Gevangenissen overal te wereld.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 43320
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Mahalingam »

De cipiers staken weer eens. De vakbonden onderhandelen met het mes op tafel.
En wie neemt hun werk over ? Want gevangenen aan hun lot over laten, dat kan niet. dat doet de politie. Maar die heeft het al veel te druk met de anti-terreur.
Wie blijft er over? Het leger, maar daarvan zit een groot deel elders (Polen, M-O, Afrika, enz.)
Belgische regering zet leger in bij onrustige gevangenissen
De Belgische regering zet 180 militairen in om de taken van stakend gevangenispersoneel over te nemen, meldt De Morgen. Afgelopen weekend kwamen tweehonderd gedetineerden in opstand tegen de omstandigheden in gevangenis Merksplas en in gevangenissen door het hele land wordt al weken gestaakt door bewakingspersoneel. Vandaag komt de regering bijeen om zich te beraden over de toestand.
Gaan de vakbonden hun eisen ingewilligd krijgen?
Geens probeert met de extra mankracht tijd te winnen om tot een akkoord te komen met de vakbonden over extra gevangenispersoneel. Vrijdagavond kwamen Geens en de vakbonden met een protocol waarin onder meer de werving van 405 nieuwe personeelsleden werd beloofd. Dat protocol werd echter verworpen door de achterban van de vakbonden, waardoor deze weer met de minister om de tafel moeten.
En de gevangenen? Die rellen zoveel mogelijk.
Naast de stakingen kampen enkele gevangenissen met protesterende gedetineerden. Zaterdag bezetten tweehonderd gevangenen in Merksplas de luchtplaats, waar ze volgens de directie brand stichtten en een flinke ravage aanrichtten. Tijdens ingrijpen van de politie en het Bijzondere Bijstandsteam vielen twee gewonden. Zo'n honderd gevangenen zijn overgeplaatst. De ontevreden gedetineerden eisen meer inspraak en vinden dat de directie te weinig naar hen luistert.

Zondagavond weigerden tientallen gedetineerden in de Gevangenis van Antwerpen terug te keren naar hun cel, waarna de politie met pepperspray de rust moest herstellen.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/bel ... ~a4297061/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Marokkaanse gevangenissen zijn geen hotels. Dat wisten we al. Ik vermoed dat de gevangenen in Marokko graag willen ruilen met de Belgische criminelen. Anyway.....Het blijkt dat in één van die gevangenissen in Marokko een Marokkaanse Nederlander opgesloten zit. Heel zielig.... En ineens wordt in kranten een vrouw van 22 aangeduid als MEISJE.
Ziek meisje in Marokkaanse cel

DEN HAAG - Een jonge Nederlandse vrouw die al maanden vastzit in een Marokkaanse cel is naar eigen zeggen doodziek en bang aan haar ziekte te bezwijken omdat zij verstoken zou blijven van medische hulp.

Het gaat om de 22-jarige Kayleigh die in oktober in Marokko werd aangehouden op verzoek van de Nederlandse justitie. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek door het landelijk parket naar oplichting en het witwassen van de opbrengsten daarvan.

De Nederlandse gaf gisteren in een telefoongesprek met deze krant aan dat zij al maanden aan hevige buikklachten lijdt. “Het is nu zo erg, dat het voelt alsof een mes in mijn buik wordt rondgedraaid”, aldus Kaleigh, vanuit de gevangenis in Salé. “Ik ben daadwerkelijk bang om dood te gaan of zoveel schade op te lopen dat ik later nooit kinderen zal kunnen krijgen.”

Medische hulp blijft volgens de Nederlandse uit. “Ik ben een paar keer in de gevangenis onderzocht en één keer overgebracht naar een ziekenhuis. Daar was zo’n beetje alle apparatuur stuk is en werd me verteld dat het gaat om een ontsteking aan mijn blindedarm of een ernstig gynaecologisch probleem. Eten kan ik niet meer, alles komt eruit. Verder heb ik nu vaak hoge koorts en voel ik me erg ziek. Ik ben echt bang dit niet lang meer vol te houden.”

Volgens advocaat Sébas Diekstra die inmiddels Kayleigh’s familie in Nederland bijstaat, krijgt de vrouw niet de hulp die zij zou moeten krijgen. “Omdat het gaat om een Nederlands staatsburger moet onze regering eisen dat zij per direct op adequate wijze wordt behandeld. Er is geen tijd meer voor diplomatie omdat langer afwachten mogelijk levensbedreigend is.”

Kayleigh zit in een cel van twintig vierkante meter met 24 andere vrouwen. “Dat is wat ze hier een luxe cel noemen”, vervolgt zij. “De hygiënische omstandigheden zijn bar. Er is één wc, een gat in de grond, en het wemelt van het ongedierte. De eerste maanden sliep ik op de grond, nu heb ik een stapelbed. Over het eten en zo praat ik maar helemaal niet. Dat is een ramp.”


De vrouw werd in oktober in Marokko opgepakt nadat het OM een internationaal aanhoudings- en opsporingsbevel tegen haar uitvaardigde. In dit dossier zou de 40-jarige hoofdverdachte van Turkse komaf zo’n 3,5 miljoen euro aan crimineel geld via transferbedrijven hebben doorgesluisd naar familieleden.

Volgens zijn advocaat Arthur van der Biezen is deze Turk, wiens broer nog vastzit, uit zijn voorlopige hechtenis geschorst. “Het gerechtshof in Leeuwarden heeft geoordeeld dat er geen snipper bewijs is. Ik vind het dan wel vreemd dat dit meisje, dat in het dossier een veel kleinere rol krijgt toebedeeld, nog steeds onder moeilijke omstandigheden in Marokko wordt vastgehouden.”

Kayleighs moeder is de wanhoop nabij. “Ik heb mijn dochter in januari in Marokko bezocht. Ze zit daar in vreselijke omstandigheden en wordt steeds zieker. Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade doen nauwelijks iets voor haar. Ook haar uitlevering naar Nederland, waarvoor nog slechts één handtekening nodig is, blijft maar uitgesteld worden. Nog even en het is te laat voor mijn dochter.”

Volgens een woordvoerster van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade meer dan gemiddelde aandacht voor Kayleigh’s zaak. “We zitten er bovenop en doen we wat kunnen. Er wordt op toegezien dat zij medische zorg krijgt. De vrouw is meermalen door verschillende artsen onderzocht. Ook gisteren is de kwestie weer besproken met de gevangenisdirectie in Sale. Bovendien staat later deze week weer contact over haar uitlevering met de Marokkaanse autoriteiten gepland.” Het OM zegt van de situatie op de hoogte te zijn. “Maar na onderzoek door de Marokkaanse autoriteiten kan de medische situatie niet worden bevestigd.” De Marokkaanse ambassade in Den Haag wilde gisteren niet reageren.
Kayleigh (22) steeds zieker in Marokkaanse cel

DEN HAAG - De Nederlandse Kayleigh* (22) die al weken zwaar ziek in een cel in Marokko zit, gaat volgens haar moeder steeds verder achteruit.

Dinsdag werd na aandringen van de moeder en advocaat Sébas Diekstra alsnog door Buitenlandse Zaken een scan voor de vrouw geregeld in een privé-kliniek in Marokko. Daar is volgens de moeder aangetoond dat Kayleigh een blindendarmontsteking heeft die is doorgebroken naar baarmoeder en eileiders. De Nederlandse heeft ook zeer hoge koorts. Volgens medici kan de aandoening levensbedreigend zijn. Ook is er het risico op onvruchtbaarheid.

“Gisteren heb ik Kayleigh voor het laatst gesproken”, zegt haar moeder. “Haar is verteld dat ze geopereerd moet worden. Maar niemand regelt dat voor haar. Ik hoor ook niets van Buitenlandse Zaken meer. Ik ben ontzettend bang dat mijn dochter zal overlijden. Het is om gek van te worden.”

Advocaat Diekstra staat in contact met Buitenlandse Zaken. De raadsman heeft daar aangevoerd dat Nederlanders die in het buitenland gedetineerd zijn, net zoveel recht hebben op medisch zorg en bijstand als gevangenen hier. “Keyleigh zit immers vast in het kader van een Nederlands strafrechtelijk onderzoek. Als gedetineerden in ons land ziek zijn, regelt de overheid ook dat zij medische hulp krijgen.”

De vrouw werd in oktober in Marokko aangehouden op verzoek van het landelijk parket. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en het witwassen van de opbrengsten daarvan. Opmerkelijk is dat Kayleigh nog altijd in Marokko wordt vastgehouden in afwachting op uitlevering naar ons land, terwijl de hoofdverdachte in dit dossier in Nederland allang weer op vrije voeten is bij gebrek aan bewijs.

*In verband met haar veiligheid is de naam Kayleigh gefingeerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51046
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Pilgrim »

Hmm, een vrouw van 22 jaar is voor mij ook een meisje...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Manon »

Bij ons is een persoon van 20 een màn als hij voor Pegida demonstreert, maar sowieso een "jongere" als hij zich opblaast of mensen berooft.

Maar kom, kijk, als de turkse hoofdverdachte is vrijgelaten (bruine mijnheer, "jongere"), dan lijkt het me normaal dat het witte meisje ook wordt vrijgelaten. Met dien verstande dat "wit" zijn natuurlijk extra nadelig is in zo'n strafzaken, want witte mensen wéten dat ze fout bezig zijn, bij bruine mensen is dat hun cultuur. Een lichte nuance.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Het niet vertelde verhaal: Onze gevangenissen zijn islambommen!

Door Joost Niemöller

Veel aandacht voor de rellen in de Belgische gevangenissen. Wanneer je Nieuwsuur mag geloven komt het omdat de gevangenissen verouderd zijn. Nieuwsuur knoopt er een itempje aan vast over Syriëgangers die in de Belgische gevangenissen onder zulke slechte omstandigheden zouden moeten leven dat ze vanzelf radicaliseren.

Nieuwsuur zwijgt over het werkelijke probleem in de Belgische gevangenissen: ze zitten bomvol moslims.

De Vlaamse pers jankt ook maar door over die mensonterende toestanden in de Belgische gevangenissen, waardoor de opstanden zouden uitbreken. Maar diezelfde pers zwijgt nu over een veel belangrijker probleem: Bijna de helft van de gevangenen bestaat uit moslims.

Dat is niet alleen in België zo.

In Nederland liggen de verhouding nog relatief anders. Hier bestaat 63 % van de gevangenisbevolking uit allochtonen. Kijken we naar de CBS statistieken dan zien we dat dit voor een groot deel Marokkanen zijn (10,7%), maar voor een nog groter deel Surinamers (9,7 %) en Antillianen (8,6 %) en voor slechts een klein deel Turken (4,8%). Onder het vakje ‘overige niet-Westerse allochtonen’, 11, 2, zullen zich ook veel moslims bevinden.

In Frankrijk bestaat maar liefst 70 % van de gevangenen uit moslims. In de gevangenissen in Berlijn bestaat 90% uit moslims! In Groot Brittannië zou 1 op de 7 gevangenen een moslim zijn, terwijl een op de 20 Engelsen moslim is.

Waarom zitten er zoveel moslims in de Europese gevangenissen?

Een voor de hand liggende verklaring is dat moslims gemiddeld crimineler zijn. Een aanvullende verklaring is dat zeer veel gevangenen bekeerd worden tot de islam in de gevangenis.

In Frankrijk zijn er nu groots opgezette programma’s voor de deradicalisering. Zie deze longread. Erg veel lijkt dat allemaal niet op te leveren.

Die gevangenissen zijn de nieuwe moslimbommen. Dat is dan ook het werkelijke verhaal in België, dat ons niet wordt verteld. Want ja, over de islam als oorzaak voor problemen hoor je in de gevestigde media sowieso steevast weinig. Dat vinden we namelijk niet netjes.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19330
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door mercator »

Die stakingen in België zijn 100 % politiek. Alles wat uit de staatsruif eet-ambtenaren, politie, leger, treinpersoneel...-lost elkaar af in t staken en rellen om de huidige regering te doen vallen. Omdat die heel voorzichtig probeert de schandelijke privileges van al die groepen wat in te perken.
De werkelijke macht in België zijn niet de politici maar de linkse vakbonden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Marc Dutroux maakt elke zaterdag de sportzaal in de kelder van de gevangenis in Itter schoon en vijf keer per week ruimt hij de binnenplaats van het complex op. Daarvoor ontvangt de tot levenslang veroordeelde moordenaar, ontvoerder en verkrachter ongeveer 24 euro per maand. Dat vindt de bekendste gedetineerde van België te weinig. Hij eist meer loon.

De bladen van de Waalse krantengroep Sudpresse schrijven woensdag dat de 59-jarige Dutroux zijn taak ongezond vindt en daarom opslag eist. Hij verdient momenteel tussen de 0,75 en 0,99 cent per uur. Dat moet worden opgetrokken tot 1,10 à 1,99 per uur, vindt de gevangene. Het is nog niet bekend wat het antwoord van de gevangenisdirectie op de eis is. Dutroux zit vast sinds 2004.

Van de 11.100 gedetineerden in België werken er 3665. Die verdienen met z'n allen maandelijks circa 600.000 euro, zo'n 163 euro per gevangene. De gevangenen onder hen die huishoudelijke klussen verrichten, incasseren gemiddeld 143 euro per maand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Ongelofelijk. :shock: Alsof Belgische criminelen in de gevangenis zitten om te genezen of te revalideren. Geef die criminelen water, zeep en schoonmaakdoejes, en laat ze zelf de boel schoonmaken. Rechters zijn watjes en niet goed wijs.
Belgische rechters vinden gevangenissen te smerig

België laat steeds meer gevangenen vrij vanwege de staking van cipiers. Het leven in de gevangenissen is volgens een Brusselse onderzoeksrechter onmenselijk. De staking is al bijna vier weken aan de gang.

"De omstandigheden waarin hij wordt opgesloten, tasten zijn waardigheid aan en leiden tot aftakeling", zo schrijft een rechter in de overweging om een drugsdealer op vrije voeten te stellen. "Deze gedetineerde moet worden vrijgelaten", luidt vervolgens de conclusie.

Volgens een woordvoerder van de onderzoeksrechters zijn de laatste weken meerdere verdachten om die reden vrijgelaten. Ook advocaten herkennen het beeld. Het zou om enkele tientallen verdachten gaan.

Dwangsom
Verschillende gevangenen hebben ondertussen ook procedures tegen de Belgische staat aangespannen om humaan te worden behandeld. De gedetineerden krijgen door de staking niet meer regelmatig te eten en kunnen nauwelijks douchen. Ook naar de wc gaan is niet altijd mogelijk.

De rechter heeft de gevangenen in vrijwel alle gevallen gelijk gegeven en de staat veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van gemiddeld 1000 euro per dag.

Minister Geens van Justitie en de vakbonden overleggen nog steeds om tot een oplossing van het conflict te komen. Morgen komen ze voor de tiende keer in korte tijd bij elkaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19330
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ongelofelijk. :shock: Alsof Belgische criminelen in de gevangenis zitten om te genezen of te revalideren. Geef die criminelen water, zeep en schoonmaakdoejes, en laat ze zelf de boel schoonmaken. Rechters zijn watjes en niet goed wijs.
Dat, maar er zit nog iets anders achter. De rechters zijn politiek benoemd geweest de voorbije decennia door socialistische en aanverwante regeringen. Nu is er een zgz. rechtse regering die voorzichtig wat orde op zaken probeert te stellen maar voor het leven benoemde justitie en ambtenarij saboteren die zoveel mogelijk om terug een rode regering te krijgen om terug overal met hun poten aan te kunnen zitten. In dat licht moet je al die stakingen, betogingen en relschopperij bekijken. Een regelrechte opstand is het.

Heb je dit meegekregen als voorbeeld van de Belgische failed state ? Het hoofd van de douane dienst op Zaventem is daar ontslagen wegens betrokkenheid bij grootscheepse cocaïnesmokkel [icon_lol.gif]
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

mercator schreef:
Heb je dit meegekregen als voorbeeld van de Belgische failed state ? Het hoofd van de douane dienst op Zaventem is daar ontslagen wegens betrokkenheid bij grootscheepse cocaïnesmokkel [icon_lol.gif]
Ik heb het gelezen. Wat een afgang. Topvrouw douane mag luchthaven niet meer binnen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19330
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Ik heb het gelezen. Wat een afgang. Topvrouw douane mag luchthaven niet meer binnen
Let wel, die is niet eens ontslagen tot het onderzoek is afgerond( wat in België jaren kan duren) maar alleen overgeplaatst. Dat komt ook door de vakbonden, die beschermen hun kornuiten zelfs als ze misdrijven plegen. Dat zijn de vermaarde "verworven rechten". Zo kreeg de meervoudig lustmoordenaar Roland Janssens jaren lang zijn vorstelijk loon doorbetaald in de gevangenis omdat hij vast benoemd was als leraar. De hele ambtenarenklasse in België geniet onwaarschijnlijke voorrechten, telkens "bevochten" door de vakbonden, die in België het eigenlijke gezag uitmaken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wat is dat toch dat wij dieven, inbrekers, verkrachters, moordenaars, religieus ontspoorde godsdienstwaanzinnigen in overtreding, kortom menige psychopaat (een gevoelloos mens) zoveel rechten willen geven dat hij gaat twijfelen of hij wel terecht is veroordeld?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

viewtopic.php?p=392123#p392123
Update over het Marokkaans Nederlands Kayleigh meisje. Ze mankeert waarschijnlijk niks.
Bij de in Marokko gedetineerde Kayleigh die beweert dat zij al weken zwaar ziek is, heeft recent medisch onderzoek volgens Buitenlandse Zaken niets opgeleverd.

De moeder van de 22-jarige zei eind vorige week dat tijdens het onderzoek een doorgebroken blindendarmontsteking is geconstateerd die levensbedreigend kan zijn. Maar daarvan is volgens een woordvoerster van Buitenlandse Zaken niets op de in een privékliniek gemaakte echo’s en scan te zien.

“Ook eerdere medische onderzoeken brachten geen afwijkingen aan het licht”, aldus de woordvoerster. “Maandag is de vrouw opnieuw bezocht door een ambassademedewerker. Omdat zij blijft klagen over pijn, volgen wellicht meer onderzoeken.” De Nederlandse zegt volgens haar advocaat Sébas Diekstra inmiddels veel steun en hulp van de Marokkaanse gevangenisdirectie te krijgen.

De vraag of Kayleigh haar klachten mogelijk fingeert om sneller naar ons land te worden uitgeleverd, kan Buitenlandse Zaken niet beantwoorden. “Wij zijn geen medici, dus dat is onduidelijk. Ze heeft nog nog één handtekening nodig en wordt dan naar Nederland overgeleverd.” Advocaat Diekstra vindt het onbegrijpelijk dat zijn cliënte daar al maanden op moet wachten. “Er blijkt zelfs nog niet van enig bewijs tegen haar.”

Kayleigh werd in november in Marokko opgepakt op verzoek van het landelijk parket in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en witwassen. De hoofdverdachte die in ons land werd opgepakt, is sinds geruime tijd weer op vrije voeten wegens gebrek aan bewijs.
Kayleigh las ik ergens is een gefingeerde naam. Waarschijnlijk heet de vrouw Aisha , Hajar of Hakima .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Bonje in bajes aan orde van de dag

Maar liefst vijf keer per dag moeten speciaal getrainde crisisteams uitrukken in Nederlandse gevangenissen. Bewakers van een Intern Bijstandsteam (IBT) worden daarbij bekogeld met spullen en soms zelfs ontlasting.

Vorig jaar werd in Nederlandse gevangenissen zeker 1659 keer een IBT ingezet, meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van documenten van de crisisteams.

In de gevangenis in Vught moest het meest worden ingegrepen: 272 keer. De penitentiaire inrichting in Vught is een van de grootste van het land, maar ook doordat er veel speciale afdelingen in de inrichting. Ook in de penitentiaire inrichting Haaglanden werd vaak ingegrepen: 250 keer.

IBT’ers worden ingezet bij mogelijk gevaarlijke klussen. Ze moeten bijvoorbeeld gedetineerden verplaatsen en worden ingezet bij zelfmoordpogingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Eerst een keurige waarschuwing geven. Daarna korten op privileges. Bijvoorbeeld geen TV kijken een week lang. Daarna twee weken onthouding en zo voort.

Wanneer tolerantie niet gewaardeerd wordt, is intolerantie als reactie hierop de enige oplossing.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Een opmerkelijk bericht uit een Hollandse gevangenis.
Beloning voor tip uit bajes

De politie start een uniek project om vastgelopen moordzaken alsnog op te lossen. Er is in totaal 800.000 euro aan beloning om gedetineerden te verleiden tips te geven.

In gevangenissen worden vandaag kalenders verspreid met informatie over 52 van dergelijke cold case-zaken. Gedetineerden praten met elkaar over wat ze hebben gehoord, of biechten elkaar een moord op, aldus het Cold Case Platform. Zo zouden ze met nieuwe aanwijzingen kunnen komen.

Het idee voor het project komt uit de Verenigde Staten waar elk jaar onder gedetineerden een kaartspel wordt verspreid, waarin de politie aandacht vraagt voor onopgeloste, zware misdrijven.

Hierdoor zijn alsnog verdachten van tientallen moorden opgespoord en veroordeeld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Een biddende gedetineerde criminele mohammedaan die Allah verzoekt om hem vrij te laten.
Nog een opmerkelijk bericht. Deze keer uit Belgie.
Terreurplan ontdekt in gevangenis Sint-Gillis

De islamradicalisering achter tralies neemt ­verontrustende vormen aan. Een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis kreeg een papier in handen waarop stond uitgelegd hoe hij een bom moet maken. Uit onderzoek van uw krant blijkt dat dit soort incidenten toeneemt.

Een gedetailleerd plan met de in­structies voor het maken van een bom. Dat is wat een gedetineerde midden december in de gevangenis van Sint-Gillis in zijn cel aantrof. Verbaasd ­lichtte de 20-jarige man - die niet ­veroordeeld werd in een terreurdossier - zijn ­advocaat in. Die verwittigde op zijn beurt de politie en die ­onderzoekt de zaak ­momenteel. De instructies waren voor een andere gedetineerde bedoeld, maar kwamen in de verkeerde cel ­terecht.

Intern smokkelsysteem
"De man in kwestie is een drugsverslaafde die via het intern smokkelsysteem drugs wou verhandelen", zegt onze bron, die ­anoniem wenst te blijven omdat het onderzoek nog loopt. "Toen het om ­instructies bleek te gaan voor het ­maken van een bom, sloeg hij in paniek. Hij wou daar niks mee te maken ­hebben. Er stond in de brief ook hoe je vergif kan maken."

Ernstige vragen
Dat dergelijke boodschappen rondgaan in een gevangenis, roept ernstige vragen op over de manier waarop ­radicale moslims zich organiseren achter tralies. Uw krant verzamelde de voorbije ­weken getuigenissen die ­aantonen hoe verontrustend de ­situatie is. "Het is dweilen met de kraan open", zegt een hooggeplaatste medewerker ­binnen het gevangeniswezen. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maakte al meer dan 5 miljoen euro vrij in de strijd tegen radicalisering, maar dat blijkt onvoldoende om het probleem het hoofd te bieden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51046
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Pilgrim »

Aantal Noord-Afrikanen in gevangenissen verdubbeld

Geplaatst op 14 februari 2017

Afbeelding

In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is in de afgelopen twee jaar het aantal Noord-Afrikaanse gevangenen bijna verdubbeld. Ze zijn gewelddadiger dan andere gevangenen, tonen geen respect tegenover gevangenispersoneel, vooral niet tegenover vrouwelijke beambten. Bovendien onderscheiden ze zich door een “eisend optreden”, dreigingen en geweld tegen elkaar en anderen.

Het probleem zou min of meer in alle deelstaten voorkomen, zei de voorzitter van de Bond van gevangenispersoneel Duitsland, René Müller. “Het gaat vooral om de grote steden.” Ook in de gevangenissen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen is het aantal Noord-Afrikaanse gevangenen van 2014 tot 2016 meer dan verdubbeld en bedraagt nu 812. De deelstaat Sachsen wil tijdelijk tolken en nog meer psychologen in dienst nemen en het gevangenispersoneel beter scholen, aldus de desbetreffende ministeries.

Taalcursussen voor gevangenispersoneel
In de Groene deelstaat in het zuidwesten moeten de gevangenismedewerkers, evenals in de deelstaat Schleswig-Holstein, nu met speciale cursussen de taal van hun beulen leren. Bovendien zullen er in Baden-Württemberg en Beieren extra videotolken worden ingezet. De gevangenis “voorbeeld”-imam Mustafa Cimsit, die in dit verband door de media gevleid en geciteerd wordt, eist een betere interculturele scholing van het personeel en de landelijke inzet van gevangenisimams. Je moet oppassen wanneer iemand als Cimsit meer imams eist. Na een beetje onderzoek stel je vast: voor hem zijn zogenaamde “islamisten” gewoon normale moslims, die hij onder de bescherming van de oemma (de gemeenschap van de moslims) geplaatst wil zien. Ook spreekt hij zich uit voor sekse-gescheiden sportlessen, en motiveert dit met “religieuze identiteit” en definieert het begrip “Jihad” positief.

Vakbonden eisen 2000 extra medewerkers
Volgens informatie van de vakbonden is er in heel Duitsland een tekort aan ongeveer 2000 gevangenismedewerkers. Personele eisen, die met het oog op de criminele “nieuwe burgers” zeker nodig zijn, maar waarvoor de belastingbetalers weer diep in de buidel zullen moeten tasten. Allemaal problemen die zonder de massale invasie van moslims niet zouden bestaan – en dan te bedenken dat de zogenaamde “gezinshereniging” eigenlijk nog echt moet beginnen.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/02/14 ... erdubbeld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Gidi Markuszower‏ PVV.
Gevangenen moeten eten wat de pot schaft. Het wordt tijd dat slachtoffers centraal staan en daders keihard gestraft. Schriftelijke vragen

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Nog meer voedsel leed voor de arme gedetineerde in Rotterdam.


Gevangen gooien eten weg en eisen grilloven: ‘compleet idioot’

Gevangenen in de Rotterdamse gevangenis De Schie gooien dagelijks hun eten weg omdat ze dat vies vinden. De gevangenen eisen in plaats daarvan dat er op alle afdelingen in de gevangenis grillovens geïnstalleerd worden zodat ze zelf kunnen koken. Dat schrijft het AD vanochtend in haar Rotterdamse editie naar aanleiding van het jaarverslag van de Commissie van Toezicht van de gevangenis.

Gevangenen zouden ontevreden zijn over de kwaliteit van het eten dat de cateraar Sodexo biedt. Het contract met de cateraar kan echter niet worden verbroken omdat het landelijk is afgesloten. De gevangenisdirectie onderzoekt nu of de ingrediënten ongekookt kunnen worden aangeleverd zodat de gevangenen deze zelf kunnen bereiden.

PVV-Kamerlid Vicky Maeijer, vanochtend te gast in Goedemorgen Nederland keurde dit in felle bewoordingen af. “Waanzin”, aldus Maeijer. “We weten al jaren dat gevangen het beter hebben dan ouderen in verzorgingstehuizen maar dit is natuurlijk de overtreffende trap.”

Zielig. Misschien kunnen de Marokkaanse gevangenen dit ongetwijfeld de gevangenis bevolken overplaatsing naar Marokko aanvragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51046
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Pilgrim »

Opstand door extra wandeling voor moslims: 80-tal gevangenen wil niet terug naar cel in Dendermonde

Geplaatst op 27 mei 2017

Afbeelding

In de gevangenis van Dendermonde weigerde zaterdagmorgen een tachtigtal gedetineerden naar binnen te gaan na de ochtendwandeling. De discussie zou gaan over een namiddagwandeling voor moslims nu de ramadan van start gaat. Dat zegt Eddy De Smedt van de vakbond VSOA voor de gevangenissen.

De discussie ontstond na de ochtendwandeling. “Een tachtigtal gedetineerden weigerde naar binnen te gaan”, legt De Smedt uit. “Een persoon heeft een gesprek gehad met de directie, maar dat is uiteindelijk op niks uitgedraaid. Men heeft daarop bijstand gevraagd van de lokale politie, maar die was klaarblijkelijk onderbemand. Daarom wordt gewacht op de federale politie.”

Ramadan
De reden van de opstand ligt volgens De Smedt bij een discussie over een namiddagwandeling. Gedetineerden hebben in de gevangenis van Dendermonde normaal enkel recht op een ochtendwandeling. Bij de start van de ramadan zouden moslims nu een namiddagwandeling krijgen. “Er zijn enkele kleine schermutselingen geweest, maar er is niks ernstigs voorgevallen. Het is nu wachten op de politie om de gedetineerden terug in de cel te krijgen. De directie zal de komende dagen maatregelen treffen.”

Bron: www.hln.be

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/27 ... ndermonde/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

80% bajesvoedsel weggegooid

Een raadslid uit Rotterdam heeft zich na klachten van gedetineerden over het voedsel laten opsluiten en komt tot de conclusie: niks aan de hand met dat eten.

Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam at Marokkaanse sperziebonen, aardappelpuree, goulash en een bakje vla plus nog een sinaasappel. Het is volgens hem ’misschien geen restaurantkwaliteit in gevangenis De Schie, maar vies was het zeker niet. Vergelijkbaar met magnetronmaaltijden uit de supermarkt. Best te doen’, vertelt hij het Rotterdams Dagblad.

Mosch sprak met gevangenen en hoorde dat velen het eten wantrouwen. Ze zijn bang dat het gedrogeerd is om hen rustig te houden.

Veel veroordeelde misdadigers besteden het geld dat ze verdienen met werken in de bajes aan voedsel uit de gevangeniswinkel. Desondanks krijgen ze verplicht elke dag een maaltijd van 1 euro 60 voorgeschoteld.

’Op sommige dagen gaat 80 procent van de maaltijden de kliko in. De maaltijden worden met verpakking en al bij het restafval gegooid’. Mosch vindt dat de gevangenen of het personeel dat best kan scheiden, zoals wel van de Rotterdamse burgers gevraagd wordt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43320
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Mahalingam »

"Mosch sprak met gevangenen en hoorde dat velen het eten wantrouwen. Ze zijn bang dat het gedrogeerd is om hen rustig te houden."

Dat is een bekende redenering/geloof.
In de tijd dat ons leger nog dienstplichtigen had ging het verhaal rond dat er kamfer in de koffie werd gedaan om het libido te verminderen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78740
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Gevangenissen? in Belgie en Nederland

Bericht door Ariel »

Jihadvlag en drugs in jeugdgevangenis De Hunnerberg

De directie van de Nijmeegse jeugdinrichting De Hunnerberg is ernstig in verlegenheid gebracht door foto's die Omroep Gelderland in handen heeft. Op die foto's staan gedetineerden afgebeeld met drugs en een jihadvlag. Ook zijn ze gekleed in djellaba.

Een anonieme tipgever speelde de foto's door aan Omroep Gelderland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de foto's in de Hunnerberg zijn gemaakt. Een woordvoerder wil verder niet op de zaak ingaan, maar laat in een schriftelijke verklaring weten dat het bezit van 'drugs, telefoons en voorwerpen van discriminerende, aanstootgevende of militante aard' tegen de regels is.

Op een paar foto's wordt de jihadvlag getoond, die ook wordt gebruikt door jihadistische terreurbewegingen als Al Qaida, Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat. Het ministerie zegt dat in jeugdinrichtingen 'zowel preventief als reactief wordt gewerkt om radicalisering tegen te gaan en waar nodig aan te pakken'. Welke concrete maatregelen genomen zijn, wil de woordvoerder niet zeggen.

Advocaten niet op de hoogte
De foto's zijn volgens het ministerie drie jaar oud, maar toch circuleren ze nog op internet. Advocaten van de jeugdige gedetineerden die op de foto staan, zeggen niet op de hoogte te zijn van de afbeeldingen.

De jongeren zouden begin deze week op de foto's zijn aangesproken door de leiding van de Hunnerberg, maar dat wil de directie niet bevestigen. Die verwijst naar het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat in verband met privacy van de gedetineerden geen verder commentaar geeft.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is geschokt door de foto's. 'Dat er zaken naar binnen gesmokkeld worden, daar sta ik niet meer van te kijken', zegt de politica, die zelf jarenlang locatiedirecteur van een jeugdinrichting was. 'Maar dat ze dan jihadvlaggen naar binnen smokkelen, dat vind ik toch wel verontrustend.' Ze wil de kwestie donderdag aan de orde brengen in een debat met staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

Ook Kamerlid Michiel van Nispen van de SP is geschrokken. 'Dat is niet acceptabel. Dit soort spullen horen absoluut niet thuis in een jeugdgevangenis.' Hij wil dat wordt onderzocht hoe de spullen binnen de muren van De Hunnerberg zijn terechtgekomen. 'Deze jongeren hebben strafbare feiten gepleegd, moeten hun straf uitzitten en worden behandeld, zodat ze op termijn weer veilig kunnen terugkeren in de samenleving. Dat ze dit soort spullen hebben getuigt er in ieder geval van dat ze er nog niet klaar voor zijn.'

De PVV is van mening dat de jeugdige gevangenen moeten worden vervolgd voor drugsbezit. Ook zou de partij van Wilders graag zien dat de jihadvlag in Nederland verboden wordt, zodat ze ook daarvoor vervolgd zouden kunnen worden. PVV-Kamerlid Gidi Markuszower: 'Het wordt tijd dat jeugdgevangenissen als serieuze gevangenissen worden gezien, en niet als een soort Duinrell of Ponypark Slagharen.'

Maandenlang geen controle in de cel
Dijkhoff stuurde twee maanden geleden het inspectierapport van de doorlichting van de Hunnerberg aan de Tweede Kamer. Daarin werd kritiek geuit op de beveiliging van de Nijmeegse jeugdinrichting. Zo zou niet goed worden bijgehouden wie er op bezoek komt en of bezoekers ‘piepvrij’ de inrichting binnenkomen.

Daarnaast zouden medewerkers van De Hunnerberg in theorie ook zonder veel problemen een telefoon de inrichting kunnen binnensmokkelen. In het rapport wordt beschreven dat jongeren soms maandenlang geen controle krijgen op de spullen die ze in hun cel hebben.

Kijken naar camerabeelden
De Inspectie vindt het ook geen goede zaak dat beveiligers soms hun hele dienst naar camerabeelden zitten te kijken: 'Voor de alertheid is dit geen wenselijke situatie.'
En dit soort lieden smokkelt spullen voor de gevangenen binnen.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie