Patriots in Turkije

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 19, 2012 4:17 pm

Hoe kwaad worden die Turken wel niet als er een granaatje op hun grond terecht komt.
Ze staan dan ook te trappelen om met de andere anti-Syrië regeringen een no-fly zone te maken net zoals in Libië. En Turkije kan zeker vanaf eigen grondgebied vliegtuigen gaan neerschieten tot op 70 km afstand met modern wapentuig zoals onze Patriot luchtverdediging.
Nederland zit in de NATO dus "Kom maar op met je Patriots". En dat kunnen we niet weigeren op straffe van boze bondgenoten die geen Patriots hebben (en Frankrijk natuurlijk)).
Nederland wil Turkije helpen tegen Syrië met luchtafweer
Nederland en Duitsland overwegen militairen met Patriot-luchtafweerraketten naar de Turkse grens met Syrië te sturen. De wapens moeten NAVO-bondgenoot Turkije beschermen tegen Syrische vliegtuigen en raketten. De regering in Ankara zal naar verwachting deze week om de stationering verzoeken.[...]
Wat de stationering van Patriot-raketten gevoelig maakt, is dat Turkije pleit voor de instelling van een no-flyzone in Syrië; een gebied waarin de luchtmacht van Assad zich niet mag begeven, op straffe te worden aangevallen. De rebellen zouden die zone kunnen gebruiken als uitvalsbasis.

Turkse media speculeerden er de afgelopen tijd op dat de Patriot-raketten gebruikt kunnen worden om zo'n no-flyzone af te dwingen. Daarvoor lijkt in Nederland noch Duitsland animo te bestaan. De VVD wijst bij monde van Kamerlid Han ten Broeke weliswaar op 'bondgenootschappelijke plichten', maar de fractie wil eerst 'precies weten wat de reikwijdte van een eventueel Turks verzoek is'.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3350228/2012/11/19/Nederland-wil-Turkije-helpen-tegen-Syrie-met-luchtafweer.dhtml
De Verenigde Rebellen zijn een erkende regering on ballingschap geworden. Het zou toch wel mooi zijn als die ook kon bivakkeren op een stukje eigen grondgebied.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 19, 2012 5:57 pm

Duitsland heeft ook Patriot luchtverdediging. Dus die moeten hun spul ook naar Turkije verplaatsen.
De oppositie is daar al in de gordijnen geklommen: wij willen zeggenschap! (willen ze dan ook medeverantwoordelijkheid?)
Opposition demand vote on missiles for Turkey
German Defence Minister Thomas de Maizière said on Monday he was expecting the request before the end of the day, and would be minded to agree.
Germany, he said, had been "the main benefactor of the alliance's solidarity." He added that if, "now, an alliance partner asks us for such a thing, it is clear to us that we would regard that openly and with solidarity."

Thomas Oppermann, the SPD parliamentary party manager said it was not clear that Turkey's borders were actually under threat, which would activate NATO mutual defence promises.
"I do not see that yet," he told public broadcaster ARD's Morgenmagazin news show on Monday. He also warned of what he called a "hooray mentality", and said that international legal security such as a UN mandate might also be necessary. "This is about an act of war," he said.
http://www.thelocal.de/politics/20121119-46249.html
Dat Duitsland niet mee deed aan de vernietiging van Libië is iets dat ze geen tweede keer moeten flikken:
    ...having refused to help in the Libyan conflict, Germany did not have the international credit left to refuse to take part in the Turkey-Syrian crisis
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 19, 2012 6:12 pm

Góh zeg. Eén verdwaalde raket op Turkije en men schreeuwt daar moord en brand, jankt men om Patriot luchtverdediging, en neemt men represailles door terug te schieten. Raar dat ik de vurige hamas aanhangers in Nederland geen ach en wee heb horen roepen. http://www.nieuws.nl/723628
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 21, 2012 3:36 pm

Wanneer onze Patriots in Turkije worden opgesteld, dan 70 km van de grens want tot zover kunnen ze vliegtuigen neerschieten. Dus alleen neerschieten boven Turks gebied en niet verderop.
Ik hoop dat er iemand mee aankomt als er inde 2-de kamer een compromis moet worden gesloten.
Ik zag op de staatsTV een Hoge Turk verklaren dat de zaak al in orde was. En onze minister zegt dat niemand hem nog iets gevraagd heeft. Wie zou er liegen?

De zaak wordt ingewikkeld want wat blijkt: kosten van Defensie die gemaakt worden bij internationale inzet komen uit het ontwikkelingshulp budget. Staat in regeerakkoord.
Maar valt Turkije daar onder? nu het via de NATO loopt en niet de VN?
Patriots Turkije betalen uit ontwikkelingsbudget!
Het Regeerakkoord is tamelijk duidelijk. Defensie hoeft de kosten van vredesmissies niet meer te dragen. Het geld komt voortaan uit een fonds Internationale Veiligheid, waarin vooral minister Ploumen geld stort.
Maar de VVD is voorzichtig, want de kwestie raakt een open zenuw bij de PvdA. [...]
De PvdA .....En bondgenootschappelijke steun mag van de PvdA niet ten koste gaan van de hulp aan arme landen.
[...]
Bij het opstellen van het Regeerakkoord was het vooral de PvdA die Nederland een bemiddelende rol wilde laten spelen in het Midden-Oosten. Daar zijn kosten mee gemoeid en geheel in de geest van het Regeerakkoord komen die niet voor rekening van Defensie, maar voor Ontwikkelingssamenwerking.
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/355195/Patriots-Turkije-betalen-uit-ontwikkelingsbudget.htm
Vrede bereiken met militair geweld? Dat zien socialisten helemaal net zitten. Vrede kan gebracht worden met economische/sociale hulp.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re:Patriots in Turkije

Berichtdoor Ariel » Do Nov 22, 2012 3:02 pm

Rusland tegen NAVO-Patriots aan grens Syrië

MOSKOU (ANP) - Rusland is tegen de stationering van afweerraketten van het type Patriot door de NAVO langs de Turks-Syrische grens. ,,Dit zou de stabiliteit in de regio niet bevorderen'', zei een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3553 ... rieuml.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re:Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 21, 2013 9:42 pm

Afbeelding

Dit zijn Turken in Antakya. Die zijn boos. Maar waarop? Ze lopen met een hakenkruis en mevr. Merkel met snor. En niet een Turken-snor maar een Hitler snor. En het heeft iets te maken met de Patriot raketten, zo te zien op het plakkaat. De aanwezigheid van vreemde troepen op Turks grondgebied vinden zijn een aanfluiting. Weg ermee, en wel speciaal met die Duitsers.
Hebben ze een hekel aan Duitsers?? Het lijken wel Grieken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 23, 2013 9:07 pm

Duitse militairen, sinds kort gelegerd in Turkije met hun 'Patriots' dachten een 'night in town' te doen. Ze kwamen als geslagen honden van een koude kermis thuis.
Turkish mob threatens German soldiers
After some 40 people surrounded the soldiers in the southern town of Iskenderun, one German reportedly had a bag containing white powder thrown over his head. Four other soldiers managed remained unscathed and all five made it back to their army quarters after Turkish security forces arrived. All of the Germans were in civilian clothing at the time of the incident. [...]
Thought to be from the Turkey Youth Union (TGB), a nationalist youth organisation, members have been known to throw bags over NATO soldiers in the past in reference to the treatment of Turkish soldiers captured by US forces during the 2003 Iraq war.
http://www.thelocal.de/national/20130123-47511.html#.UP_mTPJe70E
Die TGB is een linkse club van nationalisten. Nationaal-socialisten dus.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Ariel » Za Mar 02, 2013 9:37 pm

'Turkije zit militairen Patriot-missie dwars'
BERLIJN -

Duitse militairen van de Patriot-missie in Turkije klagen over de manier waarop het gastland ze behandelt. Dat zegt de ombudsman van het Duitse leger.

De samenwerking met de Turken wordt „overwegend als problematisch ervaren”, aldus Hellmut Königshaus zaterdag in de krant Süddeutsche Zeitung. Hij rapporteert een waslijst aan incidenten.

Zo zou een Turkse generaal een Duitse vrouwelijke militair hebben geduwd die het verkeer regelde tijdens een bezoek van de Duitse minister van Defensie Thomas de Maizière. De militair hield blauwe plekken over aan het incident.

Ook zouden Duitse militairen dagenlang zijn tegenhouden toen ze de kazerne wilden verlaten. Post voor Duitse militairen wordt dagen en soms zelfs weken opgehouden.

De ombudsman noemt de toestand van de sanitaire voorzieningen voor de Duitsers „onhoudbaar”. In kantoren zouden de muren zijn beschimmeld. De Duitsers beklagen zich er bovendien over dat Turkse militairen zwerfhonden op het terrein doodschieten maar niet opruimen.

Volgens de Duitse militairen gaat het Turkse leger contact tussen Duitse en Turkse collega's systematisch tegen. Turkse militairen die wel contact opnemen zouden straf krijgen.

De Duitse militairen zijn in Turkije om dat land met hun Patriot-luchtafweerraketten te beschermen tegen mogelijke aanvallen met raketten uit Syrië, waar oorlog is. Ze zijn gelegerd bij Kahramanmaras. Ook een Nederlandse Patriot-eenheid is in Turkije gestationeerd, bij de stad Adana. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie bracht vorige week een bezoek aan de 270 Nederlandse militairen.

Duitsland, Nederland en Turkije zijn NAVO-bondgenoten. De regering van Turkije heeft gevraagd om de inzet van de geavanceerde Patriot-raketten van het bondgenootschap.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2134 ... rs___.html


Ik weet een snelle , goedkope, en eenvoudige oplossing.
Inpakken en wegwezen, en alle Turken uit Duitsland terug naar Turkije sturen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 19, 2013 7:41 pm

Het Turkse verzet heeft nu ook (jihad?) honden ingezet tegen de Patriot raketten.
Honden vormen de grootste bedreiging voor de Nederlandse Patrioteenheden in Turkije. Zwerfhonden kruipen door gaten in de omheining het legerterrein op en knagen daar de kabels van de raketafweersystemen door. Dat meldt De Telegraaf.

De werking van de installaties komt daardoor niet in gevaar. "De Patriotsystemen worden gevoed met verschillende kabels. Als de ene uitvalt, neemt de andere het over'', zegt een woordvoerder van Defensie.

Volgens de woordvoerder is er met de Turkse krijgsmacht afgesproken dat deze eens per week langskomt met een hondenwagen om zwerfdieren te vangen. "Ons is verzekerd dat de honden elders weer worden uitgezet.''
http://www.deondernemer.nl/deondernemer/653895/Honden-happen-naar-Patriots.html
Ja die honden worden standaard in afgelegen bossen los gelaten waar ze verhongeren en/of verdorsten want ze zijn het stadse leven gewend.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 19, 2013 9:21 pm

"Ons is verzekerd dat de honden elders weer worden uitgezet.''


Tja ignorance is a bliss, wat niet weet wat niet deert. Misschien moeten ze eens stiekem meegaan als de honden weggebracht worden.

Zomaar één van de vele verhalen.

350 vergiftigde zwerfhonden hebben nog steeds dringend onze hulp nodig!

In de bossen nabij de wijk Bolluca ten noorden van Istanbul is iets heel ergs gebeurd. Op die plek worden regelmatig zwerfhonden door de gemeente gedumpt. En nu hebben onbekenden geprobeerd om deze toch al zwaar getroffen dieren ook nog eens te vergiftigen. Als gevolg hiervan hebben meer dan 350 dieren ernstige vergiftigings-verschijnselen en dreigden allen een vreselijke dood tegemoet te gaan.

http://www.dierennood.nl/Extra-actie-35 ... rkije.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47049
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 01, 2014 12:45 pm

PVV wil internationaal onderzoek naar Turkse steun voor ISIS

Geplaatst op 1 juli 2014

Ondanks talrijke eerdere aanwijzingen weigerde de regering tot nu toe om een internationaal onderzoek naar de Turkse steun voor Jihadstrijders te bevorderen. Inmiddels zijn er de laatste weken weer nieuwe berichten over die steun wereldkundig gemaakt. Daarom vraagt PVV-Kamerlid Raymond de Roon aan de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, om zijn tegenwerking tegen een internationaal onderzoek nu te laten varen. “Het wordt hoog tijd dat de minister inziet dat een dergelijk onderzoek noodzakelijk is”, aldus De Roon: “Nederland steunt Turkije met onze Patriotraketten. Dat kan natuurlijk niet als Turkije vals spel speelt”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over Turkse steun voor ISIS-strijders:

1) Kent u de berichten “Rapport Jubilee Campaign en ABM: Turkije steunt ISIS-strijders”(*), “Turkey’s Bleeding Border”(**) en “Turkish support for ISIS”(***) ?

2) Herinnert u zich dat ik u al meermalen heb gevraagd om een internationaal onderzoek naar de Turkse steun voor dan wel gedoogpolitiek m.b.t. jihadstrijders in Syrië(****)?

3) Bent u het met mij eens dat een overvloed aan aanwijzingen dat Turkije een kwalijke rol speelt door steun of gedoogsteun voor strijdgroepen in Syrië noopt tot een internationaal onderzoek? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid een dergelijk onderzoek nu te bevorderen?

4) Ziet u inmiddels aanleiding om de stationering van onze Patriotraketten in Turkije te heroverwegen? Zo neen, wilt u dat dan heroverwegen als een internationaal onderzoek uitwijst dat Turkije daadwerkelijk ISIS heeft gesteund? Zo neen, waarom niet?

(*) www.refdag.nl
(**) www.foreignaffairs.com
(***) http://counterjihadreport.com
(****) http://pvv.nl/index.php/37-fj-related/raymond-de-roon/7571-turkije160414.html

Geplaatst door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/01/ ... more-65083
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Ariel » Di Jul 01, 2014 8:36 pm

En weer heeft Geert Wilders en zijn partij gelijk.

'Turkije houdt grenzen wagenwijd open voor ISIS-terroristen'

door Servaas van der Laan

Turkije en de Islamitische Staat in Irak en de Levant/Syrië (ISIS) onderhouden een intieme relatie met elkaar. Turkije laat de terroristen hun gang gaan en verleent ze vermoedelijk ook verdergaande ondersteuning.

Dat staat in een rapport van mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign, in samenwerking met de Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM).

Open grenzen

'Turkije houdt de grenzen wagenwijd open en verleent vermoedelijk zelfs steun aan de strijders,' meldt het rapport. Terreurorganisatie ISIS, die streeft naar de oprichting van een streng-islamitische staat, is in 2013 gegroeid van ongeveer 2.000 naar meer dan 10.000 man.

De terroristen profiteren van moslimjongeren die vanuit de hele wereld naar Syrië trekken om zich aan te sluiten bij de jihad. Veel van deze moslimjongeren vliegen op het Turkse Hatay, nabij de grens met Syrië. Hier worden ze opgehaald door extremistische groepen, zoals ISIS.

'Het is uiterst zorgwekkend dat Turkije geen stappen heeft ondernomen om deze 'bordercrossings' van extremisten tegen te gaan,' meldt het rapport.

Maar extremisten kunnen zich ook vrij bewegen in Turkije en beschikken over zogenoemde 'veilige havens' van waaruit ze terroristische activiteiten kunnen plannen. Turkse artsen staan klaar om ISIS-terroristen te behandelen wanneer zij gewond zijn geraakt. Volgens Fox News steunt de Turkse regering ISIS door geld, logistieke middelen, training en wapens te leveren.

Assad moet weg

De steun aan extremisten komt voort uit de wil van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan om het regime van de alevitische Syrische president Bashar al-Assad omver te werpen. Hoe dit gebeurt, zou niet veel uitmaken. Het land zou zelfs onder valse voorwendselen een NAVO-missie tegen het land willen uitlokken.

'Turkije heeft zijn ogen gesloten voor de nadelen van extremistische groeperingen. Zolang zij streden tegen het leger van Assad en de Koerden zag de Turkse overheid alles door de vingers,' meldt het rapport.

Directe betrokkenheid

Omdat Nederland direct met de Patriot-raketten en indirect in EU- en NAVO-verband met Turkije is verbonden, vraagt de Jubilee Campaign om actie. Zo moet Nederland er internationaal op aandringen dat er een onderzoek naar de Turkse betrokkenheid bij de oorlog in Syrië komt. Ook moet Turkije worden gedwongen om de grenzen te sluiten en de steun aan deze radicale groeperingen te staken.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) lijkt hoe dan ook niet van plan om actie te ondernemen in de richting van Turkije. Het ministerie zegt geen indicaties te hebben voor Turkse steun aan jihadisten.

bron

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 25, 2014 7:44 pm

Begin dit jaar:
Het verouderde Patriotsysteem draait nu bijna een jaar lang volcontinu. Het luchtafweer krijgt het door hitte en stof zwaar voor z’n kiezen. „Soms hikt het even”, zegt kolonel Abma in het commandocentrum op de Turks-Amerikaanse luchtmachtbasis Incirlik in Turkije. „Het is de vraag of het systeem het nog een jaar volhoudt.”
Het geavanceerde Patriotluchtafweersysteem heeft dringend groot onderhoud nodig. De landmacht kan de Patriots echter niet buiten bedrijf stellen, omdat deze dag en nacht bescherming aan de Turken moet bieden. De krijgsmacht zit met smart te wachten op een nieuw, vervangend systeem, om groot onderhoud uit te voeren aan de huidige lanceerinstallaties
http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/landmacht_betwijfelt_inzetbaarheid_patriots_in_turkije_1_796518?auto_play=true
De regering heeft nu besloten dat ze eind jan 2015 naar huis komen.
De Patriotmissie in Turkije wordt niet verlengd. Dat heeft het kabinet maandag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

De missie is bedoeld om NAVO-bondgenoot Turkije te beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië. De Patriots blijven tot eind januari in Turkije gestationeerd, zo meldt het ANP.

Volgens het kabinet is het gebruik van ballistische raketten door het regime in Syrië sinds de stationering van de Patriots eind januari 2013 afgenomen, al is de dreiging nog niet weg. Tot dusver is geen enkele keer een Patriot ingezet tegen Syrische raketten.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/08/patriotmissie_turkije_niet_ver.html
Ze gaan terug niet omdat ze zo goed als kapot zijn maar omdat ze niets te doen hebben.

en dat "De krijgsmacht zit met smart te wachten op een nieuw, vervangend systeem, ..."
Koop Iron Dome in Israël, dat is 'battle-proven'. En niet eens zo duur als dat USA spul.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6624
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor sjun » Ma Aug 25, 2014 10:37 pm

Waarom ze teruggaan interesseert me niet. Nederland betaalt jaarlijks zo'n 43.000.000 Euro aan het stationeren van de systemen in Turkije en ziet er geen sou voor terug. Ondertussen tracht de gekozen dictator Erdogan de lokale omgeving onder dekking van die Nederlandse Patriots verder onder islamiserende Turkse invloed te brengen. Die centen zijn harder nodig in Nederland zèlf. En bovendien horen er geen Nederlandse belastingcenten aan islamisering en Ottomanisering van de Levant te worden verspild.
:shock:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47049
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 27, 2014 9:05 pm

De miljoenen kostende zinloze inzet van de Patriots in Turkije en de rol van onze media

Geplaatst op 27 augustus 2014

Afbeelding

Gisteren meldden de meeste nieuwszenders tussen de regels door dat ons kabinet heeft besloten dat de 2-jarige inzet van Patriotraketten in Turkije per januari 2015 niet wordt verlengd. Nederland heeft sinds januari 2013 Patriots in het Turkse Adana gestationeerd, na een, om het zacht uit te drukken, nogal intensieve mediapropaganda eind 2012 tegen het bewind van Assad in Syrië. De missie was bedoeld om Turkije te beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië en is inmiddels stilzwijgend verder zonder enige inzet of zelfs dreiging uitgelopen op een miljoenen kostende politieke verspilling. Heeft u sedert de inzet de afgelopen 2 jaar trouwens ook maar enig kritisch geluid vernomen van onze meestal zo zuigende media? Geen reportages ter plaatse , geen tussentijdse vragen, opmerkelijk toch?

En ook nu nemen de meeste media, waaronder NOS en RTL , die eind 2012 nogal overtuigd waren van de kwade bedoelingen van Assad, verder zwijgend en zonder enige aanvulling de verklaringen van het Kabinet over dat een nieuwe verlenging niet haalbaar is. Het 24/7 gebruik zou de systemen maximaal belast hebben en tevens zou een tweede verlenging een te zware wissel trekken op het al veelvuldig ingezette personeel, mooie neutrale verklaringen die de zinloze inzet dus politiek-correct weten te verbloemen.

Opvallend genoeg is de zo vaak bekritiseerde Telegraaf nog het meest fair in haar commentaar en meldt dat het gebruik van ballistische raketten door het regime in Syrië sinds de stationering van de Patriots eind januari 2013 afgenomen is en dat er tot dusver geen enkele keer een Patriot werd ingezet tegen Syrische raketten, waardoor we als lezers tenminste iets van de feiten vernemen.

Wellicht hadden de redacties dus eind 2012, toen NOS-verslaggevers Lex Runderkamp en Sander van Hoorn militair uitgedost met helm dag in dag uit met de latere ISIS-strijders meeliepen, iets minder kritischer kunnen zijn jegens Assad en iets meer naar de oorlogshitsers zoals de Obama-media die het Midden-Oosten steeds verder in een chaos lijken te sleuren, want het media-stilzwijgen nu achteraf staat wel in heel schril contrast met de druk op de politiek van destijds om het Syrië van Assad simpelweg de oorlog te verklaren, de NOS liep al letterlijk wekenlang te wachten langs de grenzen. Wie er de media-artikelen van eind 2012 op naleest, verbaast zich nu nog steeds over de heftige anti-Assad oorlogstaal van met name de NOS en ook de meeste andere media.

Kortom, zie hier hoe zinloze oorlogen ontstaan door ongecontroleerd aangestuurde persvrijheid. Gelooft u ze nog, ook nu weer in de Oekraïne, onze zogeheten onafhankelijke redacties?

Meer leugens treft u aan op

www.vrijemedia-blogspot.nl

Door: E. van Lith

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/27/ ... more-69376
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47049
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 03, 2014 12:53 am

Turkije toont zich weinig dankbaar voor Nederlandse Patriot-steun

Door Eric Vrijsen, 1 okt 2014

Duur Nederlands luchtafweergeschut beschermt de Turkse miljoenenstad Adana. In plaats van dankbaar te zijn, toont Turkije zich een slechte gastheer.

Zo'n 250 militairen staan met drie van de vier Nederlandse Patriotsystemen al bijna twee jaar in het zuiden van Turkije. Zij beschermen de miljoenenstad Adana aan de zuidgrens van Turkije tegen een eventuele raketaanval vanuit Syrië.

De Turken zijn hier enorm mee geholpen, want het bewind van president Recep Tayyip Erdogan bemoeit zich volop met de oorlog in Syrië. Het is een publiek geheim dat IS wordt gefinancierd met oliesmokkel via Turkije.

Het zou zomaar kunnen dat de in het nauw gedreven Syrische dictator Bashar al-Assad of een krijgsheer die pardoes raketten in handen krijgt, een aanval lanceert. In juli hebben we in Oost-Oekraïne gemerkt hoe plotseling zoiets kan gaan.

Turkije heeft zelf geen Patriots, maar de trouwe NAVO-bondgenoten Verenigde Staten, Duitsland en Nederland bieden hulp. Patriots schieten een vijandelijke raket met grote precisie uit de lucht, zodat alle brokstukken op een ongevaarlijke locatie neerkomen.

Peperduur
Officieel kost die inzet de Nederlandse belastingbetaler 30 miljoen euro per jaar. Maar de werkelijke kosten zijn hoger. Door het stoffige klimaat en doordat de systemen continu draaien, is de hightechapparatuur volledig uitgewoond. Tot 1 januari houden ze het nog vol, maar dan moeten ze terug naar Nederland voor een peperdure revisie.

De Turken hebben zelf geen kosten. Zij hebben alleen het terrein – dicht bij de luchtmachtbasis Incirlik - een beetje vlak gemaakt en een zandweggetje aangelegd.

Genocide
Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de militaire missie in Irak. Het kabinet wil in samenspraak met de Amerikanen zes F-16's sturen voor bombardementsvluchten, om de islamitische terreur te beëindigen en genocide te voorkomen. Alle fracties, met uitzondering van SP en Partij voor de Dieren, zijn vóór deze missie.

Eén ding bleef tot nu toe onbesproken: waarom moeten die F-16's opereren vanuit Jordanië? Vanwege die kostbare Patriotmissie had NAVO-partner Turkije de Nederlanders toch onmiddellijk moeten uitnodigen om te werken vanuit Incirlik, waar Turkse F-16's staan?

Bronnen op het ministerie van Defensie zeggen dat Jordanië net zo dicht bij het operatiegebied ligt als Incirlik. Maar als je op de kaart kijkt, is dat hoogst twijfelachtig. Amerikaanse media melden dat zelfs de US Air Force niet welkom is in Turkije.

Krachtig protest
Minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) wimpelt doorgaans alle kritiek op Turkije weg. Hij zal donderdag niet toegeven dat Turkije botweg weigerde om de NAVO-verplichting van host nation support te bieden.

Het past de Tweede Kamer om een krachtig protest te laten horen tegen dit gebrek aan Turkse gastvrijheid. Dat kan door te eisen dat die Patriotsystemen niet pas op 31 december, maar onmiddellijk terugkomen.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs ... -1611682W/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47049
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 29, 2015 10:01 pm

Scheurtje in de NAVO: CSU wil Patriot-raketten uit Turkije terughalen

Geplaatst op 29 juli 2015

Afbeelding
De secretaris-generaal van de NAVO, Stoltenberg, op bezoek bij de Turkse president Erdoğan.

De militair deskundige van de Duitse CSU, Florian Hahn, eist de terugtrekking van de Duitse Patriot-raketten uit Turkije. Wegens de “aanvallen op de Koerden” is de CSU van mening dat Duitsland en Turkije “steeds minder gezamenlijke doelen nastreven.” Daarmee ontstaat er voor het eerst een scheurtje in de NAVO: deze had maandag nog besloten om het NAVO-lid Turkije te ondersteunen.

Met het oog op het Turkse optreden tegen Koerden in Noord-Irak eist de defensiedeskundige van de CSU, Florian Hahn, de terugtrekking van Duitse soldaten uit Turkije. Het zou zijn gebleken dat de inzet van NAVO-luchtverdedigingssysteem Patriot voor de bescherming van Turkije niet meer noodzakelijk zou zijn, verklaarde de veiligheidspolitieke woordvoerder van de CSU woensdag in het Duitse parlement. De stationering zou tot nu toe een “symbolisch teken van onze trouw aan het bondgenootschap” geweest zijn, zei Hahn. “Gezien de actuele ontwikkelingen moeten we deze inzet grondig heroverwegen.”

Het Duitse leger heeft ongeveer 100 kilometer van de Syrische grens een van zijn Patriot-eenheden in Turkije gestationeerd om het land tegen aanvallen uit het buurland te beschermen.

Hahn bekritiseerde vooral de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vanwege diens opzegging van het vredesproces met de Koerden. “Erdoğan bewijst met zijn aanvallen op de Koerden eens temeer dat Turkije en Duitsland steeds minder gezamenlijke doelen nastreven”, zei de CSU-politicus. De Duitse regering zou zich absoluut niet voor het binnenlands politieke karretje van president Erdoğan mogen laten spannen.

Maandag nog had de NAVO besloten om Turkije bij zijn strijd tegen de “Islamitische Staat”te ondersteunen. De Turkse luchtmacht heeft echter gebruik gemaakt van de chaos om ook tegen PKK-stellingen in Noord-Irak en tegen vermeende PKK-strijders zelfs op Turks grondgebied op te treden.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/29 ... erughalen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41235
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Patriots in Turkije

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jul 29, 2015 11:43 pm

De olifant trompettert en de muis piept.
Links-radicalen in Duitsland willen Patriots uit Turkije terugtrekken
De Duitse links-radicale partij Die Linke heeft maandag geëist dat Duitsland onmiddellijk zijn luchtafweersystemen van het type Patriot terughaalt uit Turkije.

Duitsland heeft er net als Nederland en de VS in het kader van de NAVO ter verdediging van het Turkse luchtruim deze geavanceerde luchtafweer neergezet toen de Syrische burgeroorlog uit de hand begon te lopen.

Maar Tobias Pflüger, de vicevoorzitter van Die Linke, vindt dat Turkije nu zelf de strijd escaleert. De Turkse regering van de AK-partij bekent kleur volgens Pflüger door aanvallen te doen op Koerdische milities in Irak en in Syrië en op andere “linkse Koerdische krachten” en Turkije toont zich zo vooral vriend van Islamitische Staat. Daar mag Berlijn niet medeplichtig aan zijn, betoogde Pflüger.

De acht jaar oude partij Die Linke beschikt over 64 van de 631 zetels in de Duitse Tweede Kamer, de Deutscher Bundestag.
http://nieuws.tpo.nl/2015/07/27/links-radicalen-in-duitsland-willen-patriots-uit-turkije-terugtrekken/

De Duitse communisten vechten voor hetzelfde als de Koerdische communisten: de heilstaat na de revolutie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten