Re: Antisemitisme anno tegenwoordig...

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ozes »

Schepsel! schreef:
Maar waar slaat dat allemaal op? Voor mijn part hadden ze rood haar!

Waar jij dan meteen een of ander emo-verhaaltje bij det over 'vieze blanken' of weet ik het wat. Kom op man.

Wat we zeggen is:
x is jood, en x deed iets naars, dus is x een nare meneer.

Het gáát er niet om dat je meneer x de jood niet kunt bekritiseren. Jij maakt er het etnische verhaal van, jij haalt ras/volk erbij en doet alsof 'wij' mensen boven kritiek stellen omdat ze toevallig jood zijn.

Dat is pure projectie waaruit je ook heel erg je éigen manier van denken laat blijken.
Zo kan je er naar kijken, maar dan mag je ook geen conclusies trekken over algemeen "blank racisme" of "Islamisme" of Marokkaanse criminaliteit. De Marokkaan beroofde een Nederlandse jongen, maar ondanks dat dit zeer vaak gebeurt, mogen we daarmee geen enkele conclusie trekken over de Marokkaanse gemeenschap.

Wat we dus zeggen is:
x is Marokkaan, en x deed iets naars, dus is x een nare meneer.

Maar over Marokkanen in het algemeen mogen we niets zeggen. Nu moet ik wel erg schrikken, ik merk dat heel veel leden op FFI vaak conclusies trekken over de Marokkaanse gemeenschap in plaats van dat ze elk delict als los staand geval zien. Wat vreselijk.
Je doet alsof we zeggen:
x is jood, DUS boven kritiek verheven.
Dat zeg ik omdat het klopt, en blijkt des te meer uit de manier waarop iedereen hier discussieert. Jij hebt er geen probleem mee als ik zeg dat Hitler aan de macht kwam, omdat veel Duitsers een probleem hadden met Joden(generalisatie). Ik mag ook zeggen dat de KKK af en toe een neger aan viel omdat veel blanke Amerikanen destijds niet zo van negers hielden(generalisatie). Dat mag. Maar als ik zeg dat er in de Joodse gemeenschap bepaalde idëeen voortkwamen, dan ga ik plots te ver.

Maar jij vind het dus raar dat Hitler in dat lijstje een bepaald patroon zag?
Jij begrijpt niet dat dit wellicht een betere verklaring is voor zijn "antisemitisme" dan dat hij weggestuurd was bij een kunstacademie?
(A.5 van de 7 leiders van de bolshevik beweging waren Joods.
(B. De vooraanstaande Communisten in Europa waren voornamelijk Joods, oa Rosa Luxemburg die destijds al als martelaar werd gevierd door voornamelijk Joodse aanhangers.
(C. De Communist Party USA werd in de jaren twintig al gedomineerd door Joden.
(D. Tijdens de opkomst van Hitler regeerde de Bela Kun regering (95% Joods!) kortstondig Hongarije.
(E. De Joodse voorgangers van de Frankfurt School waren actief in Duitsland in de jaren twintig.
(F. Winston Churchill bevestigde in de jaren twintig al het Joodse karakter van de internationale beweging.
(G. En nog veel, veel meer.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51078
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pilgrim »

Ozes schreef:Ze zijn zeker representatief voor een zeer algemene mentaliteit onder de Joden, ...
Werkelijk? Die communistische handlangers van Joodse komaf zouden dus dezelfde mentaliteit hebben als bijvoorbeeld een rabbijn of een liberale Jood.
Ozes schreef:Maar als ik zeg dat er in de Joodse gemeenschap bepaalde idëeen voortkwamen, dan ga ik plots te ver.
Die ideeën waren niet zozeer typisch Joods als wel Europees maar het sprak ook wel veel Joden aan en door hun hogere intelligentie werden Joden daarom ook de belangrijkste socialistische leiders.
Ozes schreef:Maar over Marokkanen in het algemeen mogen we niets zeggen. Nu moet ik wel erg schrikken, ik merk dat heel veel leden op FFI vaak conclusies trekken over de Marokkaanse gemeenschap in plaats van dat ze elk delict als los staand geval zien.
Marokkanen groeien op in een cultuur die door de Islam gedomineerd wordt waardoor een gewelddadig gedrag ontstaat. In dit geval is de generalisering terecht. Maar communistische leiders met een Joodse achtergrond zijn zeer zeker niet representatief voor het Judaïsme en de doorsnee Jood en daarom is hier de generalisering niet terecht. Het Judaïsme is immers van oudsher de bepalende identiteit van het Jodendom en niet socialisme of communisme. Dat er veel Joden zich hier toe aangetrokken voelden (net als heel veel andere Europeanen overigens) verandert hier niets aan. Het Judaïsme is vredelievend en niet oorlogszuchtig of gewelddadig zoals de Islam. Joden zullen niet proberen ons hun geloof of levensstijl op te dringen. Integendeel men probeert proselitisme juist tegen te gaan en mensen af te raden Joods te worden.

Ik wil hier verder niet eindeloos op ingaan, maar ik wel nog het volgende zeggen. Het is mijn optiek mogelijk God zelf die van de Joden (Sion) een ‘steen des aanstoots maakt’.

Al zullen alle volken ter wereld zich verenigen in een poging haar te verwijderen, toch zullen zij allemaal door haar worden verpletterd. (Zacharia 12:3-9)

Het Jodendom wordt ook vaak de oogappel van God genoemd: “... tot die heidenen die u beroofd hebben; want die u aanraakt, die raakt Zijn oogappel aan. Want ziet, Ik zal Mijn hand over hen bewegen”. (Zacharia 2:8 en 9)

Om die reden zien velen het antisemitisme als een steevast kenmerk (hallmark) van de Duisternis en ook ik zie dat zo. Ik zou Ozes daarom willen adviseren en vooral ook waarschuwen de Joden met rust te laten. Kom niet aan Gods oogappel!!

Wat die vroege Christenen betreft, die waren natuurlijk niet antisemitisch maar waren in de meeste gevallen zelf Joods. De breuk met het Jodendom is vooral een fout van de kerk.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ozes »

Werkelijk? Die communistische handlangers van Joodse komaf zouden dus dezelfde mentaliteit hebben als bijvoorbeeld een rabbijn of een liberale Jood.
Er zijn zeker vergelijkingen. Bedenk jezelf dat ondanks de vele politieke verschillen in Nederland, je alsnog een gemiddelde Nederlander kan definiëren. In een hechte gemeenschap, waar sociale controle vrij hoog is, is de culturele eenheid nog een stuk groter. Dat neemt niet weg dat bepaalde waarden anders vertaald kunnen worden in verschillende politieke ideologieën. Er zijn sterke overeenkomsten, hiernaast is het algemeen bekend dat de Joodse radicaal vrij normaal was in de minder religieuze milieus. Zie uitspraken van onder andere David Horowitz over dit onderwerp, de man wie wij het politiek activisme van Robert Spencer te danken hebben.
Die ideeën waren niet zozeer typisch Joods als wel Europees maar het sprak ook wel veel Joden aan en door hun hogere intelligentie werden Joden daarom ook de belangrijkste socialistische leiders.
De redenen dat veel Joden droomden van een multiculturele maatschappij kunnen als volgt samengevat worden:
(A. Een bepaald superioriteitsgevoel, waar rabbijnen al eeuwen preekten over een directe (genetische) afstamming van het Gekozen Volk. Dit kan in de uitspraken van talloze seculiere en religieuze Joden herkent worden. Dit verklaart tevens de enorme hypocrisie van de talloze Joodse lobbies, die vaak de multiculturele samenleving steunen in Europa en de VS, maar aan de andere kant eisen dat Israël monocultureel blijft.

(B. Het wantrouwen tegenover de niet-Joodse meerderheid, een MC of communistische samenleving leek ze minder riskant voor hun "voortbestaan".

(C. De loyaliteit tegenover de Joodse diaspora, waardoor Joden vaak (correct) beschuldigt werden de belangen van de internationale Joodse gemeenschap boven de politieke belangen van het land waarin ze woonden stelden. Een van vele voorbeelden noemde ik eerder, de anti-Joodse rellen die uitbraken in Engeland na de tweede wereldoorlog omdat Britse Joden geweld tegen de Britten in Palestina organiseerden en financierden. Amerikaanse Joden hielpen ook mee, waar verschillende bekende Amerikaanse joden gewoon openlijk voor uit kwamen. Hiermee riskeerden ze natuurlijk de Brits-Amerikaanse politieke alliantie. Het conflict tussen internationale Joodse belangen en de nationale/lokale belangen is altijd een zeer belangrijke reden geweest voor spanningen tussen Joden en niet-Joden.

Wie kritisch naar de Joodse kwestie kijkt ziet een heel ander Europa. Geen Europa waar men steeds weer de Joden zonder enige reden lastig viel, maar een Europa waar bevooroordeeldheid en verschillende politieke belangen onder zowel Joden als Europeanen steeds weer tot frictie moest leiden. Het is een menselijk Europa, niet het Europa van gewelddadige, domme en bloedlustige Europeanen die de Joden teisterden. De realiteit was compleet anders. Wat je ziet is dat de Europeanen, van de Spanjaarden tot de Duitsers, juist steeds weer de Joden probeerden integreren in hun samenleving, maar wat keer op keer mislukten omdat de Joden aan hun eigen identiteit en politiek wilden vasthouden.

Wie dit eenmaal leert zal nooit meer het vreemde verhaaltje van "nobele Joden" en "barbaarse Europeanen" serieus kunnen nemen. Dat politiek correct verhaaltje word ons opgediend om dezelfde reden dat we een zeer beperkte/verdraaide vertelling van de slavernij, de kruistochten, het kolonialisme en de "val" van Rome te horen krijgen. Het komt onze machthebbers goed uit, Europeanen die zich zo schuldig voelen dat ze geen poot durven te verzetten om hun cultuur te behouden en hun grenzen te bewaken. Hiernaast werd extreem pro-Joodse propaganda natuurlijk ook na de tweede wereldoorlog ingevoerd om de herleving van het Nationaal Socialisme te voorkomen,en wat wisten die politici/militaire diensten nou over de werkelijke oorzaken van "antisemitisme", vrij weinig, dat is duidelijk.

Marokkanen groeien op in een cultuur die door de Islam gedomineerd wordt waardoor een gewelddadig gedrag ontstaat. In dit geval is de generalisering terecht. Maar communistische leiders met een Joodse achtergrond zijn zeer zeker niet representatief voor het Judaïsme en de doorsnee Jood en daarom is hier de generalisering niet terecht. Het Judaïsme is immers van oudsher de bepalende identiteit van het Jodendom en niet socialisme of communisme. Dat er veel Joden zich hier toe aangetrokken voelden (net als heel veel andere Europeanen overigens) verandert hier niets aan. Het Judaïsme is vredelievend en niet oorlogszuchtig of gewelddadig zoals de Islam. Joden zullen niet proberen ons hun geloof of levensstijl op te dringen.
Nee, de Joden groeiden ook op in een omgeving waar bepaalde waarden noodzakelijk moesten leiden tot een sterke aantrekkingskracht onder Joden richting radicale politiek. Je beschrijving van de Joodse gemeenschap is wel erg rooskleurig, en niet consistent met de realiteit. Het oude testament geeft de Joodse god goed weer. In mijn ogen is de Joodse gemeenschap zeer etnocentrisch, word manipulatie van niet-Joden niet als fout gezien(vergelijkbaar met andere culturen/volkeren uit het midden-oosten of in hogere mate de Roma-Zigeuners), en word het zogenaamde slachtofferschap van de Joden vaak verheerlijkt, hiernaast is zelden sprake van zelfkritiek(waar Europeanen overdreven zelfkritisch zijn). Dat zijn dan de negatieve kanten, natuurlijk zijn er ook positieve kanten die ik hier niet zal noemen. Het is namelijk een feit dat we de multiculturele samenleving voornamelijk aan Joodse activisten en financiers te danken hebben, en dat moet gewoon bespreekbaar kunnen zijn.
Integendeel men probeert proselitisme juist tegen te gaan en mensen af te raden Joods te worden.
Klopt, zoals ik al zei zijn Joden op de eerste plaats een volk, een ras of etnische groep. Op de tweede plaats pas een geloof. In bekeerlingen hebben ze weinig trek, en wanneer er bekeerlingen zijn krijgen ze zelden dezelfde status als etnische Joden. Hoewel de Joden niet aan proselitisme doen, hebben Joodse gemeenschappen historisch wel vaak een enorme interesse gehad in politiek invloed(zie contrast met Chinese minderheden).


Al zullen alle volken ter wereld zich verenigen in een poging haar te verwijderen, toch zullen zij allemaal door haar worden verpletterd. (Zacharia 12:3-9)

Het Jodendom wordt ook vaak de oogappel van God genoemd: “... tot die heidenen die u beroofd hebben; want die u aanraakt, die raakt Zijn oogappel aan. Want ziet, Ik zal Mijn hand over hen bewegen”. (Zacharia 2:8 en 9)

Om die reden zien velen het antisemitisme als een steevast kenmerk (hallmark) van de Duisternis en ook ik zie dat zo. Ik zou Ozes daarom willen adviseren en vooral ook waarschuwen de Joden met rust te laten. Kom niet aan Gods oogappel!!

Wat die vroege Christenen betreft, die waren natuurlijk niet antisemitisch maar waren in de meeste gevallen zelf Joods. De breuk met het Jodendom is vooral een fout van de kerk.
Ik vind dat altijd zo vreemd. Jij ziet jezelf dus niet als de "oogappel van God" want je bent maar een Christen, maar Joden zijn wel de "oogappel" simpelweg omdat ze het geluk hebben een Joodse moeder te hebben?

Het verklaart wel waarom je analyse van de Joden zo overdreven positief is, zeker in vergelijking met je "analyse" van de Europeaan en de Christen. Ik weet niet over welke vroege Christenen je het hebt, maar politieke spanningen tussen Joden en Christenen liepen al vroeg hoog op. De politieke correcte term voor die spanningen is dan natuurlijk "antisemitisme".
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51078
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pilgrim »

Ozes schreef:Bedenk jezelf dat ondanks de vele politieke verschillen in Nederland, je alsnog een gemiddelde Nederlander kan definiëren.
Dat begin ik mij soms toch af te vragen. Je hebt nog al veel soorten Nederlanders: socialistische, communistische, liberale, nationalistische, neomarxistische, Christelijke, conservatieve (met mengvormen van Christelijk en atheïstisch), Groene, New Age, enz., enz., enz. Ik denk dat er meer verwantschap bestaat tussen een conservatief katholieke Nederlander en idem dito Duitser dan tussen diezelfde conservatief katholieke Nederlander en een Marxistische (en tevens atheïstische) Nederlander.
Ozes schreef:De redenen dat veel Joden droomden van een multiculturele maatschappij kunnen als volgt samengevat worden:
Blablabla.
Men beschermde zich gewoon tegen het antisemitisme omdat ook het Jodendom vaak als een aparte cultuur werd gezien.
Ozes schreef:(C. De loyaliteit tegenover de Joodse diaspora, waardoor Joden vaak (correct) beschuldigt werden de belangen van de internationale Joodse gemeenschap boven de politieke belangen van het land waarin ze woonden stelden.
Ik vind die loyaliteit tussen geloofsbroeders een mooie eigenschap waar we een voorbeeld aan kunnen nemen en zeker noodzakelijk gezien het eeuwige antisemitisme.
Ozes schreef:Wie kritisch naar de Joodse kwestie kijkt ziet een heel ander Europa. ... De realiteit was compleet anders. Wat je ziet is dat de Europeanen, van de Spanjaarden tot de Duitsers, juist steeds weer de Joden probeerden integreren in hun samenleving, maar wat keer op keer mislukten omdat de Joden aan hun eigen identiteit en politiek wilden vasthouden.
Uit welke bron komt deze onzin?! Wat voor integratie? Gedwongen bekering tot het christendom? Zoals in Spanje of in Frankrijk. Niemand had echt last van Joden. Ze konden zichzelf goed bedruipen, pleegden geen terreuraanslagen en wilden niemand hun levensstijl en geloof opdringen. Ze waren dus eigenlijk al goed geïntegreerd of bedoel je dat ze hun geloof moesten opgeven?
Ozes schreef:Nee, de Joden groeiden ook op in een omgeving waar bepaalde waarden noodzakelijk moesten leiden tot een sterke aantrekkingskracht onder Joden richting radicale politiek.
Nee, de Joden groeiden gewoon op in een antisemitisch milieu en moesten zich daartegen beschermen.
Ozes schreef:... hiernaast is zelden sprake van zelfkritiek(waar Europeanen overdreven zelfkritisch zijn).
Het Jodendom is zeer zelfkritisch:

http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-s ... erouw.html
Ozes schreef:Ik vind dat altijd zo vreemd. Jij ziet jezelf dus niet als de "oogappel van God" want je bent maar een Christen, maar Joden zijn wel de "oogappel" simpelweg omdat ze het geluk hebben een Joodse moeder te hebben?
Zou die Joodse moeder het enige zijn?
Ozes schreef:Ik weet niet over welke vroege Christenen je het hebt, maar politieke spanningen tussen Joden en Christenen liepen al vroeg hoog op. De politieke correcte term voor die spanningen is dan natuurlijk "antisemitisme".
Nee dat woord bestond toen nog niet. Die ‘spanningen’ werden echter vrij soepel opgelost. (Hand. 15:1-21)

Oh ja, nog even dit:
Na de Russische revolutie van 1917 hoopten velen op gelijke rechten voor de Joden. Hoewel Lenin zelf niet Judeofoob was (zijn grootvader was overigens een bekeerde Jood), werd al tijdens zijn bewind de Joodse nationaliteit ontkend, en Zionisme, de Hebreeuwse taal en Joods onderwijs verboden als zijnde contra-revolutionair. Het Joodse gemeenschapsleven en cultuur werd in de beginjaren van de Sovjet-Unie stelselmatig vernietigd, onder leiding nog wel van Joodse revolutionairen, die in de jaren 1930 zelf het slachtoffer werden van Stalins zuiveringen.

http://www.israel-palestina.info/geschi ... oden-html/
Zo heel erg tegen het antisemitisme was Lenin dus niet. En aan het Joodse geloof hadden die (Joodse) revolutionairen geen enkele boodschap. Vandaar dat ik zei dat de Joodse revolutionairen door de andere Joden waarschijnlijk als verraders werden gezien.

Laatste vraag: wat zoek je eigenlijk op dit forum? Dit is een anti-Islamforum.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19348
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door mercator »

Schepsel! schreef:Hoefde je je meteen niet meer te ergeren aan de Antwerpse joden met hun gekke hoeden.
Ik erger me daar niet aan, die wekken alleen lachlust en medelijden op. De nazi's hadden het daar ook beter bij gehouden.

In heel die discussie hier zou de eindconclusie moeten zijn: zonder Joden zouden er ook geen moslims geweest zijn want Islam is een afvalproduct van Judaïsme.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78939
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Oke.. Dit is genoeg. Ozes gaat een tijdje de koelkast in om af te koelen, en ik ga dit topic splitsen en een gedeelte op slot zetten.

By The Way...Complimenten voor Pilgrim. icon_clap.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gesloten