Discriminatie van Moslims.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 08, 2015 2:53 am

Anti-moslimaanvallen bijna altijd overdreven of niet bestaand!

Geplaatst op 7 januari 2015

Afbeelding
Boze betogers verzameld na de moord op drummer Lee Rigby, die in Woolwich op beestachtige wijze werd onthoofd met een hakbijl (volgens de Daily Mail zijn de betogers veelal allemaal onder invloed van drugs en alcohol).

Hoe staat het met moslimhaat? Pleegt men steeds vaker aanslagen op hen? Is de moskee wel een veilige gebedsplaats? Kunnen moslima’s nog wel veilig over straat lopen? Deze vragen stelt de moslimgemeenschap, nu in Zweden in korte tijd vier moskeeën zijn aangevallen en “PVV-sympatisanten openlijk oproepen tot dergelijke acties in Nederland”. Aanleiding tot een brandbrief van moslimorganisaties aan onze immer goedlachse minister-president Mark Rutte. Bestaat deze angst werkelijk of valt het wel mee?

Statistieken
Aangezien er geen officiële statistieken worden bijgehouden over incidenten die moslimhaat betreffen, zorgt de moslimgemeenschap daar zelf voor. Deze gemeenschap heeft organisaties opgezet, bijna allemaal met belastinggeld, in de vorm van een rijks- of gemeentesubsidie. In vele landen ontvangen deze organisaties subsidie om hun, vaak goede werk, te kunnen voortzetten. Meestal betreft het in totaal vijf personen, waarvan één optreedt als woordvoerder. Ze vinden er werk en ze worden door de betreffende organisatie betaald uit de subsidie. Het is in sommige gevallen dagwerk, althans als we de organisaties mogen geloven. Er is echter geen enkele controle op de verstrekte gegevens en de Nederlandse media zijn gewend om alle islamofobische gegevens klakkeloos en kritiekloos over te nemen.

Groot-Brittannië
In Groot-Brittannië is zo’n organisatie werkzaam. De organisatie draagt de naam ”Tell Mama”. Van de Britse overheid vangt deze organisatie in totaal een jaarlijkse subsidie van vier honderdduizend pond (£ 400 000).

Onderzoek door Sunday Telegraph
Andrew Gilligan (zie foto onderaan artikel) is senior reporter van de Daily en Sunday Telegraph. In 2013 schreef hij een artikel in de Sunday Telegraph, waarin hij zijn ongerustheid uitte over de organisatie “Tell Mama”, die klachten inventariseert, ingediend door moslims, over anti-moslim aanvallen door “islamofoben”. De organisatie heeft als leider Fyaz Maghal.

Afbeelding
Fiyaz Mughal

Op zijn persoonlijke blog verhaalt hij in april 2014 over de organisatie “Tell mama”: “Tien maanden geleden onthulde ik in de krant hoe ´Tell Mama´, een project, bedoeld om anti-moslim aanvallen statistisch te meten, de schaal waarop en de mate waarin de aanvallen tegen moslims plaatsvonden schromelijk had overdreven, zowel gemeten voor als na de moord op Lee Rigby in Woolwich. Later meldde ik dat er geen verlenging had plaatsgevonden van de subsidie aan Tell Mama, nadat regeringsfunctionarissen dezelfde bedenkingen hadden over de gebruikte methoden”.

De grondlegger van Tell Mama, Fiyaz Mughal, zei dat er een “golf van aanvallen” had plaatsgevonden tegen moslims, met maar liefst 193 islamofobische incidenten gerapporteerd in de eerste vijf dagen van haar bestaan (op 27 mei 2014). Dat aantal steeg tot 212 op 1 juni 2014, de vooravond van de publikatie van het eerste artikel van Gilligan in de Telegraph. “Ik zag maar geen eind komen aan deze gewelddadigheden”, zei Mughal, die het beschreef als “ongehoord”. Het Twitter-account van Tell Mama claimde dat een moslima bewusteloos was geslagen in Bolton, een claim die door het linkse dagblad “The Guardian” (de Britse Volkskrant) verder was verspreid. “De schaal waarop de speling plaatsvindt is ongehoord”. Mughal vertelde aan de BBC: “Er is een massale piek in anti-moslim vooroordelen. Een soort endemische angst heeft de moslim gemeenschap in zijn greep”. Volgens Mughal bewees deze nog niet vertoonde piek dat de Britse gemeenschap onderliggende islamfobieën bezat. Deze claims, en de cijfers van Tell Mama, werden zonder vragen te stellen herhaald in de media. Tell Mama en Mughal verzuimden echter te vertellen dat 57% van de 212 incidenten alleen “online” klachten waren, voornamelijk vijandige post betreffend, op Twitter en Facebook. Ze zeiden ook niet dat een verdere 16% van de 212 incidenten niet geverifieerd was en ze vergaten ook te vertellen dat zelfs niet alle “online” aantijgingen afkomstig waren uit Engeland.

De feiten
In tegenstelling tot de claim van een “oneindige cyclus van geweld” en “een golf van aanvallen” bleek dat slechts in 17 gerapporteerde incidenten van de 212 (8%) het fysiek aanvallen van mensen was betrokken en er waren geen aanvallen zo ernstig dat de aangevallen mensen een medische behandeling moesten ondergaan. De veronderstelde aanval in Bolton bleek nooit te hebben plaatsgevonden. Verder waren er 13 aanvallen op islamitische gebouwen, waarvan 4 ernstig. Verre van “ongehoord” bleek onjuist, want de piek in de aanvallen was in feite lichtjes minder geworden dan na 7/7, althans volgens de assistent-commissaris Cressida Dick van de Metropolitan Police. Verre van “oneindig” bleek ook onjuist, want de piek in anti-moslimincidenten viel na het Woolwich-drama al binnen enkele dagen terug tot voor die tijd. Als er al sprake was van een “gevoel van endemische angst” in moslimkringen, dan was deze deels gecreëerd door Fyaz Mugham zelf.

Reactie
De heer Mughal, was, zoals u kunt begrijpen, niet erg gecharmeerd toen dit alles werd gepubliceerd. In een typisch overdonderende campagne kreeg hij zijn supporters zo ver om open emails te sturen naar de Telegraph, waarin ze ons beschuldigden van een gedrag “dat beter paste in de 30er jaren van het toenmalige Duitsland” en hij zette de mensen ertoe aan om ons, die beter hadden moeten weten, bij diverse gelegenheden aan lichtende voorbeelden bloot te stellen. Uiteindelijk leidde dat tot een 10 maanden durend, 127 pagina’s beslaand verslag voor de Press Complaints Commissie, bolstaand van dezelfde verkeerde voorstellingen en getier die zijn eerdere mediaoptredens kenmerkte. Opeens vroeg hij om de klacht in te trekken, alleen om deze verscheidene maanden later weer te reactiveren. Dit is blijkbaar toegestaan...

Bevindingen
Verleden week is hij op alle punten omvangrijk verslagen: “PCC oordeelde dat ons krantenbericht waarin we beweerden dat Mughal het bestaan van anti-moslim aanvallen schromelijk had overdreven, dat zijn subsidie niet was verlengd en dat DCLG autoriteiten hun bezorgdheid hadden uit gesproken over zijn methoden “niet inaccuraat” waren. Misschien had geholpen dat we konden aangeven dat op de dag waarop wij de eerste stukken indienden Mughal zelf aan de BBC had aangegeven dat het aantal fysieke aanvallen in feite zeer klein was, dat hij binnen twee maanden zijn eigen schatting van het aantal islamofobische incidenten na de Liee Rigby moord stilletjes had teruggebracht van 193 in de eerste vijf dagen tot meer dan 120 in de eerste week en dat DCLG op zijn voorstel een onafhankelijk onderzoek had gevraagd van zijn gegevens. Verscheidene politieagenten en DCLG-officials vroegen Mughal om zijn zaak tegen ons te ondersteunen met bewijzen. Hij zag op verdachte wijze daarvan af. Mughal schijnt te veel tijd te besteden aan kinderachtige gevechten. Zoals we berichtten heeft hij gedreigd mensen te vervolgen die hem op Twitter bekritiseren. Misschien moet hij terugkeren tot de basis. Ofschoon anti-moslimsentimenten in Engeland bestaan, schijnen ze te verminderen, in ieder geval niet te vergroten, maar er zijn en blijft, zoals mijn artikel duidelijk maakt, werkelijke en belangrijke anti-moslimhaat in ons land en dat is beschamend.

Niet-moslims
Hoe staat het eigenlijk met de niet-moslims? De ongelovigen, de honden of de varkens? Ik krijg de indruk dat de moslims zich weer in de slachtofferrol plaatsen. Het zou eens goed zijn om te onderzoeken hoe de Nederlander denkt over de vele aanslagen in de wereld, waarbij niemand wordt ontzien. De vrouwen die scrupuleus tot seksslavin worden gebombardeerd. De vele onthoofdingen. De bedreigingen langs de weg, het spugen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Roept de islamgemeenschap dit soort dingen niet over zichzelf af? Natuurlijk is het een kleine groep idioten, maar helaas, ik las het hier al eerder, het zijn de kleine groepen die gemeenschappen dirigeren, we hebben de voorbeelden voor ons. De meerderheid van de mensen zwijgt...

Afbeelding
Andrew Gilligan

Door: Harry la Croix

https://ejbron.wordpress.com/2015/01/07 ... more-79243
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Discriminatie van Moslims. Logisch en terecht!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mar 04, 2015 5:09 pm

De zandbak van Allah biedt rust en vrede voor moslims! Maar niet heus.

Zolang Marokkaanse moeders en dochters, door middel van hun kopvod, propaganda blijven maken voor de smakeloze weerzinwekkende achterlijke tweedehands heidense zandbak en sadistische achterstandsreligie islam, zal ik wensen dat zij door vuur verteerd worden. Ik ben dan toch nog menselijk. Want zij hoeven niet eeuwig gefolterd te worden in hun eigen godsdienstwaanzin. Onaangepast dom zooitje parasieten op onze kennisbeschaving. Veroorzakers van dagelijkse haat tegen andersdenkenden!

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18567
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor mercator » Do Mar 05, 2015 10:13 am

Natuurlijk ligt het aan "ons" ! Als je rondloopt met de vlag van de met trots gedragen achterlijkheid met name de KOPVOd is het niet meer dan gepast dat de overige mensen niks met je te maken willen hebben. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen voor moslims ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 18, 2015 3:20 pm

Moslims slagen er niet in om op te komen voor hun rechten

Montasser Al De'emeh, 17/06/15

Afbeelding
Sulayman Van Ael © Franky Verdickt

Volgens ex-imam Sulayman Van Ael moeten Vlaamse moslims ambitieuzer zijn. 'We moeten laten zien dat de islam de hele wereld ten goede komt.'

Een maand geleden besloot imam Sulayman Van Ael dat hij niet langer imam wilde zijn. Niet omwille van de voortdurende negatieve aandacht voor zijn religie, maar omdat hij de bedreigingen niet langer over zich wil afroepen. Ondanks zijn stap terug blijft hij erbij dat de islam een positieve bijdrage levert aan de samenleving. 'Het doet me pijn dat zo veel mensen vraagtekens plaatsen bij de figuur van Mohammed en de islam. Ik ben ervan overtuigd dat velen zouden inzien wat voor een intellectuele en ondernemende man hij was, als ze zijn woorden zouden kennen. Hij was een man met een wereldvisie waarin iedereen zijn plaats had. Maar nu baseren mensen hun oordeel op wat extremistische gekken op tv verkondigen.'

Is het niet deels de schuld van de moslims dat die boodschap van verdraagzaamheid niet aankomt?

Van Ael: Oh, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Mensen hebben daden nodig, geen woorden. We kunnen als moslims blijven zeggen dat ons geloof de oplossing is, maar zolang we dat niet tastbaar maken, staan we nergens. We moeten meer aandacht hebben voor wat er misloopt in onze gemeenschap. We moeten laten zien dat de islam de hele wereld ten goede komt.

Vindt u dat elke Syriëstrijder sowieso verkeerd is?

Van Ael: We mogen niet iedereen die vertrekt over dezelfde kam scheren. Sommige vertrekkers zijn psychopaten die hun kans zien om straffeloos te doden en handen af te hakken. Maar veel van de jongeren die vertrekken zien het leed van de bevolking in Syrië, en denken dat ze kunnen helpen. Elke normale mens voelt toch pijn als hij zulke beelden ziet? Maar jongeren moeten ook beseffen dat de wereld niet veiliger wordt door oorlog te voeren. Die komt er door op elk niveau te participeren: sociaal, economisch enzovoort. Door bijvoorbeeld mensen te voeden, door armen bij te staan, door op te komen voor de rechten van de vrouw.

Syriëstrijders zullen zeggen dat ze vechten om de oorzaken van die pijn aan te pakken.

Van Ael: De catastrofe is te groot om ze ter plaatse aan te pakken. Er zijn te veel lokale conflicten die wij niet kennen. Veel Syriërs weten zelf niet meer tegen wie en waarom ze vechten. De ene wil een islamitisch landje stichten, de andere wil zijn frustratie uiten, nog een andere wil de machthebbers bestrijden. Onze jongeren worden daar het slachtoffer van. Naar Syrië vertrekken kan nooit een oplossing zijn.

Vindt u dat het integratiebeleid faalt?

Van Ael: Ik denk dat de meeste moslims goed geïntegreerd zijn. Moslims zorgen niet voor problemen door hun moslim-zijn. Hoeveel Vlamingen hebben al meegemaakt dat een moslim hen terechtwijst omdat ze een biertje drinken? Of omdat ze een broodje ham eten? Of omdat ze een kort rokje dragen? Dat gebeurt niet. Ons grootste probleem is dat we er niet in slagen een tegenwicht te geven en op te komen voor onze rechten.

Hoe komt dat?

Van Ael: Uit laksheid, en door een minderwaardigheidscomplex. Veel moslims hebben het gevoel dat het onbegonnen werk is, omdat ze denken dat niemand hen vertrouwt. Er wordt vaak ontkend dat islamofobie bestaat in onze samenleving, maar moslims voelen dat wél. Veel moslims zijn het beu om geassocieerd te worden met wat een paar zotten in de naam van hun religie doen. Dat zorgt ervoor dat mensen zich meer gaan isoleren.

Is het voor moslims moeilijker om op te groeien in een seculiere samenleving zoals de onze?

Van Ael: Ik zie niet in waarom dat moeilijk zou zijn. Het hangt ook af van wat je als praktiseren beschouwt. Voor mij is participeren in de maatschappij ook een vorm van je geloof praktiseren. Of je dat nu als gynaecoloog, tandarts of econoom doet: iedereen die participeert, vervult zijn plicht als moslim.

Het volledige gesprek leest u deze week in Knack.

http://www.knack.be/nieuws/belgie/mosli ... 79253.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 24, 2015 1:50 am

Mazyek: Veel moslims mijden uit angst de metro

Geplaatst op 23 juli 2015

Afbeelding

Brutaler kan men vermoedelijk de realiteiten niet omdraaien: de voorzitter van de Centrale Raad van de moslims in Duitsland, Aiman Mazyek, heeft gewaarschuwd voor zogenaamd toenemend islam-vijandig geweld in Duitsland. “90% van de moslims gaat, als ze de keuze hebben, met de auto en niet met de metro. Men is bang voor onaangename ontmoetingen in het openbaar”, berichten de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”. “Tegenwoordig is het voor een jonge vrouw een probleem om zich gewoon met een hoofddoek op straat te vertonen. Ze moet er rekening mee houden uitgescholden te worden”, waarschuwde Mazyek.

Hij bevindt zich waarschijnlijk in dezelfde divisie als iemand die zich zorgen maakt dat mensen in de metro vanwege hun donkere huidskleur of hun zwarte haar worden aangevallen. Ze spreken beide bewust de onwaarheid en draaien de realiteiten om.

De Duitsers beleven metroritten juist tegenovergesteld aan de bewering van Mazyek: vooral islamitische jongeren gedragen zich brutaal. Ze provoceren andere passagiers en wie ook maar in hun richting durft te kijken, krijgt onmiddellijk het passende en inmiddels ook een daadkrachtig antwoord. Meneer Mazyek, u weet heel goed dat etnische Duitsers meestal door moslims aangevallen en beroofd worden en niet omgekeerd. En als daadwerkelijk 90% van de moslims met de auto zou gaan, dan zouden de metro´s leeg moeten zijn, want het zijn de Duitsers die liever met de auto gaan in plaats van met de metro, omdat ze gepest en handtastelijkheden, en niet alleen van moslims, zat zijn.

[...]“Tegenwoordig is het voor een jonge vrouw een probleem om zich gewoon met een hoofddoek op straat te vertonen. Ze moet er rekening mee houden uitgescholden te worden” [...]

Hoelang zal het vermoedelijk nog duren tot het voor een jonge vrouw in Duitsland een probleem is om zich gewoon zonder hoofddoek op straat te vertonen? En dat ze er niet alleen rekening mee moet houden uitgescholden te worden? Nu al wordt van minirokken enz. afgeraden – uit piëteit met de gevoeligheden van de “gasten”. En zo gaat het maar door, totdat op zeker moment alles aan hun maatstaven werd aangepast.

[...] “Wij moslims hebben geleerd heel voorzichtig te zijn en leven in een toestand van grote bezorgdheid. Er is sprake van aanvallen, vijandelijkheden en kwaadaardigheid. Ook het aantal handtastelijkheden neemt toe.” [...]

Maar eens even bij de politiestatistieken te rade gaan om te kijken hoeveel pesterijen en gewelddadige delicten van moslims uitgingen en hoeveel van Duitsers. In de gevangenissen in ieder geval zitten naar verhouding duidelijk meer moslims, terwijl de statistieken, zoals bekend, eenzijdig pro-islam geflatteerd zijn, om van de vooraanstaande media maar helemaal te zwijgen.

Bron: www.netzplanet.net

Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/23 ... more-93453
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6169
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ali Yas » Vr Jul 24, 2015 6:27 am

Volgens ex-imam Sulayman Van Ael moeten Vlaamse moslims ambitieuzer zijn. 'We moeten laten zien dat de islam de hele wereld ten goede komt.'

En hoe zou dat dan gaan? Wel:
Door bijvoorbeeld mensen te voeden, door armen bij te staan, door op te komen voor de rechten van de vrouw.

Maar ja, opkomen voor de rechten van de vrouw is niet bepaald een islamitisch ding, en het voeden en bijstaan van armen wordt verhoudingsgewijs meer door niet-moslims dan door moslims gedaan. Als dat dus alles is wat Sulayman de (ex-) imam aan pluspunten van de islam weet te noemen, is dat erg mager.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 24, 2015 9:25 pm

Veel moslims mijden uit angst de metro


Inmiddels is er in Engeland wel een gevalletje islam-vijandig geweld . Half Engeland over de rooie.. What happened. De Britse politie is op zoek naar een man die in de trein tegen een vrouw begon te schreeuwen en daarbij haar hijab lostrok. De Britse spoorwegpolitie noemt het incident een 'hate crime' en verwijderde de man na het incident. Inmiddels zijn er beelden van de dader vrijgegeven om hem op te sporen.

Het slachtoffer is volgens de Britse politie extreem verdrietig door het schokkende incident, vooral omdat er veel mensen getuige van waren. ,,Niemand zou dit gedrag moeten accepteren en ik ben ervan overtuigd dat we de dader kunnen vinden door de beelden die we hebben afgegeven'', zei politiechef Joseph Jenkins tegen Sky News.

,,Iedereen heeft het recht om met de trein te reizen zonder bang te hoeven zijn voor discriminatie. Daarom nemen we dit incident zeer serieus en zullen we alles op alles zetten de dader te vinden'' voegt Rob Greensmith, manager misdaadpreventie East Midlands Trains toe
.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 16, 2015 2:34 am

Door Guillaume Faye

[...]

Hersenschimmen en leugens omtrent de “islamofobie”

Anouar Kbibech, de nieuwe president van de Franse Raad der islamitische cultuur

(CFCM [v7]), spreekt zijn verontwaardiging uit namens de islamitische gemeenschap, als hij beweert, met de brutaliteit die eigen is aan een verwarde geest, dat men het gevoel heeft dat er een zekere straffeloosheid regeert. Ja ja, iedereen in Frankrijk weet, dat moslims dagelijks aangevallen worden en dat dan de daders ongestraft blijven...

Abdallah Zekri is secretaris-generaal van het CFCM, alsmede president van het nationaal observatiecentrum tegen islamofobie. Deze organisatie is geïnfiltreerd door de Moslimbroederschap. Meneer Zekri verdraait de werkelijkheid nog méér en liegt er nog harder op los wanneer hij zijn hersenschimmen op ons loslaat: Hij is ongerust over het klimaat van islamofobie in Frankrijk, op straat waar gesluierde vrouwen met afkeurende blikken zouden worden neergesabeld (dat is dan in ieder geval minder erg dan met een Kalashnikov) of op internet, waar onwelgevallige taal tegen Franse moslims geuit zou worden, of in de Franse politiek, waar men hier niet tegen optreedt. Dit alles zou volgens hem een klimaat van islamofobie creëren. In werkelijkheid geeft hij geen enkel concreet voorbeeld. Zijn tactiek is doortrapt: zich beklagen over een stijging van een niet-bestaande islamofobie teneinde nieuwe privileges en rechten te verkrijgen voor de Islam in de sociale ruimte.

Het ONCI [v8] beweert dat ‘islamofobe daden en bedreigingen met 281% toegenomen zijn in de eerste drie maanden van 2015’. Klaarblijkelijk als gevolg van de islamitische aanslagen van 7 januari 2015. Had men dan soms gehoopt dat het minder zou zijn?

De cijfers zijn als volgt: In de eerste 3 maanden van 2015 heeft de minister van Binnenlandse Zaken 274 islamofobische daden geregistreerd tegenover 508 antisemitische (racistische daden tegen niet-Joodse blanken worden nooit vermeld).

Opmerking nr. 1:

Het aantal Joden wordt geschat op een half miljoen. Het aantal moslims is op zijn minst 10 keer zo groot. Mathematisch gezien is islamofobie dus heel erg klein vergeleken met antisemitisme.

Opmerking nr. 2:

De antisemitische daden zijn voor 90% uitgevoerd door geïmmigreerde moslims.

Opmerking nr. 3:

De antisemitische daden betreffen voornamelijk fysieke agressie, vernielingen van Joodse winkels of zelfs moorden, terwijl daarentegen als islamofobie iedere onbenullige daad geregistreerd wordt. Een woordenwisseling met een moslim bijvoorbeeld, die niets te maken heeft met ‘islamofobie’ tot en met ‘vijandige blikken’ waarover een gesluierde dame zich beklaagt. In een aantal gevallen zijn dit soort zaken zelfs gelogen. Ook moeten we niet de (zeer zeldzame) bekladdingen op de muren van moskeeën of op straat vergeten. Maar nooit is er sprake van gewelddadigheden tegen moslims.

In werkelijkheid komen reële islamofobie, net als anti-arabisch racisme of anti-zwart racisme bijna niet voor in de sociale ruimte in Frankrijk. Het zijn zaken die verzonnen zijn ten behoeve van een ideologisch en politiek doel.

Het antisemitisme en anti-blanke racisme daarentegen zit in een sterk stijgende lijn. Dit is aangetoond door onder andere Alain Finkielkraut die dan ook steeds minder geliefd is binnen de cirkel van de Parijse intelligentsia.

[...]

http://joostniemoller.nl/2015/09/faye-d ... -begonnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6169
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ali Yas » Wo Sep 16, 2015 8:09 pm

Ariel schreef:De Britse politie is op zoek naar een man die in de trein tegen een vrouw begon te schreeuwen en daarbij haar hijab lostrok

Volgens Sky News (en andere Engelstalige media) was het een poging:
an attempt to pull off a woman's hijab on a train

We zien geen beelden, maar superlatieven zoals "extremely distressed" en "shocking incident" moeten ons ervan overtuigen hoe vreselijk erg dit was.

Als je hier even rustig over nadenkt, begrijp je dat dit hooguit een onderwerp voor op een verjaardag zou moeten zijn, geen wereldnieuws. Er gebeuren echt wel ergere dingen in Londens openbaar vervoer - véél ergere.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 08, 2017 1:28 am

Discriminatie van moslims is niet te vergelijken met Joods leed

Geplaatst op 7 februari 2017

Afbeelding

Wie de anti-Joodse maatregelen in de jaren dertig op een lijn stelt met de huidige situatie van moslims in Europa, is volgens Sylvain Ephimenco (foto) een geschiedvervalser en een haatzaaier.

Steeds vaker wordt er een link gelegd tussen Joden in de jaren dertig in Europa en Europese moslims nu. Dit gebeurde voor het laatst zaterdag in Trouw door drie prominente Nederlandse moslims in een uitgebreid interview met als kop ‘Moslims vrezen het ergste’. Het veelgebruikte begrip ‘jaren dertig’ heeft betrekking op de vervolging van Joden in nazi-Duitsland, destijds het epicentrum van het gewelddadige antisemitisme, die uitmondde in de Holocaust en zijn zes miljoen Joodse slachtoffers.

De eerste belangrijkste anti-Joodse maatregel werd op 1 april 1933 genomen door de NSDAP met de grootschalige boycot van Joodse winkels, artsen en advocaten. In 1935 volgde de invoering van de rassenwetten van Neurenberg. Door deze wetten werden Joden hun burgerrechten ontnomen en voor niet-Joodse Duitsers werd het verboden met Joden te trouwen. Drie jaar later, in de nacht van 9 op 10 november 1938, werd een gigantische progrom tegen de Joodse inwoners van Duitsland gehouden. Tijdens deze Kristallnacht werden 7500 winkels en bedrijven van Joden vernield. Er werden 267 synagogen in brand gestoken. Joodse huizen, begraafplaatsen, en zelfs ziekenhuizen en scholen moesten het ontgelden. Er werden die nacht 92 Joden vermoord.

Onpeilbaar leed
Wie het voorafgaande op één lijn stelt met de huidige situatie van moslims in Europa en in het bijzonder in Nederland - direct of indirect, suggererend of stellend, impliciet of expliciet - pleegt niet alleen geschiedvervalsing, maar zaait onbedoeld ook haat. Hij of zij maakt zich eveneens schuldig aan het bagatelliseren van het onpeilbare leed dat de Joodse gemeenschap is aangedaan. Het leed dat eindigde in de vernietigingskampen. Dat er hier en daar grove taal en ook bedreigingen op sociale netwerken tegen moslims worden geuit, is vanzelfsprekend schandelijk. Net als dat sommige werkgevers bij het toekennen van banen discrimineren op afkomst. Maar dit is wel van een ander formaat dan structurele discriminatie, vervolging en geweld tegen moslims van overheidswege.

Een ander aspect dat sommige moslims tot nadenken zou moeten stemmen alvorens zichzelf met de Joden van meer dan tachtig jaar geleden te vergelijken, is het aandeel van de notoire Jodenhater Mohammad Amin al-Hoesseini. Deze moefti van Jeruzalem was een van de bekendste moslims-vertegenwoordigers uit die tijd. In 1933 begroet hij de machtsovername van nazi-Duitsland ‘van harte’ en hoopte ‘dat ook andere landen het fascistisch-antidemocratisch staatsbestel zullen overnemen’. Op 28 november 1941 bracht hij in Berlijn een eerste bezoek aan Hitler en hij besprak met hem tot in detail de oplossing van het ‘Jodenvraagstuk’.

Ik zal ook niet onbesproken laten dat uit de Joodse gemeenschap toen geen geloofsfanatici opstonden die aan de lopende band in Europa massamoorden en aanslagen pleegden op trein- en metrostations, cafés, concertzalen, kerken enz. We moeten voorzichtig zijn geschiedvervalsing en onwaarheden van verbaalextremisten onweersproken te laten.

https://beta.trouw.nl/opinie/discrimina ... ~aa09e0d2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 17, 2018 11:17 am

Dicriminatie in Zweden. Je geloofd het niet. Maar gelukkig trad de rechter stevig op. Moslima die hand weigert krijgt dikke schadevergoeding

Een moslima die weigerde bij een sollicitatiegesprek een man de hand te schudden, heeft 3800 euro schadevergoeding gekregen.

Farah Alhajeh (24) solliciteerde als vertaler in het Zweedse Uppsala toen ze weigerde de hand te schudden van de man bij wie ze op gesprek moest. In de plaats daarvan legde ze als begroeting haar hand op het hart. Het bedrijf brak daarop de sollicitatieprocedure af.

Alhajeh werd voor de rechter verdedigd door de Zweedse ombudsman. Volgens die ombudsman is een hand op het hart ook een acceptabele omgangsvorm.

De Zweedse arbeidsrechtbank vindt dat Alhajehs weigering om de hand te schudden beschermd wordt door de Europese Mensenrechtenconventie. De verplichting tot handschudden benadeelt moslims.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 17, 2018 12:18 pm

En wat zal zo'n bedrijf de volgende keer doen als er weer een moslim of moslima solliciteert...? :finger:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 17, 2018 1:26 pm

"Volgens die ombudsman is een hand op het hart ook een acceptabele omgangsvorm."
Een bijkomstigheid is dat de vrouw niet discrimineerde, zo zegt ze zelf. Ook bij vrouwen legt ze de hand op haar hart, ze verzekerde zij de rechter met haar hand op haar hart.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 17, 2018 2:36 pm

Ze heeft het wereldkundig gemaakt zodat andere moslim vrouwen niet dezelfde vernedering door hoeven te maken zweerde ze met haar hand op haar hart.

Afbeelding

Sweden’s labour court found Ms Alhajeh’s refusal to shake hands due to religious reasons was protected by the European Convention on Human Rights.

Three labour judges ruled in favour of Ms Alhajeh’s claim, while two voted against.


    What did Ms Alhajeh say?

    After the judgement Ms Alhajeh told the BBC she believed it was important to "never give in" when convinced that one is in the right, even as a member of a minority group.

    "I believe in God, which is very rare in Sweden... and I should be able to do that and be accepted as long as I'm not hurting anyone," she said.

    "In my country... you cannot treat women and men differently. I respect that. That's why I don't have any physical contact with men or with women. I can live by the rules of my religion and also at the same time follow the rules of the country that I live in," she added.

    She had complained about her treatment to the discrimination ombudsman's office, which said that the "difficult issue" was important enough to go to a court for judgement.


Ms Alhajeh is een beetje dom. Is deze dame vergeten dat ze niet evenveel kan erven als haar broers? Of dat haar getuigenis in een rechtbank NIET gelijk is als aan een man?

Ms Alhajeh is een smerige leugenaar die gestraft dient te worden met stokslagen

Of pleegde Ms Alhajeh “Taqiyya”. Tja, dan is het voor haar wel toegestaan om te liegen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 28, 2018 6:55 pm

Voor ons StaatsJournaal was er een lang openingsnummer over discriminatie.
Ja, van allochtonen maar bedoeld werd allahtonen. Ok de gevestigde media staan er vandaag bol van.
En ik weet nu dat een kans niet alleen kan toenemen of afnemen maar ook belemmerd kan zijn.
Discriminatie belemmert stagekansen allochtone mbo'er
Allochtone mbo’ers blijven last hebben van hun achternaam bij het vinden van een stageplek. Zij moeten soms wel tot vier keer vaker solliciteren dan hun autochtone medestudenten. Ook plaatsen scholen om gedoe te voorkomen allochtone studenten soms bij ondernemers met dezelfde achtergrond.

Dus stage bij je neef in de bakkerij of bij je oom in de halal slagerij.
En hoe erg is het?
Minder dan de helft van de studenten met een niet-westerse achtergrond, 48 procent, vindt in één keer een stageplek.

Bijna een kwart van hen moet vier keer of vaker solliciteren voordat ze bij een bedrijf aan de slag kunnen om een vak te leren. Bedrijven weren vooral meisjes met een hoofddoek en hebben vooroordelen tegen jongeren van Marokkaanse komaf. Die worden gezien als 'risicovol'.

Zijn ze dan niet risicovol? Zuigen werkgevers dat uit hun duim? En hoe erg is het voor inboorlingen?
Bij autochtone studenten gaat het vinden van een stageplek een stuk makkelijker. Bijna 70 procent kan bij het eerste het beste bedrijf stagelopen. Slechts 11 procent van hen moet vier keer of meer brieven sturen, blijkt uit een studie van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs vindt het 'onaanvaardbaar' dat er nog altijd zo’n groot verschil zit tussen de stagekansen van studenten van allochtone komaf en hun autochtone medestudenten. Bovendien zoekt een school bij een afwijzing liever een ander bedrijf dan dat het de discriminatie aankaart. Van Engelshoven: ,,Het is belangrijk dat een school zich bij ongelijke behandeling achter de student schaart.''

En ja er is een meldpunt voor mensen die zich in hun stagekansen belemmerd voelen. En die heeft een succesje kunnen boeken.
De bewindsvrouw wil dat studenten en scholen discriminatie meteen melden bij het vorig jaar gelanceerde meldpunt stagediscriminatie, zodat direct 'gerichte maatregelen' kunnen worden genomen. Daar kwamen sinds de oprichting slechts zeventien meldingen binnen. Bij één leerbedrijf werd na zo'n melding de erkenning ingetrokken, waardoor studenten er nu geen stage meer mogen lopen.

Een bedrijf krijgt dus geen stagières meer. Niet omdat de stage beneden peil was, maar omdat iemand geen stage kon lopen en die trok de racisme-kaart.

En het resultaat? Dat heet nivelleren: iedereen een gelijke mindere kans op een stage.

https://www.ad.nl/binnenland/discriminatie-belemmert-stagekansen-allochtone-mbo-er~adbc5f37/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 10, 2018 4:19 pm

Daar gaan we weer....Boze gediscrimineerde moslima in Zwijndrecht. Moslim is niet welkom als stagiair bij Zwijndrechtse kringloopwinkel

Een Zwijndrechtse scholiere mag geen stage lopen bij de christelijke kringloopwinkel Hart Voor Noord in Zwijndrecht, omdat ze moslim is. Volgens anti­discriminatiebureau Radar staat de kringloopwinkel in haar recht. De moeder van het meisje is verontwaardigd.

Moslims zijn absoluut welkom, benadrukt Hart Voor Noord in Zwijndrecht. Maar een plek voor een maatschappelijke stage aanbieden aan een moslima die op de middelbare school zit, dat gaat de christelijke kringloopwinkel te ver.


Een moslima die vanuit school op zoek was naar een maatschappelijke stage, mag niet bij een christelijke kringloopwinkel stagelopen. Volgens anti­discriminatiebureau Radar staat de kringloopwinkel in haar recht, maar de moeder van het meisje is verontwaardigd.

Zij en haar dochter komen geregeld bij de Zwijndrechtse kringloopwinkel Hart Voor Noord. De winkel ligt in een multiculturele wijk en bij een bezoek aan de winkel vertelde een vrijwilliger aan het meisje dat het geen probleem zou zijn dat ze islamitisch is: de organisatie zou het juist leuk vinden dat er mensen van verschillende religies werken. Het bestuur dacht daar echter anders over: in een christelijke kringloopwinkel, zijn de vrijwilligers actief christen. Zo simpel is het.

Moslims zijn absoluut welkom, benadrukt de kringloopwinkel, maar een plek voor een maatschappelijke stage aanbieden aan een moslima, gaat de christelijke kringloopwinkel te ver.

De moeder van de moslima, Monica Bekker, is verontwaardigd: „Mijn dochter heeft op een protestantse basisschool gezeten, dat was geen enkel probleem. We hebben dezelfde normen en waarden. En waar hebben we het over? Over twintig uurtjes vrijwilligerswerk, meer niet’’, zegt ze gefrustreerd tegen het AD.

De voorzitter van de kringloopwinkel, Julian Bossenbroek, zegt wel even getwijfeld te hebben. „Het meisje was enorm enthousiast, maar haar idee betrof vooral de winkelinrichting. Maar dat laten we door twee vaste vrijwilligers doen, omdat het anders een rommeltje wordt. Van alle andere vrijwilligers verwachten we dat ze uitdragen wat Jezus voor hen betekent, of ze nu koffie schenken of spullen afrekenen. Dat gaat niet als je geen Christen bent."

Volgens het antidiscriminatiebureau Radar staat de kringloopwinkel in haar recht. Het zit namelijk zo: christelijke organisaties mogen van hun medewerkers verlangen dat ze christelijk zijn, als zij daar maar duidelijk over is en geen onderscheid maakt. Duidelijk zijn ze wel bij de kringloopwinkel: op de website melden ze dat het hun doel is om het geloof uit te dragen en ook in de winkel hangen teksten aan de muur die geïnspireerd zijn op het Christendom.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 10, 2018 7:04 pm

Er zijn socialistische kringloopwinkels (dus seculier) en Christelijke kringloopwinkels.
Maar zijn er ook Mohammedaanse kringloopwinkels voor eigen parochie? Ja.
Islamic Relief heeft vrijwilligerswerk op diverse niveaus en voor uiteenlopende werkzaamheden, hierbij is jouw hulp hard nodig! Immers, zonder de inzet van haar vrijwilligers kan Islamic Relief niet slagen in haar doel!

en een eindje verder:
Zo kun je helpen als ondersteunende kracht op de Finance en Weesafdeling. Hier verricht je administratieve taken en neem je een kijkje achter de schermen bij één van de grootste Islamitische hulporganisaties! Ook is de mogelijkheid er om de kringloopwinkel te bemannen.

En hun vrouwen hebben niet allemaal een hoofddoek:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71867
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 15, 2018 8:46 pm

Ik voel een rechtzaak en een claim aankomen.

Studente loopt stage mis om eis aan hoofddoek

Een studente van ROC Mondriaan is afgewezen op een stageplek, omdat ze weigerde haar hoofddoek naar achteren te dragen. Volgens de school heeft het kledingvoorschrift te maken met veiligheid, maar moslimpartij Partij van de Eenheid vindt het discriminatie.

De studente van de opleiding Dienstverlening moest haar hoofddoek van de werkgever naar achteren knopen, zodat haar gelaat duidelijk zichtbaar zou zijn. Dat weigerde ze. In haar ogen kon ze de hoofddoek dan niet meer juist, volgens de islamitische regels, dragen.

Tot haar ontzetting las ze in het schoolreglement dat stageplekken deze eis aan stagiairs mogen stellen: De hoofddoek mag op een aantal stageplekken niet gesloten gedragen worden, staat er. Dat wil zeggen strak om het hoofd met de oren, nek en het voorhoofd bedekt, zoals Marokkaanse vrouwen de hoofddoek vaak dragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten