schepsel! »

Maar kan je dan niet ook bijvoorbeeld een verbod op alcohol, tabak of patat gaan bepleiten? Die eisen nog veel meer slachtoffers en zijn onnodig, en zo is er enorm veel aan te voeren. Ik bedoel, waarom de focus op vuurwerk?
(^v^)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door xplosive »

Ik zie dat je het verschil niet snapt. Met vuurwerk kun je anderen leed berokkenen en met patat, alcohol en tabak (mits niet in het bijzijn van anderen opgerookt) hooguit jezelf. Jij kunt kiezen om patat, alcohol en/of tabak te nuttigen, maar je kunt er niet voor kiezen om een vuurwerkbom naar je kop gegooid te krijgen door een ànder. Dáárom.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Vuurwerk

Bericht door H.Numan »

Schepsel! schreef:Maar kan je dan niet ook bijvoorbeeld een verbod op alcohol, tabak of patat gaan bepleiten? Die eisen nog veel meer slachtoffers en zijn onnodig, en zo is er enorm veel aan te voeren. Ik bedoel, waarom de focus op vuurwerk?
Vanwege de overlast, misschien?

Ik ben verhuisd van NL naar TH op 27 december 1994. Met hele goede redenen. Ik had veel liever eerder gegaan, maar wilde mijn moeder's Kerstfeest niet verpesten. Met grenzen: ik wilde hoe dan ook voor oud & nieuw weg, vanwege het vuurwerk. Nergens anders om. Ik heb de pest aan vuurwerk.

Ik focus me bijvoorbeeld op mijn brievenbus. Die zit in de voordeur, op de begane grond aan de straat. Op 31 december moest ik die dichtspijkeren, omdat jongens het erg leuk vinden om vuurwerk daar in te stoppen. (Was gelukkig niet thuis.) Vind je dat normaal? Ik niet. Vuurwerk bij iemand in de gang gooien, hoe gestoord ben je dan eigenlijk?

Of moet ik me focussen hoe ik omzichtig door de stad fietste, en eigenlijk van 29 december tot 2 januari de binnenstad moest mijden. Omdat jongens het hartstikke leuk vinden om vlak voor fietsers wat zwaar vuurwerk te gooien.

Dat is nog afgezien van de vele verminkingen, verwondingen en zware schade die jaarlijks wordt aangericht. Wat ik hier boven schreef zijn mijn ervaringen tot 1994. Daarna is het alleen maar erger geworden.

Wat mij betreft wordt vuurwerk vorige week nog verboden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Ariel »

H.Numan schreef:
Wat mij betreft wordt vuurwerk vorige week nog verboden.
Of misschien net zoals in Engeland en Australie tijdens de jaarwisseling een groot vuurwerk afsteken op een centraal punt, en voor de rest verbieden.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Mahalingam »

Naar het schijnt knallen die oranje brievenbussen van de post heel amusant uit elkaar.
Jaren geleden werden die brievenbusgleuven zo verzegeld dat er alleen nog maar kerstkaarten in kunnen. Dat begon zo met Kerstmis en eindigde een paar dagen na nieuwjaar.
Vorig jaar gingen ze pas weer open na de tweede week van januari.
Nu zijn ze al met sinterklaas dicht gegaan. Dat wordt nu dus meer dan een maand lang de zakenpost op het postkantoortje (20 minuten lopen) brengen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door xplosive »

Ariel schreef:
H.Numan schreef:
Wat mij betreft wordt vuurwerk vorige week nog verboden.
Of misschien net zoals in Engeland en Australie tijdens de jaarwisseling een groot vuurwerk afsteken op een centraal punt, en voor de rest verbieden.
Zoiets vind ik nog wel acceptabel.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Vuurwerk meestal in handen van minder begaafde randdebielen.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ieder jaar weer waarschuw ik mijn zoon voor het gevaar van vuurwerk. Maar vooral . . . blijf uit de buurt en ik accepteer niet wanneer er met vuurwerk naar anderen wordt gegooid. "Als ik dat zie van een van jouw vrienden, komt hij er bij mij niet meer in."

Vrijelijk vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw verbieden met strenge straffen bij overtreding.

@Schepsel. Beter eerst even goed nadenken voordat je op een post van Xplosive reageert!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Ozes »

De drang om alles te verbieden wat enigszins gevaarlijk is net zo goed onderdeel van de linkse totalitaire geest(en ook een Groenlinks item). Als je ergens niet van houd blijf je er zelf maar uit de buurt, val anderen niet lastig met je eigen preferenties.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50360
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vuurwerk

Bericht door Pilgrim »

Ozes schreef:Als je ergens niet van houd blijf je er zelf maar uit de buurt, val anderen niet lastig met je eigen preferenties.
Dat zal lastig zijn als je je niet meer normaal door de stad kan verplaatsen zoals Numan heeft ervaren. Er zijn ook gevallen van hele huizen die in fik gegaan zijn door vuurwerk en waarvan de bewoners niets met het vuurwerk van doen hadden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Ozes »

Pilgrim schreef:
Ozes schreef:Als je ergens niet van houd blijf je er zelf maar uit de buurt, val anderen niet lastig met je eigen preferenties.
Dat zal lastig zijn als je je niet meer normaal door de stad kan verplaatsen zoals Numan heeft ervaren. Er zijn ook gevallen van hele huizen die in fik gegaan zijn door vuurwerk en waarvan de bewoners niets met het vuurwerk van doen hadden.
Dan blijf je thuis, bespreek je iets met je buren, of verhuis je.Europeanen zijn echt niet zomaar een volk van lafaards geworden, deze dwangbuismentaliteit is daar onderdeel van.Onze samenleving is nog nooit zo veilig geweest als nu, moeten we nu echt de kans op elk ongelukje verwijderen met dit soort totalitaire maatregelen?

In Nederland mag je al niks.

Er zullen zeker gevallen zijn van huizen die in de fik zijn gegaan, maar dat zijn er weinig, ik ken er geen. Jammer voor die mensen, maar mijn vrijheid offer ik er niet voor op.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Vuurwerk met behoud van vrijheid

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ozes schreef: Er zullen zeker gevallen zijn van huizen die in de fik zijn gegaan, maar dat zijn er weinig, ik ken er geen. Jammer voor die mensen, maar mijn vrijheid offer ik er niet voor op.
Gaan we de held uithangen of zo? Je kent mij wel. Maar als ik in een straat vol met mohammedanen woon, vertrek ik uit die straat. Die straat en buurt heeft dan afgedaan voor mij. Ik kan natuurlijk ook stoer daar blijven wonen. Hoe? Lekker slijmen met die lui. Af en toe een praatje maken en altijd beleefd groeten en goeden dag zeggen in de straat. Negeren kan natuurlijk ook. Mijn probleem is dat ik mij teveel ga ergeren aan die godsdienstwaanzinnigen. Dat geldt ook voor die misselijke joodse pijpenkrullen. En mij ergeren aan iets belemmert nu juist mijn vrijheid.

Dit was Brandpunt. Goedenavond! :greeting2:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Vuurwerk

Bericht door Schepsel! »

xplosive schreef:Ik zie dat je het verschil niet snapt. Met vuurwerk kun je anderen leed berokkenen en met patat, alcohol en tabak (mits niet in het bijzijn van anderen opgerookt) hooguit jezelf. Jij kunt kiezen om patat, alcohol en/of tabak te nuttigen, maar je kunt er niet voor kiezen om een vuurwerkbom naar je kop gegooid te krijgen door een ànder. Dáárom.
Patat, alcohol en tabak veroorzaken denk ik alsnog meer leed. Omgeving die verslaafde ziet aftakelen, ziekenhuiskosten die op de maatschappij komen (met name bij obesitas is dat een groeiend probleem) ongelukken door dronkenschap, politiekosten, enzovoorts enzovoorts. Punt is: Ik begrijp niet zo wat vuurwerk dan zóveel ernstiger maakt, dat het verbied-waardig is.

Ik denk namelijk ook dat als je zoiets zou willen in de huidige cultuur en tijdsgeest dat dat tot heel veel woede gaat leiden. Mensen zeuren graag, terecht of onterecht, maar ze hebben al het gevoel (terecht) dat Sinterklaas onder druk staat, en vaak ook Kerst, al is dat meer een probleem in Duitsland. Als ik het goed waarneem hangt er nogal een sfeer van ''we moeten al zoveel en krijgen zo weinig'', het klinkt kleuterachtig op die manier maar het lijkt er wel naar. Pak vuurwerk af, (en ken gepassioneerde 'vuurwerkfanaten' zoals ze zich dan noemen) en het drama is niet te voorzien! Zoiets zou naar het nu voor me lijkt alleen zinvol zijn in een andere 'tijd' waarin er tenminste geen crisis is en de mensen wat relaxter zijn en niet zo snel over de zeik gaan.

Ik vond vuurwerk als kind mooi al heb ik het nooit afgestoken, maar later kon ik soms ook bijna janken van die bommen, heremetijd, en ze gooiden die ellendige dingen ook naar mijn hond waarmee ze het voor 'm verpestten: Aanvankelijk vond 'ie het prachtig. Ik vind vuurwerk dus alleen een beetje aardig als het 's nachts is op 31 december en zonder idiote knallen, anders is het alleen maar kleine terreur, maar het is ook voor mij dus zeker geen onverdeeld genoegen! Alleen, je moet altijd de afweging maken ''vrijheid/'traditie'/plezier voor meeste mensen'' behouden versus ''afschaffen, daarbij denkende aan de nadelen''. Persoonlijk denk ik nog steeds het eerste, dat de afweging toch echt in dat voordeel valt. Het is maar een korte tijd en dan is de ingreep in de vrijheid/manier van feestvieren die mensen al dan niet kiezen te groot. En ja, je wordt op deze manier een 'manier van feestvieren' opgedrongen. (Je ontsnapt misschien aan vuurwerk als je op de Veluwse heide gaat zitten of zo)

Aan de andere kant denk ik ook wel dat zoiets een eeuwige ja/nee- en welles/nietes-discussie kan worden omdat het deels een kwestie is van prioriteiten en wat je zelf belangrijker vindt.(soms is dat nu eenmaal zo, en verzanden dat zoiets doet!) Als je namelijk de afweging maakt is er voor beiden veel voor en tegen te zeggen m.i.
@Schepsel. Beter eerst even goed nadenken voordat je op een post van Xplosive reageert!
Is een vraag stellen aan Xplosive gevaarlijk dan?
(^v^)
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Vuurwerk

Bericht door H.Numan »

Wat je schrijft klopt helemaal: als vuurwerk enkel op 31 dec vanaf 12.00 uur tot 1 januari 03.00 uur afgestoken zou worden is het probleem minder. Even zo vrolijk zou ik dan toch mijn brievenbus dicht moeten spijkeren om te voorkomen dat jongens vuurwerk in mijn gang gooien.

Helaas wordt vuurwerk, in ieder geval in de grote steden minimaal een volle week voor 31 dec in grote getalen afgestoken. Onder andere naar voorbijgangers gegooid. In huizen en gebouwen. Dat is al vele jaren zo. Ruimschoots voor 1980, en nu nog erger. Voor ik volwassen was was het al oppassen geblazen. Gedurende de laatste week van december vermeed ik de Haagse binnenstad, om problemen te voorkomen. Te veel jongens die vuurwerk naar voorbijgangers gooiden.

Ik kan me niet voorstellen dat bontkraagjes die gelegenheid niet ruimschoots aangrijpen om ellende te veroorzaken. Wat ik beschreef was ruimschoots voordat bontkraagjes bestonden. Onze eigen jongeren kunnen er ook wat van.

In dat geval mogen de goeden (jij) lijden onder wat de kwaden (kwajongens) aanrichten. Vuurwerk verbod. Simpel. Er is van alles geprobeerd, zonder enig succes. Wat blijft er dan over? Georganiseerde siervuurwerken, zoals het traditionele vuurwerk festival van Scheveningen. Alleen is dat in Augustus. Zoiets dus. Als jij een andere oplossing weet, graag. Ik zou het niet weten.

Voor de idioot mensen die vinden dat zij de vrijheid moeten hebben om andermans huis af te kunnen branden: die vrijheid heb je in geen enkel land.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Mahalingam »

In Zwartewaal werd erg zwaar illegaal vuurwerk gevonden in een woning dus werden 5 woningen met 7 mensen ontruimd die de nacht elders moesten doorbrengen. De EOD kwam om het vuurwerk af te voeren. En dan gebeurt er dit:
Ruiten sneuvelen bij vernietigen vuurwerk
Het vuurwerk werd onschadelijk gemaakt in de Put van Heenvliet, dat tussen de twee Zuid-Hollandse plaatsen ligt. Van zeker vier woningen gingen de ruiten kapot. Bij één huis zou een aanbouw een scheur hebben opgelopen. „Daarnaast zullen veel mensen de wenkbrauwen hebben gefronst vanwege de knal”, zei een woordvoerder van de politie.
Duidelijk teveel plof in 1 keer. Kleinere beetjes dan maar? Nee, men was zo geschokt dat:
De EOD heeft een ander deel van het vuurwerk dat zou worden vernietigd, teruggebracht naar de woning waar het vandaan kwam. Het wordt zaterdag niet meer tot ontploffing gebracht. Als het zondag gebeurt, komt er eerst een aankondiging.
Dus die 7 mensen moeten weer een nacht elders blijven. Ik snap het niet. Zou deze handelswijze (terug leggen) in een protokol staan?
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2215 ... erk__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vuurwerk

Bericht door Mahalingam »

Al doende leert men. Ook in dit geval.
EOD vernietigt vuurwerk Heenvliet in kleinere ladingen
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal vandaag het vuurwerk dat zaterdag in een woning in Heenvliet werd gevonden in kleinere ladingen vernietigen dan zaterdag is gebeurd. Toen ontstond een enorme knal en sneuvelden ruiten van enkele woningen in het nabijgelegen Zwartewaal. Ook zou een pand een scheur hebben opgelopen.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Bin ... ngen.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19306
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Vuurwerk

Bericht door mercator »

Ozes schreef:De drang om alles te verbieden wat enigszins gevaarlijk is net zo goed onderdeel van de linkse totalitaire geest(en ook een Groenlinks item). Als je ergens niet van houd blijf je er zelf maar uit de buurt, val anderen niet lastig met je eigen preferenties.
...maar Groenlinks wil wel alle Nederlanders in alle vrijheid alle mogelijke drugs laten slikken en spuiten. k Zou graag de cijfers s willen zien hoeveel junks zich jaarlijks kapot spuiten en die dan vergelijken met de fatale vuurwerkslachtoffers. Ik heb die vuurwerk gekte een aantal jaren meegemaakt in Nederland, k vond het wel iets hebben. Onze hond-de topacteur uit het eetbare Islamfilmpje-zag het niet zitten, maar dan kreeg die een halfje valium en dan was die ook tevreden. Mij stoorde het niet, maar ik ging wel niet op straat rondhangen als ze daarmee bezig waren. Het zwaarste en beste vuurwerk is het Belgische icon_thumbup.gif !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Vuurwerk

Bericht door H.Numan »

Als een junk zich het walhalla wil inspuiten, dan heeft hij mijn zeer bereidwillige medewerking. Moet hij helemaal zelf weten, zolang ik er geen last van heb. Vuurwerk is een ander verhaal. Daar hebben ik en zeer vele anderen enorm veel overlast van.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Plaats reactie