Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Manon »

Ik vond dit relaas op Geenstijl en vond toch dat dit hier zeker niet mocht ontbreken. Heel erg dat het besluit van deze ex-moslima zo schrijnend is. Maar toch geeft het hoop op een andere toekomst.

Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Niet alleen in ons realistische cynisme worden we keer op keer in het gelijk gesteld, ook als we de nuance opzoeken, valt de bevestiging van ons verhaal eloquent geschreven alsook dik onderstreept zomaar hop, in onze mailbox. Onderstaande mail ontvingen we afgelopen nacht naar aanleiding van het zondagavondtopic 'Ex-moslims: Geen schijn van kans in Nederland'. Integrale knip & plak hieronder, en een echte moet-lees voor iedereen die zelfs in 2016 nog denkt dat die islam eigenlijk best wel gewoon gezellig in het polderlandse tolerantiemodel is in te passen, maar ook voor eenieder die besloten heeft alle moslims per definitie met de nek aan te kijken.

Beste Geenstijl redactie,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar en bedankt voor alle content! Ik lees al voor langere tijd Geenstijl als "Elvira" (de screenshot uit dit topic uit 2006 was van mij) en hoewel ik het niet altijd op alle punten met jullie eens ben, blijf ik terugkomen voor jullie frisse kijk, de manier waarop jullie genadeloos de vinger op de zere plek rammen en de neus voor nieuws dat anders "onopgemerkt" blijft door andere nationale media.

Nu het geslijm uit de weg is, tijd om ruw door te stoten naar het werkelijke onderwerp:

Vandaag kwam ik jullie nieuwe bericht tegen, en moest ik toch wel in de pen (of het toetsenbord) kruipen om te reageren. Dat kan echter niet volledig, zonder ook het een en ander van mijn kant toe te lichten. Daardoor is deze e-mail zeker weten lang en mogelijk heel zeikerig (mijn excuses daarvoor), maar ik denk dat het nodig is. Het laat namelijk zien hoe diepgeworteld de zelf opgelegde segregatie van moslims in Nederland ECHT is.

Doe er mee wat jullie willen. Mijn enige verzoek is, dat mochten jullie het publiceren, jullie dan mijn beroep verwijderen (ter voorkoming van identificatie). Elvira is sowieso niet mijn echte naam en de rest heb ik al expres vaag gehouden.

Mijn moeder is Nederlands, en mijn vader Turks. Hij komt uit wat wij in Nederland zouden willen bestempelen als een "gematigde" familie (alle vijf gebeden neemt toch wel veel tijd in namelijk!). Mijn moeder is uit vrije wil bekeerd. En zoals men wel vaker bij bekeerlingen ziet, werd zij daarbij strenger en orthodoxer in haar overtuiging dan mijn vader was.

Mijn ouders zijn echter niet achterlijk en hebben mij als eerste taal Nederlands bijgebracht om te voorkomen dat ik een achterstand zou oplopen. Turks volgde spoedig daarna (vloeiend tweetalig op mijn vierde), en niet veel later Arabisch.

De Islam was de rode draad in mijn opvoeding. Dat begon al heel erg jong, op "kinder kampen" die ik mij alleen van foto's herinner, waarbij moslimvrouwen met hun kinderen voor een weekend lang naar een of ander hutje op de hei gingen. De kinderen werd geheel pedagogisch verantwoord en spelenderwijs Islam bijgebracht (toneelstukjes, knutselen, boswandelingen) terwijl de moeders islamitisch getinte opvoedkunde bijgebracht werd.

Mijn hele jeugd heb ik mijn zomers afwisselend in Turkije bij familie doorgebracht, of in zogeheten "Koran school". Dat wil zeggen dat de lokale moskee met subsidie van óf de Nederlandse overheid, of "externe organisaties" (zoals Miligorus) een "imam" uit Turkije over liet vliegen, die het kroost - uiteraard gescheiden op geslacht - dan de hele zomer elke weekdag van 08:30 tot 15:00 onderwijst in de Islam. Een hoofddoekje was verplicht (ook al zou je zelfs binnen de Islam pas een hoofddoek hoeven dragen vanaf de je pubertijd - maar ach, het was goede training). Nederlands praten was zo goed als verboden (wat dat konden de 'leraren' niet verstaan), en het was dan ook geen wonder dat mijn klasgenoten, die de Nederlandse taal om te beginnen al nooit goed machtig waren geweest, aan het begin van het schooljaar taalkundig weer onderuit geschoven waren.

Geen zomer? Niet gevreesd! Gedurende het schooljaar, is er elk weekend ook een dag Koranschool!

Het klinkt misschien tenenkrommend, maar destijds ervoer ik het niet als een ramp. Naast dat het wel echt 'onderwijs' was, met rapportcijfers en tentamens, werd er veel aan gedaan om het ook 'leuk' te maken voor de kinderen, met tripjes naar pretparken, wedstrijdjes en een feestelijke afsluiting. Wat ik veel erger vond, was het gebrek aan diepgang. Ik geloofde namelijk oprecht en in volledige, bezielde overtuiging. Ik gebruikte al mijn mentale en cognitieve capaciteiten om de Islam te begrijpen en mij eigen te maken, en spendeerde mijn vrije tijd aan het leren over de andere grote religies. Niet uit begrip, nee: zodat ik mij in een discussie of gesprek met een 'ongelovige' beter kon verdedigen, en met argumenten en logica de bovenhand in het gesprek kon krijgen.

Wanneer je je verdiept in een geloof, maar logica daarbij voor jou belangrijk is, is het slechts een kwestie van tijd voor dat je contradicties tegenkomt, gebruiken en overtuigingen die geen sense maken - ook niet binnen de Islam zelf.
En dan ga je vragen stellen.

In het begin werd dit gewaardeerd. Het betekende immers dat ik echt probeerde te begrijpen, in tegenstelling tot mijn vele leeftijdsgenoten die met glazige ogen alles het ene oor in, en het andere oor weer uit lieten gaan. Maar naarmate mijn vragen meer diepgang kregen en zich steeds verder op logica beriepen, werd het zorgwekkend. Het antwoord "Allah's wegen zijn ondoorgrondelijk voor de mens"/"Allah is alwetend" werd al snel de standaard reactie, verder doordenken werd ontmoedigd.

Rond mijn pubertijd, toen mijn prefrontale cortex eindelijk goed op gang begon te komen, werden de contradicties teveel. Ik kon tegenover mijzelf niet meer verantwoorden om te geloven in de strikte interpretaties. Ik geloofde nog wel in Allah, maar gooide daar zo'n post-modernistisch westers sausje over heen met "zolang ik een goed mens ben, zal Allah mij accepteren" en "Dat is tussen Allah en mij". Met het verstrijken van de tijd, geloofde ik steeds minder en sinds 4 jaar zie ik mijzelf als atheïst vanuit een wetenschappelijk paradigma.

In die warboel van wel geloven in Allah, maar niet meer in de Islam, kwam ik destijds voor het eerst op Geenstijl terecht. Ik ben voornamelijk een lurker, maar uit het beperkt aantal reaguursels dat ik in 2006/2007 heb geplaatst, komt dit ook duidelijk naar voren. Ik speel herhaaldelijk de rol van zogeheten "islam-apologist", waarbij ik de moeite neem om bijvoorbeeld te verdedigen dat vrouwelijke besnijdenis een cultuur is, en niet bij de Islam hoort.

Los van deze continue indoctrinatie, was daar ook nog het dagelijks navigeren tussen de Nederlandse samenleving en het geloof. In tegenstelling tot hun generatiegenoten, hebben mijn ouders op dat gebied namelijk wel intrinsieke normen en waarden. Je hoort te werken voor je geld, netjes je belastinggeld af te dragen en je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zij zijn van het type dat zich beseft dat je geen Islamisering kan afdwingen, maar dit beter kunt verkrijgen door dialoog. Maatschappelijke betrokkenheid werd aangemoedigd en studeren een must. Maar hoe laat je je kind navigeren door een goddeloze maatschappij, zonder dat het afvallig raakt?

Een hele, hele ongezonde dosis wantrouwen.
Het beleid dat mijn ouders aanmoedigden, is er eentje die vele hoogopgeleide moslims in Nederland eigen is: Ja, je bent een onderdeel van de Nederlandse maatschappij en dient je te gedragen naar haar wetten, MAAR je moet NOOIT uit het oog verliezen dat jouw eerste prioriteit de Islam en jouw mede-moslims zijn. Al jouw resources, capaciteiten en mogelijkheden, zouden moeten aangewend worden om de positie van de Islam en de moslims in Nederland makkelijker te maken. Ben je een kinderjuf? Werk vrijwillig in de Moskee. Ben je een dokter? Richt je dan op islamitische patiënten, etc.

En vergeet daarbij nooit, dat je Nederlandse medemens jou nooit zal accepteren zoals jij bent. Hulpverleners kunnen je nooit bijstaan, omdat zij de culturele en religieuze nuances niet begrijpen, scholen en instituties zullen altijd proberen je hun goddeloze variant op te dwingen en je "vrienden" zouden niks liever willen dat je varkensvlees voorschotelen, dronken voeren en overhalen tot orgies.

Je moet een "islamitisch eiland" zijn, dat kan onderhandelen met het "heidense" vasteland, zonder hun cultuur en gebruik echt toe te laten.

Binnen zo een gedachtegoed, is het ook begrijpelijk dat moslims moord en brand schreeuwen wanneer een islamitisch kind wordt ondergebracht bij een niet-religieus pleeggezin. Het is namelijk keihard "bewijs" voor die waarheid, de waarheid waarbinnen de Nederlandse samenleving en overheid proberen moslims te assimileren met een velvet glove.

Hoe kunnen we er ons over verbazen, met al deze factoren in het achterhoofd, dat integratie zo moeizaam loopt?

Ik ben er dankbaar voor dat ik het geluk heb gehad, op te mogen groeien in een Nederland waar Islam nog niet zo een groot probleem was. Waar het uitschelden van islamitische kinderen en tieners in het onderwijs niet de standaard was. Hoewel elk mens graag wil geloven dat zij immuun zijn voor hun omgevingsfactoren, ben ik niet zo onnozel. Zoals talloze experimenten (Millgram, Stanford Prison, Jane Elliot Eye colors, etc) hebben aangetoond, heeft onze omgeving meer invloed op ons dan wij willen toegeven. En als ik was opgegroeid in het anti-islamitische klimaat dat nu heerst, dan had het heel goed anders kunnen lopen. Dan was de afkeer van mijn Nederlandse klasgenoten alleen maar bewijs geweest, brandstof voor het vuur van radicalisering.

Nee, gelukkig was ik omringd door mensen met een gezonde dosis logica, verstand, nieuwsgierigheid en oer Hollands respect. Die velvet glove waar mijn ouders zo voor vreesden, heeft volledig zijn werk gedaan. Mijn vrienden en omgeving respecteerden mij zoals ik was, geloofsovertuigingen en al. Het liet mij zien dat de wereld niet zo zwart-wit was als dat mijn ouders mij in hun religieus gedreven paranoia zo graag hadden wilden doen geloven.

Het aantal orgies viel ook reuze mee.
Maar waar laat dat mij nu, als ex-moslim in Nederland?
Op de eerste blik: prima. Ik oog als een spontane Nederlandse jongedame met een tikje exotisch er door heen (het wordt meestal Spaans of Zuid Amerikaans gegokt, for some reason). Ik ben assertief, welbespraakt, weet waar het feestje is en draai mijn hand niet om voor hard werken of vrijwilligerswerk. De meeste in mijn omgeving hebben geen idee. Voor hen ben ik die openminded malle meid die energiek langs komt stuiteren.

Intern: hopeloos tussen twee werelden.
Wanneer mijn ouders er achter komen dat ik een afvallige ben, zal ik - in het minst erge geval - uit de familie verstoten worden. En dat is nogal wat. Het is stom, maar het blijft mijn familie: ik hou van ze. De gedachte mijn ouders nooit meer te zullen spreken, nooit meer met mijn neefjes of nichtjes te spelen, of mijn grootouders te zien, doet afschuwelijk veel pijn. Ik weet dat zij mij nooit zullen accepteren zoals ik ben, maar dat doet niet af aan wat ik voel.

En dat is dan nog in het beste scenario. Er is namelijk in mijn specifieke geval ook nog eens kans op eerwraak (yay!).
Eerwraak is iets waar we het in Nederland - of eigenlijk de gehele Westerse wereld - niet graag over hebben. We willen namelijk zo graag geloven dat onze moslims hier beter geïntegreerd zijn dan iemand zo bruut het leven ontnemen. Maar dat zijn ze niet.
Het is voor mij de realiteit. Instanties, organisaties en de politie weten vaak niet hoe ze hier mee om moeten gaan, en er zijn helaas genoeg gevallen van eerwraak die voorkomen hadden kunnen worden zonder incompetentie uit die hoek. Speciale vluchthuizen voor eerwraak-onderduikers zitten al jaren overvol, met wachttijden waar je u tegen zegt.

Het is een realiteit die ik lang voor mij zelf heb proberen te ontkennen. Bang voor de mogelijke gevolgen voor mijn leven en heartbroken over het onvermijdelijke verlies. Ik heb contact gehad met hulpverlenende organisaties met een specialisatie in eerwraak, en na zelfs gecombineerd overleg met de politie was het beste stappenplan dat ze me konden bieden als volgt: contact zo natuurlijk mogelijk laten verwateren en dubbel leven ophouden, en dan wanneer ik na mijn studie naar het buitenland wilde, mijn ouders hier niet van op de hoogte stellen. En dan, vanuit de veiligheid van een onbekende locatie, mijn ouders per brief of telefoon op de hoogte stellen. Mochten zij er voor die tijd onverhoopt achter komen, kon ik altijd nog op de wachtlijst voor anonieme herlocatie naar een vluchthuis.

En dat maakt niet gelukkig. De wetenschap dat ik nog zoveel zou kunnen strijden voor een eigen leven, maar dat mijn ouders mij dat in een oogwenk zouden kunnen afnemen via zo'n herlocatie was op zijn zachtst gezegd deprimerend.
Het plan is nooit uitgevoerd. Het leiden van een dubbel leven, de continue stres, angst en het proberen te vermijden van dat pijnlijke punt in de toekomst, hebben zijn tol geëist op mijn mentale gesteldheid. De afgelopen drie jaar ben ik zwaar depressief geweest. Ik heb mijn studie moeten staken, omdat ik al mijn energie nodig had om te kunnen blijven werken. Werken = geld = niet bij mijn ouders wonen. Ik heb geen dag van mijn leven uitkering getrokken, en daar ben ik trots op. In mijn omgeving weten alleen mijn beste vrienden hoe het zit. Aan de rest heb ik het proberen uit te leggen al jaren geleden opgegeven, want "Het blijven toch je ouders? Die zouden dat toch nooit doen?!?"

Het is pas sinds een paar maanden dat ik bezig ben uit de depressie te komen. Het is moeilijk en zwaar, maar ik heb vertrouwen. Daarbij heb ik besloten dat ik het zat ben om te leven als of ik ondergedoken ben: ik ga niet langer wachten, ik ga breken met mijn ouders.

Ik heb het geluk te werken in een veld waar skills en portfolio belangrijker zijn dan een papiertje [beroep verwijderd - red.], dus ook zonder diploma zit ik voorlopig goed. Dankzij dit werk ga ik verhuizen naar de Randstad (zodra ik een betaalbaar appartementje of studio heb gevonden rond Amsterdam of Utrecht, en dat is blijkbaar nogal een klus). Deze verhuizing ga ik aangrijpen om mijn ouders op de hoogte te stellen, zonder ze te vertellen dat ik verhuisd ben. En dan fingers crossed, en hopen dat het goed gaat en ik 2016 in levende lijve, volledige gezondheid en - voor het eerst in mijn leven - als volledig VRIJ persoon tegemoet kan gaan.
Als ik het overleef, is het plan om een paar jaar te gaan werken en sparen, en dan proberen om misschien deeltijd als nog mijn universitaire diploma binnen te halen. Het segment "tweede generatie allochtoon van niet westerse afkomst zonder diploma" is namelijk niet een waar ik mijzelf toe zou willen rekenen.

Alles bij elkaar, verbaasde ik mij niet toen ik op dat wikipedia-artikel voor het Centraal Comité voor Ex-Moslims las dat ze waren opgeheven omdat niemand zich lid durfde te noemen. Dat begrijp ik. Als ik straks mijn plan heb doorgetrokken, durf ik dat ook niet. Ik zal mijn best doen om jarenlang in obscuriteit te leven, en dan uiteindelijk naar het buitenland om ergens anders in de wereld opnieuw te beginnen. Ik hou van Nederland, maar als ex-moslim zal ik hier nooit in absolute, ongeremde vrijheid kunnen leven. Ik wil mijn leven niet doorbrengen met een blik over mijn schouder en de continue angst om mijzelf een keer in de schijnwerpers te plaatsen, waarna een of andere verveelde veertienjarige idioot achterhaalt dat ik ooit moslim was, en daarna de rapen gaar zijn. En dat geldt niet alleen voor mij, en niet alleen in Nederland. Er zijn honderden, zo niet duizenden, mensen in de Westerse wereld, die precies op diezelfde manier in het limbo verkeren.

Dus ja, ex-moslims: geen schijn van kans.
Met vriendelijke groet,
Elvira
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... lvira.html
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ali Yas »

Manon schreef:Ik vond dit relaas op Geenstijl en vond toch dat dit hier zeker niet mocht ontbreken. Heel erg dat het besluit van deze ex-moslima zo schrijnend is. Maar toch geeft het hoop op een andere toekomst.
:cry: Hoe dan? Het maakt alleen maar duidelijk dat ex-moslims in dit land slechts veilig en vrij zijn als hier geen moslims zijn. Ik vind dat een erg somber verhaal.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Manon »

Ali Yas schreef:
Manon schreef:Ik vond dit relaas op Geenstijl en vond toch dat dit hier zeker niet mocht ontbreken. Heel erg dat het besluit van deze ex-moslima zo schrijnend is. Maar toch geeft het hoop op een andere toekomst.
:cry: Hoe dan? Het maakt alleen maar duidelijk dat ex-moslims in dit land slechts veilig en vrij zijn als hier geen moslims zijn. Ik vind dat een erg somber verhaal.
Ik bedoelde: het geeft voor de ex-moslima hoop op een andere toekomst in een ander land (waar ze haar niet kunnen vinden). Alhoewel: ze zitten dus overal in héél Europa, onder stenen en tussen spleten. De oom van de ene in Spanje, de andere oom in Frankrijk en de zus in Denemarken.... Het moet niet eenvoudig zijn om zich van deze wereld af te scheiden.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ali Yas schreef:
Manon schreef:Ik vond dit relaas op Geenstijl en vond toch dat dit hier zeker niet mocht ontbreken. Heel erg dat het besluit van deze ex-moslima zo schrijnend is. Maar toch geeft het hoop op een andere toekomst.
:cry: Hoe dan? Het maakt alleen maar duidelijk dat ex-moslims in dit land slechts veilig en vrij zijn als hier geen moslims zijn. Ik vind dat een erg somber verhaal.
Ja. En de grote zwijgende christelijk-humanistische massa hier heeft het mogelijk gemaakt en maakt het mogelijk dat ex-moslims hier zo onveilig zijn. Het is moslims veel te lang en nog steeds toegestaan om zich niet aan te passen aan de normen en vooral de waarden van ons land.

Ik weet zeker dat als ik dit verhaal zou plaatsen op een christelijk forum, binnen de kortste keren de topic wordt verwijderd. De onvoorstelbare gruwelijke werkelijkheid van nsb-Nederland.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ali Yas »

Droppy schreef:Ik weet zeker dat als ik dit verhaal zou plaatsen op een christelijk forum, binnen de kortste keren de topic wordt verwijderd. De onvoorstelbare gruwelijke werkelijkheid van nsb-Nederland.
Noem eens zo'n christelijk forum? Dan proberen we dat eens uit.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ali Yas schreef:
Droppy schreef:Ik weet zeker dat als ik dit verhaal zou plaatsen op een christelijk forum, binnen de kortste keren de topic wordt verwijderd. De onvoorstelbare gruwelijke werkelijkheid van nsb-Nederland.
Noem eens zo'n christelijk forum? Dan proberen we dat eens uit.
http://www.credible.nl

http://www.geloofgesprek.nl

Ik heb daar een ban (tijdelijk). Maar rancune is niet de reden dat ik dit plaats, doch bezorgheid. Aan bans ben ik wel gewend. Ik heb links geplaatst naar verkrachtingen van Westerse vrouwen door moslims in heel West-Europa, dus Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, enzovoort. Dit omdat er werd beweerd dat de verkrachtingen in Duitsland met oudjaar niet door moslims maar door Pegida zou zijn gedaan. Alle links die ik plaatste zijn verwijderd, inclusief inhoudelijke antwoorden op aanvallen die gedaan werden.

De stelselmatige ontkenning van de werkelijkheid baart mij inmiddels grote zorgen. Ik heb zelf 30 jaar geleden het vermoorde slachtoffer van islamitische eerwraak gevonden. Zij leefde op dat moment nog, maar overleed in de ambulance. Sindsdien is er nog veel meer gebeurd, zoals bedreiging door islamitische ouders (van leerlingen), waarbij de bewaking nog net op tijd die man uit mijn lokaal kon verwijderen, voordat hij me naar de keel kon vliegen. En zo kan ik wel een paar boeken vol schrijven. Sommige mensen in mijn familie kunnen in hun stad al niet meer op koopavond door bepaalde winkelstraten. Mijn oom (een boom van een kerel van bijna twee meter lang) heeft meermaals meegemaakt dat hij met zijn vrouw door islamieten werd omsingeld en ze tegen hem en zijn vrouw aanliepen. Hij is geen doetje, maar realiseerde zich dat hij zijn vrouw niet kan beschermen tegen zo'n overmacht. En dit is niet eens een bekende "no-go-area", maar een hele gewone winkelstraat in een heel gewoon stadje. Zelf heb ik ook een incident meegemaakt, waarbij ik ternauwernood aan vijf Marokkanen op een verder lege meubelboulevard (het liep tegen sluitingstijd en ik was toevallig alleen) ontsnapte. Ik ga daar nu al jaren niet meer alleen naartoe.

Ik heb leerlingen in de klas gehad die in de brugklas nog frank en vrij, open de wereld in keken en geen hoofddoek droegen. Dat hoefden ze niet van hun vader. Doch in de zomervakantie werden zij naar een moskee in een andere stad gestuurd, om te "leren". Daar werden zij met stokken geslagen, om te leren dat ze een hoofddoek moesten dragen. Na de zomervakantie was het licht uit hun ogen verdwenen en waren ze zwaar gesluierd. Het licht is nooit meer teruggekeerd in hun ogen en emotioneel waren ze onbereikbaar geworden. Niets meer open gezichtjes, maar gesloten, angstig en soms zelfs agressief.

Later ben ik de zaken gaan bestuderen op academisch niveau. Bij de meeste christenen ontbreekt deze kennis en men heeft niet de bescheidenheid om te beseffen dat men kennis ontbeert. Ondertussen komen er dan incidenteel een of enkele moslims langs, die van alles kunnen beweren en uit hun context kunnen halen (ogenschijnlijk mooie of redelijke koranverzen), waarop niemand antwoord heeft. En die het wel heeft is dan meestal al verbannen. Bovendien gelooft men zelfs de academische kennis van Nederlanders niet. Van ex-moslims misschien wel.
Laatst gewijzigd door Droppy op vr jan 08, 2016 4:52 pm, 5 keer totaal gewijzigd.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Ariel
Berichten: 78569
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ariel »

Droppy schreef: Stelselmatige ontkenning van de werkelijkheid.
Dat is een waarheid als een koe. [icon_lol.gif] Heb net even een blik geworpen op dat forum, en het eerste waar mijn oog op viel in het topic Keulen was deze zin.
Afschuwlijk.

Hoewel de vergelijking met beesten begrijpbaar is, denk ik niet dat ze "islamitisch" genoemd mogen worden. Ik kan me niet voorstellen dat de islam dit goedkeurd in welke vorm dan ook.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ariel schreef:
Droppy schreef: Stelselmatige ontkenning van de werkelijkheid.
Dat is een waarheid als een koe. [icon_lol.gif] Heb net even een blik geworpen op dat forum, en het eerste waar mijn oog op viel in het topic Keulen was deze zin.
Afschuwlijk.

Hoewel de vergelijking met beesten begrijpbaar is, denk ik niet dat ze "islamitisch" genoemd mogen worden. Ik kan me niet voorstellen dat de islam dit goedkeurd in welke vorm dan ook.
Ja, dat was de topic die ik was gestart (ik ben Anja, maar hier stond ik nog geregistreerd onder de naam Droppy, heel vroeger forumde ik altijd onder de naam Droppy, dus zodoende kon ik daarmee hier nog inloggen). Maar de titel mocht zo niet heten, dus werd ie omgedoopt. Verder zijn mijn bijdragen verwijderd daar. Het waren links , gewoon uit het nieuws, van nu.nl, Trouw, Elsevier, en andere dagbladen. Bizar.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Manon »

Ariel kan jij dan misschien even deze post van me ginds plaatsen?
viewtopic.php?p=382970#p382970

dan hoef ik me niet te registreren want mijn maag verdraagt zoveel christelijke onwetendheid echt niet meer.

En als ze het dan willen wegmoffelen dan wens ik hen besneden dochters toe! ze verdienen niet beter.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Ariel
Berichten: 78569
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ariel »

Ik ga me vanavond registreren. Nu moet ik zo gaan koken in Swetterhage. Vandaag eten ze kip champignonnen ragout met rijst.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Engelse stukken worden sowieso verwijderd daar. De gemiddelde christen acht zich kennelijk dommer dan de gemiddelde Nederlander die verplicht Engels op school heeft gehad tot en met de laatste klas middelbaar onderwijs.

Ik zeg het er maar even bij. Ik had dat namelijk ook niet in de gaten en sommige lieden grijpen álles aan om de waarheid te onderdrukken. Er zat bij mij in mijn berichten misschien 10 procent Engelstalig,de rest was Nederlands. Alles is verwijderd.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Manon schreef:Ariel kan jij dan misschien even deze post van me ginds plaatsen?
viewtopic.php?p=382970#p382970

dan hoef ik me niet te registreren want mijn maag verdraagt zoveel christelijke onwetendheid echt niet meer.

En als ze het dan willen wegmoffelen dan wens ik hen besneden dochters toe! ze verdienen niet beter.
Mijn respect voor jou, Manon en voor alle dappere mensen op dit forum! :greeting2:

Ik denk er inmiddels hetzelfde over. Ik heb bijna tien jaar op fora geprobeerd een en ander aan het verstand te peuteren (en voordien op andere manieren in het niet-virtuele leven). De kennis bij hen ontbreekt en men weigert die kennis op te willen doen. Vroeger ging ik alles uitleggen, aan de hand van hadith, koran en islamitische wetgeving. Maar dat werd steevast niet aanvaard. Daarom ben ik daarmee gestopt, want wat men tracht te doen is je uitputten om vervolgens toch te zeggen dat je een aluhoedje ben, het niet helemaal op een rijtje hebt in je bovenkamer, dat je isalomofoob bent en racist, of dat je onder je eigen ervaringen gebukt gaat (die heb ik dan ook nooit voluit genoemd, zoals ik dat hier recentelijk wel deed, ook al was dat een topje van de ijsberg).
Laatst gewijzigd door Droppy op vr jan 08, 2016 5:29 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ariel schreef:Ik ga me vanavond registreren. Nu moet ik zo gaan koken in Swetterhage. Vandaag eten ze kip champignonnen ragout met rijst.
Bedankt Ariel. Laat je echter niet uitputten he! Of opjutten. Mensen die nu nog steeds zo reageren zijn het niet waard.

Kookze en eet smakelijk! icon_thumbup.gif
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Overigens zijn er inmiddels ook wat wakkere en meer dappere christenfora. Een voorbeeld is http://www.gelooft.com . Daar kan islamkritiek gewoon gegeven worden, sterker nog, het staat volop op dat forum. (een verademing wat betreft de houding jegens islam).
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Last but no least: in sommige steden (en ook dit hebben wij zelf meegemaakt) worden sterk gesluierde moslima's door moslim-tramconducteurs niet op de bon geslingerd als ze geen kaartje hebben.

Ik heb in dubio gestaan om dit te melden, want ik had destijds het wagonnummer en de tijd genoteerd, dus de vervoersmaatschappij had zo kunnen checken wie de conducteur is geweest. Mijn zwager zei dat die conducteur waarschijnlijk zelf zijn leven niet zeker is als hij de bon toch had uitgeschreven, omdat zo'n meisje familie heeft die hem wel weet te vinden dan. Dit blijkt niet alleen bij ons voor te komen, maar in diverse steden in ons land.

Heel dom om dit niet te hebben gemeld, denk ik nu. Later las ik van andere mensen die dit hebben ervaren, dat dit ook voorkomt in andere steden.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ali Yas »

Droppy schreef:De kennis bij hen ontbreekt en men weigert die kennis op te willen doen.
Ja, dat verbaast mij eigenlijk ook. Alsof die kennis gevaarlijk is (nu is die dat in zekere zin ook, omdat die je uit de prettige droom helpt waarin onze cultuur onbedreigd voortkabbelt en morgen beter zal zijn dan vandaag).
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Manon »

Heel dom om dit niet te hebben gemeld, denk ik nu. Later las ik van andere mensen die dit hebben ervaren, dat dit ook voorkomt in andere steden.
Dit mogen we nooit meer toelaten. Wij moeten er op staan dat ONZE cultuur en ONZE wetten in ONS land van toepassing blijven. Door zulke standaard mistoestanden oogluikend toe te laten (en op scholen mistoestanden toe te laten.... ocharme ze weten niet beter - en op straat mistoestande toe te laten.... "ze zien het gewoon ànders" zal de enige plaats waar WIJ ons leven nog kunnen leiden: binnenskamers zijn. Of we moeten deze weg opgaan: :muslima:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ali Yas schreef:
Droppy schreef:De kennis bij hen ontbreekt en men weigert die kennis op te willen doen.
Ja, dat verbaast mij eigenlijk ook. Alsof die kennis gevaarlijk is (nu is die dat in zekere zin ook, omdat die je uit de prettige droom helpt waarin onze cultuur onbedreigd voortkabbelt en morgen beter zal zijn dan vandaag).
Inderdaad, een illusie wordt als een ballon stukgeprikt en dat veroorzaakt briesende, schreeuwende en tierende boze kleuters. Een aantal (gelukkig niet allemaal, maar wel een aantal) religieuze christenen, is bovendien denk ik bang dat ze zelf hun religie niet meer zouden mogen praktiseren. Ze stellen zich aan moslims gelijk. Zij zijn geen volgelingen van Christus, maar aanhangers van een puur uiterlijke religie.

Iemand beweerde ook nog dat het wel "pegida vrouwen" zouden zijn die die verkrachtingen zouden hebben "uitgelokt". Hoe ver moet je heen zijn om zoiets te zeggen, te veronderstellen. Ten eerst: alsof een vrouw die zich tot pegida rekent, áls ze zoiets al zou doen, er dan ook niet van te voren al voor zou zorgen dat er zoveel bescherming in de buurt is dat die lui gepakt kunnen worden. En ten tweede: al staat er iemand in zijn of haar blote kont voor iemands neus, dan heeft men gewoon met zijn of haar poten van die persoon áf te blijven. Dát is de boodschap van Christus, en niets minder dan dat.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Manon schreef:
Heel dom om dit niet te hebben gemeld, denk ik nu. Later las ik van andere mensen die dit hebben ervaren, dat dit ook voorkomt in andere steden.
Dit mogen we nooit meer toelaten. Wij moeten er op staan dat ONZE cultuur en ONZE wetten in ONS land van toepassing blijven. Door zulke standaard mistoestanden oogluikend toe te laten (en op scholen mistoestanden toe te laten.... ocharme ze weten niet beter - en op straat mistoestande toe te laten.... "ze zien het gewoon ànders" zal de enige plaats waar WIJ ons leven nog kunnen leiden: binnenskamers zijn. Of we moeten deze weg opgaan: :muslima:
Klopt. Ik heb het destijds niet gemeld, omdat ik niet een medeburger met een boete wilde opzadelen. Ik voelde me een verrader als ik het wel deed. Maar ik denk achteraf dat dit de foute beslissing is geweest, want het was niet een geval van "vergeten kaartje te kopen". Het was pure intimidatie van het "meisje" tegenover de conducteur. De conducteur vroeg haar om haar kaartje. Zij deed niet eens net alsof ze die wel ergens moest hebben, nee zij lachte, keek hem recht aan en zei gewoon "nee". Zonder rood te worden, zonder te verblikken of te verblozen, zonder excuses, helemaal niets van dat al. Een houding die boekdelen sprak.

Overigens hebben wij ook meegemaakt dat we als niet-moslims zijn gediscrimineerd in een snackbar. De vorige eigenaar had de zaak verkocht aan deze islamieten (ik kon niet goed opmaken uit welk land, het leken Marokkanen en Egyptenaren). Er hadden mensen voor ons gestaan, die allemaal al waren geholpen en waren vertrokken. Wij stonden dus helemaal vooraan, er was geen twijfel mogelijk dus dat wij aan de beurt waren om te bestellen. Toen kwam er een groep van ongeveer 8 moslims aan, met orthodoxe kleding, zowel mannen als vrouwen. Ook weer diezelfde blik als dat meisje in de tram. In 1 klap stonden wij helemaal achteraan. De eigenaar zag ons niet meer staan en ging direct die groep moslims helpen. Vanzelfsprekend zijn wij nooit meer naar die winkel teruggegaan. Er komt nu bijna helemaal geen Nederlander meer.

En bij Ikea bijvoorbeeld, maakten we mee dat een grote groep zwaar gesluierde vrouwen duidelijk expres voor onze auto ging lopen en bleef lopen (sukkelen met een sukkelgangetje), de hele rijweg in beslag nemend. Wij zijn bedaarde mensen, rustig, en wij hebben dus gewacht tot het de "dames" schikte om netjes aan de kant te gaan lopen. Dat deden ze niet, het is pure intimidatie.

Persoonlijk denk ik dat het voor Nederland eigenlijk allang te laat is. Tenzij er nu zó snel een enorme grote stem wordt verheven door het volk.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Manon »

onze HELD : Hafid Bouazza
Afbeelding
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Ariel
Berichten: 78569
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ariel »

Hemeltje lief. Wat is dat voor een forum. Mijn kpn mailadres wordt niet geacepteerd, en hier begrijp ik werkelijk niks van.

Wat is het vierde getal?
0 11 32 5 87 9

Wat ik ook invul...dit krijg ik te lezen.

De waarde van "Wat is het vierde getal?" is te klein, een minimale waarde van 5 is vereist. of..De waarde van "Wat is het vierde getal?" is te groot, een maximale waarde van 5 is toegestaan.

:nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78569
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ariel »

Droppy schreef:
En bij Ikea bijvoorbeeld, maakten we mee dat een grote groep zwaar gesluierde vrouwen duidelijk expres voor onze auto ging lopen en bleef lopen (sukkelen met een sukkelgangetje), de hele rijweg in beslag nemend. Wij zijn bedaarde mensen, rustig, en wij hebben dus gewacht tot het de "dames" schikte om netjes aan de kant te gaan lopen. Dat deden ze niet, het is pure intimidatie.
Ik heb ook eens meegemaakt dat bij Ikea een moslim voordrong. Ik heb toen streng tegen haar gezegd..."Mevrouw, het is mijn beurt, en voor zo ver ik weet geldt het verdrag van Omar hier nog niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ariel schreef:Hemeltje lief. Wat is dat voor een forum. Mijn kpn mailadres wordt niet geacepteerd, en hier begrijp ik werkelijk niks van.

Wat is het vierde getal?
0 11 32 5 87 9

Wat ik ook invul...dit krijg ik te lezen.

De waarde van "Wat is het vierde getal?" is te klein, een minimale waarde van 5 is vereist. of..De waarde van "Wat is het vierde getal?" is te groot, een maximale waarde van 5 is toegestaan.

:nietverstaan:
Vreemd. Heel vreemd. De bewuste topic aldaar is op slot gedaan, maar er is nog een andere topic, waarin de islam als vreedzaam wordt voorgespiegeld door een paar losse soera's te citeren. Heel doorzichtig als je meer kennis hebt, en makkelijk op in te gaan, maar niet voor naieve onderontwikkelden als het om islam gaat (http://forum.credible.nl/viewtopic.php? ... 0#p1168690 ). Alsof er niet al decennialang "leergezag" wordt geimporteerd uit islamitische landen. Alsof in Nederlandgeen moskeeen staan, als die waarin mijn twee leerlingen (vijftien jaar geleden al) met stokken werden geslagen om hun te "leren" dat ze een hoofddoek moesten dragen. Alsof nieuwere soera's niet boven oudere gaan en die overrulen (dan moet je wel weten welke de nieuwere zijn en welke de oudere, en dat schept geen rooskleurig beeld).
Laatst gewijzigd door Droppy op vr jan 08, 2016 10:02 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Ariel
Berichten: 78569
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Ariel »

Maar dan moet ik me eerst kunnen registreren, en dat lukt me niet. Moest jij al die onzin niet invullen voordat je lid werd Droppy?
http://forum.credible.nl/ucp.php?mode=register
Dat van het dopen wist ik wel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Droppy
Berichten: 48
Lid geworden op: za nov 07, 2009 1:15 pm

Re: Ex-moslima schrijft: 'Ex-moslims hebben inderdaad geen schijn van kans in Nederland'

Bericht door Droppy »

Ariel schreef:Maar dan moet ik me eerst kunnen registreren, en dat lukt me niet. Moest jij al die onzin niet invullen voordat je lid werd Droppy?
http://forum.credible.nl/ucp.php?mode=register
Dat van het dopen wist ik wel.
Nee. Maar toen ik me registreerde was die tent nog van een andere (veel meer professionele) eigenaar. Wie nu de eigenaar is, weet niemand en de eigenaar discrimineert namelijk zelf. Het zwart maken van de verkrachte dames alsof het Pegida-vrouwen (zo werden ze genoemd) zouden zijn die zouden hebben uitgelokt, mag blijven staan. Maar links uit de actualiteit van heel Europa die wel degelijk in een gesprek stonden, werden verwijderd. Het is een enge bedoening op die manier. De topic is gesloten op valse voorwendselen als zou er geen discussie over mogelijk zijn.

Nou Ariel, laat lekker gaan dan joh. Het is het ook allemaal echt niet waard. Bedankt voor alle moeite :heart: en verder lekker loslaten. Het heeft toch geen zin.
Solo Christo

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of Truth (naar Einstein).
Plaats reactie