Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...Ik begrijp niet dat er mensen in Nederland wonen die er verbaasd over zijn dat als je een gehele markt overdraagt aan de islamitische medemens , dat ze die ruimte dan NIET gebruiken om hun filosofie over te dragen.

Jihadvlaggen te koop

Op de Bazar in Beverwijk is de zwarte jihadvlag te koop, die door extremistische islamitische groepen zoals ISIS en al-Qaeda wordt gebruikt. Ook worden er boeken verkocht die oproepen tot oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homoseksuelen.

Terwijl Nederland op zijn kop staat vanwege het vertrek van gezinnen uit Amersfoort en de omgeving van Utrecht naar Syrië, kan in het openbaar propoganda worden verspreid.

Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat hij de verkoop "absoluut onverantwoord" vindt. "Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken." Er is nog geen verbod op de vlag, maar ChristenUnie, SGP en PvdA willen hier wel voor zorgen.

De vlag wordt door diverse extremistische groeperingen gebruikt, zoals ISIS, al-Qaeda, de Taliban, al-Nusra, Hizb-ut-Tahrir en al-Shabaab. Ook de versie van de vlag die Hamas gebruikt, is te koop op de Zwarte Markt. Het is dezelfde vlag, maar dan in het groen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

De Bazaar in Beverwijk heeft zaterdag een vlag verwijderd die erg leek op een jihadvlag. Verder spoort de zogeheten Zwarte Markt 'echte' jihadvlaggen op die onder de toonbank worden verkocht en verwijdert die ook.

„De jihadvlag heeft een zwarte achtergrond, de Saoedische vlag een groene achtergrond en op beide staat deels dezelfde tekst. Voor de zekerheid is de Saoedische vlag, die bij één winkelier hing, weggehaald”, legde een woordvoerster van de Bazaar (Zwarte Markt) zaterdag uit naar aanleiding van een bericht in het Noordhollands Dagblad.

De jihadvlag wordt gebruikt door extremistische islamitische groepen zoals IS en al-Qaeda.

„We onderzoeken nog of de twee islamitische boekhandels op de Bazaar boeken hebben die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's, zoals het geval zou zijn.”
De Bazaar verhuurt ruimtes aan winkeliers die „zelf verantwoordelijk zijn, maar zich wel moeten houden aan de huisregels”.
Tja, en die zelf verantwoordelijke winkeliers betalen daarom geen belasting. Tenslotte heet de markt niet voor niets zwart
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Mahalingam »

" Verder spoort de zogeheten Zwarte Markt 'echte' jihadvlaggen op die onder de toonbank worden verkocht en verwijdert die ook.
".
Wat een daadkracht zeg. En dat is opmerkelijk want nep-Rolex horloges enz. laten ze ongemoeid.
Beverwijkse Bazaar aangeklaagd
Acht grote internationale bedrijven hebben gezamenlijk aangifte gedaan tegen de Bazaar in Beverwijk. De bedrijven, met merken als Armani, Björn Borg en Chanel, beschuldigen de Bazaar van het bevorderen van de handel in nepartikelen.

"Verspreid over een aantal maanden hebben onze mensen zes of zeven keer de Bazaar bezocht om testaankopen te doen", zegt advocaat Gie van den Broek, "90 procent van de aangekochte artikelen bleek namaak".

Na elke ronde heeft de advocaat schriftelijk gevraagd maatregelen te treffen tegen de boetieks die de nepartikelen verkochten. Die brieven zijn niet beantwoord.
http://nos.nl/artikel/687922-beverwijks ... laagd.html
De verdediging van de Bazari's:
"In het verleden hebben wij weleens signalen ontvangen dat er namaakartikelen door boetieks in onze bazaar zijn verkocht. Toen hebben we volop medewerking verleend om daartegen op te treden."
Dat schijnen ze dan niet gezegd te hebben tegen de klagers.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

En ach lieve!!!! wat zielig. Op de Beverwijkse markt staat een verkoper die met tranen in zijn ogen verkondigd dat hij echt geen nare extremistische boeken op Bazaar verkoopt. Hoe kunnen ze hem verdenken en beschuldigen van zoiets lelijks...Dat zou hij nooit doen. Hij verkoopt alleen maar mooie boeken zoals de koran.

Ik vermoed dat de jihad boeken bij voorbaat al een paar dagen geleden zijn meegenomen door de handelaren.. En volgens de politie zijn de vlaggen, waarop in het Arabisch de tekst ’Allah is groot’ staat, niet verboden. De tekst die de terreurgroep IS gebruikt is volgens de woordvoerster van de Bazaar in het oud-Arabisch geschreven. De vlaggen zijn in goed overleg weggehaald om onrust te voorkomen, aldus een woordvoerster van de politie.
Op de Beverwijkse Bazaar worden geen 'jihadboeken' verkocht. Dat laat een woordvoerder van de overdekte markt weten in reactie op berichtgeving door het Noordhollands Dagblad.

Daaruit bleek dat op de Bazaar ISIS-vlaggen worden verkocht. Die zijn inmiddels weggehaald.

De krant schreef verder dat er op de Beverwijkse Bazaar ook boeken worden verkocht waarin wordt gesproken over het oprichten van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's. Dat spreekt een woordvoerder echter tegen.

Tranen :cry:

,,Een verkoper kreeg tranen in zijn ogen toen we hem dat vroegen en de suggestie wekten. Hij wil niet met ISIS worden geassocieerd en niet voor onrust zorgen. Hij verkoopt alleen maar leuke Arabische boeken en de Koran", aldus de woordvoerder tegen RTV Noord-Holland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Mahalingam »

Eerdere observaties die in de pers vermeld zijn geven als titels van boeken die te koop waren/zijn: `Milestones` van Sayed Qutb en `Reliance of the Traveller` van Shihabuddin Abu al-'Abbas Ahmad ibn an-Naqib al-Misri (AH 702-769 / AD 1302–1367)
Dat laatste is een gewoon Sharia handboek. Wat kan daar nu fout aan zijn?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Mahalingam »

De Bazar van Beverwijk is heel erg multikul. Met de daarbij behorende eigenaardigheden uit hun thuislanden. Zoals ruime aanwezigheid van ongedierte en viezigheid.
Incontinente muizen teisteren Bazaar Beverwijk: sluitingen en boetes van NVWA
Sluitingen van bedrijven, boetes en waarschuwingen: de Bazaar in Beverwijk werd dit weekend binnenstebuiten gekeerd door de NVWA. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bindt de strijd aan tegen de muizenplaag in de ‘grootste overdekte markt van Europa’. Dat blijkt hoognodig.
Ja, hoognodig want zelf zien die ondernememers geen noodzaak voor handelen.
Gauw slaan een paar ondernemers aan het poetsen, terwijl tientallen inspecteurs van de NVWA de foodhallen van de Bazaar inlopen met in de hand alle adressen waar ze moeten zijn. Eigenlijk staat op dat lijstje nog niet de dönerzaak waar een man snel een geel doekje pakt en begint te poetsen. Maar controleur Schoenmaker hoeft geen twee keer te kijken om te zien met wat voor zwarte spikkels het lapje bezaaid raakt. Dat zijn muizenkeutels. En hier is iets helemaal niet in orde.

Hij is hier in tegenstelling tot zijn tientallen collega’s vandaag niet om zelf fysieke controles uit te voeren, maar voor een inventarisatie. De NVWA weet van sommige ondernemers niet precies waar ze zitten. Maar eerst dat gele doekje. Schoenmaker kan dit risico voor de volksgezondheid niet negeren, pakt zijn zaklamp erbij en slaat prompt zelf ook aan het controleren.

Niet vaak

Het gebeurt niet zo vaak dat de NVWA zo’n grote actie met bijna veertig medewerkers uitvoert, net zo min is het gewoon dat er in duo’s wordt gewerkt. Maar het Beverwijkse complex is dan ook een uniek geval. Omdat het, zoals de bazaar zelf zegt, de grootste overdekte markt van Europa is, met meer dan tweeduizend shops en stalletjes op 75.000 vierkante meter. Er kan ook gegeten worden, onder de vlag ‘shop, eet en word verrast’. De inspecteurs kennen de échte verrassing: de vreselijke muizenplaag die hier heerst. Uit eerdere inspecties kwam een zorgwekkend beeld naar voren. Vorig jaar nog werd een notenzaak gesloten, nadat zijn waar overspoeld bleek door de incontinente beestjes die hun poep en plas overal achterlaten. En er is het verhaal van een winkelier die zijn charmant ogende berg specerijen zeefde, om de muizenpoep er voor verkoop uit te filteren.
Spoiler! :
Er werd toen ook al op grote schaal gecontroleerd en gewaarschuwd. De eerste keer gebeurde dat op kosten van de NVWA, ondernemers die voor een tweede keer worden bezocht, moeten de controle zelf betalen. Alle inspecteurs die zaterdag hun werkgebied in allerlei delen van Nederland verruilden voor de bazaar, zijn vooraf geïnstrueerd op de aandachtspunten. Neem de rubbers van de rolluiken op de grond, klinkt het tijdens de briefing vooraf. ,,Als die zijn aangevreten, kunnen de muizen door de gaten heen. Ze hebben dan de hele week vrij spel, want de bazaar gaat alleen in het weekend open.”

Een slagerij heeft zijn rolluik dan wel beter op orde, maar de losse tegels met eronder het stinkende water, die ook vorig jaar al werden gesignaleerd, zijn nu ook te zien. Dat is van een lekkage drie weken geleden, meldt de ondernemer de twee inspecteurs die met hun zaklampen elk hoekje afspeuren. Hoe het dan kan dat de vorige inspecteur precies hetzelfde aantrof? Terwijl de inspecteurs daarover praten, bestelt een klant zonder blikken of blozen vlees. ,,Hier is het veel goedkoper. Muizen? Kan overal voorkomen, toch.” Net als zijn zoontje eet hij met smaak een kipkluifje als ze weglopen met een gevulde tas.

Ongediertebestrijder

De ongediertebestrijder van de bazaar, die eigenlijk het gevecht met de muizen aan zou moeten aangaan, was vorig jaar om onduidelijke redenen zo’n acht maanden afwezig. Eigenlijk zou hier gezamenlijk en grootscheeps moeten worden ingezet op bestrijding, naast controle. Dat gebeurt niet. Eén ondernemer heeft zelf een systeem ontwikkeld. Hij heeft door zijn hele winkel heen stukken karton met daarop lijm en zaden gemikt. Onder zijn stellages treffen controleurs twee muisjes, vastgeplakt en dood in één van zijn geknutselde vallen. Onhygiënisch, zegt de controleur. ,,En ook nog dieronvriendelijk. Er zijn voorbeelden van muizen die hun eigen pootjes doorknagen.” Wettelijk gezien zijn zulke vangmethoden verboden, daarom wordt proces-verbaal opgemaakt.

En zijn poging tot bestrijding kan zijn zaak niet redden. De inspecteurs wijzen op de muizenurine en de keutels die overal liggen. De teamleider geeft het fiat: deze winkel met granen, rijst en zaden gaat dicht. De ondernemers nemen het gelaten en beteuterd op. Ze sluiten hun rolluiken als een vrouw met kind binnenstapt. ,,Het went nooit te zien hoe zo’n kind een verpakking in zo’n zaak vastpakt, zonder te weten wat daarmee is gebeurd’’, zegt de controleur die deze zaak lam legt.

Het is één van de vijf spoedsluitingen die de NVWA dit weekend zal gelasten. Daarnaast krijgen 39 ondernemers een schriftelijke waarschuwing, volgen 22 bestuurlijke boetes en een tweede proces-verbaal. Kern van alle overtredingen: overlast van muizen, die bedrijfsruimten en apparatuur verontreinigen en niet of op een foutieve manier worden bestreden.

Het aantal maatregelen viel waarschijnlijk nog relatief laag uit, omdat zo veel ondernemers na de binnenkomst van inspecteurs nog gauw zijn gaan poetsen. Ook al kan dat ook de dönerzaak waar controleur Schoenmaker is neergestreken, niet redden: ook deze gaat dicht. De ondernemer zelf tilt niet te zwaar aan zijn lot. Hij piept langs de controleur, stapt naar de pan die nog op het vuur staat en schept op. Voor zichzelf, haast hij te zeggen. Vooruit dan maar, staat Schoenmaker toe. ,,Is lekkere soep’’, krijgt hij te horen. ,,Heerlijke, Marokkaanse soep.”
https://www.ad.nl/nieuws/incontinente-m ... ~a555ae16/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

Bazaar Beverwijk dicht vanwege niet nakomen van coronaregels

en groot deel van de Beverwijkse Bazaar is zondag gesloten voor bezoekers. De gemeente Beverwijk en de Veiligheidsregio Kennemerland hebben hiertoe besloten omdat mensen zich niet aan de anderhalve meter afstand hebben gehouden.

De maatregel geldt voor twee weken, zo is in de nacht van zaterdag op zondag bekendgemaakt. Het betreft de Oosterse markt en het foodcourt (hal 30 tot en met 33) met restaurantjes waar mensen iets kunnen eten. Om het leed enigszins te verzachten van de ondernemers die getroffen zijn door het besluit, heeft de Bazaar afgelopen nacht en zondagochtend kramen neer laten zetten bij de Randweg op het complex van de Bazaar.

Overvallen door de sluiting
Algemeen-directeur George Zapantoulis van de overdekte markt voelt zich overvallen door de sluiting. ,,Afgelopen vrijdag is er nog overleg geweest met Marianne Schuurmans, voorzitter van de Veiligheidsregio, en loco-burgemeester Sergio Ferraro van Beverwijk. Toen is besproken dat blijkt dat bezoekers zich op sommige plaatsen niet goed aan de anderhalve meter regel houden. We hebben echter ook vastgesteld dat er nog mogelijkheden zijn om meer maatregelen te nemen. Zoals een brief vanuit de gemeente en de Veiligheidsregio om huurders op het hart te drukken dat de bezoekers afstand moeten houden.”

Zapantoulis weet niet wat voor strenge maatregelen er nog meer genomen kunnen worden. ,,We hebben geen wettelijke mogelijkheden om te beboeten of mensen te weigeren. Dit valt ons en vele honderden ondernemers koud op de dak.”

Na het uitbreken van het coronavirus in maart is De Bazaar enkele maanden gesloten geweest. Inmiddels zijn de nodige maatregelen getroffen voor de bezoekers. Zoals het invoeren van mondkapjes, het aannemen van 27 extra toezichthouders, het sluiten van hallen op drukke momenten en verruimde openingstijden om pieken te voorkomen. Ook geldt op bepaalde plekken op De Bazaar eenrichtingsverkeer.

De Veiligheidsregio en Beverwijk doen een klemmend beroep op bezoekers van de andere hallen om afstand te houden, zodat er niet meer hallen gesloten hoeven te worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

Beverwijkse Bazaar weigert hallen te sluiten: "Laat de handhaving maar komen"

De emoties op De Bazaar in Beverwijk lopen steeds hoger op. Via de speakers spreekt een woeste ondernemer: "Ga open en en verkoop! De bezoekers mogen gewoon naar binnen!"

Afbeelding
Ondernemers en Bazaar weigeren hallen te sluiten: "Laat de handhaving maar komen"

- De 'gesloten' hallen van De Bazaar in Beverwijk zijn nog gewoon te bezoeken. De gemeente maande de overdekte markt gisteravond laat om vier hallen af te sluiten, omdat de coronaregels niet goed zouden worden nageleefd. De Bazaar weigert dit nu en zegt dat de gemeente 'moet zorgen dat ze het dicht gooien'.

Volgens De Bazaar zijn enkele honderden ondernemers gedupeerd door de plotselinge sluiting. "We zijn ontzettend overvallen door het besluit dat de veiligheidsregio heeft genomen om een aantal hallen te sluiten", aldus Mariska Roos, marketingmanager bij De Bazaar.

"Wij hebben dan ook besloten dat we daar niet mee akkoord gaan. Als de gemeente wil dat het dicht gaat, moeten zij het dicht komen gooien."

Volgens Roos is er vrijdag nog overleg geweest met de veiligheidsregio en was er toen nog geen sprake van het treffen van extra maatregelen. De gemeente Beverwijk laat aan NH Nieuws weten dat er toen al zorgen zijn geuit over deze specifieke hallen.

Alternatieve kraam
De Bazaar heeft de getroffen ondernemers een alternatieve kraam aangeboden aan de Randweg op het terrein. Maar voor veel marktkooplieden is dit geen goede oplossing. Volgens Mustapha Hammouchi, vicevoorzitter van de ondernemersvereniging, hebben veel ondernemers inkopen gedaan voor het hele weekend en zullen ze nu een deel van die voorraad weg moeten gooien.

In de hallen die moeten sluiten zat onder andere de foodcourt van de markt. Zo zijn er veel vleesverkopers, die niet naar de buitenlucht kunnen verhuizen en hun goederen daardoor zien bederven. "Ondernemers doen inkopen voor het weekend, en moeten nu ineens sluiten. Dan blijft er van alles over dat niet meer verkocht kan worden", aldus Mariska Roos.

Frustratie en chaos groeit
Bij de ondernemers heerst er vooral veel frustratie, aldus Hammouchi. "Er moet duidelijkheid zijn: wel open of niet open. Ze hebben gisteravond om twaalf uur besloten om te sluiten. Dan kom je hier vanochtend met je spullen, wat moet je dan doen? Terwijl het gisteren gewoon open was."

"Ga open en en verkoop! De bezoekers mogen gewoon naar binnen"

Inmiddels is er sprake van 'chaos' op het terrein van de Bazaar, merkt onze verslaggever. Door de geluidsinstallatie in de hal klinkt oproep van een boze ondernemer. "De veiligheidsregio, de gemeente die hun zakken vullen, die moeten met de ondernemers om tafel gaan zitten", klinkt de oproep door de hal. "Wij betalen de gemeente Beverwijk. Je kan ons niet zomaar van de ene op de andere dag sluiten, we zijn geen dieren. Laat de handhaving maar komen, laat de gemeente maar komen."

Volgens Hammouchi hebben ondernemers het gevoel vast te zitten tussen de veiligheidsregio en de organisatie van De Bazaar. "Als deze hallen worden afgesloten, wordt het straks druk in de andere hallen, dan kan je daar ook geen afstand houden. En dan worden die weer gesloten. De Bazaar zegt dat ze niemand gaan tegenhouden, dus als er straks een handhaver komt krijgen ondernemers 4.000 euro boete en wordt iedereen eruit geschopt. En dan hebben wij het straks weer gedaan."

Een gedupeerde ondernemer vertelt aan NH Nieuws dat hij 1.500 euro aan vlees in de container mag gooien. Hij is boos dat de sluiting niet eerder gecommuniceerd is. "Het is niet alsof ik dit terug kan brengen naar de groothandel."

Maatregelen
De Bazaar heeft de afgelopen maanden al meerdere maatregelen genomen om toch open te kunnen. Zo worden er in het weekend webcams ingezet zodat bezoekers zelf kunnen monitoren hoe druk het is, en wordt iedereen geadviseerd een mondkapje te dragen.

Naar eigen zeggen is De Bazaar de grootste overdekte markt van Europa. Het marktcomplex trekt zo'n twee miljoen bezoekers per jaar en is alleen open in de weekenden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door King George »

Zouden ze durven te handhaven? Of liever een muzikant met een instrument bekeuren voor een speelverbod omdat hij met zijn instrument speelde voor een chronisch ziek kind op een bankje in het park?

Reminder:

Amsterdammer beboet voor overtreden coronaregels
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

King George schreef:
zo aug 23, 2020 4:28 pm
Zouden ze durven te handhaven?
Nee dus.
De hallen van de Beverwijkse Bazaar die op last van de gemeente gesloten moeten zijn, zijn zondag toch gewoon bereikbaar. De verkopers weigeren hun tentjes te sluiten. De hallen moeten op last van de Veiligheidsregio Kennemerland eigenlijk worden gesloten omdat de coronaregels niet worden nageleefd.

De verkopers zijn zondag toch naar Beverwijk gekomen om hun goederen te verkopen omdat zij het niet eerlijk vinden dat hun kraampjes gesloten moeten blijven terwijl andere hallen wel open mogen blijven.

Lees ook: Groot deel van de Bazaar dicht vanwege het niet nakomen van de 1,5 meter regel. Ondernemers kunnen terecht in kraampjes langs de weg

De politie is aanwezig, maar onderneemt geen actie. De gemeente zal eventueel bestuurlijke stappen moeten ondernemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

Update via de NOS.

Burgemeester Beverwijk houdt vast aan sluiten Bazaar

Alle bezoekers van de Beverwijkse Bazaar zijn weg uit de hallen. Een halfuur voor sluitingstijd kwamen agenten en boa's om de bezoekers naar buiten te begeleiden. Volgens een woordvoerder van de gemeente Beverwijk is het sluiten en het weggaan van de bezoekers rustig verlopen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

De burgemeester begrijpt de emoties en het 'machteloze gevoel' bij de organisatie van de markt.

Wat een slap excuus van de PvdA burgemeester Smit. Even ter verduidelijking, het interesseert mij geen klap of iedereen mannetje aan mannetje , of beter hoofddoek aan hoofddoek loopt/liep op de Beverwijkse markt. Ze doen maar. Het maakt mij niet uit. Al liggen de bezoekers van die markt de hele dag bij elkaar in bed te tongzoenen, ik vind het goed.

Maar als de burgemeester zo bezorgd voor al die jurken en hoofddoekjes was, dan had hij de markt door de politie moeten laten sluiten.

Of was de burgemeester misschien een beetje angstig voor de reactie van de mohammedaanse marktlui?

Heeft hij daarom niet opgetreden?
Burgemeester Beverwijk bezorgd over negeren regels op De Bazaar

Burgemeester Smit van Beverwijk vindt het zorgelijk en onbegrijpelijk dat De Bazaar gisteren het bevel om een aantal hallen van de markt te sluiten heeft genegeerd.

"Ik heb me verbaasd over hun houding. Het besmettingsrisico is er namelijk enorm. Het zou jammer zijn als de hele Bazaar moet sluiten", zei hij tegen NH Nieuws.

De organisatie van De Bazaar wilde gisteren geen gehoor te geven aan het bevel van de veiligheidsregio om vier markthallen te sluiten. Er was vastgesteld dat er onvoldoende afstand werd gehouden. Het besluit kwam voor De Bazaar "uit de lucht vallen" en de organisatie en de ondernemers voelden zich "overvallen". Aan het einde van de dag werden de betrokken hallen door de politie ontruimd.

Afstand bewaren
"We hebben vrijdag een gesprek gehad met alle betrokkenen en een bezoek gebracht aan De Bazaar en dat was echt niet om te vieren dat het goed gaat. Dat weten zij ook. In dat gesprek is duidelijk gemaakt dat er maatregelen moeten worden getroffen om de afstand te kunnen bewaren", zegt Smit.

De ondernemers en de organisatie verwijten het de burgemeester dat de veiligheidsregio zaterdagavond pas met een sluitingsbevel kwam.

"Dit toont juist aan dat we alles doen wat mogelijk is om De Bazaar open te houden", zegt Smit daarover. "We hebben die zaterdag geobserveerd en het was onverantwoord druk. Dit wilden wij op zondag voorkomen."

Geen provocatie
De burgemeester begrijpt de emoties en het 'machteloze gevoel' bij de organisatie van de markt, zegt hij. "Maar ik kan op geen enkele wijze verantwoorden dat dit op deze manier doorgaat. We moeten covid serieus nemen. Het kan niet dat ik bij onbeheersbare situaties niet optreed."

Zo'n twintig agenten ontruimden de vier hallen vlak voor sluitingstijd, maar dat was volgens Smit geen provocatie. "We communiceren veel, er was beloofd dat er maatregelen zouden worden genomen. Maar dit bleek dus niet genoeg."

Er zijn nog geen besmettingen bekend die zijn oorsprong vinden bij De Bazaar. "Dat is het enige goede nieuws. En daarom wil ik niet achter de feiten aanlopen. Ik wil optreden voor er een brandhaard ontstaat, want je kan je voorstellen dat als er met die drukte één iemand besmet blijkt, dit snel wordt verspreid."

Deze week gaat Smit in gesprek met de organisatie van De Bazaar en de veiligheidsregio. Hij is van plan ook iemand van de ondernemersvereniging uit te nodigen.

"Er ligt een sluitingsbevel, maar het zou jammer zijn als de hele Bazaar dicht moet. Ik zie ook de economische belangen en het belang voor Beverwijk, dus ik hoop op een constructieve houding van de organisatie."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo aug 23, 2020 8:03 pm
King George schreef:
zo aug 23, 2020 4:28 pm
Zouden ze durven te handhaven?
Nee dus.
De hallen van de Beverwijkse Bazaar die op last van de gemeente gesloten moeten zijn, zijn zondag toch gewoon bereikbaar. De verkopers weigeren hun tentjes te sluiten. De hallen moeten op last van de Veiligheidsregio Kennemerland eigenlijk worden gesloten omdat de coronaregels niet worden nageleefd.

De verkopers zijn zondag toch naar Beverwijk gekomen om hun goederen te verkopen omdat zij het niet eerlijk vinden dat hun kraampjes gesloten moeten blijven terwijl andere hallen wel open mogen blijven.

Lees ook: Groot deel van de Bazaar dicht vanwege het niet nakomen van de 1,5 meter regel. Ondernemers kunnen terecht in kraampjes langs de weg

De politie is aanwezig, maar onderneemt geen actie. De gemeente zal eventueel bestuurlijke stappen moeten ondernemen.
Ik had niet anders verwacht dat ze niet zouden (durven) gaan handhaven. Hoe anders met een kleine buurtsuper in Overijssel als soft target? Dan ineens volop selectieve wetshandhaving. Een grootgrutter als Albert Heijn is dan net ook even iets te weinig soft target. Verschil moet er zijn, nietwaar?

Buurtsuper dicht vanwege ‘overtreden coronamaatregelen’, grootgrutter Albert Heijn blijkt ondertussen besmettingshaard!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Bericht door Ariel »

Wanhoop winkeliers Beverwijkse Bazaar bij heropening: kopers blijven weg

De Bazaar in Beverwijk heeft door de corona-crisis al vier miljoen euro verloren. „Dit is op lange termijn niet te doen. Wij voelen ons door de gedwongen sluiting van twee weken geleden overvallen”, zegt woordvoerder Mariska Roos van de Bazaar. De markthallen mochten zaterdag, na goedkeuring van een veiligheidsplan, weer open. Tot wanhoop van de winkeliers en kraamhouders bleven de kopers massaal weg.

Oma Carla uit Alkmaar loopt met twee tassen van het marktcomplex van 100.00 vierkante meter de vrijwel lege parkeerplaats op: „Effe twee droontjes gekocht voor mijn kleinkinderen. Het was stil, heel erg stil. Normaal is het hier erg gezellig. Nu niet. Erg jammer, vooral voor de marktmensen.”

Karin en John uit Almere roken buiten de hal een sigaretje. John: „We komen hier vanaf het begin, toen je veel meer tweedehandsspullen had. Dat mis ik wel.” Karin: „Zo rustig als vandaag heb ik het nooit meegemaakt. Natuurlijk hebben we er begrip voor dat je die 1,5 meter afstand moet houden. Het is wel relaxed zo, je kan heel rustig rondlopen.”

’Onzekerheid is het ergste’
„Ja we zijn gefrustreerd”, zegt Mariska Roos van de Bazaar: „ Die preventieve sluiting was onterecht. Al zullen er best momenten zijn geweest dat mensen dichter dan 1,5 meter bij elkaar waren. Dat is toch overal zo? Er is hier geen uitbraak geweest. De landelijke overheid moet duidelijker zijn en kijken naar de uitvoerbaarheid van alle regels in de praktijk. Tal van sectoren worstelen daarmee. De aanhoudende onzekerheid is het ergste. Moeten we morgen weer dicht? En steeds weer opnieuw beginnen.”

„Mevrouw Halsema zegt in Amsterdam dat mensen zelf verantwoordelijk zijn, maar hier op de markt zijn wij opeens verantwoordelijk voor iedereen. En dat met 2,2 miljoen bezoekers per jaar, veel meer dan bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Wij hebben gelukkig de afgelopen dagen een goed gesprek gevoerd met de Veiligheidsregio en de gemeente. Dat geeft wat vertrouwen”, zegt Mariska Roos.

Ondertussen laten veel standhouders De Telegraaf weten te hopen dat de Bazaar ze tegemoet komt door de huur te verlagen: „Dat hebben we meer dan ruimschoots gedaan. Over de twee maanden dat we tijdens de lockdown dicht moesten, hebben we alle huur kwijt gescholden. En dat geldt ook voor de afgelopen twee weken. Maar het houdt ergens op. Onze enige inkomstenbron is de verhuur van vierkante meters aan de handelaren. Alleen al de opgelegde maatregelen na de gedwongen sluiting van twee weken terug hebben ons tonnen gekost.”

Tot wanhoop van de kooplieden kwamen er nauwelijks bezoekers: „Misschien 1000 waar normaal dik 10.000 kooplustigen op zaterdag naar de Bazaar komen”, bevestigt Roos: „We doen alles om weer open te mogen. Mondkapjes zijn binnen verplicht, er zijn eenrichtingsroutes, we hebben twintig beveiligers ingehuurd. Tientallen mensen van ons kantoor zijn naar Beverwijk gekomen om te helpen die 1,5 meter afstand te gehouden. En ook de verkopers zelf werken daar goed aan mee. We moeten het echt samen doen. Weer moeten sluiten zou vreselijk zijn.”

Zanger Dean Saunders heeft met zijn vriendin Dana al vijf jaar een tattooshop in de Bazaar: „Ik heb mijn turbulente verleden achter me gelaten en ben een nieuw leven begonnen. Dit is één van mijn zes winkels. Net als iedereen hebben wij ook last gehad van de coronatijd. Kijk maar om je heen, normaal staan die gangpaden stampvol, nu is er niemand. Gelukkig hebben wij nog klanten op afspraak, maar voor veel collega’s hier is het heel triest.”

Verderop buiten staan een broer en zus uit Amsterdam, Selda en Ismael, met mondkapjes op. Ze hebben kleedjes gekocht. Ook zij hebben begrip voor de situatie: „We zijn maar gekomen en waren wel verrast dat we mondkapjes op moesten. Dus die hebben we als eerste gekocht. We moeten toch gewoon door met ons leven, dan is de Bazaar altijd leuk om heen te gaan. En ook vandaag zijn we goed geslaagd.”

Verkoper Rahim staat al 10 jaar op de Bazaar met een enorme verkoopstal aan telefoonaccessoires: „Wij moeten hier ons brood verdienen. We komen niet eens uit de kosten. Er lopen hier meer verkopers dan klanten. Zo’n slechte situatie als nu heb ik nog nooit meegemaakt.” Rahim zegt begrip te hebben voor de anticoronamaatregelen die worden genomen. „Maar weet u? Wat moet ik nog hopen? Als het druk wordt, worden we gesloten. En als het stil is verdienen we niks.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie