Vrouwen besnijdenis

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Mahalingam »

Als je even bedenk dat niet alle vers gemutileerde vrouwen de hulp van een dokter nodig hebben (of mogen vragen), zijn dit ontstellende cijfers over hoofdzakelijk de Paki bevolkingsgroep.
Hospital deals with 1,500 cases of Female Genital Mutilation in just five years with doctors seeing six victims a week
Nationwide, 15 new cases of FGM are reported to hospital around the country every day. But the victims of the shocking practice are clustered in certain areas, which explains the high rate in Birmingham.
Heartlands saw 349 cases in 2013, following 288 cases in 2012, 316 in 2011 and 317 in 2010.

It is thought to be one of the centres which has seen a large number of the 463 cases now being identified in England every month.
Despite the rise in hospital cases and an increase in reports to police in 2014 there has not been a single conviction in the UK.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... years.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Als je even bedenk dat niet alle vers gemutileerde vrouwen de hulp van een dokter nodig hebben (of mogen vragen), zijn dit ontstellende cijfers over hoofdzakelijk de Paki bevolkingsgroep.
Ongelofelijk. :shock: En dan hebben we het over Engeland, en niet over een hellhole islamitische land. Ik vraag me af of artsen in Nederland ook dit gevallen tegen komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Pilgrim »

Vrouwenbesnijdenis en het ‘islam’-woord dat niet mag worden genoemd

Hoeveel besneden katholieke vrouwen kent u?

Bert Brussen: 06-02-2015

Vrijdag is het Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis. Dat is een dag die is bedacht door mensenrechtenorganisaties en vooral wordt gebruikt door (Europese) politici om te kunnen laten zien wat voor enorme vuist zij maken tegen de grove mensenrechtenschending die deze religieuze praktijk is. Lees: elk jaar weer wapperen de VN en de EU met statements, petitites, open brieven en gelikte propagandafolders waarin staat dat er nu écht iets wordt gedaan aan vrouwenbesnijdenis. En elk jaar weer gebeurt er helemaal niets.

Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is dat vrouwenbesnijdenis vooral een islamitisch fenomeen is maar dat dit, uiteraard, niet mag worden benoemd (zoek het woord ‘islam’). Want dat is kwetsend en discriminerend (vrouwen besnijden is gelukkig helemaal niet kwetsend en discriminerend).

Maar een probleem dat niet mag worden benoemd kun je ook niet oplossen. Een niet benoemd probleem bestaat immers niet.

VN-datamanipulatie
Veel erger is nog dat de VN, om precies te zijn Unicef, voor het politiek correcte gemak maar aan het knoeien zijn geslagen met de data. Zo telden ze bij Unicef wél de gevallen van vrouwenbesnijdenis in Afrika (125 miljoen(!) stuks and counting), waarvan lekker makkelijk gezegd kan worden dat het ‘oude stammenrituelen zijn die niets met de islam hebben te maken’, maar werden de vele, mogelijk tientallen miljoenen gevallen van vrouwenbesnijdenis in het Midden-Oosten en Azië buiten beschouwing gelaten. Wel zo handig, want dat voorkomt al te lastige vragen over het verboden ‘islam’-woord, aangezien iedereen weet dat ‘Midden-Oosten’ gelijk staat aan ‘islamitisch’.

Daar kwam, toevallig, een of andere wél echt betrokken organisatie achter, waardoor het VN-datagemanipuleer in de pers terechtkwam. In Nederland was het de Volkskrant die de VN vervolgens om uitleg vroeg. Die uitleg komt zo’n beetje neer op: “Ja sorry, is inderdaad onderrapportage van ons, balen man. Doei!”

‘Besnijdenis heeft niets met de islam te maken’
De meeste media blijven ondanks deze onthullingen heel politiek correct spreken over ‘vrouwenbesnijdenis’ zonder het inherente islamitische element te benoemen maar Rob Vreeken van de Volkskrant, kennelijk iemand met echte journalistieke principes, pakt lekker door (de racist). Zo schrijft hij:

“Ook de mantra dat ‘besnijdenis niets met de islam te maken heeft’, komt in een ander licht te staan”

Om vervolgens heel erg beangstigende cijfers over vaginale verminking en vulvaverzieking in het Midden-Oosten en Azië te geven, waarbij ook nog eens duidelijk wordt vermeld dat het dus om islamitische landen gaat.

(Die Rob Vreeken zal in het D66Vonk-weekendkatern wel worden afgemaakt door de Sterre’s, Wilma’s, Janny’s en Loesjes, want zomaar feiten benoemen als kwaliteitscourantenjournalist kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn, maar dat terzijde.)

Ban Ki-Moon
Het zal op de VN overigens geen enkele indruk maken. Die benoemen hooguit dat vrouwenbesnijdenis iets is van ‘religie’, hooguit, maar meer ook echt niet. Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-Moon heeft het in zijn officiële propagandapraatje van dit jaar dan ook over ‘tradities’ die voortkomen uit ‘ontwikkeling, religie of gezondheid’.

Welke ‘religie’ Ban Ki-Moon precies bedoelt is onduidelijk, maar katholieke vrouwen met afgesneden clitoris, besneden jodinnen en boedhistes met vulvaverminking mogen zich bij de redactie melden. We zullen het eerlijk doorgeven aan Ban Ki-Moon, zodat hij volgend jaar de ‘religie’ waarin het martelen van vrouwen een ‘traditie’ is gewoon eens lekker kan benoemen.

http://politiek.thepostonline.nl/2015/0 ... n-genoemd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Pilgrim »

Schokkende cijfers: 92 procent van de getrouwde vrouwen in Egypte is genitaal verminkt

Frank Verhoef, 11 mei 2015

De meeste vrouwen worden verminkt in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

Dit zijn ongelofelijke cijfers: 92 procent van de getrouwde vrouwen in Egypte zijn genitaal verminkt, blijkt uit statistieken van de Egyptische minister van Gezondheid Adel Adawy. Het gaat om vrouwen in de leeftijd van 15 tot 49 jaar. Het cijfer is nog hoger (95 procent) op het Egyptische platteland.

Volgens de minister ondergaan de meeste vrouwen de ‘procedure’ tussen 9 en 12 jaar. Minder dan een derde van de ‘operaties’ wordt uitgevoerd door doktoren. Volgens de website Egyptian Streets zijn de cijfers onthuld tijdens een conferentie naar aanleiding van de resultaten van een demografisch en gezondheidsonderzoek.

De Daily Mail schrijft dat 30 procent van de getrouwde vrouwen vindt dat de genitale verminking moet worden verboden, maar meer dan de helft is er juist voorstander van de verminking om religieuze redenen. Genitale verminking is nog altijd zeer populair in Egypte, ondanks het verbod sinds 2008:

Egypt has one of the highest rates of female genital mutilation in the world and criminalised the practice in 2008, but it remains widespread.

Human rights group Equality Now revealed earlier this year that almost one in four survivors of female genital mutilation in the world is from the country.


Het mag dan wel officieel verboden zijn in Egypte om vrouwen te verminken, maar dat betekent overduidelijk niet dat het niet meer gebeurt. De meeste verminkingen worden aangericht zonder tussenkomst van een dokter. Het is verschrikkelijk dat deze middeleeuwse praktijken nog steeds plaatsvinden, en voor een deel ook nog met goedkeuring door de vrouwen zelf. Dat snap ik echt niet.

Hopelijk leven we ooit in een wereld waarin deze nare praktijken niet meer voorkomen.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/ ... 36AA.email
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: zo mei 19, 2013 3:54 pm

Nigeria bant vrouwenbesnijdenis

Bericht door Marieke »

Goodluck Jonathan werd tijdens de verkiezingen in maart dan wel verslagen door Muhammadu Buhari, dat weerhield hem er niet van als laatste wapenfeit nog gauw een wet tegen vrouwenbesnijdenis goed te keuren.

De wet, die gestemd werd op 5 mei, houdt in dat het verboden wordt de uiterlijke geslachtsdelen van meisjes gedeeltelijk of helemaal te verwijderen. Bovendien zullen mannen niet langer zomaar hun vrouw en kinderen kunnen verlaten zonder hen van financiële steun te voorzien.

Bron: www.nujij.nl

prachtig nieuws, dit mag wel bij de beste nieuwsberichten van 2015! :vhappy; Maar ik hoop dat het er in de praktijk ook echt van komt..!.. :emm2: Er zijn immers zoveel landen, waar veel dingen volgens de wet verboden zijn, maar die in de praktijk wel heel veel voorkomen...
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Pilgrim »

GB: Meer dan de helft van alle nieuwe gevallen van vrouwelijke genitale verminking (FGM) vindt plaats in Londen

Geplaatst op 15 december 2015

Afbeelding

Meer dan de helft van alle FGM-gevallen – vrouwelijke genitale verminking – in Groot-Brittannië vindt volgens officiële cijfers in de hoofdstad Londen plaats. Uit de nieuwste gegevens van de gezondheidsautoriteit blijkt dat er tussen juli en september 758 nieuwe slachtoffers van de barbaarse procedure in Londen werden gemeld.

In totaal werden er in het hele land 1385 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat betekent dat meer dan 50% van alle vrouwen en meisjes die de brute praktijk moesten ondergaan in het gebied Londen woonden.

Van de 1385 nieuwe FGM-slachtoffers werden er acht in Groot-Brittannië geboren, maar 93,2% kwam uit Oost-, Noord- of West-Afrika. De meeste uit Somalië met 204 gevallen.

17 vrouwen of meisjes waren jonger dan 18 jaar toen ze voor het eerst opvielen. Om erbij te helpen het probleem op te lossen, werd een website in het leven geroepen, die door jonge mensen voor jonge mensen gemaakt wordt. Zo moeten hun leeftijdsgenoten leren hoe ze signalen van misbruik kunnen herkennen en hoe ze anderen kunnen helpen die in gevaar zijn.

Bron: http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel: www.standard.co.uk

Auteur: Hannah Al-Othman

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/15 ... in-londen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis .

Bericht door Ariel »

Afbeelding

PvdA wil iets doen aan vrouwenbesnijdenis. Heel goed. Fleur Agema (PVV) dient een motie in, en die wordt afgewezen...Tja... :thinking: PVV Je weet wel. Van de PVV gaan we geen motie steunen.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pilgrim »

België: Aantal genitale verminkingen verdrievoudigd

vlaamsbelang . persbericht . 04 april 2016

Afbeelding
Barbara Pas van het Vlaams Belang

Van 2009 tot 2013 verdrievoudigde het aantal diagnoses van vrouwelijke genitale verminking (VGV) in België, zo blijkt uit cijfers die Barbara Pas, Kamerlid van het Vlaams Belang, opvroeg bij de minister van volksgezondheid, Maggie De Block.

In 2009 waren 64 gevallen bekend van vrouwelijke genitale verminking, ook gekend als ‘vrouwenbesnijdenis’. In 2013 liep dit op tot 198. In zo’n twee derde van de gevallen gaat het om vrouwen met een Afrikaanse nationaliteit. Gegevens voor 2014 en 2015 zijn nog niet beschikbaar, en alleszins zijn de cijfers een enorme onderschatting, gezien het hierbij enkel gaat om vrouwen die gehospitaliseerd werden. Vrouwen die genitaal verminkt zijn en op de dienst spoedgevallen terechtkomen of een eenvoudig raadpleging doen, zijn niet in de cijfers opgenomen. “De opwaartse trend is echter pijnlijk duidelijk”, klinkt het bij het Vlaams Belang.

In dat verband neemt het Vlaams Belang met verbazing kennis van de volgende passage in het antwoord van de minister: “Een ondercodering (onderschatting, red) van de diagnoses van vrouwelijke genitale verminking is meer dan waarschijnlijk aangezien een deel van het ziekenhuispersoneel niet vertrouwd is met dergelijke praktijk en dit fenomeen niet kent.”

Genitale verminking bij vrouwen is wijdverspreid in de Afrikaanse en islamitische wereld, maar is in België verboden. Het aantal veroordelingen is echter vrijwel onbestaande, omdat de barbaarse VGV clandestien gebeurt en vrouwen doorgaans zwijgen omdat ze zich schamen, maar ook omdat ze er vaak oprecht van overtuigd zijn dat deze cultureel-religieuze praktijk nodig is. Het aantal vrouwen dat in België ‘heel waarschijnlijk reeds besneden’ is, lag in 2012 op 13.112, een verdubbeling tegenover 2007 en een gevolg van de stijging van het aantal vrouwen dat naar België komt uit landen waar VGV wordt toegepast.

Belangrijk om te erkennen is dat genitale verminking bij vrouwen door de islamitische leer is geïncorporeerd en via de Hadith (heilige islamitische bron inzake het leven van de islamitische profeet Mohammed, volgens de islam ‘de perfecte mens’) in stand wordt gehouden. Wereldwijd gebeurt het overgrote deel van de genitale verminkingen dan ook bij moslims: behalve in Afrika gebeurt het ook steeds meer in de islamitische wereld in het Midden-Oosten en Azië. Het als minderwaardig bestempelen van de vrouw en het ontnemen van haar seksueel genot, is immers inherent aan de islamitische leer.

Door de aanhoudende instroom van niet-westerse immigranten en asielzoekers alsook de islamisering van onze cultuur, zal het aantal gevallen van vrouwelijke genitale verminking blijven stijgen. Volgens Barbara Pas is het onvoorstelbaar dat dit soort barbaarse praktijken in België steeds meer voorkomt. “Genitale verminking is totaal tegenstrijdig met onze humane, Europese cultuur en is, gezien het clandestiene karakter en de schaamtecultuur, amper te bestrijden. Met open grenzen wordt het risico voor meisjes hier om genitaal te worden verminkt alleen maar groter. De enige duurzame remedie is dan ook om te stoppen met het importeren van een dergelijke cultuur.”

Bijlage: antwoord minister De Block


Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Klik hier voor de bijlage. [Nieuw venster/tabblad]

http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2612
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het is niet alleen de lul van de man die het binnen de islam moet ontgelden, maar ook in het kutje van de jonge moslimvrouw wordt het mes hardhandig gehanteerd.

Waarom stemmen we niet op Wilders? Ik doe dit al jaaaaren! Omdat ik weet dat islam een perverse smerige achterlijke primitieve tweedehands achterstandsreligie is waarvoor dagelijks door minderwaardige nauwelijks intelligente islamitische kopvodden propaganda voor islam mee wordt gemaakt.

Afbeelding
Overgenomen bericht uit De Volkskrant van 6 februari 2014:

Vrouwenbesnijdenis komt wereldwijd veel vaker voor

Genitale verminking van meisjes en vrouwen komt wereldwijd veel vaker voor dan blijkt uit de cijfers van Unicef. Volgens de VN-data is besnijdenis voornamelijk een Afrikaans probleem, maar rapportages van onderzoekers uit een reeks landen buiten Afrika geven een ander beeld: ook tientallen miljoenen meisjes en vrouwen in het Midden-Oosten en Azië zijn besneden.

Unicef geeft tegenover de Volkskrant toe dat dit neerkomt op 'onder-rapportage'. Niet alleen cijfermatig kantelt daarmee het beeld. Ook de mantra dat 'besnijdenis niets met de islam te maken heeft', komt in een ander licht te staan. DE GEVALLEN VAN GENITALE VERMINKING DIE BUITEN DE VN-DATA VALLEN, BETREFFEN VRIJWEL ALLEEN MOSLIMS

In Indonesië, 's werelds grootste moslimland, blijkt de praktijk wijdverbreid. Overal beroepen voorstanders van besnijden zich mede op de godsdienst. Volgens de Unicef-statistieken zijn er minstens 125 miljoen besneden meisjes en vrouwen in de 29 landen 'waar FGM is geconcentreerd'.

Inmiddels groeit het bewijs dat besnijdenis voorkomt in een reeks landen in het Midden-Oosten buiten de 29 kernlanden, met name het Golfgebied. Het blijft niet bij het Midden-Oosten. Ook in een reeks moslimlanden en landen met een moslimminderheid in Azië worden meisjes besneden. Er is anekdotisch bewijs dat FGM voorkomt in Sri Lanka, de Maldiven, Brunei, Singapore, de Filipijnen en Thailand, evenals onder sjiitische minderheden in India en Pakistan. De schaal is niet bekend.

Indonesië en Maleisië leveren de grootste aantallen. Zij zijn de ware olifant in de kamer, er wordt over gezwegen. De overheden daar vrezen hun vingers te branden aan een religieus beladen kwestie. Volgens de Universiteit van Maleisië is 94 procent van de moslimvrouwen in het land besneden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6901
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Ali Yas »

'Hans van de Mortel' schreef:
Indonesië en Maleisië leveren de grootste aantallen. (...) De overheden daar vrezen hun vingers te branden aan een religieus beladen kwestie. Volgens de Universiteit van Maleisië is 94 procent van de moslimvrouwen in het land besneden.
Je kunt die vrouwen ook niet achteraf gaan vertellen dat hun verminking en leed helemaal nergens goed voor waren. En zo is voortduring van deze praktijk gegarandeerd. Tenzij er een dictator opstaat die dit gewoon verbiedt en lijfstraffen zet op overtreding. En dan nog.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8417
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door sjun »

Wat er dan gebeurt zie je in Turkije waar de leider van Cumhuriyet Halk Partisi (Republikeinse VolksPartij) en alleenheerser die het verbood sinds 10-11-1938 is verdwenen. Kijk nu maar eens naar de praktijk in het land. Het lijkt weer vele jaren teruggeworpen te gaan worden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1636
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pizzaman »

'Hans van de Mortel' schreef:Het is niet alleen de lul van de man die het binnen de islam moet ontgelden, maar ook in het kutje van de jonge moslimvrouw wordt het mes hardhandig gehanteerd.
Bij die mannen mag het van mij nog veel hardhandiger, en het liefst met veel drank op. Dat scheelt een hoop in de overbevolking.
Maar, bij mannen schijnt het juist te helpen. Vanwege de totaal ontbrekende hygiene schijnt het juist veel gezonder te zijn
de voorhuid bij de mannen te verwijderen (je weet wel, geitenkeutels achter de voorhuid en zo).

Maar bij vrouwen, tja, gewoon smerig ranzig en niet te filmen. D'r moest zeker helemaal niks meer an zijn, eerst al een boerka d'r over,
en nu dit weer, zou het zijn dat dan hun vrouw meer op een geit lijkt of zo. Welke lamzak van een vader laat dit met z'n dochter gebeuren?
O ja, een geitenneuker, was ik even vergeten.

'Hans van de Mortel' schreef:Waarom stemmen we niet op Wilders? Ik doe dit al jaaaaren! Omdat ik weet dat islam een perverse smerige achterlijke primitieve tweedehands achterstandsreligie is waarvoor dagelijks door minderwaardige nauwelijks intelligente islamitische kopvodden propaganda voor islam mee wordt gemaakt.
Ik doe dat niet alleen al jaaaaaaaaaren, ik help 'm al jaaaaaaaren een handje mee. Binnenkort kan je wellicht ook op mij stemmen. icon_shh.gif
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Ariel »

Pizzaman schreef: Ik doe dat niet alleen al jaaaaaaaaaren, ik help 'm al jaaaaaaaren een handje mee. Binnenkort kan je wellicht ook op mij stemmen. icon_shh.gif
Spannend. Vertel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1636
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
Pizzaman schreef: Ik doe dat niet alleen al jaaaaaaaaaren, ik help 'm al jaaaaaaaren een handje mee. Binnenkort kan je wellicht ook op mij stemmen. icon_shh.gif
Spannend. Vertel.
Natuurlijk niet, want dan gaan anderen op mij bommen gooien. :hypocrite:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pilgrim »

Vrouwelijke genitale verminking ook in Europa in opmars

Geplaatst op 27 november 2016

Afbeelding

Veel vrouwen in Europa worden onderworpen aan genitale verminking – een wreed gebruik uit Afrika en het Arabisch gebied. Het erge eraan: enkelen van hen laten dit vrijwillig met zich doen.

De genitale verminking van vrouwen – ook wel gebagatelliseerd als “besnijdenis” – is een wreed gebruik, dat vooral in Afrika en in delen van de Arabische wereld hoogtij viert. Maar ook in Europa wordt deze praktijk van het verwijderen van de schaamlippen steeds vaker toegepast. En niet alleen door de immigranten uit deze wereldregio´s die dit wrede gebruik uit hun thuislanden meebrachten.

In Groot-Brittannië bijvoorbeeld werd deze praktijk al lang verboden en wordt – aldus de these – vooral door onopgeleide mensen zonder vergunning uitgeoefend. Maar volgens berichten onderwerpen ook Britse vrouwen met een niet-islamitische achtergrond zich in toenemende mate aan deze procedure – en wel in dure privéklinieken. En zoals cijfers van het afgelopen jaar aantonen, zou er alleen al in het Verenigd Koninkrijk sprake zijn van duidelijk meer dan 4000 gevallen per jaar, temeer daar niet iedere vrouw die deze procedure meemaakte dit ook bekendmaakt.

Het Westen raakt in toenemende mate zijn morele kompas kwijt. Want deze vrouwen, die zich onderwerpen aan zo´n operatie, hebben eerder een psychiatrische behandeling dan goedbetaalde artsen nodig, die deze verminking ook nog uitvoeren. Maar exact deze psychiaters zouden – gekocht door de farmaceutische industrie – waarschijnlijk ook nog adviseren om deze procedure te ondergaan – alles in naam van de “zelfverwezenlijking” en “zelfbeschikking”.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/11/27 ... in-opmars/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pilgrim »

5 jaar wettelijk gelegitimeerde genitale verminking bij islamitische meisjes in Duitsland

Geplaatst op 8 februari 2017

Afbeelding

De islamitische on-gewoonte der seksuele verminking bij meisjes en jonge vrouwen heeft ook Duitsland allang bereikt. Het geschreeuw van de meisjes bij deze procedure is verschrikkelijk. Dat noch de media, noch de Bondsregering zich met passende scherpe artikelen of wetten daartegen verzetten, maar dit misdrijf stilzwijgend accepteren als religieus gebruik, is het zoveelste zware vergrijp van ons politieke establishment.

700.000 kinderen worden jaarlijks in islamitische landen seksueel verminkt. Een derde daarvan overleeft deze procedure niet

Wat zich daar dagelijks – nagenoeg onopgemerkt door de wereldwijde openbaarheid – in islamitische landen afspeelt, is een genocide op meisjes en jonge vrouwen van het islamitische geloof. “Infanto-Cid” is de wetenschappelijke term hiervoor.

De feiten: Volgens de VN worden 6.000 meisjes en kleine kinderen in islamitische landen “besneden”. Dagelijks. Deze uitdrukking, die in het bijzonder door moslims graag wordt gebruikt, is een bijna absurde bagatellisering van het meedogenloze gebeuren. Het dient te worden geassocieerd met de religieuze besnijdenis van jongens, maar heeft daar de facto niets mee te maken. Want de sexuele gewaarwording van jongens blijft volledig intact. Bij de meisjes en jonge vrouwen echter wordt het in alle gevallen voor altijd vernietigd. In het bijzonder bij de zgn. faraonische besnijdenis: Hier worden van het lévende lichaam van de meisjes en bij volledig bewustzijn zowel de buitenste als de binnenste schaamlippen verwijderd, waarna de clitoris met een tang wordt uitgetrokken en afgesneden. Dikwijls wordt dan de schede dichtgenaaid, op een kleine opening om te urineren na.

700.000 meisjes sterven jaarlijks aan het islamitische misdrijf van de sexuele verminking
Slotsom van de VN: Aan de gevolgen van deze Female genital multilation (FGM), zoals het vak-begrip luidt, sterven dagelijks 2000 van deze mishandelde schepselen. Dat komt neer op minstens 700.000 slachtoffers per jaar. En 7 miljoen per decennium. Men kan dit aantal naar believen terug rekenen om te erkennen dat hier in feite een doorlopende genocide door de islam plaatsvindt. Gedaan wordt het allemaal door zogenaamde “besnijderessen”, islamitische vrouwen, die in de loop van hun meedogenloze bezigheid alle medeleven voor hun slachtoffers hebben verloren.

De moslims betwisten de verantwoordelijkheid van de islam voor FGM. Wat een klinkklare leugen is
Het grappige er aan: Door moslims – maar ook door westerse mensenrechtenactivisten en pseudo-intellectuelen – wordt bestreden dat de islam er iets mee te maken zou hebben. Deze werkwijze, zo heet het, zou een pre-islamitisch gebruik zijn, dat nu eenmaal tot op heden in stand gebleven is. Dat is een vernieuwde zienswijze, zoals een halve waarheid de blik op de volledige waarheid vertroebelt.

Juist is: Dit gebruik was er al voor de islam. Fout is dat het met de islam niets te maken zou hebben. Er zijn talloze fatwa’s die de besnijdenis aanraden, ja, zelfs voorschrijven. Dit voorschrift gaat terug tot de massamoordenaar Mohammed zelf. Volgens deze wordt de waarde van meisjes door de besnijdenis bepaald.

Bewijzen voor de legitimering van de besnijdenis door de islam
De seksuele verminking van islamitische vrouwen verkrijgt pas door een Hadith over de profeet Mohammed een religieuze dimensie. De profeet “ontmoette in Mekka een vrouw, die de vrouwenbesnijdenis praktiseerde. En liet haar begaan.” De nagenoeg centrale uitspraak van Mohammed, die tot op heden de seksuele verminking in islamitische landen legitimeert, is vermoedelijk de volgende: Hij zegt: “De besnijdenis van meisjes bepaalt de waarde van meisjes.”

Weer anderen beroepen zich op de woorden van de profeet tot de vrouwen-besnijderes Umm’Atiyya; “Besnijd de meisjes, maar overdrijf het niet, opdat deze wijze van besnijdenis door de echtgenoten het meest gewenst is en het gezicht van de vrouw op de best mogelijke manier laat stralen.”

Artsen die het islamitische standpunt onderschrijven, beroepen zich bij de besnijdenis van meisjes op dit religieuze commentaar. Dr. Ahmed Suleiman van de Universiteit van Caïro: “Besnijdenis van meisjes leidt tot zedigheid, eergevoel en emotionele evenwichtigheid.”

Dr. Muhammad Abu Leila, expert in het islamitisch recht, docent voor islamitisch onderzoek aan de Al-Azhar Universiteit en Dr. Ahmed Yousuf Suleiman, docent voor islamitisch recht aan de Univeriteit van Caïro: “De profeet Mohammed bezegelde dit gebruik en wij, moslims, hebben het duizend jaar later geërfd. De profeet stelde enkele menselijke en wetenschappelijke voorwaarden vast, opdat de besnijdenis bij vrouwen mag worden uitgevoerd. De waarde van de vrouw mag niet worden aangetast, opdat de man niet uitgeput is, nadat hij met zijn vrouw geslachtsverkeer gehad heeft.”

Dr. Ahmed Abd Al-Rahman, islamitisch schrijver: “Als meisjes niet worden besneden, zullen verdorvenhed en prostitutie worden verbreid, zoals reeds in het Westen is gebeurd als gevolg van het negeren van deze normale, menselijke behoefte. Willen wij zijn als het Westen? De propaganda tegen besnijdenis van meisjes, die in deze dagen op televisie wordt verbreid, is af te wijzen, daar zij in tegenspraak is met de islamitische wetgeving. ... Het is hun bedoeling het islamitische gezin te vernietigen en de Egyptische samenleving haar waardigheid te ontnemen.”

Tegen de bewering dat het islamitische on-gebruik van de seksuele verminking niets met de islam te maken heeft, spreekt echter ook dat dit gebruik, tegelijk met de islamitische verbreiding, gemeengoed geworden is in landen die deze besnijdenis eerder niet kenden: Pakistan, Afghanistan, Indonesië en talrijke tot islamitisch bestempelde Afrikaanse staten zetten deze afschuwelijke werkwijze voort.

Deze werkwijze heeft rechtstreeks te maken met het islamitische super-patriarchaat. Een moslimman wil er zeker van zijn dat zijn vrouw nooit eerder een andere man had. Als hij met haar trouwt en ziet dat haar schede is dichtgenaaid, is dat een heel goed bewijs. Deze dichtgenaaide schede moet de man met zijn mes openen, een onvoorstelbaar afschuwelijke procedure tijdens de huwelijksnacht. En: Een vrouw van wie de clitoris is verwijderd, bezit niet of nauwelijks enig seksueel verlangen. Ook dit dient de aanspraak van de moslimman op een levenslang slechts door hem aangeraakte vrouw. Want een vrouw zonder seksueel verlangen gaat niet vreemd.

Het nadrukkelijke bewijs dat dit allemaal rechtstreeks met de islam te maken heeft, is echter socio-religieus: De islam placht – en pleegt – als politieke religie alle zeden en gewoonten in zijn landen, die niet islamitisch zijn, uit te roeien. Daarbij worden pre-islamitische tempels en gebouwen neergehaald of opgeblazen, kerken de lucht in gejaagd, daar mag geen christen een kruis dragen of een bijbel in bezit hebben. En uitgerekend bij het verbod op de procedure van de vrouwelijke seksuele verminking zou de islam het hebben laten afweten? Dat is pure Taqiyya – of een episode uit sprookjes van 1001 nacht. Hoe kan Michael Muhammad Abduh Pfaff, voorzitter van de Duitse Moslim Liga, toch zeggen: “Ons geloof staat voor vrede en tolerantie, voor de bescherming van de rechten van de vrouw...”

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/02/08 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Bewijzen voor de legitimering van de besnijdenis door de islam
De seksuele verminking van islamitische vrouwen verkrijgt pas door een Hadith over de profeet Mohammed een religieuze dimensie. De profeet “ontmoette in Mekka een vrouw, die de vrouwenbesnijdenis praktiseerde. En liet haar begaan.” De nagenoeg centrale uitspraak van Mohammed, die tot op heden de seksuele verminking in islamitische landen legitimeert, is vermoedelijk de volgende: Hij zegt: “De besnijdenis van meisjes bepaalt de waarde van meisjes.”
Gelul in de ruimte. Lullen over de een of andere zogenaamde hadith, en er niet bij vermelden om welke hadith het gaat. Waarom moeten we deze meneer geloven als ik sowieso al niemand geloof op zijn blauwe ogen met Duitse kenmerken en mogelijk Germaans blond haar?
Het is namelijk zo dat er diverse soorten hadiths bestaan waar een verschillende waarde aan toegekend moet worden: 1. die waar is; 2. die twijfelachtig wordt bevonden; 3. die onbetrouwbaar wordt geacht. Islam-geleerden hebben daar regeltjes over opgesteld.

Hans van de Mortel staat bekend om zijn logische redeneerkunst. Ja toch? Hier komt zijn redenatie: islam is een vieze gore smerige parasietenregie die er altijd en eeuwig omheen draait en niets afkeurt wat bij de islam hoort. Er is zoveel wanorde, gezeik en twijfel aangaande de besnijdenis binnen de islam, dat de beste Koran- en zogenaamde Hadith-geleerden niet de euvele moed hebben om besnijdenis in zijn algemeenheid af te keuren. Immers, een klein beteje vrouwenbesnijden kan geen kwaad. Weerzinwekkend walgelijk voorbeeld van hoe ziek in de geest dat zootje mohammedanen is die vandaag-de-dag de islam aanhangen. Beter onmiddellijk verwijderen uit onze Westerse samenleving, dan nog langer dulden. Mohammedanen zijn parasieten op onze kenniseconomie en beschaving en misbruiken onze wetten om onze tolerantie een oor aan te naaien. Het kopvoddencircus in Europa is daar onder andere het levendige bewijs van.

Onze kennisbeschaving zegt: goede wijn met wat druppels azijn erin zal geen mens drinken, laat staan dat een fatsoenlijk goed opgevoed mens van goeden huize deze wijn zijn familie, vrienden en gasten aanbiedt. De enige die hiertegen zondigt is hij of zij die dronken is.

De smerige vieze van oorsprong primitieve fascistische smerige Arabische bagger- en parasietenreligie islam doet dat wel. Weliswaar niet met wijn, maar door middel van hun foeilijke vieze gore smerige kankerreligie islam, die kostte wat het kost - desnoods met al het geweld zoals bevolen in de Koran - in stand gehouden dient te worden. Omdat de Koran bijna alle mohammedanen aan het twijfelen heeft gebracht, zijn er in de loop der eeuwen allerlei hadiths afgestoft die door de historische Mohammed in de zandbak van de door hem bedachte Allah waren achtergelaten.

In de islam is absoluut geen plaats voor de rede.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77970
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Ariel »

'Hans van de Mortel' schreef: Gelul in de ruimte. Lullen over de een of andere zogenaamde hadith, en er niet bij vermelden om welke hadith het gaat. Waarom moeten we deze meneer geloven als ik sowieso al niemand geloof op zijn blauwe ogen met Duitse kenmerken en mogelijk Germaans blond haar?
Hans, Hans.... :no1: De hadits die besnijdenis toestaan ,staan gewoon op ons forum.

Abu Dawoed Boek 41, Nummer 5251
Verteld door Umm Atiyyah al-Ansariyyah:
Een vrouw verrichte vroeger besnijdenissen in Medina. De profeet zei tegen haar: snij niet te diep want dat is beter voor de vrouw en fijner voor de echtgenoot.

Abu Dawud Book 41, Number 5251:

Narrated Umm Atiyyah al-Ansariyyah:
A woman used to perform circumcision in Medina. The Prophet (peace_be_upon_him) said to her: Do not cut severely as that is better for a woman and more pleasing for a husband.

In deze hadith wordt dus duidelijk gezegd dat Mohammed besnijdenis bij vrouwen toestond.

Dit is allerminst de enige Sahih Hadith waar vrouwenbesnijdenis word genoemd.


Sahih Moslim Boek 003, Nummer 0684, (fragment)

Zij (Aisha) antwoorde: De boodschapper van Allah zei: als iemand tussen de vier delen (van een vrouw) zit en de besneden delen elkaar raken dan word het nemen van een bad verplicht.

Sahih Muslim Book 003, Number 0684, (fragment)
She (Aisha) answered: The Messenger of Allah (may peace be upon him) said: When anyone sits amidst four parts (of the woman) and the circumcised parts touch each other a bath becomes obligatory.

Kaliks Moewatta Boek 2 nummer 2.19.77

Yahya vertelde die het had gehoord van Malik die het had van Nafi dat Abdullah ibn Oemar pleegde te zeggen: Als een besneden deel een ander esneden deel raakt dan is ghusl (rituele reiniging) noodzakelijk.

Malik's Muwatta, Book 2: Book 2, Number 2.19.77:

Yahya related to me from Malik from Nafi that Abdullah ibn Umar used to say, "When the circumcised part passes the circumcised part, ghusl is obligatory."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
'Hans van de Mortel' schreef: Gelul in de ruimte. Lullen over de een of andere zogenaamde hadith, en er niet bij vermelden om welke hadith het gaat. Waarom moeten we deze meneer geloven als ik sowieso al niemand geloof op zijn blauwe ogen met Duitse kenmerken en mogelijk Germaans blond haar?
Hans, Hans.... :no1: De hadits die besnijdenis toestaan ,staan gewoon op ons forum.
Weet die Duitser dat ook? Ik ken hem wel, maar kent hij ook mij? Ik dacht het niet. Of hij moet Nederlands kunnen lezen. Dat ik Goed Duits kan praten en lezen heeft hier niets mee te maken.

Je hoeft je over mij geen zorgen te maken. Ik geef acte de presence aan het lezend publiek dat zich geen Vrienden van dit Forum mag noemen. Daar weleens aan gedacht? Nou, ik doe dat WEL! :heart:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50357
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Pilgrim »

Voormalige adviseur van de VN verdedigt vrouwelijke genitale verminking als “seksegelijkheid operatie”

Geplaatst op 6 mei 2017

Afbeelding
Eén keer glimlachen voor Allah...

Een voormalige adviseur van de Verenigde Naties, die daarvoor ook voor de Amerikaanse regering werkte, verdedigde woensdag tijdens een optreden in de uitzending “Tucker Carlson Tonight” van Fox News de praktijk van de vrouwelijke genitale verminking.

Dr. Fuambai Ahmadu, een voormalig vooraanstaand adviseur van UNICEF en voormalig gezondheidsspecialiste bij het Nationaal Instituut voor Kindergezondheid is al lange tijd een verdedigster van de genitale verminking bij vrouwen en werd zelf ook “besneden”. Ze is antropologe en werkte recentelijk voor de regering van Sierra Leone.

Ahmadu zei tegen Carlson dat ze de voorkeur geeft aan het begrip “vrouwelijke besnijdenis” voor de praktijk waarbij zonder medische reden alle delen van de seksuele organen van de vrouw verwijderd worden. Ze maakte er bezwaar tegen dat onlangs de arts Jumana Nagarwala uit Michigan werd gearresteerd, omdat zij de operatie bij kleine miejes uitvoerde die uit “een snede” bestaat.
De “New York Times” bericht dat deze “snede” die Nagarwala uitvoerde “zó pijnlijk was dat het meisje schreeuwde en nadien nauwelijks nog kon lopen.”

Ahmadu zei hierover:

“Wanneer we de genitale besnijdenis hier in de VS bij jongens uitvoeren, dan zou het niet onmogelijk moeten zijn om te begrijpen dat er culturen en samenlevingen bestaan die iets praktiseren wat bepaalde mensen sekse inclusieve genitale operatie noemen.”

Daarop zei Carlson: “Dat wil ik alleen niet in mijn cultuur, niet in mijn samenleving.”

Waarop Ahmadu zei: “Welnu, in onze cultuur discrimineren we niet. Bij ons bestaan sekse gerechtvaardigde operaties.”

In de VS is de genitale verminking bij vrouwen verboden en wordt bestraft met tot vijf jaar gevangenisstraf. Mensenrechtenorganisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de VN beschouwen de praktijk als een schending van de mensenrechten, die ertoe dient om brouwen te controleren en te vernederen.

Op dit moment is Ahmadu hoofdredactrice van een eenmaal in de drie maanden verschijnend vrouwentijdschrift, waarover op haar internetsite staat:

“Gecreëerd om besneden vrouwen en meisjes in Afrika en wereldwijd te emanciperen.”

Bron: http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel: http://freebeacon.com

Auteur: Alex Griswold

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/06 ... -operatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21549
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Met de Islam komen ook de vrouwenbesnijdenissen naar je toe

Bericht door King George »

Den Haag verzet zich tegen vrouwenbesnijdenissen

In ons politiek hartje Den Haag wordt er vanaf vandaag actief campagne gevoerd tegen vrouwenbesnijdenissen.

De GGD in Nederland heeft de campagne tegen vrouwbesnijdenissen geïnitieerd. De gemeentelijke gezondheidsdienst wil ouders van meisjes in Nederland bewust maken dat besnijdenis strafbaar is, meldt Omroep West. Ruim 25.000 meisjes in Nederland lopen het gevaar om besneden te worden. Volgens de GGD zijn er al 5.000 besneden en komen er jaarlijks 50 meisjes bij.

Een vrouwenbesnijdenis, ook wel vrouwelijke genitale verminking genoemd, is het proces waarin de clitoris gedeeltelijk of geheel wordt verwijderd bij een meisje. Soms worden zelfs de kleine- en grote schaamlippen verwijderd. Dergelijke barbaarse praktijken zijn hartstikke strafbaar in Nederland, maar toch zijn er ouders die hun dochters tijdens vakantie meenemen naar landen waar het wél mag.


https://www.powned.tv/artikel/den-haag- ... esnijdenis
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8417
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 42884
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Bericht door Mahalingam »

Ook in Duitsland komen meer genitaal verminkte vrouwen dankzij de verrijking met de islam.
'Enormous rise' in girls threatened with genital mutilation in Germany: report
There are currently more than 13,000 girls in Germany whose families plan to have them circumcised - an increase of 4,000 over last year - women's rights group Terre des Femmes claims.

“Due to the arrival of migrants from countries such as Eritrea, Somalia and Iraq, we have recorded a huge increase in the number of affected women and threatened girls,” Terre des Femmes spokeswoman Charlotte Weil told DPA on Tuesday.
Weil, who has authored a report on unrecorded female genital mutilation (FGM) in Germany, estimated that there are 58,000 women in the country who have been victims of female circumcision.
The mutilation of the female sexual organs is practised in many African countries, as well as a few in Asia. It is illegal in Germany.
“We don’t know of any cases where a girl was mutilated in Germany. It either takes place on a holiday back in their homeland, or during a visit to a practitioner in a city such as Paris or Amsterdam,” said Weil.[...]
Migrants from Senegal and Gambia often prove receptive to information on the dangers of FGM, those from Guinea and Somalia less so, Weil said.
https://www.thelocal.de/20170718/enormo ... any-report
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie