Oorlog in Irak.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 42525
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Oorlog in Irak.

Bericht door Mahalingam »

Op het moment gaan de veranderingen snel. De terreur club ISIS is nu I$I$ geworden.
Ze vertellen dat ze een soort kalifaat willen in Syrië, delen van Jordanië en Libanon plus stukken Irak. Over Turkije en Koerdistan houden ze hun mond.
In een verrassende actie hebben ze Mosul veroverd, de tweede stad van het land met daarin banken met een geschatte inhoud van $ 300 miljoen. Tot voor kort waren de $ 8 miljoen per maand inkomsten van afpersing enz. hard nodig. Nu zwemmen ze in het geld.
Er wordt gezegd dat ze ook de olie van Tikrit in handen hebben maar dat wordt door de regering ontkend.
De Koerden hebben Kirkuk ingenomen (ook daar was het regeringsleger weggevlucht) en graven zich in om de zaak te verdedigen.
En dan Turkije. Het consulaat in Mosul is ontruimd door ISIS en de 48 diplomaten zijn afgevoerd met onbekende bestemming.
En wat doet Iran? Zich voorbereiden op het gevecht met ISIS.
ISIS nadert Bagdad, 'Iran stuurt troepen'
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... epen.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

De regering van Irak lijkt de controle over steeds meer gebieden te verliezen. Terroristen van het aan Al-Qa'ida gelieerde ISIS zijn donderdag de hoofdstad Bagdad op minder dan 90 kilometer genaderd. Ze bedreigen de sjiitische machthebbers van Irak.

Bij hevige gevechten tussen extremisten en het regeringsleger zijn donderdag ten noordoosten van de Iraakse hoofdstad Bagdad tientallen doden gevallen. Volgens Iraakse media vonden de gevechten in Baquba plaats, ongeveer 60 kilometer van Bagdad.

Het leger heeft daar een front opgebouwd en zou de extremisten van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) hebben teruggedrongen met hulp van plaatselijke stammen. In de gevechten zouden zeker 50 mensen het leven hebben gelaten.

De onverwacht snelle opmars van de soennitische extremisten van de ISIL brengt ze steeds dichterbij de sjiitische meerderheid die in Bagdad en in het zuiden woont.

ISIL-woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani heeft via internet donderdag de sjiieten de oorlog verklaard. Hij zei dat ISIL naar Bagdad oprukt, de hoofdstad van „het kalifaat”. En dan wordt de rekening met de sjiitische premier Nuri al-Maliki volgens al-Adnani „niet vereffend in Bagdad, maar in Karbala en Nayaf”. De laatste twee steden zijn heilige plaatsen voor de sjiieten en liggen in het sjiitische Zuid-Irak.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans noemt de ontwikkelingen in Irak „buitengewoon zorgelijk”. Maar volgens Timmermans mag nu niet de verwachting ontstaan dat de internationale gemeenschap moet ingrijpen. De problemen moeten door Irak zelf worden opgelost, zei Timmermans tegen BNR. Wel kan de internationale gemeenschap druk uitoefenen om te zorgen dat Irak zijn verantwoordelijkheid neemt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Handen afhakken en sobere kleding: dit zijn de regels van ISIS
door Shari Deira

De aan Al-Qa'ida gelieerde groepering ISIS krijgt in Irak steeds meer steden onder controle. Maar wat zijn deze terroristen precies van plan?


1. Wie zijn wij?

'Wij zijn soldaten van de islam en hebben de verantwoordelijkheid op ons genomen om de glorie van het islamitisch kalifaat terug te brengen.'

2. Geld


'Het geld dat wij hebben gestolen van de safawiden is nu van ons. Het mag alleen worden uitgegeven door de imam. Van iedereen die steelt, hakken wij de handen af.'

3. Bidden

'Wij vragen alle moslims om gebeden op tijd uit te voeren in de moskee.'

4. Regering

'Wij vragen leiders van stammen en sjeiks om niet samen te werken met regeringen of verraders.'

5. Drugs

'Drugs, alcohol en sigaretten zijn niet toegestaan.'

6. Openbare orde

'De politie, soldaten en andere ongelovige organisaties moeten boete doen. We hebben speciale plekken geopend waar dat kan.'

7. Vlaggen

'Bijeenkomsten, het dragen van andere vlaggen dan de ISIS-vlag, en het dragen van wapens is niet toegestaan. God heeft ons opgedragen om een eenheid te zijn.'

8. Heiligdommen

'Onze positie ten aanzien van heiligdommen en graven is duidelijk: ze moeten allemaal worden vernietigd.'

9. Vrouwen

'Voor vrouwen geldt dat zij zich degelijk moeten kleden en wijde kleding moeten dragen. Ze mogen alleen naar buiten als dat noodzakelijk is.'

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Irak zou de Verenigde Staten diverse keren hebben gevraagd om luchtsteun tegen oprukkende extremisten. De Amerikaanse president Barack Obama heeft daaraan geen gehoor gegeven.

Het Witte Huis zou terughoudend zijn om zich opnieuw te bemoeien met een conflict in Irak, meldt The New York Times.

De Verenigde Staten hebben wel aangegeven bereid te zijn 'elke gepaste hulp' te verlenen om de verslechterende veiligheidssituatie het hoofd te bieden.

Amerika voert regelmatig aanvallen uit met drones in Pakistan en Jemen, om terroristen te doden die geweld willen gebruiken tegen de Amerikanen. Ondanks het oprukken van de ISIS-strijders in Irak, hebben de Verenigde Staten nog niet besloten om ook in Irak drone-aanvallen uit te voeren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

De boel gaat escaleren daar. Ook slecht nieuws voor het westen, want dit betekent dat Europa straks overspoeld wordt met Irakezen die daarna nooit meer weg gaan. De Islamisering van Europa gaat zo sneller en sneller.
'Iran stuurt troepen', Iraakse luchtmacht bombardeert ISIS

Iran 'zal vechten tegen het geweld en terrorisme' in Irak. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani vandaag laten weten in reactie op de steeds verder oprukkende strijders van de terreurgroep ISIS. Volgens de Britse krant The Times zijn er speciale Iraanse eenheden naar Irak gestuurd. De Iraakse luchtmacht is begonnen met bombardementen op Mosul.

Turkije, dat een belangrijke oliepijplijn deelt met de Koerdische regio van Irak, houdt zich voorlopig nog afzijdig. ISIS hield tot vanmiddag 80 Turken gegijzeld in het Turkse consulaat in Mosul. Een deel daarvan is inmiddels vrijgelaten. Volgens de Turkse media zou het gaan om 31 vrachtwagenchauffeurs.

De Koerden hebben nog geen gehoor gegeven aan de oproep van de Iraakse premier al-Maliki om ten strijde te trekken tegen ISIS. Ze zijn voornamelijk druk met het verdedigen van hun eigen regio, die aan de onrustige provincie Nineveh grenst.

meer hier.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

'Nieuwe Bin Laden' leidt bloedige ISIS-opmars in Irak
Afbeelding
Hij is een meedogenloze moordenaar en een gerespecteerde oorlogsstrateeg. Hij verschijnt niet in videoboodschappen en draagt een masker als hij in het openbaar spreekt. Er zijn maar twee foto's van hem in omloop die echt zijn. De VS heeft 10 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Hij is de leider van de ISIS, zijn eigen jihadleger dat bezig is met een gewelddadige opmars in Irak. 'Hij' is Abu Bakr al Baghdadi, en draagt bijnamen als 'de onzichtbare sjeik' en de 'nieuwe Osama Bin Laden'.

Baghdadi is omgeven door mysterie. Hij wordt gezien als 's werelds 'machtigste jihadistenleider' en TIME riep hem uit als 'de gevaarlijkste man ter wereld'. Niemand weet waar hij zich bevindt.

Ondertussen heeft zijn leger zich vandaag een weg tot op ongeveer 60 kilometer van Bagdad gevochten. Bij de hevige gevechten tussen de extremisten en het regeringsleger vielen tientallen doden.

Op een van de twee gewaarmerkte foto's die van hem circuleren, is een man met een ernstig gezicht en een rond gelaat te zien. De andere toont een bebaarde man in een zwart pak. De foto's zijn wazig, gebarsten en lijken foto's van foto's.
Afbeelding
Er circuleren slechts twee geauthenticeerde foto's van Baghdadi. © AFP.
Directe afstammeling van Mohammed
De onduidelijkheid van de plaatjes is typerend voor de persoon die er op is afgebeeld. Veel van wat er over de man bekend is, is nooit bevestigd. Wat wel een feit is, is dat Baghdadi, echte naam Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai ook bekend als Abu Duaa, leider van de in 2013 gevormde ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië) is.

Hij is geboren in 1971 als een soennitische moslim in Samarra, een stad ten noorden van Bagdad. Hij beweert een directe afstammeling van de profeet Mohammed te zijn, zo meldt The Washington Post.

Volgens een veelvuldig geciteerde biografie uitgebracht onder jihadisten 'is hij een man uit een religieuze familie'. 'Zijn broers en zijn ooms zijn geestelijken of professoren van de Arabische taal, retoriek en logica. Volgens de biografie promoveerde hij aan de Islamitische universiteit in Bagdad.

Radicalisering
Baghdadi was een imam totdat in 2003 de Verenigde Staten Irak binnenvielen. De chaos in die maanden zou Baghdadi, rond de dertig in die tijd, hebben geradicaliseerd. De BBC meldt dat hij volgens sommigen al eerder, onder het bewind van Saddam Hussein, een militante jihadist zou zijn geweest.

Hij radicaliseerde verder toen hij in 2004 werd opgepakt en vier jaar gevangen werd gehouden in Kamp Bucca, een Amerikaans kamp in het zuiden van Irak. In 2005 werd daar de eerste foto gemaakt. Volgens Al-Monitor zou hij daar een aantal belangrijke al-Qaeda-strijders hebben ontmoet.

Tientallen aanslagen
Baghdadi richtte zijn eigen soennitische leger op en trad toe tot terreurbeweging al-Qaeda. Als Bin Laden op 2 mei 2011 wordt vermoord, kondigt Baghdadi aan dat hij de voormalig al-Qaeda-leider zal wreken. Hij claimde verantwoordelijkheid voor de 23 bomaanslagen die tussen maart en april 2011 plaatsvonden in Bagdad.

Op 15 augustus 2011 volgde een golf aan zelfmoordaanslagen en kondigde zijn organisatie aan op de website dat er nog 100 aanvallen zouden volgen waarbij verschillende methodes als zelfmoordaanslagen, invallen, bommen langs de weg en kleine aanvallen door het hele land, worden gebruikt.

In oktober 2011 wezen de VS Baghdadi officieel aan als 'terrorist' en zette een beloning van 10 miljoen dollar op zijn hoofd.

Respect neem toe
Baghdadi verdiende in de loop der jaren zoveel respect, dat nadat verschillende leiders van de opstandige al-Qaeda groepering in Irak werden gedood, hij de leiding kon overnemen. Op dat moment was de macht van de islamitische militanten in Irak op een dieptepunt en het aantal moorden gedaald. De soennitische opstand die hij ooit begon, was op dat moment op sterven na dood.

Maar door de burgeroorlog in Syrië en het wegvallen van gezag in grote delen van het land werden de ambities van de groep nieuw leven ingeblazen. Baghdadi trok naar Syrië en de onrust en ontwikkelingen leidde tot de oprichting van het jihadisten-leger ISIS. In de afgelopen jaren sloten ongeveer 12.000 militante moslimstrijders, onder wie 3000 mannen afkomstig uit westerse landen, zich aan om te vechten in de regio, zo meldt de Soufan Group, een inlichtingen consultant.

Afvallen al-Qaeda
Baghdadi trad opnieuw op de voorgrond in 2013 toen hij mededeelde dat het al-Nusra Front (Het Reddingsfront) in Syrië zich bij ISIS had aangesloten. De leider van het al-Nusra Front liet daarop weten dat er geen sprake was van een fusie tussen de twee militante groepen en dat het Front al-Qaeda trouw zou blijven. Baghdadi negeerde dit en naar verluidt zou zo'n 80% van de al-Nusra Front-strijders zich toch bij ISIS hebben aangesloten.

Baghdadi heeft geen trouw gezworen aan Zawahiri, de leider van het al-Qaeda netwerk, die de ISIS juist vroeg zich te richten op Irak en Syrië over te laten al-Nusra. In juni 2013 nam de ISIS-leider officieel afstand van al-Qaeda met de boodschap: 'Ik kies voor de opdracht van God en niet voor de opdracht die daarmee in strijd is'.

Sindsdien is de macht van Baghdadi, die zich volgens sommigen binnenkort zal vestigen als emir van de nieuwe islamitische staat, alleen maar groter geworden. Net als die van de ISIS. Volgens sommige experts hebben het openlijk afvallen van Zawahiri en zijn gewelddadige reputatie ervoor gezorgd dat Baghdadi inmiddels in hoger aanzien staat dan de al-Qaeda-leider onder vele islamitische militanten.

Ware erfgenaam van Bin Laden
'De ware erfgenaam van Osama Bin Laden kan ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zijn,' schreef David Ignatius in The Washington Post. Zawahiri heeft nog altijd veel macht bij zijn afdelingen in Pakistan, het Arabische schiereiland en in Noord-Afrika. Maar Baghdadi heeft de reputatie van meest georganiseerde, meest meedogenloze slagveldheer en briljant tacticus.

In een jaar vol gruwelijke moorden is zijn organisatie volgens analisten aantrekkelijker geworden voor jonge jihadisten, vergeleken met die van Zawahiri, een islamitische theoloog. 'Hij is gewelddadiger, vijandiger en meer anti-Amerikaans,' liet een hoge Amerikaanse ambtenaar van de Inlichtingendienst weten.

'In de laatste tien jaar of meer verschanste Zawahiri zich in het Afghaanse-Pakistaanse grensgebied en deed niet veel meer dan af een toe een paar statements maken via een video,' vertelde Richard Barrett, voormalig chef terrorismebestrijding van de Britse buitenlandse inlichtingendienst, vorige week tegen AFP.

'Dit in tegenstelling tot Baghdadi die ongelofelijk veel heeft gedaan. Hij heeft steden veroverd, hij heeft grote aantallen mensen gemobiliseerd en hij is meedogenloos aan het moorden in Irak en Syrië. Als je op zoek bent naar actie, dan zou je naar Baghdadi gaan.'

Het gaat zover dat Baghdadi strijders werft bij de troepen van Zawahiri in Jemen en in Somalië bij de al-Shabaab.

Verblijfplaats onbekend
De onduidelijkheid over zijn ware identiteit geldt ook voor zijn verblijfplaats. Hij zou het laatst gezien zijn in Raqqa in Syrië.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Voorlopig heeft deze nieuwe Bin Laden en zijn organisatie voldoende geld om zijn strijd voort te zetten. ISIS heeft de centrale bank van Mosul, Irak geplunderd en ruim 300 miljoen euro buitgemaakt. ISIS is nu de rijkste terreurgroep ter wereld.

Ze kunnen hun dappere strijders goed geld betalen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42525
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Mahalingam »

Wat zal Iran doen als de shia geloofsgenoten in Irak bedreigd worden door de Sunni troepen van ISIS ? Het wordt gebracht als 'bescherming van de heilige plaatsen' dus een soort kruistocht.
Iran Police Chief: Tehran Could Intervene in Iraq to Protect Shia Shrines
Esmail Ahmadi-Moghaddam says Tehran would take action in Iraq if Shia shrines and cities were threatened by the Sunni jihadis who have taken control of Mosul.

“The border patrol has increased its vigilance on the Iran-Iraq border,” said Iran’s police chief, Esmail Ahmadi-Moghaddam. “The country’s Supreme National Security Council would consider intervening to protect Shia shrines and cities.”
http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... rines.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42525
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Mahalingam »

Wat we hier zien: is dit de dodenmars van de in Tikrit gevangen genomen militairen?Verhalen gaan op twitter dat de 2500 Sunni militairen het aanbod hebben gekregen (dat ze niet kunnen weigeren) om mee te vechten met ISIS.
De 1700 Sjia militairen zouden inmiddels gekeeld zijn.
https://twitter.com/jenanmoussa/status/ ... 4296628224
In Allahstan snappen ze 'krijgsgevangen' niet. Het is buit en slavernij of dood.
Hier een reclame filmpje van ISIS (met Nederlandse ondertiteling):Hier is een kaart van waar de olie is (met bijbehorende infrastructuur) en waar ISIS is.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42525
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Mahalingam »

Wat is ISIS? Die vraag ging de NOS beantwoorden door het na te vragen bij de reli-gekken van "De Ware Religie". Dat leverde dit op, laat in de avond om 23:09.
http://www.geenstijl.nl/archives/images ... ligie.html
De volgende ochtend (na de koffie) was dit pareltje van journalistieke onbevangenheid vervangen door dit:
http://nos.nl/artikel/660285-isis-hoort ... qaida.html
Hoe nu verder in Irak?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Zwartmeer »

Hoeveel ISIS-strijders zijn er?

Daarover doen verschillende getallen de ronde, van 7000 tot zo'n 15.000. Het Iraakse leger is meer dan tien keer zo groot.
Dit zegt al dat de ISIS een verloren strijd vecht. Ze zijn niet een officieel leger, hebben geen luchtmacht, tanks of andere zware wapens. Hooguit hebben ze wat ze bij toeval in handen kregen. Dan kunnen ze wat schade aanrichten en als ze dan definitief verloren hebben overgaan op terreuraanslagen, om Allah te behagen. Het hele gebeuren geeft wel voor de zoveelste keer aan dat die landen niet zonder een Saddam Hoessein kunnen. Onder hem was dit niet gebeurd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Dat zegt de veiligheidsexpert Erwin van Veen van het Instituut Clingendael ook.
Het is voor deze jihadisten een geweldige stunt die ze aan naam en faam helpt. Die faam komt misschien later van pas, schat Van Veen. Maar ze verliezen ondertussen wel terrein, zoals eerder in Syrië.
Maar inmiddels moorden en roven die lui dat het een lieve lust is. Er is een strijdgroep gemaakt van ergens tussen 6000 en 12.000 man”, schat Van Veen.

Ondertussen drong een belangrijke sjiitische geestelijke, er in het vrijdaggebed op aan dat burgers de wapens oppakken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2563
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door silkyboxershortXL »

Waarover de derde wereldoorlog zal gaan...
De nieuwe realist
13 juni '14 Joost Niemoller
Afbeelding
De chaos in het Midden Oosten is ongekend. Machtsverhoudingen verschoven in hoog tempo. De kansen op een kalifaat in een gebied dat de helft van Irak en een kwart van Syrië bestrijkt, zijn reëel. Assad is net aan in staat om zijn eigen gebied te beschermen. Hetzelfde gaat op voor de Koerden. De Irakese regering is machteloos, want hopeloos verdeeld. Alleen grootschalig ingrijpen van Iran zou de toestand van aanhoudende en uitbreidende burgeroorlog kunnen veranderen, met als gevolg dat de twee grootmachten Saoedi-Arabië en Iran geen indirecte oorlog meer voeren, maar een directe. Twee landen die allebei een eigen, maar niet minder totalitaire visie op de islam voorstaan.

‘Prima. Laat ze elkaar maar afmaken.’ Dat is een geluid dat ik nu veel hoor. Maar dat is een totale onderschatting van de gevolgen van dit uitdijende geweld. De vluchtelingenstromen zullen nog groter worden, en die gaan uiteindelijk allemaal richting het onbeschermde Europa. Ook hebben de Jihadi’s, deels door het vele Amerikaanse wapentuig dat ze in handen hebben gekregen, en met hulp van het geld uit de Golfstaten en Saoedi-Arabië vrij toegang tot de onbeveiligde EU zone.

Door het isolationalistische beleid van Barack Hussein Obama II werd de zogenaamde ‘Arabische lente’ mogelijk die de islamitische doos van Pandora opende. De seculiere dictators die de islamwereld in bedwang hielden, zijn van hun troon gestoten, niet meer geholpen kennelijk door de CIA. Vroeg of laat zou dit sowieso gebeuren omdat de in de koloniale tijd geschapen kunstmatige landsgrenzen niet overeenkwamen met de onderliggende etnische belangen. Er zullen dus nieuwe lijnen in het woestijnzand getrokken moeten worden. Syrië is geen land. Irak is geen land. Het huidige Turkije is geen land, want deels van de Koerden. In de Sahara zone in Afrika vinden vergelijkbare onstuitbare processen plaats. Aanhoudende burgeroorlogen tussen fundamentalistische moslims en niet-moslims. Volksverhuizingen.

Hier in Europa zullen we ons moeten herbezinnen op de vraag wie onze vrienden zijn in de strijd tegen het islamisme. In de multiculturele, multi-etnische en steeds verder verzwakkende VS zullen we die vrienden in de toekomst steeds minder vinden, met name niet omdat dit land financieel in de grote zakken van China en Saoedi-Arabië is verdwenen. En dus niet meer in staat tot een eigenstandig buitenlands beleid.

Het nieuwe multi-etnische Westen is een verzwakt Westen. Aan mono-etnische grootmachten als China en Rusland is de toekomst. Daar is ook nu het verzet tegen de islamisering het grootst.

Het is tijd de bakens te verzetten. De strijd tegen de islamisering zal een globale strijd moeten worden. De moderne wereld tegen de achterlijke wereld.

Maar om te beginnen zal de multiculturele, ondergravende, EU afgebroken moeten worden om een nieuw, sterk en zelfbewust Europa van soevereine staten te laten herrijzen.

Het lijkt een onmogelijke strijd. Niet alleen tegen de islamisering, maar ook tegen de huidige machthebbers in het Westen. Maar nood breekt wetten. Uiteindelijk zal de geest van de Verlichting zegevieren. Of wij dat nog meemaken…

Hieronder een onthullende filmpje van ISIS, over hun eigen opmars. Let met name op het in beslag genomen materiaal.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8018
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door sjun »

Ik verwacht dat de beweging even snel gaat als ze gekomen is. In Soennitisch gebied wordt het min of meer als bevrijders van shiitische dwang gedoogd en zal het de kans krijgen te bewijzen dat het beter in staat is draagvlak voor haar aansturing te ontwikkelen dan de huidige shiitische regering van Irak. Mislukt dat dan komt de bevolking massaal in opstand en is het gedaan met de snelle opmars. Niet voor niets laat ISIS de Koerdische gebieden ongemoeid. Zeer gemotiveerde Koerden tegen krijgen is momenteel vanwege nog noodzakelijke consolidering helemaal geen optie. Maar het zit er in dat dit al vlot toch gaat gebeuren. En dan zijn er nog wat shiitische bewegingen aan het recruteren geslagen om hun heilige plaatsen te ontzetten.
:muslima:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Blair voelt nattigheid. "De Brits-Amerikaanse oorlog in Irak van 2003 tot 2011 is niet de oorzaak van de onrust in dat land op dit moment" roept hij opgewonden. "Het is niet mijn schuld dat ze elkaar daar aan het uitmoorden zijn. Het is de schuld van Europa en Amerika omdat ze niet in Syrie wilde in grijpen.
Alleen Blair..... Overal waar de dictator in Mohammedaanse landen wegvalt, breekt de islamitische rotzooi uit. Dus had Hoesein maar laten zitten.
De machtsgreep van de terreurbeweging Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS) in de Iraakse stad Mosul is volgens de oud-premier voorbereid aan de Iraakse grens met Syrië. De onlusten in verband brengen met de Brits-Amerikaanse inval in Irak in 2003 noemt hij „bizar”.

Het uitblijven van militair ingrijpen in Syrië zorgt er volgens Blair uiteindelijk voor dat „de actie die we moeten nemen, uiteindelijk alleen maar groter wordt”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Op internet duiken momenteel schokkende foto's op van executies in Irak. De islamitische rauwdouwers van ISIS zijn systematisch de honderden gevangengenomen (shi'itische) soldaten aan het executeren in de provincie Salaheddin.

Geert Wilders twittert....
Massa-executies door barbaren van ISIS in naam van Allah. Gesteund door wahhabieten uit Saoedi-Arabie, de vrienden van Frans Timmermans...
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Onze buren van de Ware Religie zijn van mening dat de 'helden' van de ISIS niks verkeerd doen. Ze zijn zich slechts aan het verdedigen.

‘Barbaars? Zijn er de bommen en martelingen van het westen in Irak soms vergeten?’

De mediamachine draait weer volop overuren nu de broeders van de Islamitische Staat van Irak en Shaam (ISIS) grote steden hebben veroverd in Irak. De maskers gaan weer even af en het ware gezicht van de vijanden van de islam worden weer getoond. Een opvallend stukje in het ad met als titel ‘Barbaars ISIS verovert Irak’. Ene Karlijn van Houwelingen doet geen moeite haar meningen te verbergen in het artikel over de verovering van ISIS in Irak.

Zo worden ze ‘bloeddorstige jihadisten’ genoemd, de ‘dawla’-vlag word omschreven als een ‘onheilspellende zwarte ISIS-vlag’ en de gebieden in Syrië waar ISIS de sharia heeft ingevoerd, noemt ze een ‘meedogenloos huishouden’. Dit is geen onafhankelijk nieuwsartikel, nee dit is een propagandastuk waar de rechtse kliek zo van smult. Dit is een stuk om afschuw te kweken voor de ‘o-zo barbaarse ISIS’ zodat men zomenteen weer los kan gaan door bommen te gooien op de moslims.

We zien de geschiedenis zich telkens herhalen. De broeders in Mali, de broeders in Afghanistan, de broeders in Irak, de broeders in Syrië, de broeders waar dan ook ter wereld worden afgeschilderd als wrede boemannen en de sharia als iets wreeds. Maar het ‘o-zo vreedzame westen’ komt toegesneld om de bevolking te bevrijdden van deze boemannen. Kosten wat het kost! En al de doden en gewonden, al het bloed en ledematen worden verstopt onder de woorden van de mediamachine. De mediamachine van het ‘o-zo vreedzame westen’.

De werkelijkheid probeert men te verhullen. Maar wij zijn het niet vergeten. Is men de bommen van de Amerikanen vergeten die duizenden burgerslachtoffers hebben gemaakt? Is men de martelingen in de kerkers van de gevangenissen in Irak vergeten? Eerst door de Amerikanen en later overgenomen door de sjiitische regering, gesteund door het westen. Hoe durft men hier in het westen de Moslims van ISIS als barbaren af te schilderen terwijl de echte barbaren gezien kunnen worden door slechts in de spiegel te kijken? Praat niet over onze sharia alsof het iets engs is terwijl men in naam der democratie hele bevolkingsgroepen uitroeit!

ISIS voert de sharia uit in de door hun gecontroleerde gebieden en dat is barbaars terwijl de Verenigde Staten de doodstraf uitvoert door middel van een injectie waarbij het tien minuten duurde eer de veroordeelde overleed. De Verenigde Staten heeft in Irak direct martelcentra’s opgericht om mannen, vrouwen en zelfs kinderen in op te bergen en te martelen. ISIS opent rechtbanken in de door hen gecontroleerder gebieden en geeft de burgers hun rechten terug.

Wie is hier nou barbaars!? ISIS is slechts bezig de terreur die men heeft aangericht in Syrië door Assad en bondgenoten en in Irak door de Verenigde Staten en bondgenoten teniet te doen. Men is niet hypocriet en zal het niet rooskleuriger brengen dan het is. Er vallen slachtoffers. Er zal bloed vloeien. Maar zo werkt het in een oorlog. Het westen heeft niet het alleenrecht om zichzelf te verdedigen of een oorlog te beginnen wanneer men dit wilt.

Wie is een barbaar? Een man die vecht tegen zijn vijand, face-to-face. Hij kan zelfs tot het laatste moment af kan zien van het uitschakelen van hem omdat hij zich bijvoorbeeld overgeeft omdat hij tegenover hem staat zelfs de kleinste spijt in zijn ogen kan zien. Of diegene die vanaf kilometers afstand met slechts een monitor en een joystick en wat knopjes hele gebieden platbombardeerd. Je ziet het bloed niet, hoort het gegil van de gewonden niet het enige wat je doet is je kopje koffie oppakken en je gezicht afwenden van de monitor. De gewonden kinderen en vrouwen achterlatend.

Wie is er nu barbaars?

Abou Nasirah
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door King George »

Afbeelding

De vlag die naast de greppel vol slachtoffers van executies door ISIS, de Jihad vlag, wappert, die wappert toch ook bij linkse en Islamitische demonstraties bij het standbeeld van de dokwerker in Nederland anno 2014?

Afbeelding

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Via Geen Stijl
Voor wie er naar kan/wil kijken. Een uur lang ISIS.

Met taart uit Nederland. Ik vermoed van onze salfistiche vrienden van De Ware Religie

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Zwartmeer »

De soldaten van ISIS strijden om hun variant van de islam tot wereldstandaard te maken. En natuurlijk doen ze dat met islamitische methoden. Een moslim hoeft zich daarvoor niet te schamen. Vandaar ook die foto's. Ze hebben wel een heel groot probleem. Ze zijn namelijk ver in de minderheid, en hun tegenstanders zijn ook moslims....
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21297
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Zwartmeer »

Dit is geen onafhankelijk nieuwsartikel, nee dit is een propagandastuk waar de rechtse kliek zo van smult. Dit is een stuk om afschuw te kweken voor de ‘o-zo barbaarse ISIS’ zodat men zomenteen weer los kan gaan door bommen te gooien op de moslims.
Bommen op moslims gooien? De grootste moordenaars van moslims zijn moslims. En direct of indirect heeft het altijd te maken met een geschil over god's duidelijke boek.
We zien de geschiedenis zich telkens herhalen.
Hier ben ik het mee eens. Dit is een 1400 jaar oud bloedig conflict dat zolang er geen winnaar is steeds maar weer opdoemt.
De werkelijkheid probeert men te verhullen. Maar wij zijn het niet vergeten. Is men de bommen van de Amerikanen vergeten die duizenden burgerslachtoffers hebben gemaakt? Is men de martelingen in de kerkers van de gevangenissen in Irak vergeten? Eerst door de Amerikanen en later overgenomen door de sjiitische regering, gesteund door het westen. Hoe durft men hier in het westen de Moslims van ISIS als barbaren af te schilderen terwijl de echte barbaren gezien kunnen worden door slechts in de spiegel te kijken? Praat niet over onze sharia alsof het iets engs is terwijl men in naam der democratie hele bevolkingsgroepen uitroeit!
Even lachen, een moslim die het over de werkelijkheid heeft. Eerst door de Amerikanen?! Ik dacht me te herinneren Saddam Housein al met martelen begonnen was.
ISIS voert de sharia uit in de door hun gecontroleerde gebieden en dat is barbaars terwijl de Verenigde Staten de doodstraf uitvoert door middel van een injectie waarbij het tien minuten duurde eer de veroordeelde overleed. De Verenigde Staten heeft in Irak direct martelcentra’s opgericht om mannen, vrouwen en zelfs kinderen in op te bergen en te martelen. ISIS opent rechtbanken in de door hen gecontroleerder gebieden en geeft de burgers hun rechten terug.
Wat is het toch goed om iemand die terecht de doodstraf krijgt te vergelijken met massa-executies.
Wie is hier nou barbaars!? ISIS is slechts bezig de terreur die men heeft aangericht in Syrië door Assad en bondgenoten en in Irak door de Verenigde Staten en bondgenoten teniet te doen. Men is niet hypocriet en zal het niet rooskleuriger brengen dan het is. Er vallen slachtoffers. Er zal bloed vloeien. Maar zo werkt het in een oorlog. Het westen heeft niet het alleenrecht om zichzelf te verdedigen of een oorlog te beginnen wanneer men dit wilt.
Het is toch frappant dat deze moslim alleen als het moslims betreft het bloed dat in een oorlog vloeit weet te excuseren met dat het zo werkt in een oorlog. "ISIS is slechts bezig de terreur die men heeft aangericht in Syrië door Assad en bondgenoten en in Irak door de Verenigde Staten en bondgenoten teniet te doe." Het valt me steeds op dat dit soort oorlogen en islamitische bewegingen vooral de kop op steken wanneer hun omgeving verzwakt is. Nadat Khomeini in Iran aan de macht kwam en de vriendschap met het westen uitmaakte viel pardoes Irak het land binnen. Na de oorlog met de Russen in Afghanistan greep de barbaarse Taliban de macht. Na Mubarak probeerde het moslimbroederschap in Egypte aan de macht te komen. Door het zwakke optreden van de Nigeriaanse regering ziet Bokko Haram zijn kansen. Door het verdwijnen van gezag raakten Somalië en Soedan in de greep van allerlei islamitische terreurgroepen. Er zijn tig voorbeelden. Het komt er opneer dat wanneer er geen krachtig leger of een krachtige dictator is er islamitische bewegingen ontstaan zoals ISIS.
Wie is een barbaar? Een man die vecht tegen zijn vijand, face-to-face. Hij kan zelfs tot het laatste moment af kan zien van het uitschakelen van hem omdat hij zich bijvoorbeeld overgeeft omdat hij tegenover hem staat zelfs de kleinste spijt in zijn ogen kan zien. Of diegene die vanaf kilometers afstand met slechts een monitor en een joystick en wat knopjes hele gebieden platbombardeerd. Je ziet het bloed niet, hoort het gegil van de gewonden niet het enige wat je doet is je kopje koffie oppakken en je gezicht afwenden van de monitor. De gewonden kinderen en vrouwen achterlatend.
Dit hele gejank over de Amerikanen dat als een rode draad door dit stuk heenloopt is alleen maar ter afleiding van wat er werkelijk aan de hand is. Als de schrijver de Amerikanen er buiten zou laten blijft er een verhaal over waarin moslims verantwoordelijk zijn voor wat er in hun landen gaande is. En die gedachte is te erg. Moslims zijn nooit verantwoordelijk ergens voor. Dit soort stukjes zijn vooral ook bedoeld om de islam te beschermen. Er mag nooit een idee ontstaan dat al het gemoord in de islamitische wereld een gevolg van de islam is.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Ik vraag me af welke bank bereid is om zaken te doen met ISIS. Of bergt ISIS de miljarden op in een ouwe sok.
Boekhouding ISIS in beslag genomen

Iraakse en Amerikaanse inlichtingendiensten hebben een goed kijkje in de keuken gekregen van terreurgroep ISIS, de Islamitische Staat in Irak en Syrië. Wat ze gezien hebben, moet ze niet zijn bevallen: een klein nietszeggend terreurgroepje dat in enkele jaren is uitgegroeid tot een miljarden imperium met duizenden fanatieke goed bewapende strijders. Volgens de Britse krant The Guardian hebben de inlichtingendiensten kort voor de val van Mosul 160 sticks met informatie over ISIS buitgemaakt.

Op de sticks staan onder meer de namen van alle buitenlandse strijders en de door hun gekozen strijdnamen, de namen van hoge ISIS-leiders en hun codewoorden, initialen van spionnen binnen ministeries en een volledige financiële verslaglegging van de groep. „We waren allemaal verbaasd en dat waren de Amerikanen ook”, citeerde de krant een Iraakse inlichtingenfunctionaris. „Niemand kende het merendeel van deze informatie.”

Na de val van Mosul zagen de inlichtingendiensten zich al snel gedwongen een andere balans op te maken, zegt hij tegen The Guardian. „Aan het eind van de week hadden we al door dat we wat boekhouding voor ze moesten doen. Voor Mosul hadden ze een vermogen aan cash en bezittingen van 875 miljoen dollar. Daarna konden ze, door het geld dat ze uit banken hebben geroofd en door het militair materieel dat ze buitmaakten, er nog eens 1,5 miljard daarbij optellen.”

Opvallend is volgens de inlichtingendienst verder de nadruk die ISIS legt op details. „Ze hebben alles gecatalogiseerd, tot in het kleinste detail.” Daarmee kregen de inlichtingendiensten ook prima zicht op de bronnen van inkomsten. Bekend was al dat ze olie verkochten, voor een deel zelfs aan het Syrische regime waarmee ze een bloedige oorlog uitvechten. Ook met de smokkel van andere grondstoffen en archeologische vondsten uit de oudheid wist ISIS de kas te spekken.

De terreurgroep blijkt steenrijk te zijn en is volgens de buitgemaakte informatie voor zijn financiën van niemand afhankelijk. „Ze hebben dit allemaal zelf gedaan. Er zat geen staat achter, wat we lange tijd dachten. Ze hebben dat niet nodig.”

bvron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77388
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Ariel »

Gevechten in omgeving Bagdad

Strijders van de Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS) en het Iraakse leger zijn maandag niet ver van de hoofdstad Bagdad in hevige gevechten verwikkeld geraakt. Een evacuatie van personeel van de Nederlandse ambassade in Irak is „op dit moment niet aan de orde”.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laten weten. „We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten”, zei een woordvoerder maandag.

Bij de plaats Baquba, op ongeveer 60 kilometer van Bagdad, zijn volgens Iraakse bronnen binnen de veiligheidsdiensten 23 opstandelingen gedood. De Islamitische Staat van Irak en al-Sham meldt zelf dat het in de provincie Salahuddin, noordwestelijke van Bagdad, 100 militairen heeft gedood. Onafhankelijke bevestiging van de cijfers is er niet.

De jihadisten namen zondag de noordwestelijke stad Tal Afar in. Ze hebben daar honderden gevangenen vrijgelaten, net als ze eerder deden in andere onder de voet gelopen steden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Oorlog in Irak.

Bericht door Zwartmeer »

Voor Mosul hadden ze een vermogen aan cash en bezittingen van 875 miljoen dollar. Daarna konden ze, door het geld dat ze uit banken hebben geroofd en door het militair materieel dat ze buitmaakten, er nog eens 1,5 miljard daarbij optellen.”
Dat is een kleine 3 miljard. Voor een persoon is dat een verschrikkelijk hoop geld, maar voor een leger? Het Nederlandse leger heeft voor 2014 een budget van € 7.602.033.000.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Plaats reactie