Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma

Bericht door Ariel »

Roemeense zigeuners kamperen in exclusieve wijk

Een groep van dertig Roemeense Roma zigeuners kampeert in de exclusieve wijk Park Lane in Londen.

Een grasveld is omgetoverd tot 'slaapkamer'. 's Avonds stroomt het vol met zigeuners die zich in rijen nestelen op dozen en onder vieze dekbedden. Het is een schril contrast met de dure auto's en en grote villa's in de omgeving. Ook in andere wijken in Londen kamperen zigeuners.

"Wij zijn hier gekomen om werk te vinden en niet om te bedelen of de criminaliteit in te gaan" , vertelt een van de Roemenen aan de Daily Mail.

"Helaas doen wij op dit moment niet veel meer dan in vuilnisbakken scharrelen naar voedsel", vult de man aan.
De zigeuners hopen dat de regering hen werk en onderdak geeft.

De Londense gemeente is absoluut niet blij met de ongenode gasten. Volgens raadslid Nickie Aiken kosten de daklozen duizenden ponden.

Roemenen kunnen vanaf 2007 visumvrij reizen in Europa. Toen trad het land toe tot de Europese Unie. Sindsdien hebben veel Roemenen hun heil ergens anders gezocht, waaronder dus ook Engeland. Nu moeten de immigranten in het Verenigd Koninkrijk binnen drie maanden bewijzen dat ze zichzelf kunnen onderhouden. In januari 2014 verandert dat. Dan krijgen alle 29 miljoen inwoners de volledige rechten om te wonen, werken en reizen binnen de Europese Unie. Veel mensen zijn bezorgd dat er dan nog meer zigeuners op straat gaan leven in Londen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2159 ... amp__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's

Bericht door Mahalingam »

Duisburg schijnt aantrekkelijk te zijn voor Roma's. En zo komt het dat twee clans, die van Tandarei en die van Barbelesci vlak bij elkaar wonen. En dat geeft ruzie.
De ene clan vierde feest (met zigeunermuziek?), de andere clan had een prediker. De prediker vroeg of het was stiller kon en kreeg een drankfles op de kop.
Zo'n 30 mannen gingen vechten (vuisten, knuppels), zo'n 300 anderen kwamen helpen.
Bitte um Ruhe soll Schlägerei unter verfeindeten Roma ausgelöst haben
http://www.derwesten.de/staedte/duisbur ... ciuac=true
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77304
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's

Bericht door Ariel »

Deze meisjes halen per dag een heel groot bedrag op met bedelen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's

Bericht door H.Numan »

Over het algemeen verdiend bedelen bijzonder goed. Het heeft sociaal een zeer lage status, maar je verdient ruimschoots modaal. Vaak beter. De sociale status is iets wat zigeuners sowieso niet hebben, niet mee zitten en niet interesseert. Toch hebben ze we enige normen, hoe beperkt dan ook. Voor zover ik weet is prostitutie niet iets waar ze zich mee bezig houden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's.

Bericht door Pilgrim »

EU-immigranten zonder ziektekostenverzekering

Geplaatst op 22 juli 2015

Afbeelding

Terwijl de politiek niet moe wordt om de vrijheid van reizen en de vrije vestiging binnen de EU te loven en te prijzen, spelen zich in de slums van Duisburg-Marxloh taferelen af die exact het tegendeel bewijzen. In het stadsdeel Marxloh in Duisburg huizen blijkbaar duizenden Roemenen en Bulgaren, die niet volgens de regel tegen ziektekosten verzekerd zijn. In duidelijke taal: ze gebruiken de vrijheid van reizen en vrije vestiging als schijn-zelfstandigen, om zwart te werken, om te bedelen of ze houden hun hoofd boven water met criminaliteit.

De “WAZ” bericht:

In een brandbrief aan de chef van de gezondheidsdienst in Duisburg waarschuwt pater Oliver, die in het stadsdeel Marxloh een gratis medisch spreekuur heeft ingericht voor mensen zonder ziektekostenverzekering, voor “een menselijke en medische catastrofe”. (...) Cliënten zijn vooral immigranten uit Roemenië en Bulgarije zonder geldige ziektekostenverzekering en “mensen zonder papieren” – van hen zouden er 10.000 in Duisburg zijn. Verleden week zouden zelfs meer dan 80 medische hulp hebben gezocht, aldus de pater.

Vermoedelijk zoeken ook gezinnen met zwaar zieken doelbewust het Beloofde land op:

“Omdat zich hier ook steeds meer zwaar zieke mensen melden . . . wordt de behandeling steeds complexer en moeilijker.” Zo zou het team op dit moment proberen meer hulp te krijgen voor een klein kind met een hartziekte.

Na deze krachten vretende dag, waarop drie artsen, vijf verplegers, drie tolken en negen vrijwilligers urenlang tot in de late avond gewerkt hebben, schreef pater Oliver zijn brandbrief aan de chef van de gezondheidsdienst in Duisburg, Dr. Dieter Weber.


In de brandbrief staat:

“De situatie wordt steeds dramatischer en we kunnen deze toeloop niet meer zinvol opvangen. Er moet een oplossing op de korte termijn gevonden worden, die vanuit mijn optiek alleen maar aan een ziekenhuis gekoppeld kan worden.”

Die gratis medische verzorging voor de eenvoudige immigranten uit de Balkan bestaat al lang in ziekenhuizen in Duisburg. Al in 2011 moest Duisburg voor de zigeuners diep in de buidel tasten, zoals een in 2013 gehouden interview met de cheffin van de afdeling sociale zaken over de immigranten uit Roemenië en Bulgarije bewijst:

Ons ziekenhuis heeft in 2011 alleen al voor stationaire noodgevallen meer dan een miljoen euro betaald, die nergens gedeclareerd kan worden, omdat de meeste immigranten niet of onvoldoende verzekerd zijn. Bovendien moest ons bureau voor jeugdzorg 45 kinderen, die door verwaarlozing waren bedreigd, in tehuizen of bij pleegouders onderbrengen. Dat kostte nog eens 1 miljoen euro. (…)

In 2013, kort voor het recht op vrijheid van reizen en het recht op vrije vestiging voor Roemenië en Bulgarije:

De financiële belasting van de stad Dortmund bedraagt inmiddels 4,2 miljoen euro per jaar.

Men wist dus al lang voor het EU-recht op vrijheid van reizen en het recht op vrije vestiging voor de beide Balkan-landen dat de Duitse belastingbetaler voor de medische verzorging van deze immigranten moet opdraaien.

Ook in andere EU-regio´s bestaat dit probleem. In het Spaanse district Valencia krijgen nu 30.000 illegalen ziektekostenpasje. Iedere buitenlander die daar al minstens drie maanden geregistreerd staat, krijgt zo´n pasje. Over de te verwachten kosten weet “Spanish News Today” niets te melden.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/22 ... more-93384
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49666
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's.

Bericht door Pilgrim »

Zweden: Een bedelaar op elke hoek

Geplaatst op 17 mei 2016

Afbeelding

Niemand weet precies hoeveel het er zijn, maar in de laatste jaren is Zweden overspoeld geraakt met Roma-bedelaars uit Roemenië en Bulgarije. In 2014 schreef de krant Sydsvenskan dat er ongeveer 600 Roma-bedelaars in het land leefden; een paar maanden geleden rapporteerde de door de overheid aangestelde “Nationaal Coördinator voor Kwetsbare EU Burgers”, Martin Valfridsson, dat er nu ongeveer 4000 zijn.

Je ziet bedelaars bij bijna elke winkel buiten zitten. Niet alleen in de grote steden, maar ook in kleine landelijke dorpjes. In het noorden van Zweden, bij pompstations in het midden van nergens, worden klanten begroet door bedelaars die “Hallo, hallo!” zeggen terwijl ze hun kartonnen bekertjes omhoog houden.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
OLV
Berichten: 80
Lid geworden op: za mei 14, 2016 9:28 am

Re: Open grenzen, en de wonderbaarlijke wereld van de Roma's.

Bericht door OLV »

Een hele bescheiden aanvullen: grammaticaal zijn het Roma, geen Roma's. Roma is namelijk al meervoud van Rom. Verder is ook de naam Roma dubieus, aangezien dit gewoon zigeuners zijn en - hoewel er veel zigeuners wonen in Roemenië - absoluut niet verward dienen te worden met Roemenen.
Plaats reactie