Eerwraak

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Eerwraak.

Bericht door Manon »

Marieke schreef:
Zwartmeer schreef:De volgorde in de koran is eerst hoofd eraf, dan de vingertoppen. Eigenlijk slaat dat nergens op.
Nouja, het is natuurlijk sowieso gruwelijk, pervers, monsterlijk. Maar als men eerst het hoofd eraf slaat, heeft het slachtoffer wel geen pijn meer als de moordenaar daarna de vingers doet. (Ja, rare gedachtegang, ik weet het, maar ik wilde het wel even zeggen).
Eén van onze vroegere leden, BFA, heeft het me ooit uitgelegd: blijkbaar was er een mythe in omloop in die tijden dat men bij het einde der tijden, zijn hoofd terug kon oppakken en terug op zijn schouders kon zetten. Door het afkappen van de vingers was dat dan blijkbaar niet meer mogelijk. Zonder vingers kon je je hoofd niet meer oprapen ....

(hoe die zelfontploffende martelaars het dan moeten doen weet ik ook niet).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

Ik hoorde op de StaatsTV over deze zaak. De straf was zo laag omdat de rechter een verzoek-smeekschrift van de hele familie honoreerde. Dat er in deze zaak eigenlijk alleen maar slachtoffers zijn en dat de familie een zo laag mogelijke straf wilde. Familiedrama.

De familie kan hier niet aankomen met de eis van geen straf. dat is te doorzichtig. Zij heeft de familie-eer gered en dat is Mohammedaans gezien een goede daad die geen straf verdient.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

De islam vermoordde Mirjam
Joost Niemoller

Rechter: Marokkaanse moeder vermoordde dochter per ongeluk.

Het valt nauwelijks nog te volgen. Gisteren deed de rechter uitspraak in de moord op Mirjam Abarkan in IJsselstein. Ja, ik noem het moord. Maar zo mag het kennelijk niet genoemd worden. Gisteravond was de advocaat van de moeder die op raadselachtige wijze een mes deed verdwijnen in haar dochter, te gast bij Knevel en van den Brink. In dat gesprek vermeden zowel de advocaat (maar dat is zijn werk) als de presentatoren Jan Marijnissen en Thijs van den Brink angstvallig wat aan de zaak nu juist zoveel ophef had gegeven: Dat het ging om een Marokkaans gezin. Dat de moeder moeite had met de vrije levenswandel van haar dochter. Dat er dus een islamitische component in de zaak was. En ook een politieke component inmiddels, want de PVV had Kamervragen gesteld over eerwraak n.a.v. IJsselstein.

Ook de rechter liet al die aspecten, die toch te maken konden hebben met de motieven voor deze moord die dat niet mag heten, weg.

Het ging zowel in de media als bij de rechter maar om één ding: De ontstellende zieligheid van de moeder en haar familie. Van enige rechtvaardigheid ten aanzien van de dode Mirjam, die zo graag Nederlands wilde zijn, was geen sprake.

Mirjam moet branden op het altaar van de multiculturele idealen.

Wat zijn we toch een bangig, wegkijkerig land geworden!

Hoe het er in werkelijkheid aan toe gegaan moest zijn, kwam je eigenlijk al vrij snel te weten. RTL interviewde in januari dit jaar een goede schoolvriendin van de 16-jarige Mirjam. Anoniem.

Volgens de vriendin was Mirjam net als haar andere vriendinnen. "Ze was gewoon een Nederlands meisje, haalde goede cijfers op school en wilde schoonheidsspecialiste worden. Ze was misschien een beetje druk, maar wel geliefd bij leraren. We deden dingen samen die ik met al mijn vriendinnen doe: shoppen, praten en naar de McDonalds. En als ik ergens mee zat, kon ik altijd mijn verhaal bij Mirjam kwijt.

"Bij haar thuis was wel altijd ruzie – daarom kwam ik er ook nooit – maar ook daar zei Mirjam weinig over. Haar ouders waren Marokkaans, maar daar zei ze ook weinig over. Ze droeg ook geen hoofddoek en volgens mij vond haar moeder dat helemaal niet erg."

Ze was zichzelf Mirjam gaan noemen. Ze heette eigenlijk. Myriam. De ruzie met haar moeder was ontstaan, nadat die moeder, naar verluid, nachtenlang niet had geslapen over haar dochter en nadat ze SMS berichtjes van haar dochter had gelezen. Maar waarom sliep ze nachtenlang niet? Wat stond er op die SMS berichten? Daar moeten we maar naar raden.

Opmerkelijk aan het verhaal van die schoolvriendin vind ik vooral dit:

Haar ouders waren Marokkaans, maar daar zei ze ook weinig over.

Dat geeft aan dat er een groot cultureel verschil bestond tussen de ouders en de zich zo Hollands gedragende Mirjam. Er was dus een spanning.

De advocaat deed al in een vroeg stadium, nog voor de rechtszaak, zijn best om dat beeld te draaien. Ja, er waren dan misschien wel spanningen, vertelde hij in een interview, maar dat kon je zien als bij gereformeerden, die ook moeite hadden met de moderne wereld waarin hun kinderen op moesten groeien. Gek genoeg hoor je toch echt zelden over gereformeerden die op raadselachtige wijze een mes laten verdwijnen in hun kinderen, maar daar vroegen de desbetreffende presentatoren niet naar, en daar kwam de advocaat toch maar weer mooi mee weg. Net als later bij Knevel en van den Brink. De man speelt overal een thuiswedstrijd.

Maar vooral: die eerwraak moest van tafel. En de eerwraak ging dus van tafel. Want we zijn hier een volgzaam land.

Bij de uitspraak van de rechter was, zoals gezegd, iedere overweging aangaande de islam achtergrond van het gezin domweg verdwenen.

Er kon dan ook geen sprake zijn van 'voorbedachte rade.' Zowel de officier van justitie, als de advocaat vonden dat en de rechter vond dat ook. Het kwam zomaar op. Het gebeurde als in een droom. Uit het niets. Want zo vertelde de moeder het:

Over hetgeen vervolgens is gebeurd heeft zij verklaard (letterlijk weergegeven):

En voordat ik het wist had ik die mes in mijn handen en zij zat op het bed. Ik schreeuw tegen haar: “Hier als je mij wilt afmaken doe het dan, misschien krijg je dan spijt en dan komt het wel goed met je.”

Opeens stond zij op van het bed en trok mij naar zich toe, maar ik had die mes. (…) Ze trok me naar zich toe. (…)’

5 En vervolgens: ‘Ze zat daar, ze stond … toen zij mij naar zich toe trok… in haar buik. (…) en zei ze van: “nu heb je me, nu heb je me (…) gestoken… nu ga ik weg, naar [naam] d’r vader… en toen heb ik volgens mij, ik weet het niet.

Het werd opeens zo grijs, zo zwart.’

6 Op de vraag: ‘Raak je haar op het moment dat [slachtoffer ] je naar haar toe trok?’, antwoordt verdachte bij de politie: ‘Volgens mij wel, want daarna hield ze zich zo vast (verdachte doet beide armen om haar buik).’

7 Verder heeft verdachte bij de politie

8 en ook ter terechtzitting op 9 juli 2013 verklaard dat toen [slachtoffer ] naar verdachte toe kwam, zij, verdachte, zag dat een heleboel bloed uit [slachtoffer ] borst en uit haar buik kwam. Vervolgens viel [slachtoffer ] in verdachtes armen en viel zij met [slachtoffer ] neer.


En wij geloven dat. Omdat wij er belang bij hebben dat te geloven. Dat het ineens zo grijs, zo zwart werd.

Bij de beschrijving die in de rechtelijke uitspraak wordt gegeven van de toestand van de moeder, maar ook van het hele gezin, komt een duidelijk cultuurpatroon naar voren: Schaamtecultuur. Handhaving van eer. De spanningen die daarmee gepaard gaan. De machteloosheid van de vrouw. Alleen: De rechter, en kennelijk het hele apparaat, weigert om dit als culturele patronen te benoemen. Weigert dus ook om de islam te benoemen als de reden achter al dit gedrag dat alleen maar op gruwelijke wijze kon eindigen. En weigert dus ook te benoemen dat dit hele patroon wel moest leiden tot iets wat we moord moeten noemen, maar we alleen maar als doodslag mogen benoemen:

Verdachte heeft in het verleden, zowel in haar jeugd als tijdens haar huwelijk, te maken gehad met geweld en relatieproblemen. Zij nam binnen het gezin de zorg en opvoeding van de kinderen vrijwel volledig op zich en verborg de problemen met haar kinderen voor haar echtgenoot, uit angst voor zijn reactie. Er was sprake van diverse problemen met haar oudste zoon, haar jongste zoon vroeg om extra aandacht vanwege zijn handicap en er waren forse problemen met [slachtoffer ], zowel in de relatie met verdachte, als in de vorm van opstandig gedrag op school en thuis.

Betrokkene heeft de neiging problemen naar de buitenwereld glad te strijken en zoveel mogelijk zelf op te lossen. Bij voortduring van problemen kunnen bij betrokkene gevoelens van machteloosheid, uitzichtloosheid en onzekerheid ontstaan, en is zij gevoelig voor het ontwikkelen van depressieve episodes, hetgeen meermalen is gebeurd. Omdat zij bij oplopende spanning en problemen neigt tot passiviteit en beperkt in staat is adequaat steun te vragen en te ontvangen, wordt op zo’n moment haar psychische draagkracht chronisch overvraagd en raakt zij psychisch uitgeput, wat leidt tot decompensatie en depressieve episodes. Deze gaan gepaard met sombere stemming, gevoelens van onzekerheid, leegte en uitzichtloosheid. Deze recidiverende depressieve episodes, steeds in reactie op grote problemen binnen haar gezin, kunnen worden gezien als verdachtes psychische kwetsbaarheid.

Alles wordt hier voorgesteld als een specifieke, indivuele eigenschap van de moeder. En zeker, zulke moeders zul je vast hebben. Maar we zien hier in werkelijkheid een algemeen, cultureel patroon. We zien hier typische immigratieproblematiek. We zien hier de rol van de islam.

Het was de islam die Mirjam vermoorde. Maar u wordt geacht dit niet te weten.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/ ... dde-mirjam
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Carlo Colledi
Berichten: 9
Lid geworden op: za okt 02, 2010 12:52 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Carlo Colledi »

Tegen Haroen Mehraban (officieel Zaman Mehraban) is bij de politie aangifte gedaan als opdrachtgever van de Zeister brandmoord op Narges Achikzei. Het is zeker niet de enige aangifte die tegen dit heerschap is afgelegd, er zijn zo'n 60+ aangiften afgelegd vanwege internetoplichting via Marktplaats.nl en daarnaast heeft deze Afghaanse jongeman zich nog schuldig gemaakt aan afpersing, bedreiging, smaad/laster en het afleggen van een valse aangifte omdat hij claimt niets te weten van de criminele praktijken of het moordcomplot tegen Narges Achikzei.

Hij loopt nog steeds vrij rond. Hoewel Europese regelgeving brede vervolging voorschrijft bij eerwraak ligt zijn strafdossier al 2 jaar stof te vangen op het bureau van een OvJ die moet beslissen over zijn strafvervolging. Haroen Mehraban is thans officieel moordverdachte en omdat Naming & Shaming in Nederland is toegestaan...

Oproepje: Haroen Mehraban ga je melden bij de politie vrouwenhater!

Afbeelding

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20930
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door King George »

Drie Pakistaanse vrouwen slachtoffer eerwraak

PESHAWAR - Drie vrouwen zijn in Pakistan gedood uit eerwraak omdat één van hen haar man had verlaten en een andere man had getrouwd.


Volgens de Pakistaanse krant Dawn was de 22-jarige vrouw uit het district Darra Adam Khel 2 jaar geleden getrouwd met een winkeleigenaar in het dorp Jawaki. Ze zou bij haar vlucht hulp hebben gekregen van een tante en nicht.

De vrouwen werden zondag ter dood veroordeeld door een tribale raad en zondagavond door familieleden doodgeschoten.

Volgens de Pakistaanse mensenrechtencommissie werden in 2011 in het conservatieve islamitische land 943 vrouwen gedood uit eerwraak.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

Oeps....Koerden trouwen met Koerden, en niet met Turken. Dat is even schrikken voor de Zeeuwen. Wie had dat nou verwacht.
Moeten wij als blanke Hollanders ook eens proberen. Stennis maken als een Marokkaan een blank meisje wil trouwen. Blanken trouwen met blanken. Ik denk dat de aarde dan vijf keer sneller gaat draaien door alle boze goedmensen.
Werkgever verdacht van doodschieten 'schoonzoon'

Een verboden relatie met de dochter van zijn baas is een 24-jarige Dordtenaar waarschijnlijk fataal geworden. In een uitgestrekt niemandsland bij het Zeeuwse dorpje IJzendijke werd hij woensdagochtend doodgeschoten.

De 50-jarige werkgever wordt ervan verdacht zijn 'schoonzoon' van het leven te hebben beroofd. Hij werd gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij in ieder geval nog twee weken vast blijft zitten in voorarrest.

Beperkingen
De vermoedelijke schutter zit 'in beperkingen'. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, met uitzondering van zijn advocaat. Twintig politiemensen doen nog onderzoek naar de zaak.

De man zou volgens bekenden tot zijn daad zijn gekomen, omdat hij tegen de relatie van de 24-jarige werknemer met zijn dochter was. Het slachtoffer dat in Wielwijk woonde is van Turkse komaf, de familie van zijn vriendin is Koerdisch. Het stel zou samen ook zijn weggelopen.

'Koerden trouwen met Koerden,' zegt een vrouw die via een vriendin van de Koerdische familie over de kwestie hoorde. 'Binnen de Turkse gemeenschap gaat het verhaal rond. Maar naar buiten toe wordt niet veel losgelaten, omdat het vreselijk is wat er is gebeurd.

'Bij de Turkse moskee aan de Vest in Dordrecht zeggen enkele bezoekers flarden te hebben gehoord over het drama. Zo zou de familie ook tegen de relatie zijn, omdat het 24-jarige slachtoffer nog getrouwd was of pas gescheiden.

De opgepakte Dordtenaar belde woensdagochtend zelf de politie om te melden dat hij iemand had doodgeschoten langs de N61. Toegesnelde agenten troffen de man bij zijn slachtoffer aan, met het pistool nog in de hand. Hij voldeed direct aan het bevel om het wapen te laten vallen en werd vervolgens gearresteerd. Het 24-jarige slachtoffer overleed ter plekke.

Geschrokken
Beiden zouden in Zeeland aan de aanleg van een nieuwe weg werken in opdracht van bouwbedrijf Strukton. De schietpartij gebeurde in de ochtend, nog voor andere collega's ter plaatse waren. 'We zijn heel erg geschrokken. Verschrikkelijk dat dit is gebeurd,' zei Irene van Dam van het bedrijf eerder in het AD.

Andere onderaannemers van Strukton die een rol hebben in de grootscheepse bouwtraject, zeggen niets mee te hebben gekregen van het incident. Er wordt over een afstand van 22 kilometer gewerkt.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... zoon.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Amazigh »

Familiedrama/Eerwraak in Schoonloo

Alles wijst op een familiedrama, waarbij de vader zijn drie zoontjes na een vechtscheiding heeft omgebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslage
De vader had kinderen uit twee verschillende relaties. Jasper en Marijn, de twee jongens van 10 jaar oud zijn een tweeling, waarvan de één bij de vader woont op het bungalowpark in Schoonloo en de ander bij zijn moeder in Groningen. De 2-jarige Seth woonde formeel bij zijn moeder in Groningen. Alle betrokkenen zijn inmiddels ingelicht en opgevangen.n.
Jasper, Marijn en Seth zaten allen op basisschool de Petteflet in Groningen. Volgens een woordvoerder van de school worden de kinderen, ouders en leerkrachten op dit moment opgevangen op de school.
De vader heeft een afscheidsbrief gestuurd naar ouders van schoolgenoten van zijn kinderen. In de brief staat dat een slepende scheidingskwestie de reden is voor het drama. De vrouw van de man, Bernd K.B., zou al enige tijd een relatie hebben met een andere man. In de brief schrijft Bernd ook: " We hebben nog een heerlijk weekend gehad met zijn vieren. Heerlijk geknuffeld en plezier gehad!"
Volgens het Dagblad van het Noorden is een betrokkene maandagmorgen na het lezen van de brief spoorslags naar het vakantiehuisje gereden. Daar ontdekte deze persoon het drama, belde de politie en heeft nog tevergeefs geprobeerde de kinderen te reanimeren. De man was niet op vakantie in het park, maar woonde daar al enige tijd.
De politie kan nog niet bevestigen dat sprake is van een gezinsmoord. De vier werden gevonden nadat een melding was binnengekomen dat er een zelfmoord zou worden gepleegd.

Bron: Telegraaf
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

Familiedrama/Eerwraak in Schoonloo. ? : nono3: Jokkebrok... Oud nieuws, en dit drama is geen eerwraak maar een familiedrama.
Ik kan me heel goed voorstellen dat jij als moslim het heel vervelend vindt als een islamitische man eerwraak op een schoonzoon , dochter of moeder pleegt, maar nou moet jij niet de boel verdraaien . Als dit een gevalletje eerwraak was, dan had hij zijn ex vrouw vermoord en niet zijn kinderen en zichzelf.

Foei Amazigh .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Eerwraak.

Bericht door H.Numan »

Tja. Dat is het probleem met mohammedanen in het algemeen en berbers in het bijzonder. Ze willen serieus genomen worden, maar zijn niet serieus te nemen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Carlo Colledi
Berichten: 9
Lid geworden op: za okt 02, 2010 12:52 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Carlo Colledi »

Het Openbaar Ministerie heeft de eremoord op Narges Achikzei uit Zeist juridisch afgehandeld als jaloezie. Het OM had schijnbaar geen zin om de mededaders/opdrachtgevers ook voor de rechter te brengen en zodoende de Europese Justitiële richtlijn die brede vervolging voorschrijft in het geval van eerwraak te respecteren.Advocaat generaal Miriam van der Mark sprak ten onrechte uit te vermoeden dat de nabestaanden van Narges Achikzei een snelle dood waarschijnlijk als genadig zouden ervaren. In het Algemeen Dagblad van 09/12/2010 wordt er geciteerd uit de nabestaandenverklaring die Narges' verloofde Haroen Mehraban in eerste aanleg ter rechtszitting heeft uitgesproken. De verloofde , tegen wie aangifte is gedaan als opdrachtgever van de Zeister brandmoord en bevriend is met de broer van executeur Aryan Rostai, sprak duidelijk uit dat hij bij dokters heeft gezeurd om Narges zo lang als mogelijk in leven te houden om zodoende haar lijdensweg nodeloos te verlengen. Narges Achikzei overleed uiteindelijk pas in de nacht van 7 op 8 december, zij werd op 7 december rond 17:30 met benzine overgoten en in brand gestoken. De dokter kon voor het geven van de dodelijke injectie met moeite een ader vinden, zozeer was zij verkoold.
Haroen beschreef gisteren in een zeer emotionele nabestaandenverklaring in de rechtszaal die laatste minuten van het leven van de trots van zijn leven, Narges. "Ik hoorde haar gillen door de telefoon. Ik ben meteen naar Zeist gereden. Het kon niet goed zijn. Bij de Geroflat ziet hij brandweerwagens en politie. Hij wil maar een ding. Naar de allermooiste in zijn leven, Narges. Hij hoort haar nog zijn naam roepen. Hij ziet haar pas in het brandwonencentrum in Rotterdam. Voor 80 procent verbrand. "Zij was alles voor mij. Ik leefde voor haar. Hou haar in leven, riep ik naar de dokters. Zodat ik kan vertellen hoe veel ik van haar hou. Maar haar leven is niet meer te redden. Ze moesten haar laten gaan. Ik zat met mijn hoofd aan het voeteneind van het ziekenhuisbed en keek naar de hartmonitor. Haar hart klopte nog, voor mij. Ik heb gekeken tot er alleen nog maar een rechte lijn te zien was.
Daarnaast is het DNA materiaal van Aryan Rostai helemaal niet aangetroffen op de intercombel zoals het OM stelt. Het NFI heeft dat nooit gezegd/bevestigd, althans niet in eerste aanleg. Vandaar dat de OvJ in eerste aanleg had uitgesproken dat hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat Aryan Rostai deze moord in haar eentje heeft uitgevoerd en zich hardop afvroeg wie er had aangebeld.

Eerwraak is een typisch groepsdelict, maar in Nederland komen de daders er gewoon mee weg. Alleen de executeur wordt vervolgd met een verzonnen motief. Het gepeupel moet maar medelijden hebben met de daders zo lijkt het. Maar dat heb ik dus niet.

Haroen Mehraban ga je aangeven bij de politie en zeg wat jij allemaal hebt misdaan!

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
moeder en zoon Dunleavy. Zoonlief raakte bekeerd en vermoorde moeder vanwege 'zijn verkeerd begrijpen van de Koran'.
Irishman Dunleavy, 40 – a Muslim convert – was last week found guilty of killing 66-year-old Philomena, cutting up her body and burying her in a shallow grave.
He was ordered to be detained in the State Hospital at Carstairs before he returns to court for sentencing in April.

It has now emerged that Dunleavy may have misinterpreted the Koran and slaughtered his mother in an honour killing after she split from his dad[...]
“I can’t say if he killed his mum because he converted, but he believed very strongly in the morals of the Koran and was furious about his mum leaving his dad for someone else. He saw it as adultery and they had a massive argument about it.”

“He was very, very serious about it and cared a lot about it. His faith was very important to him and he prayed five times a day.
http://www.frontpagemag.com/2014/dgreen ... r-divorce/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48201
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Eerwraak.

Bericht door Pilgrim »

Eermoord in Frankfurt: Ouders zetten als bewijs foto´s op internet

Posted on 12 februari 2014

Afbeelding
Symboolfoto van een moslima die voor de islamitische eer werd vermoord

De islamitische ouders, die samen met hun dochter Naima in Frankfurt woonden, wilden hun dochter aan de meest biedende in Afghanistan uithuwelijken. Niet de dochter is in zulke gevallen tegenwoordig zoveel geld waard, maar de verblijfsvergunning voor de Afghaanse bruidegom in spe. Naima verzette zich hiertegen en wilde gebruikmaken van haar in Duitsland geldend recht. De ouders zetten tegen het slappe Duitse rechtssysteem de zeer efficiënte sharia in en vermoordden de opstandige Naima zonder omwegen:

Toen het lichaam van Naima gevonden werd, duidde de politie al aan dat het om een familiedrama zou kunnen gaan. Tot op dit moment wordt de vader van het Afghaanse gezin er dringend van verdacht zijn dochter te hebben vermoord. Hij is onmiddellijk na de misdaad naar Afghanistan gevlucht, waar hij zich nog steeds bevindt. Langzaam worden de achtergronden van de misdaad duidelijk en de politie spreekt intussen openlijk van “eermoord”.

Merkwaardig dat de politie en de media weer het woord “eermoord” gebruiken, waar door de politiek correcte dictatuur een taboe op rust. De reden daarvoor is dat de ouders zelf tegenover de islamitische gemeenschap in Frankfurt en voor het buitenland wilden bewijzen dat zij “eermoord” op hun dochter gepleegd hebben. Ze hadden het stoffelijk overschot van de gewurgde dochter gefotografeerd en de foto als een trofee op het internet laten circuleren.

De politie ziet zich er in haar inschatting vooral door bevestigd dat de vader blijkbaar niet alleen naar Afghanistan is gereisd om daar onder te duiken. Uit kringen van rechercheurs is te horen dat er foto´s van de dode Naima zijn opgedoken, die de vader na de misdaad had gemaakt. Hij heeft ze in eigen familiekring laten zien en eveneens aan de familie van de man met wie Naima zou moeten trouwen. Blijkbaar, vermoeden de rechercheurs, moesten deze als “bewijs” dienen om aan te tonen dat binnen de familie het “recht” weer hersteld zou zijn. Bovendien zou het ook gegaan zijn om een schadevergoeding voor de al betaalde bruidsschat.

FAZ

En uiteraard zijn de naïeve Duitse autoriteiten, media en “goedmenschendeskundigen” opnieuw sprakeloos van zoveel harteloze bestialiteit van hun lievelingscultuur.

Bron: http://www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/12/ ... more-55929
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

je bent een gewone Erdogan-Turk en je wil je dochter uithuwelijken zoals dat hoort. Maar dochter wil niet. En komt dan aanzetten met een Turks sprekende Moslim Koerd. Ja, je kan je indenken: dan slaan bij pappa de stoppen door.
"Turk steekt dochter in Luik neer omdat ze verliefd is op Koerd"
In Luik is vorige nacht een Turk gearresteerd omdat hij zijn 21-jarige dochter neergestoken heeft. Dat weet 'La Meuse'. Het meisje was net haar nieuw lief -een jonge Koerd- komen voorstellen. Het slachtoffer raakte gewond aan de linkerborst, maar verkeert niet in levensgevaar.

Enkele maanden voor dit incident had de vrouw al een 'geregeld' huwelijk door haar familie afgewimpeld. Muaaer (49) ontkent de feiten, verder onderzoek moet nu meer duidelijkheid brengen.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... oerd.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

freedomxx
Berichten: 84
Lid geworden op: di mar 18, 2014 8:41 am
Contacteer:

Re: Eerwraak.

Bericht door freedomxx »

Ik vind eerwraak gewoon NERGENS opslaan! Gelukkig komt dit niet voor in mijn omgeving hoewel ik wel iemand ken van wie de familielid vermoord is.

Zo erg gewoon..
Check my blog: http://www.thewaytofreedomm.blogspot.nl
Your always welcome

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

freedomxx schreef:
Zo erg gewoon..
Heel erg, en ik kan het niet bevatten dat iemand zijn kind kan laten vermoorden om zijn eer te beschermen. Wat een achterlijke gewoonte. :cry:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

freedomxx
Berichten: 84
Lid geworden op: di mar 18, 2014 8:41 am
Contacteer:

Re: Eerwraak.

Bericht door freedomxx »

Ariel schreef:
freedomxx schreef:
Zo erg gewoon..
Heel erg, en ik kan het niet bevatten dat iemand zijn kind kan laten vermoorden om zijn eer te beschermen. Wat een achterlijke gewoonte. :cry:
Ik heb er letterlijk van wakker gelegen. Dagen lang opzoek naar informatie maar die gevolgen voor de vrienden... onbeschrijflijk. Er was ook een Marokkaans meisje uit Ijselstein vermoord door haar moeder. Oh wat was ik geschrokken.... Echt erg gewoon. Die meisje genoot van haar leven en die moeder neemt het leven van haar af omdat haar dochter de eer beschadigd.
Check my blog: http://www.thewaytofreedomm.blogspot.nl
Your always welcome

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Eerwraak.

Bericht door Manon »

Hij is onmiddellijk na de misdaad naar Afghanistan gevlucht,
Raar toch wel die Afghanen. Komen hier via de asielprocedure binnen omdat "hun leven toch o zo erg in gevaar is", dan vermoorden ze hun eigen kind, en dan gaan ze netjes terug naar de Talibantroepen.

Ik neem aan dat mama "ikke niks gedaan" gewoon in Duitsland mag blijven?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

Twee jaar geleden in Californië:
Afbeelding
Kassim Alhimidi met het portret van zijn vermoorde vrouw.

Dat was toen een hele toestand. Zij was vermoord door een islamofoob. En alles ging vol op het orgel.
A photocopied note found about eight to 10 feet from the victim read, "This is my country. Go back to yours, terrorist," leading investigators to initially believe Alawadi's killing may have been a hate crime.
Niet alleen "investigators " maar ook de media en de multiculturalisten en natuurlijk de Moslim woordvoerders geloofden in een hate-crime .
En opeens werd het stil om de zaak. Reden: de treurende echtgenoot gearresteerd voor die moord.
Hij is nu schuldig bevonden. Zijn motief: zijn vrouw wilde gaan scheiden en hij niet.
http://www.answeringmuslims.com/2014/04 ... honor.html
Video van de stennis in de rechtszaal. Het Arabische geschreeuw wordt vertaald .
(ik ben onschuldig. Het is een complot van vijanden van de Islam.) Ja, de man spreekt geen Engels kennelijk. Ik zie een tolk.
http://www.cbs8.com/story/25276375/live ... urder-case
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

Een normaal mens kan het eigenlijk niet geloven. :nietverstaan: Het aantal aan eerwraak gerelateerde doden is in 2013 toegenomen
Meer dodelijke slachtoffers door eerwraak in Nederland
door Tom Reijner

In Nederland is vorig jaar iets meer dan vijfhonderd keer melding gemaakt van eerwraak. Het gaat daarbij om verschillende vormen van geweld, zoals mishandeling, verkrachting, ontvoering en moord.

Dat is te lezen in het jaarverslag van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG).
Dodelijke afloop

Het aantal aan eerwraak gerelateerde doden is in 2013 toegenomen. In twintig gevallen waar het expertisecentrum in 2013 bij betrokken was, had de eerwraak een dodelijke afloop (moord, doodslag of zelfmoord).

Een van die zaken speelde zich af in België en in twee gevallen ging het om een zogenoemde coldcasezaak, een nog onopgelost maar niet verjaard misdrijf.

In 2012 waren er nog vijftien dodelijke slachtoffers, in 2011 waren er negen doden te betreuren. De slachtoffers van eerwraak zijn in de meeste gevallen Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Iraakse of Afghaanse achtergrond.

Het LEC EGG probeert via contact met onder meer belangengroepen van Turken en Marokkanen in Nederland om aan eer gerelateerd geweld tijdig in beeld te krijgen en aan te kunnen pakken.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Zwartmeer »

De slachtoffers van eerwraak zijn in de meeste gevallen Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Iraakse of Afghaanse achtergrond.
Dat de regering hier zo weinig aandacht voor heeft geeft voor mij aan dat ze deze Nederlanders als tweederangsburgers ziet. Kan me niet voorstellen dat als eerwraak een gewoonte in Staphorst en omstreken is het ook zo stil van regeringszijde was geweest.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

Zwartmeer schreef: Dat de regering hier zo weinig aandacht voor heeft geeft voor mij aan dat ze deze Nederlanders als tweederangsburgers ziet.
Dat weet ik niet. Ik denk eerder dat ze vanwege de gevoeligheid weinig actie ondernomen hebben. Men praat liever niet over dit soort zaken, want anders stigmatiseer je moslim zal hun eerste gedachten zijn.

Maar....Het Kabinet schrikt van de toename eerwraakdoden
Het kabinet is geschrokken van de toename van het aantal eerwraakdoden in Nederland vorig jaar. De ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Lodewijk Asscher, verantwoordelijk voor Integratie, lieten dat vrijdag voor de wekelijkse ministerraad merken.

Vorig jaar was er sprake van 20 eerwraak-gerelateerde doden, tegen 15 in 2012 en negen in 2011. In totaal waren er 500 meldingen van allerlei vormen van van geweld, zoals mishandeling, verkrachting, ontvoering en moord die te maken hadden met eerwraak, meldde het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG) vrijdag.

Minister Lodewijk Asscher is niet verrast door de cijfers, maar wel opnieuw geschrokken. Hij noemt eerwraak een „afgrijselijke vorm van criminaliteit” en een „ongelooflijk moeilijk probleem” dat „niet past in Nederland”.

Het is volgens Asscher zaak de signalen op te pakken van mensen die in de knel dreigen te komen en hulp nodig hebben. Daarvoor is onder meer een speciaal telefoonnummer ingesteld. „En we moeten duidelijk maken dat dit onder geen beding geaccepteerd kan worden. Dat je hier in Nederland bent en van elkaar af blijft en het recht hebt om verliefd te worden op wie je wil en te geloven wat je wil.”

Ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie schrikt van de nieuwe cijfers. „Dit is ernstig en moeten we op alle fronten ongelooflijk de kop indrukken.”

Het landelijk eerwraakcentrum krijgt verzoeken om hulp van regionale politie-eenheden, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en van instellingen waar vrouwelijke slachtoffers worden opgevangen. De slachtoffers zijn meestal Nederlanders met een Turkse, Marokkaanse, Iraakse of Afghaanse achtergrond.

In 20 gevallen waar het expertisecentrum in 2013 bij betrokken was, had de eerwraak een dodelijke afloop (moord, doodslag of zelfmoord). Het LEC EGG onderhoudt intensief contact met netwerken van onder andere Turken en Marokkanen in Nederland om aan eer gerelateerd geweld tijdig in beeld te krijgen en aan te kunnen pakken.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6534
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Eerwraak.

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
Ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie schrikt van de nieuwe cijfers. „Dit is ernstig en moeten we op alle fronten ongelooflijk de kop indrukken.”
Behalve op het belangrijkste front: de oprukkende islam zelf.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

Eerwraak komt nagenoeg nooit voor.
Eerwraak? Welnee. Gewoon 'andere opvattingen'
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ndere.html
Het gaat over dit artikel in de Volkskrant.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... iket.dhtml
'Eerwraak is een lekker makkelijk exotisch etiket'
Eerwraak in Nederland neemt sterk toe. De regering spreekt van 'afgrijselijke criminaliteit'. Maar gaat het wel om eerwraak? Een twistgesprek tussen Volkskrant-redacteur Henk Müller en turkoloog Rob Ermers.
Spoiler! :
Er zijn ruim vijfhonderd gevallen van eerwraak geweest in 2013. Met twintig doden. Vooral onder Turkse, Marokkaanse en Afghaanse Nederlanders.
'Als er doden vallen is dat afschuwelijk, maar ik betwijfel of het eerwraak is geweest.'

Wat dan? Beetje dollen?
'Ik heb veel voor politieorganisaties gewerkt en boeken geschreven over eerwraak. Ik ben als onafhankelijk wetenschapper daarmee gestopt. Ik merkte dat de politie allochtonen in een bepaalde hoek wil zetten, alsof het om een speciale categorie mensen gaat die om een speciale reden geweld plegen.'

Dat doen ze toch ook, uit eerwraak.
'Eer is helemaal niet relevant, het gaat om stigmatisering. Dat komt overal ter wereld voor. Neem het Canadese meisje Amanda Todd, ze is vijftien, ze zit niet lekker in haar vel en op een chatsite doet een jongen lief tegen haar. Na een tijdje vraagt hij of ze haar borsten wil laten zien.

Als ze niet helemaal naakt wil, worden foto's op Facebook gezet. Amanda komt bekend te staan als 'sloerie' en draait door. Ze pleegt zelfmoord. Ook Turkse jongens en meisjes doen onbesuisde dingen en zitten soms niet lekker in hun vel. Als het om Meryem, een Turks meisje, zou gaan dan komt het niet als 'zelfmoord' in de statistieken, maar als 'eergelateerd geweld'.

Maar de familie van Amanda pleegt geen moord uit wraak op de Tilburgse Aydin C, de bewuste jongen.
'Klopt, maar ook haar familie heeft nu een stigma. En in sommige culturen móét je dan handelen, anders word je voor 'pooier' uitgemaakt en dan is de zedelijke familie-eer aangetast.'

Dan mag je doden, liefst met een beroep op de Koran, want God haat onkuisheid.
'De Koran kent geen eerwraak.'

Jammer dat die daders dat niet weten.
'Er zijn heel veel imams geweest die dat klip en klaar hebben gezegd, maar dat dringt niet altijd door.'

Die familiecultuur, waarin eerwraak op de loer ligt als een meisje onkuis zou zijn, is toch behoorlijk eng.
'Die wraak geldt overigens ook voor mannen. Maar er is geen sprake van eerwraak als niemand weet heeft van het grensoverschrijdend gedrag. Alleen zodra het naar buiten komt, moet er gehandeld worden.'

Of als er geroddeld wordt over een meisje, dan is ze haar leven al niet zeker.
'Het gaat niet om wangedrag, geweldplegen of seksueel misbruik. Bepalend is of het een stigma oplevert. Wangedrag is trouwens ook cultuurbepaald. Ik veroordeel geen culturen.'

U vindt dus een cultuur waarin minstens eenvijfde van de huwelijken tussen bloedverwanten plaatsvindt net zo goed als één waarin dat niet gebeurt?
'Als je zo opgegroeid bent, is er een behoorlijke kans dat je dat normaal vindt. Als een jongen met zijn nicht wil trouwen, wie ben ik om dat te veroordelen? De gemeenschap komt er zelf wel achter dat zulke huwelijken problemen kunnen opleveren. Misschien moet je de partnerkeuze dan beperken, maar dat is een politiek probleem.'

Maar die eeuwige familie. We zijn een individualistisch land.
'Er wonen ook andere bevolkingsgroepen, met andere opvattingen.'

U bedoelt: we leven in een parallelle samenleving met diametraal tegenovergestelde waardensystemen.

'Diametraal niet, parallel wel. Maar dat was vroeger al zo: rijk en arm, katholiek en protestants.'

Dat je als individu rechten hebt, of dat de familie alles voor je beslist, is van een andere orde. Ook de schaamte die het Marokkaanse jongens onmogelijk maakt te bekennen als ze iets fout hebben gedaan, heeft daar niets mee te maken.
'Als bekennen een stigmatiserend effect heeft op de familie, ontkennen ze. Zo werkt dat.'

Oh, dan is het goed?

'Je moet snappen dat het zo werkt.'

Minister Asscher noemt eerwraak een 'ongelooflijk moeilijk probleem dat niet past in Nederland'. Minister Opstelten vindt dat 'onze normen' moeten gelden. Ze hebben groot gelijk. Maar het wordt nog knap lastig.
'Wij hebben stereotype opvattingen over Marokkanen, Turken en eerwraak. Turken op hun beurt denken dat elk Nederlands kind met achttien jaar het huis uit moet, en Marokkaanse jongens dat alle Nederlandse meisjes hoerig zijn. Dát is lastig te doorbreken.

Maar ik wil erop wijzen dat het niet uitmaakt of je door Canadese of Turkse leeftijdgenoten wordt uitgesloten. De tragiek en wanhoop zijn universeel. Daar is niets cultureels aan. En als te snel met 'eergerelateerd geweld' en 'eerwraak' gaat schermen, creëer je een aparte categorie geweldsdelicten van immigranten.'

U kunt het beestje een andere naam geven, maar het probleem blijft bestaan.
'Eerwraak bestaat natuurlijk, maar het is een lekker makkelijk exotisch etiket, dat veel te snel wordt gebruikt om het gedrag van immigranten te problematiseren.'
Rob Ermers (1965) promoveerde in de Arabische en Turkse taalkunde. Hij schreef boeken over eergerelateerd geweld, is oprichter van Midden Oosten Perspectief en is verbonden aan de Radboud Universiteit.
Mensen als Rob Ermers moeten we koesteren. Zij zijn een uitstekende eye opener. Zulke figuren bieden ons een kijkje in de ziel van de politiek correcte mensen die liever vrouwen zien creperen dan dat ze toegeven dat de multiculturele idylle iet of wat mislukt is. Deze verbale bak zuur die Rob Ermers in het gezicht van de realiteit gooit om deze danig te verminken, is gewoon een mooie case study van politiek correct wensdenken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76153
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Ariel »

Erg, dat mensen zoals deze Rob de culturele maar ook islamitische rottigheden proberen goed te praten. Dit soort mensen leert alleen als hun zelf iets naars overkomt. Op de volkskrant is ook eeuwig en altijd een iRENEBAL de islam aan het vergoedelijke. Ik zou haar wel eens door elkaar willen schudden. Stom mens. Deze reactie schreef tuthola onder het interview van Rob.
Bovendien is het goed om ook eens naar de overeenkomsten te kijken in plaats van al of niet vermeende verschillen. Welke overwegingen gingen er schuil achter het gezinsdrama van die gewezen banktopman? Achter de moord op de twee broertjes, gevolgd door zelfmoord? Achter de vele moorden op ex-partners door mensen die de scheiding niet konden verkroppen? Waarom spreken we in het ene geval uitsluitend van eer en in het andere van gezin? Zijn dat soms elkaar uitsluitende eenheden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41698
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Eerwraak.

Bericht door Mahalingam »

En dan is er een paraphrase door Arjan53:
Om de schrijver duidelijk te maken: Racisme bestaat natuurlijk, maar het is een lekker makkelijk exotisch etiket, dat veel te snel wordt gebruikt om het gedrag van autochtonen te problematiseren. Allochtonen moeten natuurlijk snappen dat we minder eerwrakers willen in ons land.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... iket.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie