Roep om nieuwe grenscontroles

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

“Na sluiten van Balkan, ook andere grenzen dicht”

Emile Kossen, 13 maart 2016

Afbeelding

Het sluiten van de Balkan-route is een stap in de goede richting, maar om te voorkomen dat migranten via onder meer Italië alsnog naar Noord- en West-Europa komen, moeten ook andere landen denken aan het sluiten van de grenzen.

Dat zegt de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz in gesprek met de Duitse krant Welt am Sonntag. ‘Wat we hebben gedaan met de Balkan-route, moeten we ook doen bij de route die door Italië en langs de Middellandse Zee loopt.’

Italië
Eerder lieten Italiaanse ambtenaren al weten bang te zijn dat de migratiestroom weer gaat verschuiven naar hun land. In Griekenland zitten momenteel tienduizenden migranten vast, nadat landen als Macedonië de grenzen sloten. Mensensmokkelaars zouden al pakketreizen aanbieden via Albanië en Montenegro, om vanaf daar per boot naar Italië te varen.

Volgens Kurz is dit een belangrijk moment voor Europa om definitief door te pakken in de migratiecrisis. ‘We moeten eerlijk zeggen: migranten mogen niet meer naar Midden-Europa, via welke route dan ook. De grenzen moeten gesloten zijn.’

EU-deal
De Oostenrijkse regering gaat met de oproep voor meer grenscontroles opnieuw in tegen het beleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die alle Europese binnengrenzen open wil houden. Kurz zegt een deal met Turkije over het uitwisselen van migranten wel te kunnen steunen, zolang er niet teveel concessies worden gedaan.

De Franse president François Hollande duidelijker: de Fransen willen niet dat de visumplicht voor 75 miljoen Turken al vanaf juni wordt afgeschaft. ‘Op dat vlak kunnen we niets inleveren,’ aldus Hollande. Over de precieze details van het akkoord met de Turken moeten de partijen het volgende week bij een nieuwe EU-top eens worden.

http://www.elsevier.nl/buitenland/achte ... &utm_mediu
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om geen grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Oostenrijk heeft de grens gesloten. Dat maakt velen heel erg kwaad want zij willen meer, meer, meer van die edele wilden importeren.
Hier zie je een mens (m/v/x) daarvoor demonstreren in Wenen. Waar dat Nijntje-gebaar voor staat weet ik niet.
Afbeelding
Thousands protest against refugee policies in Vienna
According to police reports, around six thousand people participated in the organized demo, which took place under the slogan "Welcome to Refugees, No to Fortress Europe."
NGOs participating in the peaceful demo included SOS Mitmensch, Amnesty International, VSStÖ (Socialist Students) and the Greens.
http://www.thelocal.at/20160320/thousan ... -in-vienna
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roep om geen grenscontroles

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Oostenrijk heeft de grens gesloten. Dat maakt velen heel erg kwaad want zij willen meer, meer, meer van die edele wilden importeren.
Hier zie je een mens (m/v/x) daarvoor demonstreren in Wenen. Waar dat Nijntje-gebaar voor staat weet ik niet.
Ik moet altijd grinniken als ik op zo'n spandoek ook de woorden "homofobie en sexisme" zie staan. De refogees die ze binnen willen halen kunnen namelijk niet veel met deze woorden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Bulgarije is van plan een hek te bouwen langs de grens met Griekenland

Geplaatst op 26 maart 2016

Afbeelding

Na de afsluiting van de Balkan-route houdt Bulgarije rekening met de aankomst van duizenden “vluchtelingen”, die uit de kampen in Griekenland vluchten. Daarom wil de regering de grens met Griekenland door middel van een hek van prikkeldraad afsluiten.

Minister-president Bojko Borisov zei vrijdag in het parlement in Sofia dat de “belangrijkste bedreiging” op dit moment zou uitgaan “van de grens met Griekenland”, die “heel lang” en “onbeschermd” zou zijn.

Op dit moment zitten er tienduizenden “vluchtelingen” in Griekenland vast, omdat Macedonië zijn grenzen en dus de Balkan-route afgesloten heeft. De regering in Sofia vreest dat de mensen nu via Bulgarije verder naar het noorden willen reizen.

“Er is sprake van groepen van 1000 tot 2000 mensen die zich organiseren”, zei Borisov met het oog op de “vluchtelingen”. Ze zouden blijkbaar van plan zijn naar Bulgarije te komen. “We zijn gereed om alle maatregelen te nemen, indien nodig ook het bouwen van een lichte versterking.”

Tot nu toe bewaakte Bulgarije vooral de 2589 kilometer lange grens met Turkije. Daar werden 2000 grenswachten naartoe gestuurd. Bovendien werd er een drie meter hoog hekwerk gebouwd.

Bulgarije zou gevolmachtigden naar het buitenland gestuurd hebben om op tijd over “vluchtelingen”bewegingen geïnformeerd te worden, zei Borisov. De Griekse grens zou door de Griekse kant niet “beschermd” worden, in de Griekse “vluchtelingen”kampen zou sprake zijn van “vreselijke” toestanden.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/03/26 ... iekenland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Denemarken: Grenscontroles opnieuw met 30 dagen verlengd

Geplaatst op 1 april 2016

Afbeelding

Zoals verwacht heeft de Deense regering de controles aan de Duitse grens opnieuw met 30 dagen tot 3 mei verlengd. Dat maakte de minister van Integratie bekend. Zodoende werden voor de vijfde keer sinds 4 januari 2016 de controles verlengd.

De reden volgens het ministerie: Er zouden zich nog steeds “historisch veel vluchtelingen en migranten” in Europa bevinden en er zou nog steeds “grote druk op de buitenste grens” worden uitgeoefend.

Vanwege de voortdurende Zweedse identiteitscontroles ziet de regering bovendien het gevaar dat een groot aantal “illegale buitenlanders” in Denemarken strandt als ze worden afgewezen aan de Zweedse grens.

“Ik doe alles om de rust en de orde in Denemarken te handhaven en daarvoor, denk ik, is de tijdelijke grenscontrole een belangrijk element”, aldus de verantwoordelijke minister Inger Støjberg (Venstre).

Tegelijkertijd beweert ze dat zich in Duitsland tussen de 200.000 en 400.000 niet geregistreerde vluchtelingen en migranten ophouden en “we weten niet wat die kan veroorzaken”.

Het door de Deense regering opgebouwde dreigende toneel weerspiegelt zich echter niet in de actuele cijfers. De afgelopen week hebben 35 personen in Denemarken asiel aangevraagd. Støjberg zegt echter dat dit aan de grenscontroles zou liggen en dat er in Denemarken sprake zou zijn van een “opeenhoping van vluchtelingen en migranten” als men zou stoppen met de controles.

Bron: www.nordschleswiger.dk

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/01 ... -verlengd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Duitsers, Fransen en Italianen willen hun nationale grenzen terug

Geplaatst op 8 april 2016

Niet alleen steeds meer Duitsers roepen om de terugkeer naar nationale grenzen. Ifop, het belangrijkste Franse markt- en opinieonderzoeksinstituut, nam in maart een steekproef onder Fransen, Italianen en Duitsers hoe zij in tijden van de immigratiecrisis tegenover het Verdrag van Schengen en de daarin overeengekomen open grenzen staan.

In opdracht van de Jean-Jaurès Stichting, die dichtbij de socialistische Franse regering staat, en de Europese Stichting voor progressieve studies werden elk ongeveer 1000 personen geënquêteerd over de ontaardde en blijkbaar politiek niet meer te beheersen immigrantenstroom vooral na de jihadistische aanslagen in Parijs en Brussel.

66% van de Duitsers wil nationale grenzen terug
Op de vraag of het Verdrag van Schengen afgeschaft en het tot herinvoering van controles aan de grenzen van het desbetreffende land moet komen, antwoordde 60% van de Italianen met “Ja”. Zelfs 66% van de geënquêteerde Duitsers wil zijn landsgrenzen weer gecontroleerd en bewaakt zien. Met 725 verlangen de Fransen hun nationale grenzen weer terug.

Zo gaf één op de twee geënquêteerden aan dat Europa, en vooral het eigen land, niet nog meer immigranten aan zou kunnen. Steeds meer Duitsers zijn het met de uitspraak eens dat de “boot vol” zou zijn en dat de Bondsrepubliek met zijn mediaal bespeelde “welkomstcultuur” aan het einde is.

47% was het eens met de uitspraak dat er in het eigen land al teveel buitenlanders zouden zijn, wat een toename met 3% tegenover de gehouden enquête in oktober vorig jaar betekent. De Franse buren evenals de Italianen delen deze opvatting echter al sinds het begin van de immigrantenstroom.

Ommezwaai bij aanhangers van de SPD en de Groenen
Interessant is de ommezwaai bij de aanhangers van verschillende partijen. De jubelstemming van het begin veranderde vooral grondig bij de SPD-aanhangers en kiezers van de Groenen.

Onder de SPD-aanhangers spreken zich weliswaar met 37% nog altijd relatief weinig kameraden tegen de ongebreidelde immigratieopname uit. Het aantal “Refugee Welcome”-sceptici is in vergelijking met de maand september echter bijna verdubbeld.

Bij de immigratievriendelijke Groenen is nog een krasser beeld te zien: was in de herfst van vorig jaar slechts 7% van de Groenen het niet eens met de welkomstcultuur, nu spreken zich 20% meer Groene kameraden zich voor een opnamestop uit. Dat zijn dus in totaal 27% binnen de eigen gelederen.

In het conservatieve kamp was er weinig verandering bij de CDU-stemmers. Het aantal sceptici zou volgens het onderzoek gestegen zijn van 36% naar 37%.

De aanhangers van de AfD blijven met een stabiele 86% tegenstanders van een verdere opname van immigranten.

79% weet het zeker: door immigratie komen ISIS-terroristen
Met de uitspraak “Onder de immigranten die op dit moment naar Europa komen, bevinden zich ook potentiële terroristen van de ´Islamitische Staat´” was 79% van de Duitsers het eens.

Na de gruwelijke ervaringen met de islamitische terreur in Parijs en onlangs in Brussel evenals na de seksuele overvallen in Oudejaarsnacht 2015/2016 door van oorsprong Arabische immigranten heeft de inschatting van de Duitsers wat betreft deze gevarensituatie zich aan die van de Fransen en Italianen aangepast.

Hier gaf 85% van de geënquêteerden aan dat de enorme immigratie uit de Arabische regio door jihadistische terroristen gebruikt zou worden om naar Europa te komen.

Moeten we helpen?
De concrete vraag werd gesteld of het desbetreffende land de verplichting zou hebben om immigranten, die vluchten voor oorlog en ellende, op te nemen.

De behoefte om miljoenen vooral islamitische mensen in Duitsland op te nemen, die vanwege wanbeleid, politiek foute ontwikkeling en religieuze achterlijkheid uit hun landen emigreren, bestaat altijd nog bij 72% van de geënquêteerde Duitsers.

Het geloof een niet te overzien aantal slecht tot helemaal niet opgeleide, meestal afwijzend tegenover de westerse cultuurkring staande mensen te integreren en te financieren, wordt bij de meeste voorstanders gevoed door de zogenaamd goede economische situatie van Duitsland.

Minder filantropisch, maar met een nog steeds relatief hoog percentage van instemming van 69%, zien de Italianen deze verplichting. Nog slechts 56% van de Fransen is het ermee eens dat hun land een morele verplichting heeft en de rest van de instabiele islamitische wereld moet opnemen.

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Auteur: Birgit Stöger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/08 ... zen-terug/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Pilgrim schreef:
Bulgarije is van plan een hek te bouwen langs de grens met Griekenland

Geplaatst op 26 maart 2016[/b

[...]

En hoe gaat Bulgarije de illegalen tegen houden? Door ze met geweld (wat anders?) terug te begeleiden naar Turkije zodra ze illegaal over de grens zijn gekomen.
En ja, in Bulgarije moeten ze nog leren wat politiek correct gedrag is.
het artikel in een Bulgaarse krant
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... konen.html
vertaald zich als:
"Civil arrestatie met varkensstaarten - "mild illegaal"
wat niet klopt. Hier dan de Volkskrant:
Bulgaarse burgerwachten bedreigen migranten aan de grens met machete

In Bulgarije zijn videobeelden opgedoken van gewapende burgerwachten die migranten de handen op de rug binden en opdragen terug te keren naar Turkije.[...]
De drie burgerwachten, van wie ten minste een gewapend was met een machete, spraken de drie migranten aggresief toe terwijl ze op de grond lagen. 'Geen Bulgarije, terug naar Turkije', zeiden ze in gemankeerd Engels. De migranten, die naar eigen zeggen Afghaans zijn, komen bang over in de video en verzetten zich niet. De burgerwachten hebben hun handen achter hun rug gebonden.

De autoriteiten roepen dan wel officieel 'foei foei' maar dat is maar windowdressing.
Het is niet de eerste keer dat Bulgaren voor eigen rechter spelen. De Bulgaarse 'vluchtelingenjager' Dinko Valev werd in februari bejubeld toen hij begon te patrouilleren bij de grens met Turkije. Met zijn mobiele telefoon filmde hij een groep van twaalf Syrische mannen, drie vrouwen en een kind die hij had aangehouden. Terwijl hij wachtte op de politie beledigde hij de migranten.

Vorige week kende de grenspolitie een prijs toe aan een groep van vrijwillige 'grenswachten' die 23 vluchtelingen aan de Turkse grens hadden tegengehouden.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/bul ... ~a4280465/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijk versterkt de Brennerpas, omdat het een enorme instroom van “migranten” verwacht

Gepubliceerd op 12 apr. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

De slag om de Brenner Pas (op 1370 meter hoogte). Al heel lang een brandpunt. Romeinen tegen Germanen. En dat is nog steeds zo. Hier werden en worden hordes barbaren tegen gehouden. (heel vroeger kwamen de barbaren van de andere kant) Zie maar wat gisteren gebeurde:

Afbeelding

En als ik dan lees: "Ze hadden oranje reddingsvesten aan, om zo hun ‘solidariteit’ te betuigen met migranten die verdrinken in de Middellandse Zee, ..." dan weet ik: daar links in beeld dat zijn een paar honderd linksen.

Er werd geknuppeld en er was traangas.

http://www.elsevier.nl/buitenland/achte ... as-298167/
Austrian police clash with Italians protesting Brenner border checks
http://www.todayonline.com/world/austri ... der-checks
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
En als ik dan lees: "Ze hadden oranje reddingsvesten aan, om zo hun ‘solidariteit’ te betuigen met migranten die verdrinken in de Middellandse Zee, ..." dan weet ik: daar links in beeld dat zijn een paar honderd linksen.
Waarschijnlijk heb je gelijk Mahalingam. Maar zit er misschien ook een andere gedachte achter deze actie? Zou het kunnen dat zelfs de linkse rakkers geen trek hebben in honderduizenden zwarte Afrikanen in hun voortuin of in hun portiek ? Misschien willen ze de Afrikanen door laten stromen naar Noord Europa.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

In weet niet of die vechtersbazen verder denken dan hun ideologie.
Zij willen gewoon nergens grenzen. Leve het internationale proletariaat !

Maar je zal zien dat hun actie heel wat rugdekking zal krijgen van linkse politici in Italië. En het hoeven niet alleen maar linkse politici te zijn die opportunisten zijn.
De stemming in het land is wel in toenemende mate anti-migranten. Daar kan politiek garen mee gesponnen worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Ondanks Italiaans protest denkt Oostenrijk aan hek Brennerpas

Bauke Schram, 29 apr 2016

De Oostenrijkse regering is al begonnen met de voorbereidingen voor een hek dat op de grens met Italië moet komen te staan, zodat de Oostenrijkse autoriteiten snel kunnen handelen als de situatie uit de hand loopt. Vooralsnog is dat niet het geval en blijft de grens open.

Oostenrijk had de Italiaanse overheid gewaarschuwd: als er geen actie wordt ondernomen om in migratiestroom uit Noord-Afrika in te dammen, komt er een hek in de Brennerpas. Inmiddels is de bouw van het grenshek begonnen, zodat Oostenrijk snel kan reageren op ‘extreme situaties’.

Niet echt
‘We gaan de bouw voorbereiden en de middelen ervoor klaarzetten maar het hek wordt nu niet echt gebouwd,’ zei de Oostenrijkse minister van Binnenlandse zaken Wolfgang Sobotka tegen Duitse krant Die Welt. Zo zullen migranten weten dat Oostenrijk controles doorvoert, maar wordt de grens in de Brennerpas niet afgesloten.

Als er de stroom migranten teveel wordt, en er aan Italiaanse kant niks wordt gedaan, zal het hek snel kunnen worden afgemaakt, waarschuwt Sobotka zijn Italiaanse collega’s.

Dichtgetimmerd
Steeds meer migranten komen via de Libië-route centraal-Europa binnen, nu de grenzen in de Balkan dichtgetimmerd zijn. Volgens Oostenrijk ligt de verantwoordelijkheid bij de Italiaanse overheid om migranten tegen te houden die de grens over willen steken.

‘Italië is zich echt bewust van het probleem,’ zegt Sobotka ‘Wat er in de Brennerpas gaande is, is vooral een zaak van urgentie voor de Italiaanse regering.’ Daarom riepen de Oostenrijkers hun zuiderburen op om de stroom tegen te gaan omdat de grens anders dichtgaat.

De acties die Oostenrijk onderneemt in het grensgebied zet de relatie van het land met Italië op scherp. Italië beweert dat ook Oostenrijk verantwoordelijkheid moet nemen voor de migranten die naar Europa komen. De Europese Unie steunt de Italiaanse regering daarin.

‘Het voorstel om de Brennerpas af te sluiten is schaamteloos, gaat tegen Europese regels in en is volstrekt onlogisch,’ zei Italiaanse president Matteo Renzi. Ook minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano noemde de dreigingen van de Oostenrijkse regering ‘onacceptabel’.

Gecontroleerd
Het zou gaan om een hek van 370 meter lang in de Brennerpas. De pas is de drukste grensovergang tussen Italië en Oostenrijk. Hoewel er geen sprake zal zijn van de bouw van het hek, komen er wel meer punten waar de grens strenger wordt gecontroleerd in de pas.

De nieuwe initiatieven om illegale immigratie tegen te gaan, komen kort na de eerste verkiezingsronde in Oostenrijk. De rechtse FPÖ – bekend om sterke anti-immigratiestandpunten – won die ronde en kreeg een onverwachts groot aantal van de stemmen.

Het succes van FPÖ bewijst het ongeduld van vele Oostenrijkers met de immigratiecrisis. Daarom voelt de overheid nu de sterk toegenomen druk om immigratie hard aan te pakken.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Reservisten om de grens te bewaken: Denemarken houdt vast aan grenscontroles

Geplaatst op 29 april 2016

Denemarken zet in de asielcrisis nu reservisten ion om de grens te bewaken. Volgens het ministerie van Justitie moeten zij de tot nu toe ingezette politieagenten aflossen, die constant worden ingezet bij de Duits-Deense grens en niet aan hun eigenlijke taken toekomen.

Hoewel het noordelijke buurland van Duitsland tot de Schengen-zone behoort, had Denemarken in januari opnieuw grenscontroles ingevoerd. De controles zouden slechts van tijdelijke aard zijn. Maar deskundigen beoordelen de maatregel van de regering als signaal at de controles nog langer zullen blijven voortduren. Daarmee reageert de regering op het toenemende aantal “asielzoekers”. Afgelopen jaar waren 21.000 zogenaamde “vluchtelingen” het kleine land binnengekomen.

Minister van Justitie Sören Pind motiveerde de maatregel: “De politie staat onder grote druk, daarom zetten we nu deze stap.” Eerst moeten 140 reservisten de 165 aan de grens ingezette politieagenten vervangen. De agenten moeten dan weer in hun eigen districten hun dienst verrichten, schrijft het persbureau Reuters.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/04/29 ... controles/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

De Brennerpas was in mist rook gehuld. En in traangas.
De anarchisten van Trentino en wijde omgeving deden een poging om de grens open te maken voor alle volkeren van de wereld.
Ze vochten met de Italiaanse politie die won.
Politie slaags met betogers bij Brennerpas
Volgens de Oostenrijkse autoriteiten waren er meer dan zeshonderd betogers op de been. Het was al de derde keer in een maand tijd dat een protest bij de Brennerpas uitliep op geweld. Ze verzamelden bij het Italiaanse treinstation en op tv waren beelden te zien van een aankomsthal vol rook. De betogers, die maskers droegen tegen de rook, bekogelden agenten met stenen en rookbommen. Oostenrijk had driehonderd agenten paraat, maar alle onrust vond plaats aan de Italiaanse kant van de grens.
http://frontpage.fok.nl/nieuws/735743/1 ... erpas.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Barbaren proberen via de Brennerpas Oostenrijk binnen te dringen.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Brennerpas: Linkse extremisten tegen de politie

Geplaatst op 8 mei 2016Op de Brennerpas demonstreerden niet alleen maar vreedzame demonstranten tegen de geplande grenscontroles, maar ook linkse extremisten die bereid zijn geweld te gebruiken. De laatste gingen meerdere malen de confrontatie met de politie aan.

Militante linkse extremisten, overwegend uit Italië, maar ook uit Oostenrijk en Duitsland, gebruikten een geplande manifestatie op de Brennerpas tegen de door Oostenrijk geplande invoering van grenscontroles om een “dag van de strijd” uit te roepen. Honderden politieagenten uit Italië en Oostenrijk waren ter plaatse om het dorp te beveiligen, temeer daar de actie weliswaar op internet aangekondigd, maar noch bij de Italiaanse noch bij de Oostenrijkse autoriteiten aangemeld was.

Volgens mediaberichten sloot de Italiaanse politie het station af toen het plotseling rumoerig werd en liet de “activisten” (zoals de mainstream media de links-extremistische relschoppers graag bagatelliseren) in het begin nog niet op het terrein. Andere deelnemers aan de protestactie kwamen echter in auto´s aan. Enige tijd later gaf de politie toen toestemming aan de mensen om het stationsterrein te verlaten en een protestmars te houden, die daarna op weg ging naar de Oostenrijkse grens.

Kenmerkend is echter opnieuw dat er voor de ongeveer 250 vreedzame demonstranten een uit ongeveer 250 personen bestaand “Zwart Blok” (Antifa) marcheerde. Toen de Italiaanse politie de verdere opmars wilde verhinderen, kwam het tot gewelddadigheden, waarbij de politie traangas inzette en het tot op burgeroorlog lijkende toestanden kwam. Ook al werd door het vreedzame deel van de demonstranten benadrukt dat ze niets te maken wilden hebben met het geweld van het “Zwarte Blok”, dan kan men zich toch afvragen: Waarom nemen deze mensen steeds alleen maar verbaal afstand van deze relschoppers en niet ook letterlijk?!

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/05/08 ... e-politie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Hongarije krijgt zijn grens niet helemaal dicht. En zodoende voert Oostenrijk de grensbewaking bij de Hongaarse grens op.
Geprobeerd wordt om nu via de Hongarije- Slowakije grens naar het beloofde land te reizen.
Slowakije wil dat niet.
Slowaakse politie beschiet auto met migranten
De Slowaakse grenswacht heeft in de nacht van zondag op maandag geschoten op vluchtelingen. Nadat vier 'verdachte' auto's aan de grens met Hongarije tot stoppen werden gesommeerd, reed een ervan door ook nadat er waarschuwingschoten werden gelost. Daarop volgde gericht vuur.
[...]
Een van de inzittenden van de getroffen auto, een 26-jarige vrouw uit Syrië, moest in een ziekenhuis worden opgenomen.
[...]
Hongarije heeft dit jaar bijna 13.400 asielaanvragen ontvangen. Tot dusverre zijn er nog geen 200 gehonoreerd.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/slo ... ~a4297162/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6571
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
De Slowaakse grenswacht heeft in de nacht van zondag op maandag geschoten op vluchtelingen. Nadat vier 'verdachte' auto's aan de grens met Hongarije tot stoppen werden gesommeerd, reed een ervan door ook nadat er waarschuwingschoten werden gelost. Daarop volgde gericht vuur.
En dan te bedenken dat landen zoals Nederland überhaupt niet aan grenscontrole doen. We hebben geen idee wat er binnenkomt en het is niet allemaal goed.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Het water van de Øresund in Denemarken/Zweden is 8 graden Celcius.
Een half uurtje erin zwemmen en je bent bijna dood door onderkoeling.
Maar dat snappen lieden uit de Allahtone zandbak niet.
Sweden-bound migrants pulled out of Danish waters
Four male asylum seekers were pulled out of the Øresund on Monday afternoon in a large-scale rescue operation involving boats, helicopters and divers.

The rescue operation was carried out off the coast of the sparsely populated island of Saltholm, around four kilometres off the Danish coast and near the Øresund Bridge.
Nog een hele prestatie zover zwemmen. Maar het was dan wel kantje boord voor ze.
"There were two who were taken to hospital after the rescue operation," police spokesman Henrik Svejstrup told local Danish broadcaster TV 2 Lorry.
"One was put on a respirator, but we expect him to be taken out of the coma" later on Tuesday, he added.
Saltholm is Deens. Ze dachten in Zweden te zijn.
An island resident told TV2 that two of the men knocked on the door of a local house on Saltholm under the false impression that they had reached Sweden. The men spoke poor English but said they wanted to seek asylum.
http://www.thelocal.dk/20160510/asylum- ... and-sweden
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76754
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Ariel »

Oostenrijk bouwt 400 meter lang hek bij Brennerpas

Met besneeuwde Alpentoppen op de achtergrond werken Oostenrijkse bouwvakkers aan een 400 meter lang hek bij de Brennerpas, de belangrijkste transportroute tussen Noord- en Zuid-Europa, die Oostenrijk vanwege de vluchtelingencrisis dreigt te sluiten.

„De afgelopen weken waren hier al drie demonstraties”, vertelt burgemeester Franz Kompatscher, een joviale, bruingebrande man met kaal hoofd. „De laatste keer zette de politie waterkanonnen in, want de anarchistische aanvallers kwamen met stokken en vuurwerkbommen. Ik zag zelfs meisjes stenen schieten met katapulten.” De Italiaanse links-radicalen waren in het zwart gekleed, gemaskerd of uitgerust met gasmaskers, en droegen spandoeken met de leus ’Geen grenzen in Europa!’.

Het hek bij de Brennerpas is vooral een eis van de ultra-rechtse Oostenrijkse partij FPÖ die de grens wil sluiten als er teveel vluchtelingen via Italië het land binnenkomen. Daarmee zou een eind komen aan het vrije verkeer van mensen en goederen in Europa, zo wordt gevreesd.

„Een week geleden zijn aan de grens de voorbereidingen voor de barrière begonnen”, zegt burgemeester Kompatscher. „Er zijn betonnen fundamenten gegoten en daarop zijn ijzeren palen geplaatst.”

Achter hem rijden vrachtwagens traag over een snelwegbrug bij de Raststätte Rosenberger. „Hier komen jaarlijks tien miljoen auto’s langs en twee miljoen vrachtwagens. Voor het bedrijfsleven zeer belangrijk dus.” Volgens de Bertelsmann stichting kost een grenssluiting beide landen ongeveer een procent van hun bruto nationaal product.

Kompatscher, lid van de Zuid-Tiroolse volkspartij: „Deze grens had nooit een hek. Het herinnert me aan de Berlijnse Muur en het IJzeren Gordijn.” In 1989 waren het Oostenrijk en Hongarije die gezamenlijk een grenshek open knipten en een einde aan de Koude Oorlog maakten. Nu bouwen beide EU-landen als eersten weer hekken in Europa.

„Een grenshek is een ramp. Dit is een vreselijk symbool”, zegt het dorpshoofd met nadruk. „Dit is een mes in het hart. Italië is afhankelijk van de Brennerpas.” Maar vorig jaar kwamen er negentigduizend asielzoekers naar het kleine Alpenland. Mede daarom stapte kanselier Faymann vorige week onverwacht op.

Voor het station van Brenner, waar 250 mensen wonen, staan groepjes Marokkanen en enkele zwarte Afrikanen uit landen als Eritrea en Ghana. Ze bedelen om geld, warme kleren of een lift. „Kijk, de Oostenrijkse politie heeft me mishandeld. Zie je die striemen op mijn arm en mijn nek”, zegt Redouane Abdelghani, een 18-jarige knaap.
Afbeelding
Redouane Abdelghani toont de wonden die hij zegt over te hebben gehouden aan een aanvaring met de politie. :cry:
Langs hem loopt de Guardia di Finanza, mannen met groene baretten, kogelvrije vesten en donkere zonnebrillen. „Onze opdracht is de bestrijding van terrorisme”, zegt een diender. De Italiaanse politie controleert momenteel meer treinen naar Noord-Europa en vist vluchtelingen eruit.

Sommige vluchtelingen komen toch op grensstation Brenner aan, maar doorreizen mogen ze niet. De Marokkaanse jongens laten hun woede de vrije loop en schoppen de ruiten van het Oostenrijkse politiebureau in. De agenten grijpen niet in. „Het kost teveel moeite om hen te arresteren.” Een uur later loopt een groep Ghanezen ongehinderd de grens over.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Mensensmokkel op de Noordzee. Dat bestaat?
Noordzeelanden willen mensensmokkel op Noordzee aanpakken
België heeft samen met Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk een taskforce opgezet om de mensensmokkel op de Noordzee aan te pakken. De vier landen willen de informatie-uitwisseling verbeteren en de samenwerking in grensoverschrijdende onderzoeken verfijnen. Dat is beslist op een vergadering bij het EU-agentschap voor gerechtelijke samenwerking Eurojust.

Sinds 2014 werden bij Eurojust achttien zaken geopend over de smokkel van illegalen via de Noordzee.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... kken.dhtml
Er zijn inderdaad illegale Engelandvaarders.
Migrants try new route to UK through north German port
A small number of migrants have started trying to reach the UK through Cuxhaven harbour in north Germany. Federal police say they are stepping up security.

Federal police first noticed in Autumn 2015 that migrants were jumping fences at the cargo port after dusk and attempting to sneak onto lorries bound for Britain, Cuxhaven Nachrichten reports.

According to a police spokesperson, the migrants who have been caught trying to smuggle themselves through have been young men from Kosovo and Albania.
http://www.thelocal.de/20160520/migrant ... an-harbour
Hoeveel havens zullen we krijgen met Calais-achtige toestanden?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

Het kost forensen die met de trein gaan een uur per dag extra reistijd tussen Kopenhagen en Malmö. Vanwege de grenscontrole.
Om te zorgen dat migranten niet meer lopend de brug over kunnen zijn er maar liefst 400 camera's en een aantal warmtedetectoren om de zaak in de gaten te houden. En dan nog...
First migrants make it from Denmark to Sweden on foot
It was revealed on Friday that five migrants, who the News Öresund news agency reported were aged under 18, made it into the road tunnel section of the bridge from Copenhagen Airport's train station on May 12th. From there, they continued onwards on foot into Sweden.

Police were notified after heat sensors in the tunnel alerted authorities, who stopped all train traffic.

"They were all young men and were handed over to the Migration Agency. We have had previous attempts on the Danish side, but they have all been caught by Danish police. This was the first time someone made the whole journey," police spokesperson Ewa-Gun Westford told The Local.
http://www.thelocal.se/20160527/first-r ... ge-on-foot
Zou het een topje van een ijsberg zijn?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42047
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Mahalingam »

In Estland hebben we een paar van onze resterende F-16's geparkeerd. Dat helpt tot nu toe om de Russische Beer weg te houden.
En hoe solidair is Estland? Wat betreft migranten; die willen ze niet.
Estlandse partij wil vluchtelingenreferendum
De EKRE wil de bevolking voorleggen of Estland, zoals het land met de Europese Unie heeft afgesproken, 550 van de in de EU aangekomen asielzoekers moet opnemen. De partij is tegen de quotumregeling, weet het ANP.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... teli.html#
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijk wil in Hongarije EU-buitengrens beveiligen

Geplaatst op 18 juni 2016

Afbeelding
De Hongaarse minister-president Viktor Orbán tijdens de overwinning van Hongarije op Oostenrijk tijdens het EK in Frankrijk.

Oostenrijk zal Hongarije bij de beveiliging van de buitengrenzen helpen. Dit is een opmerkelijke wending in de vluchtelingencrisis: enkele maanden geleden werd Hongarije door Oostenrijk vanwege de grenssluiting nog als inhumaan gegeseld.

Oostenrijk ondersteunt Hongarije bij de beveiliging van de Schengen-buitengrens en de inspanningen tegen illegale immigratie. Een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Defensie zei vrijdagavond dat zijn land het buurland zou helpen met uitrusting en personeel. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde dat beide landen gesproken zouden hebben over de voorwaarden waaronder Oostenrijk “vluchtelingen” naar Hongarije zou kunnen terugsturen die oorspronkelijk in Hongarije asiel aangevraagd zouden hebben om daarna verder op weg zouden zijn gegaan naar Oostenrijk. Er zouden werkgroepen met vertegenwoordigers van beide landen zijn gevormd, die binnen vier weken met concrete voorstellen moeten komen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/18 ... eveiligen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48990
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Bericht door Pilgrim »

Kroatië bouwt twee meter hoog hek bij grensovergang naar Servië

Geplaatst op 30 juni 2016

Afbeelding

Kroatië heeft een nieuw grenshek gebouwd aan de grens met Servië. Daarmee wil het land verhinderen dat via Servië “vluchtelingen” de EU binnenkomen. De regering in Zagreb maakt zich blijkbaar zorgen in verband met meldingen dat het aantal “vluchtelingen” op de Balkan-route weer zal toenemen.

Kroatië heeft op de grens met Servië een twee meter hoog metalen hek gebouwd om het “vluchtelingen” en “migranten” te verhinderen het land binnen te komen. Plaatselijke media evenals de krant “Novi Listi” lieten donderdag foto´s zien van arbeiders die op de grensovergang Batina een hek plaatsten op een brug over de Donau, die op deze plaats een natuurlijke grens tussen Kroatië en Servië vormt (foto boven).

Met de barrière zou de brug indien nodig volledig kunnen worden afgesloten, deelde het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken mee. Op deze manier zouden illegale pogingen om het land binnen te komen verhinderd moeten worden. Op dit moment zou er geen “actueel gevaar voor de veiligheid” in het gebied bestaan. Volgens de berichten in de media was er sprake van geruchten dat meerdere honderden “vluchtelingen” op weg zouden zijn naar de Servisch-Kroatische grens. Dit konden de Servische autoriteiten niet bevestigen. De VN had de nieuwe toename van het aantal “vluchtelingen” op de Balkan-route gemeld.

Kroatië en Servië liggen op de zogenaamde Balkan-route, over welke in 2015 en begin 2016 honderdduizenden “vluchtelingen” en “migranten” West-Europa binnenkwamen. Sinds maart is de route afgesloten. Desondanks komen er volgens informatie van het commissariaat voor de vluchtelingen van de VN dagelijks meerdere honderden “migranten” naar Servië.

De meeste van hen zijn op weg naar de Servisch-Hongaarse grens – niet ver verwijderd van de grensovergang Batina – om in Hongarije asiel aan te vragen.

Afbeelding

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/06/30 ... ar-servie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie