We zijn alweer belazerd! Einde aan ‘liegende gasmeter’

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19187
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

We zijn alweer belazerd! Einde aan ‘liegende gasmeter’

Berichtdoor King George » Ma Dec 29, 2014 11:58 am

We zijn alweer belazerd! Einde aan ‘liegende gasmeter’

Nederlandse huishoudens hebben de laatste 10 jaar 600 à 700 miljoen euro te veel betaald aan energiebelasting op hun gasrekening.


Ook hebben energiebedrijven honderden miljoenen euro’s onterechte winst gemaakt met gas dat niet werd geleverd, maar wel is betaald. Jaarlijks kost dat een doorsnee huishouden ongeveer 40 euro.

Correctie gasmeter
Daar komt vanaf 1 januari een eind aan wanneer de gasmeters worden gecorrigeerd voor temperatuur en hoogte. Door de warmte in huis zet het gas uit en registreert de gasmeter te veel kubieke meters. Daarnaast betalen circa 250.000 huishoudens nog eens extra omdat zij in een flat of hooggelegen gebied wonen.

De aanpassing is mede te danken aan de 83-jarige gepensioneerde Haagse ingenieur Jan Bakker, die – ook namens de Consumentenbond – al 7 jaar vecht tegen de ‘liegende gasmeter’.

Netbeheerders
De netbeheerders, verenigd in Netbeheer Nederland, hebben zich jarenlang tot in hoogste instantie verzet tegen verandering van de regels door de Autoriteit Consument en Markt. De netbeheerders verwachten dat energiebedrijven hun tarieven aanpassen nu ze minder gas in rekening mogen brengen.

Eneco heeft dat bevestigd.

Netbeheer Nederland ontkent dat er jarenlang onterechte winsten zijn gemaakt. Volgens de branche-organisatie zou op de rekening die huishoudens krijgen al een korting worden toegepast. Een besluit wanneer die korting is ingevoerd, kan Netbeheer Nederland niet tonen.

De woordvoerster van minister Dijsselboem (Financiën, PvdA) zegt dat er ‘geen sprake van is dat in het verleden te veel of te weinig energiebelasting is betaald.’ Niettemin onderzoekt het ministerie het effect van de nieuwe regels op de belastinginkomsten.

Gecorrigeerde nota
Consumenten krijgen vanaf januari een gecorrigeerde nota, waarbij rekening is gehouden met de gewijzigde regels voor gaslevering. Dat geldt ook voor de 900.000 huishoudens met een ‘slimme meter’.

Deze meter kan geen temperatuurcorrecties waarnemen.

Netbeheer Nederland zegt volgend jaar te beginnen met de uitrol van slimme meters mét temperatuurcorrectie. In 2020 moeten alle huishoudens over een dergelijke meter beschikken.


http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/einde-aan-liegende-gasmeter-1.4621895?ls=pl#.VKAuZrIobcO.facebook


https://eunmask.wordpress.com/2014/12/28/we-zijn-alweer-belazerd-einde-aan-liegende-gasmeter/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39343
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We zijn alweer belazerd! Einde aan ‘liegende gasmeter’

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 29, 2014 9:52 pm

mei 2007:
Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken wil dat gasmeters in de toekomst rekening houden met de expansie van de brandstof door temperatuurveranderingen, zo liet ze tijdens een debat in de Tweede Kamer weten.[...]
De huidige meters zijn geijkt op 7 °C, terwijl bij 3 °C verschil er al sprake is van een afwijking van 1 %. In de meterkast is het vaak warmer dan 7 °C.

http://www.deingenieur.nl/nl/nieuws/3925/gasmeter-kan-nauwkeuriger.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39343
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We zijn alweer belazerd! Einde aan ‘liegende gasmeter’

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 17, 2018 8:02 pm

En weer zijn er problemen met de nieuwerwetse gasmeters. Ik zou zeggen: gewoon een extra ringetje in de aansluiting en wat meet Teflon tape maar dat zou te simpel gedacht zijn.
Weer problemen met 'slimme' gasmeters
Bij het plaatsen van zogenoemde slimme gasmeters gaan nog altijd dingen mis. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) constateert dit na onderzoek. Zo moet netbeheerder Enexis mogelijk 39.000 gloednieuwe meters vervangen, omdat is gebleken dat van een aantal exemplaren het schroefdraad niet diep genoeg was.

Ook de vervanging van 66.000 gasmeters die een ander probleem hadden met het schroefdraad blijkt nog niet te zijn afgerond.[...]
De toezichthouder vindt dat ze meer moeite moeten doen en is ook niet te spreken over de partij meters van Enexis waar afwijkingen in blijken te zitten. ,,Ik ben geschrokken dat er blijkbaar niet geleerd is van de vorige keer. Die meters hadden niet langs de controles mogen komen die netbeheerders doen als een partij geleverd wordt. Dat moet echt beter'', zegt SodM-bestuurder Pieter van den Bergen.
[...]
Hoeveel van de 39.000 meters al zijn geplaatst en hoeveel daarvan ondeugdelijk zijn, moet binnen een maand duidelijk worden, laat Netbeheer Nederland weten. De brancheorganisatie meldt verder dat kwaliteitscontroles zijn uitgebreid en ook vaker audits worden gedaan bij leveranciers van gasmeters.

Lewuk zeg, meters die je niet kunt vertrouwen. En wedden dat die teveel gas aangeven? Dat is een reden om geen haast te maken.

https://www.ad.nl/binnenland/weer-problemen-met-slimme-gasmeters~a93b7e06/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten