Cultuur is gevaarlijk voor de islam !

Moderator: M

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Cultuur is gevaarlijk voor de islam !

Berichtdoor Dutch » Zo Jan 26, 2003 12:53 am

Deze boute bewering vind je op www.overgave.nl
Onder de categorie "moslima", het stuk over echtgenoten die hun vrouwen verbieden een hoofddoek te dragen.
Cultuur wordt er door de auteur omschreven als
een subtiele verraderlijke vijand


Inderdaad, van in het prille begin heeft islam op zijn pad alle plaatselijke culturen verdrongen, onderworpen, verpletterd en tenslotte het collectieve geheugen van hele volkeren uitgewist!
Goede voorbeelden hiervan zijn de Noord-Afrikaanse landen, Pakistan en Iran.

Zo ver wat de verdraagzaamheid en respectvolle vredelievendheid van de islam betreft.

http://www.overgave.nl

Serdar
Berichten: 1120
Lid geworden op: Wo Jan 22, 2003 7:34 pm

Berichtdoor Serdar » Zo Jan 26, 2003 1:01 pm

In de ogen van moslims heeft enig andere cultuur geen betekenis. De Islam is voor hen hun politiek stelsel, godsdienst, levenswijze,... Islam omvat voor hen alles en laat dus onvermijdelijk weinig plaats voor andere verrijkende culturen.
Geen wonder dus dat Moslim-landen stagneren in hun evolutie en met veel afgunst kijken naar de vooruitgang van anderen. Deze afgunst leidt tot frustratie en deze frustratie tot extremisme en agressie.

Liefs, een geevolueerde :wink:

CroMagnon
Berichten: 57
Lid geworden op: Do Jan 23, 2003 1:54 am

Berichtdoor CroMagnon » Zo Jan 26, 2003 11:22 pm

Alleen de 7e eeuwse arabische cultuur is officieel en volledig goedgekeurd door en is de basis voor Islam :wink:

ps zie bv:
Discriminatie van Berbers door Arabische overheersers :cry:
~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~

visit: muslim-quotes

~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~
_________________

Serdar
Berichten: 1120
Lid geworden op: Wo Jan 22, 2003 7:34 pm

Berichtdoor Serdar » Zo Feb 02, 2003 6:45 pm

Moslims hameren erop dat we hun religie niet met cultuur moeten verwarren. Excessen als besnijdenis of uithuwelijking zouden niets met de islam te maken hebben maar alles met cultuur. Hirsi Ali wees erop dat deze redenatie niet deugt. Als je niet geloofd dat de islam van goddelijke oorsprong is, en dus gewoon door mensen bedacht, dan is ook de islam cultuur. En niets meer dan dat. Elke vermeende vermenging van islam en cultuur is dan een vermenging van cultuur en cultuur.

Serdar
Berichten: 1120
Lid geworden op: Wo Jan 22, 2003 7:34 pm

Berichtdoor Serdar » Zo Feb 02, 2003 6:46 pm

Anonymous schreef:Moslims hameren erop dat we hun religie niet met cultuur moeten verwarren. Excessen als besnijdenis of uithuwelijking zouden niets met de islam te maken hebben maar alles met cultuur. Hirsi Ali wees erop dat deze redenatie niet deugt. Als je niet geloofd dat de islam van goddelijke oorsprong is, en dus gewoon door mensen bedacht, dan is ook de islam cultuur. En niets meer dan dat. Elke vermeende vermenging van islam en cultuur is dan een vermenging van cultuur met cultuur.

Serdar
Berichten: 1120
Lid geworden op: Wo Jan 22, 2003 7:34 pm

Berichtdoor Serdar » Zo Feb 02, 2003 6:52 pm

Bovenstaande komt van Zwartmeer]

Moella Nasroedin
Berichten: 15
Lid geworden op: Wo Mar 26, 2003 2:06 pm

Berichtdoor Moella Nasroedin » Wo Mar 26, 2003 2:53 pm

Ik wil Ayaan Hirsi Ali citeren in haar boekje "De zoontjesfabriek".
"Ik krijg vaak het verwijt dat ik geen onderscheid maak tussen religie en cultuur. Vrouwenbesnijdenis zou niets met islam te maken hebben, omdat dit wrede ritueel niet in alle islamitische samenlevingen voorkomt. Maar de islam eist dat je als maagd het huwlijk ingaat. Dat maagdelijkheidsdogma wordt gewaarborgd door meisjes thuis op te sluiten, en door hun grote schaamlippen dicht te naaien. Vrouwenbesnijdenis heeft een tweeledig doel. De clitoris wordt weggehaald om de seksualiteit van vrouwen in te perken en de schaamlippen worden dichtgenaaid om hun maagdelijkheid te garanderen.
Het is waar dat het besnijdenisritueel al bestond bij sommige animistische stammen voordat de islam zijn intrede deed. In bepaalde Keniase clans werden vrouwen besneden uit angst dat de clitoris tijdens de bevalling zo groot zou worden dat het kind erdoor verstikt zou raken. Maar die bestaande lokale gewoonten ZIJN DOOR ISLAM UITGEBREID, VERSTERKT EN GEHEILIGD. In landen als Sudan, Egypte en Somalië, waar de islam grote invloed heeft, is de nadruk op maagdelijkheid heel sterk."

Cromagnon heeft op het Engelstalige forum aangetoond dat Mohammed zelf vrouwenbesnijdenis heeft goedgekeurd! En dan wordt Ayaan in Tvuitzendingen verweten dat ze cultuur en islam verwart! Terwijl het Licht der Mensheid, de moreel superieure Mohammed :oops: , besnijdenis van meisjes goedkeurde!
Wie hersens heeft, denke na!

Gebruikersavatar
Omar Fathi
Berichten: 22
Lid geworden op: Di Jan 28, 2003 9:21 pm
Contact:

Berichtdoor Omar Fathi » Wo Mar 26, 2003 4:40 pm

Enkele opmerkingen:

1) De indrukwekkende successen van de islamitische veroveringen in de eerste eeuw na de dood van Mohammed zijn -zoals de meesten wel weten- te danken aan het feit dat de twee grote beschavingen, nl. de Perzische en de Byzantijnse, zichzelf en elkaar hadden verzwakt na verschillende veldslagen onderling. Naast deze oorzaak is er echter nog een tweede oorzaak die een verklaring geeft aan dit succes... de Arabieren -zeker in de beginfase- fungeerden als spons. De beschavingen die zij onderwierpen waren op zich een sleutel tot succes. Van zodra men bijvoorbeeld Syrië had ingenomen, heeft men gebruik gemaakt van de kennis van de Syriërs om het 'islamitisch' leger te trainen, op zowat elk vlak hebben de Arabieren gretig gebruik gemaakt van de kennis van de onderworpen volkeren.
De islamisering van deze gebieden ging ook geleidelijk aan, dit verklaart waarom de leger-eenheden in aparte garnizoen-steden werden onder gebracht. De eerste bekeerlingen zochten ook hun toevlucht tot deze 'steden' waardoor men de moslims gescheiden hield van de lokale en andersgelovige bevolking. Ook later zal men zien dat vooral uit andere culturen militairen rekruteerde en dat men zelfs(!) niet-moslims belangrijke posten in de overheid toevertrouwde, juist omdat kennis/ervaring en deskundigheid voor gingen op alle andere verschillen.
Een andere reden waarom de islamisering ook geleidelijk aan gebeurde was de betaling van de Djizya... aan het begin kostten de veroveringstochten massa's geld... indien men de lokale bevolking massaal ging bekeren dan had men een groot verlies van niet onbelangrijke inkomsten die anders-gelovigen dienden te betalen voor de bescherming die ze kregen.
Hedendaagse fundamentalisten ontkennen juist die 'universeel' geldende wisselwerking tussen culturen. Zij proberen alles zo 'zuiver' en 'puur' mogelijk te houden terwijl ze vergeten dat de basis van de islam niet louter gelegd is tijdens het leven van Mohammed maar vooral tijdens de eerste eeuwen na diens dood.

2) De besnijdenis op vrouwen is altijd 'n 'hot item' geweest. Er zijn verschillende visies onder de rechtsscholen aangezien in dit verschijnsel zich in de meeste arabisch/islamitische landen niet voordoet. Wat wel een feit is, is dat Mohammed het niet heeft afgekeurd maar juist heeft toegelaten 'als men maar niet te diep snijdt'.
Khitân is het Arabisch woord voor besnijdenis en is, net zoals bij het jodendom, een religieuze voorschrift voor mannen. In een overlevering (hadîth) van Ahmad b. Hanbal (V-75) wordt aangehaald dat dit een 'verplichting' is voor de man en aanbevelenswaardig voor de vrouw. Als men spreekt over besnijdenis van de vrouw dan gaat het over 'Khafd' wat men dan weer in twee kan opsplitsen: excisie en clitoridectomie.
In een traditie over Mohammed waarin hij een uitspraak doet tegenover Umm Atiyya (een vrouw uit zijn tijd die de meisjes besneed): "indien je snijdt, snijd dan niet te diep."
Dit gebruik doet zich thans vooral voor in Zuid-Oost Azië, Perzië, Egypte, Mauretanië en de meeste Afrikaanse landen uit de Sub-Sahara. Dit gebruik is echter geen 'islamitisch' gebruik, in de zin dat het louter en alleen onder moslims plaats heeft, maar om. bij de Kopten in Egypte wordt dit ook nog wel toegepast!

O. F. A. Meinardus, Mythological, historical and sociological aspects of the practice of female circumcision among the Egyptians, in Acta ethnographica, Budapest, xvi/3-4 (1967), 387-97,

al-Kayrawânî, Risâla, 161, 305; Ibn Kudâma, Mughnî 3, 1947

(Bukhârî, ghusl, bâb 28; Muslim, Hayd, trad. 88; Abû Dâwûd, Tahâra, bâbs 81, 83).

torvicx
Berichten: 21
Lid geworden op: Wo Feb 19, 2003 9:56 pm

allah is tuig

Berichtdoor torvicx » Za Apr 05, 2003 11:45 pm

Welk spiritueel belang heeft men bij een vrouwenbesnijdenis ?
voor wie een hamer in zijn hoofd heeft is alles een spijker ........


Terug naar “Commentaar van Lezers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast