De islamisering van Nigeria

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 23, 2015 1:50 am

Boko Haram: “Wij hebben ze gedood, zoals onze god dat heeft bevolen.”

Geplaatst op 22 januari 2015

Afbeelding
Abubakar Shekau, de leider van Boko Haram.

In een video eiste de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram de verantwoordelijkheid op voor het bloedbad in de Nigeriaanse stad Baga en dreigde ze met meer aanvallen. Nigeria en de buurlanden voeren op dit moment overleg, gezien de toenemende bedreiging, over een gezamenlijk leger om daarmee de extremistische organisatie te bestrijden.

In een 35 minuten durende video legde de leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, omringd door acht zwaarbewapende gemaskerde mannen, de gepleegde misdaden uit en dreigde hij met nog meer bloedbaden op de bevolking. “We hebben ze inderdaad gedood, zoals onze god dat in zijn heilige geschrift bevolen heeft”, zei hij in de video. “we zullen niet stoppen. Jullie zullen het wel zien.” Daarbij bedreigde hij ook de buurlanden van Nigeria, die overleg voeren over een gezamenlijk leger tegen Boko Haram.

Begin januari kwamen bij een aanval op de Noord-Nigeriaanse stad Baga in de deelstaat Borno naar schatting [url=http://www.contra-magazin.com[/url%5d]2000 mensen om het leven[/url]. Veiligheidsanalisten zien in de verovering van Baga een strategisch succes voor de radicaalislamitische groepering, die volgens hen nu de hoofdstad van Borno, Maiduguri, in het vizier zou kunnen nemen. Deskundigen vrezen dat Boko Haram van de stad, waarin de organisatie ooit werd opgericht, een centrum van een islamitische godstaat zouden kunnen maken, die ze wil oprichten. Sinds enkele weken dringt de militie ook steeds meer Kameroen binnen.

De jongste escalatie en de wil van Nigeria en haar buurlanden om Boko Haram nu agressiever te bestrijden, zou kunnen leiden tot een jarenlange regionale oorlog. Shekau daagde in zijn video de buurlanden in een toespraak aan de “koningen van Afrika” uit om hem aan te vallen. Hij zou er klaar voor zijn.

De extremistische groepering Boko Haram zou, net zoals eens Al Qaida, door de CIA opgericht en gefinancierd zijn om de olierijke regio te destabiliseren en een ingrijpen van de VS ter “bescherming van de bevolking” (en uiteraard van de oliebronnen) te rechtvaardigen.

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/01/22 ... more-80805
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 15, 2015 1:41 pm

Islamitische terreurorganisatie Boko Haram vergroot actieradius

Geplaatst op 15 februari 2015

De islamitische terreurorganisatie Boko Haram vergroot steeds meer haar actieradius. Vanuit haar stamgebied in het noorden van Nigeria zorgt ze de afgelopen tijd ook voor gevechten in Niger en Kameroen. Enkele dagen geleden staken milities van Boko Haram zelfs het Tsjaadmeer over en vielen de stad Ngouboua in Tsjaad aan. Daarbij werden meerdere mensen gedood en werd de stad, nadat de rest van de bevolking gevlucht was, gedeeltelijk in brand gestoken.

Reden voor de aanval was de vlucht van 7000 Nigerianen voor Boko Haram. Behalve militairen en politieagenten werden vooral christelijke bewoners van de noordelijke provincies gedeporteerd, gemarteld en gedood. Een treurig hoogtepunt was april 2014, toen 276 christelijke schoolmeisjes uit het dorp Chibok werden ontvoerd. Velen van hen werden als bruiden aan radicale islamieten verkocht.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/02/15 ... more-82809
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Manon » Zo Feb 15, 2015 6:28 pm

Schepsel! schreef:Waarom koopt een humanitaire organisatie of zo'n club die meisjes niet?

goeie vraag! lijkt me héél simpel: 200 X 9 = 1800 euro.... peanuts.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 25, 2015 1:15 am

Boko Haram in Nigeria: Kinderen des doods

Geplaatst op 24 februari 2015

Afbeelding
Door haar eigen vader gestuurd: de 13-jarige Zahra´u Babangida, die in Kano met een bomgordel werd gearresteerd.

De islamitische terreurmilitie Boko Haram laat in Nigeria steeds meer zelfmoordaanslagen door vrouwen plegen – en door kleine meisjes. Daar steekt koele berekening achter.

Twee maanden geleden was het een 10-jarig meisje, afgelopen weekend een meisje van misschien 7 jaar dat zichzelf bij een zelfmoordaanslag in Nigeria opblies. De wreedheid van de radicale islamieten van Boko Haram schijnt niet alleen tegenover slachtoffers geen grenzen meer te kennen. Het volgens ooggetuigen 7-8-jarige kind had zichzelf zondag in de Noord-Nigeriaanse stad Potiskum op een markt genaamd Kasuwar Jagwal opgeblazen en daarbij minstens vijf andere mensen mee de dood in gesleurd. Op dezelfde plek hadden begin september verleden jaar twee jonge vrouwen, eentje van hen een teenager, door het laten ontploffen van hun bomgordels 19 mensen vermoord.

Zoals altijd in Nigeria is er nauwelijks informatie over de toedracht van de jongste aanslag. Eén ding schijnt echter zeker te zijn: de bomgordel, die het kind droeg, werd niet op afstand tot ontploffing gebracht, maar door haarzelf.

Boko Haram maakt al geruime tijd gebruik van vrouwelijke zelfmoorddaders en de vrouwen worden steeds jonger. De lijst met aanslagen is lang: in de loop van de afgelopen twaalf maanden waren het er meer dan 25. Achter de verhoogde inzet van vrouwelijke aanvallers steekt koele berekening.

Terwijl mannelijke bezoekers van markten en openbare bijeenkomsten in het islamitische noorden van Nigeria meestal grondig op wapens en springstof worden gefouilleerd door soldaten en lokale burgerwachten, geldt dit niet voor versluierde vrouwen. Geen man zou het wagen om een vrouw in het openbaar te betasten en vrouwelijk beveiligingspersoneel is zeldzaam. Bovendien: “Wie verdenkt er een kind?”, vroeg onlangs de politiechef van Kano, Aderline Shinaba.

Zetten de vrouwen de strijd van hun gedode mannen voort?
Dat het uitgerekend vrouwen zijn die doden in naam van de radicale islamieten, voor wie vrouwen niet veel meer zijn dan broedmachines, doet bizar aan. Dientengevolge rijzen in Nigeria de speculaties over de motieven van deze vrouwen en meisjes de pan uit. Volgens een van de geruchten zou het vooral bij de jonge vrouwen om gijzelaars van Boko Haram gaan, die onderworpen werden aan een hersenspoeling – nauwkeuriger gezegd om enkele van de meer dan 200 schoolmeisjes die in april vorig jaar in Chibok ontvoerd werden en vanwie sindsdien ieder spoor ontbreekt. Er bestaan echter geen aanknopingspunten voor deze theorie.

Andere commentatoren van kranten gaan er van uit dat het bij de daders zou gaan om de weduwen van gedode strijders van Boko Haram, die, net zoals de “zwarte weduwen” in Tsjetsjenië, de strijd van hun mannen zouden voortzetten. Of zich echter onder de daders van de afgelopen maanden zulke weduwen bevonden, is in ieder geval niet openlijk bekend.

Belangwekkender zijn de uitspraken van de weinige levend gepakte daders, zoals de 13-jarige Zahra´u Babangida. Ze werd december vorig jaar gearresteerd in de miljoenenstad Kano, toen ze op het punt stond op een druk bezochte textielmarkt haar bomgordel tot ontploffing te brengen. Het meisjem werd na haar arrestatie op de staatstelevisie getoond: een angstig kind, dat zelfs niet eens de voertaal van het noorden, Hausa, sprak, maar een dialect. Ze zou niet hebben willen sterven, zei ze, maar haar vader zou haar bevolen hebben de aanslag te plegen.

Nigeria´s president Goodluck Jonathan heeft Boko Haram onderschat
Iets dergelijks zeiden ook de beide in de deelstaat Borno gearresteerde zelfmoorddaders, de een 16 jaar oud en de andere 19 jaar. Of deze “aanwijzingen” echter plaatsvonden uit religieuze respectievelijk ideologische overtuiging of dat er veelmeer een financiële prikkel achter zat, blijft nog steeds onduidelijk. Het noorden van Nigeria, vooral Borno, waar Boko Haram oorspronkelijk vandaan komt, is straatarm. Om je als man aan te sluiten bij Boko Haram betekent onmiddellijk verdiensten, ook al is het maar dat kleine beetje wat er in de overvallen dorpen te plunderen is.

In zoverre zou het niet verrassend zijn wanneer de radicale islamieten de families er geld voor betalen als ze hun kinderen afstaan als zelfmoorddaders. De sociale omstandigheden in vooral Borno zijn als geschapen voor zo´n barbaars optreden: het analfabetisme bedraagt meer dan 80% en het gemiddelde geboortecijfer per vrouw bedraagt acht kinderen.

In een interview met het vooraanstaande dagblad “This Day” afgelopen weekend gaf president Goodluck Jonathan toe Boko Haram “onderschat” te hebben. “Wij, ik en mijn adviseurs dus, hebben de strategische vaardigheden van deze misdadigers blijkbaar duidelijk onderschat”, zei het staatshoofd in een zeldzame bevlieging van oprechtheid. Dat de sociale en economische ellende, waarvan Boko Haram profiteert, een rechtstreeks gevolg is van wanbeheer door de staat en de bijna oeverloze corruptie verzweeg jonathan echter.

Bron: www.faz.net

Auteur: Thomas Scheen

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/02/24 ... more-83567
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Feb 25, 2015 2:36 am

Boko Haram in Nigeria

Ze heetten toen anders, maar dit is dezelfde groep mensen die ooit op hun eigen ongelovige landgenoten jaagde, en ze vingen, en ze massaal verkochten aan de blanke slavenhandelaars. En die landgenoten wisten van toet noch blazen wat de islam betreft, ze kregen niet eens de kans hun slavernij te ontlopen door zich te bekeren, want handel blijft handel.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74376
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 25, 2015 11:00 am

Na de herovering van de plaats Baga in Nigeria heeft het leger een onbekend aantal strijders van terreurbeweging Boko Haram weten op te pakken. Dit melden Nigeriaanse media. Enkele van de vluchtende strijders hadden zich als vrouw verkleed, maar dit bleek tevergeefs. De militairen trapten er niet in en ze vielen door de mand.

Oke...Grappig incident. Slim...Moet kunnen. Ook wij hier in het westen doen wel eens gekke dingen om niet , of juist wel op te vallen.

Maar hoe kwam het nou dat het leger een aantal strijders van terreurbeweging Boko Haram wist op te pakken. Zijn die soldaten daar zo slim?

Nou nee...Lach niet....De terroristen lopen tegen lamp door hun baard. [icon_lol.gif]

Het leger in Nigeria heeft spraakmakende foto's vrijgegeven. Het leger kon verschillende terroristen van Boko Haram aanhouden omdat ze eenvoudig te herkennen waren. De mannen van de terreurbeweging probeerden te ontsnappen aan hun arrestatie door zich te verkleden als vrouw. Ze weigerden daarbij echter hun baard af te scheren


Afbeelding Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Wo Feb 25, 2015 11:46 am

Het leger in Nigeria heeft spraakmakende foto's vrijgegeven. Het leger kon verschillende terroristen van Boko Haram aanhouden omdat ze eenvoudig te herkennen waren. De mannen van de terreurbeweging probeerden te ontsnappen aan hun arrestatie door zich te verkleden als vrouw. Ze weigerden daarbij echter hun baard af te scheren

Ze zullen wel gesluierd zijn geweest...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20165
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor King George » Vr Feb 27, 2015 1:07 pm

26 februari 2015 om 18:48 door Alex Ringeling

Zelfmoordterrorist gelyncht vóór aanslag

Afbeelding

In Nigeria is een vermoedelijke zelfmoordterrorist gelyncht door een woedende menigte. De man wist zijn bomgordel niet tot ontploffen te brengen voor hij werd doodgeslagen.

Lees ook: Leger Nigeria doodt 300 Boko Haramleden​

Het incident vond plaats vlak nadat een andere terrorist wel een geslaagde aanslag pleegde. Bij die aanslag, op een markt in de stad Biu, vielen zeker zeventien doden. Dit melden bronnen binnen de veiligheidsdiensten van het land.

Lees ook: 8-jarige pleegt zelfmoordaanslag

In het noordoosten van het Afrikaanse land is het al lange tijd onrustig. Terreurgroepering Boko Haram voert er een felle strijd met het regeringsleger. De organisatie schroomt hierbij niet om kinderen in te zetten als zelfmoordterroristen.


Metro Nieuws
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Feb 27, 2015 3:01 pm

DEBATE : Not a day goes by without news of more violence committed by Boko Haram in Nigeria and beyond. Overnight Niger was once again targeted in an attack that killed three; Chad has also been added to the list of countries regularly attacked - joining not just Nigeria but Cameroon. In fact no village near Nigeria’s northern border can consider itself really safe. So what chance do the combined forces of the region have against the jihadist group?Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74376
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 01, 2015 9:54 pm

Het gaat goed in Nigeria. De mensen gedragen zich als barbaren. Er is daar een vermeende zelfmoordterroriste doodgeslagen . Het arme kind had geen explosieven op haar lichaam.

In de Nigeriaanse plaats Bauchi heeft een woedende menigte zondag een vermeende zelfmoordterroriste doodgeslagen en vervolgens in brand gestoken. Dit gebeurde volgens de politie en ooggetuigen nadat de jonge vrouw weigerde zich te laten controleren bij de ingang van een plaatselijke markt.

Volgens de BBC had het aangevallen slachtoffer (het zou gaan om een tiener) geen explosieven op haar lichaam. Getuigen meldden dat ze, toen ze al dood was, een autoband om haar hoofd kreeg die besprenkeld was met benzine. Vervolgens werd de band aangestoken. Er is nog niemand aangehouden.

In Nigeria worden tieners geregeld ingezet door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram om zelfmoordaanslagen te plegen op drukke plekken, zoals busstations en markten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 08, 2015 1:52 am

Het nieuwe kalifaat, het grote Mohammedaanse Rijk is in wording!

Boko Haram zweert trouw aan Islamitische Staat

Gepubliceerd: 07 maart 2015

De leider van de Nigeriaanse radicale islamitische terreurgroepering Boko Haram, Abu Bakr Shekau, heeft trouw gezworen aan de leider van Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi.

Dat heeft de monitoringgroep van jihadisten SITE zaterdag bekendgemaakt. De organisatie baseert zich op een video-opname die van de Nigeriaanse terreurbeweging afkomstig zou zijn.

http://www.nu.nl/buitenland/4006325/bok ... staat.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6105
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor sjun » Zo Mar 08, 2015 2:00 pm

Wat opmerkelijk dat al die jongens zichzelf Abu Bakr noemen naar een afgod van de Qoeraisj, een van Mohammeds meest agressieve opvolgers en de man die zijn eigen zesjarige dochter aan een middenvijftiger cadeau deed.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 08, 2015 2:51 pm

Video! Ook terroristenclub Boko Haram wordt lid van slagersgilde ISIS

Tim Engelbart, 8 maart 2015

Een duidelijkere variant op soort zoekt soort heeft u nog nooit gezien, kan ik u verzekeren.

Hier bij DDS hebben we het keer op keer (hier, hier, hier) herhaald: ISIS is Boko Haram, en Boko Haram is ISIS. De islamitische terreurorganisaties verschillen in methodes en praktijken nauwelijks van elkaar. Het enige verschil tussen de organisaties is dat de ene huishoudt in Nigeria en Kameroen, en de andere in Syrië en Irak. En nu wordt ook dat verschil opgeheven. In een zangerige audioboodschap verkondigt de leider van Boko Haram dit:

[Zie het audiofilmpje op de site.]

De samenvatting voor wie niet door deze met islamitische propaganda volgepropte video wil heenploegen:

Boko Haram heeft trouw gezworen aan Islamitische Staat (IS). De Nigeriaanse terreurgroepering deed dat op Twitter, meldt de BBC.

De boodschap, die nog niet geverifieerd kon worden, werd zaterdagavond gepost via de Twitter-account van Boko Haram. Volgens BBC heeft het er alle schijn van dat het de leider van de groepering was die het bericht gepost had.

‘We kondigen onze trouw aan de kalief aan, en we zullen luisteren en gehoorzamen in tijden van moeilijkheden en voorspoed’, klinkt het in de audioboodschap. ‘We roepen moslims overal ter wereld op om trouw te zweren aan de kalief.’


En nu? Het belicht alleen de noodzaak maar weer verder voor het Westen om zich niet alleen te bemoeien met de strijd in Irak en Syrië, maar óók met die in Nigeria. Qua wreedheid en islamitische totalitaire machtsuitoefening deed Boko Haram al niet onder voor ISIS, en nu is Boko Haram dan ook formeel één geworden met ISIS. Ik zou zeggen: mooi, dat bespaart mensen zoals ons de moeite om uit te leggen waarom Boko Haram gevaarlijk is. Dat ISIS namelijk een club maniakale moordenaars is, dat is immers een feit van algemene bekendheid.

Bombarderen maar, dus.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/ ... ilde-isis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Mar 13, 2015 3:27 pm

Ook terroristenclub Boko Haram wordt lid van slagersgilde ISIS

Dat het twee handen op een buik waren wisten we al dus wat is nou de meerwaarde van dat Boko Haram zich zegt aan te sluiten bij IS? Het gaat beide blijkbaar niet zoals ze gehoopt hadden, heel langzaam lijkt Allah hen aan het te verlaten zijn. Dus ze kunnen wel wat extra steun gebruiken. Met het uitspreken van deze coalitie, die er toch al was, proberen ze zichzelf wat moed in te spreken.

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 13, 2015 3:36 pm

IS accepteert trouw Boko Haram: 'Kalifaat uitgebreid naar Afrika'

[Lees hier verder:]

viewtopic.php?f=55&t=24337&start=825#p363258
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 14, 2015 5:57 pm

Nigeria stuit op bommenfabriek van Boko Haram

Gepubliceerd: 14 maart 2015

Het Nigeriaanse regeringsleger heeft een bommenfabriek van Boko Haram ontdekt.

De fabriek was verstopt in een bedrijf dat kunstmest maakt, schrijft CNN zaterdag. In de fabriek lagen volgens het leger grote hoeveelheden bomgordels en zelfgemaakte explosieven.

De bommen werden gevonden nadat troepen de stad Buni Yadi in het noordoosten van Nigeria heroverden op strijders van de extremistische groep afgelopen week. De stad was sinds augustus in handen van Boko Haram.

De terreurgroep voert een schrikbewind in het noorden van Nigeria. Het Nigeriaanse leger is de laatste weken bezig met een opmars in de strijd tegen Boko Haram. Met steun van Niger, Tsjaad en Kameroen hebben militairen al een aantal overwinningen geboekt op de extremisten.

Door: ANP

http://www.nu.nl/buitenland/4010656/nig ... haram.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 19, 2015 5:12 pm

Meer dan tweehonderd strijders Boko Haram gedood in Nigeria

19-3-2015, door llo | Bron: BELGA

Troepen uit Tsjaad en Niger hebben de voorbije dagen 228 strijders van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram gedood in buurland Nigeria. Dat zegt het leger van Niger.

Grondtroepen probeerden met luchtsteun het strategische belangrijke grensdorp Damask, in de Nigeriaanse deelstaat Borno, te heroveren. Dat was in november in handen gevallen van Boko Haram.

Niger liet vorige week ook al weten de voorbije weken 513 strijders van Boko Haram te hebben uitgeschakeld.

Boko Haram terroriseert sinds 2009 het noordoosten van Nigeria. De extremisten willen er een eigen islamitische staat oprichten.

Bij aanvallen en aanslagen kwamen al meer dan 13.000 mensen om. Na meerdere grensoverschrijdende aanvallen hebben de buurlanden Tsjaad, Niger en Kameroen duizenden militairen gemobiliseerd om de islamisten te bestrijden. Recentelijk werden veel plaatsen in het noordoosten van Nigeria heroverd.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150319_01587611
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Mar 20, 2015 11:13 am

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan denkt dat terreurgroep Boko Haram binnen een maand verslagen is.

''Ze worden met de dag zwakker'', zegt hij vrijdag in een interview met de Britse BBC. Het leger van Nigeria maakte de afgelopen tijd korte metten met Boko Haram.

Samen met de legers van Niger, Kameroen en Tsjaad wisten de militairen flinke delen van het gebied te bezetten, waar Boko Haram na veroveringen juist de scepter zwaaide. De terreurgroep bezet nu nog maar een relatief klein gebied in het noordoosten van Nigeria.

Jonathan moest in het interview wel toegeven dat hij ''nooit had verwacht dat zij zo'n capaciteit zouden opbouwen. We hebben hun invloed van buitenaf onderschat. We moesten hulp zoeken om ons leger en onze luchtmacht te versterken.''

http://www.nu.nl/buitenland/4015013/pre ... slaan.html

Laatst gewijzigd door Zwartmeer op Za Mar 21, 2015 9:39 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Mar 20, 2015 11:59 am

Is terreurgroep Boko Haram over een maand verleden tijd?

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achte ... ageid=5572

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan denkt dat het mogelijk is. Hij hoopt dat het hele gebied van de islamitische terreurgroep binnen een maand is heroverd. Op dit moment heeft Boko Haram nog maar een klein gedeelte van het noordoosten van Nigeria in handen.

'Ze worden elke dag zwakker en zwakker,' zei hij in een interview met BBC.

Een maand geleden leek Boko Haram nog niet te stuiten. Een antwoord van Nigeria, Niger, Kameroen en Tsjaad kwam maar moeilijk op gang. Jonathan erkent wel dat de opmars van de terreurgroep niet goed is aangepakt door Nigeria: zijn regering heeft veel kritiek te verduren gekregen.
Slinken

De islamitische extremisten – die nu al enkele jaren dood en verderf zaaien in het noordoosten van Nigeria – zijn begin dit jaar de grens overgestoken naar de buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. Ze streven naar een kalifaat gelijk aan het kalifaat van Islamitische Staat in Syrië en Irak. Boko Haram heeft enkele weken geleden zelfs trouw gezworen aan de leider van de verwante terreurgroep.

Recentelijk heeft de samenwerking van de buurlanden veel overwinningen opgeleverd. Een aantal steden zijn heroverd en met behulp van 'nieuwe militaire uitrusting' en de hulp van buurlanden slinkt het gebied van Boko Haram snel, zegt de Nigeriaanse president. Bovendien belooft hij te blijven zoeken naar de 219 schoolmeisjes die zijn ontvoerd door de terreurgroep afgelopen jaar.

Hoge prijs

De positieve woorden van de president komen een week voor de presidentsverkiezingen. Vanwege de onrust in Nigeria waren de verkiezingen anderhalve maand uitgesteld van 14 februari naar 28 maart. Jonathan zei dat het land langer nodig had om het geweld in het noordoosten van het land aan te pakken. Ondanks de stevige concurrentie en hevige kritiek heeft hij alle vertrouwen in de verkiezingsuitslag: 'Ik ga zeker weten winnen.'

Intussen gaan de verschikkingen door Boko Haram verder. Donderdag bleek dat voor de herovering van de stad Bama een hele hoge prijs is betaald. Tientallen vrouwen zijn door de terreurgroep vermoord, zodat zij niet in handen van 'ongelovigen' zouden vallen. Het ging om Nigeriaanse vrouwen die waren gedwongen met de Boko Haram-strijders te trouwen.

Door hen te vermoorden, zouden de getrouwde vrouwen 'puur' blijven. Op die manier konden ze niet hertrouwen en kan er in de hemel 'hereniging' plaatshebben.

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Mar 20, 2015 12:23 pm

Deze video is echt heavy! Het is jammer dat er in de jacht op Boko Haram onschuldige slachtoffers vallen. Tegen de leden van Boko Haram zijn geen misdaden te begaan. Zij vallen buiten elke internationale wetgeving mbt oorlogsmisdaden ed. Dat vinden ze zelf ook.

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Mar 20, 2015 2:28 pm

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Za Mar 21, 2015 1:07 am

Ik kwam even op deze gedachte. Ze doen in Nigeria bepaalde dingen toch beter dan hier in het westen. Er zullen wel mensenrechten geschonden worden, maar een ding is zeker, wanneer de strijd gewonnen is loopt er daar geen enkele Boko Haramer nog rond. De enkeling die het overleeft zit diep ondergedoken. Maar hier in het westen zouden ze zich beroepen op onze wetgeving, waar ze zo tegen zijn, en advocaten op kosten van de staat, overuren laten maken.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45763
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 21, 2015 7:58 pm

Niger en Tsjaad vechten in Nigeria tegen Boko Haram, zonder steun van 'bang' Nigeriaans leger

20/03/15

Afbeelding
Troepen uit Niger tonen een Boko Haram-vlag in Damasak, Noord-Nigeria. © REUTERS

In het noordoosten van Nigeria hebben eenheden van de legers van Niger en Tsjaad Boko Haram verdreven uit de stad Damasak. Daarbij werd een massagraf ontdekt. Maar opvallend: het Nigeriaanse leger is nergens te bespeuren.

Dat schrijft de verslaggever ter plekke van The New York Times, die ook kon vaststellen dat Damasak, ooit een bedrijvige stad met 200.000 inwoners aan de grens met Niger, helemaal leeggelopen is. De bewoners werden ofwel gedood of sloegen op de vlucht, aldus de krant, sinds Boko Haram de stad in november veroverde. De winkels zijn leeggeplunderd en de vlag van Boko Haram is nog alomtegenwoordig.

Journalisten bezochten de stad op uitnodiging van het leger van Tsjaad, dat samen met de collega's uit Niger tussen 14 tot 16 maart Boko Haram uit de stad verdreef. Wat oorspronkelijk werd beschouwd als vruchtbare samenwerking tussen regionale strijdmachten, met ook deelname van Kameroen, is het in de praktijk veel minder gebleken, aldus de Times. Het is opvallend dat in deze Nigeriaanse stad geen teken van Nigeriaanse militaire aanwezigheid valt te bespeuren, en de troepen uit Tsjaad en Niger hebben niet veel zin om een bezettingsmacht te worden. "Onze rol is om terroristen te verdrijven, niet om een stad te besturen", aldus een officier. "Maar het Nigeriaanse leger is bang".

De minister van Defensie van Tsjaad, Moussa Faki Mahamat, is het daarmee eens, hoewel hij iets meer diplomatieke termen hanteert: "Onze grootste wens is dat het Nigeriaanse leger zijn zaakjes op orde stelt - dat het verantwoordelijkheid neemt voor de steden. We zijn klaar om ons snel terug te trekken".

Massagraf
De militairen uit Niger en Tsjaad vertelden de journalisten ook over een massagraf, met zo'n honderd slachtoffers.

"De lijken lagen onder een brug bij het buitenrijden van de stad in de richting van Niger", zei de Tsjadische kolonel Azem Bermandoa Agouna, die zich ter plekke ging vergewissen van de ontdekking van zijn manschappen. "Er lagen her en der hoofden en lichamen, het massagraf lijkt wel een termietenheuvel", voegde hij eraan toe. De meeste slachtoffers werden doodgeschoten, ook al waren anderen onthoofd. De slachtpartij zou volgens hem een maand tot twee maanden oud zijn.

Goodluch Jonathan
Terwijl het verslag in de New York Times verscheen gaf de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan een interview aan de BBC, waarin hij een snelle overwinning op Boko Haram in het vooruitzicht stelde. "Ik heb goede hoop dat het ons niet langer dan een maand zal kosten om al onze gebieden weer onder controle te krijgen", aldus de president die volgende week verkiezingen tegemoet gaat. "We hadden Boko Haram onderschat, we moesten ons herbewapenen". Maar nu is het leger klaar, aldus de president.

(RR)

http://www.knack.be/nieuws/wereld/niger ... 43251.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Za Mar 21, 2015 10:55 pm

Pilgrim schreef:
Troepen uit Niger tonen een Boko Haram-vlag in Damasak, Noord-Nigeria. © REUTERS

In het noordoosten van Nigeria hebben eenheden van de legers van Niger en Tsjaad Boko Haram verdreven uit de stad Damasak. Daarbij werd een massagraf ontdekt. Maar opvallend: het Nigeriaanse leger is nergens te bespeuren.

Dat schrijft de verslaggever ter plekke van The New York Times, die ook kon vaststellen dat Damasak, ooit een bedrijvige stad met 200.000 inwoners aan de grens met Niger, helemaal leeggelopen is. De bewoners werden ofwel gedood of sloegen op de vlucht, aldus de krant, sinds Boko Haram de stad in november veroverde. De winkels zijn leeggeplunderd en de vlag van Boko Haram is nog alomtegenwoordig.

Dit toont ook weer eens, voor de zoveelste keer, hoe verschrikkelijk kortzichtig groepen als Boko Haram of IS zijn. Overal waar ze komen beginnen ze meteen te moorden. Op het moment zelf, wanneer zij, met wapens, in de meerderheid zijn, hebben ze succes. Maar ze zijn toch echt, bij verre in de minderheid. Zo gaat het helemaal vanzelf dat het moment komt dat de werkelijkheid zich aandringt en dat ze niet meer verder komen, erger nog, achteruit moeten. Zover achteruit tot ze weer zijn waar ze begonnen. En dan is alles, al het moorden, voor niets geweest, en het enige wat het opgeleverd heeft is dat wereld een vergrootglas op de religie der vrede heeft gelegd.

Als die gasten nou slim waren geweest dan hadden ze dat sharia-gedoe niet bovenaan moeten zetten. Eerst de harten van de mensen winnen. Die barbarij invoeren kan later wel. Gelukkig voor ons en de rest van de wereld gaat het islamitische geloof en rationeel denken niet samen. Uiteindelijk leggen ze al hun vertrouwen in Allah die niet bestaat.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Mahalingam
Berichten: 40656
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 23, 2015 4:09 pm

Wat vinden de Moslims in Nigeria van westers onderwijs? Dat het nergens voor nodig is.
Grote groepen Nigeriaanse moslims zijn er verheugd over dat seculier onderwijs, mede door de terreur van Boko Haram, steeds verder in de verdrukking komt. Door meer islamitisch onderwijs, zo denken ze, wordt alles beter. Volgens hen kan Nigeria zich alleen op die manier ontwikkelen tot een rijk en machtig land met rechtvaardige leiders.[...]
De meeste moslims veroordelen het extreme geweld van de Nigeriaanse jihadisten, die deze maand banden aanknoopten met IS, maar hun opvattingen over onderwijs kunnen rekenen op brede steun. Westers onderwijs, zoals op seculiere overheidsscholen, is volgens veel moslims verantwoordelijk voor bijna alles wat er mis is in Nigeria.

'Westers onderwijs heeft de kiem gelegd voor een kwaadaardig materialisme,' schrijft de invloedrijke Nigeriaanse politicus Usman Bugaje (64) in de bundel Western Education in Northern Nigeria.

Verval
Bugaje, uit de noordelijke stad Katsina, vindt westers onderwijs een vorm van neokolonialisme. 'Het heeft onze traditionele normen en waarden aangetast, waardoor maatschappelijke cohesie is afgenomen en sociaal-economische vooruitgang wordt belemmerd. Corruptie, verval en wanbeleid zijn het resultaat.'
[...]
'Ik stuur mijn kinderen liever naar de koranschool,' zei Mohamed Salisu (41), veiligheidsbeambte op een fabriek, anderhalf jaar geleden in een dorp even buiten de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. 'Daar leren ze alles wat belangrijk is in het leven.'
http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Opvallend-veel-Noord-Nigerianen-steunen-de-ideeen-van-Boko-Haram-1732640W/?masterpageid=158493
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten