Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Waarom wordt Al Fourqaan Moskee niet gesloten? (update)

Joost Niemöller, 22 december 2015

Update: LPF Eindhoven heeft zojuist aangifte gedaan tegen het bestuurslid Nasr El Damanhoury van de Al Fourqaan moskee wegens discriminatie, haatzaaien en aanzetten tot jihadistisch geweld.

Een mooie overwinning voor de LPF Eindhoven en voor een weerbare Nederlandse democratie in het bijzonder. De altijd zeer terughoudende PvdA burgemeester Rob van Gijzel, verbood, tegen alle verwachtingen in, de komst van zeven haatpredikers, die waren uitgenodigd door de Stichting Waqf. Dit deed de burgemeester na vragen van de LPF. (Ook de PVV stelde er vragen over.) Van Gijzel nam zijn besluit pas op het allerlaatste moment. Het gaat om een conferentie die van 24 tot en met 27 december wordt gehouden. Had de burgemeester niet al wat eerder, op eigen initiatief, kunnen ingrijpen? Waarom stelt deze burgemeester zich zo defensief op?

Een grote mond had hij wel ten aanzien van de LPF. Zo oefende hij druk uit op de LPF om vragen terug te trekken. Hierover schreef ik al eerder. Een eerdere haatprediker mocht van diezelfde burgemeester gewoon komen. Honderden moslims voelden zich door deze man uitgenodigd en woonden zijn lezing bij.

Nu lijkt Van Gijzel eindelijk een beetje wakker geschud.

Dat is natuurlijk mooi, maar de volgende vraag ligt dan voor de hand: Een moskee die keer op keer haatpredikers uitnodigt, welk radicaliserend beleid zit daar achter? Moet zo’n moskee niet gewoon gesloten worden?

Al meer dan tien jaar geleden greep minister Verdonk in en zette drie imams van deze moskee het land uit. Tot enige leermoment heeft dat duidelijk niet geleid. Niet bij de moskee. Nu een beetje bij de burgemeester, maar structureel ingrijpen blijft steeds weer uit.

En de moskee? De stichting onderneemt nu rechterlijke stappen tegen het verbod van de zeven haatpredikers. Mannen die haat prediken over homo’s, joden, enzovoorts. Ze gaan daar dus op ramkoers, en dan mag een echt antwoord van de overheid dus niet uitblijven.

http://joostniemoller.nl/2015/12/wannee ... -gesloten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

En in het huidige jaar 1437 zullen we weer heel wat haatbaarden langs zien komen om te prediken onder Mohammedanen.
Vanavond is het al raak:
Hazrat Maulana Shah Muhammad Anas Noorani Siddiqui die ingepland staat als spreker bij de Taibah Moskee in Amsterdam en morgen (zondag 3 januari om 13.00 uur) bij Jamia Madinatul Islam in Den Haag.

Afbeelding
Afbeelding
Wat heeft deze Sheik Ananas op zijn kerfstok? Behalve de in de handige ID-kaart hierboven vermelde onsmakelijkheden, is deze Paki ook toejuicher van de 9/11-aanslagen en opruier achter de Deense Cartoonrellen.
Zijn vader sloeg in 1983 (!) de eerste paal van de Bijlmermoskee waar Anas vanavond optreedt.
Anas was zelf ook al eerder bij de Taibah-moskee, ondanks grote vraagtekens die de Kamer destijds bij toenmalig MinJus Donner (CDA) zette over zijn visumverstrekking.
Ook Wilders uitte in 2006 al zijn ongenoegen over de Osama-fanboy, maar die werd door de NOS kaltgestellt: "Het is een man met een vriendelijke uitstraling, twee pretoogjes met een tulband op", zei Peer Ulijn van de Staatsomroep in een WTF-item. (En zo kennen we de NOS vandaag de dag immers nog steeds.)
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... fstad.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Manon »

"Stichting Welzijn voor Moslims" waarschijnlijk gesubsidieerd.

Zou de "stichting Welzijn voor niet-moslims" ook subsidies krijgen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

PVV: Haatsjeik acuut het land uit

Geplaatst op 3 januari 2016

Schriftelijke vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de ministers van SZW en BiZa:

1.) Bent u bekend met het bericht “Sjeikwatch: Osama-fan en 9/11-verheerlijker Anas Noorani Siddiqui in 020” (foto) (*)?

2.) Waarom en hoe heeft deze islamitische geweld-oproeper wederom toegang tot Nederland gekregen en waarom heeft u zijn komst niet voorkomen?

3.) Bent u bereid de genoemde islamitische geweldsoproeper acuut het land uit te zetten, zodat hij in elk geval niet middels fysieke aanwezigheid kan meewerken aan de verdere vermolenbeeking van Nederland? Zo neen, waarom niet?

4.) Hoeveel van dit soort haatsjeiks wilt u in 2016 toelaten in Nederland? Of bent u bereid een poging te doen bij verstand te komen en Nederland te behoeden voor verdere islamisering? Zo neen, waarom niet?

(*) www.geenstijl.nl

Afbeelding
De haatsjeik.

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/01/03 ... -land-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

De haatbaardige predikers komen ook op bezoek in Eindhoven.
Daar fronst men er de wenkbrauwen over.
Weer 'haatsjeiks' naar Eindhoven, LPF verbaasd: ‘Osama-fan en 9/11-verheerlijker’
De LPF Eindhoven zet opnieuw vraagtekens bij de komst van twee omstreden predikers naar Eindhoven zondag. Het gaat om de Pakistaanse sjeik Muhammad Anas Noorani Siddiqui en de Nederlandse Mohammed Imraan Kariman. De partij heeft 'met spoed' raadsvragen ingediend.

Anas Noorani Siddiqui spreekt zondag in de Anwar-E-Madina Moskee op het Kastelenplein. De sjeik uit Pakistaan gaf dit weekend ook lezingen in Amsterdam en Den Haag. Zijn komst werd eerder al aangekaart door weblog GeenStijl. De PVV heeft daar Tweede Kamervragen over gesteld.
De Eindhovense vragen gaan over:
De LPF wil weten of de gemeente van de komst van het tweetal op de hoogte is. Ook wil de partij weten of hen de toegang tot Eindhoven ontzegd kan worden, zodat zij niet kunnen meewerken ‘aan verdere escalering van ons eens zo mooie en vredige Nederland’, aldus de LPF in een van de vragen.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/24223 ... 80%99.aspx

De vorige keer heeft de gemeente ze geweigerd. Lees maar na:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/24163 ... chter.aspx
Maar deed dit pas na rugdekking van de AIVD, wat niet voor niets was want ze werden voor de rechter gesleept.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78966
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Ariel »

Ach goshie.... :cry: Dit is pas zielig. De bestuursleden van de moskee waren niet op de hoogte van de controversiële uitspraken die de omstreden islamitische geestelijke Raza Saqib Mustafai eerder deed in Pakistan. ,,Ze vonden dit heel naar en hebben direct hun excuses aangeboden. Ze zullen deze imam niet meer uitnodigen” . Dus as op hun hoofden, en een welgemeende Mea Culpa van de gehele goedgelovige Pakistaanse moslimgemeenschap in West.

En de D66 meneer Gerolf Bouwmeester zag dat het goed was. Hij gelooft het bestuur van de moskeet.
Bestuur van Masjid Ghousia-moskee betuigt spijt voor uitnodiging

Het moskeebestuur dat de omstreden islamitische geestelijke Raza Saqib Mustafai naar Amsterdam haalde heeft excuses aangeboden voor deze misser.

Dat schrijft bestuurder Gerolf Bouwmeester van de bestuurscommissie West. Hij had het bestuur van de Masjid Ghousia-moskee op het matje geroepen nadat de anti-Joodse imam op 12 november een spreekbeurt had gehouden in het gebedshuis.

Volgens Bouwmeester waren de bestuursleden van de moskee niet op de hoogte van de controversiële uitspraken die de imam eerder deed in Pakistan. ,,Ze vonden dit heel naar en hebben direct hun excuses aangeboden. Ze zullen deze imam niet meer uitnodigen”, meldt Bouwmeester de bestuurscommissie op verzoek van D66. De bestuurders van de moskee, die vooral de Pakistaanse moslimgemeenschap in West bedienen, hebben ook beloofd dat zij een grondige achtergrondanalyse zullen uitvoeren bij gastsprekers die in de toekomst worden uitgenodigd.

Het moskeebestuur, dat volgens Bouwmeester ,,een partner is in de bestrijding van radicalisering’’, heeft in een verklaring afstand gedaan van de uitlatingen van de imam. De man kwam een paar jaar geleden in het nieuws toen hij preekte: ,,Als de joden van de aardbodem worden geveegd, zal er eindelijk vrede zijn in de wereld.’’ Tijdens de spreekbeurt van 12 november zijn géén omstreden uitspraken gedaan door de geestelijke, aldus het bestuur. Maar of dat klopt valt niet te controleren.

Want volgens Bouwmeester waren zowel de gemeente als het stadsdeel niet op de hoogte van de komst van de imam. Dat is opmerkelijk, want in december verklaarde burgemeester Van der Laan nog in de gemeenteraad dat hij geen voorbeelden kon noemen waarbij politie en gemeente vooraf geen weet hebben van de komst van een omstreden spreker. Er luisteren op 12 november dan ook geen tolk en officier van justitie mee met preek van Mustafai om te controleren of hij zich niet aan discriminatie schuldig maakte.

In Amsterdam geldt de regel dat sprekers vooraf vrij zijn om hun mening te uiten, maar dat direct en zichtbaar wordt opgetreden door de politie als de wet wordt overtreden met haatzaaiende of discriminerende teksten. Bij predikers van wie verwacht wordt dat zij de schreef over gaan, worden wetshandhavers in de zaal geposteerd. Binnen D66 in West bestond de wens om ook voorafgaand aan omstreden spreekbeurten al contact te zoeken met moskeebesturen. Maar afgezien van reguliere contacten met moskeeën was daar niet genoeg steun voor.

Bouwmeester is tevreden met de excuses van de Masjid Ghousia-moskee en wil de lessen die het bestuur trekt delen met de acht andere islamitische gebedshuizen in West. ,,Moskeeën moeten zelf beslissen wie ze uitnodigen, ik ontraad ze vooraf niets. Maar het is wel goed om deze lessen met de andere moskeeen te overleggen.’’

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Er komt een uitleg van/over de Salafi sekte.
  • Dus, wil jij weten waar je aan toe bent? Wil jij weten welke houding je dient aan te nemen? Of weet jij überhaupt niet waar het Salafisme voor staat? Kom dan zondag 31 Januari vanaf 15:00 uur!
Afbeelding
Het leek wel alsof elke motie de afgelopen weken behandeld in de tweede kamer ging over het Salafisme. Salafisme moest geweerd worden, Salafisme mocht niet meer in het leger voorkomen, Salafisten mochten Asielzoekers niet meer bijstaan en ga zo maar door. Niet alleen de politiek, maar ook de media hield geen blad voor de mond. De krantenkoppen stonden in het teken van deze methodiek.
https://www.facebook.com/islaamtv/photo ... =3&theater
Bij zo iets uitdagends kunnen kamervragen niet uit blijven:
  • VNL: "5. Bent u bereid stichtingen die verantwoordelijk zijn voor de uitnodiging van (deze) geweldspredikers te verbieden, op grond van art.20 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek? Zo neen, waarom niet?"
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Zullen wij daar ook eens naar toe gaan? :finger:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

is dit goed nieuws? Maakt het wat uit?
'23 haatimams met succes uit Nederland geweerd'
Nederland heeft sinds maart vorig jaar 23 haatimams geweerd die in Nederland wilden komen preken. Acht van hen kon de toegang tot ons land worden ontzegd, meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dinsdag. Vijftien anderen werden na overleg met de betreffende organisaties toch niet uitgenodigd voor hun preek.
Maar burgemeesters hebben het er maar zwaar mee. Ze moeten zelf iets beslissen en de gevolgen daarvan dragen. Dat is heel ongemakkelijk voor ze. Ze wensen rugdekking van hogerop.
Burgemeesters zouden graag een zwarte lijst willen met haatpredikers. Lokale bestuurders zitten steeds vaker met een gepland optreden van omstreden predikers in de maag, en moeten zelf een oordeel vellen. Het is telkens op lokaal niveau 'heel veel gedoe', stelde burgemeester Jan van Zanen van Utrecht vorige week.
Kan de overheid een officieele lijst van griezels hanteren? Nee, dat kan niet.
Het is juridisch lastig om een zwarte lijst aan te leggen voor mensen die gewoon in Europa wonen.
'Zolang iemand niet veroordeeld is voor een strafbaar feit, is het juridisch niet toelaatbaar of proportioneel om iemand op een 'verdachten'-lijst te plaatsen en deze lijst met bijvoorbeeld het lokaal bestuur te delen', aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Inderdaad, er is altijd gevaar van een Legal Jihad.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/-23 ... ~a4232339/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Moskeeën woedend omdat Nederland radicale imams weert

Door Michael van der Galien, 26 januari 2016

Dit zegt alles over de ware aard van een flink aantal Nederlandse moskeeën. En dus van de mensen die deze gebedshuizen bezoeken.

De krant voor wakker Nederland legt uit:

Sinds de overheid scherper toeziet op de komst van haatzaaiende imams naar Nederland, zijn er al 23 geweerd. De cijfers lopen vanaf maart vorig jaar. “We hebben acht visum-plichtige sprekers geweerd”, laat een woordvoerder van de NCTV weten. “Maar veel belangrijker is dat er zeker vijftien sprekers niet hebben opgetreden na overleg tussen lokale besturen en organisaties.

Aan de ene kant is dat natuurlijk fantastisch nieuws, maar aan de andere kant is het ook een reden om ons ernstig zorgen te maken over Nederlandse moskeeën en islamitische organisaties. Het is immers prima dat deze imams geweerd zijn, maar het is bijzonder zorgwekkend dat ze in eerste instantie wél uitgenodigd waren door moskeeën. Dat zegt bijzonder veel over het soort islam dat verkondigd wordt in Nederlandse moskeeën — en niets goeds.

Dat punt wordt nog eens bevestigd door het volgende:

Meerdere moskeeën overwegen bodemprocedures tegen de Staat te beginnen, of hebben er al een opgestart.

Een voorbeeld:

De Fourqaan-moskee zegt een bodemprocedure te overwegen over de weigeringskwestie. Nasr El Damanhoury: „Ik heb juridisch advies ingewonnen en iedereen adviseert ons door te gaan met deze zaak. We willen de criteria weten: wie mag wel en wie niet in Nederland spreken. Zulke regels bestaan niet. Dat is afhankelijk van de rapporten van de geheime dienst AIVD en de NCTV.” Ook een Haagse stichting, die is geconfronteerd met geweerde predikers, is een bodemprocedure gestart.

Hier is een idee: nodig gewoon geen radicale of fundamentalistische imams uit die prediken dat de sharia de wet van het land moet worden, dat vrouwen zich in de keuken moeten verstoppen, en dat homo’s gestenigd moeten worden. Dat lijken me goede ‘regels’ om je aan te houden.

Dat de moskee dit zelf niet begrijpt maakt duidelijk hoe extreem deze Nederlandse moslims zelf zijn. En dat belooft niets goeds voor de toekomst.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/ ... ams-weert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Manon »

vermolenbeekisering van Nederland.... :roll:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

De burgemeester van Eindhoven kon ze wel de deur wijzen maar de burgemeester van Almere niet.
Almere: Haatpredikers, wees welkom
De provincie Flevostan krijgt dit weekend bezoek van twee in radicaalislamitische kringen prominente imams. Haitham al-Haddad en Ahmad Salam mogen zondag namelijk hun haatvolle boodschap verkondigen in Almere, iets waartegen de stad geen actie zegt te kunnen ondernemen.

"Na uitvoerige gesprekken en onderzoek blijkt dat er geen enkele juridische grond is om deze sprekers te weigeren", aldus burgemeester Franc Weerwind.
Omdat de haatpraat van ze nog niet in Almere is uitgesproken, kan die niets doen.
Weerwind zegt dat de haatteksten echter niet in Nederland zijn uitgesproken en dus kan hij de potentiële geitenneukers niks maken. "Er ligt geen enkele aangifte tegen deze personen", zegt ie, "en aangezien ik me, als echte democraat, gewoon aan de grondwet heb te houden, kan ik ze dus niet weigeren."
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... elk_1.html
De burgervader benadrukt [...]dat de speeches live worden uitgezonden via internet." Volgens hem is dit in het belang van de "openheid en transparantie". Weerwind: "Iedereen kan meekijken en luisteren naar wat er gezegd wordt."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6934
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Ali Yas »

Nou: opnemen, vertalen en tegen het licht houden. Censuur mag misschien niet, maar een rechtszaak achteraf zeker wel.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78966
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:Nou: opnemen, vertalen en tegen het licht houden. Censuur mag misschien niet, maar een rechtszaak achteraf zeker wel.
De man houdt zich hier in. Zeker als hij weet dat de speeches live worden uitgezonden via internet. Het zal me niet verbazen als hij ook nog verkondigd dat hij heel veel Joden houdt.

Maar...In achterkamertjes zal hij het tegenovergestelde zeggen. Maar ja, dat is dan 'onderons'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12343
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Zwartmeer »

'Omstreden islamoloog Ramadan komt terug naar Rotterdam'

http://www.nu.nl/binnenland/4207651/oms ... erdam.html

Gepubliceerd: 01 februari 2016 23:00 Laatste update: 01 februari 2016 23:00

De omstreden islamoloog Tariq Ramadan gaat binnenkort weer les geven in Rotterdam. Hij zou jongeren gaan doceren in de Essalaammoskee in Feijenoord.

Dat meldt RTV Rijnmond maandagavond op gezag van oud-gemeenteraadslid Brahin Bourzik.

Ramadan werkte in het verleden als integratie-adviseur voor de gemeente Rotterdam en gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

Maar de samenwerking werd beëindigd toen bekend werd dat de islamoloog ook een televisieprogramma voor de Iraanse staatstelevisie presenteerde. Bovendien zou Ramadan negatieve uitlatingen gedaan hebben over homoseksuelen.
Schadevergoeding

Ramadan stapte naar de rechter en eiste van de gemeente Rotterdam een schadevergoeding van 85.000 euro. De rechtbank oordeelde echter dat de gemeente Rotterdam het contract mocht ontbinden.

De Erasmus Universiteit had echter wel de samenwerking te snel verbroken en moest 20.000 euro schadevergoeding betalen.
Nou weet ik wel dat Ramadan geen imam is, hij is een islamoloog. Wat is het verschil eigenlijk, beiden leggen de islam immers uit? Whatever, deze psychopaat komt dus weer in Nederland de suikerislam onderwijzen. Dit nieuws zal menig D66er hart sneller doen kloppen!
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Ahmed Marcouch (PvdA), Halbe Zijlstra (VVD), Ayaan Hirsi Ali, Greet Wilders (PVV), Napoleon (PS).

De religie van de Vrede zal heel vredig samenkomen op het Vredesplein.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

PVV Den Haag stelt vragen over komst Pakistaanse imams

Maandag, 2 mei 2016

Afbeelding

DEN HAAG – De PVV in de Haagse gemeenteraad maakt zich zorgen over de komst van drie Pakistaanse imams naar de stad. Het drietal is uitgenodigd door de Noeroel Islammoskee voor een bijeenkomst op 16 mei. Volgens de PVV gaat het om ‘terroristen-verheerlijkers’.

De mannen om wie het gaat, zouden openlijk sympathiseren met Mumtaz Qadri. Hij schoot in 2011 de oud-gouverneur van de Pakistaanse provincie Punjab dood omdat die zich kritisch had uitgelaten over de Pakistaanse blasfemie-wetten. Qadri werd daarvoor ter dood veroordeeld en is eerder dit jaar geëxecuteerd, maar veel Pakistani zien hem als een held.

Volgens de PVV vallen de gasten van de Noeroel Islammoskee daar ook onder. Twee van de drie mannen brengen op hun Facebookpagina een ode aan de moordenaar. Het is volgens de PVV al de derde keer in twee maanden dat er aanhangers van Qadri worden uitgenodigd door de moskee. De fractie wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat het daarvan vindt, en waarom er niks tegen de komst van de imams wordt gedaan.

'Ook Haagse imam sympathiseert'
De PVV zegt ook dat de imam van de moskee zelf sympathiseert met Qadri. Daarom wil de partij weten of het college van plan is de moskee te sluiten als blijkt dat er inderdaad sprake is van 'terrorismeverheerlijking'.

Bij de moskee was vanmiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

Door: Redactie

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3142464 ... anse-imams
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

De drie imams zijn zangers op zijn Pakistaans. Ze zingen in de Urdu taal.
Waarschijnlijk niet zulke wereldse liederen (ghazal) als deze


ze zullen wel qawwali (sufi) muziek maken van de Humnawa soort.
Meer van dattum:

religieuze extase muziek van de Mohammedaanse soort.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn (CDA): ‘Geen haatzaaien in moskee Boskoop’

Woensdag, 4 mei 2016

Afbeelding

DEN HAAG – De omstreden imam Tarik Chadlioui heeft niet aan haatzaaien gedaan tijdens een toespraak in een Boskoopse moskee anderhalve week geleden. Dat heeft de Arrahman moskee tegen burgemeester Liesbeth Spies gezegd.

Spies zegt in een interview met mediapartner Studio Alphen dat Chadlioui ‘vooral zou hebben opgeroepen tot een goed contact met buren, of het nu moslims zijn of niet’. De burgemeester gaat ervan uit dat Chadlioui’s uitlatingen binnen de grenzen van de Nederlandse wet zijn geweest. Volgens Spies is de imam slim genoeg om die grenzen niet te overtreden bij openbare bijeenkomsten.

Het moskeebestuur zegt de toespraak van Chadlioui, ook bekend als Tarik Ibn Ali, te hebben opgenomen en beschikbaar te willen stellen om na te luisteren. Spies ziet geen redenen om dat te doen, ‘ook niet voor de zekerheid’. Volgens de burgemeester zijn er ook geen aanwijzingen dat Chadlioui, die actief was voor de terroristische organisatie Sharia4Belgium, Boskopers heeft geprobeerd te ronselen voor de jihad.

Raadsel
Vorige week bood de Arrahman excuses aan voor de 'commotie die is ontstaan' vanwege het bezoek van de omstreden imam, maar bleef achter het besluit staan om Chadlioui uit te nodigen. Het is voor Spies een raadsel waarom zij niet vooraf is geïnformeerd over zijn komst. ‘Wij hebben hen vooral gevraagd afstand te nemen van deze man. Ze hebben hem een platform gegeven om te spreken. Dat hebben ze niet gedaan en dat vind ik erg teleurstellend.’

LEES OOK: Marokkaanse ambassadeur verbaasd over 'haatprediker' in Boskoop

Spies zou - als ze het wel had geweten - geen juridische mogelijkheden hebben gehad om Chadlioui niet toe te laten tot de gemeente Alphen aan den Rijn, waar Boskoop onder valt. Eerder liepen burgemeesters van andere gemeenten tegen datzelfde probleem op.

'Stoere taal'
Het pleidooi van de politieke partij VNL om de moskee aan de Vogellaan in Boskoop te sluiten, noemt de burgeemester 'stoere taal'. 'Zij weten net zo goed dat je juridisch heel weinig kunt. En als je hen de goede doelenstatus wil afnemen, moeten ze dat vragen aan staatssecretaris Martin van Rijn en niet aan de burgemeester van Alphen aan den Rijn.’

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3144382 ... ee-Boskoop
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78966
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Ariel »

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn (CDA): ‘Geen haatzaaien in moskee Boskoop’ Spies zegt in een interview met mediapartner Studio Alphen dat Chadlioui ‘vooral zou hebben opgeroepen tot een goed contact met buren, of het nu moslims zijn of niet’
Wat een simpele ziel is de Burgemeester Liesbeth Spies . Alsof deze iman een heftige preek gaat houden als hij weet dat half Nederland op hem let. Die preken bewaard hij voor de achterkamertjes waar genoeg volgelingen naar hem willen luisteren. Liesbeth heeft waarschijnlijk nog nooit van taqiyya gehoord. Droom maar lekker verder Liesbeth. Je bent een domme burgemeester.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Qat-kauwende haatimams naar 020. Carel Brendel heeft het onderzocht.
Somalisch congres in Amsterdam tovert omstreden sjeiks uit de hoge hoed
[...]Terughoudend in de voorpubliciteit was ook het Islamitisch Centrum Quba in Amsterdam-Noord dat de namen van slechts vier sjeiks vermeldde op de flyer voor een vijfdaags Somalisch evenement (dat vanmiddag van start gaat). Op de conferentie worden Somalische broeders en zusters verwacht uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Uit een op 2 mei geplaatste video blijkt echter dat opeens ook de omstreden Canadees-Somalische prediker Said Rageah zijn opwachting zal maken. Rageah raakte in 2009 in opspraak door een preek waarin hij Allah vroeg om “de vijanden van de islam in eigen kring” (lees: voorstanders van een niqabverbod) te vernietigen en de ongelovigen te verdoemen.
[...]
En wat te denken van sjeik Ahmed Dahir Aweys? Ook hij staat niet op de flyer maar verschijnt terloops in een video, waarin hij in strijd met de feiten als imam uit Kenia wordt bestempeld. [...]
Deze “verzoeningsgezinde” geleerde leidde echter in 2009 – volgens de Somalische website Horseed – een massameeting in het stadion van Mogadishu waarin de menigte aandrong op directe invoering van de sharia. Ahmed Dahir Aweys prees de sharia als “zuiver recht dat alles wat slecht is bestrijdt”.
http://www.carelbrendel.nl/2016/05/04/s ... hoge-hoed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Sinds het voor de buitenwereld opvalt als er haatbaarden aangekondigd worden op posters, gaat het zootje meer ondergronds.
Afbeelding
Nu weten we pas van zo'n haatbaard zijn optreden na afloop.
Beruchte 'jihadsjeik' Chouaa in het geniep aanwezig tijdens Berberse conferentie:
Afbeelding
Weet je wie d'r donderdagavond in Den Haag z'n ziel stond te reinigen op een berberconferentie in de Shariadriehoek? De Belgische haatsheik Abdelkader Chouaa! Op een berberstalige conferentie in het bekende haatpaleis As Soennah (achtergrond), waarvan de namen van de sprekers zo lang mogelijk geheim werden gehouden, stond Appie Cholera dus op de verbale planken van het heilige strijdtoneel.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... _week.html

Wat was er laatst met die as-Soennah moskee?
Moskeeën moeten de hand in eigen boezem steken om de radicalisering onder moslimjongeren aan te pakken. Dat zegt Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah moskee.

Om zijn collega's van andere Nederlandse moskeeën hiervan te overtuigen, houdt hij op 22 mei een grote conferentie in Den Haag. ,,We zullen daar moskeebestuurders een spiegel voorhouden. En ze handvatten bieden hoe radicalisering het hoofd kan worden geboden. Dat kan onder meer door jongeren een alternatief te bieden. Maar dat kost wel veel tijd en energie.''
Taheri verwacht dat er tussen de 150 en 250 moskeebestuurders en imans op de conferentie afkomen.
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/ar ... kken.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43485
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Mahalingam »

Het gaat weer ramadan worden (zoals ieder jaar) en dan worden vliegtuigen vol imams uit de thuislanden overgevlogen alwaar er een overschot aan die lieden is.
Nu heeft de minister de moskee bestuurders laten weten dat er een werkvergunning moet komen voor die imams en dat ze ook het minimumloon moeten krijgen. Net zoals de wet ook geldt voor andere buitenlanders.
Maar ja, beroepsmohammedanen zijn altijd slachtoffer van uitsluiting enz.
Asscher: Invliegen imams alleen met werkvergunning
Voor gastpredikers uit het buitenland moet een werkvergunning worden aangevraagd. Als moskeeën dat niet doen, riskeren ze een boete van 8000 euro, heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) ze laten weten. Volgens de moskeeën is de vrijheid van godsdienst in het geding.

Door deze maatregel wordt het erg lastig om goede predikers in te vliegen, waarschuwt voorzitter Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN). Tijdens de ramadan, die begin juni van start gaat, worden dagelijks lezingen gehouden in moskeeën. Omdat er in Nederland te weinig gekwalificeerde imams zijn, wordt vaak gebruikgemaakt van buitenlandse imams. Die doen dat vrijwillig of tegen een kleine onkostenvergoeding.

Maar dat mag niet, aldus Asscher. Zelfs een eenmalige preek in de moskee wordt gezien als werk en daar moet het minimumloon voor worden betaald. ,,Deze wet is bedoeld om werknemers te beschermen. Het geldt voor alle werknemers uit het buitenland, niet alleen voor islamitische predikers,'' zegt de woordvoerder van Asscher.

De regel geldt al sinds 2009, maar Asscher heeft een brief aan de moskeebesturen gestuurd om ze eraan te herinneren.


Haatpredikers
De moskeeënkoepel vermoedt dat Asscher hiermee onwenselijke bezoeken van zogenoemde haatpredikers wil voorkomen, iets wat de minister ontkent. Bouyafa: ,,Hierdoor worden alle goede imams en moskeeën gedupeerd. Maar wie bepaalt of iemand een haatprediker is of niet?''

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch benadrukt dat de regel voor iedereen geldt, maar wil wel in gesprek met geloofsgemeenschappen. Hij heeft ook vanuit de rooms-katholieke kerk klachten gehad over de werkvergunning. ,,We moeten de vrijheid van godsdienst niet onnodig beperken.''

SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt dat moskeebesturen het verkeerde gevecht voeren. ,,Laat ze hun tijd en energie steken in het opleiden van Nederlandse imams, in plaats van imams uit Marokko uitnodigen.''

Maurits Berger, hoogleraar islam en het Westen aan de Universiteit Leiden, vraagt zich wel af of dit het juiste instrument is. ,,Want het laten invliegen van geestelijken uit het buitenland is een belangrijk element van de vrijheid van religie, met name als die geestelijkheid in Nederland ontbreekt.''
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... ning.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door OLV »

Dus al 7 jaar wordt deze regel overtreden en nu gaat men een brief sturen?

Ik zou het als ondernemer eens moeten proberen om mensen zogenaamd vrijwillig of tegen een onkostenvergoeding te laten werken. Dan heb je direct dikke boetes aan je broek hangen. Voor een moskee geldt kennelijk dat er na 7 jaar pas een brief wordt gestuurd.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51084
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Alle haat imams zijn blijkbaar welkom in moskeeen in Nederland

Bericht door Pilgrim »

Geen maatregelen Alphen aan den Rijn tegen moskee Boskoop om ‘haatimam’

Geplaatst op 17 juni 2016

Afbeelding

ALPHEN AAN DEN RIJN – De gemeente Alphen aan den Rijn onderneemt geen stappen tegen de moskee in Boskoop. Die kwam in april van dit jaar in opspraak, nadat de omstreden imam Tarik Chadlioui een toespraak hield op de open dag. Chadlioui wordt geassocieerd met de terroristische organisatie Sharia4Belgium.

‘Op dit moment zijn maatregelen niet aan de orde’, laat een woordvoerder van burgemeester Liesbeth Spies weten aan Omroep West. Volgens de burgemeester is het belangrijk dat er wordt gewerkt aan het herstel van vertrouwen tussen moskeebestuur en gemeente.

'Het feit dat de moskee een brief heeft gestuurd aan de wijk en nu bijvoorbeeld ook actief is met buurtvaders tijdens ramadan ervaart de burgemeester als positief en een eerste stap naar herstel van vertrouwen', zegt de woordvoerder. Na het bezoek bood de moskee excuses aan voor de commotie die daardoor was ontstaan, maar niet voor het uitnodigen van de omstreden prediker. De woordvoerder van de gemeente kan niet zeggen of dat voor Spies alsnog afdoende is.

Geen maatregelen en geen vervolging
Eind april zei Spies maatregelen te overwegen tegen de moskee aan de Vogellaan in Boskoop. Die komen er dus niet, naar nu blijkt. Eerder deze week antwoordde minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) op Kamervragen dat Tarik Chadlioui niet wordt vervolgd. Ook noemde hij een sluiting van de moskee niet nodig.

Door: Redactie

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3176318 ... m-haatimam
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie