Eerwraak

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 25, 2014 12:33 pm

Zwartmeer schreef:Dat de regering hier zo weinig aandacht voor heeft geeft voor mij aan dat ze deze Nederlanders als tweederangsburgers ziet.


Dat weet ik niet. Ik denk eerder dat ze vanwege de gevoeligheid weinig actie ondernomen hebben. Men praat liever niet over dit soort zaken, want anders stigmatiseer je moslim zal hun eerste gedachten zijn.

Maar....Het Kabinet schrikt van de toename eerwraakdoden

Het kabinet is geschrokken van de toename van het aantal eerwraakdoden in Nederland vorig jaar. De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Lodewijk Asscher, verantwoordelijk voor Integratie, lieten dat vrijdag voor de wekelijkse ministerraad merken.

Vorig jaar was er sprake van 20 eerwraak-gerelateerde doden, tegen 15 in 2012 en negen in 2011. In totaal waren er 500 meldingen van allerlei vormen van van geweld, zoals mishandeling, verkrachting, ontvoering en moord die te maken hadden met eerwraak, meldde het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) vrijdag.

Minister Lodewijk Asscher is niet verrast door de cijfers, maar wel opnieuw geschrokken. Hij noemt eerwraak een „afgrijselijke vorm van criminaliteit” en een „ongelooflijk moeilijk probleem” dat „niet past in Nederland”.

Het is volgens Asscher zaak de signalen op te pakken van mensen die in de knel dreigen te komen en hulp nodig hebben. Daarvoor is onder meer een speciaal telefoonnummer ingesteld. „En we moeten duidelijk maken dat dit onder geen beding geaccepteerd kan worden. Dat je hier in Nederland bent en van elkaar af blijft en het recht hebt om verliefd te worden op wie je wil en te geloven wat je wil.”

Ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie schrikt van de nieuwe cijfers. „Dit is ernstig en moeten we op alle fronten ongelooflijk de kop indrukken.”

Het landelijk eerwraakcentrum krijgt verzoeken om hulp van regionale politie-eenheden, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en van instellingen waar vrouwelijke slachtoffers worden opgevangen. De slachtoffers zijn meestal Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Iraakse of Afghaanse achtergrond.

In 20 gevallen waar het expertisecentrum in 2013 bij betrokken was, had de eerwraak een dodelijke afloop (moord, doodslag of zelfmoord). Het LEC EGG onderhoudt intensief contact met netwerken van onder andere Turken en Marokkanen in Nederland om aan eer gerelateerd geweld tijdig in beeld te krijgen en aan te kunnen pakken.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6131
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Ali Yas » Zo Apr 27, 2014 5:30 pm

Ariel schreef:
Ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie schrikt van de nieuwe cijfers. „Dit is ernstig en moeten we op alle fronten ongelooflijk de kop indrukken.”

Behalve op het belangrijkste front: de oprukkende islam zelf.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 01, 2014 4:14 pm

Eerwraak komt nagenoeg nooit voor.
Eerwraak? Welnee. Gewoon 'andere opvattingen'
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/eerwraak_welnee_gewoon_andere.html
Het gaat over dit artikel in de Volkskrant.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3646250/2014/05/01/Eerwraak-is-een-lekker-makkelijk-exotisch-etiket.dhtml
'Eerwraak is een lekker makkelijk exotisch etiket'
Eerwraak in Nederland neemt sterk toe. De regering spreekt van 'afgrijselijke criminaliteit'. Maar gaat het wel om eerwraak? Een twistgesprek tussen Volkskrant-redacteur Henk Müller en turkoloog Rob Ermers.

Spoiler! :
Er zijn ruim vijfhonderd gevallen van eerwraak geweest in 2013. Met twintig doden. Vooral onder Turkse, Marokkaanse en Afghaanse Nederlanders.
'Als er doden vallen is dat afschuwelijk, maar ik betwijfel of het eerwraak is geweest.'

Wat dan? Beetje dollen?
'Ik heb veel voor politieorganisaties gewerkt en boeken geschreven over eerwraak. Ik ben als onafhankelijk wetenschapper daarmee gestopt. Ik merkte dat de politie allochtonen in een bepaalde hoek wil zetten, alsof het om een speciale categorie mensen gaat die om een speciale reden geweld plegen.'

Dat doen ze toch ook, uit eerwraak.
'Eer is helemaal niet relevant, het gaat om stigmatisering. Dat komt overal ter wereld voor. Neem het Canadese meisje Amanda Todd, ze is vijftien, ze zit niet lekker in haar vel en op een chatsite doet een jongen lief tegen haar. Na een tijdje vraagt hij of ze haar borsten wil laten zien.

Als ze niet helemaal naakt wil, worden foto's op Facebook gezet. Amanda komt bekend te staan als 'sloerie' en draait door. Ze pleegt zelfmoord. Ook Turkse jongens en meisjes doen onbesuisde dingen en zitten soms niet lekker in hun vel. Als het om Meryem, een Turks meisje, zou gaan dan komt het niet als 'zelfmoord' in de statistieken, maar als 'eergelateerd geweld'.

Maar de familie van Amanda pleegt geen moord uit wraak op de Tilburgse Aydin C, de bewuste jongen.
'Klopt, maar ook haar familie heeft nu een stigma. En in sommige culturen móét je dan handelen, anders word je voor 'pooier' uitgemaakt en dan is de zedelijke familie-eer aangetast.'

Dan mag je doden, liefst met een beroep op de Koran, want God haat onkuisheid.
'De Koran kent geen eerwraak.'

Jammer dat die daders dat niet weten.
'Er zijn heel veel imams geweest die dat klip en klaar hebben gezegd, maar dat dringt niet altijd door.'

Die familiecultuur, waarin eerwraak op de loer ligt als een meisje onkuis zou zijn, is toch behoorlijk eng.
'Die wraak geldt overigens ook voor mannen. Maar er is geen sprake van eerwraak als niemand weet heeft van het grensoverschrijdend gedrag. Alleen zodra het naar buiten komt, moet er gehandeld worden.'

Of als er geroddeld wordt over een meisje, dan is ze haar leven al niet zeker.
'Het gaat niet om wangedrag, geweldplegen of seksueel misbruik. Bepalend is of het een stigma oplevert. Wangedrag is trouwens ook cultuurbepaald. Ik veroordeel geen culturen.'

U vindt dus een cultuur waarin minstens eenvijfde van de huwelijken tussen bloedverwanten plaatsvindt net zo goed als één waarin dat niet gebeurt?
'Als je zo opgegroeid bent, is er een behoorlijke kans dat je dat normaal vindt. Als een jongen met zijn nicht wil trouwen, wie ben ik om dat te veroordelen? De gemeenschap komt er zelf wel achter dat zulke huwelijken problemen kunnen opleveren. Misschien moet je de partnerkeuze dan beperken, maar dat is een politiek probleem.'

Maar die eeuwige familie. We zijn een individualistisch land.
'Er wonen ook andere bevolkingsgroepen, met andere opvattingen.'

U bedoelt: we leven in een parallelle samenleving met diametraal tegenovergestelde waardensystemen.

'Diametraal niet, parallel wel. Maar dat was vroeger al zo: rijk en arm, katholiek en protestants.'

Dat je als individu rechten hebt, of dat de familie alles voor je beslist, is van een andere orde. Ook de schaamte die het Marokkaanse jongens onmogelijk maakt te bekennen als ze iets fout hebben gedaan, heeft daar niets mee te maken.
'Als bekennen een stigmatiserend effect heeft op de familie, ontkennen ze. Zo werkt dat.'

Oh, dan is het goed?

'Je moet snappen dat het zo werkt.'

Minister Asscher noemt eerwraak een 'ongelooflijk moeilijk probleem dat niet past in Nederland'. Minister Opstelten vindt dat 'onze normen' moeten gelden. Ze hebben groot gelijk. Maar het wordt nog knap lastig.
'Wij hebben stereotype opvattingen over Marokkanen, Turken en eerwraak. Turken op hun beurt denken dat elk Nederlands kind met achttien jaar het huis uit moet, en Marokkaanse jongens dat alle Nederlandse meisjes hoerig zijn. Dát is lastig te doorbreken.

Maar ik wil erop wijzen dat het niet uitmaakt of je door Canadese of Turkse leeftijdgenoten wordt uitgesloten. De tragiek en wanhoop zijn universeel. Daar is niets cultureels aan. En als te snel met 'eergerelateerd geweld' en 'eerwraak' gaat schermen, creëer je een aparte categorie geweldsdelicten van immigranten.'

U kunt het beestje een andere naam geven, maar het probleem blijft bestaan.
'Eerwraak bestaat natuurlijk, maar het is een lekker makkelijk exotisch etiket, dat veel te snel wordt gebruikt om het gedrag van immigranten te problematiseren.'

Rob Ermers (1965) promoveerde in de Arabische en Turkse taalkunde. Hij schreef boeken over eergerelateerd geweld, is oprichter van Midden Oosten Perspectief en is verbonden aan de Radboud Universiteit.
Mensen als Rob Ermers moeten we koesteren. Zij zijn een uitstekende eye opener. Zulke figuren bieden ons een kijkje in de ziel van de politiek correcte mensen die liever vrouwen zien creperen dan dat ze toegeven dat de multiculturele idylle iet of wat mislukt is. Deze verbale bak zuur die Rob Ermers in het gezicht van de realiteit gooit om deze danig te verminken, is gewoon een mooie case study van politiek correct wensdenken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Ariel » Do Mei 01, 2014 4:37 pm

Erg, dat mensen zoals deze Rob de culturele maar ook islamitische rottigheden proberen goed te praten. Dit soort mensen leert alleen als hun zelf iets naars overkomt. Op de volkskrant is ook eeuwig en altijd een iRENEBAL de islam aan het vergoedelijke. Ik zou haar wel eens door elkaar willen schudden. Stom mens. Deze reactie schreef tuthola onder het interview van Rob.

Bovendien is het goed om ook eens naar de overeenkomsten te kijken in plaats van al of niet vermeende verschillen. Welke overwegingen gingen er schuil achter het gezinsdrama van die gewezen banktopman? Achter de moord op de twee broertjes, gevolgd door zelfmoord? Achter de vele moorden op ex-partners door mensen die de scheiding niet konden verkroppen? Waarom spreken we in het ene geval uitsluitend van eer en in het andere van gezin? Zijn dat soms elkaar uitsluitende eenheden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 01, 2014 6:31 pm

En dan is er een paraphrase door Arjan53:
Om de schrijver duidelijk te maken: Racisme bestaat natuurlijk, maar het is een lekker makkelijk exotisch etiket, dat veel te snel wordt gebruikt om het gedrag van autochtonen te problematiseren. Allochtonen moeten natuurlijk snappen dat we minder eerwrakers willen in ons land.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3646250/2014/05/01/Eerwraak-is-een-lekker-makkelijk-exotisch-etiket.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 02, 2014 3:54 pm

Dit is geen eerwraak, dit is spoken zien.
Ahmed Al-Khatib, 35, claims Rania Alayed, 25, appeared as a 'djinn'
A man killed his wife in self defence when she approached him in the form of an evil apparition, a court heard.
Ahmed Al-Khatib, 35, claims mother-of-three Rania Alayed, 25, appeared as a djinn - an apparition in Muslim belief - commanding him to bury her body.
Believing he was going to be killed, Al-Khatib pushed Miss Alayed, who hit her head and fell unconscious, the jury was told.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2618145/Man-accused-murdering-wife-claims-killed-self-defence-thought-evil-apparition.html

En wat zeggen anderen?
Man 'killed wife then dressed in her CLOTHES to try and convince family she was still alive'
A "violent and controlling" husband killed his wife and then wore her clothes in bid to convince her family she was still alive, a court has heard.

Ahmed Al-Khatib, 35, is accused of murdering Rania Alayed, 25, at his brother's flat because he believed she had become "too westernised".
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/raniaalayed-murder-trial-husband-killed-3480536
Rania lag in scheiding van haar man na jarenlange mishandelingen. Er was een tolk nodig om met Ahmed te kunnen communiceren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 06, 2014 1:21 pm

Een bekend verhaal uit Zwitserland.
The couple arrived in Switzerland from Tunisia in 1999 but their relationship broke up and the husband, a former accountant with the Tunisian Embassy in Bern, became unemployed and started drinking, according to reports of evidence heard earlier in the case.

He became jealous of his wife, accusing her of infidelity, of not looking after their two daughters — 9 and 12 at the time of the killing — and of being incapable of cooking couscous.

Ja het eindigde met:
The killing occurred in April 2010 after the man raped his spouse with whom he was separated and attacked her so savagely that she could only be identified through dental records, according to media reports.

Man sentenced to life for grisly wife murder
http://www.thelocal.ch/20140501/man-sentenced-to-life-for-savage-wife-murder
Het heeft niets met eerwraak te maken. Het kwam gewoon omdat ze niet goed kon koken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 23, 2014 11:40 pm

Mahalingam schreef:Twee jaar geleden in Californië:
Afbeelding
Kassim Alhimidi met het portret van zijn vermoorde vrouw.

Dat was toen een hele toestand. Zij was vermoord door een islamofoob. En alles ging vol op het orgel.
[...]
http://www.cbs8.com/story/25276375/live-stream-130pm-verdict-in-hate-crime-murder-case

En dan nu de uitspraak van de rechtbank.
EL CAJON (CNS) – An Iraqi immigrant who beat his wife to death in their El Cajon home after she asked for a divorce was sentenced Monday to 26 years to life in prison.
Kassim Alhimidi, 50, said he would rather be sentenced to die and have his remains sent to Iraq.
http://www.jihadwatch.org/2014/06/california-muslim-gets-life-sentence-for-killing-wife-in-murder-initially-blamed-on-islamophobia
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Carlo Colledi
Berichten: 9
Lid geworden op: Za Okt 02, 2010 12:52 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Carlo Colledi » Vr Jul 11, 2014 8:16 pm

Aryan Rostai (31) overgoot Narges Achikzei (23) met benzine en stak haar in brand omdat ze was aangewezen als executeur bij een familieberaad. Ze kenden elkaar oppervlakkig, hadden geen ruzie. Aryan Rostai kreeg 12 jaar gevangenisstraf en TBS opgelegd.

Afbeelding

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 18, 2014 2:51 pm

Ook mannen komen om het leven vanwege eerwraak.
Hier het verhaal van een 16-jarige jongen.
Jonge Turk levend begraven door familie van vriendin
Een jongeman is in het westen van Turkije door de familie van zijn vriendin ontvoerd, gefolterd en levend begraven. De familie had de 16-jarige jongen uit de stad Denizli ervan beschuldigd intiem te zijn geweest met het meisje, maar dat hij niet met haar wilde trouwen.De tiener was vorige week plotseling verdwenen. Zijn lijk werd gisteren in een bos ontdekt. De vader en een broer van het meisje zijn gearresteerd.

Volgens de eerste vaststellingen kreeg het slachtoffer 65 messteken toebedeeld, vooraleer hij levend werd begraven, aldus nog Dogan. Zijn longen waren met modder gevuld, wat tot zijn dood door verstikking heeft geleid.

De vader van het meisje heeft de daad bekend en gezegd dat het om een erekwestie ging. Hij gaf ook toe dat hij de jongen levend had begraven.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2123325/2014/11/17/Jonge-Turk-levend-begraven-door-familie-van-vriendin.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40586
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 01, 2014 3:19 am

Eerwraakmoorden – statistieken

Geplaatst op 6 oktober 2014

Afbeelding

Ghazala Khan (29 oktober 1986 – 23 september 2005) was een Pakistaanse vrouw, die in Denemarken op klaarlichte dag werd neergeschoten en gedood door haar broer, nadat ze was getrouwd tegen de wil van de familie. De moord op Ghazala was bevolen door haar vader om de ‘familie-eer’ te redden. Niet minder dan negen mensen uit haar familie namen deel aan het regelen en uitvoeren van de moord. Eerwraakmoorden komen vaak voor in de kandidaat-lidstaat van de EU, Turkije. Mishandeling door de echtgenoot en moord zijn de nummer één doodsoorzaak voor vrouwen in Turkije; niet kanker, diabetes of hart- en vaatziekten. Het in brand steken, snijden, verminken, verkrachten en mishandelen van een vrouw is volkomen legaal en acceptabel in de islam. Verbranding of beschadiging van de koran is dat niet.

Turkse ministerie van Onderwijs: 1 op de 4 Turken steunt/verdedigt eerwraakmoorden:
www.realcourage.org
www.todayszaman.com

Civitas: 1 op de 3 moslims in Groot-Brittannië is het er helemaal mee eens dat een vrouw gedwongen moet worden om aan de eisen ven haar man te gehoorzamen:
www.imaginate.uk.com
www.civitas.org.uk

BBC-peiling: 1 op de 10 Britse moslims is het ermee eens dat een familielid gedood wordt als dat schande over de familie heeft gebracht:
www.expressandstar.com

Middle East Quaterly: 91% van de eerwraakmoorden wordt wereldwijd gepleegd door moslims:
www.canadafreepress.com

Afbeelding

95% van de eerwraakmoorden wordt gepleegd door moslimvaders en -broers of door degenen die zij opdracht hebben gegeven:
http://fullcomment.nationalpost.com

Uit een onderzoek naar moslimvrouwen in Parijse voorsteden is te voorschijn gekomen dat driekwart van hen het gelaat bedekt uit vrees – ook uit vrees voor geweld:
www.nugget.ca

Twee derde van de jonge Britse moslims is het er over eens dat gebruik van geweld in verband met ‘eerwraak’ acceptabel is:
www.dailymail.co.uk

Pew Research (2013): De grote meerderheid van de moslims is voorstander van de sharia. Onder degenen die dat in de praktijk brengen, heeft het stenigen van vrouwen voor overspel de voorkeur van 89% van de Pakistani, 85% in Afghanistan, 81% in Egypte, 67% in Jordanië, 50% in ‘gematigd’ Indonesië, Maleisië en Thailand, 58% in Irak, 44% in Tunesië, 29% in Turkije en 26% in Rusland.
www.pewforum.org

Pew Research (2013): Aan het doden uit eerwraak van de vrouw voor seks buiten het huwelijk wordt de voorkeur gegeven boven de het doden van de man in bijna elk islamitisch land. Meer dan de helft van de ondervraagde moslims gelooft dat eerwraak vanwege seks ten minste deels gerechtvaardigd is:
www.pewforum.org

(2013) Jordaanse tieners verdedigen eerwraak:
www.france24.com

Afbeelding

Bron: http://muslimstatistics.wordpress.com

Vertaald uit het Engels door: Wachteres

http://ejbron.wordpress.com/2014/10/06/ ... tistieken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15511
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitische onwelriekendheid

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 01, 2014 2:32 pm

Er is wel erg veel mis met de achterlijke achterstandsreligie islam. Eerwraak en islam horen bij elkaar als het heilige weerzinwekkende boek Koran en de heilige sadist Mohammed.

Er valt natuurlijk veel meer te zeggen over wat allemaal niet deugt aan islam, maar eenvoudiger is het om iets te melden dat WEL deugt aan islam. Vandaar dat ik nu verder niets meer kan bedenken.[icon_lol.gif] O ja - schiet mij nog op de valreep te binnen - volgens alle moslims betekent islam vrede. Goed geïnformeerde lieden wisten dit al langer. Al 1400 jaar.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Dader eerwraak opnieuw gruwelijk in de fout

Berichtdoor stropke » Wo Feb 04, 2015 10:45 am


Dader eerwraak opnieuw gruwelijk in de fout
door Jan Colijn

Het was destijds een misdrijf dat de Nederlandse samenleving schokte en de discussie over eerwraak op gang bracht: de moord op de Almelose scholiere Zarife. De 18-jarige Almelose werd in 2003 door haar vader Özkan G. (53) met een jachtgeweer doodgeschoten vanwege haar westerse opvattingen. G. moest gisteren andermaal voor de rechtbank verschijnen. Deze keer omdat hij een man, die hem had gesommeerd hem in het Nederlands aan te spreken, met een kapotgeslagen glas zwaar had toegetakeld.

Tegen G. werd gisteren vier jaar cel en tbs met voorwaarden geëist. Het slachtoffer, een politiemedewerker, raakte dusdanig gewond dat zijn oor deels moest worden geamputeerd.

De affaire-Zarife baarde destijds veel opzien. De vader had zijn dochter voor een vakantie meegelokt naar Turkije, waar hij haar met een jachtgeweer doodschoot. G. werd in Turkije aanvankelijk tot 30 jaar veroordeeld, maar ging hiertegen in hoger beroep. Sinds een aantal jaren is hij vrij en woont hij weer in Almelo.

Het jongste incident speelde zich in september 2013 af in een kebabzaak in buurdorp Wierden. Het slachtoffer, een politiemedewerker die in zijn vrije tijd een bezoek bracht aan het eethuis, meende dat de man in het Turks een vervelende opmerking maakte en sommeerde hem daarop Nederlands te praten. Daarop raakten beiden slaags, waarbij Ö volgens justitie als eerste het geweld opzocht. Uiteindelijk greep hij een glas, sloeg dit kapot en stak het slachtoffer in zijn hals.

Omdat de belager kon vermoeden dat het slachtoffer een slagaderlijke bloeding zou oplopen, vindt justitie dat er sprake is van poging tot doodslag. Hoewel het slachtoffer met zijn opmerking de aanstichter van de ruzie was, is er volgens de officier van justitie geen sprake van noodweer. Ö greep volgens justitie het glas omdat hij zich gekrenkt voelde en niet uit noodzaak om zich te verdedigen.

De verdachte vluchtte na de caféruzie naar Turkije. Toen hij vorig jaar terugkeerde en zichzelf aangaf op het politiebureau werd hij aangehouden. Het OM eiste bovenop de celstraf tbs met dwangverpleging om de maatschappij tegen G. te beschermen. De man heeft een fors strafdossier met meerdere geweldsdelicten, waaronder de eerwraak op Zarife.

Uitspraak: 17 februari.
bron


Op mijn uitspraak hoeft hij niet te wachten tot 17febr. Gewoon nu op 4 febr het land uitzetten. Straks gaat hij hier nog blijven in de cel op mijn belastingcenten. Als hij niet eens is met Westerse levenswijze, wat doet hij hier dan? ..OPZOUTEN.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 13, 2015 8:28 pm

de 26-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam werd 26 januari als vermist opgegeven. De politie is vanaf die melding uitgegaan van een zorgwekkende vermissing en een team rechercheurs onderzocht de zaak.
Volgens stichting Femmes for Freedom stapte de Pakistaans-Nederlandse Yasmeen een tijdje terug al naar de politie om te melden dat ze vreesde voor haar leven. ,,Wanneer was doorgevraagd naar de familie-omstandigheden, dan zou de politie hebben gerealiseerd dat ze de opvang in had gemoeten. Yasmeen werd ondergebracht bij een oom in Amsterdam, juist terwijl ze voor haar familie had willen vluchten,'' aldus directeur Shirin Musa.

Is dat niet een beetje de kat op het spek binden?
En dan nu:
Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen in Drenthe, waar gisteren het onderzoek begon.
In het bos tussen Ruinen en Pesse (bij Hoogeveen) is gisteravond het lichaam van de 26-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam gevonden. Ze lag begraven in het bos. [...]
Kort na de vondst werd in Rotterdam de 26-jarige echtgenoot van de vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Hij zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De (2) kinderen zijn op dit moment op een veilig adres ondergebracht.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3850910/2015/02/13/Lichaam-van-Rotterdamse-Yasmeen-gevonden-in-bos.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15511
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam, Koran. Wat heb je eraan?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Feb 13, 2015 9:16 pm

De overheid wil te allen tijde vermijden dat islam in een kwaad daglicht wordt gesteld. Raar, want daar is niks mis mee.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40586
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 15, 2015 4:02 am

Moslimvrouwen worden vermoord omdat ze te Westers zijn

Geplaatst op 14 maart 2015, door Rommel

Ze zijn te Noors geworden. Is de verklaring van de Noorse Politierecherche waarom vrouwen met een islamitische achtergrond in Noorwegen een tien zo keer hogere kans lopen om door haar islamitische partner vermoord te worden, in vergelijking met etnische Noorse relaties.

Als het gaat om moord in gezinsrelaties toppen de islamitische vrouwen de statistieken als slachtoffers. In de afgelopen 13 jaar zijn er 38 allochtone vrouwen door hun partner vermoord die ook geen Noorse achtergrond had. Dit kan vervolgens worden vergeleken met hoe het eruit ziet in omstandigheden waarin beide partijen etnisch Noors zijn. In dezelfde periode werden 39 vrouwen vermoord, blijkt uit cijfers van de Noorse Politierecherche, schrijft de Noorse TV2.

De jaren wat de statistieken beschrijven is het aantal inwoners met een allochtone achtergrond in Noorwegen meer dan verdubbeld – van zeven tot 15 procent van de bevolking. Met die gegevens kan de politie constateren dat in 100-procent allochtone relaties 10 keer zo vaak een vrouw vermoord wordt dan in een zuivere Noorse autochtone relatie.

De Noorse politie weet ook waarom vrouwen in een niet-Noorse relatie meer blootgesteld zijn aan geweld en zelfs vermoord worden: ze zijn eenvoudigweg teveel Noors, teveel Westers geworden, iets wat de directe omgeving – haar man of familieleden – niet kunnen accepteren.
– Het is een kwestie van trots en eer als blijkt dat de vrouw teveel Noors is geworden. Haar man draagt de verantwoordelijkheid voor de familie-eer en zal deze herstellen. In het ergste geval door het uitoefenen van geweld – of nog erger – door moord, zegt Elisabeth Hellevang Størksen, politiespecialiste in onderzoek naar huiselijk- en seksueel geweld.

Volgens consistente informatie van politie en maatschappelijke instanties is het heel moeilijk in contact te komen met vrouwen die zijn blootgesteld aan huiselijk geweld in islamitische milieus, waar begrippen als trots en eer bovenaan staan en soms een hoge prijs kan vragen.

Wat ik vooral tragisch en triest vind is dat deze vrouwen het gevoel hebben dat ze geen andere keuze hebben dan in hun relatie te blijven, omdat andere opties onmogelijk lijken, zegt Lene Eriksen, leider van een alarmcentrale in Bergen, eraan toevoegend dat het belangrijk is om te informeren dat niemand op deze manier moet leven.

De laatste islamitische vrouw die het afgelopen jaar de eer-moordstatistiek als slachtoffer heeft rondgemaakt is Hanan, een moeder van twee kinderen die het noorden van Irak ontvlucht was en vijf jaar geleden naar Noorwegen kwam om een beter leven te zoeken. Bij collega’s in het opvangcentrum waar ze werkte was ze zeer geliefd en gerespecteerd. Ze deed alles om een “echte Noorse” te worden. Ze deinsde er zelfs niet voor terug om de favoriete vrije tijd bezigheid van de Noren te leren – skiën – en was geheel ingesteld om iets terug te geven aan het land wat haar veilig onder de vleugels had genomen.

Maar Hanan was helemaal niet veilig. Op 9 december 2014 verliet ze samen met haar islamitische echtgenoot haar werkplek, ook van buitenlandse afkomst. Het is de laatste keer dat collega’s haar zien. Haar echtgenoot werd haar moordenaar.

Lene Eriksen is ervan overtuigd dat het motief voor de moord is dat Hanan teveel Noors was geworden. Haar moslimman die wordt beschuldigd van moord heeft via zijn advocaat bekend, maar ontkent ten stelligste dat het handelt om haar “vernoorsing”. Het gebeurde puur impulsief, verklaart hij.

De politie is nog steeds met het onderzoek bezig.

Auteur: Annika Hansson

Bron: http://samtiden.nu/12181/norsk-statisti ... ch-mordas/

http://www.vrijechroniqueurs.nl/moslimv ... rs-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6131
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Ali Yas » Zo Mar 15, 2015 11:24 am

Pilgrim schreef:
De Noorse politie weet ook waarom vrouwen in een niet-Noorse relatie meer blootgesteld zijn aan geweld en zelfs vermoord worden: ze zijn eenvoudigweg teveel Noors, teveel Westers geworden

Waaruit maar weer duidelijk blijkt welke cultuur een grotere aantrekkingskracht heeft. :victory:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15511
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam, ander woord voor heidense maffia.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mar 16, 2015 11:10 am

Pilgrim schreef:
Moslimvrouwen worden vermoord omdat ze te Westers zijn

Moslimvrouwen worden vermoord ondanks dat ze te westers zijn.

Het islamitisch parasieten tuig is niet voor niks naar het westen geparasiteerd. Geen religie is zo smerig vies en huichelachtig onbetrouwbaar gevaarlijk als die van de islam. Wel de lusten, maar niet de lasten voor de man. Want in het westen wordt de vrouw geacht geëmancipeerd te zijn. En dan heb ik het nog niet over al die verkrachtingen in het westen door islamitische oerwoud-apen uit Afrika.

Europa is ziek bezig. Mensen met een andere cultuur en religie die zich hier willen manifesteren als de tijdgeest der veranderingen in het licht van hun betweterige achterlijkheid, kunnen beter met lik op stuk de deur gewezen worden. Voor moslims leiden alle wegen naar Mekka. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar moslims zijn de huichelarij nog lang niet ontgroeid zolang zij de historische psychopaat sadist en oversekste woestijnboef Mohammed aanbidden in de geest van Jezus, en de leugen vereren in plaats van de waarheid.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor King George » Zo Mei 03, 2015 8:17 am

‘Moord’ Delfshaven: eerwraak (soort van…) om een meisje. Wat een klap had moeten zijn, werd een steek

Afbeelding

“Waren beiden leuke goeie jongens, zowel dader als slachtoffer.” Meldt onze Rotterdamse correspondent. Gaat over bericht hierboven. Een uit de hand gelopen steekpartij, vanwege de zus van de dader die een relatie had met het slachtoffer.

In de Marokkaanse gemeenschap gold het als een schande dat ze nog steeds niet getrouwd waren. De familie accepteerde het meisje niet, maar het meisje kon niet zonder de jongen en na een uit de hand gelopen ruzie besloot ze een nachtje thuis te slapen bij haar ouders. Dat hield de jongen niet tegen: hij was naar haar ouderlijk huis gegaan en had daar een scène gemaakt. ‘Respectloos,’ vond haar broer.

Wat een gewone vechtpartij had moeten zijn, met wat klappen en duwen, escaleerde in een steekpartij. Waarbij alleen maar slachtoffers te betreuren zijn. En veel gemengde gevoelens, van woede en verdriet, aan beide kanten.


link
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor King George » Zo Mei 03, 2015 9:17 am

Wat een gewone vechtpartij had moeten zijn


Over wat voor cultuur hebben we het als een vechtpartij gewoon gevonden moet worden? Een primitieve cultuur van het recht van de agressiefste in plaats van een ontwikkeldere cultuur van de kracht van de rede?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 08, 2015 5:00 pm

De politie houdt zijn mond over de cultuur- dan wel de migratieachtergrond van de ouders.
Het kan een defenestratie zijn of gewoon: tijdens het spelen uit het raam gevallen.
Een achtjarig meisje is vannacht dood gevonden bij een flat in Hoogeveen (Drenthe). Een woordvoerder laat weten dat wordt onderzocht hoe het meisje van de flat heeft kunnen vallen.

Het kind overleed ter plekke, zo meldt het ANP. De 35-jarige moeder van het meisje is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het drama. Zij zal in de loop van deze ochtend worden verhoord over haar rol.

Update 15.21: De moeder van het dood gevonden achtjarige meisje uit Hoogeveen blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de politie maandagmiddag laten weten. Hoe het meisje om het leven is gekomen, is nog niet bekend.

De 35-jarige moeder werd maandagochtend aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Zij wordt hierover verhoord. "Vijftien rechercheurs behandelen de zaak. Om meer tijd te krijgen is de vrouw in verzekering gesteld", aldus een woordvoerder van de politie.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/06/meisje_8_overleden_na_val_van.html
Het gezin was bekend bij hulpverleningsinstanties in Hoogeveen.
De flat:
Afbeelding
http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/drama-hoogeveen-moeder-nog-vast-12638483.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 10, 2015 10:28 pm

Wat mis ik in dit bericht? vermelding van een moeder.
Er is wel sprake van een fundi-broertje .
Vader in Charleroi slaat dochter en toont onthoofdingsvideo om voorbeeld te stellen
De vader was door zijn zoon geïnformeerd dat het meisje optrok met een jongeman. Met geweld troonde hij zijn dochter mee naar haar kamer en bond haar met snelbindstrips aan een stoel vast. Het meisje kreeg klappen en werd verplicht naar een video over de onthoofding van een vrouw te kijken. De man, die de scène filmde, zou daarop gezegd hebben "dat lot zou je in Syrië ondergaan hebben".

Dankzij een schaar uit haar schooltas kon de tiener zich bevrijden en uit het raam springen.

Had het iets met Islam te maken?
Het openbaar ministerie vorderde minimaal 4 jaar celstraf. Tijdens het requisitoir stipte het parket aan dat de geradicaliseerde broer van het slachtoffer de beklaagde had aangespoord om zijn dochter te verdrinken, omdat ze de waarden van de islam niet had gerespecteerd. De substitute wees erop dat de zaak slecht had kunnen aflopen indien het meisje niet was ontsnapt.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2354315/2015/06/10/Vader-in-Charleroi-slaat-dochter-en-toont-onthoofdingsvideo-om-voorbeeld-te-stellen.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Carlo Colledi
Berichten: 9
Lid geworden op: Za Okt 02, 2010 12:52 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Carlo Colledi » Vr Jul 03, 2015 11:23 am

19 jaar gevangenisstraf geëist voor eerwraak. Volgens het OM waren de vader en zoon van 52 en 26 jaar uit Dordrecht fel gekant tegen de relatie van het slachtoffer met hun dochter en zus, onder meer omdat zij al was uitgehuwelijkt aan haar neef.
http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015 ... ZZQCVK8qT0

In Middelburg heeft politie/OM er geen moeite mee om eerwraak juridisch af te handelen als eerwraak. Zij lieten zich niet in de maling nemen door de dadergroep met hun fantasieverhalen en gingen over tot brede vervolging. Als deze moord in Zeist zou zijn gepleegd dan zou politie/OM alleen de vader vervolgen met als motief 'een volstrekt uit de hand gelopen arbeidsconflict dat absoluut niets te maken had met Islam, een gearrangeerd huwelijk of eerwraak'.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 03, 2015 11:44 am

Carlo Colledi schreef: Als deze moord in Zeist zou zijn gepleegd dan zou politie/OM alleen de vader vervolgen met als motief 'een volstrekt uit de hand gelopen arbeidsconflict dat absoluut niets te maken had met Islam, een gearrangeerd huwelijk of eerwraak'.


We zijn er nog niet. De 19 jaar kunnen nog altijd 19 maanden worden .
Mij verbaast niets meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40586
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Eerwraak.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 12, 2015 2:20 am

Meer dan 11.000 “eer”misdaden in Groot-Brittannië

Geplaatst op 11 juli 2015

Afbeelding

De politie in de Britse West Midlands heeft de nieuwste cijfers betreffende zogenaamde “eer”misdaden bekendgemaakt. De Iraanse en Koerdische vrouwenrechtenorganisatie eiste op grond van de cijfers een nationale strategie van de politie, justitie en scholen om grip te krijgen op het probleem.

In Groot-Brittannië hebben tussen 2010 en 2014 meer dan 11.000 “eer”misdaden plaatsgevonden, waaronder ook gevallen zoals misbruik, moord, gedwongen huwelijk en genitale verminking.

De Metropolitan Police registreerde het hoogste aantal in de West Midlands met 1269 en in Bedfordshire met 1106.

Diana Nammi, directrice van de Iraanse en Koerdische vrouwenrechtenorganisatie, die vrouwen uit het Nabije Oosten die in Groot-Brittannië wonen en te lijden hebben onder “eer”geweld, hulp aanbiedt, zei dat deze omstandigheden niet vanzelf zouden verdwijnen.

Ze waarschuwde ervoor dat van veel daden helemaal geen aangifte wordt gedaan, omdat de daders in veel gevallen familieleden of zeer goede kennissen van de slachtoffers zijn of omdat de slachtoffers geen vertrouwen in de politie zouden hebben.

De cijfers, aldus Nammi, zouden niet de ware omvang van het probleem laten zien. Zeer veel misdaden zouden onbekend blijven, omdat de daders vaak familieleden van het slachtoffer zouden zijn.

Er zou een nationale strategie van de politie, justitie en scholen nodig zijn, die zouden moeten samenwerken om het probleem op te lossen.

De woordvoerder van de politie toezichtinstantie van hare majesteit, Chisty, zei dat de misdaden meestal buiten het blikveld van de meeste autoriteiten, ook van de politie, zouden plaatsvinden en dat er in het verleden veel fouten zouden zijn gemaakt bij het onderzoek naar zulke gevallen. Nu zouden de agenten een speciale opleiding krijgen en “eer”misdaden zouden geen randverschijnsel meer zijn.

Bron: http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel: www.birminghammail.co.uk

Auteur: Nick McCarthy

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/11 ... more-92653
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten