Futuristische ontwikkelingen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Een opmaat voor een denkende machine die minstens 2000 keer zuiniger met "denk-energie" omgaat dan het menselijk brein?

Molecular Mechanical Computing Design 2000 Times More Energy Computation Efficient Than The Upper Bound Estimate For The Human Brain
Up until now computer designs that have been theoretically known have been less energy efficient than the human brain. We could project supercomputers that could reach an exaFLOP (10^18 operations per second) and perhaps a zettaFLOP but the designs typically need megawatts to gigawatts of power.

Onchip photonics at low power is a key aspect of taking something like our current computer hardware to zettaFLOP (10^21 operations per second) levels.

Some common estimates of the computing power of the human brain are 10^13 to 10^16 operations per second. 10^19 operations per second is a likely upper bound to simulate a human mind. The human brain needs about 20 watts of power.

A mechanical molecular computer designed of the Merkle-Freitas et al design has the potential to provide 10^21 Operations/Watt, over 10^11 times more efficient than conventional “green” supercomputers, which currently provide about 7 GFLOPS/Watt. Only two types of parts are required: Links, and rotary joints. Links are simply stiff, beam-like structures. Rotary joints are joints that allow rotational movement in a single plane.

It would be 2000 times more energy computation efficient than the upper bound estimate for the human brain.

Afbeelding
A molecular model of a diamond-based lock, top view. Hydrogens are white, Carbons are green

Afbeelding
A molecular model of a diamond-based lock, ¾ view
Wat voor aardverschuivingen op computergebied staan ons in de nabije toekomst verder nog te wachten?

Ik moet bij dit soort dingen wel eens denken aan de bijbelse passage "als een dief in de nacht". Degenen die waakzaam zijn zullen echter voorbereid zijn en de "snelle overval" van de zich exponentieel ontwikkelende technologie al ruim van tevoren hebben zien aankomen. Waarvan sommigen immers denken in decennia voordat zaken tot stand gaan komen zullen de waakzameren onder ons eerder denken in jaren.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 52149
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Mahalingam »

De alledaagse toekomst is dichterbij dan je denkt.
Neem nu de toenemende vraag naar 'de paniekknop'.
Natuurlijk is daar een app voor op de iPhone:
Afbeelding

En nu wenst de Indiase regering dat alle nieuwe phones na 2018 voorzien zijn van een landelijk werkende paniekknop. En om te weten waar de paniek plaats vindt moet er een ingebouwde GPS zijn.
All Indian mobile phones 'must have panic button'
http://www.bbc.com/news/technology-36139985
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Machines die denken: een gevaar of een zegen?

Caroline Kraaijvanger, 27 april 2016

Afbeelding

Er is nog wel wat werk aan de winkel, maar kunstmatige intelligentie komt eraan. Reden tot zorg of reden tot vreugde?

Een machine die kan denken, die bewustzijn heeft: lang was het het domein van sciencefiction-schrijvers, maar dat is aan het veranderen. Vandaag de dag is kunstmatige intelligentie iets waar grote bedrijven en wetenschappers zich in alle ernst over buigen. En met name de laatste jaren neemt het onderzoek naar en de investeringen in AI een vlucht. “Grote bedrijven hebben miljarden dollars geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie op dit gebied,” zo schrijft onderzoeker Steve Omohundro in het bijzonder fascinerende boek ‘Machines die denken’. “Een techniek als machinaal leren wordt al als vanzelfsprekend toegepast voor spraakherkenning, vertalen, gedragsmodellering, robotaansturing en risicobeheer. McKinsey voorspelt dat AI-technologieën rond 2025 een economische waarde van vijftig biljoen dollar zullen vertegenwoordigen.” Maar tegelijkertijd met de waarde nemen ook de zorgen omtrent AI toe. “Uit onderzoek naar het gedrag van zelfverbeterende systemen is gebleken dat deze systemen de neiging vertonen naar hun hoofddoel toe te werken via een reeks van ‘rationele’ subdoelen, zoals het voorkomen dat het systeem wordt stilgelegd, het verwerven van zo veel mogelijk computervermogen, het maken van een veelvoud aan kopieën van zichzelf en het vergaren van financiële reserves. Bij het realiseren van deze subdoelen zullen deze systemen nietsontziend te werk gaan, tenzij ze zo zijn ontworpen dat hun beslissingen en keuzes zijn gebaseerd op menselijke ethische waarden.”

Morele beslissingen
En daar komen we op een heel belangrijk punt: intelligente machines zijn leuk, zo lang ze zich aan de spelregels houden. Maar hoe moet het als die regels niet zo eenduidig zijn? Als ze een beroep doen op de moraal? Onderzoeker Benjamin K. Bergen, verbonden aan de universiteit van Californië geeft in zijn bijdrage aan het boek een voorbeeld. “Een zelfrijdende auto bespeurt op een drukke weg een voetganger die ineens voor hem langs rent. De auto heeft direct in de gaten dat schade niet te vermijden is. Als hij doorrijdt, volgt er een botsing en onvermijdelijk letsel bij de voetganger. Als hij snel remt, wordt de auto van achteren aangereden, met de daarmee gepaard gaande schade en mogelijk letsel. Dat gebeurt ook als hij van richting verandert. Op welk protocol moet een machine zijn beslissingen baseren? Hoe moet het verschillende soorten mogelijk letsel aan verschillende actoren bepalen en tegen elkaar afwegen? Hoeveel letsel, hoeveel kans daarop en van welke aard, is een slachtoffer waard? Hoeveel materiële schade weegt op tegen een kans van 20 procent op een whiplash? Dit soort vragen is lastig te beantwoorden. Het zijn vragen die niet op zijn te lossen met meer data of rekencapaciteit. Het zijn vragen die gaan over wat er moreel gezien juist is.”
Maar moreel inzicht is niet een trucje dat je even aan een superintelligentie leert. Want de moraal verandert door de tijd heen en verschilt van cultuur tot cultuur. En de kleinste details in een scenario kunnen een morele afweging compleet op zijn kop zetten. Om even terug te gaan naar het voorbeeld van de zelfrijdende auto: ga eens na hoe je afweging verandert als je je realiseert dat die voetganger die oversteekt een meisje van een jaar of twee is.

Empathie
En moreel inzicht is niet de enige tekortkoming die denkende machines op dit moment hebben. Ze missen nog heel wat andere menselijke vaardigheden, bijvoorbeeld creativiteit en empathie. Kortom: kunstmatige intelligentie is in opkomst, maar we zijn er nog lang niet. Een aantal onderzoekers dat momenteel werkt aan Google DeepMind denkt er net zo over. Ze wijzen erop dat er nog een aantal ingewikkelde kwesties moeten worden opgelost. “Al zijn ze moeilijk, we kunnen deze problemen verhelpen, maar daar is een generatie van getalenteerde wetenschappers voor nodig die kan beschikken over voldoende computercapaciteit en die zich laat inspireren door inzichten uit de systeem-neurowetenschappen en machineleren.” Het goede nieuws is dat dat ons ook de tijd geeft om ons voor te bereiden op de komst van AI en de vraagstukken die daarbij horen.

Redding
Er is dus nog veel werk aan de winkel, maar AI komt eraan. En is dat reden tot zorg? De meningen zijn verdeeld. Zo ziet onderzoeker Frank Tipler, verbonden aan Tulane University AI als de redding van de mensheid. Hij wijst erop dat de aarde ten dode is opgeschreven en we de ruimte zullen moeten koloniseren. “Mensen zijn niet aangepast aan een leven anders dan dat op aarde, geen enkele op koolstof gebaseerde levensvorm is dat. Maar AI’s zijn dat wel en het zullen uiteindelijk de AI’s zijn en human uploads (een met een menselijke geest geüploade computer) die de ruimte zullen koloniseren (…) Een human upload kan net zo snel denken als een AI en hoeft dus ook niet voor een AI onder te doen. If you can’t beat them, join them. Uiteindelijk zullen alle mensen zich bij hen aansluiten. De aarde is immers ten dode opgeschreven. Wanneer het einde nadert, zal ieder mens die wil blijven leven, die niet ten onder wil gaan, geen andere keus hebben dan een human upload te worden. En de biosfeer die deze human uploads willen behouden, zal door hen eveneens worden geüpload. De AI’s zullen onze redding zijn.”

Cognitiewetenschapper Joscha Bach, verbonden aan MIT, is iets voorzichtiger. Hij stelt dat de opkomst van AI een vloek en een zegen kan zijn, afhankelijk van hoe we de denkende machines inzetten. “De drijfveren van onze kunstmatige intelligenties zullen (althans in het begin) die van de organisaties, bedrijven, groeperingen en individuen zijn die er gebruik van maken. Getuigt een businessmodel van een bedrijf van slechte bedoelingen, dan heeft AI de potentie zo’n bedrijf tot een regelrecht gevaar te maken. En probeert een organisatie het lot der mensheid te verbeteren, dan helpt AI haar haar menslievende potentieel te realiseren. De motivatie van onze AI staat of valt bij de bestaande bouwstenen van onze maatschappij; elke samenleving krijgt de AI die ze verdient.”

Machines die denken (****)
In het boek ‘Machines die denken’ geven bijna 200 invloedrijke denkers – wetenschappers, auteurs en kunstenaars – antwoord op de vraag: ‘Hoe denk je over machines die denken?’ De antwoorden stippen verschillende aspecten van AI aan – van veiligheid tot cognitieve tekortkomingen en van doemscenario’s tot hoopgevende verwachtingen. Daarmee geeft het boek een goed beeld van de huidige stand van zaken, maar bovenal van de vele vraagstukken en dilemma’s die de opkomst van AI met zich meebrengt. Een boek dat je aan het denken zet.

http://www.scientias.nl/machines-denken-gevaar-zegen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Fransman breekt record met echt zwevend hoverboard

Gepubliceerd: 30 april 2016

Afbeelding

De Franse jetski-kampioen en uitvinder Franky Zapata heeft op zijn zwevende hoverboard het afstandsrecord voor het vliegen met een hoverboard verbroken.

Zapata is bekend als oprichter van het bedrijf Flyboard, dat al een paar jaar hoverboards op waterkracht maakt.

Sinds kort heeft het Franse bedrijf ook een hoverhoard met straalmotoren, waarmee Zapata zaterdagochtend het record voor verste hoverboard-vlucht heeft verbroken, meldt The Verge.

Voor de Zuid-Franse kust van Sausset-les-Pins vloog Zapata een afstand van 2.225 meter. Daarmee verbrak hij het vorige Guinness-record voor langste vlucht ruimschoots. Die vlucht van 275,9 meter uit 2015 staat op de naam van een Canadees die twee drones onder zijn voeten bond.

Bekijk een eerdere vlucht van de Flyboard Air:



De Flyboard Air kan volgens Zapata tien minuten per keer vliegen, een maximale hoogte van drie kilometer bereiken en maximaal 150 kilometer per uur vliegen.

Het hoverboard heeft drie turbo-straalmotoren met 250 paardenkracht per stuk, die lopen op kerosine die door de piloot in een tank op zijn rug gedragen wordt.

De Flyboard Air maakte twee maanden geleden pas zijn eerste vlucht. Het huidige model is volgens Zapata moeilijk te besturen, maar het bedrijf werkkt aan een simpelere consumentenversie.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/gadgets/4255052/fransm ... board.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

European Space Agency eyes Moon Village by 2030

Published May 3, 2016

It took a little longer than Commander John Koenig might have wished, but it's finally happening.

The European Space Agency (ESA) recently announced plans of making a Moon Base to replace the International Space Station by the 2030s.

ESA Director General Johann Woerner calls it Moon Village, a permanent base that may even help mankind to colonize Mars not long after.

Woerner said the Moon Village would be a collaborative project between spacefaring nations including the United States, Russia, and China.

"I think we should go first to the moon and then further on... I would not call Mars the ultimate goal. I am quite sure humans will go further," Woerner said in a report on Tech Times.

Woerner said the village could be used for scientific experiments and could serve as a pit stop in space explorations. Minerals and other resources extracted from the Moon could be used to build and maintain the facility.

"In the Moon Village we would like to combine the capabilities of different spacefaring nations, with the help of robots and astronauts. The participants can work in different fields, perhaps they will conduct pure science and perhaps there will even be business ventures like mining or tourism," he elaborated.

Early this year, ESA proposed prioritization of the moon as the next deep-space destination.

The US' own National Aeronautics and Space Administration (NASA) has been very open in its plans to send humans to Mars between 2025 and 2030. But Woerner believes that the moon might be a good testing ground for the technologies set to be used on Mars mission.

“Abandoned by man for 43 years, it remains the only planet attainable by human missions with current technology, but remains poorly understood,” Woerner said in a report early this year on the UK's The Daily Mail.

“The Americans are looking to go to Mars very soon—and I don’t see how we can do that—before going to Mars we should test what we could do on Mars on the Moon,” he added.

This makes ESA’s vision for the Moon Village a feasible stepping stone or platform for further space exploration. — Kiersnerr Gerwin Tacadena/TJD, GMA News

http://www.gmanetwork.com/news/story/56 ... ge-by-2030
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Supersnelle Hyperloop gaat mogelijk Helsinki met Stockholm verbinden

Gepubliceerd: 11 mei 2016

Afbeelding

Hyperloop One, een Amerikaanse startup die zich richt op het ontwikkelen van een supersnel Hyperloop-systeem, onderzoekt de mogelijkheden voor een Hyperloop tussen de Zweedse hoofdstad Stockholm en de Finse hoofdstad Helsinki.

Daarvoor heeft Hyperloop One 80 miljoen dollar aan investeringen opgehaald en werkt het samen met het Finse bedrijf FS Links. De verbinding tussen Stockholm en Helsinki, twee steden die worden gescheiden door een flink stuk van de Oostzee, moet de reistijd van 16 uur per veerboot verkorten naar een half uur.

Hyperloop One werkt daarnaast ook samen met het Zwitserse industriële consortium Cargo Sous Terrain om een volautomatisch transportsysteem tussen de industriële knooppunten in Zwitserland te ontwikkelen. Ook het Nederlandse adviesbureau KPMG werkt daaraan mee, schrijft Forbes.

Het transportbedrijf heeft daarnaast een wedstrijd uitgeschreven waarmee steden en landen een testplek voor de Hyperloop-systemen van Hyperloop One kunnen worden.

Dinsdag kwam naar buiten dat een concurrent van Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies, overstapt op een alternatieve manier van 'zweven'.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/gadgets/4260142/supers ... inden.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Machine learning accelerates the discovery of new materials
Researchers recently demonstrated how an informatics-based adaptive design strategy, tightly coupled to experiments, can accelerate the discovery of new materials with targeted properties, according to a recent paper published in Nature Communications.

"What we've done is show that, starting with a relatively small data set of well-controlled experiments, it is possible to iteratively guide subsequent experiments toward finding the material with the desired target," said Turab Lookman, a physicist and materials scientist in the Physics of Condensed Matter and Complex Systems group at Los Alamos National Laboratory. Lookman is the principal investigator of the research project.

"Finding new materials has traditionally been guided by intuition and trial and error," said Lookman."But with increasing chemical complexity, the combination possibilities become too large for trial-and-error approaches to be practical."

To address this, Lookman, along with his colleagues at Los Alamos and the State Key Laboratory for Mechanical Behavior of Materials in China, employed machine learning to speed up the process. It worked. They developed a framework that uses uncertainties to iteratively guide the next experiments to be performed in search of a shape-memory alloy with very low thermal hysteresis (or dissipation). Such alloys are critical for improving fatigue life in engineering applications.

"The goal is to cut in half the time and cost of bringing materials to market," said Lookman. "What we have demonstrated is a data-driven framework built on the foundations of machine learning and design that can lead to discovering new materials with targeted properties much faster than before." The work made use of Los Alamos' high-performance supercomputing resources.

Although the Materials Genome initiative, issued by the White House Office of Science and Technology Policy in 2011, catalyzed interest in accelerated materials discovery, this study is one of the first to demonstrate how an informatics framework can actually lead to the discovery of new materials.

Much of the effort in the field has centered on generating and screening databases typically formed by running thousands of quantum mechanical calculations. However, the interplay of structural, chemical and microstructural degrees of freedom introduces enormous complexity, especially if defects, solid solutions, non-stoichiometry and multi-component compounds are involved, which the current state-of-the-art tools are not yet designed to handle. Moreover, few studies include any feedback to experiments or incorporate uncertainties.

Lookman and his colleagues focused on nickel-titanium-based shape-memory alloys, but the strategy can be used for any materials class (polymers, ceramics or nanomaterials) or target properties (e.g., dielectric response, piezoelectric coefficients and band gaps). This becomes important when experiments or calculations are costly and time-consuming. Although the work focused on the chemical exploration space, it can be readily adapted to optimize processing conditions when there are many "tuning knobs" controlling a figure of merit, as in advanced manufacturing applications. Similarly, it can be generalized to optimize multiple properties, such as, in the case of the nickel-titanium-based alloy, low dissipation as well as a transition temperature several degrees above room temperature.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Wetenschap komt met eerste holografische flexibele smartphone

Caroline Kraaijvanger, 11 mei 2016

Afbeelding

Buig het scherm en het gezicht van degene waarmee je aan het Facetimen bent, lijkt uit het scherm te komen zetten. Hoe creepy is dat?

De bijzondere smartphone is het werk van onderzoekers van het Human Media Lab aan Queen’s University. De smartphone draagt de naam HoloFlex en stelt je onder meer in staat om een 3D-object vanuit elke hoek te bewonderen, simpelweg door de telefoon te draaien.

Nieuwe interactie
“HoloFlex biedt een compleet nieuwe manier om de interactie met je smartphone aan te gaan,” vertelt onderzoeker Roel Vertegaal. “De smartphone stelt je in staat om zonder bril en zonder de gebruiker te belasten 3D-filmpjes en -beelden te bekijken.”



Flexibel
Een leuke extra is dat de smartphone ook nog eens heel flexibel is en gebogen kan worden. Middels het touchscreen kun je objecten langs de x- en y-as verplaatsen, door het scherm te buigen kun je ze ook langs de z-as laten bewegen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je een 3D-model voordat je het print nog wat wilt aanpassen.

Angry birds
Ook spelletjes krijgen door deze bijzondere smartphone een nieuwe dimensie. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Angry Birds. Om de katapult op scherp te zetten, buig je het scherm van de smartphone. Wanneer de vogel door de lucht vliegt, zorgt het holografische scherm ervoor dat de vogel letterlijk uit het scherm lijkt op te stijgen.

Afbeelding
Angry Birds spelen op de smartphone. Afbeelding: Human Media Lab.

De onderzoekers presenteerden HoloFlex eerder deze week tijdens een conferentie die draaide om de interactie tussen mensen en computers.

http://www.scientias.nl/wetenschap-komt ... martphone/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Autonomous learning puts human-like dexterity within robotic reach
Scott Collie May 9, 2016

Although humans perform intricate hand movements like rolling, pivoting, bending and grabbing different shaped objects without a second thought, such dexterity is still beyond the grasp of most robots. But a team of computer scientists at the University of Washington has upped the dexterity stat of a five-fingered robotic hand that can ape human movements and learn to improve on its own.

Built at a cost of around US$ 300,000, the University of Washington's design is based on a Shadow Hand skeleton, which is actuated with a custom pneumatic system that gives it the ability to move faster than a human hand. Although the hand is currently too expensive for commercial or industrial use, it does allow researchers to test control strategies that wouldn't otherwise be possible.

"Usually people look at a motion and try to determine what exactly needs to happen — the pinky needs to move that way, so we'll put some rules in and try it and if something doesn't work, oh the middle finger moved too much and the pen tilted, so we'll try another rule," says senior author and lab director Emo Todorov. "It's almost like making an animated film — it looks real but there was an army of animators tweaking it. What we are using is a universal approach that enables the robot to learn from its own movements and requires no tweaking from us."

Having used an algorithm that was able to model complex five-fingered behaviors, like typing on a keyboard or catching a falling object, and simulate the movements needed to achieve a desired outcome in real time.

This computer model has now been applied to the robotic hand hardware to see how it performs in the real world. Additionally, the robot hand has been given the ability to learn and improve its performance without human input thanks to a range of sensors and motion capture cameras that feed data to machine learning algorithms. These help model the actions required to achieve a goal and the basic physics involved. This is in contrast to other approaches that involve manual programming of each individual movement of a robotic hand.

Currently, the autonomous learning system is able to improve at a specific task that involves manipulating one set object in a similar way to what it has done previously, but the team is aiming to demonstrate global learning, which would allow the hand to work out how to effectively manipulate unfamiliar objects using its 40 tendons and 21 joints.

The research was funded by the National Science Foundation and the National Institutes of Health.

A video of the hand in action is below. To see the robot learn how to twist an object, skip to 1:47.

Source: University of Washington

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door OLV »

Schepsel! schreef:Zijn die bitcoins nou goed/nuttig/handig?
Kan. Helemaal anoniem is het volgens mij ook weer niet. Je moet ook wel kunnen tegen korte termijn koersschommelingen. Met je twee euro kon je gisteren een brood kopen, kun je dat vandaag, kun je dat morgen en volgend jaar zal het in het slechtste geval € 2,05 kosten.

De waarde van een bitcoin kan in 'n jaar tijd best halveren (ook verdubbelen natuurlijk). Stel dat je in 2014 bv. voor € 100.000 aan bitcoins had, dat zou in 2015 op een gegeven moment nog maar € 25.000 waard zijn. Tegen zo'n volatiele toestand moet je tegen kunnen en je zult ook qua kopen / verkopen de juiste beslissingen moeten maken. Stel dat je toen alles zou hebben gedumpt, dan zou je voor 25k alles kwijt zijn, terwijl die hoeveelheid bitcoins nu de 50k wel weer aan zou tikken. Had je het in 2014 na de eerste forse daling verkocht, dan zou je 75k in je handen hebben gekocht.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Kunstmatige intelligentie heeft uurtje nodig voor Nobelprijswinnend experiment

Caroline Kraaijvanger, 17 mei 2016

In minder dan een uurtje leert een machine zichzelf om een Bose-Einsteincondensaat te creëren.

Bose-Einsteincondensaten zijn één van de koudste plekken in het universum. Hun bestaan werd al in 1924 door Albert Einstein voorspeld en eind vorige eeuw door een aantal natuurkundigen bewezen. Deze natuurkundigen creërden zo’n Bose-Einsteincondensaat met behulp van laserstralen. Het leverde ze in 2001 de Nobelprijs op.

Verbluffend
En nu hebben Australische onderzoekers een machine opdracht gegeven om dat experiment te herhalen. De resultaten zijn verbluffend. “Ik had niet verwacht dat de machine kon leren om het experiment te doen en dat vanuit niets en in minder dan een uur tijd,” vertelt onderzoeker Paul Wigley. “Een simpel computerprogramma zou langer nodig hebben gehad dan de leeftijd van het universum om alle combinaties te proberen en dit op te lossen.”

Methodes
Wigley en collega’s koelden gas – dat gevangen zat in een laserstraal – af tot ongeveer 1 microkelvin. Vervolgens gaven ze de machine de controle over drie laserstralen en de opdracht om het gas zodanig af te laten koelen dat een Bose-Einsteincondensaat ontstond. En dat lukte de machine dus in korte tijd. De onderzoekers waren tevens verrast over de methoden die de machine gebruikte om zijn doel te bereiken. “De machine deed dingen die je als mens niet zou bedenken,” aldus Wigley.

Afbeelding
Rechts van het centrum zie je een kleine rode ‘wolk’: het Bose-Einsteincondensaat. Afbeelding: Stuart Hay / ANU.

In het veld
Bose-Einsteincondensaten kunnen onder meer gebruikt worden voor navigatiesystemen. Bose-Einsteincondensaten zijn namelijk heel gevoelig voor externe verstoringen, waardoor ze bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om heel nauwkeurig kleine veranderingen in het magnetisch veld of de zwaartekracht van de aarde te meten. Maar het creëren van zo’n Bose-Einsteincondensaat vraagt om heel nauwgezette omstandigheden en daardoor is het geen experiment wat je snel in het veld even opzet. Dankzij kunstmatige intelligentie kan dat echter wel eens veranderen. De machine houdt namelijk rekening met de omstandigheden en past de activiteiten hierop aan. “Je kunt een werkend apparaat voor het meten van de zwaartekracht achter in je auto zetten en de kunstmatige intelligentie rekalibreert en regelt het,” vertelt onderzoeker Michael Hush. “Het is goedkoper dan altijd en overal een natuurkundige mee naartoe nemen.”

De onderzoekers willen in de toekomst nog meer gaan experimenteren met kunstmatige intelligentie. “We willen kunstmatige intelligentie nu gaan gebruiken om een nog groter Bose-Einsteincondensaat te bouwen en dat sneller dan we ooit hebben gezien.”

http://www.scientias.nl/kunstmatige-int ... xperiment/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Groep gaat DNA mens nabouwen

Door Germen · 22 mei 2016

Bij een bijeenkomst in mei 2016, achter gesloten deuren ergens op het universiteitscomplex van Harvard, is een groep topwetenschappers bijeengekomen om over een uitermate controversieel onderwerp te spreken: het uit het niets nabouwen van het menselijk genoom. Dat wil zeggen: al het DNA, echt base voor base, nabouwen. Met andere woorden: een mens uit het niets bouwen.
Hoe haalbaar en zinnig is hun plan?

Doel van het project
Het project, dat de werktitel “HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes in Cells”[1] heeft, heeft als doel om grote delen van het menselijk genoom (en andere complexe organismen) synthetisch te dupliceren en in een cel in te brengen. Dus: het DNA van een cel compleet herschrijven; herhalen wat Craig Venter gelukt is met bacteriën die duizenden malen eenvoudiger in elkaar zitten dan menselijke cellen. Als je bedenkt dat 98% van het DNA bestaat uit non-coding DNA waarvan de functie maar voor een deel opgehelderd is, is dit doel opmerkelijk ambitieus. Aan de andere kant: alleen als we dergelijke ambitieuze doelen stellen, komen we op echt visionaire oplossingen voor de problemen die voor ons liggen. Dit doel is minder onhaalbaar dan het op het eerste gezicht lijkt, en zal gedetailleerd inzicht geven in de menselijke biologie op celniveau.

Wat is mogelijk, als we eenmaal DNA op enorme schaal kunnen schrijven?
DNA bepaalt in zeer grote mate eigenschappen als intelligentie, temperament, gezondheid en uiterlijk. Dus het zou mogelijk worden om bijvoorbeeld Albert Einstein, Pamela Anderson of Marilyn Monroe (als je voor zowel looks als brains gaat) te klonen. Of zelf een supermens te ontwikkelen die over bovenmenselijke eigenschappen beschikt; denk aan een erg hoge reactiesnelheid, een supergevoelig gehoor of denksnelheid. Overigens is dit niet de meest voor de hand liggende toepassing. Bionica maakt het steeds eenvoudiger om ons lichaam te “upgraden” met elektronica: een geavanceerd gehoorapparaat hoort bijvoorbeeld meer dan zelfs het gevoeligste oor. Het voornaamste voordeel is het kunnen ontraadselen van ziekten.

Voor welke uitdagingen staan de onderzoekers?
Het menselijk genoom bestaat uit ongeveer 3 miljard baseparen, de bouwstenen van DNA. Baseparen, de ‘letters’ van DNA, kunnen vier mogelijke waardes aannemen: AG, GA, CT en TC. De complementaire base wordt in een publicatie van de structuur van een stuk DNA weggelaten omdat deze altijd vast ligt. Ongeveer 1,5% van alle DNA bevat de code voor eiwitten. Van de rest weten we dat 80% op de een of andere manier een biologische functie heeft. DNA kent ook een interne structuur: er zijn zogeheten introns (eilanden non-coding DNA in genen). DNA is georganiseerd in paren chromosomen. Op het einde van de chromosomen kennen we telomeren, beschermende ‘kappen’. De bedoeling is dat dit allemaal wordt gesynthetiseerd en dat deze kunstmatige inhoud een menselijke cel overneemt. Vermoedelijk zal deze dan ook voorzien zijn van kunstmatige mitochondriën. Deze kleine celonderdelen, die energie leveren, hebben hun eigen DNA.
Afhankelijk van de staat waarin de cel zich moet bevinden, vermoedelijk een universele stamcel, moeten sommige genen uit worden geschakeld, door hun baseparen elk van een methylgroepje te voorzien.
Kortom: een qua omvang enorme klus.

Waarom streven ze dit doel na?
Op dit moment weten we eigenlijk nog bedroevend weinig van cellen met een celkern, laat staan meercellige organismen.
Bacteriën kunnen we aardig temmen – en zelfs dan blijken we nog heel veel niet te weten. Het is genetische grootheid Craig Venter met pijn en moeite gelukt om een bacterie te ontwikkelen die alleen de allernoodzakelijkste genen bevat om te groeien en zich voort te planten – Mycoplasma laboratorium. Deze bacterie bevat slechts 473 genen, maar van bijna de helft van die genen weten we nog steeds niet waarom ze nodig zijn.

Bij een mens is dit probleem onvoorstelbaar veel groter. We hebben de ongeveer 20.000 genen in kaart gebracht, maar we hebben maar een vaag benul van hoe de cel regelt in welke situatie en in welke volgorde, welk gen wordt aangeschakeld. Wel zijn er vermoedens. Zo weten we, zoals gezegd, dat viervijfde deel van het DNA een biologische functie heeft, dus dat dit DNA de meest waarschijnlijke opslagplaats is voor dit regelsyssteem.

Het interessantste vermoeden is m.i. dat ribosomen de cel regelen en de spin in het web vormen. Ribosomen zijn de complexe RNA-reuzenmoleculen die RNA vertalen in eiwitten. Niet zozeer zelfzuchtige genen, maar zelfzuchtige ribosomen dus. Zie de link direct hierna.

Verder lezen: Ribosomen vormden oorsprong van het leven

Bronnen: 1. 150 scientists just met in secret to discuss creating a synthetic human genome, ScienceAlert (2016)

http://www.visionair.nl/ideeen/groep-ga ... -nabouwen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Computers met fantasie? Waar gaat dat heen? Krijgen we straks kunstmatige intelligentie waarmee goede diepgaande filosofische discussies kunnen worden gevoerd?

Inside Vicarious, the Secretive AI Startup Bringing Imagination to Computers
by Will Knight / May 19, 2016

Life would be pretty dull without imagination. In fact, maybe the biggest problem for computers is that they don’t have any.

That’s the belief motivating the founders of Vicarious, an enigmatic AI company backed by some of the most famous and successful names in Silicon Valley. Vicarious is developing a new way of processing data, inspired by the way information seems to flow through the brain. The company’s leaders say this gives computers something akin to imagination, which they hope will help make the machines a lot smarter.

Vicarious is also, essentially, betting against the current boom in AI. Companies including Google, Facebook, Amazon, and Microsoft have made stunning progress in the past few years by feeding huge quantities of data into large neural networks in a process called “deep learning.” When trained on enough examples, for instance, deep-learning systems can learn to recognize a particular face or type of animal with very high accuracy (see “10 Breakthrough Technologies 2013: Deep Learning”). But those neural networks are only very crude approximations of what’s found inside a real brain.

Vicarious has introduced a new kind of neural-network algorithm designed to take into account more of the features that appear in biology. An important one is the ability to picture what the information it’s learned should look like in different scenarios—a kind of artificial imagination. The company’s founders believe a fundamentally different design will be essential if machines are to demonstrate more humanlike intelligence. Computers will have to be able to learn from less data, and to recognize stimuli or concepts more easily.

Despite generating plenty of early excitement, Vicarious has been quiet over the past couple of years. But this year, the company says, it will publish details of its research, and it promises some eye-popping demos that will show just how useful a computer with an imagination could be.

The company’s headquarters don’t exactly seem like the epicenter of a revolution in artificial intelligence. Located a short drive across the San Francisco Bay from Palo Alto Alto (we were asked not to say exactly where), the offices are plain—a stone’s throw from a McDonald’s and a couple of floors up from a dentist. Inside, though, are all the trappings of a vibrant high-tech startup. A dozen or so engineers were hard at work when I visited, several using impressive treadmill desks. Microsoft Kinect 3-D sensors sat on top of some of the engineers’ desks.

D. Scott Phoenix, the company’s 33-year-old CEO, speaks in suitably grandiose terms. “We are really rapidly approaching the amount of computational power we need to be able to do some interesting things in AI,” he told me shortly after I walked through the door. “In 15 years, the fastest computer will do more operations per second than all the neurons in all the brains of all the people who are alive. So we are really close.”

Vicarious is about more than just harnessing more computer power, though. Its mathematical innovations, Phoenix says, will more faithfully mimic the information processing found in the human brain. It’s true enough that the relationship between the neural networks currently used in AI and the neurons, dendrites, and synapses found in a real brain is tenuous at best.

One of the most glaring shortcomings of artificial neural networks, Phoenix says, is that information flows only one way. “If you look at the information flow in a classic neural network, it’s a feed-forward architecture,” he says. “There are actually more feedback connections in the brain than feed-forward connections—so you’re missing more than half of the information flow.”

It’s undeniably alluring to think that imagination—a capability so fundamentally human it sounds almost mystical in a computer—could be the key to the next big advance in AI.

Vicarious has so far shown that its approach can create a visual system capable of surprisingly deft interpretation. In 2013 it showed that the system could solve any captcha (the visual puzzles that are used to prevent spam-bots from signing up for e-mail accounts and the like). As Phoenix explains it, the feedback mechanism built into Vicarious’s system allows it to imagine what a character would look like if it weren’t distorted or partly obscured (see “AI Startup Says It Has Defeated Captchas”).

Phoenix sketched out some of the details of the system at the heart of this approach on a whiteboard. But he is keeping further details quiet until a scientific paper outlining the captcha approach is published later this year.

In principle, this visual system could be put to many other practical uses, like recognizing objects on shelves more accurately or interpreting real-world scenes more intelligently. The founders of Vicarious also say that their approach extends to other, much more complex areas of intelligence, including language and logical reasoning.

Phoenix says his company may give a demo later this year involving robots. And indeed, the job listings on the company’s website include several postings for robotics experts. Currently robots are bad at picking up unfamiliar, oddly arranged, or partly obscured objects, because they have trouble recognizing what they are. “If you look at people who are picking up objects in an Amazon facility, most of the time they aren’t even looking at what they’re doing,” he explains. “And they’re imagining—using their sensory motor simulator—where the object is, and they’re imagining at what point their finger will touch it.”

While Phoenix is the company’s leader, his cofounder, Dileep George, might be considered its technical visionary. George was born in India and received a PhD in electrical engineering from Stanford University, where he turned his attention to neuroscience toward the end of his doctoral studies. In 2005 he cofounded Numenta with Jeff Hawkins, the creator of Palm Computing. But in 2010 George left to pursue his own ideas about the mathematical principles behind information processing in the brain, founding Vicarious with Phoenix the same year.

I bumped into George in the elevator when I first arrived. He is unassuming and speaks quietly, with a thick accent. But he’s also quite matter-of-fact about what seem like very grand objectives.

George explained that imagination could help computers process language by tying words, or symbols, to low-level physical representations of real-world things. In theory, such a system might automatically understand the physical properties of something like water, for example, which would make it better able to discuss the weather. “When I utter a word, you know what it means because you can simulate the concept,” he says.

This ambitious vision for the future of AI has helped Vicarious raise an impressive $72 million so far. Its list of investors also reads like a who’s who of the tech world. Early cash came from Dustin Moskovitz, ex-CTO of Facebook, and Adam D’Angelo, cofounder of Quora. Further funding came from Peter Thiel, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, and Elon Musk.

Many people are itching to see what Vicarious has done beyond beating captchas. “I would love it if they showed us something new this year,” says Oren Etzioni, CEO of the Allen Institute for Artificial Intelligence in Seattle.

In contrast to the likes of Google, Facebook, or Baidu, Vicarious hasn’t published any papers or released any tools that researchers can play with. “The people [involved] are great, and the problems [they are working on] are great,” says Etzioni. “But it’s time to deliver.”

For those who’ve put their money behind Vicarious, the company’s remarkable goals should make the wait well worth it. Even if progress takes a while, the potential payoffs seem so huge that the bet makes sense, says Matt Ocko, a partner at Data Collective, a venture firm that has backed Vicarious. A better machine-learning approach could be applied in just about any industry that handles large amounts of data, he says. “Vicarious sat us down and demonstrated the most credible pathway to reasoning machines that I have ever seen.”

Ocko adds that Vicarious has demonstrated clear evidence it can commercialize what it’s working on. “We approached it with a crapload of intellectual rigor,” he says.

It will certainly be interesting to see if Vicarious can inspire this kind of confidence among other AI researchers and technologists with its papers and demos this year. If it does, then the company could quickly go from one of the hottest prospects in the Valley to one of its fastest-growing businesses.

That’s something the company’s founders would certainly like to imagine.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Nieuw snelheidsrecord voor draadloze dataverbinding

Tim Kraaijvanger, 27 mei 2016

Duitse ingenieurs zijn erin geslaagd om een supersnelle draadloze dataverbinding van 6 gigabit per seconde te creëren over een afstand van 37 kilometer. Binnen tien seconden de volledige inhoud van een DVD versturen? Geen enkel probleem.

Het onderzoeksteam heeft de resultaten nog niet gedeeld in een wetenschappelijk vakblad, waardoor de cijfers nog niet zijn geanalyseerd en beoordeeld door peers. Toch staat het Fraunhofer Instituut bekend als een gerenommeerd instituut, dus het lijkt ons sterk dat de gepresenteerde cijfers niet kloppen. Wel vinden we dit belangrijk om nog even te noemen. Als de cijfers waar zijn, dan is het huidige record met een factor tien verbroken.

De hoge datasnelheid is bereikt door efficiënte zendstations en ontvangers in te zetten. Deze maken gebruik van radiofrequentie van 71-76 GHz, bij kenners bekend als de zogenoemde E-band. Alleen op deze frequentie is het mogelijk om gigantisch veel data te versturen en te ontvangen.

Net als bij alle draadloze verbindingen verzwakt het signaal op een flinke afstand van het zendstation. Vandaar dat de ingenieurs ervoor gekozen hebben om signaal vanaf het zendstation aanzienlijk te versterken, waardoor dit signaal verder reikt.

Het is belangrijk dat dit soort records worden verbroken. De nieuwe generatie satellieten kan uitgerust worden met deze zendstations, waardoor het mogelijk is om nog meer data naar de aarde te sturen. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor afgelegen gebieden zonder internet. Een draadloze 6 Gbps-verbinding kan 250 internetverbindingen met een snelheid van 24 Mbps per verbinding leveren. Het is dan wellicht goedkoper om een systeem met een zendstation en een ontvanger te installeren, dan om overal kabels aan te leggen.

Tenslotte kan de techniek ook ingezet worden ten tijde van rampen. Stel dat een infrastructuur volledig vernield is na een verwoestende aardbeving of tsunami, dan kunnen ingenieurs zulke zend- en ontvangstations plaatsen om toch weer internet aan te bieden in de regio, waardoor slachtoffers in contact kunnen komen met familieleden en vrienden.

http://www.scientias.nl/snelheidsrecord ... erbinding/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Van allerlei kanten wordt er hoog op ingezet om kernfusie nog in dit decennium rendabel te krijgen, zoals ook bij dit initiatief :

Compact tokamaks: the approach to bring fusion energy within reach
31 May 2016, David Kingham

Fusion reactor development could proceed much more rapidly by scaling down the size of reactors being developed, potentially helping the first compact fusion pilot plants to be ready to produce electricity for the first time within the next decade, writes David Kingham.

Nuclear fusion is the creative process of the universe. All matter, besides hydrogen and a smattering of helium, was created in the fusion furnaces within stars as small atomic nuclei joined together to make larger ones. This reaction releases huge amounts of energy - about ten million times as much by weight as the chemical reaction of fossils fuels.

The established principle for such a reaction on Earth is to combine deuterium and tritium to make helium and a neutron. The neutron is not confined by the magnetic field of a fusion reactor and so flies out of the vessel and is captured to generate electricity.

But we can't just put a star in an ordinary box. The walls would get hot and the fusion fuel would get cold and stop fusing. The hot plasma must be isolated from the walls of the reactor. Charged particles are affected by magnetic fields, so this feat can be performed using magnets; the most advanced machine used for this purpose is the 'tokamak'. Tokamak is a Russian acronym that stands for toroidal chamber magnetic coils.

The best-performing tokamak in the world is JET, producing 16 MW of fusion power with 24 MW input in 1997 - i.e. 65% as much energy out as was put in. It holds the world record for total fusion power produced and for getting closest to breakeven. To reach this point, fusion research followed a Moore's law-like path. The temperature, density and energy confinement time, which indicates fusion performance, was increasing at a faster and faster rate up until the JET experiments.

But since then it seems that progress has stalled. There have still been experiments built and much learned, but progress towards energy breakeven has slowed. We still haven't actually reached energy breakeven almost 20 years after we nearly got there.

Traditional designs have moved to larger dimensions, culminating in the ITER experiment currently under construction in the south of France. This will be over 30m tall and weigh about 23,000 tonnes. The demonstration reactor that follows, dubbed DEMO, will likely be slightly bigger again. When ITER was being designed in the 1990s, it was believed that the only feasible way to increase fusion power was to increase machine size. But the size and complexity of ITER has led to very slow progress in the fusion program, with first fusion set for the mid 2020s. Tired of waiting so long and recognising the inherent difficulties of such a big project, some have been questioning the possibility of a smaller way to fusion.

Tokamak Energy is leading this movement. To date the company has published three papers showing size is not an important factor in fusion reactors and proving that a compact reactor can produce high power. This turns the pursuit of fusion into a series of engineering challenges. The Tokamak Energy plan will overcome these challenges, such as the development of magnets made from high temperature superconductors, delivering a fusion power gain within five years, first electricity within ten years and a 100 MWe power plant within 15 years.

All this is possible thanks to a new climate of private funding reaching into areas that were previously the domain of governments: ventures like Virgin Galactic and SpaceX; or The Breakthrough Energy Coalition, led by Bill Gates and Mark Zuckerberg, an investment fund for new energy technologies emerging from scientific research. Lord Rees of Ludlow, past President of the Royal Society, said in 2015, "the private sector now has greater appetite for risk in scientific projects than Western governments."

By breaking down the challenges into distinct goals, money can be raised privately to achieve each step, with success enabling more to be raised to tackle the next. The US is leading the way in terms of financial investment in private fusion, with a number of firms receiving around $100 million in investment to further numerous different styles of devices and processes. Tokamak Energy is determined that the UK should not be left behind in this race.

There is latent public enthusiasm; many people recognise that harnessing fusion energy is an important challenge that we have a duty to tackle. This new climate brings hope for a fusion future. While some hold the view that fusion will forever be 30 years beyond the horizon, we are working on the technology that is bringing us closer to fusion than ever before. The UK has led the world in developing fusion, creating the world-leading fusion device, JET. Tokamak Energy is making the UK the country that continues to drive fusion forward.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Asus toont rollende robotassistent Zenbo

Gepubliceerd: 30 mei 2016

Afbeelding

Asus heeft op de elektronicabeurs Computex in Taiwan een robotassistent getoond. De rollende robot Zenbo moet mensen helpen met dagelijkse klusjes.

Gebruikers kunnen praten met Zenbo en hem opdrachten geven, of ze kunnen het apparaat besturen via zijn touchscreen.

Daarop wordt normaal het 'gezicht' van de robot getoond. Als Zenbo in zijn hoge piepstem spreekt, beweegt het gezicht mee.

De robot heeft ook wielen, waarmee hij zelfstandig door het huis kan rollen. "Onze ambitie is om robotische computers in elk huishouden te krijgen", zei Asus-topman Johnny Shih tijdens de aankondiging.

Kinderen
Asus zegt dat de Zenbo onder meer nuttig kan zijn voor senioren en kinderen. In een uitgebreide productvideo toonde het bedrijf dat de robot onder meer familie kan waarschuwen als ouderen zijn gevallen of andere medische problemen hebben.

Kinderen kunnen leerzame apps gebruiken en spelletjes doen met Zenbo. Verder kan de robot onder meer foto's maken, herinneringen doorgeven en recepten laten zien. In de video was ook te zien hoe familieleden videochatten via de Zenbo, en hoe het apparaat kan 'dansen' op muziek.

Asus roept ontwikkelaars op om software voor de Zenbo te maken. Dat moet de robot ook in staat stellen om slimme huishoudelijke apparaten te bedienen.

Volgens Asus zal de Zenbo voor 599 dollar (539 euro) op de markt komen, maar het is nog onduidelijk wanneer dat zal gebeuren. Ook is niet bekend in welke landen de robot zal verschijnen, en welke talen hij dan spreekt.

Afbeelding

Concurrenten
De Zenbo valt in een reeks recente digitale assistenten voor in huis. Amazon verkoopt in de VS al enige tijd de Echo, een speaker waartegen gebruikers ook kunnen praten. De Echo kan antwoord geven op vragen en snel producten bestellen via Amazon.

Onlangs kondigde Google zijn eigen stemassistent Home aan. Naar verluidt werkt ook Apple aan een product dat moet concurreren met de Echo van Amazon.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/gadgets/4269788/asus-t ... zenbo.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Tech moguls declare era of artificial intelligence
Technology | Thu Jun 2, 2016 10:10pm EDT, RANCHO PALOS VERDES, CALIF. | BY LIANA B. BAKER

Artificial intelligence and machine learning will create computers so sophisticated and godlike that humans will need to implant "neural laces" in their brains to keep up, Tesla Motors and SpaceX CEO Elon Musk told a crowd of tech leaders this week.

While Musk's description of an injectable human-computer link may sound like science fiction, top tech executives repeatedly said that artificial intelligence (AI) was on the verge of changing everyday life, during discussion at a conference by online publication Recode this week.

It is no secret that tech companies are diving into AI analytics research, an industry that will grow to $70 billion by 2020 from just $8.2 billion in 2013, according to a Bank of America report citing IDC research.

AI, which combs through large troves of raw data to predict outcomes and recognize patterns, is already used in web search systems, marketing recommendation functions and security and financial trading programs. The technology will spread to driverless cars and service robots in the future, the Bank of America report said.

Sundar Pichai, chief executive of Alphabet Inc's Google, said he sees a "huge opportunity" in AI. Google first started applying the technology through "deep neural networks" to voice recognition software about three to four years ago and is ahead of rivals such as Amazon.com Inc, Apple Inc and Microsoft Corp in machine learning, Pichai said.

But he and others acknowledged that the work of building machines that teach themselves is still in its infancy. Microsoft, for instance, apologized and went back to the lab after an AI chatbot talking on Twitter "learned" to make racist comments.

Amazon CEO Jeff Bezos predicted a profound impact on society over the next 20 years.

"It's really early but I think we're on the edge of a golden era. It's going to be so exciting to see what happens," he said.

Amazon has been working on artificial intelligence for at least four years and now has 1,000 employees working on Alexa, the company's voice-based smart assistant software system, he said.

Big tech companies including Amazon have an edge at present because they have access to large amounts of data but hundreds of AI startups will hatch in the next few years, he said.

IBM CEO Ginni Rometty said the company has been working on artificial technology, which she calls a cognitive system, since 2005 when it started developing its Watson supercomputer.

"I would say in five years, there's no doubt in my mind that cognitive AI will impact every decision made" from healthcare to education to financial services, Rometty said.

But it was the comments by Tesla's Musk, on how he would potentially develop the technology to implant humans with technology to augment brains, that captured the imagination of attendees, according to Adam Burrows, senior vice president of emerging businesses at HomeAdvisor, a unit of IAC/Interactive Corp.

"It got people thinking on a philosophical level and away from what Google or Tesla will come out with next year," he said. "It brings up the question, are we human anymore if we are part computer?"
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Europarlementariërs bang dat robots mensheid uitroeien

Gepubliceerd: 03 juni 2016

Sommige leden van het Europees Parlement zijn bang voor een robotrevolutie, die het einde van onze huidige wereld kan betekenen.

Dat blijkt uit een gelekt rapport van het juridische comité in handen van Politico. Volgens het document maken verscheidene Europarlementariërs zich zorgen over een potentiële robotrevolutie.

"Er bestaat uiteindelijk een kans dat kunstmatige intelligentie binnen een paar decennia slimmer wordt dan mensen", aldus het rapport. "Als we hier niet op voorbereid zijn, zal het een uitdaging zijn om onze eigen creatie de baas te blijven".

Volgens de onderzoekers kan zelfs het "overleven van het menselijk ras" op het spel komen te staan, als we de controle over kunstmatige intelligentie verliezen.

In het document staan een aantal suggesties voor de Europese Commissie om nu alvast preventieve wetten voor robotica in te voeren en zo een mogelijke revolutie te voorkomen.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/internet/4272392/europ ... oeien.html
Helaas hebben de Europarlementariërs de toekomst van de mensheid al op het spel gezet door hier miljoenen moslims toe te laten gezet en de Europese cultuur te grabbel te gooien.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52149
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Mahalingam »

Ik denk dat dit juridische comité met zijn allen gezellig naar de film zijn gegaan en deze film gezien hebben:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Wetenschappers willen het synthetisch genoom van de mens creëren

Tim Kraaijvanger, 3 juni 2016

Een groep wetenschappers is van plan om een synthetisch genoom van de mens te ontwikkelen. Als het project daadwerkelijk doorgaat, kunnen onderzoekers over tien jaar mogelijk organen laten groeien of een ‘firewall’ voor cellen schrijven zodat we immuun worden voor bepaalde virussen.

Het doel van The Human Genome Project is om tot honderd miljard basisparen te bouwen. Het menselijk genoom bestaat uit drie miljard basisparen. De onderzoekers kijken dus verder dan alleen de mens en willen ook het DNA van andere organismen creëren. Wel is het van belang dat het project gefinancierd wordt, al gaan de onderzoekers ervan uit dat het prijskaartje lager is dan dat van het eerste Human Genome Project. Dit project kostte drie miljard dollar.

Misschien gaat het je wel een beetje duizelen, want was is synthetisch DNA? Tom de Kievith van Kennislink schreef in 2012 een goed artikel over nep-DNA. Kort samengevat: synthetisch DNA (ook wel ‘XNA’ genoemd) bestaat uit een andere code dan normaal DNA, maar dankzij vertaaleiwitten kunnen DNA en XNA samenwerken. Dit biedt mogelijkheden, zo kan ons DNA aangepast worden met XNA-genen om zo nieuwe functies te krijgen.

Veel mogelijkheden
Het is een ambitieus project, maar als de onderzoekers slagen, dan is er veel mogelijk. Orgaantransplantatie wordt misschien wel overbodig. Heb je een slecht functionerende nier? Dan kunnen wetenschappers een nieuwe nier laten groeien, die exact voldoet aan de eisen die je lichaam stelt (oftewel: de kans op afstoting is extreem klein). Ook kunnen cellen immuun worden voor virussen, is het wellicht mogelijk om resistent te worden voor bepaalde kankers en kunnen er nieuwe vaccins geproduceerd worden met menselijke cellen.

Mensen zonder biologische ouders scheppen
Kunnen we straks ook mensen zonder biologische ouders scheppen? De onderzoekers reppen daar met geen woord over in het paper. En terecht. Het creëren van een mens is misschien wel het lastigste wat er bestaat en zal de komende tientallen jaren zeker niet lukken. Wanneer de onderzoekers dit zouden benoemen als een mogelijkheid, dan zou het project verkeerde verwachtingen scheppen. Daarnaast zijn er veel tegenstanders die vinden dat je geen mensen kunstmatig mag scheppen.

Gevaarlijk
Niet alle wetenschappers reageren positief op het nieuwe project. “Is het ontwikkelen van synthetisch DNA überhaupt wel een goed idee?” vragen onderzoekers Laurie Zoloth en Drew Endy zich af in gesprek met New Scientist. “De auteurs van het paper stappen gemakkelijk over deze vraag heen en beantwoorden geen andere vragen [over de gevaren van synthetisch DNA, red.]. Het is dus maar de vraag of deze groep wetenschappers goed genoeg is voorbereid om dit project op te zetten.”

http://www.scientias.nl/wetenschappers- ... s-creeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Voormalig hoofd NASA doet neurale chipmaker uit de doeken

Gepubliceerd: 06 juni 2016

In Californië wordt in het geheim al jarenlang gewerkt aan neurale chips voor het efficiënter maken van datacentra. Het bedrijf KnuEdge is opgericht door Daniel Goldin, voormalig hoofd van de NASA.

KnuEdge bestaat sinds 2005, maar Goldin maakt nu pas bekend waar aan wordt gewerkt. Het bedrijf heeft al 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) aan investeringen opgehaald voor het maken van de nieuwe neurale chip, zegt Goldin tegen Venturebeat.

De chip moet energiezuiniger en veel goedkoper zijn dan bestaande chips, doordat de architectuur is afgeleid van het menselijk brein. IBM werkt al langere tijd aan neurale chips.

Bus
Bestaande chips zijn gebaseerd op architectuur die is ontwikkeld door John von Neumann. Geheugen en processor zijn in die systemen met elkaar verbonden via een zogeheten bus.

De snelheid van computers is daardoor beperkt door de snelheid van de bus. Neurale chips bevatten veel kleine kernen (cores) die dankzij nieuwe vormen van materiaal met elkaar in verbinding staan.

Brein
Het ontwerp is gebaseerd op het menselijk brein. "Het menselijk brein heeft honderden miljarden zenuwcellen en elke cel is verbonden met 10.000 tot 100.000 zenuwcellen", zei Goldin

"En het brein is de meest energiezuinige en krachtige computer ter wereld. Dat is de metafoor die we gebruiken."

KnuPath
Een van de chips die door KnuEdge is gemaakt, is de KnuPath met 256 kernen en LambdaFabric. Dat materiaal zorgt ervoor dat de kernen kunnen worden verbonden met maximaal 512.000 apparaten.

KnuEdge heeft al een aantal prototypes van een nieuwe chip, waarmee het bedrijf al een omzet van 20 miljoen dollar heeft gedraaid. De chips zijn bedoeld voor onder meer ruimtevaartbedrijven, banken, ziekenhuizen en verzekeraars.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/gadgets/4273539/voorma ... oeken.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Universeel vaccin tegen kanker ontdekt

By Germen • Published 6 juni 2016

Een internationale onderzoeksgroep publiceerde in het vooraanstaande blad Nature de spectaculaire resultaten van proeven met kankercel-RNA als vaccin op kankerpatiënten. Het immuunsysteem begon zich te richten op kankercellen.

De onderzoekers ontdekten ook dat het vaccin agressieve tumoren in muizen hielp opruimen, volgens de onderzoeksgroep onder leiding van prof. Ugur Sahin van de Duitse Johannes Gutenberg Universiteit.

Wat zijn RNA-gebaseerde vaccins?
RNA-gebaseerde vaccins zijn in theorie snel en goedkoop te bereiden. RNA is het vermoedelijke vooroudermolecuul van het leven. RNA heeft namelijk een zeer interessante eigenschap. Het kan de vorming van zichzelf katalyseren. Dat wil zeggen: als je RNA-strengen met RNA-bouwstenen in een erlenmeyer doet, vormen deze automatisch complementaire RNA-ketens (die weer op hun beurt de oorspronkelijke RNA-keten vormen). Dit proces kan extra versneld worden door RNA polymerase toe te voegen. In een volgende stap wordt de RNA-emulsie fijn versnipperd over kleine nanodeeltjes van vet.

Reden genoeg voor de onderzoekers, om hun ontdekking te beschouwen als een universeel toepasbare vaccinklasse voor kanker-immuuntherapie.

Afbeelding
De drie voornaamste vormen van RNA: R(ibosomaal) RNA, M(essenger) RNA en T(ransport) RNA. RNA is de voorloper van DNA en is nog steeds de schakel tussen DNA en eiwitten in levende organismen.

Werking in menselijke patiënten
In de klinische test ontvingen drie patiënten lage doses van het vaccin. Hoewel de immuunsystemen van de patiënten reageerden, was niet bekend of het vaccin daadwerkelijk effectief was. Wel is nu vastgesteld dat lage doses van het vaccin geen bijwerkingen hebben, afgezien van wat lichte griep-achtige symptomen.

In één patiënt verkleinde een vermoedelijke tumor in een lymfeklier. Een andere patiënt, waarvan de tumoren chirurgisch waren verwijderd, was ook zeven maanden na de vaccinatie nog kankervrij. De derde patiënt had acht uitgezaaide tumoren in de longen, afkomstig van niet behandelde huidkanker. Deze tumoren bleven klinisch stabiel.

Hoe werkt het vaccin?
Het vaccin, dat een aantal verschillende strengen RNA gebruikt, activeerde dendritische cellen. Deze selecteren doelen voor het menselijke immuunsysteem om aan te vallen (in dit geval door het RNA-programma te vertalen in eiwit en de kankerproteïne te maken). Dit wekte een sterke reactie op van de “killer” T-cellen die gewoonlijk afrekenen met infecties.

Geen wonder dat kanker-immunotherapie veel opwinding veroorzaakt onder onderzoekers. Mede omdat het vaccin met een prik toegediend kan worden, heeft immuuntherapie geen zware bijwerkingen zoals chemotherapie. Sommige patiënten zijn al meer dan tien jaar kankervrij. Traditionele therapie kan enkele kankersoorten, zoals testikelkanker, genezen maar longkanker, melanomen en sommige hersen- en halskankers vormen nog een zware dobber.

Horden
Er zijn nog enkele stevige horden te nemen. Zo is er in deze kleinschalige klinische proef alleen getest of het immuunsysteem wordt geprikkeld en of het vaccin veilig is. De doses waren te laag voor een effectieve immuunrespons, al zijn de eerste resultaten bemoedigend. Een tweede belangrijke horde is het opschalen van de productie. Nanodeeltjes met RNA hierin fabriceren is niet eenvoudig. Toch blijkt uit de effectiviteit tegen een onbehandelbare kankersoort, het uitgezaaide melanoom, dat dit een zeer veelbelovende ontwikkeling is. Hopelijk ondersteunen de ziekenfondsen dit onderzoek, zodat ze miljarden euro per jaar kunnen besparen en, belangrijker, miljoenen mensen in alleen al Nederland en België van een uitermate nare dood kunnen redden. Ik heb al teveel mensen dood zien gaan aan deze ellendige groep ziekten.

Bron: De Vries, Jolanda en Figdor, Carl: Immunotherapy: Cancer vaccine triggers antiviral-type defences, Nature (2016) (braaflink) Sci-Hub: zoeken op de titel

http://www.visionair.nl/ideeen/universe ... r-ontdekt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Self-learning AI robot hired by London council … for customer service
A North London council will be one of the first government bodies to employ a hyper-intelligent, self-learning robotic worker to help with customer service.
Labour-run Enfield council is set to roll out the ‘virtual employee’—called Amelia— in the autumn. The artificial intelligence (AI), created by New York-based technology firm IPSoft, is able to track customers’ emotions and hold thousands of conversations at a time.

The so-called ‘cognitive agent’ will be able to answer residents’ questions and assist with certifying licensee and permit applications via text chat or speaking digital avatar.

If Amelia is unable to answer a question, the AI will call a human colleague to help and learn from the subsequent interaction, enabling her to assist with a similar question the next time it comes up.

“Customers shouldn’t even notice they’re dealing with Amelia,” said Enfield Council’s Director of Finance, Resource and Customer Services James Rolfe.

“It’s about freeing up our people so they’re not dealing with routine stuff that Amelia can deal with swiftly, so they’re free to deal with more complex problems,” Rolfe said.

“We’re excited to have the first government deployment and we see a massive opportunity for these type of technologies to provide frontline services,” IPsoft CEO EU Frank Lansink said.

Enfield Council, which has suffered more than 300 redundancies in the past year, did not disclose how much it paid for Amelia. Though Rolfe said there are “no plans” to fire any of the 50 call center employees the council employs, Amelia has triggered fears that more jobs may soon be at risk.

Some 35 percent of all jobs in the UK are at a high risk of robotization by 2036, according to a recent study by Oxford and Deloitte.

Already some 750,000 net jobs have been lost in manufacturing since 2000, while the wholesale and retail sector saw net job losses of 338,000, Office for National Statistics (ONS) figures reveal.

“There has been no discussion about this whatsoever in Enfield and the implications could be enormous,” warned the deputy leader of Enfield’s opposition Conservative Group, Jo Laban.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Twee jaar geleden kwam Amelia hier ook al ter sprake. 'Ze' wordt dus nu daadwerkelijk in gebruik genomen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Toekomstige terreuraanslag met zwerm drones

By Germen · 19 juni 2016

Een technisch vaardige terrorist kan met materialen die ‘gewoon’ via internet verkrijgbaar zijn, een zwerm dodelijke drones samenstellen. Daarvoor waarschuwde de presidentskandidaat van de Amerikaanse Transhumanist Party, Zsoltan Istvan.

Istvan maakt ongeveer nul kans om gekozen te worden tot president van de VS, maar begon zijn campagne om aandacht te vragen voor het transhumanisme. Hij trekt de Verenigde Staten door met een als doodskist uitgedoste campagnebus. Immers, het transhumanisme streeft naar onsterfelijkheid.

Het Amerikaan leger beschikt vermoedelijk al over een zwerm van deze robots, want deze clip dateert van enkele jaren terug en ondertussen is dronetechnologie al gemeengoed.



De technologie om drones kogels af te laten schieten is ook al ontwikkeld. Munitie is vrij, zonder vergunning, verkrijgbaar in de Verenigde Staten, onder meer in de Walmart (een keten van enorme warenhuizen, zo groot als de gemiddelde Makro-vestiging). Dat is uitermate vervelend nieuws, want in feite is het vrij eenvoudig om iets te bouwen om munitie mee af te vuren. Dat betekent dat een terrorist vrij eenvoudig honderden kogels kan kopen, die in drones kan inbouwen en hiermee een massale aanval kan uitvoeren op een mensenmenigte of een militaire basis. Stel je voor: niet één, maar honderden schutters die met bovenmenselijke precisie kunnen vuren. In feite heb je hiermee een compleet leger terroristen.



In Nederland en België wordt munitie alleen in gespecialiseerde winkels verkocht en moet de koper of bezitter van munitie een wapenvergunning hebben. Deze persoon kan dan alleen munitie voor het desbetreffende pistool kopen. Toch zijn er Europese landen waar er veel gemakkelijker aan munitie te komen is. Oostenrijk, bijvoorbeeld. het is dus verre van denkbeeldig dat er hiermee een aanslag wordt gepleegd. Overigens kunnen drones ook andere gevaarlijke ladingen vervoeren. Denk aan gifstoffen, brandbommen of radioactief materiaal. Om die reden pleit Istvan voor maatregelen.

Naar mijn mening moeten deze maatregelen niet alleen de bevolking beschermen tegen terroristen, maar ook tegen de drones van het leger. Anders dan soldaten, gehoorzamen drones blindelings degene die ze bestuurt. Ook als ze worden gebruikt voor massamoord op burgers. Op deze manier kan een kleine groep psychopaten een schrikbewind vestigen. Er zal dus een vorm van verdediging moeten komen, waardoor misdadig gebruik van dronetechnologie wordt voorkomen.

Afbeelding

Drones worden tegenwoordig zo klein als insekten en zijn zo goedkoop, dat ze in zwermen ingezet kunnen worden – Youtube still

http://www.visionair.nl/ideeen/toekomst ... rm-drones/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie